logoooo

تشکل‌ها

  1. پنجمین همایش نشان تجاری با رویکرد نقش برند در توسعه کسب و کار

برند نیازمند ارزش‌گذاری و قیمت‌گذاری است

به گزارش ایسنا، رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی با اشاره به اینکه برند نیازمند حمایت و مراقبت است، تصریح کرد: مساله قیمت‌گذاری و ارزش‌گذاری در برند، وظیفه سازمان صنعت، معدن و تجارت و استانداری است. چرا یک برند را ارزش گذاری نمی‌کنیم که بانک بتواند آن را به وثیقه بگیرد؟

محمد حسین روشنک اظهار کرد: یکی از مشکلات اساسی ما، نبود برون‌سپاری تولید یا همان تولید بدون کارخانه است. اکثر بنگاه‌های تولیدی کشور با ظرفیت کمی فعالیت می‌کنند که توان برند شدن را داشتند. امروز باید پرسید ما چه مقدار ثروت ما در شهرک‌های صنعتی هزینه کردیم همین را می‌توانستیم در قالب تولید بدون کارخانه تخصیص دهیم.

وی با تاکید بر اینکه یکی دیگر از مشکلات عدم توسعه برند نبود قیمت‌گذاری و ارزش‌گذاری بر آن است، عنوان کرد: اتحادیه صادرکنندگان، اتاق بازرگانی خراسان، سازمان صنعت، معدن و تجارت بسیار زحمت کشیده‌اند تا برند به این مرحله برسد. مساله قیمت‌گذاری و ارزش‌گذاری در برند، وظیفه سازمان صنعت، معدن و تجارت و استانداری است. چرا یک برند را ارزش گذاری نمی‌کنیم که بانک بتواند آن را به وثیقه بگیرد؟

روشنک با اشاره به اینکه برند نیازمند حمایت و مراقبت است، تصریح کرد: مسئول حمایت از برند مسئولان دولتی و مسئول مراقبت از آن، صاحب برند است. اینکه می‌گوییم برند به مراقبت نیاز دارد، به این دلیل است که هر برندی رقیب خواهد داشت و باید به همین جهت از آن مراقبت نمود.

رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی با بیان اینکه برندسازی سرمایه‌ است و باید قدر آن را دانست، خاطرنشان کرد: برندسازی نیازمند تلاش، زحمت و عشق است.

#برند #تولید-بدون-کارخانه#تشکل‌ها #اتاق #بانک #سرمایه

http://khbc.ir/?id=835

25/5/96

نشر 3/7/96 – وب سایت ویژه همایش برندینگ

 

 

  1. سیاستگذاری مناسبی برای افزایش تعداد کارآفرینان خراسان رضوی صورت گیرد

 

رئیس کانون کارآفرینان برتر خراسان رضوی گفت: افزایش واقعی تعداد کارآفرینان یکی از اهداف اصلی کانون کارآفرینان برتر خراسان رضوی است.

محمدحسین روشنک در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهد مقدس، اظهار داشت: با توجه به اینکه بخش خصوصی در خراسان رضوی بیشترین حجم سرمایه گذاری اقتصادی را داشته کارآفرینی در این منطقه اهمیت ویژه‌تری نسبت به سایر استان‌ها پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: باید در نظر داشت که اقتصاد مقاومتی تنها در صورتی محقق می‌شود که فرهنگ کارآفرینی در جامعه نهادینه شود که متأسفانه تاکنون به این موضوع اهتمام زیادی نشده است.

رئیس کانون کارآفرینان برتر خراسان رضوی با اشاره به لزوم افزایش صادرات در خراسان رضوی و مثبت شدن تراز تجاری این استان، بیان کرد: در صورتی که کارآفرینان بینش مناسبی داشته باشند این اتفاق رخ داده بنابراین باید در این حوزه تلاش‌های لازم را به عمل آورد.

روشنک با گرامیداشت یاد زنده یاد حسین قنبری رئیس سابق کانون کارآفرینان برتر خراسان رضوی، تصریح کرد: با توجه به اینکه کانون کارآفرینان برتر خراسان رضوی توسط وی برپا شده سعی بر این دارم که از رهنمودهای وی استفاده کاملی برای پیشبرد اهداف کانون داشته باشم.

وی با بیان تعداد کارآفرینان در خراسان رضوی به اندازه‌ای که باید باشد نیست، تصریح کرد: یکی از اهدافی که برای توسعه فعالیت کانون کارآفرینان برتر در خراسان رضوی در نظر است افزایش تعداد کارآفرینان به معنی واقعی کلمه است.

#کارآفرینی #اقتصاد_مقاومتی #سرمایه #فرهنگسازی #تشکل‌ها

http://khim.ir/main/?p=21098

1/9/94

 

 

  1. شفافيت، نياز امروز اتاق

#یادداشت

این روزها که به برگزاری اجلاس هیئت نمایندگان اتاق بمنظور انتخاب رییس و احتمالا یک عضو هیئت رییسه نزدیک می‌شود همه در داخل و خارج اتاق سخن از شفافیت اتاق و کاندیداها میگویند اما کمتر به مصداق اشاره و یا مثالی اورده میشود.

مثلا تا بحال دیده نشده ازکاندیداهای احتمالی در موارد ذیل سوال شود.
۱- با چه نوع عضویت در اتاق حضور دارد( کارت بازرگانی از حوزه تجارت یا صنعت ویامعدن و یا کشاورزی و یا کارت عضویت )
اگر کارت عضویت دارند چگونه و از چه حوزه‌ای دریافت کرده اند؟
۲- محل صدور کارت بازرگانی یا کارت عضویت شان کدام اتاق است ؟
۳- فعالیت اقتصادی فعلی شان کاندیدا کدام حوزه است (( صنعت ، معدن ، تجارت ، کشاورزی )) ؟
۴- فعالیت‌ها و مشاغل گذشته شان چه بوده است ؟
۵- مبالغ پرداختی شان به اتاق بابت حق عضویت ، سه در هزار از سود ، یک در هزار فروش به تفکیک در پنچ سال گذشته را توضیح دهند ؟
۶- از اول دوره تا کنون چه مبلغی بابت سفر و…ازبودجه اتاق هزینه کرده اند؟
۷- نظرشان در خصوص نحوه مدیریت اتاق چگونه است ؟
۸- ایا به تقسیم کار بصورتی که بشود بدون استقرار در اتاق انجام وظیفه کنند باور دارند؟
۹- نحوه حضورشان برای انجام مسئولیت در اتاق چگونه است ((می‌خواهد در اتاق مستقر شود )) در این صورت چه فکری برای شغل شخصی خود دارد؟
۱۱- ایا به مدیریت اجرای دبیرکل بصورتی که همچون مدیر عامل اتاق را اداره کند اعتقاد دارند؟
۱۲- نظرشان را درخصوص اهمیت قانون و قانون مداری در اتاق تعریف کنند؟
۱۳-بطور کلی چه نظری در خصوص نحوه اجرای قانون یک در هزار دارند؟
۱۴- ایا صادرات را از هرگونه پرداخت عوارض و مالیات و یک در هزار معاف می‌دانند؟
۱۵- چه برخوردی با تخلف کنندگان در اجرای قانون یک در هزار را در برنامه دارند؟
۱۶- نحوه رفتارشان با اتاق شهرستان‌ها را چگونه تعریف میکنند؟
۱۷- ایا با اتاق تهران دقیقا همچون اتاق دیگر شهرستان‌ها رفتار خواهند کرد ؟
۱۸- ایا اگر اتاق تهران در مواردی همچون دیگر اتاق‌ها با اتاق ایران رفتارنکند چه برخوردی خواهند داشت؟
۱۹- نظرشان در خصوص شرکت‌های که فعالیت اجرای بنگاه انها در شهرستان‌ها قرار دارد ،لاکن کارت بازرگانی از تهران گرفته اند چگونه است؟ ایا حقوقی برای شهرستان‌های محل استقراربنگاه‌هایا آن‌ها قائل هستند؟
۲۰- چه نظری در خصوص تشکل‌هایی که توسط اتاق شهرستان‌ها ایجاد شده برای حضور در هیئت نمایندگان اتاق استان و ایران دارند ؟ ایا ارزشی برای اینگونه تشکل‌ها قائل هستند و یا فقط تشکل‌های تهران را تشکل میدانند؟
۲۱- چه سهمی از درامد اتاق که برابر قانون وصول می‌شود برای تشکل‌ها قائل هستند؟
۲۲- چه برنامه‌ای برای چابک سازی اتاق با واگذاری ان بخش از وظایف اتاق که میشود به تشکل‌های تشکیل شده توسط اتاق دارند؟
۲۳- باتوجه به حجم زیاد پرسنل اتاق که در مواردی بیش از نیاز یک تشکل بخش خصوصی است ،چه برنامه‌ای برای اصلاح امور دارند؟
۲۴- با توجه به اینکه اتاق یک سازمان و وزارتخانه نیست چه برنامه‌ای برای استقلال اتاق و جایگاه بخش خصوصی دارند؟
۲۵- هیئت نمایندگان جایگاه نخست صاحب اختیار را در اتاق دارد ایا این اهمیت را برای هیئت نمایندگان قائل هستند ؟ اگر قائل هستند چه برنامه‌ای برای اعمال وظائف هیئت نمایندگان در مدیریت اتاق دارند؟

پاسخ به سوالات ۲۵ گانه و سوالات دیگری که مطرح شده و یا توسط دوستان مطرح خواهد شد توسط کاندیدا‌ها می‌تواند از یک طرف هماهنگی با برنامه‌های اتاق را مشخص کند و از طرف دیگر تصمیم گیری برای انتخاب را برای اعضای هیئت نمایندگان با نظرات مختلف فراهم می‌کند.

#اتاق #تشکل‌ها

https://baznews.ir/News/626/%D8%B4%D9%81%D8%A7%D9%81%D9%8A%D8%AA%D8%8C-%D9%86%D9%8A%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D9%85%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D8%A7%D8%AA%D8%A7%D9%82.html

11/6/95

 

 

  1. اقتصادمقاومتی: دیروز دفاع مقدس ، امروز جهاد اقتصادی

#یادداشت

چند سالی بود که انتشار نظرات فعالین اقتصادی را در مطبوعات استان کمرنگ می‌دیدم تا اینکه با خبر شدم قرار است به همت استادی از صاحبان قلم هفته نامه تحلیلی فراتر از خبر تحت عنوان “فراخبر” منتشر شود.

بر حسب دوستی که از سالهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس با ایشان داشتم، درخواست کردم چون سالهاست جمع مشخصی که خود را صاحبان فضای مناسب کسب و کار استان میدانند و معتقدند به جز آنها کسی حق ندارد در فضای کار و کارآفرینی خود را مطرح کند و نباید صدایی بدون اجازه آن حلقه بسته بلند شود ، نگذاشته اند سایر فعالین اقتصادی نیز نظرات خود را مطرح کنند،

صفحه‌ای در فراخبر به این منظور در نظر گرفته شود که خوشبختانه با استقبال مواجه شد و صفحه4 فراخبر به حوزه کسب وکار و کارآفرینی با نگاه به تولید صادرات محور و توسعه صادرات و دستیابی به اقتصاد مقاومتی با بهره گیری از خرد جمعی و بکارگیری سربازان جبهه تولید و تجارت اختصاص یافت.

از اولین شماره فراخبر تاکنون، در 48 شماره نظر 253 نفر از صاحبنظران حوزه کارآفرینی و کسب و کار در بخش خصوصی و 53 نفر از مسئولین دولتی حوزه اقتصادی استان و کشور با همکاری آقای دکتر موسوی زاده تهیه و در فراخبر منتشر شده است. اکنون که انتخابات اتاق بازرگانی در راه است حق اعضای محترم اتاق می‌دانم که از فعالیتهای اعضای فعلی هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی در طول چهارسال نمایندگی باخبر باشند، لذا تصمیم گرفتم با انتشار این مجموعه شامل 48شماره (صفحه4) فراخبر که ، بخشی از گزارش تلاش اینجانب در جهت تحقق اهداف اتاق به خصوص در ایجاد تغییر و نوآوری و توسعه در فضای مناسب کسب وکار را در بر گرفته و به موضوعاتی چون بایسته‌های اقتصاد مقاومتی- بررسی مشکلات تولیدکنندگان، کارآفرینان و صادرکنندگان در شرایط تحریم- مشکلات صادرات استان از جمله: حمل و نقل، تمدید کارت بازرگانی و دریافت مبلغ یک در هزار از فروش توسط اتاق بازرگانی از صادرکنندگان و تبعیض در صدور کارت‌های بازرگانی، عدم امکان دسترسی همه فعالان اقتصادی استان به صورت یکسان به امکانات و خدمات اتاق بازرگانی ، عدم تخصیص تسهیلات بانکی مناسب به صادرکنندگان و… پرداخته است، به صاحبان اصلی اتاق گزارش کرده باشم.

البته تلاش‌ها همچون یک سال اخیر قبل از انتشار فراخبر نیز وجود داشته ، لکن کمتر امکان انتشار می‌یافت.

در پایان لازم می‌دانم از تمام سروران و عزیزانی که وقت گرانبهایشان را برای نوشتن یادداشت و اعلام نظرات خود در مصاحبه‌ها اختصاص داده و می‌دهند و همکارانی که همت نمودند تا مطالب جمع آوری و منتشر شود از یک طرف و خوانندگان عزیز که با تشویق خود یاری نمودند ، از طرف دیگر تشکر کنم و درخواست نمایم همچنان با محبت خود این صفحه را همراهی کنند.

#فراخبر #حمل_و_نقل #اتاق #تشکل‌ها #صادرات #اقتصاد_مقاومتی

 

http://fara-khabar.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=1659:1393-12-13-18-39-23&catid=2:eghtesad&Itemid=8

13/12/93

 

 

  1. نمره قبولی به تشکل‌های بخش خصوصی ، دیروز دفاع مقدس ، امروزجهاد اقتصادی

نمره قبولی تشکلهای بخش خصوصی خراسان در ردیفهای اول کشور قرار دارد

محمدحسین روشنک، رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان استان، رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی

نقش تشکلهای خصوصی در اقتصاد کشور بویژه خراسان رضوی این هفته مورد بررسی قرار گیرد ، اهمیت تشکلهای بخش خصوصی در تولید و تجارت آنچنان وسیع است که نوشتن مطلب در این زمینه نیاز به وسعت کاغذ و به اندازه ده‌ها جلد کتاب را طلب میکند لذا نمیتواند در یک شماره صفحه چهار گنجانده شود اما می‌شود به اندازه قطره‌ای از دریا اشاره کرد .

چرایی وجود تشکلها خود وسعتی نه درخور این یادداشت لذا این نیز باشد تا توانمند بگویند و بنویسند.

