عمان، مشتری جدید محصولات خراسان رضوی
توسعه اقتصادی در عصر جدید بدون توجه به مقوله صادرات ممکن نیست. تمام اقتصادهای پیشرفته مهمترین دستاوردهای خود را با راهبرد درونزایی و بروننگری بهدست آوردهاند.
خلق ارزش افزوده، ایجاد اشتغال و دستیابی به نرخهای بالا و پایدار رشد اقتصادی زمانی ممکن میشود که بنگاههای ما بتوانند با کالاهای خود بازارهای جهانی را به تسخیر درآورند.
چنین راهبردی در اقتصادهای در مسیر توسعهای همچون ایران، نه تنها یک الگوی منطقی که ضرورتی غیرقابل اجتناب است، بهویژه اینکه امروز اهمیت صادرات برای اقتصاد ایران از چند زاویه قابل بررسی و تحلیل است. صادرات رمز بقای هر کشور در عرصه اقتصاد جهانی و بازار رقابتی است.
همچنین توسعه صادرات زمینهساز رونق بخش تولید است و موجب افزایش تولید و ایجاد اشتغال بیشتر در واحدهای تولیدی میشود، به همین منظور استان خراسان رضوی با راهبرد توسعه صادرات و نگاه بروننگر در سالهای گذشته موفقیتهای زیادی کسب کرده است.
موقعیت استان بهعنوان دروازه ورود به آسیایمیانه و افغانستان و همجواری با کشورهای سیآیاس باعث رشد و رونق تجارت خارجی شده تا این استان سهم مناسبی از صادرات غیرنفتی کشور را کسب کند. استان خراسان رضوی از نظر میزان صادرات، پنجمین استان کشور است. این جایگاه در حالی است که این استان دارای ظرفیتهای ارزشمند صنعتی و کشاورزی است.
همچنین باتوجه به مرزهای مشترک خراسان رضوی با کشورهای ترکمنستان و افغانستان، این استان در زمینه صادرات در جایگاه مطلوبی قرار دارد. در چند سال گذشته برنامههایی در راستای افزایش صادرات استان در دستور کار قرار گرفته که تاحدودی این هدف را محقق کرده، اما هنوز تا نقطه مطلوب فاصله زیاد است.
صادرات بیشتر نیازمند ایجاد زیرساختها
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان خراسان رضوی میگوید: در مسیر صادرات موانع و معضلات گستردهای وجود دارد و تا زمانی که تحول در صنعت ایجاد نشود و کمکی از سمت نهادهای متولی صنعت وجود نداشته باشد، شاهد اتفاق شگرفی در این مسیر نخواهیم بود.
محمد حسین روشنک در گفتوگو با صمت افزود: صادرات بیشتر از استان نیازمند ایجاد زیرساختها و حمایت است، همچنین علاوه بر شناخت کالا و بازار به سرمایه و توان هنگفتی برای صادرات نیاز داریم.
وی با اشاره به ضرورت توسعه صنعت دانشبنیان ادامه داد: اغلب کشورها تولید دانشبنیان را در دستور کار خود قرار دادهاند و با این کار جلوی کاهش صادرات کالایی را گرفتهاند.
این موضوع در کشور ما هنوز محقق نشده که در این زمینه نیازمند تحول و تغییرات ساختاری در صنعت کشور و استان هستیم.
#صادرات #دیپلماسی #دستکاری_در_ساختارها #سرمایه
21 آذر 1396