logoooo

کارآفرینی

1. اشتغال منوط به صنعت نیست
روزنامه شهروند نوشت:
چه کسی باور می‌کند که در گوشه و کنار کشورمان شهرستان‌هایی هستند که نرخ بیکاری در آنها آن‌قدر پایین است که گاهی به صفر هم می‌رسد؟
کشت زعفران و بخش خصوصی ناجی خراسانی‌ها شد خراسان را اگر یکپارچه ببینیم، وسیع‌ترین ناحیه ایران را مورد بررسی قرار داده‌ایم. خراسان اما امروزه سه بخش دارد که حال این سه بخش با هم کاملا متفاوت است. نرخ بیکاری در شهرستان‌های خراسان ‌رضوی به‌طرز عجیبی پایین است و این درحالی است که نرخ بیکاری خراسان‌ شمالی، چنگی به دل نمی‌زند.

علت پایین بودن بیکاری در شهرستان‌هایی مثل خلیل‌آباد، خوشاب و بجستان را از فعالان اقتصادی این استان جویا می‌شویم. محمد حسین روشنک، رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان مشهد و عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران و خراسان رضوی است. این فعال اقتصادی می‌گوید: ٣سالی‌ می‌شود که تلاشی همه‌جانبه از سوی همه مسئولان برای کاهش نرخ بیکاری در شهرستان‌های این استان کلید خورده است؛ از استاندار گرفته تا فعالان بخش خصوصی و حتی خود مردم. در ابتدا سعی شد که هیچ شغلی از بین نرود و هیچ کارگری از کار بیکار نشود. بنگاه‌های اقتصادی ما امروزه مشکل سرمایه ندارند، خیلی وقت‌ها «مدیریت ناکارآمد» آنها را زمین زده‌ است. این بنگاه‌ها شناسایی و ساماندهی شد. کارآفرینان را در کانونی دور هم جمع و آنها را به شیوه‌های مختلف تشویق کردیم تا هرچه می‌توانند شغل ایجاد کنند. «اشتغال فقط منوط به صنعت نیست. کشاورزی گاهی می‌تواند چندین برابر بیشتر از صنعت در ناحیه‌ای از کشور اشتغالزایی کند. این موضوعی بود که در این سال‌ها، سرلوحه کار خود قرار دادیم.» شغل غالب خراسانی‌ها، کشت زعفران است. می‌کارند، می‌چینند و پاک می‌کنند؛ در این چرخه همه صاحب شغل می‌شوند.

#کشاورزی #زعفران #اشتغالزایی #کارافرینی |#سرمایه #دولت #بیکاری
https://fararu.com/fa/news/326404/%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D8%B4%D9%87%D8%B1%D9%87%D8%A7-%D9%86%D8%B1%D8%AE-%D8%A8%DB%8C%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%86%D8%B2%D8%AF%DB%8C%DA%A9-%D8%A8%D9%87-%D8%B5%D9%81%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
28/5/96 – فرارو

2. بیچاره زادگاهم
#یادداشت
وقتی از تولید، اشتغال، خودکفائی، اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی سخن به میان آید، نمی شود روستا را نادیده گرفت.

قلم می‌دانست از آنچه که این روزها به زادگاهم “روستا” می‌گذرد آزرده ام و به گندم، جو، برنج، حبوبات، گوشت، شیر، ماست، پنیر، مرغ، تخم مرغ، سیب، انگور، گلابی، خربزه، هندوانه و فرش اصیل ایرانی، قالیچه ترکمن، زعفران، پسته و هرچه خوبی هست فکر می‌کنم. او از کم خواستن و زیاد تلاش کردن، از صفا و صداقت، پاکی‌ها و شوشتری‌ها، برونسی‌ها، مذهبی‌ها و هیئتی‌ها که همه با روستا معنی پیدا می‌کند، نوشت.

قلم که همیشه راستگو و صادق است، آنچنان شیرین و با مهربانی از زادگاهم یاد می‌کرد که اشکم جاری شد. یاد بچه‌های روستا که همراه با درس خواندن کار می‌کنند و بازی‌های دوران کودکیم افتادم، چه شیرین بود بازی گومله در آن زمان که‌ای پد، موبایل و کامپیوتر نبود. این افکار ذهنم را درگیر کرد که:

– چرا روستازادگان که به برکت صداقت روستازادگی شان به پست و مقام و مال و منال رسیده اند، به زادگاهشان توجه ندارند؟ چرا پول نفت توانست اینگونه روستاها را به حاشیه براند؟ چه بر سر اقتصاد و اشتغال روستا آمده است؟ چرا فرش دستباف حمایت نمی شود؟

– متولی حمایت از تولید روستاها چه نهادی است؟

– آیا حاشیه نشینی روزافزون شهرها معلول عدم توجه به اقتصاد و اشتغال و رفاه روستاها نیست؟

– آیا اگر به روستاها توجه می‌شد، پرداخت هر ماه نه میلیارد تومان بیمه بیکاری در خراسان رضوی معنا داشت؟

– آیا متولیان نمی دانند نبود امنیت اقتصادی و اشتغال و رفاه اندک در روستاها، حاشیه نشینی شهرها را به دنبال دارد؟

– چرا روستازادگان شهرنشین دستی برای اقتصاد و اشتغال و رفاه بلند نمی کنند؟

– آیا مسئولین نمی دانند به دلیل نبود شغل در روستا هر روز حاشیه نشینی شهرها و پرداخت بیمه بیکاری گسترش می‌یابد؟

– سازمان آب به حکم طبیعت برداشت آب که شاه رگ حیاتی اشتغال روستا است را محدود و ممنوع کرده است.

– آیا نمی شد همزمان فکری برای گسترش صنایع روستایی کرد؟

– چرا فرش دستباف حمایت نمی شود؟

– چرا صنایع دستی روستایی حمایت نمی شود؟

– آیا اگر هزینه‌ای که حاشیه نشینی و پرداخت بیمه بیکاری به کشور تحمیل کرده و می‌کند، برای ایجاد اشتغال در روستا و تامین مواد اولیه فرش دستباف و صنایع دستی و دیگر شغل‌هایی که کمتر با آب سروکار دارند به صورت حتی رایگان هزینه شود، از مشکلات بزرگ در آینده جلوگیری نمی کند؟

– آیا مسئولین نمی دانند حمایت از محصولات صادراتی تولید روستا می‌تواند اشتغال و اقتصاد را رونق بخشد و حاشیه نشینی شهرها و پرداخت بیمه بیکاری را کاهش دهد؟

چرا تبلیغ تو خالی برای تشکیل خانواده و بچه دار شدن، آیا نمی دانیم تشکیل خانواده و بچه دار شدن آرزوی هر روستایی است. این مهم صرفا با اشتغال ممکن می‌شود.

افزایش صادرات، رسیدن به اقتصاد مقاومتی، جلوگیری از حاشیه نشینی، عدم پرداخت بیمه بیکاری، تشکیل و تحکیم خانواده، افزایش اخلاق در جامعه، پرورش کارآفرینی و خوبی‌ها مستلزم حمایت از اقتصاد و اشتغال روستا است. بیایید همه با هم اگر خوبی‌ها را می‌خواهیم به روستا نگاه کنیم.

#روستا #ساختارها #صادرات #بیکاری #تولید #اشتغال #صنایع_دستی #کارآفرینی
http://www.modarair.com/news/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1/%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%A9.html
20/10/93

3.
پیام سازنده سردار سازندگی
#یادداشت
همایش با شکوهی به همت کانون کارآفرینان و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به پاس کارآفرینانی که در شرایط اقتصادی نامناسب به ارث مانده از پولدارترین دولت تاریخ نظام جمهوری اسلامی توانسته‌اند چراغ کار و کار آفرینی را روشن نگه دارند، در مجموعه بزرگ صبا برگزار بود. همایش با تلاوت آیاتی از قرآن کریم که شایسته ولادت پیامبر خوبی‌ها و پاکی‌ها بود، آغاز شد و جمعیت به احترام پخش سرود مقدس جمهوری اسلامی ایران به پا خواستند. دکتر قنبری رئیس کانون کارآفرینان که مشخص بود هفته‌ها برای برپایی همایش در تلاش بوده تا همایش بهتر از سال‌های قبل برگزار شود، برای خیر مقدم پشت تریبون قرار گرفت، سخن قنبری همچون همیشه در اهمیت کار و کارآفرین، پرحرارت و محکم و دارای منطق بود. او پس از خیرمقدم و ارائه گزارش از روند انتخاب 26 کارآفرین برتر استان از بین افزون به هزار داوطلب، گفت: اگر اقتصاد مقاومتی می‌خواهیم باید برای کار و کارآفرینی ارزش قائل شویم. آقای احمدی ریاست محترم اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سخنرانی خود را در حمایت از کار و کارآفرینی با خیرمقدم شروع کرد و به خوبی در حوزه وظایف خود که نگاه به کارگر و توجه به کارآفرین است، سخن گفت. تشویق جمعیت نشان از رضایت حاضران از این مدیر بخش کار و کارآفرینی داشت. همایش دو سخنران علمی نیز داشت، آقایان دکتر مومنی و دکتر رضوی ضمن گلایه از دوران پولداری کشور وضعیت را خیلی بحرانی توصیف کردند که به نظر چندان مناسب فضای پر امید همایش نبود ، چون آنگونه که گفته شد، قرار بود استاندار علاقه‌مند به فضای مناسب کسب‌وکار سخنران بعدی باشد که مهندس رشیدیان به احترام سردار سازندگی خواستند ابتدا پیام آیت‌الله‌هاشمی رفسنجانی به همایش قرائت شود. خانم رمارم مسئول نمایندگی…
روزنامه دنیای اقتصاد در استان که حامل پیام سردار کارآفرین بود، پشت تریبون قرار گرفت، جمعیت حاضر آنچنان احساساتی از خود بروز دادند که نشان قدرشناسی از سردار سازندگی داشت. رمارم سخن را با ذکر نام الله و سلام و درود بر محمد مصطفی (ص) و خاندان پاک و با عظمتش و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مقام معظم رهبری آغاز و سلام و احترام آیت‌الله را به کارگران و کارآفرینان ابلاغ و آن‌گاه قرائت پیام را آغاز کرد، پیام آنچنان استادانه، دلسوزانه، امیدآفرین و از ته‌دل بود که جمعیت در سکوت کامل با جان دل شنیدند، البته خانم رمارم نیز که خود عمق پیام را درک کرده بود، ماهرانه و بدون عیب آنچه معمار سازندگی بر کاغذ آورده بود را خواند ، پیام که واقعا حمایت از کارآفرینی و کار را در عمق خود داشت، راه‌کارهای خوبی برای اقتصاد و کار و کارآفرینی ارائه می‌داد، آنگونه که حاضران را به احساسات پرشور مجدد واداشت. همه در دل می‌گفتند پیام سردار سازندگی همچون همیشه سازنده و امیدبخش است.
با تشویق جمعیت، مهندس رشیدیان، استاندار خراسان رضوی سخن آغاز و بعد از ذکر نام پروردگار هستی و دیگر پیام‌های مناسب زمان و همایش، مشکلات کار و کارآفرینی و فضای کسب و کار را همچون کارآفرین درگیر در مشکلات تولید و تجارت از عمق دل تشریح کرد، آنگونه که جای خالی بیان درددل کارآفرینان و کارگران را پر نمود، رشیدیان سخنرانی خود را با قول حمایت از کارآفرینی، کار و امید به پرورش کارآفرینان جوان و جدید و درخواست صلوات بر محمد (ص) و خاندان مطهرش به پایان رساند.
بعد از صلوات، گوینده خواست تا اجازه دهند جمعیت با کف‌زدن حمایت خود را از سخنان استاندار محبوبشان ابراز نمایند که اینچنین شد. پیام کارآفرینان برگزیده که با زحمات فراوان در نماهنگی تهیه شده بود به دلیل تاخیر در شروع مراسم امکان پخش نیافت. اهدای لوح افتخار کارآفرینان برگزیده که به‌جز نویسنده یادداشت همه از بهترین‌های به میدان آمده هستند با حضور مقامات و مسئولان استان در جایگاه، توسط استاندار محترم شروع شد. اسامی چهره‌های پرتلاش و خدوم تک‌به‌تک قرائت شد و شور و حال تشویق مدال‌آوران مسابقه تلاش و کوشش برپا بود.
در نهایت کارآفرینان همه باهم جمع شدند و عکسی به یادگار با حامیان کسب‌وکار و تولید گرفتند. نمایشگاه حاشیه همایش نیز فرصت خوبی برای شناخت برترین‌ها بود که بر موفقیت همایش می‌افزود. از دیگر حواشی مراسم، عدم حضور مقامات ملی دعوت شده به مراسم که قول حضور داده بودند و نبود اثر و حضوری از اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی استان در مراسم بود.

#کارآفرینی #تولید_بدون_کارخانه #کسب-و-کار #تولید #دولت #اتاق
https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D9%88%DB%8C%DA%98%D9%87-%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-63/3270533-%D9%BE%DB%8C%D8%A7%D9%85-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C
22/10/93 – دنیای اقتصاد

4. ورود چهره‌های کار آفرین به پارلمان بخش خصوصی:
رأی به سربازان اقتصاد مقاومتی
جبهه تولید وتجارت از حضور پرشور فعالان اقتصادی در هشتمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد تقدیر کرد.
در پی مشارکت فعال اعضا در انتخابات اتاق بازرگانی، جبهه تولید و تجارت با صدور اطلاعیه‌ای از دست اندرکاران و مشارکت کنندگان در هشتمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد تقدیر کرد.
این جبهه ضمن اظهار خرسندی از ورود جمع بیشتری از فعالین خانواده بزرگ کارآفرینان استان به کارگزاری انتخابات در اطلاعیه خود، ابراز امیدواری نموده است که با ورود چهره‌های کار آفرین جدید، پارلمان بخش خصوصی در تحقق اهداف و رسالت‌های پیش بینی شده بیش از گذشته موفق بوده و تحقق اقتصاد مقاومتی را با تلاش در جهت رفع مشکلات بنگاه‌های اقتصادی پیگیری نماید.
جبهه تولید و تجارت همچنین با تاکید بر استفاده حداکثری از تمهیدات و ظرفیتهای قانونی برای تحکیم جایگاه بخش خصوصی در استان وکشور و نیز بهبود فضای کسب وکار، برای سربازان و خادمین این جبهه و سایر نامزدهایی که انتخاب شده اند، آرزوی موفقیت کرده است.
گفتنی است آقایان روشنک، حسینی، باقری، پور فتح ا…، بهاروند، احمدی سلیمانی و خانم سراج احمدی از جمله نامزدهای ۱۵ نفره جبهه تولید و تجارت بودند که موفق به اخذ بیشترین رای شدند.
#اقتصاد_مقاومتی #کارآفرینی #اتاق
http://fara-khabar.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=1712:1393-12-21-07-42-01&catid=2:eghtesad&Itemid=8
20/12/93 / فراخبر

5. سیاستگذاری مناسبی برای افزایش تعداد کارآفرینان خراسان رضوی صورت گیرد

رئیس کانون کارآفرینان برتر خراسان رضوی گفت: افزایش واقعی تعداد کارآفرینان یکی از اهداف اصلی کانون کارآفرینان برتر خراسان رضوی است.
محمدحسین روشنک در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهد مقدس، اظهار داشت: با توجه به اینکه بخش خصوصی در خراسان رضوی بیشترین حجم سرمایه گذاری اقتصادی را داشته کارآفرینی در این منطقه اهمیت ویژه‌تری نسبت به سایر استان‌ها پیدا می‌کند.
وی تصریح کرد: باید در نظر داشت که اقتصاد مقاومتی تنها در صورتی محقق می‌شود که فرهنگ کارآفرینی در جامعه نهادینه شود که متأسفانه تاکنون به این موضوع اهتمام زیادی نشده است.
رئیس کانون کارآفرینان برتر خراسان رضوی با اشاره به لزوم افزایش صادرات در خراسان رضوی و مثبت شدن تراز تجاری این استان، بیان کرد: در صورتی که کارآفرینان بینش مناسبی داشته باشند این اتفاق رخ داده بنابراین باید در این حوزه تلاش‌های لازم را به عمل آورد.
روشنک با گرامیداشت یاد زنده یاد حسین قنبری رئیس سابق کانون کارآفرینان برتر خراسان رضوی، تصریح کرد: با توجه به اینکه کانون کارآفرینان برتر خراسان رضوی توسط وی برپا شده سعی بر این دارم که از رهنمودهای وی استفاده کاملی برای پیشبرد اهداف کانون داشته باشم.
وی با بیان تعداد کارآفرینان در خراسان رضوی به اندازه‌ای که باید باشد نیست، تصریح کرد: یکی از اهدافی که برای توسعه فعالیت کانون کارآفرینان برتر در خراسان رضوی در نظر است افزایش تعداد کارآفرینان به معنی واقعی کلمه است.
#کارآفرینی #اقتصاد_مقاومتی #سرمایه #فرهنگسازی #تشکل‌ها

سیاستگذاری مناسبی برای افزایش تعداد کارآفرینان خراسان رضوی صورت گیرد


1/9/94

6. ما به کارآفرین پروری نیاز داریم!

بخش نخست گفتگوی مشهد نیوز با محمد حسین روشنک:
/عملکرد دولت‌های نهم و دهم، از نظر اقتصادی نابود کننده بود!
/طرح هدفمندی یارانه‌ها، قابل زنده کردن نیست!
/ما به کارآفرین پروری نیاز داریم!

«هدف گذاری «حماسه سیاسی» کاملاً محقق شد. دولت یازدهم در شرایطی شروع به کار کرد کهقدرت خرید مردم، یک چهارم شده بود! ما در اتاق بازرگانی به این جمع بندی رسیدیم که دولت نهم و دهم کاری کرده‌اند که باید 10 سال کار شود تا تازه برگردیم به وضعیت ابتدای دولت نهم! اقتصاد ما، در دوران نخست وزیری دهه 60، با سیاست‌های غلط کوپنی و دوپینگی معیوب شد! این که دولت بخواهد بگوید تا دیروز 45 هزار تومان یارانه می‌دادم؛ از امروز 80 هزار تومان می‌دهم، درد را درمان نمی‌کند، بلکه عمیق‌تر می‌کند! ما روحیه کارآفرینی را در کشور کشتیم! یک روزی بود که اگر کسی بنگاه اقتصادی داشت، به او زالو صفت می‌گفتند! …»
جملات فوق، بخشی از اظهارات محمد حسین روشنک است. روشنک، عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی می‌باشد. هم‌چنین، کسب عنوان صادرکننده نمونه ملی و کارآفرین برتر را در کارنامه دارد. در ادامه، متن کامل بخش نخست گفتگوی مشهد نیوز با آقای روشنک تقدیم می‌شود:
• در سال‌های اخیر، مقام معظم رهبری، از موضوعات اقتصادی برای نام گذاری سال‌ها استفاده می‌کنند. سال جاری نیز با عنوان سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نام گذاری شد. اکنون که در ماه یازدهم این سال قرار داریم، به نظر شما، مردم و مسئولین چقدر توانستند در تحقق شعار امسال موفق باشند؟

اتفاقاً من در خصوص نام گذاری سال‌ها، ابتدای هر سال، یادداشت‌هایی می‌نویسم که بخش عمده آن‌ها در مشهد نیوز منتشر شده است. همیشه هم گلایه داشتم چرا به اهمیت این نام گذاری‌ها توجه کافی صورت نمی‌گیرد. این نام گذاری‌ها فقط یک نام گذاری ساده نیست. هدف گذاری هم هست. چرا این هدف گذاری را آن گونه که بایسته است، پیگیری نمی‌کنیم؟!
نکته دیگری که لازم است به آن دقت شود، آن است که اگر این هدف گذاری‌ها نبود، امروز چه شرایطی داشتیم؟! آن روزی که مقام معظم رهبری، این نام گذاری‌های اقتصادی را شروع کردند، امروز را می‌دیدند. اگر این هدف گذاری‌ها نبود، ما حتی در جایگاه امروز هم نبودیم.
ما در یک مبارزه همه جانبه با دنیای استکباری قرار داریم. مبارزه‌ای که صد در صد لازم بوده. اگر ما در این مبارزه مقاومت نمی‌کردیم، دنیای استکبار، وجود مملکت امام زمان (عج) را تحمل نمی‌کرد.
اخیراً اوباما اعتراف بسیار جالبی داشت و گفت اگر می‌توانستم، پیچ و مهره‌های برنامه هسته‌ای ایران را جمع می‌کردم! این که اوباما و سایر مستکبران تا امروز نتوانسته‌اند به اهداف خود دست یابند، یکی از عواملش، هدف گذاری‌های مقام معظم رهبری در قالب نام گذاری سال‌ها بوده است. اگر چه گلایه داریم که آن طور که شایسته است، برای تحقق این هدف گذاری‌ها کار نشده، اما همین قدر هم خوب است.
امسال، هدف گذاری «حماسه سیاسی» کاملاً محقق شد. انتخابات یک حماسه سیاسی بود. به نتیجه انتخابات کار ندارم. اصل حضور مردم در انتخابات، با وجود این همه مشکلات، یک حماسه بسیار بزرگ بود.

اتفاق دیگری که در سال 92 افتاد، نرمش قهرمانانه بود. بعد از سی و چند سال، رئیس جمهور آمریکا با رئیس جمهور ایران تماس گرفت. این خودش یک حماسه بود. نتیجه حماسه سیاسی مردم بود. در قضیه مذاکرات هم با وجود آن که غنی سازی ادامه دارد، مذاکرات به طور نسبی به نتیجه رسیده است.
اما بعد دیگر نام گذاری امسال، «حماسه اقتصادی» بود که این هدف گذاری هم تا اندازه‌ای محقق شده است. تورم رو به کاهش رفته. اعتماد به بازار برگشته و سرمایه گذاران خارجی در تکاپو هستند تا در ایران سرمایه گذاری کنند. این مسأله، نشان دهنده آن است که ما در جهت تحقق حماسه اقتصادی پیش می‌رویم.این هدف گذاری، امسال بیش‌تر از سال‌های قبل محقق شد؛ اگر چه، هنوز جای پیشرفت زیادی دارد.
• در طول سال‌های پایانی عمر دولت دهم، وضعیت معیشت مردم با چالش‌های اساسی مواجه شد و تورم بیش از 40 درصد و نرخ بیکاری بالا، مشکلات بسیاری را برای مردم ایجاد کرد. به عنوان یک کارشناس اقتصادی، کارنامه دولت گذشته در حوزه اقتصاد را چه طور ارزیابی می‌کنید؟
عملکرد دولت‌های نهم و دهم، از نظر اقتصادی نابود کننده بود! با وجود هدف گذاری‌های خوب مقام معظم رهبری و درآمد نفتی قابل توجه، باید در جایگاهی قرار می‌گرفتیم که امروز، گرفتاری‌هایی مثل سبد کالا، نداشته باشیم!
دولت یازدهم در شرایطی شروع به کار کرد که قدرت خرید مردم، یک چهارم شده بود! نرخ ارز بالا رفته بود! تورم سنگین داشتیم! این ناتوانی دولت گذشته در مدیریت اقتصاد، باعث شده بود دخل و خرج مردم به هم بریزد و کارمند و کارگری که می‌خواستند برای زندگی خود برنامه ریزی داشته باشند، با مشکل مواجه شوند!
عملکرد دولت‌های نهم و دهم در حوزه اقتصاد خیلی ضعیف بود! دولت یازدهم در شرایطی کارش را شروع کرد که یک اقتصاد ورشکسته تحویل گرفت! در رابطه با عملکرد اقتصادی دولت گذشته، سخن بسیار است که در این مجال کم نمی‌گنجد!
• یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم از دولت یازدهم، بهبود وضعیت اقتصادی است. عملکرد شش ماهه دولت در این خصوص را چه طور می‌بینید؟
ما در اتاق بازرگانی به این جمع بندی رسیدیم که دولت نهم و دهم کاری کرده‌اند که باید 10 سال کار شود تا تازه برگردیم به وضعیت ابتدای دولت نهم! حالا دولت یازدهم، در این مدت شش ماه، چه کار می‌توانسته بکند؟! این، یک مطلب است که لازم است انتظارات‌مان را از دولت یازدهم متناسب با شرایط تنظیم کنیم.
اما عملکرد دولت در این شش ماه چه طور بوده؟! اول این که بعد از چند سال، بودجه را به موقع به مجلس تحویل داد. آن هم در شرایطی که دولت گذشته، با آن که درآمد نفتی بسیار خوبی داشت، هیچ وقت بودجه را به موقع تحویل نمی‌داد!
دوم این که دولت، توقف افزایش تورم را هدف گذاری کرد و الآن می‌بینیم این هدف دولت تا حدودی محقق شده. آرامش و امنیت به اقتصاد خانوار‌ها برگشته. در شرایطی که در دولت دهم، هر کسی پول داشت، نگران بود، ارزش پولش از بین برود و سعی می‌کرد سریع، پولش را تبدیل به یک کالا مثل طلا و سکه و ارز کند، الآن، چنین جوی وجود ندارد.
موفقیت دیگر دولت در حوزه اقتصاد، ورود هیأت‌های اقتصادی خارجی به کشور با هدف سرمایه گذاری است.
نرخ ارز هم تثبیت شده و از نزدیک 4 هزار تومان در دولت قبل، به نزدیک 3 هزار تومان کاهش پیدا کرده. ضمناً نوسانات بازار ارز نسبت به گذشته، خیلی کم شده است.
البته لازم است اشاره کنم که سیاست‌های دولت در بخش تولید، خیلی موفق نبوده! تضاد بین سیاست‌های کاهش تورم و رونق تولید، مشکلاتی را برای دولت ایجاد کرده است. چون برای رونق تولید داخلی، لازم است سیاست‌های مالی انقباضی را کنار گذاشت اما در مقابل، برای کاهش تورم، دولت ناچار است سیاست‌های مالی انقباضی را دنبال کند.
اگر دخل و خرج مردم به هم ریخته نبود و دولت مجبور نبود برای کاهش تورم، سیاست انقباضی را در دستور کار قرار دهد، مطمئناً از تولید بیش‌تر حمایت می‌کرد. اما حالا دولت مجبور است به خاطر کنترل تورم، پول به جامعه تزریق نکند و این موضوع، منجر به کاهش تولید می‌شود.