آنچه شاید بتوان اشاره‌ای کرد جایگاه و شرایط افراد دارای نقش در ایجاد و تداوم تشکل‌هاست قلم که منتظر نوشتن این بخش افکار بود نوشت:

اگر آنان که وقت خود را صرف تشکل گرایی می‌کنند با خلوص نیت باشند، در دنیا و آخرت پاداش عظیم خواهند داشت اما اگر ورودشان به تشکل برای نفع شخص و نگاه بخود باشد واقعاً به زیان تشکل و خود عمل خواهند کرد .

نگاه در تشکل باید برای رفع مشکل و منافع اعضا در چهارچوب اهداف اقتصادی کشور باشد که خود نیز به عنوان عضو تشکل از آن برخوردار می‌شود. این نگاه و هدف پاک و زیبا، توسعه محور و تشکل گرا ست.

اما اگر نگاه این باشد که برای رفع مشکل و منافع شخصی برای ورود به تشکل تلاش شود اگر چه ممکن است مشکل دیگران نیز رفع و منافعشان تأمین و به تشکل گرایی کمک شود اما این کجا و آن کجا ؟

نیت است که مهم است و برکت ایجاد می‌کند. حرف قلم درست بود اهداف افراد از حضور در مدیریت تشکلهای بخش خصوصی مهم است.

تجربه نشان داده اگر هیئت مدیره و مدیر تشکلی برای اهداف تشکلاتی وارد میدان شده باشند توفیق همراهشان بوده است هر جا که اینگونه نبود آن تشکل از موفقیت دور افتاده است ، ضمن اینکه شاغل بودن عملی افراد در حوزه ی تشکلی که در آن فعالیت می‌نمایند باعث میشود درک درستی از نیازهای آن فعالیت و اعضای تشکل داشته باشند ، مواردی وجود داشته و دارد که افراد در مجموعه مدیریت تشکلی قرار گرفته اند که خود فعالیتی در آن زمینه نداشته و ندارند اینگونه افراد نمی توانند آنگونه که میبایست به صنف و تشکل خود خدمت کنند ، افرادی باید در تشکلهای اقتصادی نقش بپذیرند که خود صاحب و یا سهامدار بنگاه اقتصادی فعال باشند .

مواردی بوده است که تغییر مدیریت افراد از بنگاههای اقتصادی اثر منفی بر تشکل مربوطه گذاشته است . خوشبختانه نمره قبولی تشکلهای بخش خصوصی استان نسبت به میانگین کشوری بسیار خوب بوده و می‌توان گفت در ردیفهای اول توفیق خدمت به ایجاد فضای مناسب کسب و کار قرار دارد .

 

#تشکل‌‌ها #اقتصاد_مقاومتی #کسب_و_کار #اشتغال

http://www.fara-khabar.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=1184:faalan-bakhsh-khosusi&catid=11:top-news

19/9/93 / فراخبر

 

 

  1. قانون صریـح و اجرای ناصحیح

یکی از مهم‌ترین موضوعات در استان‌های مرزی، تجارت و صادرات است. هرچند استان خراسان رضوی در این حوزه از میانگین صادرات کشور در ۵ ماه نخست امسال وضعیت بهتری دارد اما در کل و در مقایسه با ۵ ماه نخست سال گذشته با کاهش ۸درصدی روبه‌رو شده است.

البته این کل مشکلات این استان نیست و یکی دیگر از موضوعاتی که بر مشکلات فعلی افزوده، شیوه اجرای قانون یک به هزار در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان خراسان رضوی است. یکی از اعضای هیات نمایندگان این اتاق معتقد است: این قانون باید بازبینی و تجدید نظر شود اما تا زمانی که این قانون وجود دارد باید به آن عمل کرد و نمی‌توان در اصل قانون تغییراتی ایجاد کرد. روشنک می‌گوید: اتاق بازرگانی یک به هزار از فروش را دریافت نمی‌کند و در میزان این درصد تغییراتی ایجاد کرده است. صمت به بررسی نحوه اجرایی شدن قانون یک به هزار و مشکلات حوزه تجارت استان خراسان رضوی پرداخته است.
محمدحسین روشنک، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان خراسان رضوی درباره میزان صادرات این استان در ۵ماه نخست امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به صمت می‌گوید: استان خراسان رضوی در ۵ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش صادرات مواجه بوده است.
رییس اتحادیه صادرکنندگان استان خراسان رضوی ادامه می‌دهد: البته در این زمینه باید در نظر داشت که کاهش صادرات در استان خراسان رضوی ۸درصد بوده اما کاهش صادرات در کل کشور معادل منفی ۱۴درصد بوده، بنابراین میزان صادرات استان خراسان رضوی نسبت به میانگین کشوری بالاتر بوده اما نسبت به وضعیت این استان در سال گذشته کاهش داشته است.
روشنک با اشاره به اینکه در استان خراسان رضوی گردش نخبگان در بخش خصوصی ضعیف است، می‌گوید: یکی از مشکلاتی که در استان خراسان رضوی وجود دارد، نداشتن گردش نخبگان اقتصادی در بخش خصوصی است به‌طوری که سال‌ها در یک سمت باقی می‌مانند.

 وی با بیان اینکه کاهش اشتغال استان خراسان رضوی بیش از ۴درصد است، می‌گوید: این آمار در حالی است که کاهش اشتغال کشور حدود منفی یک درصد است که این روند نشان از این دارد که متاسفانه به استان خراسان رضوی توجه مناسبی نشده است. رییس اتحادیه صادرکنندگان استان خراسان رضوی ادامه می‌دهد: فعالان اقتصادی بخش خصوصی در استان‌ها گردش ندارند و این باعث می‌شود توانمندسازی مناسبی نیز انجام نشود.
در این شرایط، نخستین محوری که می‌تواند در اقتصاد بخش خصوصی تحول ایجاد کند پویایی این بخش است که متاسفانه در استان خراسان رضوی این موضوع به خوبی انجام نمی‌شود.
وی با اشاره به نقش نظارتی وزارت صنعت، معدن و تجارت بر عملکرد بخش خصوصی می‌گوید: یکی از راهکارهایی که اکنون می‌تواند این مشکل را در استان خراسان رضوی از میان بردارد، نظارت دقیق‌تر این وزارتخانه بر عملکرد نهادها و اتاق‌های بخش خصوصی است.
روشنک ادامه می‌دهد: یکی از مشکلاتی که در دوره‌های قبل وجود داشت سوءاستفاده برخی افراد در اتاق بازرگانی به لحاظ مالی بود. در همین زمینه حدود ۴۰میلیارد تومان از اموال فردی که در اتاق بازرگانی اصفهان فعالیت می‌کرد اکنون توقیف شده است. وی در این‌باره می‌گوید: نظارت از جمله وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت در امور تشکل‌ها است و امیدواریم وضعیت بخش خصوصی در استان خراسان رضوی از این حالت خارج شود. این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌تواند با نظارت و کنترل بیشتر مانع این اتفاق باشد، می‌گوید: ازجمله دیگر مشکلاتی که در استان خراسان رضوی وجود دارد ناقص بودن برخی از قوانین در این استان و اجرای غیرقانونی برخی از رفتارها است.

وی توضیح می‌دهد: یکی از مصوبات مجلس شورای اسلامی درباره اتاق‌های بازرگانی قانون یک به هزار بود. براساس این قانون اتاق بازرگانی ملزم است یک‌هزارم فروش را از بخش خصوصی دریافت و برای توسعه فعالیت‌های این بخش هزینه کند.
روشنک در ادامه می‌گوید: متاسفانه در اتاق بازرگانی تصمیمی گرفته شده تا افراد تقسیم‌بندی شوند. بر این اساس اتاق بازرگانی اعلام کرده از واحدهای ضررده این مبلغ دریافت نمی‌شود و از دیگران نیز این ۴۰درصد از یک‌هزارم فروش اخذ خواهد شد. وی ادامه می‌دهد: همچنین در این قانون هیچ اشاره‌ای به دریافت این مبلغ از صادرات نشده اما اعلام شده یک به هزار از صادرات نیز گرفته می‌شود که این امر مخالف قانون است.
روشنک با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی خراسان رضوی در برخی موارد مخالف قانون عمل می‌کند، ادامه می‌دهد: حدود ۶سال است که اتاق بازرگانی خراسان رضوی رای خود را در قانون دخیل کرده و این‌گونه رفتار می‌کند. وی می‌افزاید: فعالان بخش خصوصی از این قانون راضی نیستند و معتقدند این قانون باید مورد بازبینی و تجدید نظر قرار گیرد اما این موضوع دلیلی برای تخلف نیست زیرا باید از ابتدا اعلام می‌شد که این مقدار از فروش زیاد است و برای فروشندگان توجیه ندارد تا قانون دوباره در مجلس بررسی شود.

 

#صادرات #ساختارها #اتاق #اشتغال #شفافیت #قانون #خصوصی #تشکل‌ها

https://www.smtnews.ir/states/13547-%D9%82%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86-%D8%B5%D8%B1%DB%8C%D9%80%D8%AD-%D9%88-%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%A7%D8%B5%D8%AD%DB%8C%D8%AD.html

 

1/7/94 / گسترش صمت

 

 

  1. 7. شخص محوری در مدیریت‌ها چرا؟

کاری به مدیریت درنهادهای حاکمیتی ودولتی نداریم ،انچه قلم اصرار به نوشتن دارد نحوه مدیریت درتشکل‌های که قرار است توسط فعالین بخش خصوصی داوطلبانه و غیرانتفاعی انجام شود است.

اساسنامه همه تشکل‌های بخش خصوصی مشخص کرده که باید از بین کارافرینان توانمند و فعال عضو هرتشکل، هیئت ریسه یا هیئت مدیره یا هیئت نمایندگان که در شغل شخصی خود که مرتبط با ان تشکل باشد موفق است انتخاب و با تقسیم کاربدون هرگونه انتفاع مستقیم که دیگر اعضا از ان برخوردار نباشند تشکل مربوطه را اداره کنند .مثلا انچه در اساسنامه اتاق امده است فعالین اقتصادی عضو اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی از بین اعضا و همکاران ، هیئت نمایندگان غیرموظف انتخاب ، هیئت نمایندگان نیز از بین خود که همه غیرموظف هستند، رییس وهیئت رییسه برمیگزینند.
رییس و هیئت رییسه که میبایست از کارافرینان فعال و موفق در کار شخصی خود باشند با دریافت حق عضویت از اعضا که خود نیز انرا پرداخت می‌کنند و به کارگیری دبیر (( مدیر اجرایی)) و پرسنل موظف حقوق میگیرد اتاق را اداره کنند.

اکنون ایا اتاق اینگونه اداره می‌شود؟ شاید در ظاهر اینگونه است ،اما در واقعیت اینگونه نیست که اگر اینگونه بود و رییس محوری نبود نمیبایست اتاق ایران با وجود داشتن هیئت نمایندگان و هیئت رییسه چهار نایب رییس که هریک توان انجام وظائف رییس غیرموظف را دارند ، با بیماری رییس با مشکل مواجه و این همه جنجال ایجاد و اصرار بر انتخاب فوری رییس جدید باشد.
مگر نه اینکه برابر اساس نامه قراراست رییس خود از فعالین اقتصادی و کارافرینان دارای شغل شخصی موفق که بکاروکسب خود مشغول بوده و غیرموظف و غیرشاغل با کمک هیئت نمایندگان و هیئت رییسه و دبیر کل اتاق را اداره کند .
اگر اینگونه باشد که باید باشد چهار نایب رییس که انها نیز لزوما از کارافرینان فعال دارای شغل شخصی و غیرموظف درهیئت رییسه هستند میتوانستند با تقسیم کار حتی تا پایان دوره اتاق را مدیریت کنند.اما متاسفانه درحال حاضر اتاق بجایی رسیده که رییس غیرموظف و غیرشاغل مجبور است تمام وقت در اتاق حضور داشته باشد تا اتاق اداره شود بگونه‌ای که رییس پس از مدتی تبدیل به یک رییس سازمان شده و از یاد میبرد که خود یک کارافرین و صاحب بنگاه اقتصادی است .
در این شرایط است که اگر رییس کمی بیمار شود مدیریت اتاق با مشکل مواجه میشود ویا اگر رییس انگونه که باید مانند اقای جلال پور خود صاحبان بنگاه موفق اقتصادی باشد از کسب و کار وا میماند و در نهایت بیمار شده و یا مجبور میشود بخاطر کار و کسب خود عطای ریاست اتاق را به لقایش ببخشد و به دنبال سلامتی و مدیریت بنگاه اقتصادی خود برود .
درحالی که اگر انگونه که پیش بینی شده است اتاق بصورت جمعی توسط هیئت نمایندگان و هیئت رییسه و رییس غیر موطف و غیر شاغل که ازمدیران موفق بنگاه‌های اقتصادی بخش خصوصی باید باشد اداره میشد، باعث بیماری و ایجاد خسارت برای بنگاه شخصی اقای جلال پور نمی شد و اگر همچون همه انسان‌ها که ممکن است بیمار شوند بیمار میشد اتاق توسط هیئت نمایندگان و هیئت رییسه بویژه چهار نایب رییس و دبیرکل مدیریت میشد و اجبار به این همه حرف و حدیث و تحمیل هزینه به اعضا نبود .این مشکل کم و بیش در بعضی از استان‌ها نیز وجود دارد که پس از انتخاب هیئت رییسه هیئت نمایندگان هیچ کاره میشوند در هیئت رییسه هم بجز ریس و خزانه دار دیگران هیچ کاره هستند رییس نیز یا مدیر بنگاه اقتصادی موفق است که ازکار و کسب خود وامیماند و بیمار میشود و یا اینکه کارآفرین و مدیر موفق بنگاه اقتصادی نیست و فقط رییس اتاق بی مزد و مواجب است .که این صورت کارافرین نیست و درد بنگاه‌های اقتصادی را درک نمیکند ،آنچه مسلم است از پنج سال قبل که اتاق همانند دیگر سازمان‌های دولتی با بودجه مصوب مجلس تامین مالی میشود از اهداف و جایگاه خود دور شده و به یک سازمان دولتی که توسط مدیر غیر موظف بدون فیش حقوقی لیکن مستقر و شاغل اداره می‌شود تبدیل شده است ، بخاطر بودجه دولتی دولت‌ها نیز بخود حق میدهند در اموراتاق مداخله داشته باشند .

مدیریت فرد محوری و اداره تشکل به شکل سازمانها و ادارات دولتی کم و بیش در دیگر تشکل‌های به اصلاح بخشی خصوصی نیز وجود دارد .به امید روزی که تشکل‌های بخش خصوصی به خصوصی بودن و مدیریت جمعی برگردد.

