logoooo

نعمت‌زاده به حوزه تجارت اهمیت نمی‌دهد

نعمت‌زاده به حوزه تجارت اهمیت نمی‌دهد

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان‌رضوی گفت: برای وزیر صنعت حوزه تجارت اصلا معنی نداشته و علاه بر قبول نداشتن آن، برایش کاری هم نمی‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس محمدحسین روشنک ظهر امروز در نشست خبری مراسم روز صادرات خراسان‌رضوی که در اتحادیه صادرکنندگان این استان برگزار شد، اظهار داشت: باید روشی که در دیپلماسی سیاسی کشور انتخاب شده در حوزه اقتصادی نیز مورد استفاده قرار گیرد. درحال حاضر شاهدیم رایزنان اقتصادی آنگونه که توقع می‌رود فعالیت نداشته و نمی‌توانند توقعاتی که از آنها می‌رود را پاسخگو باشند.

رئیس اتحادیه صادرگنندگان خراسان‌رضوی با اشاره به اقدامات مناسب دستگاه‌های دولتی مربوط به حوزه صادرات در خراسان‌رضوی تصریح کرد: با این حال باید گفت که شخص وزیر صنعت، معدن و تجارت هیچ اهمیتی به حوزه تجارت نداده و بدترین موقعیت ممکن را برای تجارت در حوزه زیر نظر خود ایجاد کرده است.

روشنک ادامه داد: متأسفانه باور غلطی در ذهن آقای نعمت زاده وجود دارد که به هیچ عنوان حوزه تجارت را قبول نداشته و حقوق مسلم صادرکنندگان یعنی جوایز و مشوق‌های صادراتی را از سنوات گذشته به آن‌ها پرداخت نکرده است.

وی تأکید کرد: هنوز مطالبات جوایز صادرات صادرکنندگان خراسان رضوی از سال ۸۹ باقی مانده و دولت آنها را به علت اینکه از دولت قبلی به جا مانده پرداخت نمی‌کند که این موضوع برای صادرکنندگان مشکلات زیادی را به وجود آورده است.

رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی در ارتباط با مشکلات موجود برای صادرکنندگان در استان خاطرنشان کرد: مشکلاتی سابق بر این در حوزه‌های راه‌آهن، بانک، گمرک و سایر مواردی از این دست برای صادرکنندگان وجود داشت که حالا میزان آنها کاهش یافته اما هنوز نمی‌توان گفت که تسهیلات لازم برای این بخش به طور کامل در نظر گرفته شده است.

روشنک تأکید کرد: باید در نظر داشت به هیچ عنوان به کالای از پیش ساخته شده برای صادرات هیچ عوارض گمرکی تعلق نمی‌گیرد و اینکه در بازه‌ای از برخی از صادرکنندگان آن را گرفته‌اند موضوعی خلاف قانون است.

وی کلمه مجوز را برابر با رانت دانست و تصریح کرد: به هیچ عنوان مجوز در حوزه تجارت معنی ندارد که به یک شرکت خاص در مورد موضوعی ویژه مجوز تجارت داده شود و در این زمینه هیچ نوع توجیهی نیز نباید مورد پذیرش قرار گیرد. متأسفانه ما در بخش صادرات به شدت با موضوع رانت دست به گریبان هستیم.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان خراسان رضوی تأکید کرد: در حوزه تجارت برای تقویت بخش‌های مختلف نیازمند توسعه بنگاه‌های بازرگانی هستیم که بتوانیم تولید بدون کارخانه را رونق داده و از امتیازات آن برای بهبود وضعیت صادرات بهره ببریم اما متأسفانه در دولت جدید به این علت که وزیر صنعت هیچ اعتقادی به حوزه تجارت ندارد ریشه موضوع تولید بدون کارخانه به طور کل زده شده است.

روشنک با بیان اینکه هم‌اکنون ترکیه بازرگانانی بسیار قوی را تربیت کرده است، خاطرنشان کرد: با توجه به ارتباطی که بین ایران و عراق وجود دارد، علاقه دوطرفه برای ایجاد روابط اقتصادی بیشتر بین بازرگانان دیده می‌شود اما متأسفانه ترکیه در این بخش ورود بهتری داشته و توانسته بخش زیادی از بازار این کشور را از آن خود کند.

رئیس کانون کارآفرینان برتر خراسان‌رضوی با اشاره به رفت و آمد هیئت‌های تجاری به خراسان‌رضوی خاطرنشان کرد: باید در نظر داشت که این رفت و آمدها تأثیرات مناسبی به‌همراه دارد اما مسئله این است که برای امضای قراردادی تجاری و تبادل چندین میلیون تومان پول باید زمان زیادی برای کسب نتیجه صرف شود.

روشنک با بیان اینکه میزان صادرات خراسان‌رضوی کاهش نیافته است، اظهار داشت: سابق بر این به علت وجود جوایز صادراتی بیشتر تمایل به اظهار به سمت رقم بالاتر بود و حالا این رغبت به سمت پائین پیش رفته که این موضوع کاهش میزان صادرات در آمارها را نشان می‌دهد در صورتیکه ممکن است در واقع این‌گونه نباشد.

وی بیان کرد: همچنین در محاسبات مربوط به صادرات در تمام کشور میعانات گازی را هم در بخش غیرنفتی قرار می‌دهند و به این علت که خراسان‌رضوی چنین نوعی از صادرات را ندارد، سرانه در استان کاهش پیدا کرده و با کسر میزان صادرات میعانات گازی از آمار کشوری شاهد هستیم که ارزش صادارت خراسان‌رضوی با سایر مناطق کشور برابری می‌کند.

 

#صادرات #ارز #تولید_بدون_کارخانه #تعرفه #گمرک #دیپلماسی #جوایز #دولت #دستکاری_در_ساختارها #عراق #ترکیه #رانت #بانک #راه‌آهن #شفافیت

 

 

20/9/95

 

://www.tasnimnews.com/fa/news/1395/09/20/1263334/%D9%86%D8%B9%D9%85%D8%AA-%D8%B2%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D8%AD%D9%88%D8%B2%D9%87-%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A7%D9%87%D9%85%DB%8C%D8%AA-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D9%87%D8%AF-%D8%AD%D9%88%D8%B2%D9%87-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D8%B4%D8%AF%D8%AA-%D8%A8%D8%A7-%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%DA%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}