• برخی منتقدان معتقدند دولت برای رفع مشکلات اقتصادی به جای توجه به ظرفیت‌های داخلی، تکیه بر اقتصاد درونی و مد نظر قرار دادن اقتصاد مقاومتی، به مذاکره با غربی‌ها و کاهش تحریم‌ها امید بسته است و راه برون رفت از مشکلات اقتصادی را رابطه با آمریکا می‌داند. نظر شما در این خصوص چیست؟ آیا این نقد را وارد می‌دانید؟
اتفاقاً پاسخ این سؤال شما، در ادامه پاسخ قبلی است. اگر دولت بخواهد اولویت اول خود در حوزه اقتصاد را به تقویت اقتصاد درونی اختصاص دهد، این، بدین معنی است که سیاست‌های کاهش تورم را کنار بگذارد و آن وقت تورم، تا مرز صد در صد افزایش پیدا می‌کند! به نظر شما، آیا جامعه، ظرفیت پذیرش این میزان تورم را دارد؟
البته در مذاکرات ایران با دنیای استکبار، ما برای رفاقت به سمت آن‌ها نرفته‌ایم! هم ما و هم غرب، بر حسب یک ضرورت است که مذاکره می‌کنیم.می‌خواهیم گرهی را که می‌شود با دست باز کرد، با دندان باز نکنیم! کسی اشتباه نکند که حالا که مذاکره کرده‌ایم، پس با غرب رفیق شدیم!
درست است که غرب، جلوی صادرات نفت ما را گرفت، اما از آن طرف، ده‌ها برابر به آن‌ها زیان وارد شد. ما هم به مذاکره نیاز داریم اما غرب خیلی بیش‌تر از ما، به مذاکره نیاز دارد! با مقاومت ما در این چند سال، بیش‌ترین لطمات به آن‌ها وارد شد!
اما در رابطه با تکیه بر اقتصاد درونی، هنوز ما در کشورمان نتوانسته‌ایم به این خواسته دست یابیم؛ چون پایه‌های اقتصاد ما، محکم نیست. دولت‌های نهم و دهم و حتی قبل از آن‌ها، دولت‌های هفتم و هشتم، هیچ کدام دولت اقتصادی نبودند. بنابراین، ما، پایه اقتصاد مقاومتی نداریم. زیر ساخت‌های اقتصاد مقاومتی باید از 15 سال قبل بسته می‌شد. بعد از دولت آقای رفسنجانی، دولتی که اقتصاد محور باشد، نداشتیم. دو دولت آقای خاتمی، فرهنگ محور بودند و دو دولت آقای احمدی نژاد، دنبال بحث‌های سیاسی بودند.
ما فیلم یوسف پیامبر را ساختیم و تفسیر تصویری از سوره یوسف ارائه دادیم. خوب هم بود. سؤال این جاست که چرا ما از این فیلم درس نگرفتیم؟! چرا دولت ما از این فیلم درس نگرفت؟! در این فیلم دیدیم وقتی حضرت یوسف، آینده دشوار و قحطی را پیش بینی کرد، دستور ذخیره سازی داد و این تدبیر را به ما آموزش داد.
دولت‌های نهم و دهم هم باید از این تفسیر تصویری درس می‌گرفتند و پیش بینی می‌کردند با راهی که می‌رویم، احتمال تحریم‌های ناجوانمردانه هست.بنابراین، باید از درآمدهای فراوانی که از محل فروش نفت داشتند، ذخیره می‌کردند تا امروز در پیاده سازی اقتصاد مقاومتی مشکل نداشته باشیم.
اگر آن روز، از آن درآمد 800 میلیارد دلاری، به خوبی استفاده می‌کردند، امروز اقتصاد مقاومتی به نتیجه رسیده بود. الآن هم سؤال ما از مسئولین دولت‌های نهم و دهم آن است که آن درآمد کجا رفت؟! اگر خرج شده است، کجا خرج شده؟ و اگر ذخیره شده است بگویید کجا؛ تا مردم هم بدانند!
اما اگر از آن درآمد خبری نیست، پس دولت یازدهم با چه چیزی، اقتصاد مقاومتی را اداره کند؟! اگر زیرساخت‌ها شکل نگرفته، امروز با کدام تولید می‌خواهیم اقتصاد مقاومتی داشته باشیم و واردات نداشته باشیم؟!
• یکی از طرح‌های دولت برای کمک به مردم در آستانه سال جدید، توزیع سبد کالا بود که البته با برخی مشکلات همراه شد و انتقادات فراوانی را به همراه داشت؛ تا جایی که برخی اصل این طرح را زیر سؤال بردند و با تعابیری مثل «توزیع سبد کالا گداپروری است» به این طرح دولت انتقاد کردند.به نظر شما راه صحیح کمک به اقشار ضعیف مردم چگونه است؟
برای پاسخ به این سؤال باید به دهه 60 برگردم. اقتصاد ما، در دوران نخست وزیری دهه 60، با سیاست‌های غلط کوپنی و دوپینگی، معیوب شد! عیب اقتصاد کشور ما، از آن زمان شروع شد و تا به امروز هم ادامه دارد. اصلاً پرداخت یارانه، به هر شکلی بر ضد اقتصاد است! چه نقدی، چه کالایی، چه کوپنی! این سیستم اقتصادی، نمی تواند پویا، قوی و بی عیب باشد!
اما چرا دولت یازدهم مجبور شد برای کمک به مردم، سبد کالای رایگان میان آن‌ها توزیع کند؟! پاسخ آن است که دولت یازدهم، چاره‌ای جز این کار نداشت!دولت مجبور بود که به خاطر مشکلات اقشار کم درآمد، در آستانه سال جدید به آن‌ها کمک کند. اتفاقاً در انتخاب بین کمک کالایی و کمک نقدی، دولت بهترین انتخاب را انجام داد. چون کمک نقدی دولت و تزریق پول به جامعه، باعث تورم می‌شد.
قطعاً در نحوه توزیع سبد کالا و انتخاب مواد غذایی موجود در این سبد اشکالاتی وجود داشت اما در اصل توزیع سبد کالا، به نظرم دولت، چاره‌ای جز این کار نداشت و باید به هر ترتیبی شده، به اقشار کم درآمد کمک می‌کرد.اتفاقاً آن صف‌هایی که برای دریافت سبد کالا تشکیل شد، نشان می‌دهد مردم به این سبد و کمک دولت نیاز داشتند.
البته همان طور که در ابتدای پاسخ به این سؤال عرض کردم، با اصل پرداخت یارانه موافق نیستم و معتقدم با این کار، اقتصاد بیمار می‌شود. اقتصاد ما هم از زمانی بیمار شد که بین قیمت تمام شده یک محصول و قیمتی که آن را به مردم عرضه می‌کردیم، تفاوت گذاشتیم!
مثلاً به گاز یارانه تعلق می‌گیرد و بنابراین، همیشه ما نگران مصرف زیاد مردم هستیم! چرا باید گاز کسی را که زیاد مصرف می‌کند، قطع کنیم؟! در حالی که این مشکل را در حوزه مخابرات و استفاده از تلفن نداریم. چون از ابتدا به آن یارانه اختصاص ندادیم و اجازه دادیم قیمتش به طور منطقی بالا برود!
البته نمی‌خواهم بگویم امروز قیمت گاز را باید زیاد کنیم! می‌خواهم بگویم پایه‌های اقتصاد ما خراب است و اصلاح این وضعیت، یک شبه ممکن نیست!خشت اول چون نهد معمار کج، تا ثریا می‌رود دیوار کج!
تأکید من آن است که تولید ما دوپینگی است! بسیاری از ماشین آلات صنعتی، با توجیه اقتصادی ایجاد نشده‌اند؛ بلکه با کمک یارانه دولت ایجاد شده‌اند.چون پایه اقتصاد ما، این طور گذاشته شده است، امروز اقتصاد ما وابسته است و رقابت پذیر نیست. پایه اقتصاد ما، نفت است. این که نفت بفروشیم و دلارش را به فردی بدهیم تا کارخانه تأسیس کند. پس پایه اقتصاد ما معیوب است؛ دلیلش هم داشتن پولی است که از غیر راه تولید به دست آمده!
• اخیراً معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست‌جمهوری تأکید کرده است: «هنگام اجرای فاز اول هدفمندی یارانه‌ها، تمام تریبون‌های کشور به حمایت از این اقدام پرداختند اما امروز، دولت خود را در این راه تنها می‌بیند.» از طرف دیگر، بنابر مصوبه مجلس شورای اسلامی، دولت از ابتدای تابستان 93 باید فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را اجرا نماید. با این شرایط، سرنوشت هدفمندی یارانه‌ها چه خواهد شد؟! آیا دولت یازدهم می‌تواند با موفقیت، فاز دوم را اجرا کند یا فاز دوم هم به سرنوشت فاز اول دچار می‌شود و با اجرای آن، تورم بالا به مردم تحمیل می‌شود؟

البته به نظر من، اسم گذاری این طرح، غلط است. شاید بهتر بود آن را طرح تعدیل اقتصادی یا طرح واقعی کردن اقتصاد نام گذاری می‌کردیم. در واقع، هدف این طرح آن است که به وسیله آن، اقتصاد را رقابتی کنیم. بنابراین، باید هر چه زودتر به این هدف دست پیدا کنیم.
این که همه و از جمله خود من، از آن طرح حمایت کردیم، به این خاطر است که اصل اجرا شدن چنین طرحی، واجب است و مورد نیاز کشور ماست. اما این که الآن، کسی از این طرح حمایت نمی‌کند، بدین خاطر است که طرح، بد اجرا شد!
این بد اجرا شدن باعث شد کسی، امیدی به فاز دوم نداشته باشد. من هم اعتقادم آن است که اجرای فاز دوم، به این سادگی نخواهد بود. حتی به نظر من، این طرح دیگر، قابل زنده کردن نیست! باید شیوه‌های دیگری را طراحی کرد.این که دولت بخواهد بگوید تا دیروز 45 هزار تومان یارانه می‌دادم؛ از امروز80هزار تومان می‌دهم، درد را درمان نمی‌کند، بلکه عمیق‌تر می‌کند!
من خودم به همان شدتی که زمانی جزء طرفداران طرح هدفمندی بودم، الآن با همان شدت، اعتقاد دارم این طرح قابل زنده کردن نیست. اگرچه با آزادسازی اقتصاد موافقم اما با تجربه فاز اول، امیدی به موفقیت فاز دوم ندارم!
• آقای روشنک! شما از کارآفرینان برتر کشور محسوب می‌شوید. آیا در کشور ما، کارآفرینان از جایگاه اجتماعی شایسته برخوردارند؟ آیا این فرضیه درست است که در کشور ما، خیلی‌ها، به خاطر ریسک موجود برای سرمایه گذاری، به کارآفرینی تمایل ندارند؟!
یکی از اشکالات کشور ما، آن است که کارآفرین کم داریم ! ما روحیه کارآفرینی را در کشور کشتیم! آن زمانی که هیچ کس جرأت نمی کرد بگوید من کارخانه دارم، من بنگاه اقتصادی دارم، کارآفرین را کشتیم! نتیجه آن است که امروز، اقتصاد ما از نداشتن کارآفرین‌های متعهد رنج می‌برد. هر کشوری که بهترین و بیش ترین کارآفرینان را داشته باشد، بهترین اقتصاد را خواهد داشت.
امروز شرایط طوری شده که ما افتخار می‌کنیم کارآفرین هستیم، اما یک روزی هم بود که اگر کسی بنگاه اقتصادی داشت، به او زالو صفت می‌گفتند! آن زمان حتی از طریق تریبون‌های رسمی کشور، علیه کارآفرینان تبلیغ می‌شد! اما واقعیت آن است که کشورهای پیشرفته از لحاظ اقتصادی، کارآفرینان دل سوزی داشته‌اند.
اولین کسی که این درد کشور را درک کرد، مقام معظم رهبری بودند. این که چند سال پشت سر هم، نام سال‌ها از موضوعات اقتصادی انتخاب شد، به منظور جبران همان کم مهری دیگران به حوزه اقتصاد بود! این سال‌ها، کارآفرینان ما، احترام پیدا کرده‌اند. ما باید بر موضوع حمایت از کارآفرینان متخصص و معتقد به نظام کار کنیم. ما به کارآفرین پروری نیاز داریم!
• با توجه به این که شما، صادرکننده نمونه ملی هستید، وضعیت اقتصاد ما در بخش صادرات چه طور است؟!
یکی از ضعف‌های اقتصاد ما، در حوزه صادرات است. صادرات ما برون گرا نیست؛ درون گراست! ما باید اقتصادمان را از درون گرایی خارج کنیم. معنی اقتصاد مقاومتی این نیست که واردات نداشته باشیم، معنایش این نیست که با اقتصاد دنیا رابطه نداشته باشیم! بلکه بدین معنی است که واردات‌مان باید هدفمند باشد. واردات هدفمند، محور مقاومت اقتصادی است. با واردات هدفمند می‌توانیم صادرات هدفمند داشته باشیم.
ما باید صادرات‌مان را به جایی برسانیم که ارز حاصل از آن، معادل واردات‌مان باشد. اگر به چنین جایگاهی رسیدیم، به اقتصاد مقاومتی دست یافته‌ایم. اما متأسفانه در حوزه صادرات ضعیف عمل می‌کنیم.
بیش از 10 سال است که در خراسان برای صادرات اجناس تولیدی به کشورهای منطقه، مشکل حمل و نقل ریلی داریم که هنوز هم این مشکل پابرجاست و برای حلش، به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم! ما در حوزه صادرات، ظرفیت‌های بالقوه بسیار خوبی داریم؛ هم بازار هدف مشتاق داریم و هم بازرگانان کارکشته. مشکل آن‌جاست که زیرساخت‌های لازم برای رونق صادرات، به طور کامل مهیا نیست.
نکته دیگر در این خصوص، موضوع تولید بدون کارخانه است که این روزها، در دنیا مطرح است. در دنیا، کسانی که به امر تولید بدون کارخانه اشتغال دارند، دارای هویت و پروانه هستند اما در کشور ما، جای این نوع از تجارت خالی است. هنوز وزارتخانه‌های ما، آن را به رسمیت نمی‌شناسند
#صادرات #هدفمندی #ساختارها #ارز #کوپن #اقتصاد_مقاومتی #تولید_بدون_کارخانه #برجام #حمل_و_نقل #کارآفرینی #یارانه #تولید #تحریم
http://new.itrco.ir/news/37/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%A9-%D8%8C-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A2%D9%81%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%AA%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D9%86%D8%AE%D8%B3%D8%AA-%DA%AF%D9%81%D8%AA%DA%AF%D9%88%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%AF-%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D8%B4%D9%87%D8%AF-%D9%86%DB%8C%D9%88%D8%B2-%DA%AF%D9%81%D8%AA—%D9%85%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A2%D9%81%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D9%85-!/default.aspx

مشهد نیوز

7. نامه کارآفرینان به روحانی درباره صنعتگر ایلامی
تعدادی از کارآفرینان و تولیدکنندگان به رئیس جمهور درباره صنعتگری که مقابل اداره مرکزی بانک صنعت و معدن خود را به آتش کشید، نامه نوشتند.
به گزارش مهر،‌در نامه تعدادی از کارآفرینان و تولیدکنندگان به حسن روحانی رئیس جمهور آمده است: «چنانچه مستحضرید، ماه گذشته آقای ستار عبدالی کارآفرین استان ایلام، پس از مراجعه بی‌حاصل به شعبه مرکزی بانک صنعت و معدن برای پیگیری تسهیلات واحد تولیدی‌اش، به بیمارستان سوانح و سوختگی منتقل شده و متأسفانه جان می‌سپارد.
این همکار کارآفرین ما سال‌ها به عنوان رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار ایلام، با داشتن مغازه‌ها و تریلی‌های فعال، زندگی آرام و راحتی داشته اما به خاطر اشتغال برای جوانان شهرش، دارایی‌هایش را فروخت تا در ایلام،‌کارخانه پروفیل احداث کند اما موانع و دردسرهای تولید در کشور، چنان بر ایشان فشار آورد که جان آن مرحوم را به لبش رساند و ماه گذشته بعد از خروج از شعبه مرکزی بانک صنعت و معدن، به شکلی فجیع به زندگی خود پایان داد.
از آنجا که مشکل دریافت تسهیلات از بانک‌ها، همیشه یکی از مهمترین موانع تولید و سرمایه‌گذاری در کشور ما بوده و هست، ما سربازان جبهه تولید، از حضرتعالی تقاضا داریم دستور فرمائید هیئتی امین و بی‌طرف،‌با بررسی علل منجر به این سرنوشت تلخ برای همکار مرحوم ما،‌افرادی که در انجام وظیفه در قبال ایشان کوتاهی کرده‌اند را برای مجازات به مراجع قانونی معرفی کنند و برای کاهش فشار بر تولید کنندگان کشور و پیشگیری از تکرار چنین وقایع تکان دهنده‌ای، تصمیمات مقتضی اتخاذ شود.
با آرزوی موفقیت دولت محترم و سربلندی ایران عزیز
جمعی از کارآفرینان و تولید کنندگان ایران اسلامی
1- ابراهیم آسایش شرکت لبنیات سارا، 2- امیدرضا خراسانی فرش دارکوب مشهد 3- رامین فتحی شرکت فتحی الماس 4- مجید باعرضه شرکت صنعتی لیلیان بافت یزد 5- فخرالدین حجازی شرکت بهنور یزد 6- محمد حسین روشنک شرکت ایمان تجارت روشن 7- فرهاد سحر خیز شرکت زعفران سحرخیز 8-‌هادی واقفی کمپ کویری متین آباد 9- رضا حسن‌پور مرغداری صنعتی بهنمیر 10- حسن رحمانی شرکت کیمیا رشد گلستان 11- محمد حسین محتاج الله گروه هتل‌های مهر 12- علی شریعتی نوین زعفران 13- رضا آریانا گروه صنعتی قطعات یدکی ایران 14- حمید سعیدی شرکت جی‌ال‌ایکس 15- فرهاد جهانگیری شرکت چیترا 16- عبدالرضا مریدواری شرکت دیمو 17- علیرضا رضایی عارف شرکت جوینده یابنده.

توضیحات وزیر صنعت

در همین حال وزیر صنعت، معدن و تجارت هم درباره خودسوزی این صنعتگر ایلامی توضیحاتی داد.
محمدرضا نعمت‌زاده در گفت‌وگو با «اقتصاد نیوز» اظهار کرد: این فرد یکی از صنعتگران استان ایلام بود که درخواست تسهیلات سرمایه در گردش از یکی از بانک‌ها را داشت.
وی ادامه داد: بانک عامل، سال قبل نیمی از تسهیلات را ارائه کرده، چرا که روش بانک‌ها این است که به یک باره پول را پرداخت نکنند. بسیار اتفاق افتاده است که فردی تسهیلاتی را دریافت کرده ولی در جای دیگر خرج کرده و همین موضوع باعث شده که بانک‌ها با احتیاط بیشتری اقدام به پرداخت تسهیلات کنند.
نعمت‌زاده با بیان اینکه این فرد در وصیت‌نامه خود اعلام کرده است که دو نفر از کارمندان بانکی از او حق حساب خواسته‌اند، خاطرنشان کرد: نمی‌دانم راست است یا نه ولی سریعاً به مدیر عامل بانک صنعت و معدن نامه زده‌ام که به این موضوع رسیدگی کند. در حال حاضر گروه ویژه‌ای برای رسیدگی به این موضوع تشکیل شده است تا با آنها برخورد قانونی شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه من دستور مؤکد برای رسیدگی به این موضوع را داده‌ام، تصریح کرد: براساس بررسی‌های انجام شده پسر این شخص نیز چند سال قبل اقدام به خودکشی کرده که چرایی آن را نمی‌دانم.
وی با تأکید بر اینکه این اقدام به این معنی نیست که این قدرها وضع صنعت خراب است که کسی بخواهد به خاطر آن خودسوزی کند، گفت: بله، وضع صنعت مطلوب نیست و بسیاری از صنایع از سوی بانک‌ها توقیف و تملک شده‌اند اما صنعت در کشور در شرایطی هم به سر نمی‌برد که فردی به خاطر آن خودسوزی کند.
#مالیات #بانک #کارآفرینی #تولید
http://kayhan.ir/fa/news/22020/%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A2%D9%81%D8%B1%DB%8C%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%AD%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DA%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D9%84%D8%A7%D9%85%DB%8C
2/6/93 / کیهان

8. ایجاد 105 هزار فرصت شغلی در سال نیاز خراسان رضوی

رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی نیز گفت: برای رفع بحران کمبود اشتغال در استان باید سالانه 105 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شود که ایجاد آنها نیاز به سرمایه گذاری، منابع و فضای مناسب دارد.
محمد حسین روشنک افزود: در سال گذشته حدود 35 هزار فرصت شغلی جدید در استان ایجاد شد که این میزان کافی نیست.
وی بیان کرد: شرایط کارآفرینی در این استان در مقایسه با استان‌های دیگر متفاوت است زیرا بیش از 95 درصد کارآفرینی در آن در حوزه بخش خصوصی تعریف شده و اقتصاد دولتی در این استان ضعیف است.
وی گفت: به رغم اینکه اصل 44 قانون اساسی در خراسان رضوی اجرا شده و این استان از نظر سرمایه گذاری در حوزه اقتصاد شرایط بهتری نسبت به سایر استانها دارد اما کارآفرینان استان که عمده آنان از بخش خصوصی هستند در بحران‌ها آسیب پذیرتر از کارآفرینان بخش دولتی یا مورد حمایت دولت می‌باشند.
روشنک افزود: علاوه بر آن حجم پس اندازهایی که مردم این استان در بانکها دارند بیشتر از مبلغی است که بانکها به عنوان تسهیلات در اختیار بنگاه‌های اقتصادی قرار می‌دهند.
وی اظهار کرد: از سوی دیگر بانکها در مقابل پرداخت تسهیلات با سود به نسبت زیاد، وثیقه‌های سنگین از سرمایه گذاران طلب نموده یا ضوابط و قوانین سختی برای این بخش در نظر می‌گیرند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان خراسان رضوی افزود: کارآفرینان و صاحبان واحدهای تولیدی اغلب به دلیل داشتن چک‌های برگشتی، نداشتن وثیقه یا ضوابط و مقررات سختگیرانه بانکها، قادر به دریافت تسهیلات از بانکها نیستند.
روشنک اظهار کرد: مازاد منابع بانکهای خراسان رضوی به صورت پرداخت تسهیلات در استان‌های دیگر یا در مرکز کشور هزینه می‌شود که هیچ نفعی برای بخش تولید و اشتغال استان ندارد.
رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی گفت: با همه تلاش مسئولان دولتی و خصوصی استان، هنوز فضا و شرایط برای سرمایه گذاری و کارآفرینی مطلوب نیست و به این حوزه کم توجهی می‌شود.
وی افزود: از سوی دیگر اجرای برخی طرحها و سرمایه گذاری در آنها با شرایط اجتماعی و اقتصادی مشهد یا خراسان رضوی سازگار نیست.
وی اظهار کرد: با توجه به زائرپذیر بودن این استان و حجم قابل توجهی از مسافران در مشهد که هر سال بر تعداد آنها افزوده می‌شود، زمینه کارآفرینی در حوزه صنعت، معدن، کشاورزی بویژه خدمات و حوزه ساختمان مهیاست که در صورت فراهم شدن فضای مناسب می‌توان بیشترین اشتغال و کارآفرینی را داشت.
روشنک افزود: اگر منابع بانکی استان به طور کامل صرف پرداخت به کارآفرینان و صنعتگران خراسان رضوی شود شمار بسیاری از اشتغال بوجود آمده و فضای کارآفرینی بهبود پیدا می‌کند.
وی ادامه داد: خراسان رضوی فرصت‌های سرمایه گذاری و کارآفرینی متعدد در حوزه تولید انرژی‌های پاک، پتروشیمی و گردشگری دارد که برای بهره برداری از این فرصتها نیاز به محیط مناسب و فراهم شدن فضای مطلوب برای ورود کارآفرینان می‌باشد.
#کسب_و_کار #سرمایه #تولید #کشاورزی #بانک #ساختارها
#تولید #اشتغال #صادرات #کارآفرینی
http://www.irna.ir/fa/News/82180722
18/5/95 / ایرنا

9. همایش سربازان جبهه تولید و تجارت در هتل پارس برگزار شد
همایش سربازان جبهه تولید و تجارت در هتل پارس مشهد با حضور جمع کثیری از فعالان اقتصادی خراسان رضوی که تاکنون بی سابقه و یا کم سابقه بوده است، برگزار شد. در این همایش نامزدهای جبهه تولید و تجارت ضمن معرفی خود، به تشریح مهم ترین برنامه‌های خود در اتاق بازرگانی پرداختند.
• با افتخار با معوقات بانکی مخالفم
عضوهیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز گفت: براساس فرمایشات مقام معظم رهبری افرادی که وام گرفته اند و در جایی دیگر خرج کرده اند، مجرم هستند براین اساس با نگرشی که از این افراد حمایت می‌کند مخالف هستم.
محمد حسین روشنک ‏به سخت گیری بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات به تولید کنندگان اشاره و اظهار کرد: تعداد اندکی از وام گیرندگان که آمارشان زیر یک درصد است باعث شده اند بانک‌ها به بهانه بدحسابی آن‌ها، دیگر تولید کنندگان و صادرکنندگان را با مشکل مواجه نمایند. وی ادامه داد: عملکرد بانک‌ها قابل دفاع نیست. بانک‌ها به بنگاه‌های تولیدی و تجاری اجحاف می‌کنند.
وی اظهار کرد: نباید در اتاق بازرگانی افراد را به گروه‌های خودی و غیرخودی تقسیم کرد.
روشنک اضافه کرد: باید فضا را برای ورود چهره‌های جوان و افرادی که در کارآفرینی خود موفق هستند در اتاق بازرگانی فراهم کرد. وی گفت: باید به تولید در تمام بخش‌های کشاورزی، صنعت و معدن توجه شود و تولید صادرات محور را برای رونق اقتصادی در اولویت برنامه‌های خود قرار دهیم. وی با انتقاد از یک در هزار گفت: باید اتاق براساس حق عضویت اداره شود. اخذ یک در هزار موجب شده تا اتاق به زور قانون از فعالان اقتصادی پول بگیرد و این امر باعث فاصله گرفتن فعالین اقتصادی از اتاق شده است.
#اتاق #ساختارها #بانک #صادرات #کارآفرینی #تولید #کشاورزی
http://fara-khabar.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=1711:1393-12-21-07-38-36&catid=2:eghtesad&Itemid=8
20/12/93 / فراخبر

10.
امنیت بیشتر مرزها با توسعه کارآفرینی
در سال‌های گذشته با پیدایش کارآفرینی، توسعه آن موردتوجه بسیاری از کشورهای پیشرفته و جوامع درحال توسعه قرار گرفت.
براساس یکی از فرضیات (دیده‌بان جهانی کارآفرینی)، رشد سریع و موثر اقتصاد ملی برخی کشورها نسبت به دیگر کشورها، ریشه در فعالیت‌های کارآفرینانه دارد. بر همین اساس، شرایطی چون فراهم بودن زیرساخت‌های تجاری و حرفه‌ای، باز بودن فضای بازار برای ورود کارآفرینان و ظرفیت‌های کارآفرینی مانند مهارت و انگیزش، زمینه‌ساز ایجاد و رشد کسب‌وکارهای جدید در کشورهاست. از سوی دیگر کشورها با راهکارهای متنوعی مانند تسهیل ورود و خروج کالا، اعمال معافیت‌های گمرکی یا ایجاد مناطق آزاد تجاری سعی در تامین نیازهای خود و تداوم رشد و توسعه پایدار دارند که به نظر می‌رسد کارآفرینی زمانی که بستر مناسبی همچون حضور در مناطق آزاد تجاری و مرزی می‌یابد، دریچه‌ای به جهان خارج ایجاد کرده که توسعه منطقه‌ای را به دنبال خواهد داشت. بر این اساس کارآفرینی را می‌توان عاملی مهم و تاثیرگذار در نیل مناطق آزاد تجاری و مرزی به هدف افزایش و توسعه صادرات، ایجاد اشتغال، جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی، انتقال فناوری، افزایش درآمدهای عمومی، افزایش گردشگر و در نهایت ارتقای جایگاه اقتصادی کشورها دانست. به گفته کارشناسان، بحث کارآفرینی دارای یک تعریف عام است که از قبل ایده‌ها منجربه ایجاد کار می‌شود و باید فرهنگ کارآفرینی در جامعه به خوبی تبیین شود. کارآفرینی به دنبال رفع یک نقص است و این مهم باعث شده اهمیت کارآفرینی بیشتر موردتوجه واقع شود. باید تلاش شود فرهنگ کارآفرینی از سوی رسانه‌ها به خوبی تبیین و ترویج شود تا شاهد اشتغال پایدار در استان‌های مرزی و سایر استان‌های کشور باشیم. در این‌باره رئیس کانون کارآفرینان استان خراسان‌رضوی با اشاره به نقش توسعه کارآفرینی در مناطق مرزی گفت: به‌طور معمول ما برای حفظ مرزها و نگه داشتن پایدار شهروندان در شهرها و روستاها و همچنین محله‌های حاشیه مرزی باید تدبیری داشته باشیم که متاسفانه در چند سال گذشته این تدبیر را نداشته‌ایم، با توجه به اینکه مشکل بحران آب در مرزهای شرقی به شکل واضحی خود را نشان می‌دهد تدبیر مضاعفی در این زمینه لازم است. حسین روشنک در گفت‌وگو با صمت افزود: با توجه به اینکه جمعیت در شهرها و روستاها که تاکنون به دلیل مسائل کشاورزی و دامپروری ماندگار می‌شدند اما هم‌اکنون ممکن است به دلیل کمبود آب کشاورزی برای آنها صرفه اقتصادی نداشته باشد و امکان ماندن در شهر برای آنها فراهم نشود، بنابراین برای حفظ امنیت و ماندگاری پایدار مردم و جامعه و چارچوب‌های اجتماعی لازم است تدبیری جدی از سوی مجلس، دولت و سازمان‌های مربوط دیگر که هرکدام نقش مهمی را به عهده دارند، انجام شود.
او ادامه داد: این تدابیر در همه‌جای کشور به ویژه مرزها برای حفظ امنیت لازم و واجب است، این پرسش مطرح می‌شود که در این زمینه چه برنامه‌هایی باید اجرا کرد؟ در مرحله نخست دولت باید طرح ویژه‌ای برای حاشیه مرزهایی که آب بیشتری وجود داشته و امکان کشاورزی دارد، ارائه کند، همچنین در مرحله دوم، باید به حاشیه‌های مرزی به دلیل ایجاد دامداری و صنعت‌های وابسته به امور دام و طیور که آب کمتری نیاز دارند، توجه بیشتری شود، به جز این موارد در زمینه صنایع روستایی (صنایع‌دستی) که آب‌بری ندارند مشکلی نیست مجلس بودجه‌ای تصویب کند که سازمان‌های مربوط تولیدات صنایع‌دستی در روستاهای حاشیه مرزی را خریداری کنند و با یارانه در داخل کشور یا خارج از کشور (در حوزه صادرات) به فروش برسانند.
رئیس کانون کارآفرینان استان خراسان رضوی تصریح کرد: وضعیت هر شهر، روستا، محله مرزی باید با ساختاری برای کارآفرینی فراهم شود تا با جذب سرمایه‌گذاری و توسعه منطقه از مهاجرت مردم به خارج از مرزها جلوگیری شود و مرزها خالی از جمعیت نمانند. روشنک تاکید کرد: زیرساخت‌های کارآفرینی باید از سوی دولت و مجلس فراهم شود، وقتی این‌کار انجام شد به‌طور قطع مجری باید بخش خصوصی باشد. دولت باید بپذیرد هزینه مدیریت کشور را در ستادها، وزارتخانه‌ها و استانداردی‌ها و مکان‌های مختلف کاهش دهد، هزینه اداره کشور از سوی دولت و قوه قضاییه، قوه مقننه و شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و… به شدت بالاست، دولت باید تلاش کند از این هزینه‌ها بکاهد و از این محل به روستاها و شهرها و مناطق کوچک مرزی کمک کند در غیر این صورت با مشکل جدی مواجه خواهیم شد. او بیان کرد: بحث حاشیه‌نشینی موضوع مهمی است، برای پاک شدن این مشکل دولت باید کوچک‌سازی کند، این برنامه چندان کار سختی نیست در این زمینه لازم است فقط هزینه‌ها کاهش پیدا کند، معتقدم دولت باید دوباره جهاد سازندگی روستاها و مرزها را فعال کند تا بتواند این معضلات را پشتیبانی و پیگیری کند.
#روستا #کارآفرینی #ساختارها #کشاورزی #یارانه #صادرات #قانون #دولت
https://www.smtnews.ir/small-industries/28136-%D8%A7%D9%85%D9%86%DB%8C%D8%AA-%D8%A8%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%B1-%D9%85%D8%B1%D8%B2%D9%87%D8%A7-%D8%A8%D8%A7-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A2%D9%81%D8%B1%DB%8C%D9%86%DB%8C.html
17/4/96 / گسترش صمت