 

#تشکل‌ها #ساختارها #اتاق #کارآفرینی #شفافیت

 

 

  1. *در گفت‌وگو با رئیس اتحادیه صادرکنندگان مطرح شد:

صادرکنندگان استان 20 میلیارد مشوق صادراتی طلبکارند

 

در حالی که ولی‌ا… افخمی‌راد معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت روزگذشته از اختصاص سه هزار میلیارد ریال مشوق‌های صادراتی مربوط به صادرات غیرنفتی و غیرپتروشیمی با اولویت صادرات دانش‌بنیان، یک هزار میلیارد ریال یارانه سود تسهیلات واحدهای تولیدی صادراتی و پنج هزار میلیارد ریال نیز از محل هدفمندسازی یارانه‌ها بر اساس درآمدهای حاصل به صادرکنندگان خبرداد، محمد حسین روشنک رئیس اتحادیه صادر کنندگان ووارد کنندگان خراسان رضوی گفت :متاسفانه تاکنون مشوق‌های صادراتی نتوانسته است به توسعه صادرات در کشور کمک چندانی کند

وی با بیان این مطلب به خراسان رضوی افزود :اگرچه وزارت صنعت ، معدن و تجارت رقم دقیق طلب صادرکنندگان استان از دولت بابت مشوق‌های صادراتی را اعلام نمی کند و در اختیار ما نیز قرار نمی دهد اما پیش بینی ما از رقم دقیق طلب صادرکنندگان خراسان رضوی چیزی در حدود 20 میلیارد تومان است.

تاجر نمی تواند روی شاید‌ها حساب باز کند

وی اضافه می‌کند :آن 9 میلیارد تومانی هم که به طور رسمی اعلام شده است به این دلیل بود که این مبلغ در سال 89 به عنوان جایزه صادراتی صادرکنندگان خراسان رضوی پیش بینی و تخصیص یافت اما با وجود این که این مبلغ به استان نیز رسید پس از مدتی به خزانه دولت برگشت داده شد.

روشنک با اشاره به این که پرداخت جایزه صادراتی به صورت غیر نقدی و به عنوان تسهیلات در مسیر صادرات کمکی به توسعه صادرات نمی کند تصریح کرد:صادرکننده باید بدانددر ازای مبلغ معینی صادرات کالا دقیقا چه مبلغی دستش را می‌گیرد تا ما به ازای آن در نرخ تمام شده کالای صادراتی اش تخفیف قائل شود .بی تردید تاجر نمی تواند روی شایدها حساب باز کند و کالای خود را به ضرر به طرف مقابل بفروشد.

وی همچنین گفت: جوایز صادراتی پیش بینی شده در برنامه فعلی مشابه موضوع مالیات بر ارزش افزوده است که صادر کننده ابتدا باید آن را بپردازد و بعد دنبال آن باشد تا همان پول را پس بگیرد .این درحالی است که چون اطمینانی به بازگشت این رقم ندارد همان ابتدا نرخ مالیات بر ارزش افزوده را روی کالای خود اضافه می‌کند و نتیجه این می‌شود که کالای ایرانی به لحاظ قیمتی توان رقابت در بازارهای جهانی را ندارد.

رئیس اتحادیه صادر کنندگان ووارد کنندگان خراسان رضوی با بیان این که صادرات موضوعی چند وجهی است این نکته را نیز خاطر نشان کرد که اگر می‌خواهیم صادرات تقویت شود باید ابتدا تولید را تقویت کنیم چراکه تا کالای تولیدی با کیفیت و قیمت تمام شده قابل رقابت با کالاهای مشابه خارجی وجود نداشته باشد صادر کننده موفق نخواهد بود .
نه بانک‌های داخلی و نه بانک‌های خارجی پای کار تامین یوزانس نیستند

وی تصریح کرد :تولید با کیفیت و قیمت تمام شده قابل رقابت نیازمند تامین مواد اولیه و تجهیز کارخانجات به تجهیزات روز تولید است دراین میان متاسفانه طی سال‌های اخیر واردات این دو محور اصلی تولید با مخاطراتی رو به رو شده است و در حالی که پیش از این مواد اولیه با پرداخت 10 درصدی و تامین 90 درصدی از طریق یوزانس قابل خریداز خارج از کشور بود اکنون باید با پرداخت 100 درصد نقدی همین مواد را به کشور وارد کنیم چراکه نه بانک‌های داخلی و نه بانک‌های خارجی پای کار تامین یوزانس نیستند.

وی همچنین اضافه کرد: همه این‌ها در حالی است که واحدهای صنعتی و تولیدی استان و حتی در کشور با ظرفیتی پایین‌تر از ظرفیت اسمی خود فعالیت می‌کنند اما در واقع همه هزینه‌های سربار تولید، مثل هزینه مصرف انرژی و … را می‌پردازند .یعنی این که کارخانجات ما وقتی زیر ظرفیت اسمی خود فعالیت می‌کنند قیمت تمام شده تولیدشان تا 30 درصد افزایش می‌یابد آن وقت صادرات این کالا برای صادر کننده صرفه اقتصادی ندارد .روشنک اضافه کرد :به این‌ها 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده که اطمینانی به بازگشت آن نیست و نیز هزینه‌های سنگین حمل و نقل جاده‌ای را در داخل کشور اضافه کنید.

دولت‌ها به راحتی می‌توانند جوایز صادراتی را پرداخت نکنند

رئیس اتحادیه صادر کنندگان ووارد کنندگان خراسان رضوی همچنین با بیان این که متاسفانه دولت‌ها به راحتی می‌توانند بر خلاف وعده‌های خود جوایز صادراتی و مشوق‌هایی از این قبیل را پرداخت نکنند افزود:در چنین مواقعی دست صادر کننده به هیچ جا بند نیست و نمی‌تواند به مرجعی اعتراض کند اما کافی است همین صادر کننده معوقه بانکی یا مالیاتی داشته باشد .آیا واقعا می‌تواند به بهانه این که از دولت طلبکار است بدهی خود را نپردازد ؟

وی اضافه کرد: متاسفانه وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم به راحتی از زیر بار پرداخت جایزه صادراتی که در دولت قبل وعده داده شده بود شانه خالی کرد در حالی که نباید این چنین باشد.

وی در پاسخ به این سوال که چه زمانی جوایز صادراتی یا فعالیت‌هایی مثل انتخاب صادر کننده نمونه می‌تواند به توسعه صادرات کمک کند ؟گفت :جوایز صادراتی باید دقیقا مشخص باشد به چه مقدار و در کدام مرحله ازفرایند صادرات پرداخت می‌شود تا صادر کننده بتواند روی آن به عنوان یک مشوق حساب کند در غیر این صورت مشوق پیش بینی شده در فرایند پرداخت گم می‌شود و سرنوشتی مثل مالیات بر ارزش افزوده پیدا می‌کند .

این گونه مراسم جنبه تشریفاتی دارد

وی درباره انتخاب صادر کننده نمونه هم گفت :این گونه مراسم تنها جنبه تشریفاتی دارد و از نظر صادرکننده به دلیل احترامی که می‌گذارند حائز اهمیت است وگرنه حتی هزینه‌های برگزاری این مراسم از خود صادر کنندگان تامین می‌شود .روشنک اضافه کرد :در حالی که می‌شد برای صادرکننده نمونه در هر سال تسهیلات ویژه‌ای پیش بینی کرد تا در کار صادرات توسعه بیشتری ایجاد کند متاسفانه آن دسته از صادر کنندگانی که بارها به افتخار صادرکننده نمونه دست یافته اند حتی یک دلار منفعت از این نام و نشان نبرده اند .
وی در همین باره پیشنهاد داد برای تشویق صادر کنندگان نمونه تخفیف‌هایی بابت تعرفه واردات مواد اولیه ،واردات کامیون‌های با کیفیت بدون تعرفه گمرکی ،حذف قانونی دریافت مالیات بر ارزش افزوده و… پیش بینی شود .وی با تاکید بر این که در استان همه مسئولان تلاش چشمگیری در توسعه صادرات استان طی سال‌های اخیر داشته اند گفت که متاسفانه پاره‌ای از مشکلات آن جایی به وجود می‌آید که اختیارات استاندار و سایر مسئولان استانی محدود شده است.

 

#ساختارها #صادرات #تعرفه #حمل_و_نقل #جوایز #تشکل‌ها #مالیات #واردات #بانک #تولید #قیمت_تمام_شده #دولت

9/3/1395 – روزنامه خراسان

http://khorasanrazavi.khorasannews.com/newspaper/BlockPrint/161413

 

 

  1. بررسی زمینه‌های صادرات موفق در گفت وگو با محمد‌حسین روشنک، رئیس کانون کارآفرینان استان؛

نتوانستیم در بازار هدف بمانیم

 

 

صادرات در ظاهر به حوزه بازرگانی مربوط می‌شود اما علی رغم ظاهر ساده فروش محصول در بازارهای هدف، با پیچیدگی‌های فراوانی روبه‌روست.

طبعا عوامل متعددی در رونق صادرات می‌تواند موثر باشد و در این میان حضور پر توان و برنامه‌ریزی شده رقبای منطقه‌ای ایران در بازارهای اقتصادی بر پیچیدگی این فضا افزوده است. محمدحسین روشنک اما بر این باور است تا زمانی‌که تولید موفقی نداشته باشیم، نمی‌توانیم حرفی از صادرات موفق بزنیم. این حرف برای من که به دنبال الگوی صادرات موفق بودم مطلوب بود. به تعبیر وی باید ایران از مبدا واردات کالای کشورهای خارجی به مقصد صدور و صادرات کالاهای وطنی تبدیل شود. در ادامه حاصل گفتگوی ما با محمد‌حسین روشنک، رئیس اتحادیه صادرکنندگان و وارد‌کنندگان و رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی آمده است که می‌خوانید.

 در گفتگو با شما می‌خواهم بدانم برای رسیدن به صادرات موفق باید چه کنیم؟

ما باید اقتصادمان را یک سبد ببینیم. پایه اول این سبد اقتصاد نیروی انسانی است، چه در حوزه مدیریتی و چه کارمندی و کارگری.اگر صادرات موفق و اشتغال موفق می‌خواهیم باید به تولید بپردازیم. تولید موفق چیست؟ هیچ‌وقت فراموش نکنید تولید موفق، تولید ارزان و با‌کیفیت است. یعنی تولید موفق را باید با رقبای خارجی خودش ارزیابی کنید. یعنی ما اگر آمدیم گوشی تلفن همراه تولید کردیم، باید بتوانیم با گوشی هم‌تراز خودش رقابت قیمتی و کیفیتی داشته باشیم. ما به این تولید می‌گوییم موفق. اگر این را داشته باشیم آن زمان است که می‌توانیم صادرات موفق هم که شما دنبالش هستی، داشته باشیم.

 ما در حال حاضر با یک مشکل اصلی در کشور مواجهیم و آن افزایش قیمت تمام شده تولیدات اعم از خدمات و محصولات است. همچنین وضع تعرفه‌ها گواه این مطلب می‌تواند باشد که در مولفه قیمت همچنان جای کار داریم و عقبیم. بله این یک مسئله است که متاسفانه تا از آن رها نشویم نمی‌توانیم درباره قیمت تمام شده حرفی بزنیم. در حال حاضر به هر دلیلی ما در قیمت تمام شده با اشکال مواجه شده‌ایم و چون در قیمت تمام شده، در شرایط مساوی کیفیت با اشکال مواجهیم صادراتمان با مشکل روبه‌رو شده و گرچه درست است که توانسته‌ایم با وضع تعرفه‌ها از تولیدات خودمان حمایت کنیم ولی به میزان نیاز مصرف داخلی‌مان بوده است؛ نه برای انجام صادراتمان. یعنی صرفا در داخل می‌توانی به مردم بگویی ما به وسیله ایجاد تعرفه، کالا و خدمات را به مردم خودمان گران‌تر بفروشیم. در واقع به کالای داخلی خودمان از جیب مصرف‌کننده فرصت و فضا و سوبسید می‌دهیم. نمونه و نماد این کار خودروست؛ در واقع داریم به خودرو و همچنین به دولت از جیب مصرف‌کننده سوبسید می‌دهیم. عملا سوبسید و یارانه از سمت مصرف‌کننده به سمت دولت و خودروساز داخلی پرداخت می‌شود. اما برای صادرات این داستان‌ها دیگر وجود ندارد، من نمی‌توانم بروم و به خارجی بگویم چون کالای ما در داخل گران تمام می‌شود تو بیا و حمایت کن که با قیمت مناسب، دست مصرف‌کننده تو برسد. چنین چیزی خنده‌دار است. این عارضه‌ای که وجود دارد حتی به رکود هم دامن می‌زند که قیمت تمام شده از میانگین قیمت تمام شده جهانی بیشتر است و این باعث شده نتوانیم صادرات خوبی داشته باشیم و چون صادرات نداریم به دلیل اینکه ظرفیت تولیدمان مازاد بر مصرف داخل است در نتیجه بخشی از بنگاه‌های تولیدی و خدماتی ما خالی می‌ماند و بعد چون با درصدی از ظرفیت کار می‌کند و هزینه سربار ثابت است، باید قیمت تمام شده را افزایش دهد. یعنی یک دور باطل.

 به نظر می‌رسد هر چیزی که ارز‌آوری داشته باشد شما به نوعی در ذیل صادرات قلمداد می‌کنید. این نگاه حداکثری به صادرت است.

بگذارید من همین نکته را بگویم. اصلا شما مقوله توریسم را در نظر بگیرید. ما در شهری زندگی می‌کنیم که می‌توانیم صادرات بزرگی از محل جذب توریسم داشته باشیم. جذب توریسم باعث ارز‌آوری است. با جذب زوار کسب درآمد ارزی کنیم. از دید من به عنوان یک بازرگان برای جذب توریسم خیلی چیزها را اگر مباح و حلال است و حرام نیست، از توریست دریغ نکنیم. اما واقعا دلیل ندارد و ما امروز بیش از هر چیزی به درآمدهای صادراتی‌مان نیاز داریم. باید ده‌ها رستوران و فضای جذاب و تفریحی باب میل توریست‌ها فراهم کنیم. نباید برای گردشگر محدودیت‌های بی‌دلیل قائل شویم.

 

تقریبا همه اتفاق نظر دارند که تولید، مزیت قیمتی خودش را از دست داده و قابل رقابت نیست. اما شما به عنوان یک بازرگان و فعال بخش اقتصادی بگویید چه عواملی در این مسئله نقش دارد؟

سوال خوبی است. چرا قیمت تمام شده کالا و خدمات ما آنچنان بالا رفته که ما مجبوریم هر روز دیوار تعرفه را بالا ببریم و یعنی هر روز دریافت یارانه از مردم را به نفع دولت یا به نفع تولید بیشتر کنیم؟ چرا؟ چه دلیلی دارد؟ چه کسی مقصر است؟ آیا دولت یا تولید‌کننده مقصر است؟ کجا اشکال به وجود آمده است؟

من قبل از اینکه یک بازرگان باشم، یک تولید‌کننده‌ام و همچنان هم تولید می‌کنم و زیباترین نوع تولید را هم دارم. به عنوان یک تولید‌کننده می‌گویم شما برو و بررسی کن که چرا قیمت تمام شده کالای ما به حدی رسیده که نماد صنعت ما که خودروست امروز در داخل ایران به دو و نیم برابر قیمت تمام شده کشورهای جهان به مردم عرضه می‌شود. چرا؟ بالاخره یک کسی باید جواب بدهد. اگر تولید‌کننده مقصر است خب باید بیاید و جواب دهد. اگر دولت مقصراست بیاید و جواب بدهد. اگر بانک‌ها مقصرند بیایند جواب بدهند. مگر مردم ما درآمدشان از مردم دنیا بیشتر است که هزینه تمام شده بیشتری بپردازند؟ این باعث می‌شود سایر خدمات را هم بالاتر بپردازند.

