#یادداشت
رییس جمهور چین پس از ١٤ سال شب گذشته وارد تهران شد و قرار است امروز با سران ایران دیدار داشته باشد. دیدارهایی که قرار است روسای جمهور دو کشور، در خصوص آینده روابط تهران و پکن به رایزنی بپردازند و در نهایت به امضای سند جامع همکاریهای راهبردی میان دو کشور منتهی شود. این خبری بود که روز گذشته روی خروجی اکثر خبرگزاریهای کشور رفت.
به نظر میرسد که روابط این دو کشور که در دوران تحریم مستحکمتر از گذشته شده بود قرار است بعد از دیدار شی جی پینگ رئیس جمهور چین از ایران بیشتر شود. با این حال یکی از موضوعاتی که در این میان مطرح است سیل ورود کالاهای بی کیفیت چینی به کشور است که باعث نارضایتی مردم و تولید کنندگان کالا شده است.
اما نکتهای که باید در نظر داشت این است که چین در دوران تحریم و در شرایطی که به مردم و کشور از سوی دشمنان اقتصادی کشور فشار وارد میشد روابط خود را حفظ کرد و از این نظر چین میتواند شریک تجاری و تکنولوژیکی خوبی برای ایران محسوب شود. اما در روابط با این کشور باید مراقب بود که از تجارت با این کشور بتوانیم زیرساختهای اقتصاد خود را تقویت نماییم.
در این بین میتوان با تشکیل کارگروهی متشکل از اقتصاد دانان و کارشناسان برای برنامه ریزی برای تجارت با چین در دوران پسا تحریم، روابط تحاری میان این دو کشور را توسعه داد. علیرغم این که چین به عنوان یکی از کشورهایی که ایران را در دوران تحریم تنها نگذاشت محترم است اما باید توجه داشت که حجم واردات از این کشور منجر به ضربه خوردن اقتصاد کشور و تولید داخلی نشود.
در این کشور کالاهایی تولید میشود که قادر به رقابت با تولیدات اروپایی دارند. اما بازار مصرف ما به گونهای است که برای مصرف کنندگان قیمت پایین اولویت بر کیفیت دارد. باید با کمک رسانهها فرهنگ سازی کرد و مردم را تشویق به مصرف کالا با کیفیت چه داخلی چه خارجی کرد.
توصیه من به بازرگانان و فعالان اقتصادی این است که از فضای به وجود آمده در دوران پسا تحریم نهایت استفاده را کنند تا با توسعه ارتباطات تجاری با چین و واردات کالاهای مرغوب این کشور در جهت توسعه زیرساختهای تولیدی کشور حرکت کرد.
#چین #دیپلماسی # تحریم#صادرات#قیمت تمام شده# تولید #واردات
3/11/94 / اتاق خبر