11. شخص محوری در مدیریت‌ها چرا؟
کاری به مدیریت درنهادهای حاکمیتی ودولتی نداریم ،انچه قلم اصرار به نوشتن دارد نحوه مدیریت درتشکل‌های که قرار است توسط فعالین بخش خصوصی داوطلبانه و غیرانتفاعی انجام شود است.
اساسنامه همه تشکل‌های بخش خصوصی مشخص کرده که باید از بین کارافرینان توانمند و فعال عضو هرتشکل، هیئت ریسه یا هیئت مدیره یا هیئت نمایندگان که در شغل شخصی خود که مرتبط با ان تشکل باشد موفق است انتخاب و با تقسیم کاربدون هرگونه انتفاع مستقیم که دیگر اعضا از ان برخوردار نباشند تشکل مربوطه را اداره کنند .مثلا انچه در اساسنامه اتاق امده است فعالین اقتصادی عضو اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی از بین اعضا و همکاران ، هیئت نمایندگان غیرموظف انتخاب ، هیئت نمایندگان نیز از بین خود که همه غیرموظف هستند، رییس وهیئت رییسه برمیگزینند.
رییس و هیئت رییسه که میبایست از کارافرینان فعال و موفق در کار شخصی خود باشند با دریافت حق عضویت از اعضا که خود نیز انرا پرداخت می‌کنند و به کارگیری دبیر (( مدیر اجرایی)) و پرسنل موظف حقوق میگیرد اتاق را اداره کنند.
اکنون ایا اتاق اینگونه اداره می‌شود؟ شاید در ظاهر اینگونه است ،اما در واقعیت اینگونه نیست که اگر اینگونه بود و رییس محوری نبود نمیبایست اتاق ایران با وجود داشتن هیئت نمایندگان و هیئت رییسه چهار نایب رییس که هریک توان انجام وظائف رییس غیرموظف را دارند ، با بیماری رییس با مشکل مواجه و این همه جنجال ایجاد و اصرار بر انتخاب فوری رییس جدید باشد.
مگر نه اینکه برابر اساس نامه قراراست رییس خود از فعالین اقتصادی و کارافرینان دارای شغل شخصی موفق که بکاروکسب خود مشغول بوده و غیرموظف و غیرشاغل با کمک هیئت نمایندگان و هیئت رییسه و دبیر کل اتاق را اداره کند .
اگر اینگونه باشد که باید باشد چهار نایب رییس که انها نیز لزوما از کارافرینان فعال دارای شغل شخصی و غیرموظف درهیئت رییسه هستند میتوانستند با تقسیم کار حتی تا پایان دوره اتاق را مدیریت کنند.اما متاسفانه درحال حاضر اتاق بجایی رسیده که رییس غیرموظف و غیرشاغل مجبور است تمام وقت در اتاق حضور داشته باشد تا اتاق اداره شود بگونه‌ای که رییس پس از مدتی تبدیل به یک رییس سازمان شده و از یاد میبرد که خود یک کارافرین و صاحب بنگاه اقتصادی است .
در این شرایط است که اگر رییس کمی بیمار شود مدیریت اتاق با مشکل مواجه میشود ویا اگر رییس انگونه که باید مانند اقای جلال پور خود صاحبان بنگاه موفق اقتصادی باشد از کسب و کار وا میماند و در نهایت بیمار شده و یا مجبور میشود بخاطر کار و کسب خود عطای ریاست اتاق را به لقایش ببخشد و به دنبال سلامتی و مدیریت بنگاه اقتصادی خود برود .
درحالی که اگر انگونه که پیش بینی شده است اتاق بصورت جمعی توسط هیئت نمایندگان و هیئت رییسه و رییس غیر موطف و غیر شاغل که ازمدیران موفق بنگاه‌های اقتصادی بخش خصوصی باید باشد اداره میشد، باعث بیماری و ایجاد خسارت برای بنگاه شخصی اقای جلال پور نمی شد و اگر همچون همه انسان‌ها که ممکن است بیمار شوند بیمار میشد اتاق توسط هیئت نمایندگان و هیئت رییسه بویژه چهار نایب رییس و دبیرکل مدیریت میشد و اجبار به این همه حرف و حدیث و تحمیل هزینه به اعضا نبود .این مشکل کم و بیش در بعضی از استان‌ها نیز وجود دارد که پس از انتخاب هیئت رییسه هیئت نمایندگان هیچ کاره میشوند در هیئت رییسه هم بجز ریس و خزانه دار دیگران هیچ کاره هستند رییس نیز یا مدیر بنگاه اقتصادی موفق است که ازکار و کسب خود وامیماند و بیمار میشود و یا اینکه کارآفرین و مدیر موفق بنگاه اقتصادی نیست و فقط رییس اتاق بی مزد و مواجب است .که این صورت کارافرین نیست و درد بنگاه‌های اقتصادی را درک نمیکند ،آنچه مسلم است از پنج سال قبل که اتاق همانند دیگر سازمان‌های دولتی با بودجه مصوب مجلس تامین مالی میشود از اهداف و جایگاه خود دور شده و به یک سازمان دولتی که توسط مدیر غیر موظف بدون فیش حقوقی لیکن مستقر و شاغل اداره می‌شود تبدیل شده است ، بخاطر بودجه دولتی دولت‌ها نیز بخود حق میدهند در اموراتاق مداخله داشته باشند .
مدیریت فرد محوری و اداره تشکل به شکل سازمانها و ادارات دولتی کم و بیش در دیگر تشکل‌های به اصلاح بخشی خصوصی نیز وجود دارد .به امید روزی که تشکل‌های بخش خصوصی به خصوصی بودن و مدیریت جمعی برگردد.

#تشکل‌ها #ساختارها #اتاق #کارآفرینی #شفافیت

12. گزارش صمت از شناسایی ظرفیت‌های توسعه‌ای صنایع خرد نشان داد
توسعه خوشه سوغات
در حالی مهدی‌زاده‌مقدم بر لزوم هماهنگی بین سازمان‌ها برای توسعه و کیفی‌سازی خوشه سوغات سخن گفته که محمدحسین روشنک، رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی مشهد توسعه این خوشه را موضوعی صنفی و نه صنعتی می‌داند. وی به صمت گفت: توسعه خوشه سوغات پیش از آنکه در محور تولید صنعتی قابل طرح و بحث باشد از دریچه اصناف باید بررسی شود؛ چرا که در مشهد کالاهای مختلفی ازجمله زعفران، زرشک، نبات، آجیل، مهر و تسبیح، پوشاک و… ارائه می‌شوند. از این رو برای رونق کسب و کار در این شهر باید نحوه عرضه آنها ساماندهی شود. همچنین در نگاهی بلندمدت می‌توان از این الگو برای افزایش صادرات بهره گرفت.
روشنک با تاکید بر بسترهای فرهنگی برای توسعه خوشه سوغات گفت: پیش‌زمینه رونق کسب‌وکار و توسعه خوشه سوغات این است که گردشگران خواهان تهیه سوغات باشند. البته این رویکرد از قدیم مرسوم بوده اما مدتی است که فرهنگ خرید سوغات از مشهد کمرنگ شده است. از این‌رو نیاز است در کنار ساماندهی محصولات، فرهنگ خرید سوغات نیز زنده شود.
به گزارش صمت توسعه خوشه‌های صنعتی باعث تمرکز و تجمیع نوع فرآیندهای تولید، حمایت از طراحان، ایجاد بازار مناسب، تقویت بسترهای صادراتی، هم‌افزایی بیشتر میان صنایع، گسترش فرهنگ نمایشگاهی و نشان‌سازی می‌شود. با توسعه خوشه‌های صنعتی با توجه به الگوهای بومی و اصیل کشور و در تطابق با نمونه‌های موفق بین‌المللی می‌توان به گسترش فرهنگ جمعی کار امیدوار بود. نکته دیگر مربوط به رویکردهای فراملی در توسعه خوشه‌های صنعتی است. صحیح است که توجه به اصل مزیت نسبی می‌تواند راهگشای توسعه خوشه‌ها باشد و سازمان‌های پشتیبانی‌کننده در اجرای این استراتژی توسعه صنعتی نقشی اساسی دارند اما فراملی فکر کردن و گسترش تفکر صادراتی در توسعه خوشه‌های صنعتی بیشتر مورد توجه است. به ویژه اینکه همواره بر تولید صادرات‌گرا تاکید می‌شود. ایجاد شبکه فروش مشترک تولیدات خوشه‌های صنعتی یا کنسرسیوم‌ها می‌تواند این رویکرد را تقویت کند.
نکته دیگر اینکه ایجاد شبکه‌های تولیدی یا خوشه‌های صنعتی همچون خوشه سوغات علاوه‌بر تجمیع کالاها و نشان‌های تجاری در یک مجموعه یا شهرک می‌تواند باعث ارزش‌گذاری برای تولید ملی شود به شرط آنکه کالاهایی عرضه شوند که وارداتی نباشند.
#اصناف #کشاورزی #صادرات #کارآفرینی #فرهنگ_سازی #کشاورزی #کسب-و-کار #تولید #برند #واردات #ساختارها

://www.smtnews.ir/small-industries/industrial-estates/24982-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D8%AE%D9%88%D8%B4%D9%87-%D8%B3%D9%88%D8%BA%D8%A7%D8%AA.html

13. یادداشت
تولید ایران را چه شده است؟

مقصرافزایش قیمت تمام شده کالا و خدمات کدام است ؟
• قلم در ادامه نوشت پیش شرط تحقق انقلاب اقتصادی برای رسیدن به اقتصاد مقاوتی کاهش جدی هزینه مدیریت کشور که اکنون به بالاترین حد آن رسیده تا جایی که دیگر ریالی برای توسعه و عمران بجای نمانده است و قبول ریاضت توسط سازمان‌های دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی از بالاترین رده تا پائین توسط مجلس شورای اسلامی و دولت آقای روحانی با حمایت و مدیریت مستقیم مقام معظم رهبری ، سرآغاز اقدامات تاثیرگذار بمنظور رسیدن به اقتصاد مقاومتی همزمان با کاهش هزینه مدیریت کشور می‌تواند مواردی ذیل باشد.
۱- توقف کامل دریافت (۹)درصد مالیات و عوارض ارزش افزوده از تولید و تجارت
۲- محاسبه حق بنگاه‌های اقتصادی از درآمدهای طرح تعدیل اقتصادی از زمان شروع تاکنون و اختصاص آن به نوسازی صنایع و معادن و کشاورزی .
۳- اختصاص کل درآمد حاصل از تعرفه‌ها همراه با درآمدهای حاصل از کشف کالاهای قاچاق و جرایم مربوطه به مشوق‌های صادراتی بمنظور تولید کالای صادرات محور با هدف توسعه صادرات و کسب ارز حاصل از صادرات کالاهای غیر نفتی.
۴- ایجاد مشوق مالیاتی و تامین اجتماعی برای بنگاه‌هایی که کالا باهدف صادرات و بدون فروش در داخل کشور تولید کنند.
۵- اختصاص تسهیلات بلند مدت و بدون بهره از محل صندوق ذخیره ملی به بنگاه‌هایی که محصولات جایگزین کالای قاچاق تولید کنند مشروط به اینکه بتواند آن محصول را جایگزین کالای قاچاق کرده و محصولات مشابه تولید خود را از چرخه قاچاق به کشور خارج کنند .
۶- عدم حمایت از سرمایه گذاری بمنظور تاسیس واحدهای تولیدی و تکراری که باعث کاهش ظرفیت تولید واحدهای موجود میشود و تقویت برون سپاری تولید «تولید بدون کارخانه» با برند تجاری داخلی و صادراتی .
۷- تشویق و هدایت نقدینگی حوزه تجارت به حوزه تولید با صدور مجوز تولید بدون کارخانه ( برون سپاری تولید) برای صاحبان برندهای تجاری داخلی و صادراتی
۸- عدم اختصاص تسهیلات و حمایت از بنگاه‌هایی که توجیه اقتصادی نداشته و امکان بروزرسانی رقابت پذیری ندارند بویژه خودروسازان ، تولیدکنندگان سیمان ، فولاد و بعضی از صنایع پوشاک ، مواد غذائی ، مصالح ساختمانی ، دام و طیور بمنظور تقویت واحدهایی که توان بروزرسانی و رقابت پذیری دارند .
۹- اختصاص تسهیلات بلند مدت و بدون بهره از محل صندوق ذخیره ملی به واحدهای خودروسازی که بپذیرند خودرو با کیفیت و قیمت جهانی در بازار ایران عرضه کنند .
۱۰- یکسان سازی فوری نرخ ارز که در صورت تحقق اجرای مفاد ۱تا۶ هیچ‌گونه اثر تورمی نخواهد داشت.
۱۱- توقف سه تا پنچ ساله دریافت سود تسهیلات از واحدهای تولیدی که اقدام به بازسازی و نوسازی و به‌روز رسانی ماشین آلات تولید کنند.بودجه این مورد از محل مطالبات فروش نفت که در دوران تحریم‌ها در بانک‌های خارجی توقیف شده بود و خصوصی سازی واقعی بنگاه‌های دولتی می‌تواند تامین شود.
۱۲- ایجاد فضای امنیت برای کارآفرینان و دادن شخصیت و جایگاه اجتماعی و ارزش قائل شدن برای این سرداران اقتصادی کشور بر اساس رتبه بندی و اهمیت هر بنگاه اقتصادی بویژه تعداد کارگران تحت پوشش.
۱۳- ایجاد انگیزه برای بازگشت سرمایه ایرانیانی که از ترس و یا تحت فشار و یا تصور باغ سبز سرمایه خود را از کشور خارج کرده‌اند و باعث شده سهم ایجاد اشتغال میلیون‌ها جوان کشور از چرخه خارج و بیکاری در کشور به اوج خود برسد.
۱۴- مهم‌تر از همه؛ انتخاب مدیریت‌های کشور در رده‌های مختلف بر اساس ارزیابی توان اقتصادی و دوری جستن از نگاه‌های جناحی و گروهی بویژه برای پست‌های اقتصادی.
#ساختارها #تشکل‌ها #کارآفرینی #بانک #ارز #تولید #تولید_بدون_کارخانه #اقتصاد_مقاومتی #مالیات #سیاست #تحریم #اشتغال #دولت
روزنامه صبح امروز 1/7/96

تولید ایران را چه شده است؟

14. توسعه فرهنگ کارآفرینی
رئیس کانون کارآفرینان برتر خراسان رضوی گفت: توسعه فرهنگ کارآفرینی مهمترین شاخص تحقق اقتصاد مقاومتی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، محمدحسین روشنک ظهر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه امام رضا(ع) در زمینه کار و کار آفرینی اظهار داشت: با وجود منابعی همچون سوخت ارزان، کشور امن، نیروی جوان و سرزمین وسیع، چرا قیمت تولید شده کالاها همیشه نسبت به خارج از کشور گران‌تر است.
وی افزود: تعرفه و قیمت تمام شده کالاهای وارداتی به بهانه حمایت از تولید داخلی معمولاً تا 100 درصد گران‌تر تخمین زده می‌شود.
روشنک با بیان اینکه کارآفرینان می‌توانند فعل اقتصاد مقاومتی را صرف کنند، تاکید کرد: اگر کارگر و کارآفرین از یک جنس باشند اقتصاد کشور شکوفا می‌شود.
رئیس کانون کارآفرینان برتر استان خراسان رضوی در زمینه صادرات کالا خاطرنشان کرد: کشوری که به طور میانگین تعرفه وارداتی کالاهایش از بیشتر کشورها بیشتر است نمی‌تواند صادرکننده موفقی باشد، مگر در زمینه صادرات کالاهای انحصاری مانند زعفران.
وی با اشاره به نامگذاری سال 95 و اقتصاد مقاومتی افزود: کشوری که قرار است به اقتصاد مقاومتی برسد چطور تقریباً نیمی از سال را در تعطیلی رسمی و غیر رسمی به سر می‌برد.
روشنک در زمینه تشکیل کارگروه‌ها و تیم‌های تحقیقاتی برای حل مشکلات و سدهای ارتباطی بین کارآفرینان و سرمایه‌داران این عرصه بیان کرد: تمامی دانشجویان و تشکل‌ها می‌توانند در قالب تیم‌هایی به بررسی و تحقیق برای حل تمامی مشکلات سد راه کارآفرینان و جوانان مبتکر و خلاق باشند و در تمامی مراحل تحت حمایت مالی و امکانات کانون کارآفرینی استان هستند.
5/2/95 – تسنیم
#کارآفرینی #قیمت_تمام_شده #اقتصاد_مقاومتی #تعرفه #صادرات #اشتغال #واردات
://www.tasnimnews.com/fa/news/1395/02/05/1056777/%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A2%D9%81%D8%B1%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D9%85%D9%87%D9%85%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%B4%D8%A7%D8%AE%D8%B5-%D8%AA%D8%AD%D9%82%D9%82-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%88%D9%85%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

15. ضرورت کارآفرینی
امروز ما به کارآفرین پروری نیاز داریم به این معنا که برای کاهش نرخ بیکاری و مشکلات موجود اقتصادی نیاز به جامعه ای کارآفرین داریم و در همین راستا باید با حمایت از بخش خصوصی و توجه به ظرفیت‌های مغفول جامعه از کارآفرینان حمایت ویژه شود.
با مشاهده قشر جوان تحصیلکرده ای که می‌خواهند وارد بازار کار شوند به خوبی می‌توان دید که تحصیلات آکادمیک صرف برای فرد اشتغال ایجاد نمی کند چون نیازهای جامعه به درستی در مراکز آموزش عالی به دانشجویان آموزش داده نمی شود و این موضوع را می‌توان یکی از دلایل بیکاری جوانان تحصیلکرده دانست بنابراین پیشنهاد می‌کنم نظام آموزشی در شرایط فعلی در جهت کارآفرینی حرکت کند.
یکی از چالش‌های مهم امروز کشور سرمایه‌هایی است که در بخش حاشیه نشینی صرف می‌شود، متاسفانه در حال حاضر با حجم زیادی از حاشیه نشینی در کلانشهرها مواجه هستیم که اکثر این افراد با هدف بهبود شرایط زندگی و اشتغال به حاشیه شهرها مهاجرت کرده اند در صورتی که با کمی توجه به اقتصاد روستایی می‌توان معضل حاشیه نشینی را برطرف کرد و بنده راهکار حل این معضل بزرگ را کارآفرینی در روستاها و شهرهای کوچک می‌دانم.
برخی افراد کارآفرینی را تنها در کارخانه داری می‌بینند اما باید توجه داشت که حوزه کارآفرینی نباید محدود به صنعت و کارخانه‌داری شود و کشاورزی، تجارت، خدمات، آموزش و… همگی حوزه کارآفرینی را تشکیل می‌دهند و هر فردی که حتی در کارگاه‌های کوچک اشتغال‌زایی کرده، فرهنگ کارآفرینی را دنبال می‌کند.
کارآفرینان مشابه ملکه زنبور عسل هستند به این معنا که با وجود ملکه در یک کندو، تعداد زیادی زنبور عسل به کار مشغول می‌شوند و نقش کارآفرین در سیستم تولید دقیقا مانند ملکه زنبورعسل است.
اگر بتوانیم به تعداد بنگاه‌های موفق بخش خصوصی کارآفرینان موفق اضافه کنمد هم بیکاری را از بین برده‌ایم و هم مشکلات ناشی از آن را حذف کرده‌ایم.
به فردی می‌گوییم کارآفرین موفق که دارای شفافیت در حوزه کسب و کار خود باشد و از سوی دیگر قبول اجرای تعهداتش را در سرلوحه کار خود قرار دهد.
#کارآفرینی #ساختارها #بیکاری #روستا #تولید #شاتغال #کسب-و-کار #سرمایه #فرهنگسازی

16. “کمیسیون حذف قوانین اضافی در مجلس باید تشکیل شود”
روشنک: واحدهای تولیدی تعطیل شده خراسان رضوی قطعاً بیش از ۱۰ درصد است/ سهم ناعادلانه خراسان رضوی از بودجه
رئیس کانون کارآفرینان برتر استان خراسان رضوی گفت: تعداد تعطیلی و غیرفعال بودن واحدهای تولیدی در خراسان رضوی قطعاً بالای ۱۰ درصد است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، موضوعات مختلف اقتصادی در خراسان رضوی از حساسیت بالایی برخوردار است و ساماندهی وضعیت حوزه اقتصاد در خراسان رضوی نیاز به حمایت و اهتمام بیشتر دارد.
در این حوزه کارآفرینی و تجارت بسیار مهم هستند زیرا تولید و بازرگانی در این استان بسته به بخش خصوصی و کارآفرینان حوزه اقتصاد است اما هنوز هم مشکلاتی در این بخش دیده می‌شود.
برای پیگیری مطالبات کارآفرینان و بخش خصوصی در این حوزه گفت‌وگویی با محمد حسین روشنگ رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان خراسان رضوی و رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی داشته‌ایم که مشروح آن را در زیر می‌خوانید.
مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در گفت‌وگوی خبرنگار تسنیم خراسان رضوی و رئیس کانون کارآفرینان برتر خراسان رضوی به شرح زیر است:
– امکانات تجار خراسان رضوی نسبت به بسیاری از استان‌ها پایین‌تر است.
– خراسان رضوی از معدود استان‌هایی است که تراز بازرگانی آن مثبت بوده یعنی صادرات آن حتی در دوران تحریم نیز بسیار بالاتر از واردات آن بوده است.
– اطلاعات دقیقی در حوزه فعالیت بخش تولید در خراسان رضوی وجود ندارد.
– تعداد تعطیلی و غیرفعال بودن واحدهای تولیدی در خراسان رضوی قطعاً بالای 10 درصد است.
– در وضعیت فعلی در سال 95 نمی‌توان بیکاری را کاهش داد بلکه تنها می‌توان از افزایش آن پیشگیری کرد.
– ستادهای پشتیبانی از اقتصاد مقاومتی باید در تمام نهادها و تشکل‌های صاحب قدرت تشکیل شوند.
– اقتصاد مقاومتی نباید وارد جریانات سیاسی شود.
– باید سهم خراسان رضوی از بودجه با توجه به اینکه بدنه آن را بخش خصوصی تشکیل می‌دهد مضاعف باشد.
– کمیسیون حذف قوانین اضافی در مجلس باید تشکیل شود.
– وضعیت اقتصادی کشورهای آسیای میانه و روسیه سبب کاهش صادرات خراسان رضوی به آنها شده است.
– امنیت موجود در ایران برای توسعه اقتصادی کشور بسیار مهم است.
تسنیم: وضعیت کلی کارآفرینی و موضوع تجارت در خراسان رضوی به چه صورت بوده و مهم‌ترین موضوعات و مشکلاتی که این بخش از اقتصاد را با خود درگیر کرده چیست؟
روشنک: در حوزه‌های مختلف، کارآفرینی در خراسان رضوی نسبت به اغلب استان‌های کشور زمینه مناسب‌تری داشته و آن هم به این علت است که عمده اقتصاد خراسان رضوی توسط بخش خصوصی و کارآفرینان اداره می‌شود، نمی‌توان گفت که خراسان رضوی اقتصاد بهتری نسبت به استان‌های دیگری که دولت در آنها میلیاردها تومان سرمایه گذاری کرده دارد اما در حوزه کارآفرینی افراد قوی‌تری وجود دارند که اگر امکانات و سرمایه در اختیار آنها قرار بگیرد نقش بسیار موثری می‌توانند برای توسعه اقتصادی استان داشته باشند.
کانون کارآفرینان برتر خراسان رضوی نیز به دنبال این است که کارآفرینی را وارد فرهنگ اقتصاد کرده و آن را توسعه دهد زیرا هر کدام از کارآفرینان می‌توانند عده‌ای را سر کار آورده و اشتغال‌زایی داشته باشند اما تحقق این موضوع نیازمند تلاش بیشتر در خراسان رضوی است در این استان کارآفرینان بالقوه زیاد وجود دارند که باید بتوانیم آنها را به صورت بالفعل درآورده و از ظرفیت‌هایشان استفاده کنیم.
خراسان رضوی در زمینه تجارت نیز به علت اینکه دروازه ورود به کشورهای آسیای میانه و افغانستان است توانسته نقش بسیار مهمی را ایفا کند و تجاربی که خراسانی‌ها در زمینه تجارت غیرکلاسیک دارند را هیچ کدام از استان‌ها نداشته‌اند.
به بیان دیگر تجار خراسان رضوی توانسته‌اند نوعی از تجارت را انجام دهند که در زمان تحریم نیز همان رویه کارآمد بوده یعنی در زمان تحریم‌ها بازرگانان خراسانی بدون «اِل سی» اقدام به صادرات کرده کما اینکه در قبل و پس از تحریم از آن از همین روش‌ها استفاده می‌کنند.
تجار خراسان رضوی از بسیاری از استان‌ها فعال‌تر هستند کما اینکه امکانات موجود برای آنها از سایر استان‌ها پایین‌تر است، به بیان واضح این گله مندی میان صادرکنندگان و واردکنندگان خراسان رضوی وجود دارد که توجه کمتری به آنها می‌شود و علت آن هم این است که سرمایه گذاری دولت در بخش اقتصادی در استان کمتر بوده و این موضوع خودبه‌خود سبب توجه کمتر به خراسان رضوی شده است.
ظرفیت‌های بالفعل و بالقوه‌ای که در خراسان رضوی وجود دارد اگر حمایت شوند می‌توانند بسیار تقویت شوند؛ خراسان رضوی از معدود استان‌هایی است که تراز بازرگانی آن مثبت بوده یعنی صادرات آن حتی در دوران تحریم نیز بسیار بالاتر از واردات آن بوده است.
تسنیم: جناب روشنک یکی از مشکلاتی که همواره بیان می‌شود این است که آمار دقیقی از وضعیت اقتصاد در خراسان رضوی وجود نداشته و محاسبات واقعی در حوزه تولید و بازرگانی خراسان رضوی دیده نمی‌شود؛ همچنین تعاریف درستی در مورد واژه‌های مربوط به حوزه اقتصاد از جمله بیکاری و یا فعالیت واحد تولیدی وجود ندارد. تحلیل شما در این زمینه چیست؟
روشنک: در برخی از حوزه‌ها آمارها بسیار دقیق است به عنوان مثال در حوزه تجارت نهادهای مربوط آشنایی کامل با تجار و نوع فعالیت آنها دارند و تمام ارتباطات تجاری خراسان رضوی مشخص هستند اما در بحث واحدهای تولیدی، کشاورزی، خدمات و عمران متولی سرجمع کردن آمارها وجود ندارد و قبول دارم که اطلاعات درستی در این حوزه وجود ندارد.
تسنیم: هم اکنون مسئولان بخش‌های دولتی در خراسان رضوی عنوان کرده‌اند که تعداد واحدهای غیرفعال در خراسان رضوی حدود 10 درصد است، برخی مشاهدات میدانی خلاف این مسئله را ثابت می‌کند. شما آماری از میزان تعطیلی واحدها در اختیار دارید؟
روشنک: شاید منظور از این تعداد افزایش بنگاه‌های تعطیل و یا شبه تعطیل بوده زیرا به شخصه این تعداد را قطعا بالای 10 درصد می‌دانم هم اکنون در صنعت مرغداری در خراسان رضوی بیش از 50 درصد تعطیلی داریم و در صنعت غذا نیز همین وضعیت وجود دارد و مجددا تأکید می‌کنم تعداد واحدهایی که تعطیل هستند یا اینکه در اصطلاحی عامیانه تنها چراغ واحد خود را روشن نگاه داشته‌اند قطعا بیش از 10 درصد است.
تسنیم: در مورد بیکاری نیز آمارهای مشابهی ارائه می‌شود با اینکه طبق تعریف فردی که تنها یک ساعت در هفته کار می‌کند شاغل محسوب می‌شود باز هم مشاهدات میدانی در این زمینه قدری با آمارها تفاوت دارد نظر شما در این مورد چیست؟
روشنک: ارتباط بسیار مشخص، علنی و روشنی بین فعال بودن و توسعه بخش تولید و نبود رکود و اشتغال وجود دارد باید این را بپذیریم و بدانیم که رکود در کشور به علت سیاست‌های مبارزه با تورم ایجاد شده و هم اکنون در این وضعیت تمام شرایط دست به دست هم داده و سبب افزایش بیکاری شده است.
در دولت قبل با توجه به اینکه درآمد و وضعیت اقتصادی خوب بود مبارزه با تورم بر پایه تأمین گذاشته و واردات را برای تأمین نیازها انتخاب کرده بودند هم اکنون که دولت در وضعیت دشواری به لحاظ مالی قرار داشته و قصد پیشگیری از تورم را دارد خود به خود کمبود نقدینگی و رکود به وجود می‌آید و این رویه که کاهش قدرت خرید مردم را به دنبال دارد سبب کاهش اشتغال می‌شود.
به نظر می‌رسد دولت امسال پس از بیان مقام معظم رهبری بنا را بر این گذاشته که به دنبال کاهش تورم نباشد اگر این سیاست دنبال شود و با تزریق پول به بخش تولید اشتغال کاهش بیشتری ندارد، اعتقاد ندارم که در سال 95 می‌توان بیکاری را کاهش داد بلکه تنها می‌توان از افزایش آن پیشگیری کرد.
تسنیم: به نظر شما راهکارهای اصلی و عملی اجرای اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی با توجه به مزیت‌های این استان چیست؟
روشنک: تشکیل ستادهای پشتیبانی اقتصاد مقاومتی همانند دوران دفاع مقدس یکی از پیشنهادهای اجرای اقتصاد مقاومتی است وقتی مقام معظم رهبری می‌فرمایند قرارگاه پشتیبانی از اقتصاد مقاومتی نگاه دقیقاً باید شبیه به همان دوران دفاع مقدس باشد، به بیان دیگر باید تمام ارگان‌های صاحب قدرت در هر استانی در این ستادها عضویت داشته باشند و در راستای سیاست‌های آن گام بردارند.
موضوع دیگر اقتصاد مقاومتی این است که نباید وارد جریانات سیاسی شود، متأسفانه دو نگاه سیاسی در این حوزه هم اکنون به وجود آمده که هر دو نابودکننده است یک نگاه این است که اقتصاد مقاومتی را نداشتن ارتباط با اقتصاد دنیا تعبیر می‌کند که این دیدگاه کاملا اشتباه است اقتصاد مقاومتی یعنی نگاه داخلی با بهره گیری از توانمندی‌های خارجی و جهانی؛ ما باید تکنولوژی و مواد اولیه را از خارج وارد کنیم تا بتوانیم تولید مناسبی داشته و صادرات بالایی داشته باشیم.
نگاه دوم در این حوزه این است که نباید هیج ارتباط خارجی وجود نداشته باشد و نگاه ضد وارداتی در آن وجود دارد که در این حوزه باید در نظر داشت هیچ کشوری در دنیا با وارد نکردن مواد اولیه و تکنولوژی نمی‌تواند تولید و صادرات خوب داشته باشد، واردات کالاهای ساخته شده‌ای که در کشور مزیت تولید داریم عملی ناشایست است اما نداشتن واردات برای تولید کالاهای با کیفیت بالا یک نوع الزام است.
تسنیم: به موضوع بودجه ریزی اشاره داشتید به نظر شما ایرادات کلی بودجه ریزی و بحث تخصیص‌های آن به خراسان رضوی چیست؟ آیا از دیدگاه شما سهم خراسان رضوی از این تقسیمات عادلانه است؟ تحلیل خود را بفرمایید؟
روشنک: در دولت قبل نگاه مثبتی به خراسان رضوی وجود نداشت این اشکال و تفاوت دیدگاه بسیار محسوس بود و نگران هستیم که با دیدگاه‌های دولت فعلی نیز اتفاقات مشابهی رقم بخورد که امیدوار هستیم خراسان رضوی بتواند از حقوق خود استفاده کند به اعتقاد بنده وقتی دولت بودجه‌ای را برای بنگاه‌های اقتصادی در نظر می‌گیرد باید سهم خراسان رضوی مضاعف باشد؛ زیرا بدنه اقتصاد این استان بخش خصوصی است و نیاز به حمایت بیشتری دارد.
البته باید در نظر داشت که بودجه از توانمندی حاصل می‌شود، این دولت با دست خالی کشور را اداره کرده و این موضوع باید به عنوان یک واقعیت در نظر گرفته شود اما درخواست ما این است که با توجه به اینکه شهر مشهد متعلق به ساکنان آن به تنهایی نیست و به تمام ایران تعلق دارد، نگاه مجلس و دولت در این حوزه به خراسان رضوی باید نگاه به کل مردم ایران باشد.
اما این نگاه وجود ندارد در نظر بگیرید در بسیاری از جهات پیشرفت خراسان رضوی بسیار ناچیز بوده به عنوان مثال وضعیت بافت فرسوده اطراف حرم مطهر رضوی پس از 25 سال هنوز مطلوب نیست و با اینکه این محدوده متعلق به تمام مردم ایران است به آن توجه درخوری در این دولت و دولت قبلی نشده است.
امروز ما در دنیا به علت داشتن مجموعه حرم مطهر رضوی سربلند هستیم این مکان علاوه بر مذهبی بودنش به عنوان یک مرکز عظیم معماری و بنای فاخر و با ارزش مطرح است اما اطراف آن همچنان مشکل داشته و لذا از دولت با وجود کمبودهایی که دارد انتظار می‌روذ که اقتصاد خراسان رضوی را به عنوان یک اقتصاد پیشرو بخش خصوصی با دید وسیع‌تر و گشاده‌تر نگاه کنند، همچنین همین تقاضا را از مجلس نیز داریم.مجلسی در ایران افتخار پیدا می‌کند که مشهد را متعلق به همه ایران بداند و از سرجمع بودجه همه ایران برای این شهر و تأسیسات زیربنایی آن به ویژه در حوزه حمل و نقل دیدگاه ملی داشته باشد.
تسنیم: به نظر شما مجلس جدید با استفاده از چه راهکاری می‌تواند به اقتصاد خراسان رضوی کمک کند؟
روشنک: مجلس آینده قطعاً از مجلس قبلی بهتر است زیرا در آن احزاب سیاسی مختلفی وجود داشته و با تضارب آرا می‌توان به بهبود وضعیت کمک کرد.
اما مشکلی که وجود دارد حجم قوانین بسیار زیاد است که علت آن هم این است که در هر دوره مشکلاتی وجود داشته که به فراخور آن قانونی تصویب شده بدون اینکه قوانین اضافی قبلی حذف شودمجلس آینده یکی از اقداماتی که باید انجام دهد این است که کمیسیونی برای حذف قوانین اضافی و دست و پاگیر تشکیل دهد.
باید بررسی شود تمام قوانین اضافی در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصادی، فرهنگی، حقوقی و دیگر مواردی از این دست حذف شود که این موضوع باید در حوزه اقتصاد مضاعف باشد در این بخش مقررات زیادی وجود دارد که مزاحم بوده و شفافیت لازم را ندارند در واقع این مصوبات باید به گونه‌ای باشد که هر کسی نتواند تعبیر شخصی داشته باشد.
تسنیم: شاهد اجرایی شدن برجام هستیم و انتظار می‌رود که رویه‌های صادراتی تسهیل شوند اما همچنان شاهد این هستیم که مشکلاتی در این حوزه وجود دارد فکر می‌کنید تأثیر اجرایی شدن توافق هسته‌ای در خراسان رضوی تا این لحظه چه میزان بوده است؟
روشنک: برجام هم به سرنوشت شعار اقتصاد مقاومتی دچار شده یعنی به نگاه سیاسی گرفتار شده هیچ کس نباید این تصور را داشته باشد که برجام بدون موافقت مقام معظم رهبری امکن اجرا داشت ممکن است تمام نظرات ایشان توسط دولت اجرا نشده و تیم مذاکره کننده نتوانسته باشد که آنها را محقق کند اما بدون عنایات ایشان این مهم اجرایی نمی‌شد.
اینکه تصور باشد که برجام متعلق به دولت است اشتباه بوده بلکه این توافق متعلق به نظام بوده و موفقیت و شکست آن مربوط به حکومت و مردم است.
این نگاه سیاسی که به برجام مستولی شده یک آسیب است همچنان که مردم صلح در جنگ با عراق را پذیرفتند برجام را نیز باید بپذیرند تشخیص مقام معظم رهبری نرمش قهرمانانه بود اما اینکه چه تأثیری داشته این است که در وهله نخست اثر مناسبی داشت اما نگاهی که هم اکنون به وجود آمده امید را کمرنگ کرده و این مسئله اثر خود را داشته است.
اما در مورد خراسان رضوی باید گفت که در دوارن تحریم‌ها خراسان رضوی با شیوه‌های محلی تجارت می‌کرد و هنوز هم این رویه ادامه دارد اما در دوران برجام مشکل دیگری بروز کرد و آن این بود که اقتصاد کشورهای آسیای میانه با مشکل مواجه شد و سطح درآمدی آنها پایین آمد و این مسئله صادرات ما را به آن کشورها کمرنگ کرد.
باید در نظر داشت که کشوری که در طول 12 سال اقتصاد خود را با دنیا قطع کرده زمان می‌برد تا به حالت عادی برگردد و امکان برقراری ارتباط مجدد آن با دنیا در کوتاه مدت وجود ندارد.
دولت برای رفع معضلات موجود اقتصادی باید حوزه مسکن را فعال کند زیرا اگر این حوزه فعال شود صدها بنگاه تولیدی و تجاری فعالیت خود را از سر می‌گیرند.
البته جا دارد مردم ایران شکرگزار خداوند، حضرت ثامن‌الحجج و مقام معظم رهبری و پس از اینها قدردان نیروهای مسلح باشند زیرا در کشور ما بیشترین امنیت وجود داشته و این موضوع برای توسعه اقتصادی بسیار مهم است.
اگر این امنیت در فضای سیاسی نیز به وجود بیاید نیز می‌تواند بسیار اثرگذار باشد زیرا جذب سرمایه گذاری خارجی نیاز به همدلی و امید دارد نباید جوی به وجود بیاید که سرمایه گذاران از ورود به ایران هراس داشته باشند و در این زمینه قدری سعه صدر و انتقادپذیری باید بیشتر باشد.
مقام معظم رهبری در برخی از موقعیت‌ها تذکر می‌دهند اما نباید پس از آن اجازه داد که از این موضوع دیگران سواستفاده کنند به عنوان مثال اگر مقام معظم رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی موضوعی را مطرح می‌کنند نباید به دنبال مقصر گشت بلکه باید با همدلی برای رفع مشکل تلاش کرد اگر این موضوعات به نتیجه برسد سال 95 می‌تواند بسیار موفقیت آمیز باشد.