 ما زمانی به کشورهای آسیای میانه مواد غذایی اعم از ماکارونی، کمپوت، رب گوجه، مرغ و تخم‌مرغ صادر می‌کردیم. حالا آن کشورها خودشان تولید می‌کنند و دیگر آن کالا را از ما نمی‌خرند و به جایی رسیده که ما نمی توانیم صادر کنیم. چرا برای این مسئله کاری نکرده‌ایم؟

یک روزی هم ما همین کالاها را از کشورهای دیگر وارد می‌کردیم اما خودمان شدیم تولید‌کننده. کم‌کم مازاد تولید داریم و صادر‌کننده هم شدیم. اما فکر می‌کنید چرا همچنان کالاها را وارد می‌کنیم؟ به خاطر همان دو دلیلی که عرض کردم. قیمت و کیفیت بهتر. خارجی‌ها کیفیت محصولشان را ارتقا دادند تا همچنان بتوانند صادرات خودشان را انجام بدهند. همچنان هم تولیداتشان را با کیفیت ارائه می‌دهند. تکنولوژی را صادر می‌کنند. اما ما برای کشورهای هدف که داشتیم چنین کاری نکردیم و درمانده‌ایم. چرا؟ چون وزارت صنعت و معدن و تجارت نه تنها در این دولت بلکه از سه دولت قبل باید می‌آمدند فکر امروز را می‌کردند که کشورهای بازار هدف ما می‌آیند و پیشرفت می‌کنند و ما برای چنین روزی برنامه‌ریزی کنیم. ما هم باید خودمان را بالاتر می‌کشیدیم که نکردیم. امروز ما فقط کالایی می‌توانیم صادر کنیم که کشورهای هدف ما نتوانند آن را تولید کنند.

من به عنوان رئیس کانون کارآفرینان استان نیز می‌گویم که برای اشتغال باید تولیدمان را بالاتر ببریم. من اشتغال لازم دارم. لذا ما به هر دلیلی اعم از تحریم‌ها یا مدیریت‌های داخلی نتوانستیم کالاهایمان را در بازارهای هدف نگه داریم. ما درجا زدیم. مربوط به این دولت هم نیست. از گذشته ریشه داشته است.

 

تولید ما صادرات محور نیست؛ من تولید‌کننده صرفا به این فکر می‌کنم این بار خودم را رد کنم. دیگر به عوارضش بر صادرات کشور کار ندارم. فکر می‌کنم کمی کوته‌بینانه به صادرات و تجارت نگاه کردیم در این سال‌ها و خیلی بازار تجارت را دست‌کم گرفته‌ایم. حضور در نمایشگاه‌های خارجی‌مان را وقتی با نحوه حضور سایر کشورها مقایسه می‌کنیم تفاوت‌های زیادی می‌بینیم.

اتفاقا شما به مطالب خوبی اشاره می‌کنید. من خوشحالم که دیدگاه‌های اقتصادی و توانمندی در حوزه مطبوعات ما در این حد است. حرفی که شما الان زدید حرف کارشناسی بود که من سال‌هاست پیرامونش فکر می‌کنم. این نگاهی که می‌فرمایید خیلی دلایل متعددی دارد. ما از پنج سال قبل تا به حال نرخ تورم را کنترل کردیم. اما حداقل میانگین این‌ها را درنظر بگیریم خب ۵۰‌درصد قیمت تمام شده کالاهای تولیدی ما افزایش پیدا کرده است. در طرف مقابل دولت نرخ ارز را دستوری ثابت نگه داشته است. خب این چه عوارضی داشته است؟ کسی می‌تواند عوارض منفی این مسئله را نادیده بگیرد؟ اگر بنا باشد من دلایل کاهش صادرات را بگویم، این را بر پایه تولید و قیمت تمام شده می‌بینم که زیر‌مجموعه‌اش می‌شود بی‌ثباتی نرخ ارز در کشور. چرا دولت نرخ ارز را ثابت نگه می‌دارد؟ برای اینکه منابع دولت عمدتا نفتی است. اگر نرخ ارز را بالا ببرد تورم را نمی‌تواند کنترل کند. در نتیجه برای کنترل تورم از محل درامدهای نفتی قیمت ارز را ثابت نگه داشته و تولیدات ما روی دست تولید‌کننده داخلی باد کرده است. بعد هم ما مدام دنبال این می‌گردیم که چه کسی مقصر است. این‌ها پاسخ سوال شماست که چرا ما کوته‌بینانه نگاه می‌کنیم یا اثر یک تصمیم را بر مقوله‌های دیگر در نظر نمی‌آوریم.

 صادرات از جهتی که به مراودات ما با بیرون از مرزها ارتباط پیدا می‌کند، خود‌به‌خود دستگاه‌هایی که در این حوزه نقش مستقیم را دارند، می‌توانند نقش پررنگ‌تری داشته باشند. من قبلا در مورد رقبای منطقه‌ای ایران به شما عرض کردم. اما چرا تا‌کنون ظرفیت وزارت امور خارجه به خوبی پای این مسئله نیامده است؟

این سوال من هم هست. سفیر ترکیه را شما اشاره کردید چه‌ها که نمی‌کند. من هم سفیر کشور چین را می‌گویم. او می‌داند یک نفر بازرگان مثلا به نام روشنک که مسئول اتحادیه صادر‌کنندگان در خراسان هست وجود دارد. از تهران برنامه‌ریزی می‌کند که یا بیاید مشهد این فرد را ببیند یا این آدم را دعوت کند به سفارت‌خانه و با او ملاقات کند. اما واقعا سفرای ما بیایند و بگویند چنین کاری می‌کنند؟ این کار سفیر یک کشور درباره یک نفری است که در مقیاس کلان عددی هم نیست. اما شاید او حساب کرده که این گردش صادرات و وارداتش در سال برای تمام نقاط دنیا ۲۰‌میلیون دلار باشد. حاضر شده برای این کار از تهران بیاید این بازرگان را ببیند که ارتباط تجاری او را با کشور متبوعش برقرار کند. آیا سفرای ما این کار را می‌کنند؟ آیا می‌توانند ادعا کنند چنین کاری کرده‌اند؟ تازه به سراغشان هم بروی، می‌گویند این مربوط به ما نمی‌شود.

ما عافیت طلب نیستیم

به نظر من بخش خصوصی هم کمی عافیت‌طلب است. حکایت برخی تاجران ما این است که می‌خواهند از عرض رودخانه رد شوند، بدون اینکه پاهایشان خیس شود.

شما که به دنبال جواب سوالات خودت هستی بدان بخش خصوصی ما با این شرایط سختی که وجود دارد واقعا عافیت‌طلب و راحت‌طلب نیست. این بخش خصوصی فعلی را می‌گویم به شما که بدانید و بنویسید این بخش خصوصی امروز ما منفعت‌طلب نیست! ولی در گذشته این‌طور بوده، این احتمال طبیعی است که در حال حاضر هم باشد.

من جواب می‌دهم. در گذشته بوده. بسیاری از این ماشین‌سازی‌ها و صنایع که رشد نجومی هم کرده‌اند و مدعی هم هستند دلار ۳۰۰‌تومان را به ۷ تومان گرفتند. می‌دانم شما این اطلاعات را داری. دلار در زمانی که ۶۰۰‌تومان بود این‌ها به ۱۳۰‌تومان گرفتند. این منفعت‌طلبی در گذشته بوده که این‌ها الان هم عده مشخص و مخصوصی هستند که جمعشان هم جمع است! همه می‌شناسند، می‌دانم که شما هم می‌شناسید. این‌هایی که ارز ۷‌تومانی برای صنعتشان گرفتند کاملا مشخصند، این‌هایی که ارز ۱۳۰‌تومانی برای صنعتشان گرفتند، مشخص هستند. آن‌هایی که زمین مفت گرفتند مشخصند، این‌هایی که ماشین‌آلات با قیمت‌هایی باور‌نکردنی گرفتند مشخصند. این‌هایی که وقتی مجوز گرفتند مجوزشان به تنهایی به نرخ امروز به ده میلیارد تومان ارزش داشته است و به نرخ همان زمان ۱۰۰‌میلیون تومان می‌ارزید، مشخص است. بله، شاید بگوییم آن‌ها امروز دیگر حال و حوصله کارکردن ندارند، چون باید بروند ارز را به نرخ آزاد بخرند و کار را به نرخ آزاد و برق را به نرخ آزاد بخرند. شاید آن گروه از بنگاه‌داران اقتصادی ما حال و حوصله نداشته باشند. اما اکثریت امروز بنگاه‌های کوچک و متوسط ما هستند، این‌ها اتفاقا حال و حوصله کار کردن دارند، منفعت‌طلب و عافیت‌طلب هم نیستند. من قبول دارم منفعت طلبان در گذشته بوده‌اند.

افزایش مالیات در شرایط رکود !

برخی صادرکنندگان به برخی رویه‌های بانکی و مالیاتی اعتراضاتی دارند. محور این اعتراضات چیست و چرا رسیدگی نمی‌شود؟

در رابطه با سازمان امور مالیاتی حرف ما این است که خب ما باید درآمد داشته باشیم که بتوانیم مالیات درآمد بپردازیم. شما از این طرف می‌آیی و می‌گویی رشد اقتصادی پایین آمده و از این طرف می‌گویی اشتغال کم شده. این را هم قبول داری، پس چگونه سالی ۳۰‌درصد روی مالیات اضافه می‌کنی؟ از چه منبعی می‌خواهی این را بگیری؟ واقعا چگونه می‌شود این تعارض را فهمید؟ از کجا؟ وقتی شما خودت قبول داری مسئله داریم، پس این چه رفتاری است؟

من تاکید می‌کنم مالیات بر حق را باید داد و اگر کسی نداد باید گرفت. اما واقعا مالیات بر حق را باید گرفت. مالیاتی را که مبتنی بر رشد اقتصادی باشد، باید گرفت. رشد اقتصادی شما چند درصد بوده که می‌خواهی بیایی سالی ۳۰‌درصد به دریافت مالیاتت اضافه کنی؟

درباره ارزش افزوده هم همین مسئله را داریم. گفتند مالیات بر ارزش افزوده را باید مصرف‌کننده بدهد. در کجای کشور ما در ابتدا این مالیات را مصرف‌کننده می‌پردازد؟ درست است که در نهایت می‌دهد اما چگونه؟ تولید‌کننده که روی قیمت تمام شده اضافه می‌کند. تو مستقیم می‌روی از تولید کننده می‌گیری و او باید در قیمت تمام‌شده‌اش لحاظ کند.

همچنین در رابطه با مسئله بانک‌ها وقتی شما آمدی دستوری نرخ ارز را تعیین کردی، یک روز نرخ تورم در کشور ۵۰‌درصد است خب شما دستوری آمدی و گفتی به پس‌انداز ۱۸درصد سود بده. معنی این کار چیست؟ یعنی ۳۲‌درصد از ارزش پول پس‌انداز گذار را ندادی. خب در آنجا باید می‌گذاشتی پس‌انداز گذار آزادانه می‌گفت باید سود بیشتری بدهی تا ارزش پولم حفظ شود. امروز هم که نرخ تورم را ۱۰‌درصد آورده‌ای باید بگویی من به سپرده تو ۱۱‌درصد می‌دهم و از دریافت‌کننده تسهیلات هم ۱۳‌درصد می‌گیرم، نه ۲۸‌درصد. 

 

 

#صادرات #ارز #تولید #ساختارها #دیپلماسی #تعرفه #یارانه

#اشتغال #کارآفرینی #مالیات #خودرو #دولت #تشکل‌ها #خصوصی #بانک #واردات #قیمت_تمام_شده #تورم #گردشگری

 

 

  1. تولید مشترک در راستای تقویت صادرات 

 

من معتقدم سرمایه‌گذاری خارجی یک شبه اتفاق نمی‌افتد؛ این مسئله فکر می‌کنم برای بیشتر اهالی اقتصاد پذیرفتنی باشد. حال اینکه چرا تا‌کنون این مسئله اتفاق نیفتاده یا کمتر مورد توجه واقع شده، مسئله دیگری است که در جای دیگری می‌توان به آن پرداخت. اما در بین این تحلیل‌ها و گفت و شنود‌ها نباید از نظر دور داشته باشیم که سرمایه‌گذاری خارجی در کش‌و‌قوس وابستگی‌ها و متغیرهای متعددی است که هر‌کدام از آن‌ها به واقع ریشه در جایی دارد. در نتیجه در گام اول باید دانست و پذیرفت که روال تکامل مذاکرات برای صادرات و تجارت زمان‌بر است‌؛ چرا‌که امروزه در دنیا برای سرمایه‌گذاری وسواس‌ها و حساب و کتاب‌های مختلفی وجود دارد. این رسم مشهور است که هر سرمایه‌گذار اعم از دولتی و خصوصی برای ورود به هر حوزه‌ای نیازمند بررسی‌ها و مطالعات مختلفی است. 

هرچند باید روند جذب سرمایه‌گذار شتاب بیشتری به خود بگیرد اما در همین مدت دیدیم که ورود هیئت‌های تجاری اروپایی در ایران می‌تواند زمینه‌ساز ورود تکنولوژی‌های نوین و توسعه برنامه‌های تجاری و اقتصادی باشد. درست همان‌گونه‌ که پژوی فرانسه در صنعت خودروی ما پس از مذاکرات و بررسی‌ها به قرارداد رسید و هنکل آلمان نیز در ادامه سهمی از خط تولید ما را خریداری کرد. نکته دیگر این است که باید میان سرمایه‌گذاری‌های کلان و سایر وجوه سرمایه‌گذاری تفکیک قائل شویم. پروسه سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف نیز قابل تفکیک است. در سرمایه گذاری‌های کلان به‌هیچ‌وجه نمی‌توان امیدوار بود که در بازه زمانی کوتاهی صورت بپذیرد؛ چرا‌که نیامند کار کارشناسی چه در داخل و چه در آن طرف و نزد هیئت‌های تجاری خارجی‌هاست. 

در همین راستاست که من عرض می‌کنم مذاکرات تجاری ایران باید ادامه‌دار باشد تا به نتیجه برسد. درست به همان صورت که این مذاکرات با کشورهای کره و ژاپن در حال بررسی است.

