📌دنياي اقتصاد-مشهد: بنابر اعلام اتاق مشترک بازرگانی ایران و تاجیکستان، هیات تجار تاجیکستانی در سفری یک هفتهای به دعوت همتایان ایرانیشان از واحدهای صنعتی و جاذبههای گردشگری استانهای خراسان رضوی، اصفهان و چهارمحالوبختیاری بازدید میکنند.
👤اعضای تاجیکستانی شورای کارآفرینان مشترک ایران و تاجیکستان پنجشنبه گذشته به دعوت شورا و اتاق مشترک دوکشور وارد ایران شدند و پس از توقفی کوتاه در مشهد به سمت اصفهان حرکت کردهاند.
🔸این هیات تجاری پس از دو روز اقامت و بازدید از نمایشگاه، چند بنگاه تولیدی و انجام مذاکرات تجاری با بازرگانان اصفهانی، راهی شهرکرد شده و پس از شرکت در جلسه اتاق اصفهان، عصر دوشنبه عازم خراسان میشوند و پس از توقفی یکروزه در نیشابور برای بازدید از اماکن تاریخی و چند واحد صنعتی، آخرین روز حضورشان در ایران را چهارشنبه با شرکت در جلسه عمومی تجار خراسانی در محل اتاق مشهد سپری میکنند.
🔺برای تاجرانی که علاقمند به مراوده و تعامل با بازرگانان تاجیکستان هستند، در مراسم عصرگاهی آشنایی با هیات تجاری تاجیکستان، هزینهای معین برای شرکت در جلسه و ارائه مشاوره برای انتخاب شریک تجاری از متقاضیان دریافت میشود.
🔸صادرات کل کشور متکی به نفت و منابع نفتی است، اما محصولات صادراتی خراسان رضوی را عمدتا غیرنفتی شامل میشود و علت اصلی کاهش آمارهای صادراتی این استان در هشت ماه نخست امسال آزاد شدن نرخ ارز و حذف ارز 4200 تومانی و البته کمبود واگن صادراتی است.
🔺با توجه به نقش حیاتی سهولت ترانزیت برای پیدا کردن و حفظ بازارهای صادراتی، ماموریت اصلی دولت بسترسازی و ریلگذاری فعالیتهای اقتصادی بوده که متاسفانه اقدامی از جانب دولت صورت نپذیرفته است.
🔸متاسفانه تصمیمات نادرستی که در این زمینه اخذ شده، باعث نارضایتی بخش خصوصی و آسیبپذیری اقتصاد شده است. واگن، سادهترین ابزار صادراتی استان ما محسوب میشود؛ اما اهتمامی درباره ساماندهی وضعیت موجود مشاهده نمیشود.
👤کاظم شیردل، نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و تاجیکستان و رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی هم در این جلسه با اشاره به اطلاعات این اتحادیه درباره هیات تجار تاجیک میگوید:
🔺طبق تحقیقات ما، هیات تجاری تاجیکستان عمدتا از تاجرانی هستند که سابقه مراوده تجاری با ایران و خراسان رضوی را داشتهاند و نسبت به بازار ما آگاهی دارند که این امر در تسریع توافقات تجاری میان دو طرف موثر است.