#ساختارها #تولید #برجام #تحریم #اقتصاد_مقاومتی #تحریم #صادرات #کارآفرینی #اشتغال #بیکاری
#سیاست #تورم #قانون #حمل_و_نقل #دیپلماسی #عراق #امنیت #سرمایه #دولت #سیاست #مسکن #رکود #واردات #شفافیت #کشاورزی #میانه
#مسکن

5/2/95 – تنسیم

://www.tasnimnews.com/fa/news/1395/02/05/1055331/%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%A9-%D9%88%D8%A7%D8%AD%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF%DB%8C-%D8%AA%D8%B9%D8%B7%DB%8C%D9%84-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%B6%D9%88%DB%8C-%D9%82%D8%B7%D8%B9%D8%A7%D9%8B-%D8%A8%DB%8C%D8%B4-%D8%A7%D8%B2-10-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%B3%D9%87%D9%85-%D9%86%D8%A7%D8%B9%D8%A7%D8%AF%D9%84%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%B6%D9%88%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D8%AC%D9%87

17. رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی خواستار شد؛
استفاده از ظرفیت‌های کشور در راستای تولیدات قابل رقابت
رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی ایران را کشوری با ظرفیت‌های بسیار تلقی کرد و گفت: با وجود چنین ظرفیت‌هایی نمی‌توان کالایی قابل رقابت در بازار سایر کشورها تولید کرد.
محمد حسین روشنک در گفت‌و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، با اشاره به اینکه گاها هزینه حاشیه تولید و خدمات در ایران از متن اصلی بیشتر می‌شود، اظهار کرد: در این کشور با وجود امنیت نظامی، نیروی کار جوان، وسعت سرزمین و سوخت ارزان قیمت متاسفانه نمی‌توان کالایی قابل رقابت در بازار سایر کشورها تولید کرد. لازم است این ظرفیت‌ها در راستای تولید کالای با کیفیت و قیمت تمام شده رقابتی هزینه شوند.
وی با بیان اینکه می‌توان مشکل اقتصاد کشور را عدم کار کردن صحیح تمام اقشار جامعه در سطوح مختلف کاری دانست، ادامه داد: با وجود تمام ظرفیت‌ها و سرمایه‌ای که در این کشور هزینه می‌شود، قیمت تمام شده کالا و خدمات در ایران از تمام کشورهای دنیا بیشتر است که این مساله نشان از عدم کار کردن صحیح دارد. یکی از ضعف‌ها را در این زمینه می‌توان کم بودن روزهای کاری در سال و بالا بودن میانگین تعرفه برای ورود کالا به کشور نسبت به 90 درصد کشورهای جهان دانست.
رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی افزود: دانشگاه‌های کشور دانشجویانی فارغ‌التحصیلان می‌کنند که آمادگی کار کردن ندارند. متاسفانه تمام دانشجویان به گونه‌ای تربیت شده‌اند که حاضر به کار سخت نیستند و فقط به دنبال کارهای پشت میزی هستند.
روشنک با تاکید بر اینکه کشور از امنیت کامل نظامی و امنیت نسبی در اقتصاد برخوردار است، تصریح کرد: آنچه که کشور به طور عمده به آن نیاز دارد، امنیت دخالت سیاست در اقتصاد است که متاسفانه وجود ندارد. در حالی که مقام معظم رهبری سال را با عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری کردند دو گروه سیاسی قالب در کشور به دنبال اجرای سیاست‌های رهبری نبوده و فقط به دنبال مچ‌گیری از یکدیگر هستند.
وی خاطرنشان کرد: دولت با امکاناتی که از ابتدا در اختیار داشت، باید به این سمت آگاهی مردم از توانایی‌ها و وضعیت خود حرکت می‌کرد و به مردم می‌گفت که در زمینه بهبود شرایط صاحب ادعا نیست و برای اجرای اقتصاد مقاومتی نیاز به همکاری مردم دارد. یعنی باید از مردم و نهادهای غیر دولتی کمک می‌گرفت و همگان را به عمل به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی وادار می‌کرد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان خراسان رضوی با اشاره به اینکه در حال حاضر مشکل اقتصادی کشور کمبود نقدینگی نیست، عنوان کرد: مشکل اصلی اقتصاد و تولید و عامل ایجاد رکود در اقتصاد عدم توان جذب تولیدات توسط مصرف‌کنندگان در کشور است. متاسفانه 90 درصد بنگاه‌های تولیدی و خدماتی با چنین مشکلی روبه‌رو هستند.
روشنک بیان کرد: هر چند شرکت‌های ساختمانی برای دریافت تسهیلات تلاش می‌کنند اما مشکل آن‌ها کمبود نقدینگی نیست و می‌توان علت اصلی تعدیل کارگران را در این دانست که این شرکت‌ها کار ندارند. یکی از علل این کمبود کار را می‌توان سیاست ضد تورمی دولت یازدهم دانست.

وی با تاکید بر اینکه اجرای فشرده سیاست ضد تورمی در کشور مانع ایجاد کار شده است، یادآور شد: این سیاست، سیاست خوبی بود اما نباید با این فشردگی اجرا می‌شد. زیرا قدرت خرید مردم و میزان صادرات به شدت کاهش یافت. نرخ گران محصولاتی که در کشور تولید می‌شدند قابل رقابت در بازارهای صادراتی نبودند و به همین دلیل صادرات با افت مواجه شد.
رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی اضافه کرد: اگر در چند سال اخیر اقتصاد رونق پیدا نکرده است به دلیل عملکرد دولت نیست. دولت امکاناتی در اختیار نداشت که بتواند شرایط کشور را نسبت به زمانی که آن را تحویل گرفت تغییر دهد.
روشنک با اشاره به اینکه وقتی قدرت خرید کاهش یابد تزریق سرمایه و نقدینگی نمی‌تواند مشکل بنگاه‌های اقتصادی را حل کند، تصریح کرد: با تزریق نقدینگی در چنین شرایطی تنها می‌توان میزان تولیدات را افزایش داد و موجب شد تا تعداد کالاهای انباشته شده در انبار بیشتر شود. اگر امروز مصالح روی زمین مانده و مورد استفاده قرار نمی‌گیرند به این دلیل است که شرکت‌های خدماتی و ساختمانی به دنبال ساخت و ساز نیستند. وقتی صنعت ساختمان متوقف می‌شود حدود 300 رشته خدماتی دیگر نیز به رکود کشیده می‌شوند.
وی با بیان اینکه دولت باید صادقانه و با توجه به امکاناتی که در اختیار دارد با رویکرد همراهی با مردم تلاش خود را در راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ادامه دهد، گفت: متاسفانه تیم اقتصادی دولت منسجم کار نکردند .وزارت صنعت، معدن و تجارت نتوانست نگاهی به بنگاه‌های کوچک، متوسط و روستایی با رویکرد اقتصاد مقاومتی داشته باشد همچنین وزارت جهاد کشاورزی نیز آنگونه که باید اقدامات شایسته‌ای در این راستا انجام نداد.

*کوفی عنان خاطره زیر را از دوران تحصیل خود بازگو نموده است: روزی معلم ما با کاغذی وارد کلاس شد و آن را در وسط تخته چسباند. کاغذ سفیدی که لکه سیاهی در میان آن نمایان بود. سپس به آن اشاره کرد و از شاگردان پرسید: بچه‌ها چه می‌بینید؟ همگی یک صدا فریاد زدند: لکه سیاه. معلم کمی دیگر به کاغذ نگریست. سپس نگاهش را از آن برداشت و رو به بچه‌ها گفت: در میان این همه سفیدی شما فقط لکه سیاه را می‌بینید؟ از آن روز به بعد تمام تلاشم را کردم که سفیدی‌ها را بیشتر و با دقت بیشتر بنگرم
#کارآفرینی #اقتصاد_مقاومتی #صادارت #تورم #کسب‌و‌کار #تعرفه #قیمت_تمام_شده #شفافیت #روستا #تولید
20/2/1395 – دنیای اقتصاد
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3288974

18. * رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی:
سرمایه‌گذاری ناچیز دولت برای اشتغال در خراسان
محمدحسین روشنک، رئیس کانون کارآفرینان خراسان‌رضوی در جلسه هفته جهانی کارآفرینی، در ادامه و در تکمیل پاسخ به این سوال، گفت: کارآفرینی در بخش‌های گوناگونی نظیر گردشگری، ساخت‌وساز، اصناف، آموزش و دیگرموارد است که در همه این حوزه‌ها فرد می‌تواند به‌عنوان یک کارآفرین نقش موثری داشته باشد.
رئیس کانون کارآفرینان خراسان‌رضوی افزود: اما اگر بخواهیم سهمی برای حوزه کارآفرینی صنعت استان در حوزه اشتغال داشته باشیم، باید عنوان کنیم که در این حوزه، کارآفرینان سهم درخور‌توجهی ندارند و سهم آنان برای اشتغال ناچیز است.
وی در ادامه با اشاره به آنکه اقتصاد استان را اقتصاد بخش خصوصی به خود اختصاص داده است، متذکر شد: اقتصاد بخش خصوصی در مواردی نعمت و در مواردی تهدید است که درمورد نعمت می‌توان به این نکته اشاره کرد که اقتصاد استان وابسته به بودجه‌های دولتی نیست.
به‌گفته رئیس کانون کارآفرینان استان، اما همین اقتصاد بخش خصوصی در مواردی تهدید محسوب می‌شود؛ آن‌هم به‌دلیل آنکه اگر بخش خصوصی با مشکلات مالی مواجه شود و نتواند این مشکلات را برطرف کند، ناگزیر است واحد خود را تعطیل کند که همین‌مسئله می‌تواند در آمار بیکاری استان تاثیرگذار باشد.
رئیس کانون کارآفرینان خراسان‌رضوی همچنین به هزینه ایجاد اشتغال و سرمایه‌گذاری‌های لازم برای ایجاد اشتغال ازسوی دولت در استان اشاره کرد و افزود: دولت در خراسان‌رضوی برای ایجاد اشتغال سرمایه‌گذاری چندانی نداشته است و به‌همین‌دلیل در استان خراسان‌رضوی واحدهای دولتی بزرگ وجود ندارد و ازسوی‌دیگر هزینه ایجاد اشتغال در خراسان‌رضوی نسبت به سایر شهرها کمتر است.
روشنک با ذکر مصداقی در این حوزه این‌گونه ادامه داد: اگر مقایسه‌ای میان شهرهایی مانند بوشهر و مشهد داشته باشیم، باید عنوان کنیم برای ایجاد یک شغل در مشهد یک‌دهم بوشهر هزینه می‌شود و هم‌اکنون با ۵٠میلیون تومان می‌توان برای یک فرد در استان و مشهد شغل ایجاد کرد؛ این درحالی است که در سایر شهرها با رقم‌های کلان‌تری برای یک فرد شغل ایجاد می‌شود.
#کارآفرینی #اشتغال #ساختارها #خصوصی#دولت #سرمایه
28/5/1395 – روزنامه شهرآراء
http://www.shahraraonline.ir/shahrara/page,1395,8,25,4,04.html

19. رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی:
کارآفرینی در حوزه‌های کردشگری و زیارتی مشهد، ضامن بهبود فضای کسب و کار است
رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی گفت: برای رونق کسب‌وکار باید موقعیت‌های اقتصادی شهر را به‌درستی درک کنیم اگر کارآفرینی در مشهد را در حوزه‌های گردشگری و زیارتی نادیده بگیریم نمی‌توانیم فضای کسب‌وکار مناسبی داشته باشیم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پرستوها، محمدحسین روشنک رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی در نشست خبری هفته کارآفرینی اظهار داشت: مشکلات کارآفرینی خراسان رضوی جدا از سایر استان‌های کشور نیست اما شرایط کارآفرینی در خراسان رضوی با سایر استان‌های کشور متفاوت است زیرا ۹۵ درصد صنایع را بخش خصوصی تشکیل می‌دهد.
وی ادامه داد: دیوارهای تعرفه در کشور بسیار بالاست اما بااین‌حال شاهد هستید به علت بالا بودن هزینه‌های تولید بازهم قاچاق و واردات برای برخی سود دارد به همین میزان صادرات هم سخت‌تر شده است.
رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی ادامه داد: در کشور اصل کمک به رونق اقتصادی است، به‌تنهایی ستاد تشکیل دادن مشکل فروش و رونق اقتصادی را ایجاد نمی‌کند.روشنک با تأکید بر اینکه مشهد شهری زیارتی و گردشگری است، افزود: برای رونق کسب‌وکار باید موقعیت‌های اقتصادی شهر را به‌درستی درک کنیم، اگر کارآفرینی در مشهد را در حوزه‌های گردشگری و زیارتی نادیده بگیریم نمی‌توانیم فضای کسب‌وکار مناسبی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: رویکرد مدیریت خراسان رضوی به سمت امنیت سرمایه‌گذاری بوده و امتیازاتی همچون تسریع در اخذ پروانه کار، اقامت و بیمه برای جذب سرمایه‌گذاری انجام می‌دهیم.
رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی با اشاره به حاشیه‌نشینی حاصل از کبود آب کشاورزی، خاطرنشان کرد: برای کاهش مشکل حاشیه‌نشینی تنها مسیر ممکن تقویت کارآفرینی در روستاها بوده و ساماندهی حاشیه شهر تنها مسکن است و درمان نیست. وی تأکید کرد: کارآفرینی متأسفانه امروز محدود به ساختمان و صنعت شده ، درحالی‌که کارآفرینی حوزه وسیعی را شامل می‌شود اما سهم کارآفرینی به‌کل اشتغال کم است.
روشنک عنوان داشت: اکثریت بخش خصوصی در صنعت خراسان رضوی یک فرصت است و هزینه اشتغال کمتری هم دارد اما از پشتیبانی‌های دولتی در این حوزه خبری نیست.وی با اشاره بر اینکه ۴۶۰ میلیون دلار در سال ۹۴ سرمایه خارجی جذب‌شده است، بیان داشت: عدم سرمایه‌گذاری در طرح‌های نوآور، عدم استقبال از طرح‌های نوآورانه و بازار محور، عدم جذب فناوری و تکنولوژی‌های روز دنیا و نداشتن امتیازات رقابتی از مشکلات عمده گریبان گیر کارآفرینی در خراسان رضوی است.
#کارآفرینی #کسب_و_کار #اشتغال #ساختارها #دولت #کشاورزی #گردشگری #قاچاق #واردات #سرمایه #بیمه

24/8/1395 – شبکه اطلاع رسانی راه دانا
http://dana.ir/950398

http://www.dana.ir/news/950398.html/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A2%D9%81%D8%B1%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AD%D9%88%D8%B2%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%D9%88-%D8%B2%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D8%AA%DB%8C-%D9%85%D8%B4%D9%87%D8%AF–%D8%B6%D8%A7%D9%85%D9%86-%D8%A8%D9%87%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D9%81%D8%B6%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D8%B3%D8%A8-%D9%88-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

20. رئیس کانون کارآفرینان برتر استان خراسان‌رضوی:
اخراج کارگران مهمترین معضل اقتصاد خصوصی خراسان‌رضوی است‌
رئیس کانون کارآفرینان برتر استان خراسان‌رضوی گفت: بیکاری و اخراج کارگران مهمترین معضل بخش خصوصی اقتصاد خراسان‌رضوی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، محمد‌حسین روشنک ظهر امروز در نشست خبری هفته جهانی کارآفرینی در محل اداره کار استان خراسان‌رضوی اظهار داشت: کارآفرینی باید در روستاها صورت بگیرد تا از مهاجرت روستائیان به شهر جلوگیری شود. وی تصریح کرد: فعالیت در حاشیه شهر سبب ایجاد انگیزه در روستانشینان برای مهاجرت به شهرها می‌شود و باید به کارآفرینی در روستاها توجه شود تا مهاجرت معکوس صورت بگیرد.
رئیس کانون کارآفرینان برتر استان خراسان‌رضوی گفت: باید اشتغال و رفاه را به روستاها ببریم تا از مهاجرت جلوگیری شود، با بیان کلمه کارآفرینی ذهن‌ها به سمت کارخانه‌ها می‌رود اما این موضوع حوزه وسیعی از جمله در تجارت، معدن، کشاورزی، گردشگری وغیره دارد. روشنک بیان کرد: اقتصاد خراسان‌رضوی خصوصی است و مشکلی که در این اقتصاد رخ می‌دهد بیکاری کارگران است در حالی که در بخش دولتی اخراج کارگران را نداریم.
وی با بیان این که بعد از برجام به تدریج فضای کسب و کار رو به بهبود است، خاطرنشان کرد: در فعالیت‌های اقتصادی، رونق اقتصادی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از دیگر مشکلات در بخش اقتصادی استان، زیاد بودن قیمت تمام شده است که میزان آن با قدرت خرید مردم برابری نمی‌کند. روشنک اظهار داشت: مشهد، زیارتی و گردشگری است و اقدمات خوبی را برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی انجام داده‌ایم و استان ما فضای امنی برای فعالیت سرمایه‌گذاران است.
#کارآفرینی #قیمت_تمام_شده #زیارت #گردشگری #بیکاری #کسب_و_کار #سرمایه #دیپلماسی
24/8/95 – تسنیم
://www.tasnimnews.com/fa/news/1395/08/24/1240556/%D8%A7%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%AC-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%85%D9%87%D9%85%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%85%D8%B9%D8%B6%D9%84-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D8%AE%D8%B5%D9%88%D8%B5%DB%8C-%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%B6%D9%88%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

21. #یادداشت
عنوان سپاس کارآفرین از نامگذاری امسال
برکت وجود بارگاه منور رضوی در ابتدای هر سال مجاوران و زائران حضرت رضا (ع) موفق به دیدار مقام معظم رهبری و دریافت عیدی شنیدن نام سال شوند. امسال نیز همانند سال اخیر رهبرفرزانه انقلاب عیدی مردم به خصوص فعالان اقتصادی را نامگذاری سال حماسه سیاسی حماسه اقتصادی عنایت فرمودند. در سالهای اخیر این نامگذاری‌ها نشان دهنده حمایت مقام معظم رهبری از کار و سرمایه ایرانی است و اثرات فراوانی در جامعه و اقتصاد بر جا گذاشته که از جمله ایجاد ارزش و احترام برای کار کارآفرینی تولید ملی و سرمایه ایرانی با وجود شرایط اقتصادی در کشور بوده است.
همگان به خصوص فعالان اقتصادی به دارند تا قبل ازاین نامگذاری‌ها و حمایت‌های رهبر معظم انقلاب بعضی از آنان که تریبون در اختیار داشتند کارآفرینان را سرمایه داران مرفه می‌خواندند. جو ضد کارآفرینی تولید و سرمایه داری به گونه ای بود که هیچ کس جرات نداشت خود را کارآفرین بنامد بلکه کارآفرین مجبور بودند داشتن سرمایه و کارآفرینی را مخفی کنند تا از نگاه ناآگاه و بعضاحسدآلود در امان بمانند در مواردی نیز جان و سرمایه خود را برداشتند و از کشور خارج شده از کشور در آن سال‌ها بسیار سنگین و سنگین تر از آن مغزهای فرار کرده بود. قرار بود از حماسه اقتصادی و تعطیل‌های بیش از حد بنویسیم چه شد که به گذشته رفتیم؟ آن زمان تمام شد.حال با وجود تمام مشکلات و تحریم‌ها عنایت پروردگار متعال و حمایتهای خوب مقام معظم رهبری باعث شده همان حسودان نیز حداقل به ظاهر نیز حامی سرمایه ایرانی شوند و مغزها و سرمایه‌ها که اطمینان یافته اند در سایه حمایتهایی که مقام معظم رهبری از قوانین کارآفرینی می‌کنند در امان هستند به کشور برگردند. قرار بود در این یادداشت از روزهای اندک کاری در سال حماسه اقتصادی که به اقتصاد کشور لطمه شدید وارد می‌کند بنویسیم.
اما باید ازآن روزهای تلخ بنویسیم تا جوان تر‌ها بدانند آنان که اقتصاد نمیشاختند تریبون در اختیارداشتند چه بر سر اقتصاد کشور آوردند. آنگاه قدر حمایت‌ها و نامگذاری‌ها را بیشتر می‌دانند .حمایت‌ها و نامگذاری‌ها موجب شد همان تلاشگرانی که دیروز از ترس کارآفرینی خود را مخفی می‌کردند امروز با افتخار و صدای بلند خود را کارآفرین بنامند ولوح سپاس بگیرند و در بدترین شرایط تحریم‌ها مغزها و سرمایه‌ها به کشور برگردند و در بدترین شرایط تحریم‌ها و مغزها و سرمایه‌ها به کشور برگردند و در دور زدن تحریم‌ها و تامین ارز به کشور کمک کنند. مینویسیم تا به رهبر انقلاب سپاس گفته باشیم و به گویندگان دیروز بگوییم از شما هم ممنونیم
که قوانین و مقررات مقام معظم رهبری را محترم میشمارید و همچون گذشته تیشه به ریشیه اقتصاد نمی زنید به قلم گفتم (حماسه اقتصادی و تعطیل‌های فراوان موضوع مهمی است که یادداشت دیگری طلب میکند.در این نوشتار من وتو بعنوان کارآفرین کوچک مینویسیم اگر نامگذاری‌ها و حمایتهای مقام معظم رهبری نبودبا مدیریت‌های ناقص و نا منظم اقتصادی داخلی و تحریم‌های گسترده خارجی اقتصاد کشور توان مقاومت نداشت)
#اقتصاد_مقاومتی #ساختارها #تحریم #ارز #کارآفرینی #سیاست #قانون #رانت #سرمایه

http://new.itrco.ir/news/5/%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%B4%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%B5%D8%A7%D8%AD%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%A9-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D9%87%D9%85%D8%B4%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%B9%D9%86%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D9%BE%D8%A7%D8%B3-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A2%D9%81%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%D8%A7%D9%85%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D9%85%D8%B3%D8%A7%D9%84-/default.aspx