مسئله دیگری که جا دارد همینجا اضافه کنم موافقت‌ها و مخالفت‌هایی بوده که پیرو این رفت‌و‌آمدهای هیئت‌های تجاری صورت می‌گرفته است. این رفت‌و‌آمدهای تجاری فی نفسه چیز بدی نیست و ارتباط و مهارت‌های ارتباطی ما را با رقبا و سایر کشورها ار منظر اقتصادی تقویت می‌کند و ما بیش از پیش در جریان نوع و سطح مراودات و تعاملات قرار می‌گیریم. تاحدی نیز حجم ورود هیئت‌های تجاری پس از برجام قابل درک است؛ چرا‌که ایران به دلیل محدودیت‌های تحریمی ناچار به قطع ارتباط با برخی کشورها بود. نمی‌توان انکار کرد که برخی از این هیئت‌های تجاری به‌طور طبیعی برای کسب بازار فروش و عرضه محصولات خود به ایران آمده بودند اما این تمام ماجرا نبود و نیست؛ چرا‌که ایران مواضع خود را در پای میز مذاکرات تصریح کرد و برخی از این هیئت‌ها پس از اینکه متوجه مواضع تجاری ما شدند با عقب‌نشینی از میز مذاکرات، ترجیح دادند در ادامه صرفا نظاره‌گر رفتار ایران با سایر گروه‌های تجاری و اقتصادی باشند.

موضع ایران که به طور رسمی و حتی در لایه‌های بخش خصوصی اتاق‌های بازرگانی دنبال می‌شود، مبتنی بر جذب همکاری‌های فنی و تولید مشترک در جهت تقویت و رشد صادرات بوده و هست. پس طبیعی است گروه‌هایی که با این مواضع بیشترین هم‌خوانی را داشته باشند، در اولویت برنامه‌ها قرار می‌گیرند و روند مذاکرات و مراحل انجام سرمایه‌گذاری را تا انتها پا به پای ما می‌پیمایند.

#صادرات #ساختارها #دیپلماسی #تولید #خودرو #سرمایه #دیپلماسی #اتاق #کسب_و_کار #تشکل‌ها #تحریم

 

 

  1. رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی:

اخذ مالیات ارزش افزوده از واگن‌های صادراتی قانونی نیست

 رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی گفت: اخذ مالیات ارزش افزوده از واگن‌های صادراتی قانونی نیست

به گزارش ایسنا، منطقه خراسان و به نقل از روابط عمومی اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی، محمد حسین روشنک با اشاره به اجرایی شدن بسته حمایت از صادرات اظهار کرد: متاسفانه نه تنها بسته حمایت از صادرات تاکنون اجرایی نشده بلکه هر روز شاهد سنگ‌اندازی‌های جدیدی بر سر راه صادرکنندگان هستیم.

وی ادامه داد: به تازگی شاهد محدودیت‌های صادراتی جدیدی هستیم از جمله اینکه اخیرا راه‌آهن بخشنامه‌ای را به استان‌ها صادر کرده مبنی بر اینکه صادرکنندگان باید ٩ درصد ارزش افزوده بابت كل كرايه واگن‌های صادراتی پرداخت كنند.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی تاکید کرد: در حال حاضر با مشکلات عدیده‌ای که در اقتصاد کشور وجود دارد، بازرگانان امکان پرداخت هزینه‌ها به صورت دلار را ندارند و بنابراین باید تمام مخارج با پول رایج کشور و به ریال پرداخت شود. روشنک با بیان اینکه به گفته بسیاری از کارشناسان یکی از راه‌های برون رفت از رکود توجه به اقتصاد صادرات محور است، تصریح کرد: همواره گفته شده که صادرات معاف از مالیات است اما راه‌آهن بدون توجه به این موضوع به دنبال گرفتن مبلغی اضافی از صادرکنندگان است.

رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به اینکه متاسفانه هنوز هم در کشور شاهد تصویب قوانین یک‌باره از سوی مسئولان هستیم، گفت: از روز گذشته صادرکننده با مراجعه به راه‌آهن با قانون جدید احتساب هزینه‌ها به دلار مواجه شده که این امر مقدار ناچیز صادرات کنونی را نیز کاهش خواهد داد.

وی ضمن انتقاد از این اقدام راه‌آهن که بدون اطلاع قبلی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی و کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی استان نسبت به این اقدام راه‌آهن به شدت انتقاد دارد و به نظر من برای وضع قوانین نباید به صورت یک‌باره وارد عمل شد و برای تصویب یک قانون باید جلسات متعددی با حضور دست‌اندرکاران و کارشناسان این امر برگزار شود.

 

#ساختارها #ارز #حمل_و_نقل #مالیات #صادرات #قانون #تشکل‌ها

27/7/95

://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D9%88%DB%8C%DA%98%D9%87-%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-63/3264870-%D9%88%D8%A7%DA%A9%D9%86%D8%B4-%D8%A7%D8%AA%D8%AD%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D9%87-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D8%AE%D8%B0-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D8%B1%D8%B2%D8%B4-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D9%88%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D9%88%D8%A7%DA%AF%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA%DB%8C

 

 

  1. رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی:

کارت‌های بازرگانی واگذار شده در خراسان رضوی از میانگین کشوری کمتر است

 

رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: تعداد کارت‌های بازرگانی واگذار شده در خراسان رضوی کمتر از سایر استان‌ها بوده و از آن استفاده کمتری می‌شود.

محمدحسین روشنک در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهد مقدس اظهار داشت: باید در نظر داشت که متولی صدور کارت‌های بازرگانی تنها اتاق بازرگانی نبوده و در بخشی که تولی‌گری آن با این نهاد است نیز قوانینی گذاشته شده که باید حتما در همان چارچوب عمل شود.

وی ادامه داد: اشکالی که در این حوزه وجود دارد این است که افرادی که قصد استفاده از کارت بازرگانی را دارند به سبب مشکلات موجود در قوانین خودشان برای دریافت این کارت خودشات مراجعه نداشته و از کارت سایر افراد استفاده می‌کنند.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و وارد کنندگان خراسان رضوی بیان کرد: تعداد این دسته از کارت‌هایی که در واقع به نام فردی صادر شده و فرد دیگری از آن استفاده می‌کند و یا به عبارت دیگر واگذار شده‌اند در خراسان رضوی نسبت به سایر استان‌ها کمتر بوده و همان طور که گفته شد ضعف موجود در قوانین مالیاتی و دارایی بوده که فعال اقتصادی را مجبور می‌کند شفافیت عملکرد خود را کنار گذاشته و از خلاهای موجود استفاده کند.

روشنک تأکید کرد: به عبارت واضح باید گفت که استفاده از کارت‌های بازرگانی که به نام خود فعال صادر نشده‌اند نتیجه فشارهایی است که در قانون مالیات و تأمین اجتماعی به فرد وارد می‌شود و برای از بین رفتن آنها باید قوانین موجود در این بحث را اصلاح کرد.

وی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر یک سری شرایط برای صدور کارت بازرگانی در نظر گرفته شده که اتاق بازرگانی باید برای هر فرد درخواست دهنده که آن‌ها را داشته باشند کارت را صادر کند و در نتیجه چاره‌ای برای اتاق وجود ندراد که برای برطرف کردن این مشکل باید ساز و کارها و قوانین مدون بهتری برای این مقوله در نظر گرفته شود.

#صادرات #ساختارها #مالیات #کارت_بازرگانی #شفافیت #اتاق #تشکل‌ها #قانون

 

://www.tasnimnews.com/fa/news/1395/09/03/1248172/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%88%D8%A7%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%B6%D9%88%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86%DA%AF%DB%8C%D9%86-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%DB%8C-%DA%A9%D9%85%D8%AA%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

 

3/9/95

 

 

  1. * رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی:

وضعیت نامناسب بخش خصوصی خراسان رضوی / روند پرداخت و استرداد مالیات میزان صادرات را کاهش داده است

 

رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: هم اکنون به علت رکود عمیقی که وجود دارد بخش خصوصی در خراسان رضوی که صاحب ۹۵ درصد اقتصاد است وضعیت خوبی ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس محمد حسین روشنک ظهر امروز در سی‌امین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی که در سالن اجتماعات ساختمان شهدای دولت استانداری این استان برگزار شد اظهار داشت: با اینکه چند سال است که رکود وجود داشته اما مالیاتی که از شرکت‌های خصوصی طلب می‌شود افزایش پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: همچنین موضوع پرداخت و استرداد مالیات بر ارزش افزوده برای صادرات میزان آن را در استان کاهش داده زیرا صادرکنندگان پس از پرداخت 9 درصد برای تأمین منابع مالی خود مجبور به احتساب آن در قیمت تمام شده بوده و لذا بهای محصول بالا می‌رود.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی ادامه داد: بالا رفتن قیمت محصول سبب می‌شود که بازار از دست صادرکنندگان خارج شده و طرف مقابل تمایلی به خرید کالای ایرانی نداشته و لذا میزان صادرات کاهش یابد. روشنک بیان کرد: همچنین هزینه‌های دیگری بر صادرات تحمیل می‌شود که آنها نیز در قیمت تمام شده کالا تأثیر می‌گذارند هزینه بالای حمل و نقل و بهای خدمات صادراتی به ویژه در گمرکات از جمله این هزینه‌ها است.

وی با تأکید بر الزام توجه به صادرات،خاطرنشان کرد: اگر صادرات به کمک تولیدکننده نیاید نمی‌توان به رفع معضلات اقتصادی از جمله بیکاری امیدوار بود. همچنین در ادامه این جلسه اسماعیل آذری رئیس اتاق تعاون خراسان رضوی با اشاره به اینکه مشکلات بخش خصوصی و تعاون در خراسان رضوی تا حدود زیادی به هم شباهت دارد، خاطرنشان کرد: در خراسان رضوی 22 تعاونی در امر صادرات فعالیت دارند که 17 درصد صادرات استان از طریق آنها انجام می‌شود و از این حیث خراسان رضوی رتبه نخست در کشور را به خود اختصاص داده است.وی ادامه داد: در زمانی که قانون معافیت‌های مالیاتی برای تعاونی‌ها تصویب شد تعاونی‌های مرزنشین تشکیل نشده بودند و لذا هم اکنون آنها از معافیت‌های مالیاتی تعاونی‌ها بهره‌مند نیستند.

 

#مالیات #صادرات #ساختارها #رکود #دولت #تشکل‌ها #حمل_و_نقل #گمرک #قیمت_تمام-شده

 

 

  1. #یادداشت

بیمهری وزارت صنعت به طرح «تولید بدون کارخانه»

چند روزی است که قلم می‌خواهد از ایده‌ای که سال‌ها قبل تحت عنوان «تولید بدون کارخانه» در جامعه اقتصادی مطرح کردم و سرنوشت آن بنویسد اما سرخوردگی و دلشکستگی از کم توجهی وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت و بعضی از معاونان و مشاوران ایشان که نشانه عدم درک آن‌ها از نقشی که این طرح می‌تواند در حوزه تولید تجارت داشته باشد باعث شده بود یارای همراهی با قلم را از من بگیرد.

اما برگزاری جلسه کمیته ماده 76 به خواست انجمن مدیران در خصوص پیگیری اجرای ایده و طرح تولید بدون کارخانه که سال‌ها قبل توسط اینجانب مطرح و در آن زمان مورد تایید جامعه اقتصادی بخش تولید و تجارت خصوصی و دولتی استان قرار گرفت و در سفر استانی هیأت دولت به خراسان رضوی به عنوان یکی از مصوبات سفر تایید و مقرر شد اولین پروانه تولید بدون کارخانه برای شرکت ایمان تجارت روشن که از سالها قبل اجرای طرح را با تولید کالای صادراتی با برند خزر در قالب بدون کارخانه شروع کرده بود صادر شود از یک طرف و پیگیری خوب خبرنگار محترم روزنامه دنیای اقتصاد از طرف دیگر باعث شد نوشتن ممکن شود.

پس از سالها پرونده تولید بدون کارخانه، درخواستی برگرفته از یک ایده توسط سازمانهای مسئول در استان خراسان تکمیل و به وزارت صنعت و معدن و تجارت برای تایید و ابلاغ آیین‏نامههای مربوط ارسال شد که در وزارتخانه نیز کامل و قرار بود در روزهای پایانی دولت دهم اولین پروانه تولید بدون کارخانه صادر شود؛ البته پس از مطرح شدن این ایده تعداد قابل توجهی درخواست از جای جای ایران اسلامی نیز به وزارتخانه ارائه شده بود و قرار بود به تدریج و بر اساس آیین‏نامهای که همان زمان تدوین شده بود، پروانه تولید صادر شود.

با تغییر دولت و شروع کار جناب آقای نعمتزاده در وزارت صنعت، معدن و تجارت صدور پروانه متوقف شد تا آیین‌نامه و دستورالعملها کامل شود اما از آن زمان با وجود پیگیری مداوم اینجانب به عنوان مطرحکننده ایده و متقاضی دریافت پروانه تولید بدون کارخانه «برندینگ» تکمیل آییننامه ادامه دارد تا قدرت و سرعت مدیریت اقتصادی کشور در تصمیمگیری نمایان شود.

طرح تولید بدون کارخانه «برندینگ» چه زمانی و چرا مطرح شد؟

آیا این ایده برای اولین بار در دنیا مطرح و برای صاحبان برند‌های معروف ناشناخته بوده است؟

یا اینکه از ده‌ها سال قبل ظرفیت خالی کارخانجات موجود دنیای صنعتی پیشرفته با تولید بدون کارخانه پر شده و هر روز گسترش پیدا کرده و میکند؟ بله برندهای معروف دنیا که در بازار ایران نیز جایگاه ویژه دارند از ده‌ها سال قبل بر اساس تولید بدون کارخانه پایه‌ریزی شده است.

در ایران که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به سوی صنعتی شدن گام بر می‌داشت، به دلیل سهمیهای و کوپنی بودن کالاهای تولیدی و نبود صادرات و برند نیازی به این حوزه از فعالیت اقتصادی احساس نشده بود.

لیکن با پایان تجارت کوپنی و شروع صادرات جای خالی برند و تولید بدون کارخانه در کشور برای کسانی که در تجارت خارجی به ویژه صادرات به خوبی احساس شد.

همین احساس نیاز بود که اولین بار موضوع برند به ویژه برند صادراتی و ایجاد واحد و نشریه برند را در اتحادیه صادرکنندگان خراسان مطرح و راه‌اندازی کردیم و برای تکمیل و پشتیبانی از برند طرح تولید بدون کارخانه «برندینگ» به گونه بومی‌سازی شده ارائه شد.

