توجه به تولید کارخانه
رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی مشهد معتقد است: پیش از تدوین هر نقشه راه صادراتی باید ابتدا مطالعه کنیم که چه کالایی برای صادرات داریم و آیا قادر به رقابت قیمتی و کیفیتی با کشورهای رقیب هستیم و میتوانیم در بازارهای هدف صادراتی موفق شویم؟
محمدحسین روشنک به صمت گفت: باید کالاهای قابل صادرات کشور را شناسایی کنیم؛ به عنوان نمونه در فولاد که در تولید آن قوی هستیم باید دید مزیت صادرات هم داریم؟ وی ادامه داد: از سوی دیگر در شرایطی که دیوار تعرفه بالایی داریم آیا میتوانیم کالاها را رقابتی صادر کنیم؟ چون دیوار تعرفه بالا یعنی قیمت تمام شده تولید بالاست، بنابراین این پرسش مطرح میشود که آیا قابلیت صادرات وجود دارد؟ در واقع باید این پرسش را در ابتدا مطرح کنیم که ایران چه و چقدر برای صادرات دارد؟ روشنک تصریح کرد: اگر توانایی داشتیم در مرحله بعد باید بازرگانان قدرتمند برای عرضه کالاهای ایرانی در کشورهای هدف بررسی شوند و پس از آن نیز دولت حمایت و ارائه خدمات به تاجران را مد نظر قرار دهد تا منجر به نتیجه شود.
این صادرکننده نمونه با بیان اینکه باید پیش از تدوین نقشه راه موانع صادراتی را شناسایی کنیم، اظهار کرد: قیمت تمامشده مهمترین مانع صادراتی ایران است که منجر به تشدید قاچاق هم شده است. عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به نکته مهم دیگری که باید در نقشه راه صادرات غیرنفتی مدنظر قرار گیرد، افزود: تولید بدون کارخانه یکی از مهمترین مسائلی است که میتواند راهگشای مشکلات کنونی باشد و به رشد صادرات کشور کمک کند. وی گفت: بسیاری از نشانهای موفق در خود کشور اصلی تولید نمیشود بلکه در کشورهای دیگر تولید و به تمام نقاط جهان صادر میشود. در واقع در این مدل تولیدی میتوان از ظرفیتهای خالی برای تولید استفاده و با نشان اصلی صادر کرد. روشنک تاکید کرد: سازمان توسعه تجارت باید کارگروه بررسی چگونگی صدور مجوز تولید بدون کارخانه تشکیل دهد چراکه باید از تمام داشتهها استفاده حداکثری شود.
#قیمت_تمام_شده #صادرات #تولید_بدون_کارخانه #دیپلماسی #دستکاری_در_ساختارها #دولت #برند