logoooo

مواد اولیه به جای مصرف داخلی صادرات می‌شوند

رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی در گفتگو با ایسنا :

مواد اولیه به جای مصرف داخلی صادرات می‌شوند

 

رییس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی گفت: در حال حاضر شرایط به گونه‌ای شده که هر میزان مواد اولیه داریم به جای صرف در بخش داخلی صادرات می‌شود.

 محمدحسین روشنک در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان، در خصوص کمبود برخی اقلام برای صادرات، اظهار کرد: اصولا باید گفت که از تاریخ 20 فروردین ماه سال یعنی97 زمان ابلاغ بخشنامه تک نرخی شدن ارز، شاهد بهم ریختگی اقتصادی هستیم.

 وی ادامه داد: در حال حاضر مشکلات موجود در بخش کمبود کارتن برای صادرات خرما و تخم‌مرغ، نبود قوطی‌های حلبی برای صادرات رب و روغن، افزایش قیمت یک بطری آب تا 2500 تومان در صورتی که بنزین لیتری هزار تومان است، وجود دارد. همچنین در ادامه این گرانی‌ها نیز افزایش قیمت میلگرد تا 4000 تومان را داشته‌ایم که همه این عوامل از همان تصمیم اشتباه فرودین ماه نشات می‌گیرد.

رییس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی افزود: این تصمیم که باعث ایجاد بهم ریختگی شد به گونه‌ای بود که تنظیم کردن شرایط را دشوار کرده است. اگر بخواهیم که مواد اولیه این اقلام را تامین کنیم باید در گام بعدی سپرده‌گذاری انجام دهیم که خود این امر مشکلات عدیده‌ای را پدید می‌آورد و تبعات آن بسیار بالاست.

روشنک عنوان کرد: در چند روز گذشته جلسه‌ای در سازمان صمت برگزار شد و در خصوص مسائل سپرده‌گذاری صحبت‌هایی نیز صورت گرفت که بنده به شدت با آن مخالفت کردم و در نهایت مورد قبول واقع شد. همچنین در این جلسه رییس اتحادیه فرش دستباف عنوان کرد که بافندگی فرش و صادرات نیز متوقف شده، زیرا هرچه مواد اولیه وجود دارد بازرگانان افغانستان آن را به کشور خود می‌برند.

 وی تصریح کرد: ما اجبارا بایستی این سپرده‌گذاری را در خصوص مواد اولیه انجام دهیم، مهم‌ترین مشکل حال حاضر ما در صادرات سپرده‌گذاری است و در گذشته در زمان دولت قبل هم این امر صورت می‌گرفت، اما خیلی زود عنوان شد که این امر معنا ندارد و اعلام کردند مابه‌التفاوت کالاهای صادراتی را به حساب واریز کنید و در این خصوص تعهد بدهید که پرداخت خواهید کرد.

 رییس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بحث نبود کارتن برای صادرات خرما و تخم مرغ مربوط به مسائل داخلی و تولید می‌شود اما به صادرات نیز بی‌ربط نیست، ما در صادرات مشکلات دیگری داریم و یکی از این عوامل موضوع، سپرده‌گذاری و تعهد سپاری بوده که شفاف نیست و نمی‌توان گفت که این دو مورد صفر شود.

 روشنک تاکید کرد: به طور مثال چرا باید برای زعفران، پسته و کالاهای ارز بری که سوبسید ندارد، تعهد ارزی بدهیم؟ چه اشکالی دارد که در این بخش به کشاورز و باغدار سود برسد؟

 وی بیان کرد: قوطی برای رب را خودمان تولید می‌کنیم، اگر در قوطی سوبسید وجود دارد می‌توان در حد مابه‌التفاوت قیمت قوطی را اخذ کنند و بگذارند گوجه گران شود تا کمکی به کشاورز شود.

 رییس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی گفت: در مرحله اول مشکل اصلی در صادرات تعهدسپاری است و به ذات آن نمی‌توانیم مخالفت کنیم، یعنی در حال حاضر شرایط به گونه‌ای شده که هر میزان مواد اولیه داریم به جای صرف در بخش داخلی صادرات می‌شود.

 روشنک اضافه کرد: مشکل دوم در حوزه صادرات، نرخ پایه است، قیمت پایه کالا در هر روز متغیر است و این امر نیز بسیار حائز اهمیت است.

 وی در خصوص واردات کالاهای ضروری و غیر ضروری، گفت: اینکه عنوان می‌شود واردات کالاهای ضروری راحت‌تر از کالاهای اساسی صورت می‌گیرد، صحت ندارد، در خصوص کالاهای لوکس دولت ممنوعیت‌هایی را اعمال کرده، اما یکسری از کالاها نیاز به تامین ارز از طریق بازار آزاد دارند و با آن کالای خود را وارد می‌کنند.

 رییس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی اظهار کرد: یکسری از کالاها نیز وجود دارد که ارز آن باید از طریق سامانه نیما تهیه شود.

 روشنک با اشاره به اینکه در خصوص واردات، سیستم ما به درستی کار نمی‌کند، خاطرنشان کرد: دولت برای کالاهای سوبسیدار نیز یکسری ضوابطی دارد و باید مطابق آن عمل کند، همچنین زمانی که در بستر یک کالا سوبسید وجود دارد، رانت و سختی نیز پدید می‌آید و این امر به صورت بالعکس نیز صدق می‌کند.

#دستکاری_در_ساختارها #رانت #صادرات #مواد_اولیه #تخم_مرغ #یارانه #نیما  #زعفران #کشاورزی #ارز #قانون #دولت #مرغ #شفافیت #واردات

http://karafarinkh.ir/?p=720

خبرگزاری ایسنا 9/7/97

 

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}