ایده تولید بدون کارخانه چه می‌گوید و چرا مطرح شده است؛ اولین هدف این طرح جلوگیری از گسترش بی‌رویه سرمایه‌گذاری‌های تکراری ثابت برای ایجاد صنایعی که قبلا ایجاد شده و درصد کمی از ظرفیت آن‌ها استفاده می‌شود، بوده است تا از سرمایه‌های به زمین چسبیده به خوبی بهرهبرداری شود و سرمایههای تجارت را در حوزه تولید فعال کند؛ این طرح می‌گوید چرا باید با وجود دهها کارخانه استحصال و تسویه روغن نباتی که با درصد کمی ظرفیت فعال هستند، یک صاحب برند برای ایجاد کارخانه جدید وارد میدان شود؟ چرا نباید صاحب برند و تاجر فعال در حوزه روغن نباتی از سرمایهگذاریهای به زمین چسبیده موجود با یک قرارداد با صاحبان آن صنایع نتواند از توان خالی برای تولید کالای مورد نیاز بازار و برند خود بهره‌برداری کند؟ آیا اجرای این ایده از گسترش سرمایهگذاریهای ثابت کم بهره خودداری و جلوگیری نمی‌کند.

آیا اجرای این طرح باعث نمیشود بازرگانان صاحب سرمایه و برند، کالایی تولید کنند که بازار فروش داخلی و خارجی آن را در اختیار داشته و از کیفیت و قیمت کالای با برند خود حمایت کنند؟

یقینا کمترین حاصل اجرای طرح تولید بدون کارخانه:

– جلوگیری از ایجاد انگیزه سرمایهگذاریهای ‌ثابت تکراری برای صنایعی که دارای ظرفیت خالی هستند

– ورود سرمایههای جاری تجاری به بخش تولید ایجاد شده

– حمایت از ایجاد و گسترش برند تجاری داخلی و صادراتی

– حمایت و مراقبت از کیفیت و قیمت رقابتپذیری کالاهای تولیدی قابل عرضه در بازار داخل و صادرات خواهد بود

اینکه با وجود نتایج واضح و غیر قابل انکار توسعهای قابل پیشبینی این طرح، چرا صدور پروانه تولید بدون کارخانه در دوران وزارت جناب آقای نعمتزاده با کندی و بی‏تفاوتی مواجه شده قابل تأمل است؛ استادی با تجربه از فعالان اقتصادی می‌گفت شاید چون ایده در خراسان و توسط یک فعال بخش خصوصی پیشنهاد شده و از پشتیبانی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان به ویژه سرکار خانم علیرضایی برخوردار بوده از طرف مرکزنشینان دولتی با کم‌مهری مواجه شده است.

 

 

#تولید_بدون_کارخانه #برند #ساختارها #صادرات #تشکل‌ها #دولت #سیاست #تولید #اشتغال #سرمایه #قیمت_تمام_شده

 

روزنامه اقتصاد شرق 18/11/95

 

http://easteconomy.ir/news/displayNews/?id=1736&title=%D8%A8%DB%8C%E2%80%8E%D9%85%D9%87%D8%B1%DB%8C%20%D9%88%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%AA%20%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%20%D8%A8%D9%87%20%D8%B7%D8%B1%D8%AD%20%C2%AB%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF%20%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87%C2%BB

 

 

  1. یادداشت

تولید ایران را چه شده است؟

 

مقصرافزایش قیمت تمام شده کالا و خدمات کدام است ؟

  • قلم در ادامه نوشت پیش شرط تحقق انقلاب اقتصادی برای رسیدن به اقتصاد مقاوتی کاهش جدی هزینه مدیریت کشور که اکنون به بالاترین حد آن رسیده تا جایی که دیگر ریالی برای توسعه و عمران بجای نمانده است و قبول ریاضت توسط سازمان‌های دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی از بالاترین رده تا پائین توسط مجلس شورای اسلامی و دولت آقای روحانی با حمایت و مدیریت مستقیم مقام معظم رهبری ، سرآغاز اقدامات تاثیرگذار بمنظور رسیدن به اقتصاد مقاومتی همزمان با کاهش هزینه مدیریت کشور می‌تواند مواردی ذیل باشد.

۱توقف کامل دریافت (۹)درصد مالیات و عوارض ارزش افزوده از تولید و تجارت

۲محاسبه حق بنگاه‌های اقتصادی از درآمدهای طرح تعدیل اقتصادی از زمان شروع تاکنون و اختصاص آن به نوسازی صنایع و معادن و کشاورزی .

۳اختصاص کل درآمد حاصل از تعرفه‌ها همراه با درآمدهای حاصل از کشف کالاهای قاچاق و جرایم مربوطه به مشوق‌های صادراتی بمنظور تولید کالای صادرات محور با هدف توسعه صادرات و کسب ارز حاصل از صادرات کالاهای غیر نفتی.

۴ایجاد مشوق مالیاتی و تامین اجتماعی برای بنگاه‌هایی که کالا باهدف صادرات و بدون فروش در داخل کشور تولید کنند.

۵اختصاص تسهیلات بلند مدت و بدون بهره از محل صندوق ذخیره ملی به بنگاه‌هایی که محصولات جایگزین کالای قاچاق تولید کنند مشروط به اینکه بتواند آن محصول را جایگزین کالای قاچاق کرده و محصولات مشابه تولید خود را از چرخه قاچاق به کشور خارج کنند .

۶عدم حمایت از سرمایه گذاری بمنظور تاسیس واحدهای تولیدی و تکراری که باعث کاهش ظرفیت تولید واحدهای موجود میشود و تقویت برون سپاری تولید «تولید بدون کارخانه» با برند تجاری داخلی و صادراتی .

۷تشویق و هدایت نقدینگی حوزه تجارت به حوزه تولید با صدور مجوز تولید بدون کارخانه ( برون سپاری تولید) برای صاحبان برندهای تجاری داخلی و صادراتی

۸عدم اختصاص تسهیلات و حمایت از بنگاه‌هایی که توجیه اقتصادی نداشته و امکان بروزرسانی رقابت پذیری ندارند بویژه خودروسازان ، تولیدکنندگان سیمان ، فولاد و بعضی از صنایع پوشاک ، مواد غذائی ، مصالح ساختمانی ، دام و طیور بمنظور تقویت واحدهایی که توان بروزرسانی و رقابت پذیری دارند .

۹اختصاص تسهیلات بلند مدت و بدون بهره از محل صندوق ذخیره ملی به واحدهای خودروسازی که بپذیرند خودرو با کیفیت و قیمت جهانی در بازار ایران عرضه کنند .

۱۰یکسان سازی فوری نرخ ارز که در صورت تحقق اجرای مفاد ۱تا۶ هیچ‌گونه اثر تورمی نخواهد داشت.

۱۱توقف سه تا پنچ ساله دریافت سود تسهیلات از واحدهای تولیدی که اقدام به بازسازی و نوسازی و به‌روز رسانی ماشین آلات تولید کنند.بودجه این مورد از محل مطالبات فروش نفت که در دوران تحریم‌ها در بانک‌های خارجی توقیف شده بود و خصوصی سازی واقعی بنگاه‌های دولتی می‌تواند تامین شود.

۱۲ایجاد فضای امنیت برای کارآفرینان و دادن شخصیت و جایگاه اجتماعی و ارزش قائل شدن برای این سرداران اقتصادی کشور بر اساس رتبه بندی و اهمیت هر بنگاه اقتصادی بویژه تعداد کارگران تحت پوشش.

۱۳ایجاد انگیزه برای بازگشت سرمایه ایرانیانی که از ترس و یا تحت فشار و یا تصور باغ سبز سرمایه خود را از کشور خارج کرده‌اند و باعث شده سهم ایجاد اشتغال میلیون‌ها جوان کشور از چرخه خارج و بیکاری در کشور به اوج خود برسد.

۱۴مهم‌تر از همه؛ انتخاب مدیریت‌های کشور در رده‌های مختلف بر اساس ارزیابی توان اقتصادی و دوری جستن از نگاه‌های جناحی و گروهی بویژه برای پست‌های اقتصادی.

#ساختارها #تشکل‌ها #کارآفرینی #بانک #ارز #تولید #تولید_بدون_کارخانه #اقتصاد_مقاومتی #مالیات #سیاست #تحریم #اشتغال #دولت

روزنامه صبح امروز 1/7/96

http://sobhe-emrooz.ir/?p=14851

 

 

  1. دیروز دفاع مقدس ، امروز جهاد اقتصادی

(اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل(

قلم که این روزها دخالت افراد کم آشنا با اقتصاد با اهداف سیاسی و بدست گرفتن شعار حمایت از اقتصادمقاومتی است. می‌نویسد نکند بازی‌های سیاسی با موضوع اقتصاد مقاومتی سیاست‌های کارشناسی شده اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری را به انحراف کشانده و به کشمکش سیاسی گروه‌های نا آشنا به اقتصاد تبدیل کند.
قلم معتقداست اقتصاد نباید هدف رقابت‌های تفکرهای سیاسی کشور قرار گیرد بطوریکه هر یک تعریف خود را برای اجرای اقتصاد مقاومتی به جامعه تزریق کنند.مفاد ابلاغی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی آنچنان جامع و کارشناسی شده است که نیازبه ارائه تعریف‌های هدفدار گروه‌های سیاسی ازاقتصاد مقاومتی ندارد. قلم که سال‌هاست با تعصب یادداشت‌های ( دیروز دفاع مقدس ، امروز جهاد اقتصادی ) (اقتصاد مقاومتی ) را می‌نویسد همچون دوسال قبل که پیشنهاد داده بود ستاد پشتیبانی از اجرای اقتصاد مقاومتی تشکیل شود مجدد اصرار دارد دولت که وظیفه ( اقدام وعمل ) به اجرا اقتصاد مقاومتی را عهده دار است خود باید با تشکیل ستادهای عملیاتی هم چون ستادهای پشتیبانی دفاع مقدس بامشارکت همه ارکان نظام که از اختیار کامل برخوردار بودند سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را اجرایی کند و نگذارد توسعه اقتصادی کشوربه طناب کشی گروه‌های سیاسی تبدیل شود

موضع گیری‌های سیاسی باعث شده افرادی ازیک تفکر سیاسی بگوید تامین نیازهای توسعه کشورکه امکان تولید آن در داخل نیست نابود کنند اقتصاد مقاومتی است در مقابل افرادی از گروه دیگربگوید اجرای اقتصاد مقاومتی فقط و فقط با ارتباط و وابستگی به اقتصاد کشورهای خارجی بویژه غربی‌ها محقق میشود آن گروه بگوید باید درب‌های کشور را ببندیم و برعلیه دنیا شعار بدهیم و خود در داخل کشور اقتصاد مقاومتی ایجاد کنیم.

گروه دیگرچشم به کمک خارجی برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی داشته باشند ،نگاه به سیاست‌های ابلاغی مشخص میکند ازنظررهبری هردو نظر باطل است .در مفاد سیاست‌های ابلاغی مشخص شده است که باید اقتصاد با اتکا به امکانات و توان داخل (درون زا ) و بهره گیری قدرتمندانه ازتکنولوژی و مواد اولیه وارتباطات خارجی به سمت اقتصادمقاومتی حرکت کند.

قلم اضافه کرد در دنیای امروز هیچ کشوری نمیتواند با بستن درب‌های کشور به روی اقتصادهای دنیا مدعی رسیدن به اقتصاد پویا و توانمند باشد همچنان که هیچ کشوری با وابستگی به کشورهای دیگر به اقتصاد مستقل که همان اقتصاد مقاومتی است نخواهد رسید. باید بازی سیاسی را از اقتصاد دور کرد اهداف سیاسی برای ناتوان جلوه دادن رقیب ازیک طرف و امید به کمک خارجی از طرف دیگر اقتصاد را نابود میکند.
قلم تکرار کرد سیاست‌های ابلاغی جامع و کامل است در مفاد سیاست‌های نه امید به کمک خارجی بعنوان اصل آمده و نه بستن دروازه‌های کشور و نه سیاست بازی بلکه بصورت روشن خواسته است با استفاده از امکانات خدادادی وتوانمندی‌های تخصصی نیروی انسانی جوان کشور و استفاده از همکاری کشورهای دوست و بکارگیری تجربه و امکانات همه دنیا اقتصاد خود را مقاوم کنیم .هرکشور و اقتصادی به ارتباط با کشورهای دیگرنیاز دارد بخصوص درمورد مواد اولیه و ماشین الات که نیاز بنگاه‌های تولیدی کشورایران است.باید تلاش شود بازار مصرف کشور را در اختیار تولیدات ساخته شده خارجی که امکان تولید رقابتی آن درکشور وجود دارد قرارندهیم .

همه باید بدانیم کشور و انقلاب ونظام اسلامی و ولایت فقیه و مقام معظم رهبری و اقتصاد مقاومتی متعلق به آحاد مردم با تفکرات مختلف است هیچ گروهی حق ندارد با اهداف سیاسی این اصول و ارزش‌ها را برای خود تعریف و انحصارطلبانه بخواهد دیگران را ازاین نعمت‌ها محروم کند.همه باید قبول کنیم آنچه تحت عنوان سیاست‌های اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده نیازکشور و اجرا و عمل به آن واجب است .قلم که هرگونه کم توجهی در اقدام و عمل به اقتصاد مقاومتی و یا استفاده شعاری با اهداف گروهی و کوبیدن رقیب سیاسی از اقتصاد مقاومتی را باعث عدم تحقق اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و فراهم نشدن فضای مناسب تولید وتجارت و ایجاد اشتغال برای جوانان منتظر کار کشور میداند از فعالین اقتصادی بخصوص اعضای هیئت نمایندگان و هیئت رئیسه و رئیس اتاق بازرگانی وصنایع و معادن و کشاورزی ایران درسراسر کشور خواست برای اقدام و عمل به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بیش ازپیش به کمک دولت بشتابند و دولت را وادارکنند تا با وجود کمبود‌های که به دلیل عدم مقاوم سازی اقتصاد در سال‌های پر درآمد کشوربا آن روبرو است با داشته‌های موجود وامید به آینده نسبت به اقدام و عمل انقلابی برای رسیدن به اقتصادی مقاوم تلاش کند

 

#ساختارها #اقتصاد_مقاومتی #ساختارها #تولید #صادرات #دیپلماسی #تولید #اشتغال #دولت #تشکل‌ها

پنچ فروردین 95

 

 

  1. 17. #یادداشت

دیروز دفاع مقدس امروز جهاد اقتصادی:

ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی یک ساله شد

گویا رسانه ملی و مطبوعات در روزهای گذشته فراموش کرده بودند سال گذشته دربهمن ماه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است ،

