logoooo

پیش‌نیازهای دیپلماسی اقتصادی

📌در گفت‌وگو با روسای اتاق‌های مشترک بررسی شد:

🔺پیش‌نیازهای دیپلماسی اقتصادی
🔸دنیای‌اقتصاد : دولت جدید از ابتدای کار خود پرداختن به دیپلماسی اقتصادی را پذیرفته و آن را مساله‌‌‌‌‌ای اساسی در سیاست اقتصادی خود برشمرده است. از جمله وعده‌‌‌‌‌های رئیس‌‌‌‌‌جمهور، ابراهیم رئیسی در دوران انتخابات اضافه‌کردن مفهوم دیپلماسی اقتصادی به مفاهیم دولت بود. مساله‌‌‌‌‌ای که اکنون چند سال‌است مورد تاکید بخش‌خصوصی قرار دارد اما در دولت‌ها کمتر به آن توجه شده است.

🔺به اتاق‌های مشترک ماموریت نمی‌دهند
🔸محمدحسین روشنک، رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان نیز هرچند رویکرد شخصی رئیس‌جمهور و وزیر خارجه را به این مساله مثبت می‌داند اما اعتقاد دارد: «در بدنه وزارت‌ خارجه اصلا بخش‌خصوصی را به بازی نمی‌گیرند. ربطی هم به دولت ندارد. هیچ‌‌‌‌‌کدام از دولت‌‌‌‌‌ها، چه دولت روحانی، چه احمدی‌‌‌‌‌نژاد و چه دولت کنونی بخش‌خصوصی را به بازی نمی‌گیرند و این دولت هم تفاوتی از این منظر ندارد.»

🔸او این مشکل را این‌گونه توضیح می‌دهد: «هیچ‌وقت، چه در وزارتخانه آقای ظریف و چه در وزارتخانه کنونی این‌طور نبوده است که به اتاق مشترک ماموریت بدهند که کاری انجام دهد. هنوز سفرای ما چیزی به اسم اقتصاد را نمی‌شناسند و اگر هم بشناسند بخش‌خصوصی را در آن مفید نمی‌‌‌‌‌دانند، یعنی اعتقادی به این کار ندارند و کمکی نمی‌گیرند.»

🔸وی درباره نقش اتاق‌های مشترک اظهار می‌کند: «وقتی به خود اتاق کم‌‌‌‌‌توجهی می‌کنند انتظار دارید چه نقشی به اتاق مشترک بدهند؟» اما در شرایط فرضی و مطلوب معتقد است «اگر فضا فراهم شود در سفر مقامات بخش‌خصوصی هم حضور داشته باشد، فعالان اقتصادی دو طرف مقابل هم قرار می‌گیرند و می‌توانند زمینه‌های همکاری را فراهم آورند.» او سپس بار دیگر از وضع موجود انتقاد می‌کند و می‌گوید: «من اکنون به‌عنوان رئیس یک اتاق مشترک هر کجا بروم و بگویم من رئیس اتاق مشترک هستم، هیچ شاخصه‌ای برای معرفی ندارم. این وزیر امورخارجه است که به من هویت می‌دهد و این کاری است که انجام نمی‌شود.»

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}