همشهری

22. مهار تورم و تثبیت نرخ ارز،2 مطالبه کارآفرینان خراسانی از بودجه‌93

رئیس‌جمهور روز گذشته با حضور در مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه‌93 را تقدیم مجلس کرد. رئیس‌جمهور در زمان ارائه لایحه بودجه از واردات بی‌رویه به کشور انتقاد کرد و با اشاره به مشکلات واحدهای تولیدی نظیر کمبود نقدینگی، افزایش نرخ ارز و افزایش هزینه تولید، سیاست محوری لایحه بودجه‌93 را تقویت تولید و حمایت از کارآفرینان برشمرد. این مسئله، بهانه‌ای شد تا با برخی‌ کارآفرینان خراسانی در این باره گفتگو کرده و نظراتشان را درباره ضرورت حمایت از تولید در لایحه بودجه‌93 جویا شویم.
تورم کنترل شود
در همین رابطه دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه نخستین مطالبه تولیدکنندگان از بودجه93 کاهش نرخ تورم است، گفت: در حال حاضر افزایش نرخ تورم باعث رشد هزینه تمام‌شده تولید شده است؛ ازاین‌رو از دولت انتظار می‌رود‌ با در پیش گرفتن سیاست‌های ضد‌‌تورمی، بسترهای لازم را برای کاهش هزینه تولید‌ فراهم کند.
فیروز ابراهیمی با بیان اینکه نوسانات نرخ ارز در دو سال گذشته یکی دیگر از مشکلات تولید بوده است، تصریح کرد: ایجاد ثبات در نرخ ارز و تک نرخی کردن نرخ ارز یکی دیگر از مطالبات تولیدکنندگان خراسانی از لایحه بودجه‌93 به شمار می‌رود.
وی با بیان اینکه انتظار داریم دولت ‌در حمایت از تولید وارد بحث عملی شود، تصریح کرد: کارآفرینان انتظار دارند تا دولت از بحث شعار در حمایت از تولید خارج شود و به صورت عملی مشکلات آن‌ها را برطرف کند.
ابراهیمی با اشاره به 35‌مصوبه دولت درحمایت از تولید گفت: متاسفانه تاکنون فقط سه مصوبه اجرا شده است.
وی ادامه داد: به‌عنوان‌مثال درحالی‌که دولت یازدهم قول داده بود مشکل ال‌سی تولید‌کنندگان را حل کند و از 130درصد به 30درصد کاهش ‌دهد‌، با این حال بانک‌ها هنوز این مصوبه دولت را اجرایی نمی‌کنند.
ابراهیمی معتقد است در نظرگرفتن طرح‌های حمایتی در بودجه‌93 می‌تواند به بخش تولید کمک کند، اما آنچه حائز اهمیت است، پای‌بندی مجریان به اجرای مصوبات و قوانین است.
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: با رصد چگونگی اجرای قوانین، کاستی‌ها و مشکلات بخش تولید مشخص می‌شود و این امکان به وجود می‌‌آید تا با قوانین جدید آن‌ها را رفع کرد، اما پیگیری نکردن موجب شده که نتوان مشکلات را به صورت کامل بررسی کرد.
ابراهیمی با تاکید بر لزوم حمایت از تولید برای تحقق حماسه اقتصادی افزود: انتظار داریم بودجه سال آینده با رویکرد تولید‌محور و برای حمایت از تولید، تقویت معادن، اکتشاف معدن و زیرساخت‌های صنعت تصویب شود.
وی افزود: متاسفانه با وجود گذشت بیش از 9ماه از شروع سال جدید اقدامات جدی در خصوص تحقق حماسه اقتصادی صورت نگرفته است.
واردات، هدفمند شود
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان‌ رضوی نیز گفت: دولت یازدهم باید هدفمند کردن واردات را در برنامه‌های خود لحاظ کند و برای این امر باید بررسی کند‌ برای تامین نیازهای تولید کشور چه کالاهایی و به چه میزان باید وارد شو‌د، همچنین باید تامین راه‌های ارز برای واردات را در نظر بگیرد.
محمد‌حسین روشنک با بیان اینکه برای رونق صادرات ابتدا باید هدف از صادرات مشخص باشد، خاطرنشان کرد: باید مازاد تولید کشور را که سبب ارزآوری می‌شود، صادر کرد.
صادرکننده نمونه کشوری عنوان کرد: فراهم‌سازی بستر و اعتماد بازارهای بین‌المللی برای صادرات صورت گیرد تا با مشارکت صادرکنندگان در بازارهای خارجی، رونق اقتصادی را برای کشور به ارمغان آورد.
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی با اشاره به ضرورت تقویت کارآفرینی در بودجه‌93 بیان کرد: برای رفع مشکلات اقتصادی و بیکاری و اشتغال‌زایی باید به حوزه کارآفرینی توجه و برای ارتقای آن تلاش شود.
روشنک خاطرنشان کرد: باید در جامعه برای کارآفرینان ارزش و جایگاه ایجاد کرد تا از این طریق به جای راکد نگه داشتن سرمایه‌ها با افتخار به دنبال تولید در بخش صنعت و کشاورزی برویم و این امر زمانی محقق می‌شود که کارآفرین از ارزش اجتماعی بالایی برخوردار باشد.
#تورم #ارز #صادرات #سرمایه #تولید #اشتغال #دولت #کارآفرینی #واردات #فرهنگسازی
18/9/1392- سایت خانه صنعت مشهد

مهار تورم و تثبیت نرخ ارز،2 مطالبه کارآفرینان خراسانی از بودجه‌93

23. مطالبات کارآفرینان از رئیس جدید سازمان صنعت، معدن و تجارت: گره صنایع محور غرب مشهد باز شود

با حکم وزیر صنعت، معدن و تجارت، راضیه علیرضایی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی شد. پیش از این فخرموحدی، سرپرست سازمان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بود‌. انتصاب راضیه علیرضایی به ریاست سازمانی که مسئولیت بخش عمده‌ای از تولید و توزیع استان را بر عهده دارد، بهانه‌ای شد تا با برخی کارآفرینان خراسانی گفتگو کرده و مهم‌ترین مطالبات آن‌ها را از وی جویا شویم.
حل مشکلات صنایع‌محور غرب مشهد
به گزارش شهرآرا، در همین رابطه عضو هیئت مدیره انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی با بیان اینکه تقویت تولید و رفع مشکلات کارآفرینان از مهم‌ترین مطالبات تولیدکنندگان خراسانی از رئیس جدید سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی است، گفت: در حال حاضر تامین ارز مورد نیاز تولیدکنندگان برای تامین مواد‌اولیه با مشکلاتی مواجه است؛ ازاین‌رو انتظار داریم این مسئله در زمان رئیس جدید سازمان حل شود.
حسین متین‌راد با اشاره به مشکلات صنایع محور غرب مشهد افزود: دهه۶۰ بود که براساس مصوبه دولت وقت مقررشد، توسعه صنایع در محور غرب مشهد متوقف شود، با این حال‌ به دلیل محدودیت در منابع آبی و زیرساختی در طول سال‌های بعد از تصویب این مصوبه، در عمل صنایع در محور‌غرب مشهد رشد یافت، مسئله‌ای که باعث شده هم‌اکنون صنایع مستقر در این قسمت به دلیل توسعه شهر مشهد با مشکلات عدیده‌ای مواجه شود.وی ادامه داد: صنایع محور غرب مشهد بخش درخورتوجهی از اشتغال در بخش صنعت این شهر را به خود اختصاص داده است؛ از‌این‌رو انتظار می‌رود مساعدت‌های لازم برای حل مشکل این محور صورت گیرد.
اتمام واحدهای نیمه‌تمام
همچنین دبیر‌خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز با بیان اینکه در حال حاضر پنج‌هزار واحد نیمه‌تمام در استان وجود دارد، گفت: اتمام این واحدها می‌تواند باعث تقویت تولید، همچنین اشتغالزایی و جلوگیری از هدر رفتن منابع ملی ‌شود.
فیروز ابراهیمی افزود: یکی از مشکلات صنایع استان، صدور بی‌رویه مجوزهای صنعتی است؛ ازاین‌رو از رئیس جدید سازمان صنعت‌، معدن و تجارت انتظار داریم، صدور مجوزهای صنعتی با توجه به پتانسیل‌های استان صورت بگیرد تا از هدر رفت سرمایه‌های ملی جلوگیری شود.
وی با اشاره به مدیریت بخش تولید و توزیع در سازمان صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در صورت برنامه‌ریزی مناسب می‌توان نیازهای کالایی استان را از تولیدات خراسان رضوی تامین کرد. ابراهیمی ادامه داد: در صورت تحقق این مهم بخش تولید استان رونق بیشتری گرفته و تولید ملی تقویت می‌شود.وی با اشاره به مشکلات صنایع محور‌غرب مشهد بیان داشت: با وجود اینکه صنایع محور غرب مشهد نقش مهمی درتوسعه صنعت استان دارند، اما مصوبه منع صنعت در این بخش باعث مشکلات زیادی برای صنایع این محور شده است؛ از‌این‌رو انتظار می‌رود این مسئله در دوره ریاست جدید سازمان حل شود.
مشکلات واگن‌های صادراتی حل شود
همچنین صادرکننده نمونه کشوری و استانی نیز با استقبال از انتصاب علیرضایی به‌عنوان رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: با توجه به سابقه خوبی که وی دارد، انتظار می‌رود‌ این انتصاب باعث شکوفایی بخش تولید و رونق صادرات در خراسان رضوی بشود.
محمد‌حسین روشنک افزود: از رئیس جدید سازمان صنعت و معدن انتظار می‌رود در ابتدای شروع به کار خود اقدام به برنامه‌ریزی جامع و مدونی برای افزایش صادرات استان بنماید تا بتوانیم به هدف رشد صادرات دست یابیم.
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به همسایگی استان با کشورهای آسیای‌میانه و افغانستان تصریح کرد: حل مشکلات توسعه صادرات به این مناطق و پیگیری رفع مشکلات واگن‌های صادراتی یکی دیگر از مطالبات کارآفرینان خراسانی از رئیس جدید سازمان به شمار می‌رود.
تاکید بر حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان مشهدی
از زمان ادغام وزارتخانه‌های صنایع و بازرگانی، مدیریت توزیع کالاها و نظارت بر بازار در وزارت صنعت، معدن و تجارت تمرکز شده است. این مسئله باعث شد تا با رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان مشهد گفتگو کرده و مطالبات مصرف‌کنندگان از رئیس جدید سازمان صنعت و معدن و تجارت استان را از وی جویا شویم.
در همین رابطه رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان مشهد با بیان اینکه تاکنون توجه به حقوق مصرف‌کنندگان در چرخه اقتصادی کشور کمتر از حد انتظار نبوده است، گفت: انجمن حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، تشکلی غیردولتی است که با هدف حمایت از مصرف‌کنندگان تشکیل شده است؛ از‌این‌رو انتظار می‌رود این تشکل در دوره ریاست جدید تقویت شود.
سیدجلال فیاضی با اشاره به سکونت 50درصد جمعیت استان در مشهد بیان داشت: این موضوع باعث می‌شود تا توجه به حقوق مصرف‌کنندگان در این شهر اهمیت ویژه‌ای بیابد؛ از‌این‌رو انتظار می‌رود براساس قانون زمینه‌های لازم برای تعویض بخشی از اختیارات سازمان به این انجمن صورت بگیرد.وی با بیان اینکه حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان از بخش تولید آغاز می‌شود، خاطرنشان کرد: ایجاد تعامل بین انجمن حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و بخش تولید می‌تواند باعث توجه بیشتر به حقوق مصرف‌کنندگان ‌شود.
#تولید #مصرف_کننده #تشکل‌ها #ساختارها #صادرات #واگن #کارآفرینی #دولت #بازار #افغانستان #واگن
7/10/1392- روزنامه شهرآراء
http://shahraraonline.ir/news/28293

24. عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران : توزیع پول در بین مردم اقدام باطلی بوده و خواهدبود .
توزیع سبد کالا از هفته گذشته که دولت یازدهم وعده توزیع آن را داده بود به دلایل مختلف مانند نحوه توزیع و گروه‌هایی که شامل آن شدند با حاشیه‌های مختلفی مواجه شد به طوری که برخی تشکیل صف‌های طولانی برای دریافت سبد کالا را نشانه تحقیر مردم تلقی کرده و شروع به انتقاد از دولت کردند اما برخی دیگر ضمن پذیرش کاستی‌هایی در نحوه توزیع اعلام کردند که ریشه استقبال گسترده از سبد کالا را باید در اقداماتی که در حوزه اقتصاد در سال‌های قبل از استقرار دولت یازدهم صورت گرفته و منجر به کاهش درآمد و قدرت خرید شهروندان شد،جستجو کرد.
این مسئله بهانه ای شد تا با محمدحسین روشنک، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی که در حال حاضر ریاست کمیسبون اتاق بازرگانی خراسان رضوی را هم بر عهده دارد و از صادرکنندگان نمونه کشور می‌باشد،گفتگو کرده و به واکاوی مسایل ایجاد شده در خصوص سبد کالا و اصل پرداخت یارانه به شهروندان بپردازیم.
فراخبر: توزیع سبد کالا در هفته گذشته دوباره بحث نحوه پرداخت یارانه به شهروندان و اینکه این اقدام باید از چه طریقی صورت بگیرد را در محافل اقتصادی مطرح کرد. به نظر شما چه علتی باعث شده تا امروز پرداخت یارانه به یکی از مسئله سازترین مسایل اقتصادی کشور تبدیل شود.
روشنک: ضمن تبریک ایام پیروزی انقلاب اسلامی درابتدا این نکته را باید یادآوری کنم که برخلاف اظهار نظر برخی از افراد که این صف بستن برای سبد کالا را به عنوان نقطه ضعف برای نظام می‌خواهند جلوه دهند حضور پرشور مردم در راهپیمایی 22 بهمن نشان داد که مردم ما همواره در خط امام ورهبری بوده و هیچگاه درپیروی از مقام معظم رهبری تعطلی نشان نمی دهند.
اما اگر بخواهیم بحث یارانه در کشور را ریشه یابی کنیم،پایه‌های این مسئله به سالهای دهه 60 برمی گردد.در آن زمان آمدند و سیستم اقتصادی کشور را کوپنی کردند،مساله ای که باعث شد تا ساختار اقتصادی کشور ما متکی به یارانه شود. این در حالی است که اگر از ابتدا قیمت حامل‌های انرژی مانند نفت،گاز و برق و آب به طور طبیعی همراه با شرایط اقتصادی کشور تغییر می‌کرد و یارانه و سوبسید پرداخت نمی کردیم،امروزپرداخت یارانه به یکی از مشکلات اقتصادی کشور تبدیل نمی شد.
فراخبر: برخی معتقد هستند که در دهه 60 و شرایط آن دوران پرداخت یارانه الزامی بوده است؟
روشنک:هرچند در آن موقع باید اقدامات اساسی برای تامین کالاهای ضروری مردم صورت می‌گرفت اما در واقع به نظر بسیاری از فعالان اقتصادی و کارشناسان آن موقع می‌شد با روش‌های بهتری نیازهای اساسی مردم را تامین کرد. اما کوپینی کردن اقتصاد باعث ایجاد رانت و مشاغل غیرمولد شده و توان کشور برای سرمایه گذاری در حوزه زیرساختی که می‌توانست زیربنای ایجاد هزاران شغل برای جوانان فراهم کند از بین برد.حتی بخشی ازکالاهای تولیدی کشور که آن زمان فقط به خاطر ارزهای یارانه ای ایجاد شدند نه بر مبنای توجیح اقتصادی واقعی، امروز مشکل اقتصادی کشور شده اند .
پرداخت یارانه در آن زمان چه تاثیری گذاشت که به نظر شما حالا هنوز هم اقتصاد ایران درگیر حواشی آن است؟
روشنک: یکی از تاثیرات پرداخت یارانه غیر رقابتی شدن اقتصاد است.در واقع پرداخت یارانه باعث می‌شود تا گرایش به سرمایه گذاری آزاد در بخش‌هایی که متکی به سوبسید هستند کاهش داشته باشد در نتیجه این مسئله خود را به صورت کمبود در زیرساخت‌های اقتصادی نشان دهد.این در حالی است که اگر شرایط را برای فعالیت بخش خصوصی فراهم می‌کردیم ،رقابت در این بخش باعث می‌شد تا آن‌ها مدام تلاش کنند تا با بهبود کیفیت در تولید بازار خود را حفظ کنند.
به عنوان مثال کشورچند دهه است که از صنعت خودروسازی ابتدا با ارز و سوخت سوبسیددار و سپس با تعرفه 120 درصدی و جلوگیری از رقابت خودروهای خارجی با خودروهای داخلی حمایت کرده. اما نتیجه چه شد؟آیا شهروندان از کیفیت خودروهای داخلی راضی هستند؟اگر فردا تعرفه‌ها برداشته شود و سوخت به قیمت واقعی عرضه شود خودروسازان ما می‌توانند همچنان به فعالیت خود ادامه دهند.به طور قطع نه ! چون ساختار وشالوده فعالیت آن‌ها متکی به یارانه است. حال شما همین بحث را به حوزه‌های دیگر تسری دهید. پرداخت یارانه در اقشار مردم باعث شده تا ساختار زندگی آن‌ها بر اساس یارانه شکل بگیرد برای همین تا بحث کاهش و حذف یارانه می‌شود سریع احساس می‌شود زندگی مردم تحت تاثیر قرار می‌گیرد. علت همین شکل گرفتن زندگی شهروندان براساس یارانه است.
اما تاکنون دولت‌ها مختلف سعی کرده اند با روش‌های گوناگونی مسئله پرداخت یارانه را حل کرده و اتکای کشور را به آن کاهش دهند.آیا این مسئله باعث نشده تا یارانه در ساختار اقتصادی کشور کمرنگ تر شود؟
روشنک: وضعیت اقتصاد کشور به گونه ای است که هر قدم که برای حذف یارانه بر می‌داریم،10 قدم عقب می‌مانیم.به عنوان مثال در زمانی که دولت دهم قیمت بنزین را به700تومان افزایش داده ،قیمت فوب خلیج فارس حدود هزارتومان بود، اما بعد از آن با افزایش نرخ ارز در عمل قیمت بنزین آزاد در کشور به 25درصد فوب خلیج فارس رسید.هم اکنون در وضعیتی هستیم که اگر نرخ حامل‌های انرژی را افزایش دهیم،نرخ ارز افزایش می‌یابد و تغییر نرخ ارز هم باعث میشود تا اثر هدفمندی از بین برود ،در نتیجه می‌توان گفت یارانه ای کردن ساختار اقتصاد باعث ایجاد مشکلات متعددی برای کشور شده است که رفع این مشکل در زمانی که کشور سالانه صدمیلیارد دلار درآمد نفتی داشت ممکن نشد حالا که با درآمد ده یا بیست میلیاردی اصلاً….
فراخبر:پس شما معتقد هستید که نباید به اقشارکم درآمد یارانه و یا سبد کالا داد؟
روشنک:خیر من معتقد نیستم که نباید به اقشار کم درآمد سبد کالا داد بلکه اصراردارم در پایان سال دولت باید با حمایت کالایی اقشار کم درآمد را تحت پوشش قرار دهد برعکس اکثراقتصاددان‌ها بر روی این مسئله که یارانه نقدی روش مناسبی برای حمایت از اقشار کم درآمد نیست،اجماع دارند.چرا؟ چون یارانه نقدی باعث افزایش تورم می‌شود. نگاهی کنید سال گذشته دولت در اسفند مبلغی را به عنوان عیدانه به مردم داد اما نتیجه اش چه شد؟تورم بیشتر شد و فشار بر اقشار کم درآمد بیشتر شد. برای همین اگر قرار باشد حمایت یارانه ای هم از اقشار کم درآمد باشد بهتر است که به صورت سبد کالا انجام شود.
پس پرداخت سبد کالا در مقطع کنونی به نظر شما لازم بود؟
روشنک:بله لازم بود چرا که به همان دلایلی که اشاره کردم ساختار و شالوده اقتصاد ما براساس یارانه شکل گرفته و دولت یازدهم هم وارث اقتصاد یارانه ای است برای همین نمی تواند با قطع حمایت ازاقشار کم درآمد زندگی بخش زیادی را تحت شعاع قرار دهد.برای همین کارشناسان اقتصادی به این نتیجه رسیدند که سبد کالا روش بهتری برای حمایت از اقشار کم درآمد و بدون درآمد است .
فراخبر:اما با توجه به صف‌هایی که ایجاد شد برخی اعلام کردند این سبد،سبد تحقیر بوده است.مردم در عمل به خاطر معطل شدن در صف‌های طولانی برای گرفتن سبد تحقیر شدند.نظر شما چیست؟
روشنک:به نظر من افراد معلول را می‌بینند اما علت را نمی ببیند.باید برای اینکه مردم در صف ایستادن دلایل را ریشه یابی کنیم. این‌هایی که عیب جویی می‌کنند این مسئله را نمی بییند که در چند سال گذشته افزایش ناگهانی نرخ ارز و اجرای کارشناسی نشده هدفمندی یارانه‌ها و تصمیمات نادرستی که به تولید لطمه زده و روند ایجاد اشتغال پایدار رامتوقف کرد، باعث رشد بی رویه تورم شد و در عمل قدرت خرید شهروندان کاهش داشته باشد . به عبارتی اگر قدرت خرید مردم این قدر در طول چند سال گذشته کاهش نمی یافت امروز شاهد این مسایل نبودیم . برخی از افرادی که ایراد می‌گیرند وسر و صدا راه انداخته اند جزو افرادی بودند که در ایجاد این وضعیت نقش اساسی داشتند.
فراخبر:اما به نظر میر سد شما دارید از دولت حمایت می‌کنید . بالاخره سبد کالا ایراداتی داشته که باید قبول کرد چرا به آن نمی پردازید ؟
روشنک: بله البته که داشته این مسئله باعث شد تا رئیس جمهور در برنامه زنده تلویزیونی از شهروندان عذر خواهی کند. باید بین منتقدان دلسوز و افرادی که به دنبال بهانه جویی و چوب لای چرخ گذاشتن دولت هستند تفاوت گذاشت.من هم معتقد هستم دولت باید به توصیه‌های منتقدان دلسوز توجه کرده وشیوه توزیع سبد کالا را اصلاح کند.اما بحث من این است که نباید از دولتی که وارث اقتصادی است که پایه‌های ان تخریب شده بوده انتظار معجزه داشت.به نظر من حتی اگر دولت بتوانند بدون توجه به چوب‌های لای چرخش برنامه‌های خود را بادقت اجرا کند وضعیت اقتصادی کشور بعد از چند سال ممکن است به سال 1384 بر گردد.
فراخبر: دولت باید در وضعیت فعلی چه اقدامی انجام دهد؟
روشنک: دولت باید بابهره گیری از کارشناسان و متخصصان دلسوز و همچنین بهره گیری از رهنمودهای مقام معظم رهبری تلاش کند تا اقتصاد کشور را ساماندهی کرده و وضعیت را برای تولید و تجارت تسهیل کند.همچنین دولت باید تلاش کند تا ساختار کشور را از ساختار یارانه ای رها کند تا شرایط برای توسعه فراهم شود. اما در نهایت برای سبد کالا دولت می‌تواند قبل از اجرای این گونه طرح‌ها، به صورت آزمایشی در برخی از شهرها آن را اجرا کرده و نتایج را بسنجد و بعد از کارکارشناسی و اصلاح روش‌ها اقدام به توزیع سبد کالا در تمام کشور کند. به طور یقین اگر دولت این اقدام را انجام دهد شاهد اجرای بهتر این گونه سیاست‌های حمایتی خواهیم بود .
به نظر شما به عنوان کارآفرین برتر و چهره ماندگارکار و تولید نقش دولت در بنگاههای اقتصادی در شرایط کنونی باید چگونه باشد؟
تولید کشور اگر حمایت نشود متوقف میشود . دولت باید حمایت از تولید و صادرات را با حمایت از زیر ساخت‌ها درالویت قرار دهد و گر نه بیکاری و رکود تورمی برنامه‌های اقتصادی دولت را متوقف می‌کند .
#یارانه #رانت #ساختارها #دولت #تولید #کارآفرینی #صادرات #بیکاری #رکود #تورم #خودرو #ارز #شفافیت
فراخبر – سایت ایمان تجارت
http://new.itrco.ir/news/31/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%A9-%D8%8C-%D8%B9%D8%B6%D9%88-%D9%87%DB%8C%D8%A6%D8%AA-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%AA%D8%A7%D9%82-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%B1-%DA%AF%D9%81%D8%AA–%D8%AA%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B9-%D9%BE%D9%88%D9%84-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D8%A7%D9%82%D8%AF%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B7%D9%84-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D9%87-%D9%88-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%D8%AF-%D8%A8%D9%88%D8%AF—/default.aspx

25. عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران : استاندار جدید تحقق اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی را شتاب می‌دهد.
از سال 1389 مقام معظم رهبری بحث سالها با هدف تقویت اقتصاد کشور آغاز کردند تا تبدیل این مسئله به گفتمان و مطالبه عمومی تبدیل شود . هرچند آن زمان برخی از افراد با پیگیری و نوشتن یادداشت‌ها و انجام سخنرانی‌های مختلف درصدد برآمدند تا بسترهای تحقق اهداف نامگذاری‌ها فراهم شود، با این حال هر چه از زمان تعیین اهداف اقتصادی کشور از سوی رهبر انقلاب گذشت این بحث متاسفانه کمتر از آنچه شایسته بود در جامعه تبیین شد. با این حال برخی از متفکران و فعالان اقتصادی از زمان نامگذاری‌ها از سوی رهبر معظم انقلاب تبیین این مسئله را به مثابه یک وظیفه دینی و ملی تلقی کرده و درصدد برآمدند تا از هر فرصتی برای ارایه راهکارهای تحقق اهداف نامگذاری‌ها استفاده نمایند. در این بین یکی از فعالان اقتصادی خراسان رضوی که در سطح کشوری نیز تاکنون چندین بار صادرکننده و تولیدکننده نمونه شناخته شده و از کارآفرینان برتر استان است از آن زمان تلاش کرد تا با نگاشتن مقالات مختلف از هر فرصتی برای گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی در جامعه استفاده کند. یادداشتهای ایشان که تحت عنوان دیروز دفاع مقدس امروز جهاد اقتصادی منتشر می‌شود . در مهر ماه 1392 در کتابی تحت عنوان «اقتصاد مقاومتی: منتشر که مورد استقبال کارآفرینان در سطح کشور قرار گرفته انتخاب نام اقتصاد مقاومتی برای کتاب توسط محمد حسین روشنک،عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی قبل از ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری بهانه مصاحبه ما با وی در خصوص انتشار کتاب اقتصاد مقاومتی بود اما این گفتگو فرصتی شد تا مهمترین خواسته کارآفرینان از استاندار جدید نیز از سوی وی مطرح شود و راهکارهایی در خصوص ارتقای جایگاه اقتصادی استان ارایه گردد.
فراخبر: چه موضوعی باعث شد تا درصدد برآید تا کتابی با عنوان اقتصاد مقاومتی منتشر کنید؟
روشنک: از سال 1389 که مقام معظم رهبری بحث اقتصاد را برای نامگذاری سالها مطرح فرمودند مشخص بود که ایشان با پیش بینی شرایط جهانی مسائل داخلی به دنبال فراهم کردن زمینه اقتصاد مقاومتی برای کشور هستند ، لذا بر اهمیت توجه به حوزه تولید و کارآفرینی تاکید می‌فرمودند، من هم درصدد برآمدم تا با توجه به تجربه ای که در حوزه اقتصاد و کارآفرینی داشتم تا نگاشتن یادداشت‌های دیروز دفاع مقدس امروز جهاد اقتصادی که همان راه کارهای اقتصاد مقاومتی بود به سهم خود در جهت تحقق اهداف مقام معظم رهبری اقدامی داشته باشم ، این یادداشت‌ها در رسانه‌های مختلف منتشر می‌شودتا اینکه بعد از این چند سال یادداشت‌ها به همت فرزندم در یک کتاب تحت عنوان اقتصاد مقاومتی گردآوری و منتشر شد.
فراخبر: صراحتا می‌پرسم برخی معتقدند جنگ تمام شد، چرا افراد مثل شما اصرار دارند مدام از آن زمان حرف بزنند. الان باید به دنبال تجارب نو باشیم. اما شما برخلاف این تفکر برای کتاب عنوان دیروز دفاع مقدس،امروز جهاد اقتصادی را انتخاب کردید. علت این موضوع را بیان فرمایید؟
روشنک: در این کتاب من به دنبال استفاده از تجربه‌های دوران دفاع مقدس که همان مقاومت مردم این سرزمین بود برای تحقق اقتصاد مقاومتی استفاده کنم چرا که من اعتقاد دارم ما تجاربی را در دوران دفاع مقدس کسب کردیم که می‌توانیم برای تحقق اقتصاد مقاومتی راه گشا باشد. به عنوان مثال آنچه که باعث شد تا ما در دوران دفاع مقدس پیروز شویم، حضور مردم در صحنه و واگذاری دفاع مقدس به مردم و یا بهتر بگویم بخش خصوصی توسط حضرت امام بود ، این بخش خصوصی که همان ایثارگران سپاه و بسیج و جهاد سازندگی و دیگر نیروهای مردم مقاومتی بود آنچنان خالصانه و فدایی و به دور از غش در راستای اطاعت از امام و رهبر خود مقاومت و عمل کردند که آن حماسه در دفاع مقدس به دست آمد ،حالا هم من معتقدم اگر می‌خواهیم اقتصاد مقاومتی تحقق یابد باید با همان خلوص وارد میدان شویم تا اهداف رهبری که نیاز کشور است درخصوص اقتصاد مقاومتی محقق شود .
از طرفی ما در زمان دفاع مقدس ،همایش و جلسه برگزار و تبلیغ می‌کردیم، اما حرکت برای پیروزی در دفاع مقدس را منحصر به این‌ها نکردیم. در حال حاضر هم برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید همایش و میزگرد برگزار کنیم اما اقتصاد مقاومتی را پوستری نباید بکنیم.در مجموع اعتقاد دارم ما تجاربی در زمان دفاع مقدس داریم که بهره مندی از آن می‌تواند ما را برای تحقق اقتصاد مقاومتی یاری دهد.
فراخبر:با این حال هنوز برخی از مردم معقتد هستند که مفهوم اقتصاد مقاومتی به خوبی تبیین نشده است؟ شما در این کتاب چگونه این مسئله را تبیین کردید؟
روشنک: اقتصاد مقاومتی مفهومی است که ریشه قرآنی دارد.خداوند در سوره یوسف به تمامی نکاتی را در خصوص اقتصاد مقاومتی گوش زده کرده است که بتوانند با برنامه ریزی آنچه را که دارند برای زمانهای سخت ذخیره و پس انداز کنند آن آیات که فقط برای آن زمان و یا حوادث طبیعی نبوده بلکه برای امروز که استکبار جهانی با کشورهایی که پیروی اسلام ناب محمدی(ص) هستند مقابله میکنند است ،تا مسلمانان در نبرد پیروز شوند.در واقع خداوند در سوره یوسف تاکید کرده است که زمانی که مسلمانان در وضعیت و امکانات بهتری هستند و شرایط برای آن‌ها فراهم است باید نسبت به مشکلاتی که احتمال دارد در آینده به آن دچار شوند،هوشیار بوده و با برنامه ریزی صحیح و اصولی برای اینده نیز فکر کنند تا توطئه دشمنان خنثی شود.
متاسفانه در دولت‌های نهم و دهم به این مسئله توجهی نشد و با وجود اینکه درآمدهای نفتی کشور در آن سال‌ها افزایش چشمگیری یافته بود و از طرفی میشد افزایش فشارهای دشمن به ایران را نیز قابل پیش بینی کرد، دولت وقت به اهداف نامگذاری سالها توسط مقام معظم رهبری که میتوانست فشارهای اقتصادی دشمنان را خنثی کند کم توجهی کرد. این در حالی بود که دولت نهم و دهم می‌توانست با بهره مندی از سوره یوسف که تفسیر تصویری آن از طریق تلویزیون کشور نیز پخش شده بود با برنامه ریزی مناسب برای تحقق اقتصاد مقاومتی نه تنها بسترهای لازم برای خنثی سازی اقدامات دشمنان فراهم کند،بلکه همان طور که حضرت یوسف باعث شد تا دیگر مناطق به او نیازمند شوند، زمینه‌های وابستگی دیگرکشور را به ایران فراهم کند.
فراخبر:درحال حاضر برای تحقق اقتصاد مقاومتی در استان خراسان رضوی چه اقدامی باید انجام دهیم. به خصوص اینکه استاندار نیز تعیین شده است. استاندار به عنوان نماینده عالی دولت چه اقدامی برای تحقق اقتصاد مقاومتی می‌تواند انجام دهد؟
روشنک:در ابتدا باید عنوان کنم متاسفانه تاخیر در انتخاب استاندار خراسان رضوی به خصوص اینکه استاندار سابق که از چند ماه قبل از انتخابات درگیر تدارک برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بود و بعد از آن هم در بلاتکلیفی قرار داشت که باعث شد تا برنامه ریزی برای حمایت دولتی از اقتصاد استان کم رنگ شود.در واقع در یک سال اخیر به دلایلی که ذکر کردم هماهنگی‌ها ضعیف و برنامه ریزی‌ها جدی نبوده و آن گونه که انتظار می‌رفت از حوزه تولید و تجارت حمایت به عمل نیامد. اکنون که به برکت حضور مقام معظم رهبری در ابتدای سال در مشهد، دولت تکلیف استاندار را مشخص کرده و آقای رشیدیان را به عنوان استاندار خراسان رضوی انتخاب کرد. باید تلاش زیادی انجام شود البته با مشی معتدلی که استاندار انتخاب شده دارد که از یک طرف و توانمند و تجربه ای که در مسایل اقتصادی روز ایشان سراغ داریم از طرف دیگر امید زیادی به پیگیری اهداف اقتصاد مقاومتی توسط ایشان در استان وجود دارد .
فعالان اقتصادی اعتقاد داشتند استان خراسان رضوی زوایای مختلفی دارد و کسی که سکان استانداری این استان را به عهده میگرد و باید وقوف کامل به مسایل داشته باشد که خوشبختانه انتخاب آقای رشیدیان به دلیل اشراف ایشان به مسایل استان انتخاب خوبی است.
از طرفی به دلیل ارتباط خوب استاندار خراسان رضوی با بدنه اجتماعی دولت و همچنین تعامل سازنده با آستان قدس رضوی و فعالان اقتصادی استان و کارآفرینان انتظار می‌رود در دوره حضور آقای رشیدیان در استان شاهد تحولات خوبی در حوزه اقتصاد باشیم. رشیدیان یکی از مسئولان با سابقه استان بوده و خوشبختانه تمام استان را به خوبی می‌شناسد،این مسئله باعث می‌شود تا در دوره مدیریت ایشان خراسان رضوی بتواند گامهای موثری در تحقق رسیدن به اقتصاد مقاومتی بر دارد .
فعالان اقتصادی از انتخاب آقای رشیدیان به عنوان استاندارخراسان رضوی خوشحال بوده و امیدوارند با کمک ایشان بتوانند اقتصاد استان را از حالت رکود خارج وبه سوی اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است،سوق دهند.اقتصاد خراسان رضوی به دلیل خصوصی بودن بافت اصلی اقتصادی استان بیش از دیگر استان‌ها بسترهای لازم برای تحقق اقتصاد مقاومتی دارا می‌باشد ، امیدواریم آقای رشیدیان که مدیری توانمند هستند بتوانند از بخش خصوص بودن اقتصاد استان برای تحقق اقتصاد مقاومتی بهره بگیرند .
فراخبر: درنهایت فقط یک مسئله باقی مانده که مایل هستم دیدگاه خود را بفرمایید. برخی در هفته‌های اخیر درصدد برامدند تا عنوان کنند اقتصاد مقاومتی برای خنثی سازی تحریم‌ها مطرح شده است. به نظر شما این مسئله صحت دارد؟
روشنک: همانگونه که گفتم داشتن برنامه برای اقتصاد مقاومتی دستور قرآنی است و ربطی به تحریم‌ها ندارد،بلکه حتی اگر بحث تحریم‌ها نیز مطرح نبود،بازهم باید براساس آموزه‌های اسلامی و قرآنی درصدد بر می‌آمدیم تا اقتصاد مقاومتی را در کشور محقق کنیم. حضرت یوسف با توجه به شرایطی که با آن مواجه بود، با بهره مندی از توانمندی خدادادی برنامه‌ریزی دقیق و کاملی انجام داد تااز شرایط مجود استفاده بهینه کند.آن حضرت با توجه به شرایطی که پیش بینی میکرد مردم مصر با آن مواجه شوند ، طرح اقتصاد مقاومتی را پیاده کرد و با برنامه‌ریزی دقیق و کامل و مناسبی همه توان و ظرفیت اقتصادی کشور را در خدمت تأمین امنیت اقتصادی و غذایی مردم در شرایط بحرانی قرار داد و منابع مادی و انسانی را برای تأمین آن به‌کار گرفت. این‌گونه بود که توانست با یک برنامه‌ریزی دقیق و مناسب و اجرای یک طرح هفت ساله، که برکت خدادادی خوبی در اختیار داشت با پس انداز و ذخیره سازی دوره هفت ساله کمبود دوره هفت ساله را به خوبی پشت سر بگذارد. درحقیقت برنامه‌ریزی‌های ایشان نه تنها یک ساله کوتاه مدت نبود بلکه یک برنامه بلند مدت اقتصادی بود. ما نیز باید با اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی ، اقتصاد کشور را به گونه ای مقاوم سازی کنیم که در همه حال امکان رشد و توسعه کشور فراهم باشد.
حتی بتوانیم به کشورهای دیگر اسلامی نیز این سیاستهای اقتصادی را عرضه کنیم ، من حالا خوشحالم که متوجه شدم آن روز عمق اهداف انتخاب نام اقتصادی برای سالها توسط مقام معظم رهبری که همان اقتصاد مقاومتی بود را فهمیده بودم و یادداشت‌های حمایت از اقتصاد مقاومتی را نوشته و منتشر کردم ، ان یادداشتها حالا در کتاب اقتصاد مقاومتی منتشر و در اختیار علاقه مندان قرار دارد .
#اقتصاد_مقاومتی #ساختارها #تحریم #تولید #رکود #کارآفرینی #امنیت #تولید #صادرات #سیاست #دیپلماسی
فراخبر – سایت ایمان تجارت روشن

http://new.itrco.ir/news/34/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%A9-%D8%8C-%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3-%D8%A7%D8%AA%D8%AD%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D9%87-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%B1-%DA%AF%D9%81%D8%AA—%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%AA%D8%AD%D9%82%D9%82-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%88%D9%85%D8%AA%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%B6%D9%88%DB%8C-%D8%B4%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%85%DB%8C%D8%AF%D9%87%D8%AF—/default.aspx

26. عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به توافق ژنو : حصار تحریم‌ها شکسته شد
پس ازاعلام توافق هسته‌اي ايران وکشورهاي 1+5 و اعلامشروع لغو تحريم‌هاي پتروشيمي، خودرو، فلزات گرانبها، قطعات هواپيما وآزادسازي بخشي از اموال بلوکه شده ايران، رسانه‌هاي بين‌المللي از دستاورد 20 ميليارد دلاري دارايي ايران با امضاي پيش نويس مورد بحث در مذاکرات هسته‌اي خبر داده اند که از اين مبلغ سه ميليارد دلار مربوط به دارايي‌هاي بلوکه شده ايران از سوي آمريکاست و بقيه مربوط به صادرات نفت، محصولات پتروشيمي‌و خودروست که با توافق اوليه ايران و 1+5 مي‌توان آن را وصول کرد.
البته به گفته ظریف،وزير امور خارجه هم تحريم‌هاي بانکي در بسياري از موارد که فشارهايي در حوزه معاملات بانکي به ايران وارد مي‌شد کاسته شده و امکان نقل و انتقال پول به ايران فراهم خواهد شد و اين برنامه‌ها تا شروع سال نو میلادی اجرايي مي‌شود.به همين علت بود که بلافاصله بعد از اعلام توافق، معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌جمهور درباره تأثير توافقنامه ژنو در شرايط اقتصادي کشور گفت: براساس اين توافقنامه بخشي از تحريم‌ها کاهش مي‌يابد و بخشي از منابع مالي ما قابل استفاده مي‌شود.
به دنبال توافق هسته‌اي ايران با کشورهاي 1+5، بخشی ‌از تحريم‌هاي خارجي اعمال شده بر علیه تجار ایرانی برداشته شده و اميد به افزايش رشد شاخص‌هاي اقتصاد ايران را بهبود بخشيده است؛ به نظر مي‌رسد با توجه به استقبال کشورهاي غربي و اروپايي نسبت به توافق هسته‌اي اخير و شکستن سد تحريم‌ها، موانع پيش روي تجار و صادرکنندگان در بخش اقتصاد به ويژه چالش اصلي بازار کار برداشته و زمينه گسترش و رونق سرمايه‌گذاري‌ها در کشور به نحو مطلوبي فراهم شود.
این مسئله بهانه ای شد تا با محمد حسین روشنک،از چهره‌های ماندگار کار و تولید ، کار آفرین برتر و صادر کننده نمونه ملی ، عضو هیئت نمایندگان، و رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی ایران گفتگو داشته باشیمو نظرات ایشان درباره تاثیر توافق نامه ژنو براقتصاد کشورجویا شویم.
فراخبر: توافق نامه ژنو با استقبال بازرگانان و صادرکنندگان مواجه شد.به نظر شما این توافق نامه با وجود اینکه هنوز در مرحله اجرا قرار نگرفته،چه عاملی باعث شده تا با این استقبال مواجه شود؟
روشنک: آنچه امروز به عنوان تاثیرتوافق نامه ژنو در محافل عمومی بحث می‌شود به تاثیرات روانی آن در فضای کسب و کار بر می‌گردد.به عبارتی بعد از توافق نامه اطمینانی در بین بازرگانان ایرانی نسبت به بهبود فضای کسب و کار به وجود آمدن و برنامه ریزی را برای آینده تا اندازه ای ممکن کرد و باعث ایجاد جو امیدوارکننده در فضای حاکم بر اقتصاد کشور شد. البته این مختص به تجار ایرانی نبود. بلکه بازرگانان خارجی نیز احساس کردند فضای خوبی برای ارتقای سطح تعاملات اقتصادی بین ایران و آن‌ها فراهم شده است.این مسئله باعث شد تا طرف‌های خارجی و ایرانی احساس کنند فضا به گونه ای پیش می‌رود که می‌توانند سطح تعاملات اقتصادی خود را در آینده نزدیک ارتقا دهند.در نتیجه می‌توان گفت با وجود اینکه هنوز تاثیرات عملی این توافق نامه ایجاد نشده است ، تاثیرات روانی آن باعث شده تا فضای امیدوار کننده ای بر فضای تجارت کشور حاکم شود.
فراخبر:یعنی هنوزتوافق نامه تاثیر عملی بر فضای تجارت کشور نگذاشته است؟
روشنک: البته که تاثیر گذاشته است ، اما منظور این است که هرچه جلوتر برویم این تاثیرات نیز روز به روز برای تجار و مردم ملموس تر می‌شود.قبل از این یکی از موانع توسعه تجارت خارجی ایران خود سانسوری بود. خود سانسوری این است که تجار ما به دلیل فضای ایجاد شده ناشی از تحریم‌ها در برنامه ریزی‌های تجار خود با موانعی روبرور بوده و نمی توانستند به صورت دقیق برنامه ریزی کنند. فضا به گونه ای بود که محدودیت تجاری حتی شامل کالاهای غیر تحریمی هم شده بود، به عبارتی با وجود اینکه مراودات تجاری در برخی از کالاها مشمول تحریم نمی شد اما تجار ما به دلیل مبهم بودن فضا، به قضیه ورود پیدا نمی کردند، به همین دلیل لذا با وجود تحریم نبودن دچار یک خودگریزی از بازار می‌شدیم و بدون تمایل ترجیح می‌دادیم تا مراودات تجاری خود را حتی در بخش‌هایی که شامل تحریم هم نبود از بیم تاثیرات تحریم‌ها محدود کنیم .
فراخبر: رفع این مشکل چه تاثیری گذاشته است؟
روشنک: بعد از توافق ژنو حصار تحریم‌ها شکسته شد. دنیا حرف به حق رهبری و مردم ایران را پذیرفت که اقدامات هسته ای ایران صلح آمیز بوده و باید به حقوق ملت ایران احترام بگذارد،برای همین درچنین شرایطی تداوم تحریم‌ها در عمل بی معنی خواهد بود. شکستن حصار تحریم‌ها باعث می‌شود تا فضای تجاری کشور شفاف تر شده و تجار بهتر بتوانند برای آینده خود برنامه ریزی کنند،در نتیجه مشکل خود گریزی از تجارت از ترس تحریم هم تا اندازه ای برطرف خواهد شد.
فراخبر:از فضای به وجود آمده چگونه می‌توان برای توسعه تجارت خارجی کشور استفاده کنیم. به خصوص اینکه در مدت تحریم‌ها برخی از طرف‌های تجاری ما نشان دادند چندان به توافق‌های تجاری با ایران پایبند نیستند؟
روشنک: بعد از توافق ژنو یکی از فرصت‌های خوبی که برای کشور ایجاد شد امکان تنوع بخشی به طرف‌های تجاری و انتخاب شرکای تجاری کشور است.در واقع رفع تحریم‌ها باعث می‌شود تا دست کشور در انتخاب شرکای تجاری بازتر شود. حال باید از این فرصت استفاده کنیم و اگر با کشوری و یا کمپانی می‌خواهیم سطح مرودات خود را افزایش دهیم باید به دوران قبل برگردیم و ببینم آیا آن‌ها در دوران تحریم به تعهدات خود پایبند بودند یا نه؟ و در آن دوران چه مقدار با ملت ایران همراهی کردند؟جواب گویی به این سوالات باعث می‌شود تا بهتر بتوانیم رفتارهای آن‌ها راپیش بینی کرده و بدانیم در آینده چه قدر به تعهداتشان پایبند خواهند بود .
فراخبر:در داخل چه اقدامی برای توسعه تجارت باید صورت بگیرد؟
در حال حاضر یک فضای امید در بین کارآفرینان ایجاد شده است.با این حال این فضای امید نباید باعث شود احساسیو بدون برنامه ریزی و عمل کنیم. به نظر می‌رسد باید قبل از شروع هر اقدامی یک بازنگری وسیعی در تمامی سطوح اقتصادی خود داشته وبا یک برنامه ریزی دقیق و کارشناسی وارد میدان شویم. منظور این است که با برنامه ریزی مشخص کنیم به دنبال چه هستیم؟ در بخش صادرات صنعت و کشاورزی ما می‌خواهیم چه اقداماتی انجام دهیم.
برای رسیدن به جواب هم باید به سمت ایجاد اتاق‌های فکر برویم. اتاق‌هایی که در آن مدیران اجرایی،بخش خصوصی و متخصص دانشگاهی و مدیران باتجربه دولت با یکدیگر تعامل کرده و برای این بخش‌ها برنامه ریزی کنند.این اتاق‌های فکر می‌تواند کمک‌های زیادی در توسعه کشور داشته باشند چرا که با بررسی و پیش بینی آینده می‌توانند از هم اکنون راهکارهایی برای ارتقای تجارت کشور و برخورد با مشکلات را در نظر بگیرند.
فراخبر: یعنی در حال حاضر چنین اتاق‌های فکری وجود ندارد؟
روشنک: البته که دارد، به عنوان مثال اتاق‌های بازرگانی ، اتحادیه صادراتی و وارداتی ، خانه صنعت و معدن و انجمن مدیران و دیگر تشکل‌های اقتصادی می‌توانند نقش اتاق‌های فکر را ایفا کنند اما در دولت‌های قبل آن گونه که لازم بوده به آن‌ها بها داده نشده است.در واقع اگر ما به این تشکل‌ها بها می‌دادیم می‌توانستیم تا حد زیادی از مسایلی که در بحث تجار کشور در سال‌های اخیر به وجود آمده را جلوگیری کنیم. قرآن کریم وقتی ماجرای حضرت یوسف را بیان می‌کند این درس را به ما می‌دهد که باید در مقابل مشکلات قابل پیش بینی برنامه ریزی داشته باشیم ، ما باید از این مسئله در زندگی عملی خود استفاده کنیم. اما ما چه کردیم؟ در زمانی که درآمد ارزی کشور بیش از نیاز بود و از طرفی بر حقوق هسته ای خود تاکید می‌کردیم قابل پیش بینی بود که کشورهای خارجی چه عکس العملی نشان می‌دهند، دولت وقت فیلم حضرت یوسف ساخت اما از آن تجربه نگرفت، در نتیجه برای مردم و برای صادرکنندگان و تولیدکنندگان کشور مشکلات زیادی بوجود آورد.
فرا خبر: در حال حاضر برای رفع مشکلات به وجود آمده چه اقدامی باید انجام دهیم؟
هم اکنون برخورد با تولیدکنندگان و تجار باید مانند برخورد با رزمندگانی باشد که از جنگ برگشته اند. باید به آن‌ها به مثابه افرادی که در میدان نبرد اقتصادی در حال جهاد بودند برخورد کرده وسعی کنیم تا مشکلات و مسایل آن‌ها را واکاوی کرده و درصدد رفع موانع پیش روی آن‌ها بربیاییم.به عنوان مثال اگر در این مدت برخلاف قانون محدودیت‌هایی برای صادرات ایجاد شده آن‌ها را برداریم یا اگر برای بخش تولید موانعی ایجاد شده این‌ها برطرف شد. به طور حتم اگر چنین برخوردی با تولیدکنندگان وصادرکنندگان و بطور کلی فعالین اقتصادی صورت گیرد، شاهد بهبود فضای کسب و کار در کشور خواهیم بود.
فراخبر:دولت یازدهم چه اقداماتی برای بهبود فضای کسب و کار در شرایط فعلی باید انجام دهد؟
دولت یازدهم با حمایت صمیمانه مقام معظم رهبری درصد روز اول فعالیت خود توانست گام‌های خوبی برای بهبود فضای کسب و کار کشور بردارد . توفیق دولت د رمذاکرات نیز که با حمایت مقام معظم رهبری تحقق پیدا کرده است می‌تواند فرصت خوبی برای تقویت تولید و ارتقای تجارت کشور باشد. ازاین رو به عنوان یک سرباز در عرصه جهاد اقتصادی می‌توانم بگویم اگر تدابیر مقام معظم رهبری در دوران بحران‌ها نبود ما هم اکنون با مشکلات بسیار زیادتری مواجه بودیم. بنابراین انتظار می‌رود دولت یازدهم با استفاده از رهنمودهای رهبری تلاش کند تا فضای کسب و کار برای حمایت از تولید و صادرات وواردات مواد اولیه و ماشین آلات کشور بهتر شود تا در سال‌های آینده شاهد ارتقای شاخص‌های کشور در راستای تحقق چشم انداز بیست ساله باشیم.
فراخبر: با تشکر از وقتی که در اختیار ما گذاشته اید.
روشنک: من هم از نشریه فراخبر که دغدغه حمایت از تولید و صادرات کشوربه عنوان یکی از مطالبات مردم ومقام معظم رهبری است را دارد، تشکر می‌کنم.
#ساختارها #اقتصاد_مقاومتی #تولید #کارآفرینی #دولت #کسب_و_کار #تشکل‌ها #اتاق #دیپلماسی #تحریم #برجام
#بانک #تشکل‌ها

فراخبر – سایت ایمان تجارت روشن

http://new.itrco.ir/news/35/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%A9-%D8%8C-%D8%B9%D8%B6%D9%88-%D9%87%DB%8C%D8%A6%D8%AA-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%AA%D8%A7%D9%82-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D8%B4%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%81%D9%82-%DA%98%D9%86%D9%88-%DA%AF%D9%81%D8%AA—%D8%AD%D8%B5%D8%A7%D8%B1-%D8%AA%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%85-%D9%87%D8%A7-%D8%B4%DA%A9%D8%B3%D8%AA%D9%87-%D8%B4%D8%AF—/default.aspx

27. وضعیت فرهنگی کشور کارآفرین‌پرور نیست.
چهره‌ ماندگار کار و تولید خراسان رضوی، از وضعیت فرهنگی و سیستم تبلیغاتی کشور انتقاد کرد و گفت: در حال حاضر وضعیت فرهنگی و سیستم تبلیغاتی کشور کارآفرین‌پرور نیست.
محمدحسین روشنک در گفتگو با ایسنا، بیان کرد: فیلم‌های تلویزیون معمولا کارآفرینان و تولید‌کنندگان را چهره‌هایی غیر‌موجه و نامطلوب معرفی می‌کنند و این موضوع سبب ناامن شدن حوزه کسب‌وکار در کشور می‌شود.روشنک با اشاره به اینکه دولت کارآفرین و کارفرمای خوبی نیست، تصریح کرد: شاید کسانی که در دولت کار می‌کنند، از وضعیت خود راضی به نظر برسند، اما این افراد تولید ناخالص ملی را افزایش نمی‌دهند، بلکه این فعالیت کارآفرین است که با تلاش در بخش خصوصی اشتغال‌زایی کند.
عضو نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: باید دانشگاه یا مرکزی فرهنگی وجود داشته باشد تا به شناسایی و پرورش استعدادهای کارآفرینان در کشور بپردازد.
#کارآفرینی #فرهنگسازی #تولید #خصوصی #اشتغال #دولت #رسانه
10/2/1393- شهرآراء
http://shahraraonline.ir/shahrara/details,1393,2,10,3,04.html

28. ملکه‌های زنبور عسلی که ایران را می‌سازند
یکی از چهره‌های ماندگار کار و تولید خراسان رضوی گفت: در حال حاضر وضعیت فرهنگی و سیستم تبلیغاتی کشور، کارآفرین پرور نیست.
محمدحسین روشنک در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان، با بیان اینکه کمبود کارآفرین در کشور یک مشکل اساسی است، اظهار کرد: در حال حاضر تعداد کارآفرینان در کشور محدود است و جمع موجود نیز بعضا از استعداد لازم برخوردار نیستند.
وی ادامه داد: وضعیت فرهنگی و سیستم تبلیغاتی کشور نیز کارآفرین پرور نبوده و فیلم‌های تلویزیون معمولا کارآفرینان و تولیدکنندگان را چهره‌های غیرموجه و نامطلوب معرفی می‌کنند که این امر سبب ناامن شدن حوزه کسب و کار در کشور می‌شود.
روشنک با اشاره به اینکه دولت کارآفرین و کارفرمای خوبی نیست، تصریح کرد: شاید کسانی که در دولت کار می‌کنند از وضعیت خود راضی به نظر برسند اما این افراد تولید ناخالص ملی را بالا نمی‌برند بلکه این فعالیت کارآفرین است که با تلاش در بخش خصوصی به تولید و اشتغال منجر می‌شود.
عضو نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی با بیان این که کارآفرینی یک استعداد ذاتی و فردی بوده و موروثی نیست، تصریح کرد: چرا نباید دانشگاه یا مراکز فرهنگی وجود داشته باشد تا به شناسایی و پرورش استعدادهای کارآفرینان در کشور بپردازد؟
روشنک، کارآفرینان را به ملکه زنبور عسل تشبیه کرد و گفت: با وجود ملکه در یک کندو، تعداد زیادی زنبور عسل به کار مشغول می‌شوند و نقش کارآفرین در سیستم تولید دقیقا مانند ملکه زنبورعسل است.
رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی عنوان کرد: متاسفانه در حال حاضر تقاضا از عرضه کار بیشتر بوده و این سبب می‌شود کارگر به دنبال کار باشد و تامین رفاه برای او در جایگاه بعد قرار می‌گیرد.
وی درباره رابطه موجود بین کار و کارگر در کشور بیان کرد: در حال حاضر شرایط فرهنگی بین کارفرما و کارگران بسیار خوب است و این قشر از نظر فرهنگی مدافع هم بوده و از هم حمایت می‌کنند
#فرهنگسازی #رسانه #تولید #خصوصی #اشتغال #کارآفرینی #دولت 3رسانه
ایسنا – 10/2/1393
https://www.isna.ir/news/93021006643/