قلم که میخواست یادآوری کند سال گذشته مقام معظم رهبری در روز ۲۹ بهمن سیاستهای اقتصاد مقاومتی را ابلاغ و از دولت مردان و فعالین اقتصادی و آحاد ملت خواستند با اجرای آن ، اقتصاد کشور را در مقابل توطئه‌ها مستحکم کنند، البته رهبری از سالها قبل در اول سال با انتخاب نام‌هایی چون جهاد اقتصادی و حمایت از کار و کارآفرینی و سرمایه ایرانی و… حرکت به سوی اقتصاد مقاومتی را رهنمون بوده تا مقدمه تحقق اقتصاد مقاومتی فراهم شود. قلم که به جهت عدم توجه شایسته به نامگذاری‌ها و سیاستهای اقتصادمقاومتی مدت‌هاست معترض دولت و من مدعی بخش خصوصی است ، می‌گوید ای کاش ستادی وجود می‌داشت که در سالگرد ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی از مسئولین حوزه اقتصادی دولت و فعالین و مسئولین تشکلهای بخش خصوصی سوال می‌کرد واقعا برای تحقق نامگذاری‌ها و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی چه کرده اید، آیا حرفی برای گفتن و نوشتن دارید ؟ همین تریبون‌ها و مطبوعات و افراد مدعی در بخش خصوصی که بعضاً برای مطالب بسیار کم اهمیت ساعتها گردهمایی و مصاحبه و مناظره و طرح و برنامه ارائه می‌دهند در یک سال گذشته برای تحقق اقتصاد مقاومتی چه کرده اند ؟ آیا مدیران اقتصادی دولت تدبیر و امید اقدام درخوری برای تحقق اقتصاد مقاومتی داشته اند؟ یا اینکه فقط چشم به نتیجه مذاکرات هسته ای که البته آن نیز مهم است و باید همه علاقمندان به ایران اسلامی از مذاکرات حمایت کنند و درمقابل کارشکنان ایستادگی نمایند دارند ؟ دولت و تشکل‌های بخش خصوصی و همه آحاد مردم از تجربه دفاع مقدس آموخته اند که تحقق اقتصاد مقاومتی به بسیج عمومی همچون بسیج دوران دفاع نظامی این سرزمین که همه امکانات در اختیار دفاع قرار گرفت نیاز داشته و دارد، آیا در این راه قدمی برداشتیم ؟ آیا ستاد پشتیبانی ازاقتصاد مقاومتی همچون ستاد پشتیبانی از دفاع مقدس با اختیار کامل تشکیل داده ایم ؟

 

شاید سوال شود چه کاری باید صورت می‌گرفت که آن بسیج ایجاد می‌شد ؟ همه می‌دانند آن روز پیرزن روستایی تخم مرغ‌هایی که تمام دارایی اش بود را به میدان آورد تا در مقابل دشمن نظامی ایستادگی کند. چرا امروز برای صادرات تخم مرغ‌ها که می‌تواند ارز تولید و به اقتصاد مقاومتی کمک کند مشکل ایجاد میکنیم ، آن روز با اینکه آن پیرزن خود نیاز به خوردن تخم مرغ‌ها داشت اما اولویت را به مقاومت ملت داد ، آیا امروز نیز آن گونه ایم ؟ چرا مسئولین دست اندر کار در دولت قبل و دولت تدبیر و امید و فعالین بخش خصوصی این نگاه را به اقتصاد مقاومتی ندارند؟ چرا باید کامیون و واگن حامل چای صادراتی که مازاد تولید کشور است به دلیل صدور یک بخشنامه اشتباه و خلاف قانون توسط معاونت وزارت کشاورزی ده روز در گمرک بماند و کسی پاسخگوی خسارت صادر کننده و تولید کننده نباشد .

جهاد اقتصادی و اقتصاد مقاومتی با حرکتهای معمول محقق نمی شود، در دفاع مقدس زمانی پیروز شدیم که با بسیج عمومی وارد میدان شدیم و همه اولویت‌ها را به مقاومت دادیم ، هر امکانی وجود داشت اولویت اول به دفاع اختصاص داده می‌شد . مردم که با کمک اطلاع رسانی رسانه‌ها پی به اهمیت تامین نیاز‌های دفاع مقدس برده بودند، خود نیازشان را در اولویت بعدی قرار می‌دادند ، لذا با رضایت کمبودها را متحمل بودند. چرا حالا به صادرات غیرنفتی که میتواند با ارز آوری به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک کند اولویت داده نمی شود ؟ چرا فقط وقتی به فکر صادرات می‌افتیم که کالایی در بازار داخلی مازاد و در حال ازبین رفتن است ، چرا به کارخانجات صادرات محور توجه ویژه نمی شود؟ هیچکس تردیدی ندارد که یکی از راه‌های تحقق اقتصاد مقاومتی صادرات کالاهای غیرنفتی است . با این وجود آیا در یک سال گذشته واقعاً برنامه ویژه ای که قبل از ابلاغ سیاست‌ها وجود نداشت برای توسعه صادرات داشته ایم ؟ برای تولید صادرات محور چه طرحی اجرا کرده ایم و چه حمایتی از صنایع صادرات محور در دستور کار داشته و داریم ، کدام زیر ساخت اقتصادی در جهت توسعه تولید کالاهای صادرات محور و صادرات تقویت شده است ؟ دولت و مجلس محترم کدام برنامه ویژه را برای تحقق اقتصاد مقاومتی در حوزه تجارت ارائه کرده اند ؟ چرا بانک مرکزی و شبکه بانکی بعد از ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بجای کاهش نرخ، بهره تسهیلات صادراتی را که می‌توانست به توسعه صادرات و اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی کمک کند، افزایش داده تا جایی که بانک توسعه صادرات سود تسهیلات صادراتی را به کمتر از دوبرابر رسانده است، آیا این مخالفت با تحقق اقتصاد مقاومتی نیست ؟ آیا وقتی سازمان امور مالیاتی بجای اجرای دقیق معافیت‌های تصریح شده در قانون برای فعل صادرات پرونده صادر کنندگان فعال را در سراسر کشور به واحد مخصوص می‌فرستد تا بشود به

بهانه‌های مختلف مالیات بیشتری از صادرکنندگان دریافت کرد به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک می‌شود ؟ کارشناسان بارها گفته اند دریافت هشت درصد مالیات و عوارض ارزش افزوده از کالاهایی که برای صادرات خریداری میشود به آنجهت که صادرکننده اعتماد به عودت ارزش افزوده از طرف سازمان امور مالیاتی ندارد و همان ابتدا مبلغ پرداختی را به نرخ تمام شده کالاهای صادراتی خود می‌افزاید و باعث می‌شود امکان رقابت با رقبای خارجی از بین برود که نتیجه آن کاهش و و یا عدم افزایش معقول حجم صادرات بوده است ، چرا به این گفته کارشناسی توجه نمی شود ؟ اگر مطالبات صادرکنندگان از محل جایزه صادراتی پرداخت شود اعتماد صادرکنندگان به مجلس و دولت بیشتر جلب میشود وپای به میدان پر ریسک صادرا ت میگذارند ، مگر طلب صادرکنندگان از محل جایزه صادراتی حقوق آنها نیست ، چرا دولت و مجلس از پرداخت آن خودداری می‌کنند؟ اگر اعضای هیئت نمایندگان اتاق در سراسر کشور و اتاق ایران برای تحقق حقوق صادرات پیگیری شایسته می‌داشتد پرداخت حقوق صادرات در اولویت قرار می‌گرفت و باعث می‌شد صادرکنندگان دلگرمی بیشتری برای قبول ریسک درجهت توسعه صادرات و تلاش بیشتر برای تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشند ، البته قلم خود شاهد پیگیری‌های اتاق بوده است اما پیگیری بیشتر لازم بود. چرا در حمل و نقل ریلی و جاده ای بعد از سالها همچنان مشکلات و کمبود‌ها بیش از پیش وجود دارد؟ چرا در پایان هرسال باید تولید کنندگان صادرات محور و صادرکنندگان از بسته شدن پایانه بارگیری کالاهای صادراتی در راه آهن مشهد نگران باشند درحالی که راه آهن و گمرک تاسیسات جایگزین مناسبی ایجاد نکرده اند ؟ قبلا در یادداشتی نوشته بودم در دوران دفاع مقدس در ایام نوروز ، ارسال کمک‌های مردمی و نیروها به مناطق جنگی بر هر جابجایی مسافر اولویت داشت ، اما حال هنوز نوروز نشده صادرکنندگان که مدافعین اقتصاد مقاومتی هستند را تهدید به توقف بارگیری حمل کالاهای صادراتی از پایانه باری راه آهن مشهد می‌کنند، آیا این حمایت از تحقق اقتصاد مقاومتی است ؟ چه شد که به دستور مرکزنشینان و برخلاف نظر مقامات استان توفیق صادرات سیمان از استان خراسان رضوی گرفته شد ؟ واگذاری اختیار به استاندار و مقامات استان درحوزه اقتصاد بخصوص صادرات که ده‌ها بار از طرف فعالین بخش خصوصی بویژه صادرکنندگان مطرح شده است به کجا رسید ؟ اگر این واگذاری اختیار انجام نشود یک معاون غیر مطلع در وزارت بخود اجازه می‌دهد برخلاف نظر استاندار ، دستور دریافت عوارض از کامیون‌ها را صادر کند ، در دوران دفاع مقدس استاندار و مسئولین استان اختیارکامل برای حمایت از مقاومت نظامی داشتند آیا مقاومت اقتصادی نیاز به حمایت ندارد ؟ به نظر می‌رسد شورای گفتگو بهترین بستر برای واگذاری اختیاری همچون ستادهای پشتیبانی جنگ به استان‌ها باشد. با پیگیری جمعی از دلسوزان در هیئت نمایندگان اتاق ایران تصویب شد کارت بازرگانی که مخصوص تجارت است پنج ساله صادر شود. اینکه چرا برای بازرگانان یک ساله صادر می‌شود را کسی پاسخگو نیست؟ چرا معافیت‌های قانونی برای عدم دریافت وجه از صادرکنندگان رعایت نمی شود ، آیا این اقدامات برای تحقق اقتصاد مقاومتی از مسیر صادرات مفید است؟ البته اقتصاد مقاومتی فقط به صادرات مربوط نبوده بلکه صادرات غیر نفتی یکی از محورهای مهم تحقق اقتصاد مقاومتی بوده و خواهد بود .

چه باید کرد ، متاسفانه در دولت‌های نهم و دهم به درس اقتصاد مقاومتی که در سوره حضرت یوسف (ع) از جانب پرودگارمتعال به مسلمانان هدیه شده است توجه نکردند تا درآمد‌های فراوان ارزی خدادادی از محل فروش نفت را برای اقتصاد مقاومتی صرفه جوئی و نگهداری کنند. ضمن اینکه متاسفانه با برقراری یارانه نقدی بدون پشتوانه برای دولت یازدهم تعهد ایجاد کردند تا به جهاد اقتصادی و اقتصاد مقاومتی ضربه ای کاری زده باشند .

شاید تجدید انتخابات اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی فرصت خوبی برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به اعضای اتاق بدهد تا کسانی را انتخاب کنند که اقتصاد مقاومتی را قبول داشته و از مسیر کسب و کار عنوان فعال اقتصادی را کسب کرده و در حال حاضر نیز تولید و یا تجارت و بطور کلی کسب و کاری داشته و اتاق را برای همه اعضا خواسته و روحیه پاسخگويی داشته و از همه مهمتر شایسته سالاری را بر دوست سالاری ترجیح دهند . همچون مرحوم مهندس سید جلال سخاوتی که افتخار فضای کسب و کار و تجارت استان وکشور بود، اگر در اتاق‌های سراسر کشور چون او انتخاب شوند بخش خصوصی میتواند وظیفه خود را در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی انجام دهد.تحقق اقتصاد مقاومتی در دولت و بخش خصوصی باور می‌خواهد .

#صادرات #اقتصاد_مقاومتی #تشکل‌ها #ساختارها #تولید #اتاق #عوارض #مالیات #ارز #تخم_مرغ #حمل_و_نقل #روستا #بانک #گمرک #یارانه #فرهنگسازی #کسب-و_کار #سیاست #دولت #قانون #کارت_بازرگنی #واردات

 

29 بهمن 1393

 

http://fara-khabar.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=1563:1393-11-29-15-28-31&catid=2:eghtesad&Itemid=8

 

 

  1. 18. #یادداشت

دستکاری در ساختارها

رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با انتشار یادداشتی درباره شرایط امروز نرخ ارز گفت که این امر نتیجه پنچ سال دستکاری و دخالت است .

به گزارش ایسنا، متن یادداشت محمدحسین روشنک درباره نرخ ارز به شرح ذیل است؛ 

تیم اقتصادی دولت آقای روحانی از پنچ سالقبل که مدیریت اقتصادی کشور را در اختیارگرفتند و اجازه ندادند نرخ ارز همراه با تورم افزایش یابد اشتباه بزرگی مرتکب شدند.

مشاورین دولت در تشکل‌های اقتصادی نیز که بیش‌تر بنگاه‌های دولتی و یا خصوصی مصرف کننده ارز هستند دولت را به دخالت در نرخ ارزتشویق کرده و راه غلط نشان میدادند.

البته در مقابل کارشناسانی در بخش خصوصی بویژه تشکل‌های صادرات محور بودند که بارها اعلام کردند دستکاری غیر کارشناسی در نرخ ارز آینده بدی برای اقتصاد کشور به دنبال خواهد داشت و فنر فشرده نرخ ارز روزی از کنترل خارج خواهد شد، اما چون تیم اقتصادی دولت اقای روحانی همچون دولت‌های گذشته دخالت در نرخ ارز را وسیله کنترل تورم قرار داده بودند با نظر موافقان دخالت بیش‌تر هماهنگ بوده و به نظر مخالفان توجه نمی کردند.

این تیم که ارز کمتری از تیم دولت دهم که توانست هفت سال مقاومت کند در اختیار داشت فقط توانست پنچ سال مقاومت کنند که با توجه به حجم درآمد ارزی مقاومت بسیار بزرگی بود ضمن اینکه هنوز باور داشتند بیش‌تر می‌توانند مقاومت کنند لذا همچنان با دادن اطلاعات و مشاوره غلط به رییس جمهور تلاش می‌کردند این مقاومت ادامه داشته باشد .

اما برای کارشناسان مشخص بود وزنه و توان در آمد‌های نصف شده ارزی دولت دوازدهم نسبت به دولت دهم برای حفظ فشردگی فنر نرخ ارز کفایت نمی‌کند و همانگونه که این قلم و کارشناسان توانمند اقتصادی کشور از همان سال اول دولت اقای روحانی پیش بيني می‌کردند و تیم اقتصادی دولت یازدهم را از ادامه راه دولت‌های نهم و دهم در خصوص دخالت و دستکاری در نرخ ارز بر حذر میداشتند از کنترل خارج و خود را به تورم ذخیره شده میرساند.

اکنون نرخ ارز تا رسیدن به نرخ تورم کشور که از پنج سال قبل تا کنون وجود داشته است افزایش خواهد يافت تا با تورم هماهنگ شده و آرام بگیرند ، با این حال بعید است که تنش و افزایش بیش‌تری در نرخ ارز شاهد باشیم .

بخصوص که در روزهای آینده بازار‌ها فعال و ارز حاصل از صادرات به بازار وارد و نرخ ارز کنترل و اگر دستکاری نشود با آهستگی همراه با سرعت تورم افزایش خواهد داشت.

