logoooo

کارنامه صادراتی استان در سال 94

کارنامه صادراتی استان در سال 94

* استان خراسان رضوی در سال ۹۴ نتوانست به اهداف پیش‌بینی شده برای صادرات دست پیدا کند. البته این استان در زمینه واردات کالا نیز از برنامه‌ها و هدف‌گذاری‌ها عقب است.

به گفته کارشناسان، یکی از دلایل افت صادرات افزایش نرخ ارز و پرداخت نکردن مابه‌تفاوت نرخ ارز حاصل از صادرات به صادرکنندگان این استان است. بنابراین قیمت تمام شده کالاهای تولیدی به دلایل مختلف افزایش پیدا کرده و این موضوع و عوامل متعدد دیگر، باعث شد تا این استان در سال گذشته باکاهش صادرات روبه‌رو شود. تلاش دولت و بخش خصوصی آن است که کالاهای قابل عرضه در بازارهای هدف صادراتی را با قیمت مناسب تولید و در اختیار صادرکننده قرار دهند تا این استان در زمینه صادرات غیرنفتی به یک نتیجه مطلوب دست پیدا کند.


کاهش صادرات غیر نفتی استان

رییس اتحادیه صادرکنندگان استان خراسان رضوی با بیان اینکه ارزش صادرات غیرنفتی خراسان رضوی سال گذشته یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌گوید: این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته که رقم آن یک میلیارد و ۷۹۵ میلیون دلار بوده، ۹ درصد کاهش داشته است. محمدحسین روشنک در گفت‌وگو با صمت می‌افزاید: همچنین سهم ارزش صادرات استان به افغانستان ۴۹ درصد، آسیای میانه ۲۷ درصد، اروپا ۳ درصد و کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس ۹ درصد بوده است. همچنین در سال گذشته کاهش عمده‌ای در صادرات استان خراسان رضوی به چین، عراق و هند داشته‌ایم ولی میزان صادرات استان به افغانستان در سال گذشته نسبت به سال ۹۳ کاهش نیافته است .

رییس اتحادیه صادرکنندگان استان خراسان رضوی تصریح می‌کند: توسعه صادرات به بازارهای موجود در افغانستان و آسیای میانه به عنوان دو بخش اصلی صادرات استان، نفوذ به بازارهای جدید شامل چین، ژاپن، روسیه، هنگ‌کنگ ودیگر کشورها و همچنین توانمندسازی بنگاه‌های تجاری و تولیدی براساس صنایع مزیت‌دار در استان از برنامه‌هایی است که به صورت تدریجی در نظرگرفته شده است.

 وی ادامه می‌دهد: موانع زیرساختی استان به صورت همزمان در دو منطقه تجاری و مرزی آن مشخص و برطرف شد. همچنین در سال گذشته طی تدابیر ویژه، برنامه‌ای برای توسعه صادرات استان طراحی شد که دولت در حد توان از آن حمایت کرد و قرار شد در سال جاری این برنامه اجرایی شود. 

روشنک تاکید می‌کند: سال گذشته در راستای توسعه صادرات برنامه‌هایی را در اولویت کاری قرار دادیم، همچنین برنامه عملیاتی را در کمیته پایش در پایان سال گذشته بررسی کردیم. البته در سال جاری برنامه‌هایی را به همین منظور پیش‌بینی و درخواست آن‌ها را به سازمان توسعه تجارت ارسال کرده‌ایم. رییس اتحادیه صادرکنندگان استان خراسان رضوی با اشاره به مشکلات در زمینه مالیات صادرکنندگان اظهار می‌کند: در این زمینه باید راهی برای ودیعه‌سپاری به منظور حل مشکل صادرکنندگان ارائه شود.

وی تاکید می‌کند: عمده محصول صادراتی استان شامل مواد غذایی از جمله زعفران و سیب‌زمینی است. سال گذشته ۹هزار تن سیب‌زمینی توسط تعاونی مرزنشینان از استان خراسان رضوی صادر شده است. از دیگر محصولاتی که صادرات آن با کمک بخش دولتی انجام شد، خوراک دام و آبزیان بوده است. 

به گفته رییس اتحادیه صادرکنندگان استان خراسان رضوی، با تولید با کیفیت داخل و البته کاهش قیمت تمام شده می‌توان نیاز به واردات کالاهای تولید داخل را کم کرد و فقط مواد اولیه، ماشین‌آلات صنعتی، فناوری و کالاهایی که توان تولیدشان در داخل را نداریم، وارد کنیم تا اقتصاد کشور را به سطح اقتصادهای پیشرفته دنیا برسانیم و آن را مقاوم کنیم.

 

نکته پایانی 

 

به گفته کارشناسان، امیدواریم سال جاری با رفع موانع بانکی بخش صادرات رونق بیشتری یابد. این درحالی است که آمادگی لازم در زمینه رفع موانع بخش‌های صنعتی را هم داریم به علاوه، با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از صادرات استان در زمینه محصولات کشاورزی است، بسته‌ای برای افزایش صادرات غیرنفتی در سال جاری فراهم شده است.

#صادرات #تعرفه #دستکاری_در_ساختارها #بانکی #چین #عراق #هند #کشاورزی #تولید #مواد_اولیه #واردات

31/4/1392 روزنامه دنیای اقتصاد

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}