29. در میزگرد راهکارهای تحقق شعار سال تاکید شد/کارآفرينان، ملکه‌های زنبور عسل عرصه تولید
چند درصد مردم تلاش كردند ایده خود را جامه عمل بپوشانند؟ باور غلطی كه در بین مردم وجود دارد این است كه فكر می‌كنند برای راه اندازی یك شغل یك سرمایه هنگفت نیاز است. كار‌آفرین فرصت آفرین و شكارچی فرصت است. كارآفرین ریسك پذیر، آینده نگر و مهم تر از همه عمل گرا است. خیلی از افراد كه ایده‌هایشان در حد حرف است. هیچ كدام حاضر نیستند وارد كار شوند. اگر وارد شوند بسیاری از تفكرات غلط آن‌ها درباره كسب و كار از بین می‌رود.كار‌آفرینان كسانی هستند كه به استقبال خطر می‌روند تا با ایجاد کار و اشتغال بسترهای توسعه کشور ر فراهم کنند.
جوان باشی، مستعد و خلاق هم باشی، همت و پشت كار هم به آن اضافه كنی، می‌شوی یك نیز كار‌آفرین. موفقكسی كه روزمره شدن زندگی به مذاقش سازگار نیست، كسی كه نمی تواند 30 سال از بهترین سالهای عمرش را چشم و گوش بسته در کنج یک اداره در‌جا بزند تا بازنشسته شود. کسی که دوست دارد مانند ملکه زنبور عسلی باشد تا هزاران زنبور کارگر را به دور خود جمع کند تا صدها کیلوعسل شیرین و مرغوب تولید کند.
این‌ها بخشی از اشارات کارآفرینانی است که درمیزگرد هفته نامه فراخبر حضور یافته اند تا از دغدغه‌های کارآفرینی بگویند.کسانی که معتقد هستند که می‌شود در زمانی که مدام مسئولان از بیکاری جوانان تحصیل کرده آمار و اطلاعات می‌دهند با توسعه تفکر کارآفرینی، ریشه بیکاری را در کشور خشکاند.افرادی که برخلاف تصور عموم بزرگترین سرمایه شان نه سرمایه مادی آن‌ها که خلاقیت و عشق به کار و تولید بوده است در غیر این صورت آن‌ها نیز می‌توانستند مانند بعضی از افراد وارد عرصه فعالیت‌های راحت طلبی شده و با دغدغه کمتری زندگی کنند.
فراخبر:به نظر شما چرا تفکر کارآفرینی در جامعه ما نهادینه نشده است و نتوانسته ایم فارغ التحصیلان دانشگاهیمان را کارآفرین نماییم؟
حسن حسینی،رئیس خانه صنعت،معدن و تجارت خراسان رضوی:واقعیت این است که در دهه‌های گذشته دولت یکی از کارفرماهای عمده ای کشور بوده است.کارفرمایی که کارجویان به آن به صورت مسئولی که همواره آب باریکه ای را برای امرار معاش تامین می‌کند،می نگریسته اند. از طرفی این موضوع را باید در نظرگرفت که بخش خصوصی در ایران از اواخر دهه 40 و اوایل دهه 50 شکل گرفته است.در آن سال‌ها واحدهای تولیدی مانند ایران ناسیونال با شروع فعالیت آغازگر فعالیت بخش خصوصی در ایران بودند.حال اگر ایران را با کشورهایی مانند آلمان که فقط کارخانه بنز در آن سابقه 110 ساله دارد مقایسه کنیم متوجه می‌شویم که بخش خصوصی در کشورما ،بخش جوانی است که باید هنوز برای تقویت آن تلاش کنیم تا کم کم نقش این بخش در اقتصاد کشور پررنگ شود.
در کنار این مسئله کم اعتقادی بخش دولتی در سال‌های گذشته به بخش خصوصی نیز باعث شد تا نتوانیم از ظرفیت‌های این بخش در کارآفرینی استفاده کنیم. علت هم مشخص است،دولت در ایران به درآمدهای نفتی متکی بوده و کمتر به مالیات‌های حاصله از فعالیت بخش خصوصی نیازمند بوده است.البته در حال حاضر به دلیل کاهش درآمدهای نفتی مقداری نگرش دولتی‌ها به بخش خصوصی تغییر کرده است به طوری که هم اکنون بیشتر به بخش خصوصی بها می‌دهند.در مورد مشهد هم به دلیل اینکه این شهر اقتصادش وابستگی زیادی به اقتصاد زائر دارد، کمتر از میزانی که لازم بوده در دهه‌های گذشته به بخش تولیدی توجه شده است چرا که دایر کردن واحد صنفی و عرضه اجناس بر تولید ارجحیت داشته است.
حسین قنبری،رئیس کانون کارآفرینان برترخراسان رضوی: كارآفريني عبارتست از فرآيند نوآوري و بهره‌گيري از فرصت‌ها، با تلاش وپشتكار بسيار همراه با پذيرش ريسك‌هاي مالي، رواني و اجتماعي كه با انگیزه كسب سود مالي، توفيق طلبي، رضايت‌بخشي و استقلال صورت پذيرد. به بيان ديگر كارآفريني فرآيندي است كه منجر به ايجاد رضايت‌مندي و يا تقاضاي جديد مي‌گردد. كارآفريني مي‌تواند فرآيند ايجاد ارزش از راه تشكيل مجموعه منحصر به فردي از منابع به منظور بهره‌گيري از فرصت‌ها معني شود. همه بر اين باورند كه كارآفريني، موتور محركه توسعه اقتصادي كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه است. سه دليل مهم كشورها براي توجه به مقوله كارآفريني، توليد ثروت، توسعه تكنولوژي و اشتغال مولد است. درحالي كه در كشور ما به اشتباه اين مفهوم صرفاً با اشتغال‌زايي مترادف شده و فقط براي حل مشكل اشتغال به سمت كارآفريني پيش مي‌رويم.
در كشور ما كارآفرینی هنوز در مرحله ترویج است. حتی آموزش‌های ما هم خیلی سیستماتیك نیست و جنبه ترویجی دارد. فعلا در حال اشاعه فرهنگ آن هستیم و داریم به همدیگر یاد می‌دهیم كه كارآفرینی چیست. كارآفرینی یك عزم ملی می‌خواهد. یكی از مشكلات بزرگ در این میان بروكراسی ادرای و قوانین و مقراراتی است كه باعث شده نتوانیم كارآفرینی را جلو ببریم.
خطر پذيري مالي زياد مانند ترس از دست دادن سرمايه شخصي،عدم دست يابي به منابع مالي براي سرمايه گذاري،فقدان مهارت توسط جوانان تحصیل کرده،قوانين و مقررات بانکي،قوانين مالياتي، قدیمی بودنقوانين تجارتومقررات گمرکي،قوانين و مقررات صادرات و واردات،مقررات ورشکستگي از جمله موانعی است که باعث شده در ایران ترویج کارآفرینی با کندی پیش برود.
محمد حسین روشنک،عضوهیئت نمایندگان و رییس اتاق بازرگانی ایران و چهره ماندگار کار و تولید: به نظر من هنوز کارآفرینی در ایران بدرستی تعریف نشده است.به نظر می‌رسد اگر بتوانیم تعریف درستی از کارآفرینی ارایه دهیم بسیاری از مشکلاتی که هم اکنون در عرصه اقتصاد با آن مواجه هستیم برطرف می‌شود. درحقیقت اقتصاد در هر بخشی اعم از تولیدی،خدماتی و عمران بدون تعریف کارآفرینی، ظرفیت رشد را ندارد.
در قدیم کارآفرینی بخش خصوصی در مقابل اقتصاد دولتی و سوسیالستی تعریف می‌شد.کارآفرینی فعالیت اقتصادی است که ریشه در بخش خصوصی دارد و اصولا مهمترین عامل در موفقیت کارآفرینی همین تکیه بر بخش خصوصی بودن است. کارآفرین مانند ملکه زنبور عسل است. همانطور که ملکه زنبور عسل در یک کندو هزاران زنبور کارگر را به دور خود جمع کرده و باعث تولید عسل می‌شود،یک کارآفرین نیز با توان و روحیه ای که دارد می‌تواند افراد مختلفی را دورهم جمع کرده و به نیروی آن‌ها به منظور تولید و خدمات مثبت جهت بدهد تا اقتصاد پویا و در حال رشد ایجاد شود .
اما شما تصور کنید اگر کندوی عسلی ملکه نداشته باشد چه پیش می‌آید؟ درچنین صورتی زنبورهای کارگر پخش شده و دیگر عسل تولید نمی کنند. در خصوص کارآفرینی نیز ما باید به سمتی برویم که برای بکارگیری زنبورهای کارگر،ملکه زنبور عسل پروش دهیم. افرادی که می‌توانند با خلاقیت اقدام به ایجاد و توسعه مشاغل مختلف نموده و بسترهای اشتغالزایی و رشد تولید و صادرات را فراهم کنند.
برخلاف تصور عموم که فکر می‌کنند،کارآفرینی وابسته به سرمایه است تجربه ثابت کرده است که افراد زیادی با داشتن سرمایه در کسب و کار شکست خورده اند اما از طرفی دیگر بسیاری از افراد بوده اند که با وجود نداشتن سرمایه به دلیل دارا بودن روحیه کارآفرینی و خلاقیت توانسته اند در کسب و کار موفق شوند.
براین اساس اعتقاد دارم کارآفرینی ذاتی و استعدادی است که باید در جامعه پروش داده شود. شما نگاه کنید در برخی از کشورها می‌آیند و پسربچه‌هایی که دارای استعداد هستند را کشف و از آنها بازیکنانی مانند”زین الدین زیدان ” پرورش می‌دهند.خب ما هم باید در حوزه کارآفرینی همین کار را بکنیم.باید بیاییم و جوانانی که دارای استعداد هستند را شناسایی و بسترهای رشد آن‌ها را فراهم کنیم تا هر کدام از آن‌ها تبدیل به کارآفرینی نمونه و ملکه کندوی کار و تولید و توسعه شوند.
مرضیه سنوئی محصل کارآفرین نمونه: در ابتدا باید بگویم ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و افزایش مستمر سطح اشتغال در گرو کارایی تمامی زنجیره‌های اقتصاد کشور و توجه به مقوله‏ی کارآفرینی در کشور است.

وقتی من در سال 1346 وارد دانشگاه شدم بیشتر خانم‌ها رشته دبیری شیمی را بر رشته شیمی محض ترجیح می‌دادند چون آن زمان زمینه‌های ورود فعالیت خانم‌ها به عرصه تولید و صنعت فراهم نبود. اما به مرور بسترهای فعالیت زنان در عرصه کارآفرینی در کشور فراهم شد به طوری که در حال حاضر در خراسان رضوی و مشهد شاهد فعالیت صدها خانم در عرصه تولید و کارآفرینی هستیم.
هم اکنون حدود 65 درصد صندلي‌هاي دانشگاه‌ها توسط زنان اشغال شده در حالي که در بازار کار کشور، مشارکت زنان کمتر از 13 درصد است. به عبارتي مشارکت زنان کمتر از يک پنجم حضور آنها در دانشگاه‌هاي کشور است.با توجه به نرخ ورود زنان به دانشگاه‌ها جذب اين تعداد نيروي تحصيلکرده در سازمان‌هاي دولتي که بيشتر آنها با مازاد نيروي انساني مواجه هستند، عملي نیست. با توجه به دانش و مهارتي که زنان طي سال‌هاي اخير فرا گرفته اند، امکان ايجاد کسب و کار به صورت فردي و يا گروهي در رشته‌هاي مختلف تخصصي را دارند، ايجاد تفکر کارآفريني و ورود به کسب و کار در ميان آنها باعث مي شود تا بتوانند با بهره گيري از استعدادهاي بالقوه خود، افرادي خلاق، نوآور و خودباور شوند.
افزايش خلاقيت کارآيي و اعتماد به نفس نتيجه فعاليت زنان در مسئوليت پذيري‌هاي اجتماعي و اقتصادي است. کارآفريني براي زنان مي تواند منجر به تعامل اجتماعي، استقلال عمل بيشتر و در نهايت توانمندي آنها در عرصه‌هاي مختلف زندگي شود. مهمترين ويژگي کارآفريني براي زنان، افزايش توان مديريتي در آنها است که شکل گيري اين ويژگي در نهايت مي تواند منجر به مسئوليت پذيري بيشتر در عرصه‌هاي مختلف زندگي شود.
چگونه کارآفرینی را باید در کشور تقویت کنیم؟
حسینی:ارائه آسان تسهیلات، حمایت‌های بیمه ای و معافیت‌های مالیاتی بخشی از سیاست‌های حمایتی است که دولت می‌تواند برای ایجاد فضای مناسب کارآفرینی در کشور اتخاذ کند. لازمه ایجاد فضای مناسب ایجاد هماهنگی بین سازمان‌های متولی در حمایت از کارآفرین و ارایه یک استراتژی مشخص است.باید مزیت‌های اقتصادی کشور شناسایی و بر اساس آن نوع حمایت‌ها از بنگاه‌های جدید تعریف شود و با مطالعه و ارزیابی، تسهیلات پرداخت گردد. ارائه تسهیلات با سود‌های بالا در حال حاضر به گونه‌ای است که خود به یک مشکل بزرگ برای کارآفرینان تبدیل شده است به گونه‌ای که در بازپرداخت آن دچار مشکل می‌شوند.
همه کسانی که استعداد دارند می‌توانند یک کارآفرین باشند البته به شرط آنکه بسترهای لازم برای آن فراهم شود. بهبود فضای اقتصادی مهمترین بستر گسترش فعالیت‌های کارآفرینی است و وظیفه آن برعهده دولت می‌باشدکه با تدوین سیاست‌های کلان خود در ایجاد این فضا مهمترین نقش را ایفا می‌کند.
یکی دیگر از راهکارهای تقویت کارآفرینی حمایت از بخش خصوصی است.در کشور ما بخش خصوصی همیشه ضعیف بوده درحالی که اسلام اهمیت ویژه‌ای به مسئله احترام به مالکیت خصوصی و محترم شمردن تولید ثروت دارد و در کشورهای توسعه یافته اهمیت ویژه‌ای به این مسئله داده می‌شود به طوری که یک واحد تولیدی بعد از صد سال فعالیت و تغییرات اقتصادی مختلف در حال حاضر با حفظ مالکیت خصوصی تبدیل به یک کمپانی بزرگ تولید کننده تبدیل شده است.
درکشور افراد نخبه‌ای وجود دارد که توان ایجاد یک کسب و کار جدید را ندارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد در اقتصادهایی که دولتی که بیشترین سهم را در اقتصاد دارد، بیشترین نرخ بیکاری را هم خواهد داشت و این مسئله به علت ایجاد نشدن فضای لازم برای پرورش توانایی‌هایی کارآفرینی است.بهترین اقدامی که دولت در جهت تسهیل و ترویج روحیه کارآفرینی می‌تواند انجام دهد کاهش تصدی‌گری خود، شایسته سالاری، جلوگیری از ایجاد تبعیض اقتصادی و فضای مناسب برای رقابت سالم است که این مسئله با هماهنگی بین مجموعه دولت و هیئت وزیران امکان پذیر می‌باشد.
یکی دیگر از راهکارهای تقویت کارآفرینی ارتباط بیشتر صنعت و دانشگاه است.سالانه فارغ‌التحصیلان بسیاری از دانشگاه‌ها خارج می‌شوند در حالی که توانایی ایجاد یک کسب و کار جدید را ندارند و این نشان از ضعف رابطه بین مراکز علمی و کارآفرینی و فقدان تکنولوژی روز در کشور می‌دهد.
در نهایت باید تاکید کنم در قرن جديد آهنگ رشد تغييرات نسبت به قرن‌هاي پيش از آن از رشد چشمگيري برخورداد است. اين تغييرات در پاسخ به نيازهاي روزافزون جوامع بشري است. نيازهاي جوامع بشري با توجه به جديد بودن و تنوع آنها به سرعت در حال تغير و تحول اند و کشورها براي همگام شدن با اين تغيير و تحولات بايد شرايطي فراهم کنند تا افراد روحيه کارآفريني پيدا کنند. به همين دليل کارآفريني به عنوان عامل کليدي رشد و توسعه اقتصادي در عصر مدرن شناخته شده و موجب بهره مندي مردم و کشور مي شود. از اين رو، توسعه کارآفريني مقوله مهمي است که کشورهاي پيشرفته درفرايند توسعه اقتصادي-اجتماعي نسبت به آن توجه جدي مبذول داشته اند و توسعه کارآفريني را در اولويت برنامه‌هاي توسعه خود قرار داده اند.
قنبری:تقویت کارآفرینی نیازمند برخی اصلاحات ساختاری و زمینه ای و انگیزیشی و حتی تبلیغاتی است.راهکارهاي ساختاري توسعه کارآفريني در ايران ايجاد شبکه‌هاي حامي کارآفرين، ارايه حمايت‌هاي مالي و مالياتي سازمان يافته، ايجاد تقويت پارک‌هاي علم و فناوري و مراکز رشد، کاهش الزامات و مراحل اداري، بانکي و ثبت شرکت‌ها، ايجاد مراکز کارآفريني و خدمات مشاوره اي در شهرهای کشور، تدوين سند ملي و برنامه ويژه توسعه کارآفريني و کسب و کارهاي کوچک و متوسط، اصلاح قوانين و مقرارت اداري-بانکي و ايجاد دانشکده و آموزشگاه کارآفريني را شامل مي شوند.

منظور از راهکارهاي زمينه اي کليه برنامه‌ها و اقدام‌هايي است که هدف شان افزايش آگاهي عمومي و ايجاد زيرساخت‌هاي فرهنگي-اجتماعي لازم براي توسعه کارآفريني در کشور است.برگزاري جشنواره‌ها و ايجاد بازارچه‌هاي کارآفريني، برگزاري مسابقه انتخاب ايده و طرح تجاري ويژه دانش آموزان و دانشجويان، ايجاد و توسعه شبکه‌هاي نوين اطلاع رساني، تهيه فيلم‌هاي مستند حرفه اي و کارتوني ويژه کارآفريني، برگزاري جشنواره‌هاي ملي و استاني کارآفريني، ايجاد نظام آموزش و پرورش پژوهش محور و طرح داستان‌هاي مستند و مصور کارآفرينان در کتب درسي مدارس از جمله هفت عامل راهکارهاي زمينه اي توسعه کارآفريني در ايران می‌باشد.
در قسمت نگرشی نیز باید با تبلیغات تلاش کنیم تا نگاه به کارآفرینان در جامعه تغییر کند. در حال حاضر مطبوعات و رسانه‌های دیداری و شنیداری ما نگاه خوبی به کارآفرینان ندارند و فقط به چشم افرادی نگاه می‌کنند که باید از ان‌ها آگهی بگیرند. علاوه بر این صدا وسیما نیز چهره خوبی از کارآفرینان نشان نمی دهد و هر وقت می‌خواهد فرد خلاف کاری را در سریالی نشان دهد،این فرد کارخانه دار و یا دارای سرمایه است. این مسئله باعث می‌شود تا نگاه به کارآفرینان در کشور ما منفی شود. ازاین رو باید تلاش کنیم تا نگاه به کارآفرینی در جامعه تغییر کند.
روشنک: در ابتدای انقلاب آمدیم نام یکی از وزارت خانه‌ها را کار گذاشته و بیشتر از اینکه به دنبال تقویت کارآفرینی و توسعه اشتغال باشیم، برنامه‌های این وزارتخانه را به صورت تقابلی با کارآفرینان تعریف کردیم. این مسئله باعث شد تا به جای اینکه در اقتصاد کشور ملکه زنبور عسل که همان کارآفرینان هستند را پروش دهیم تا زنبور کارگر بیشتری پرورش یابد ……….فقط با زنبور کارگر می‌شود عسل تولید کرد. معتقدم هدف اصلی وزارت کار باید با بومی‌سازی دستورالعمل‌ها، رشد کارآفرینی ایجاد کند . اما در زمینه ترویج و حمایت از کارآفرینی دستگاه‌های دیگر باید پیگیر باشند. من به جد اعتقاد دارم که باید وظیفه تمام نهادها و سازمان‌های کشور واز جمله وزارت کار پرورش و تقویت کارآفرینان به مثابه ملکه‌های زنبود عسل باشد تا ازاین طریق بتوانیم تفکر کارآفرینی را در جامعه نهادینه کنیم.
هرچند طي سال‌هاي اخير با نامگذاري‌هاي اقتصادي كه از سوي مقام معظم رهبري صورت گرفت نگاه به كار و كارآفريني بهتر شده است اما هنوز هم شهروندان زيادي هستند که نگرش خوبی نسبت به کارآفرینان ندارد. به نظر من باید رسانه‌ها و دستگاه‌های فرهنگی کشور تلاش کنند تا نگرش به کارآفرینان تغییر کند. واقعا چه ایرادی دارد که ما بیاییم و در صدا و سیما برنامه‌هایی تولید کنیم مانند برنامه ” پایش ” که در آن بیوگرافی زندگی افراد موفق معرفی شود تا آنها به عنوان الگویی برای جوانان ما معرفی شوند.
سنوئی:برخي از تحليلگران وضعيت ركود تورمي در كشور را ناشي از مشكلات طرف عرضه اقتصاد مي‌دانند كه توسعه نيافتن كارآفريني يكي از علل بسيار مهم آن است. برخي از مهم‌ترين دلايل اين امر را مي‌توان توجه نكردن به فعاليت كارآفريني علمي بازده پايين فعاليت‌هاي كارآفرينانه، ريسك بالاي نوسانات تورم و نرخ ارز براي فعاليت‌هاي كارآفريني، فقدان زيرساخت‌هاي لازم، توجه نكردن به ظرفيت‌هاي موجود، فرآيند سخت و پرهزينه شروع فعاليت‌ها، مقررات دست‌وپاگير، توانمند نبودن بخش خصوصي و وجود انحصار در بازارهاي مختلف دانست. مشخص است كه توسعه واقعي كارآفريني از يكسو حذف اين موانع و از سوي ديگر عزم جدي همه نهادهاي دخيل در اين موضوع را طلب مي‌كند. اولين گام در توسعه كارآفريني، استفاده از تمام ظرفيت‌ها و امكانات به‌ويژه در بُعد نيروي انساني و منابع مالي است.
گام نخست در توسعه كارآفريني بهره‌گيري از نيروي انساني ماهر، متخصص و صاحب دانش است.در بُعد مالي، بسيج كليه امكانات براي دسترسي آزاد همه افراد جامعه، مهم‌ترين محرك در كوتاه‌مدت است. براي اين منظور، بهبود وضعيت كارآفريني در كشور بايد به گفتمان عمومي در جامعه تبديل شود. چه ایرادی دارد تا رسانه‌های ما بیایند و با معرفی زندگی افراد موفق کارآفرین به جوانان ما نشان دهند که فردی که امروز به عنوان یک فعال اقتصادی موفق شناخته شده است،این موفقیت را مدیون ده‌ها سال تلاش است. به عنوان مثال اگر آقای روشنک به عنوان کارآفرین برتر کشور انتخاب می‌کند، علت آن فعالیت ایشان از سال 1353 در عرصه تولید می‌باشد. اینکه ایشان در شرایط سخت اقتصادی هیچگاه دست از تلاش و کوشش برنداشته و حاضر نشدند از عرصه تولید بیرون بروند.
در نهايت ورود كارآفرينان به عرصه اقتصادي به تسهيل فضاي كسب‌وكار و افزايش رقابت‌پذيري اقتصاد نيازمند است كه اين امر در سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي که در اسفند92 ابلاغ شد، مورد توجه قرار گرفته است. به‌منظور استفاده هرچه بيشتر از امكانات موجود، لازم است راهكارهايي همچون بسترسازي براي رشد دارايي‌هاي فكري با حمايت همه‌جانبه از نخبگان، مشاركت دادن آحاد جامعه به حمايت از كارآفرينان علمي، اصلاح سياست‌هاي كلان كشور در راستاي تسهيل كارآفريني و بهبود فضاي كسب و كار در دستور كار قرار گيرد. ضمن آنكه،کارآفرینی در ایران بيشتر معطوف به بازارهاي داخلي است در حالي‌كه بايد جنبه‌هاي بين‌المللي آن هم تقويت شود.
روشنک: به منظور توسعه روحیه كارآفرینی، بهترین راه این است كه با هدف آموزش مهارت‌های مرتبط در سطح خانواده، مدرسه، دانشگاه و محل كار، برنامه‌ریزی جامعی صورت گیرد. كشور ما همواره راه خدمت به مردم را در بخشیدن ماهی دنبال کرده ؛ اما به هر حال این نگرش باید اصلاح شود. ضروری است كه رویكرد مسئولان نسبت به خدمت به مردم آموزش ماهیگیری باشد. براین اساس باید به جای اینکه نسل جوان را افرادی پرورش دهیم که بعد از اتمام تحصیلات جویای کار شوند،باید آن‌ها را به گونه ای تربیت کنیم که حداقل چند درصد آنها هر کدام بعد از اتمام تحصیلات تبدیل به کارآفرین شوند.
در كشورهای توسعه یافته، مباحث كارآفرینی از چنان اهمیتی برخوردارند كه در دوره كارشناسی و كاشناسی ارشد همه رشته‌های دانشگاهی حداقل یك درس با عنوان كارآفرینی ارائه می‌شود؛ به جهت اهمیت موضوع، كاربردی بودن درس و همچنین منافع بسیار زیاد مشاهده شده از آن، مهارت‌های ارائه شده در این درس به دقت و متناسب با اهداف و سیاست‌های كلان اقتصادی تعیین می‌شوند.اما در ایران علی رغم توجه بیشتر در سال‌های اخیر هنوز هم اهمیت موضوع برای تصمیم‌گیرندگان مشخص نیست و به دوره‌های آموزشی با برنامه درسی اكتفا شده است. باید برنامه ریزی لازم برای گنجاندن درس کارآفرینی در مدارس و دانشگاه‌ها در ایران صورت بگیرد. باید کارآفرینان موفق برای اشتغال دیدگاه‌ها و دلیل موفقیتشان به کلاسهای ابتدایی، دبیرستان و دانشگاه برده شوند در نهایت تاکید می‌کنم ترویج کارآفرینی نیاز به اعتبار ندارد بلکه به فرهنگ نیاز دارد، اگر بتوانیم این فرهنگ را در کشور نهادینه کنیم، فرزندان با استعداد زیادی در روستاهای این کشور زندگی می‌کنند که نیز می‌توانند کارآفرینان موفقی باشند.
من معتقد هستموضعيت فرهنگي كشور كارآفرين پرور نیست. به عنوان مثال فيلم‌هاي تلويزيون كارآفرينانان و توليد كنندگان را چهره‌هاي غيرموجه و نامطلوب به جامعه معرفي مي‌كنند و اين سبب ناامن شدن حوزه كسب و كار در كشور مي‌شود.از این رو باید رسانه‌های جمعی و به خصوص صدا وسیما به نگرشی که از کارآفرینان به مردم ارایه می‌دهند،بازنگری داشته باشند.
قنبری: با اشاره به صحبتهای روشنک افزود نیاز کشور به توسعه کار آفرینی در تمامی عرصه‌ها از جمله دانشگاه‌ها بیش از پیش احساس می‌شود. یکی از راهکارهای مؤثر در این رابطه راه اندازی و توسعه مراکز کار آفرینی در دانشگاه‌هاست. توسعه این رویکرد مهم به گذشت زمان نیازمند است اما باید در استفاده از پتانسیل ,توانایی و علم فارغ التحصیلان شتاب نمود. معضل بیکاری در کشور با گذر از مرحله کارجویی به کار آفرینی قابل حل می‌باشد که خود مستلزم پرورش دانشجویانی است که در دوران تحصیل علاوه بر کسب دانش نظری, شیوه‌ها و مهارت‌های کار آفرینی را نیز آموخته باشند. از این طریق پایه‌های نظام ملی نوآوری مستحکم و زمینه برای تحقق توسعه مبتنی بر دانایی فراهم می‌شود.
#تولید #ساختارها #کارآفرینی #سرمایه #کسب_و_کار #اشتغال #رسانه #فرهنگسازی
20/2/1393- سایت خانه صنعت مشهد

کارآفرينان،ملکه های زنبور عسل عرصه تولید

30. درود بر سخاوتی‌های فضای مناسب کارآفرینی و کسب و کار
صبح شنبه مشغول تماشای تلویزیون بودم که از دهه فجر انقلاب اسلامی می‌گفت. روی صفحه تلفن که صدای زنگش بسته بود، اسم آقای دکتر موسوی زاده را دیدم، خواست از قلم بخواهم این هفته برای صفحه چهار فراخبر یادداشتی با موضوع شرایط و ویژگی‌های منتخبین هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تا یک روز قبل از 22 بهمن، که بمناسب سالروز پیروزی انقلاب اسلامی تعطیل است بنویسد.
قلم از اینکه چرا در دهه فجر و 22 بهمن باید از ویژگی هیئت نمایندگان اتاق نوشت و به فجر آفرینان و دلدادگان ایران اسلامی نپرداخت گله مند بود. یادش آوردم موسوی زاده و موسوی زاده‌های بسیاری که امروزه اکثریت جامعه را تشکیل میدهند در دوران انقلاب کودکی بازیگوش بوده و یا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به دنیا آمده اند قبول کرد و اثر گذاشت
، اما همین اکثریت هستند که حفظ و نگهداری دست آوردهای انقلاب 22بهمن 1357 مدیون خدمات آنان است.
شاید این روزنامه نگار موفق نیز خواسته با طرح موضوع انتظار از منتخبین هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ، بایدها و نبایدهای مورد انتظار اقتصاد کشور و پارلمان بخش خصوصی را بیان و از رای دهندگان بخواهد کارآفرینان مومن، صادق و پاکدست که خود دارای کسب و کار و کارآفرینی موفق و متعهد هستند را برای پارلمان بخش خصوصی انتخاب کنند، در جامعه تابلو و نشانه خوبی از فعالین فضای مناسب کسب و کار باشند. افراد شایسته ای که چون اکثریت بزرگ مردم این سرزمین دفاع از دست آوردهای انقلاب اسلامی در وجودشان جای داشته باشد، که خوشبختانه کاندیداها اینگونه اند.
به بـرکت وجـود بـارگاه ملکـوتیامـام رئـوفمان حضرت رضا (ع)کارآفرینان فعال در فضای کسب و کار استـان همیشه از مـومنین و خیـرین و مدافعین کشور و نظام بوده و هستند که مرحوم سید جلال سخاوتی و بسیاری چون او از آن جمله اند.
امروز به برکت امکانات و ارتباطات کارآفرینان و تلاشگران جبهه تولید و تجارت با کاندیداها و عملکردشان به خوبی آشنا بوده و تشخیص میدهند منتخبین باید از چه بایدها و نبایدهایی برخوردار باشند، لذا انشاا… در روز 18 اسفند، مدافعین شایسته ای را برای پارلمان بخش خصوصی و فضای مناسب کسب و کار ایران اسلامی که مدافع واقعی اجرای اصل 44 قانون اساسی و حقوق تولید و تجارت باشند انتخاب می‌کنند.
“آفرین بر امام و مردم انقلابی و سربلند ایران اسلامی، فجرآفرینان بهمن 1357 و شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و درود بر سخاوتی‌های فضای مناسب کسب و کار”
#ساختارها #کسب_و_کار #اتاق #کارآفرینی #تولید #صادرات #قانون #رسانه #فرهنگسازی
فراخبر
http://new.itrco.ir/news/48/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%A9%D8%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%87%D9%81%D8%AA%D9%87-%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%B1–%D8%AF%D8%B1%D9%88%D8%AF-%D8%A8%D8%B1-%D8%B3%D8%AE%D8%A7%D9%88%D8%AA%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%81%D8%B6%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A8-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A2%D9%81%D8%B1%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D9%88-%DA%A9%D8%B3%D8%A8-%D9%88-%DA%A9%D8%A7%D8%B1/default.aspx

31. گزارش تحلیلی پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری :از سوی محمدحسین روشنک، رئیس اتحادیه‌های صادرکنندگان و واردکنندگان استان
به نام خدا
در ابتدای هر سال به برکت وجود بارگاه منور رضوی مجاوران و زائران حضرت رضا (ع) موفق به دیدار مقام معظم رهبری و دریافت عیدی تبیین نامگذاری سال می‌شوند. امسال نیز همانند سال‌های گذشته رهبرفرزانه انقلاب با حضور در حرم مطهر امام رضا (ع) به تبیین نقشه راه سال 94 پرداخته و راهکارهای تحقق اهداف تعیین شده برای کشور اسلامیان را برای اقشار مختلف مردم تشریح کردند. در این بین یکی از بخش‌هایی که مقام معظم رهبری به آن پرداختند، همچون هر سال بخش اقتصادی کشور بود. ایشان در این بخش با تشریح و واکاوی مسائل پیش روی کشور در حوزه اقتصاد، مهم ترین راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی که پایه و اساس توسعه ایران اسلامی هستند را توجه به بنگاههای کوچک و متوسط بیان فرمودند.
در واقع برای فهم بهتر نکات اشاره شده در فرمایشات ایشان باید گریزی به نامگذاری‌های سال‌های گذشته داشته باشیم. در سالهای اخیر نامگذاری‌هایی مانند «نوآوری وشکوفایی» ، «اصلاح الگوی مصرف» ، «همت مضاعف وکار مضاعف» ، «جهاداقتصادی» و «تولید داخلی، حمایت از کار و سرمایه‌ی ایرانی» و «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» نشان دهنده حمایت مقام معظم رهبری از کار و سرمایه ایرانی و کارآفرینی بوده که تاکنون اثرات فراوانی درجامعه و اقتصاد برجا گذاشته که از جمله ایجاد ارزش و احترام برای کارآفرینی و سرمایه ایرانی بوده است.
همگان به خصوص فعالان اقتصادی اعتقاد دارند تا قبل از نامگذاری‌های اقتصادی و حمایت‌های رهبری از کارآفرینی و سرمایه ایرانی، بعضی از تریبون داران کارآفرینان را سرمایه داران مرفه بی درد می‌خواندند. جو ضد کارآفرینی تولید و سرمایه داری به گونه ای بود که هیچکس جرات نداشت خود را کارآفرین و صاحب سرمایه بنامد بلکه کارآفرینان مجبور بودند داشتن سرمایه وکارآفرینی را مخفی کنند. اما با عنایت رهبری به حوزه کارآفرینی، تولید و تجارت و سرمایه ایرانی باعث شد تا این جو از بین رفته به طوری که امروزه کارآفرینی در کشور تبدیل به یک ارزش و احترام شده است.
امسال نیز مقام معظم رهبری در سخنرانی خود ضمن اینکه بر ضرورت حمایت از تولید ملی و سرمایه ی ایرانی تاکید فرمودند، راهکار رشد و پیشرفت کشور را در تحقق اقتصاد مقاومتی و حمایت از کارآفرینان دانستند. ایشان با ورود به جزئیات، راهکارهای تحقق این مسایل را نیز تشریح فرمودند.
به عنوان خبرنگار اقتصادی وقتی صحبت‌های رهبر انقلاب را می‌شنیدم، ناخودآگاه یادداشت‌ها و مصاحبه‌های کارآفرین نمونه کشور آقای محمدحسین روشنک، این سرباز بی ادعای جبهه تولید و تجارت در چند سال اخیر که در فرا
خبر و سایر نشریات منتشر شده به ذهنم خطور کرد.
نوشته‌هایی تحت عنوان « دیروز دفاع مقدس، امروز جهاد اقتصادی» که در آن‌ها همواره بر ضرورت حمایت از کارآفرینی و رفع مشکلات حوزه تجارت و تولید به عنوان دو بال حوزه اقتصاد برای تحقق فرآمین رهبری تاکید می‌شد، به عبارتی می‌توان گفت رهنمودهایی که امسال رهبر انقلاب داشتند، دغدغه ای است که پس از اولین نامگذاری سال توسط رهبری، محمدحسین روشنک که به دنبال تحقق اهداف نامگذاری‌ها بوده و از هر فرصتی استفاده می‌نمود تا مسایل مورد نظر مقام معظم رهبری در جامعه تبدیل به یک گفتمان شود، داشت.
به عنوان مثال مقام معظم رهبری در سخنرانی امسال در حرم امام رضا (ع) فرمودند: «نکته اوّل این است که امروز عرصه‌ اقتصاد، به ‌خاطر سیاست‌های خصمانه‌ آمریکا، یک عرصه‌ی کارزار است، یک عرصه‌ی جنگ است، جنگی از نوع خاص. دراین عرصه‌ی کارزار، هرکسی بتواند به نفع کشور تلاش کند، جهاد کرده است. امروز هرکسی بتواند به اقتصادکشورکمک بکند، یک حرکت جهادی انجام داده است.»
بسیج تمامی امکانات برای تحقق اقتصاد مقاومتی
روشنک که سابقه مدیریت بسیج و پشتیبانی دفاع مقدس دوران جنگ را در کارنامه دارد در این خصوص در یادداشتی که به مناسبت سالگرد ابلاغ اقتصاد مقاومتی در 30 بهمن 1393 نوشته بود، تاکید کرده است: «دولت وتشکل‌های بخش خصوصی و همه آحاد مردم ازتجربه دفاع مقدس آموخته اند که تحقق اقتصاد مقاومتی به بسیج عمومی همچون بسیج دوران دفاع نظامی این سرزمین که همه امکانات در اختیار دفاع قرار گرفت، نیاز داشته و دارد. جهاد اقتصادی واقتصاد مقاومتی با حرکتهای معمول محقق نمی شود، دفاع مقدس زمانی پیروز شد که با بسیج عمومی وارد میدان شدیم و همه اولویت‌هارابه مقاومت دادیم، هرامکانی وجود داشت اولویت اول به دفاع مقدس اختصاص داده می‌شد. مردم که با کمک اطلاع رسانی رسانه‌ها پی به اهمیت تامین نیازهای دفاع مقدس برده بودند، خود نیازشان را در اولویت بعدی قرار می‌دادند، لذا با رضایت کمبودها را متحمل بودند.
اقتصاد مقاومتی تنها راه پیشرفت
همچنین مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی فرمودند: «در نگاه کلان به اقتصاد کشورمان دو جور نگاه وجود دارد….یک نگاه می‌گوید که ما پیشرفت اقتصاد را باید از ظرفیّتهای درون کشور و درون مردم تأمین بکنیم…. اقتصاد درون‌زا؛ اقتصادمقاومتی‌…. نگاه دوّم به اقتصاد کشور نگاه به پیشرفت اقتصاد با استفاده ازکمک بیرون از مرزها است؛ می‌گوید سیاست خارجی‌مان را تغییر بدهیم تا اقتصاد ما درست بشود، با فلان مستکبر کنار بیاییم تا اقتصاد رونق پیدا کند. امروز شرایط کشور به ما نشان داده است که این نگاه دوّمی نگاه کاملا غلط و عقیم و بی‌فایده است. یعنی شما وقتی که به امید قدرتهای خارجی نشستید تا آنها بیایند اقتصاد شما را رونق دهند و با زیر بار آنها رفتن، اقتصاد را رونق بدهید، آنها به حدّ کم قانع نیستند. وقتی که شما نگاه می‌کنید به بیرون، مواجه می‌شوید با یک مسئله‌ای مثل کاهش قیمت نفت؛ ناگهان قدرتهای مستکبر با همراهی ایادی منطقه‌ای خودشان متأسفانه به این نتیجه می‌رسند که قیمت نفت را به نصف و گاهی کمتر از نصف برسانند؛ شما مواجه می‌شوید با یک چنین مشکلی؛ وقتی نگاه به بیرون باشد، این است.»
روشنک، رئیس اتحادیه‌های صادرکنندگان و واردکنندگان خراسان رضوی در نشست اقتصاد مقاومتی که در آستانه انتخابات اتاق بازرگانی برگزار شد به این دو دیدگاه اشاره و تاکید کرد که نگرشی وجود دارد که راهکار پیشرفت کشور را در حمایت از اقتصاد کلان دانسته و پیشرفت را بیشتر از اینکه درون زا بدانند، برون زا دانسته و به بنگاه‌های خرد و کوچک توجهی ندارد، اما ما تنها راه پیشرفت را تحقق اقتصاد مقاومتی می‌دانیم و تاکید می‌کنیم که برای تحقق این مسئله باید از صنایع کوچک و متوسط و روستایی حمایت شود. اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که براساس توسعه درون زا می‌باشد، درحوزه‌های مختلف صنعت، کشاورزی و معدن با حمایت از صادرات، صنایع کوچک و متوسط صنایع روستایی، ضمن اینکه باعث رشد و پیشرفت کشور می‌شود، اقتصاد کشورمان را در برابر تکان‌های بیرونی بیمه می‌کند.
همچنین این عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و چهره ماندگار تولید وتجارت در مصاحبه دیگری که به مناسبت سالگرد توافق ژنو داشت، اقتصاد مقاومتی را به عمل حضرت یوسف و فیلمی که در این خصوص ساخته شده است تشبیه کرد و گفت: به اقتصاد مقاومتی نباید نگاه به دوران سختی داشته باشیم، وی گفته بود که اگر در دورانی که وضعیت اقتصادی بهتری داریم، خودمان را برای روزهای سخت احتمالی آینده آماده کنیم، کشور در برابر تکان‌های اقتصادی بیرونی بیمه می‌شود. براین اساس نباید اقتصاد مقاومتی را مختص دوران سختی بدانیم و باید آن را برای تمام دوران‌ها چه شکوفایی و چه سختی دنبال کنیم .
نویسنده کتاب اقتصاد مقاومتی در اسفند1392 در مصاحبه ای که با رسانه‌های مختلف به مناسبت انتشار کتابش داشت، گفته بود: اقتصاد مقاومتی مفهومی است که ریشه ی قرآنی دارد و خداوند درسوره یوسف تمامی نکات اقتصاد مقاومتی را گوشزد کرده است که مسلمانان بتوانند با برنامه ریزی، آنچه را که دارند برای زمان‌های سخت ذخیره و پس‌انداز کنند. این آیات که فقط برای آن زمان و یا حوادث طبیعی نبوده، بلکه برای امروزکه استکبارجهانی با کشورهایی که پیرو اسلام ناب محمدی(ص) هستند مقابله می‌کنند نیز می‌باشد تا مسلمانان در نبرد پیروز شوند. در واقع خداوند درسوره یوسف تاکید کرده است زمانی که مسلمانان در وضعیت و امکانات بهتری هستند و شرایط برای آنها فراهم است، باید نسبت به مشکلاتی که احتمال دارد در آینده به آن دچار شوند، هوشیار بوده و با برنامه‌ریزی صحیح و اصولی برای آینده نیز فکرکنند تا توطئه دشمنان خنثی شود.»
حمایت از صنایع کوچک و روستایی
همچنین مقام معظم رهبری فرمودند: «به نظر بنده آن چیزی که امسال و سال‌های بعد از این باید به‌ عنوان هدف اقتصاد مورد توجّه باشد، عبارت است از سرمایه‌گذاری بر روی تولید داخلی. همه تلاش‌ها از سوی همه باید برای تقویت تولید داخلی بسیج ‌بشود. از همه‌ی مسئولانی که در زمینه‌های اقتصادی فعّالیّت دارند و از همه‌ آحاد مردم باید مطالبه بشود که به مسئله ی تقویت تولید داخلی کمک کنند. البته راه‌هایی وجود دارد برای کمک که من بعضی را عرض میکنم. یکی از لازم‌ترین کارها این است که از بنگاه‌های تولیدی متوسط وکوچک حمایت بشود؛ یکی ازکارها این است که فعّالیّت‌های بنگاه‌های دانش ‌بنیان تقویت بشود.
محمدحسین روشنک در یک سال اخیر بارها و بارها بر ضرورت حمایت از صنایع متوسط و کوچک و روستایی تاکید کرده و رونق این صنایع را مهمترین رکن تحقق اقتصاد مقاومتی دانسته و می‌داند.
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی استان خراسان رضوی در این باره در همایش سربازان جبهه تولید و تجارت گفته است: «اقتصاد مقاومتی ازبنگاههای خرد، کوچک ومتوسط شکل می‌گیرد. حاصل ایجاد صنایع و بنگاههای اقتصادی کلان و جلوگیری از رشد صنایع متوسط وکوچک، توسعه حاشیه نشینی و گرفتاری شهرها را به دنبال دارد زیرا وقتی در شهرهای کوچک و روستاها اشتغال ومعیشت نباشد مهاجرت توسعه می‌یابد. براین اساس برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید صنایع کوچک و متوسط را حمایت کرده و صنایع روستایی را توسعه داد.»
همچنین این فعال اقتصادی معتدل و طرفدار دولت تدبیر و امید در یادداشتی تحت عنوان بیچاره زادگاهم آورده است: «چرا روستازادگان که به برکت صداقت روستازادگیشان به پست و مقام و مال و سرمایه رسیده اند، به زادگاهشان توجه ندارند؟ چرا پول نفت توانست اینگونه روستاها را به حاشیه براند؟ چرا فرش دستباف حمایت نمی شود؟ متولی حمایت از تولید روستاها چه نهادی است؟ آیا حاشیه نشینی روزافزون شهرها معلول عدم توجه به اقتصاد و اشتغال و رفاه روستاها نیست؟ آیا اگر به روستاها توجه می‌شد، پرداخت هر ماه نه میلیارد تومان بیمه بیکاری در خراسان رضوی معنا داشت؟ آیا مسئولین نمی دانند به دلیل نبود شغل در روستا هر روز حاشیه نشینی شهرها و پرداخت بیمه بیکاری گسترش می‌یابد؟ چرا صنایع دستی روستایی حمایت نمی شود؟ آیا اگر هزینه ای که حاشیه نشینی وپرداخت بیمه بیکاری به کشور تحمیل کرده و می‌کند، برای ایجاد اشتغال در روستا و تامین مواد اولیه فرش دستباف و صنایع دستی و دیگر شغل‌هایی که کمتر با آب سروکار دارند به صورت حتی رایگان هزینه شود، از مشکلات بزرگ در آینده جلوگیری نمی کند؟ آیا مسئولین نمی دانند حمایت ازمحصولات صادراتی تولید روستا می‌تواند اشتغال و اقتصاد را رونق بخشد و حاشیه نشینی شهرها وپرداخت بیمه بیکاری را کاهش دهد؟»
حمایت از صادرات و همکاری بانک‌ها با صادرکنندگان
رهبر معظم انقلاب در سخنرانی تاریخی خود حمایت از صادرات غیرنفتی را از جمله نکات ضروری برای تحقق اقتصاد مقاومتی دانستند و در این خصوص فرموند: یکی ازکارهای لازم، نهضت کاهش خام‌فروشی است. اینکه من چندی پیش راجع به وابسته بودن اقتصادمان به نفت اعتراض کردم ودرسخنرانی گفتم، ناظر به این است. ما باید کاری کنیم که خام‌فروشی بتدریج کاهش پیداکند، تا اینکه بکلی از بین برود؛ باید ارزش افزوده ایجادکرد. بانک‌ها می‌توانند نقش ایفا کنند؛ هم نقش کمک کننده و هم نقش تخریب کننده؛ این مورد توجه مسئولان ارشد بانکی کشور باید قرار بگیرد. بعضی از بانک‌ها درسرتاسر کشور با شیوه‌های خاص برخی از بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسّط را به تعطیلی کشاندند، نابودکردند؛ بانک‌ها می‌توانند کمک بکنند و یا می‌توانند تخریب کنند. یکی از کارهای اساسی، تسهیل سرمایه‌گذاری است؛ یکی از کارهای اساسی ‌کاهش واردات کالاهای مصرفی است؛ یکی ازکارهای اساسی مبارزه‌ با قاچاق است.»
محمدحسین روشنک در این خصوص بارها و بارها در یادداشت‌های خود بر ضرورت حمایت نهادهای مختلف از صادرات برای تحقق اقتصاد مقاومتی تاکید کرده و بارها گلایه کرده بود که چرا بانک‌ها همکاری لازم را با تجار و تولید کنندگان ندارند. به عنوان مثال بارها در فراخبر به این مسئله اشاره کرده بود که دریافت سود بیشتری که بانک‌ها از تسهیلاتی که به صادرکنندگان می‌دهند نه تنها به صادرات لطمه می‌زند، بلکه موجب می‌شود که کالاهای ایرانی در بلند مدت مزیت صادراتی خود را به دلیل افزایش هزینه صادرات از دست بدهند.
ایشان در این باره نگاشته بود: چرا به صادرات غیرنفتی که می‌تواند با ارزآوری به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک کند اولویت داده نمی شود؟ چرا فقط وقتی به فکر صادرات می‌افتیم که کالایی در بازار داخلی مازاد و درحال از بین رفتن است، چرا به کارخانجات صادرات محور توجه ویژه نمی شود؟ هیچکس تردیدی ندارد که یکی از راه‌های تحقق اقتصاد مقاومتی صادرات کالاهای غیرنفتی است. با این وجود آیا در یکسال گذشته واقعاً برنامه ریزی‌های که قبل از ابلاغ سیاست‌ها وجود نداشت برای توسعه صادرات داشته ایم؟ برای تولید صادرات محور چه طرحی اجرا کرده ایم و چه حمایتی ازصنایع صادرات محور در دستورکار داشته و داریم، کدام زیر ساخت اقتصادی درجهت توسعه تولید کالاهای صادرات محور و صادرات تقویت شده است؟ چرا بانک مرکزی و شبکه بانکی بعد از ابلاغ سیاستهای اقتصادمقاومتی به جای کاهش نرخ بهره تسهیلات صادراتی را که می‌توانست به توسعه صادرات و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی کمک کند، افزایش داده تا جایی که بانک توسعه صادرات سود تسهیلات صادراتی را به دو برابر رسانده است، آیا این مخالفت با تحقق اقتصاد مقاومتی نیست؟
همچنین آقای روشنک در ادامه آورده است: آیا وقتی سازمان امور مالیاتی بجای اجرای دقیق معافیت‌های تصریح شده در قانون برای فعل صادرات پرونده صادر کنندگان فعال را در سراسر کشور به واحد مخصوص می‌فرستد تا بشود به بهانه‌های مختلف مالیات بیشتری از صادرکنندگان دریافت کرد به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک می‌شود؟ کارشناسان بارها گفته اند دریافت هشت درصد مالیات و عوارض ارزش افزوده از کالاهایی که برای صادرات خریداری میشود به آن جهت که صادرکننده اعتماد به عودت ارزش افزوده از طرف سازمان امور مالیاتی ندارد و همان ابتدا مبلغ پرداختی را به نرخ تمام شده کالاهای صادراتی خود می‌افزاید باعث می‌شود امکان رقابت با رقبای خارجی از بین برود که نتیجه آن کاهش و یا عدم افزایش معقول حجم صادرات بوده است، چرا به این گفته کارشناسی توجه نمی شود؟ اگر مطالبات صادرکنندگان از محل جایزه صادراتی پرداخت شود، اعتماد صادرکنندگان به مجلس و دولت بیشتر جلب می‌شود و پای به میدان پر ریسک صادرات می‌گذارند، مگر طلب صادرکنندگان از محل جایزه صادراتی حقوق آنها نیست، چرا دولت و مجلس از پرداخت آن خودداری می‌کنند؟»
همچنین این صادرکننده نمونه ملی در مصاحبه ای با انتقاد از همکاری نکردن بانک‌های تخصصی با تجار و تولیدکنندگان گفته بود:«بانک‌های حمایتی باید براساس سیاست‌های دولت حرکت کنند. به عنوان مثال بانک توسعه صادرات باید در مسیرتوسعه صادرات حرکت کند، نهایت که به دنبال کسب درآمد باشد. این نوع از بانک‌ها باید با استفاده ازمنابع دولت سود مورد نظر خود را تامین کنند. متاسفانه درحال حاضر بانک‌های حمایتی از وظایف خود دور شده‌اند و هیچ‌گونه همکاری با فعالان اقتصادی ندارند و فقط برخلاف هدفی که براساس آن ایجاد شده اند به دنبال کسب سود هستند.»
محمدحسین روشنک در شهریور93 همزمان با سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به مشهد و همچنین سفر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به مشهد لیست کاملی از مشکلات صادرات و راهکارهای حل آن‌ها را تهیه و به رئیس جمهور و آیت الله‌هاشمی رفسنجانی تقدیم کرد، لیستی که انتشارش در آن زمان با استقبال کارآفرینان مواجه شد چرا که اکثر فعالان اقتصادی اعتقاد دارند به مهمترین مشکلات حوزه تولید و تجارت در آن اشاره و راهکار رفع آن‌ها نیز آورده شده بود.
در بخشی از این لیست آمده بود: «قرار بود تا حدود ١٠ درصد از تسهیلات بانکی به بخش صادرات تخصیص داده شود و در بودجه سالیانه نیز این‌گونه بوده است، اما در عمل کمتر‌ از ۶/٠ درصد از تسهیلات بانکی به بخش صادرات تخصیص داده شد. خوب است بدانید، بخشی از همین ۶/٠ درصد تسهیلاتی که گفته می‌شود به بخش صادرات داده شده، در دولت قبل به ‌صورت دستوری به مصارف غیر صادراتی رسیده است. بر این اساس اگر خواهان تحقق اقتصاد مقاومتی هستیم باید سهم صادرات از تسهیلات بانکی افزایش بیابد.»
حفظ آبروی ایران در تجارت خارجی
یکی از نکاتی که رهبر انقلاب در سخنرانی امسال خود در حرم مطهر رضوی فرمودند ضرورت حفظ آبروی ایران در تجارت خارجی بود. مسئله ای که متاسفانه با وجود اینکه سال‌هاست کارآفرینان مختلف به آن اشاره می‌کنند اما هنوز مورد توجه قرار نگرفته است. در این خصوص رهبر معظم انقلاب فرموند:«آن کسانی که در کارهای تجارت خارجی و داد و ستد خارجی هستند، می‌توانند نقش مهمی ایفاکنند؛ نقش آنها هم عبارت است از صحّت عمل، تا بتوانند آبروی ملّت ایران را حفظ کنند.»
در این مورد نیز این، صادرکننده نمونه کشور در لیستی که در خصوص راههای توسعه صادرات تقدیم هیئت دولت در مشهد نمود، آورده بود: «تقویت برندسازی کالاهای ایرانی، اولویت در انتخاب افرادی که با اقتصاد آشنایی بیشتری دارند به عنوان سفرای ایران در کشورهای هدف صادراتی می‌تواند هماهنگی بیشتر با طرف‌های تجاری خارجی داشته باشد موجب افزایش اعتماد متقابل بین ما و طرف خارجی و حفظ بازارهای هدف شود.»
مقام معظم رهبری در سخنرانی مورخ 29/11/93 در جمع مردم انقلابی آذربایجان در خصوص بخشی از بدهکاران معوقه فرمودند: «مبارزه‌ی جدی با بد حساب‌های بانکی؛ یک عده‌ای هستند از تسهیلات بانکی، به ناحق و نادرست استفاده می‌کنند؛ برای یک کار تسهیلات می‌گیرند، در کار دیگری آن را مصرف می‌کنند که مصلحت کشور نیست؛ بعد هم بدهی خودشان را با بانک‌ها تسویه نمی‌کنند؛ این‌ها واقعاً مجرم هستند. بنده نمی‌گویم هرکسی بدهکار بانکی است مجرم است؛ نه، یکی هست که ممکن است بدهکار بانکی باشد، ولی کمک هم باید به او کرد؛ اما بعضی هم هستند که باید مورد مواخذه قرار بگیرند، مورد سؤال قرار بگیرند. این کارها باید در کشور انجام بگیرد. این‌ها را چه کسی بکند؟ ما در این سال‌ها خیلی هشدار دادیم؛ مسئولین هم خیلی تلاش کردند اما نه آن هشدارهایی که بنده دادم کافی است، نه آن تلاشی که مسئولین کردند کافی است؛ این‌ها کافی نیست. باید کار جدی انجام بگیرد؛ مردم هم بایستی کمک کنند به دولت، به مسئولین، به قوه‌ی قضائیه تا بتوانند این کارها را انجام بدهند.»
فرمایشات مقام معظم رهبری نیز بیانگر آن است که در نحوه مصرف تسهیلات باید نظارت وجود داشته باشد و عدم توجه به این موضوع به صلاح کشور نخواهد بود.با توجه بیانات معظم‌له و نص صریح قانون، بانک‌ها موظف هستند تا بر نحوه مصارف تسهیلات بانکی نظارت داشته باشند تا تسهیلات به درستی و در جای خود مصرف شود.
محمدحسین روشنک در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه خراسان رضوی با اشاره به سخنان رهبری گفت: بدهکاران معوقه بزرگ که تکلیف بدهکاری خود را با بانکها مشخص نمی کنند به کل تولید و تجارت و فعالین اقتصادی ظلم می‌کنند چرا که این پول‌ها باید به بانک‌ها برگردد تا مجددا باعث رونق اقتصادی و حمایت از تولید و تجارت شود.
ایشان اظهار داشت: عدم پرداخت مطالبات بانکها توسط بدهکاران معوقه بزرگ باعث گردیده بانکها برای پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان و صادرکنندگان بی اعتماد باشند و بیش از اندازه سختگیری کنند تا جایی که برای پرداخت یک میلیون تسهیلات چند میلیون وثیقه ملکی شهری درخواست نمایند.
مروری بر دغدغه‌ها و مطالبات اعلام شده از سوی محمد حسین روشنک این سرباز جبهه تولید و تجارت در چند سال اخیر نشان می‌دهد که افرادی مانند وی در طول سال‌های اخیر از هر فرصتی برای گفتمان سازی مطالبات رهبر معظم انقلاب در جامعه و فعالان اقتصادی استفاده کرده اند با این حال به نظر می‌رسد همدلی تمامی فعالان عرصه جبهه تولید و تجارت جهت تحقق اقتصاد مقاومتی ضروری می‌باشد، مسئله ای که در صورت تحقق موجب می‌شود تا کشور اسلامیان بتواند راه پیشرفت را زودتر طی کند.
به عنوان یک خبرنگار اقتصادی ضمن افتخار به داشتن اینگونه فعالین اقتصادی که تخصص و تجربه خود را در جهت تحقق نظرات اقتصادی مقام معظم رهبری به کار می‌گیرند، وظیفه خود دانستم تا از تلاش ده ساله یک سرباز جبهه تولید و تجارت که همچون او بسیارند با نوشتن این یادداشت تقدیر کنم.
#اقتصاد_مقاومتی #ساختارها #بانک #مالیات #صادرات #دیپلماسی #تشکل‌ها #رسانه #فرهنگسازی #اقتصاد_مقاومتی #اتاق #روستا #تولید #بیکاری #روستا #صادرات #اشتغال #مواد_اولیه #واردات #سرمایه #تعرفه #کارآفرینی #برند #شفافیت #دولت #سیاست

http://new.itrco.ir/news/52/%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%B4-%D8%AA%D8%AD%D9%84%DB%8C%D9%84%DB%8C-%D9%BE%DB%8C%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D9%85%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%85-%D9%85%D8%B9%D8%B8%D9%85-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D9%88%DB%8C-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%A9%D8%8C-%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3-%D8%A7%D8%AA%D8%AD%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86/default.aspx

32. رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی:
اقتصاد مقاومتی از صادرات غیرنفتی محقق می‌شود/ عدم تأثیر تغییر واحد پول در صادرات
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی اظهار داشت: تغییر واحد پول در صادرات ملموس نخواهد بود.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، محمدحسین روشنک ظهر امروز در نشست خبری با اشاره به برگزاری همایش روز صادرات در روز 24آذر خبر داد و اظهار داشت: در این همایش از صادرکنندگان برتر استان تقدیر می‌شود و همچنین در جهت آشنایی جوانان با صادرات، دوره‌های آموزش بازرگانان جوان با به‌کارگیری صادرکنندگان برتر استان برگزار می‌شود.
وی با تأکید بر توجه دولت به صادرات،آن را محرک اقتصاد هر کشور عنوان کرد و افزود: اقتصاد مقاومتی از صادرات غیرنفتی محقق می‌شود.
*تغییر واحد پول در صادرات ملموس نخواهد بود
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی با اشاره به پیشرفت کشور چین به‌عنوان الگوی اقتصادی دنیا اظهار داشت: قیمت پایین کالا، عدم مصرف‌گرایی و توجه به کارآفرینی و تولید از عوامل پیشرفت چین و مطرح‌شدن آن به‌عنوان اقتصاد اول دنیا است.
روشنک در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تغییر واحد پول کشور، تصریح کرد: ما باید سال‌ها قبل ارزش پولمان را به حدی به واقعیت نزدیک می‌کردیم که در مراودات اقتصادی مجبور نباشیم از صفرهای بیشتری استفاده کنیم.
وی با بی‌تأثیر خواندن تغییر واحد پول از ریال به تومان در اقتصاد اظهار داشت: تبدیل ریال به تومان در صادرات ملموس نخواهد بود.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی با اشاره به فعالیت‌های آمریکا در زمینه عدم وابستگی به دیگر کشورها از 8 سال گذشته آن را مقدمه‌ای برای افزایش تحریم‌ها عنوان کرد و افزود: در سال‌هایی که آمریکا به جهت منافع خود با ما رابطه داشت، متأسفانه دولتمردان ما متوجه این مهم نبودند، به‌تدریج دیوار تحریم‌ها بالا رفت و به‌جایی رسید که به‌یک‌باره متوجه تحریم‌ها شدیم.
روشنک با تأکید بر اینکه برجام در دیوار تحریم‌ها رخنه کرده است، عدم همراهی کشورهای چین و روسیه با آمریکا در تحریم علیه ایران را از مزیت‌های برجام برشمرد.
وی تصریح کرد: لغو برجام و ادامه تحریم‌ها برای صادرکنندگان استان مشکلی ایجاد نکرده است چراکه خراسان رضوی تجارت آزاد ندارد.
*تعامل دولت‌ها با یکدیگر عامل افزایش صادرات است
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی همچنین در خصوص صادرات به روسیه، تجارت را مستلزم برقراری ارتباط و مراوده خواند و افزود: قبل از ورود به صادرات با روسیه باید بازار این کشور را به‌خوبی شناخت، با توجه به فضاسازی دنیا باید بازارهایی را در روسیه پیدا کنیم.
روشنک توجه به تولید و افزایش کیفیت را تنها یک اصل در صادرات عنوان کرد و اظهار داشت: صادرات دو بال دارد تولید و توجه به کیفیت و بال دیگر آن سیاست‌های دولت است.
وی با بیان اینکه اولین فرمول تجارت اعتماد است که به‌سادگی به دست نمی‌آید، تصریح کرد: ارتباط خوب دولت‌ها با یکدیگر عامل افزایش صادرات است.
*طلب 9 میلیاردی صادرکنندگان استان از دولت
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با مشوق‌های صادراتی با بیان اینکه وزیر صنعت، معدن و تجارت به دلیل عدم پرداخت تسهیلات دولتی به صادرکنندگان باید پاسخگو باشد ابراز کرد: صادرکنندگان خراسان رضوی مشوق‌های صادراتی را دریافت نکردند.
روشنک بدهی دولت به صادرکنندگان را در سال 89 را 150 میلیارد تومان و سهم استان را 8/1 میلیارد تومان ذکر کرد و ادامه داد: مجموع طلب صادرکنندگان استان از این محل 9میلیارد تومان بوده است که متأسفانه پرداخت نشد.
#ساختارها #صادرات #دولت #تولید #اقتصاد_مقاومتی #تحریم #چین #کارآفرینی #قیمت_تمام_شده #ارز #دیپلماسی #جوایز #برجام #روسیه
http://razavi.farsnews.com/news/13950920001154

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}