 قلم معتقد است افزایش نرخ ارز ارتباط چندانی با مسائل سیاسی و تحولات در دنیا ندارد بلکه مستقیم به نرخ تورم مربوط است ضمن اینکه با آرام گرفتن قیمت ارز‌های که بدون مصرف و برای ذخیره در گاوصندوق‌ها و یا لای بالشت‌ها خریداری شده اند به بازار برگشته و نرخ ارز را در حدود تورم مهار‌ می‌کند و ریال‌ها نه بسوی تولید که بسوی ملک روانه خواهند شد همین موضوع باعث میشود که مهار تورم و یک رقمی بودن آن نیز از اختیار تیم اقتصادی دولت خارج شود ، اینکه تا چه درصدی تورم در سال ۱۳۹۷ خواهیم در داشت یاداشت‌های بعدی بررسی خواهد شد.

#ساختارها #ارز #سیاست #دولت #تورم #صادرات #تشکل‌ها

http://khorasan.isna.ir/default.aspx?NSID=5&SSLID=46&NID=131426

11/1/97 – ایسنا

 

 

  1. وعده‌های تحقق نیافته دولت نهم و دهم

اتاق بازرگانی مشهد و عضو اتاق بازرگانی ایران در یکی از روزهای گرم تابستان امسال میهمان دنیای
اقتصاد بود ، او که چند دوره تولید کننده و صادر کننده نمونه ی کشوری و چهره ماندگار کار و تولید بوده ،
اکنون به عنوان کارآفرین برتر در بخشهای تجارت ، تولید و عمران فعالیت می‌کند. وی که از نیروهای تاثیر
گذار جبهه و جنگ و از همرزمان شهید نورعلی شوشتری در دوره دفاع مقدس بوده ، علاوه بر حوزه ی
اقتصاد در حوزه اجتماعی و سیاست نیز فعال است و از چهره‌های نزدیک به‌هاشمی رفسنجان و در زمره
حامیان رییس جمهور منتخب قراردارد . به همین مناسبت گفتگوی ما با ایشان به وضعیت تولید و تجارت
در استان محدود نشده و به بحثی طولانی در باره ی وضعیت اقتصاد ی کشور در 8 سال گذشته و چالش
های پیش روی دولت آینده انجامید .

 به نظر شما وضعیت فعلی اقتصاد کشور و مشکلاتی که فعالان اقتصادی با آن مواجه هستند چگونه
است و عملکرد اقتصادی دولت قبلی بر وضعیت کسب و کار فعالان اقتصادی را چگونه ارزیابی میکنید ؟ 


 سوال جامعی بود . متاسفانه این روزها شاهد تعریف و تجمیدهای از دولت فعلی هستیم که هیچ پایه و
اساسی ندارد . این تعریف و تمجید‌ها بدون بررسی قولهای آقای احمدی نژاد در این 8سال بوده است .
ایشان گفتند قیمت ارز 600 تومان است اما ارز 600تومانی کجاست ؟ ایشان گفتند ما نرخ بیکاری و تورم را
تک رقمی میکنیم اما کجاست ؟ گفتند ما در پایان دولت دهم در زمینه ی مسکن هیچ بی خانمانی نخواهیم
داشت و دهها مورد از همین قولها توسط ایشان به مردم داده شد . گفتند قطعنامه کاغذپاره است ، اگر
کاغذ پاره است پس چرا با اینهمه مشکلات اقتصادی مواجه هستیم ؟ یا آن زمان که گفتیم کاغذ پاره است
اشتباه کردیم و کاغذ پاره نبود یا الان که اینهمه مشکل داریم به مردم حقیقت را نمیگوییم و نمی گوییم که
این همه مشکلات مربوط به سوء مدیریت ماست .

شاید هم واقعا کاغذ پاره بوده ؟
البته نظر من این است که کاغذ پاره نبوده است درآمدی که کشور ما درطول این 8 سال داشته است را اگر
را درآمد هر یک ازدولت‌های بعد انقلاب مقایسه کنیم میبینیم که درآمد این دوران به اندازه ایست که باید
چندین برابر این 8 سال کار اقتصادی و زیر بنایی انجام میشد . در همین خراسان چند شهرک صنعتی در
این 8سال اضافه شده که در شهرک‌های صنعتی قبلی هم واحد‌های صنعتی جدید اضافه شده است !؟ این
شهرک‌ها همه مربوط به دوره‌هاشمی و خاتمی است . حاصل این همه سفر استانی دولت چه بود ؟ ! در
زمینه مدیریت اقتصادی ما بدترین دوران را داشتیم .قد مدیران اقتصادی دولت نهم و دهم قد کوتاهی بود .
این افراد قادر به مدیریت وضعیت اقتصادی کشور نبودند و نتیجه این شد که الان در وضعیت بحران هستیم

 پس دلیل این همه اصرار برای خوب نشان دادن وضعیت کشور چیست؟
دلیلش این است که دولت آینده را تحت فشار قرار دهند . من به عنوان یک کارشناس عرض میکنم ، نه
تولید کننده ی ما در شرایط فعلی امیدی به تولید دارد نه بازرگان ما جرات تجارت دارد . آقای احمدی نژاد
در دولت نهم و دهم دو بار مجبور به تصویب ممنوعیت صادرات شد که این کار بر خلاف قانون پنجم توسعه
بود ، چه کسی پاسخگوی چنین وضعیتی است ؟ چطور میشود اعتماد را به بازار بین الملل برگرداند ؟!
چطور صادرکنندگان را متقاعد کنیم که دوباره این اتفاق نمی افتد ؟! واردات ما در گذشته عمدتا اقلام
سرمایه ای و مواد اولیه ای تولید بوده در8 سال گذشته جهت واردات به سمت کالاهای مصرفی تغییر کرده
است . یعنی ما ازتولید کاستیم و به تجارت کالاهای ساخته شده روی آوردیم . هیچ یک از شاخصه‌های
تولید و تجارت بهبود پیدا نکرده ، اطمینان و اعتماد تولید کننده و بازرگان از بین رفته است .
به نظر شما در مواجهه با این وضعیت پاسخ درست به افکار عمومی چیست ؟
به نظر من باید با مردم صادق باشیم ووضعیت را به مردم بگوییم ، شاید توجیه مان هم این باشد که دنیای
استکبار نگذاشته که ما موفق شویم اما اشکالی ندارد ، بگوییم دنیای دنیار استکبار مانع موفقیت ما شده اما
نگوییم ما موفق هستیم .
 ممکن است در این زمینه به مصداق عینی اشاده کنید ؟
مثالی میزنم ، انصافاً هر بار که مقام معظم رهبری سال جدید را نام گذاری میکردند ، پشت این نام گذاری
نوعی فکر و تدبیر نهفته بود . سوال این است که این دولت کدامیک ازین نام گذاری‌ها را محقق کرده است
؟ اگر چه اهداف این نام گذاری‌ها خیلی والا بود و مردم و بخش خصوصی برای تحقق اهداف این نامگذاریها
خیلی تلاش کردند اما دولت چه کار کرده است ؟
به نظر شما انتخابات اخیر چه تاثیری بر روند فعلی اقتصادی کشور خواهد داشت؟
طبیعتا جو امید و امنیتی که بعد از انتخابات،در کشور ایجاد شد در اقتصاد هم تاثیر گذاشت و موجب
کنترل وضعیت تورم چه درنرخ ارز و چه در نرخ ارزاق عمومی شد.اما این کنترل یک کنترل سیستماتیک
نبود.مسئولان مربوطه کار خاصی انجام ندادند،شرایط و امکانات خوبی در این مدت به وجود نیامد،بلکه
دلایلی هم وجود داشت که باید وضعیت از این بدتر می‌شد،اما این وضعیت خوب اقتصادی حاصل حماسه
سیاسی ای بود که توسط مقام معظم رهبری هدایت شد.اما یک نگرانی در بین فعالان اقتصادی و اقتصاد
دانان وجود دارد و آن هم توقعات جامعه از دولت برآمده از حماسه سیاسی است.
 منظور شما چه مشکلاتی است؟
یعنی توقعاتی در مردم از دولت ایجاد می‌شود که باعث مشکلاتی برای کشور و نظام می‌شود.اگر چه من
نمی خواهم مطالبی بگویم که باعث ایجاد یاس و نگرانی بشود اما اگر تدبیری اندیشیده نشود و این توقع
همچنان بالا بماند و اقدامی هم صورت نگیرد
انشاءالله باتدبیر ” دولت تدبیر و امید ” بر این وضعیت فائق میاییم ، اما باید توقعات مردم را کنترل کنیم .
این انتخابات نشان داد مردم باز هم پیروزند
من شرایظ آینده را شرایط مطلوبی نمی بینم.ما در سه ماهه اول امسال و چهار ماهه سال گذشته افت قابل
توجه واردات را شاهد بودیم.برخلاف آنچه امروزه از دولت شنیده می‌شود این افت واردات که عدد درشتی
هم هست باعث کمبود ذخایر می‌شود.
علاوه بر واردات،صادرات و تولید هم افت داشته است.می بینیم که هر سه شاخص افت داشته اما از طرف
مقابل ، مصرف کم نشده و ممکن است حتی به خاطر آرامش بازار تا حدی هم بیشتر شده باشد و این مسئله
قطعا برای دوت آینده و مسئولین اقتصادیش مشکلاتی به وجود خواهد آورد.

 آقای مهندس ترکان نیز در مصاحبه ی اخیرشان گفته اند که وضیت از آنچه ما پیش بینی می‌کردیم
بدتر است و اولین مشکل دولت آینده را تامین ارزاق عمومی دانسته اند ، نظر شما چیست؟
من اولین چالش و بزرگترین چالش دولت آینده را ناتوانی در پاسخگویی به توقعات اقتصادی می‌دانم.من
حرفم اقتصادی است.چون در همین مدت کوتاه آرامش،بدترین نوع تحریم‌ها علیه ما اعمال شد،اگر در این
شرایط آرامش نمی بوداثر تورمی این تحریم‌ها بسیار بیشتر می‌شد.یعنی این فضای ارامش باعث شد تا
حدی اثر تورمی این تحریم‌ها کمرنگ شود،اما در دراز مدت اینطور نخواهد بود.سود این مسئله فقط نصیب
دولت فعلی می‌شود. در حالیکه این آرامش محصول دولت آینده است اما دولت فعلی بهره اش را می‌برد. به
نظر من همانطور که مهندس ترکان فرمودند چالش دولت آینده پاسخگویی به نیازهای روزمره مردم خواهد
بود.دولت فعلی از همه بهتر می‌داند که وضعیت خوب نیست چون آنها بیشتر از همه آمار و اطلاعات دقیق
واردات و ذخایر انبارها و ارز در دسترس آگاهی دارند.وما می‌گویم چرا وضعیت را وارونه جلوه می‌دهید.

نظر شما پیرامون نکات مثبت ارائه شده درباره عملکرد اقتصادی این 8 سال چیست؟
من معتقدم نکات مثبتی هم که درباره این دولت مطرح شده اغراق آمیز بوده است.این دولت با صدا و سیما
درگیر بود چطور شد یکدفعه و در آخر کار با هم اینقدر صمیمی شدند و صدا و سیما آن برنامه را برگزار کرد
و آن توصیفات تعجب بر انگیز را درباره ی رئیس دولت ارائه داد.بلافاصله بعد از این اتفاق دولت از جیب
فعالان اقتصادی به صدا و سیما هدیه داد.نمایشگاه بین المللی و زمین آن مال دولت نیست که بخواهد به
کسی ببخشد،نمایشگاه و زمین آن متعلق به فعالان اقتصادی و اقتصاد کشور بوده،هست و خواهد بود.به چه
حقی دولت چنین مکانی را بخشیده است. معروف است که اگر کسی چند سال در جایی کسب و کار کند
در آنجا حق پیشه پیدا می‌کند، خوب آیا فعالان اقتصادی کشور که چندین سال در آن مکان نمایشگاه
برگزار کرده اند، نسبت به آنجا حق پیشه ندارند؟یکدفعه دولت می‌آید و با یک یادداشت این‌ها را می‌بخشد
به بهای جملات زیبای رئیس سازمان صدا و سیما.چطور آقای احمدی نژاد بیاید و از جیب فعالان اقتصادی
چنین بذل و بخششی انجام دهد.این کارها در پایان دولت فقط ایجاد زحمت برای دولت بعدی است.من
همین جا از دولتی که مدعی خوب عمل کردن است درخواست می‌کنم که دردسر برای دولت بعدی درست
نکند.اگر قرار است واگذاری ای صورت بگیرد و اگر قرار است نیرویی در فرمانداری‌ها و استانداری‌ها
استخدام شود،بگذارید دولت بعدی این کار را انجام دهد.چرا در پایان دولت کاری می‌کنید که دولت آینده
را در معذوریت قرار دهید؟این‌ها شاید مطا لب اقتصادی نباشد اما تاثیرش به اقتصاد باز می‌گردد.

 به هر حال غرب برای تحریم و افزایش فشار بر ما استدلال‌های غیر عادلانه ی خودش را دارد ، به
نظر شما در این فضا بیان جملاتی مثل ((تحریم‌ها کاغذ پاره ای بیش نیست)) چه تاثیری می‌توانسته
بگذارد ؟

وقتی ما بگوییم کاغذ پاره ای بیش نیست دولت‌های متخاصم تحریک می‌شوند و تحریم‌ها را افزایش می‌
دهند . همان اول که بحث تحریم‌ها مطرح شد من گفتم که صادقانه به مردم بگوییم تحریم‌ها اثر دارد . آیا
ما دیروز میتوانستیم بگوییم جنگ اثر ندارد ؟ ما در جنگ شهید می‌دادیم ، جانباز و اسیر می‌دادیم . جنگ
خرابی داشت و ما نمی توانستیم به مردم بگوییم جنگ اثری نداشت و هیچ مشکلی ایجاد نکرد . اگر این
حرف را می‌زدیم توهین به شهدا و جانبازان بود . اگر یک زمانی گفتیم اثر ندارد اشتباه کردیم ، تحریم‌ها
اثر دارد.اما تشخیص اینکه در مقابل این تحریم‌ها چه اقداماتی باید انجام دهیم بر عهده ی ما نیست بر
عهده ی ولایت و رهبری است. اگر ایشان تشخیص داد که باید مقاومت کنیم ،مقاومت می‌کنیم، اما نباید
بگوییم تحریم‌ها اثر ندارد و کاعذ پاره است.


سهم تحریم‌ها در ایجاد بحران اقتصادی کشور چقدر میدانید ؟
اگر چه تحریم‌ها از روز اول در اقتصاد ما تاثیر داشته و اکنون هم دارد ، ا ما درصد کمی از مشکلات
اقتصادی امروز ما به تحریم‌ها مربوط میشود . وقتی ما بیش از 700میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم ووقتی
که به قول همان‌هایی که تحریم‌ها را کاغذ پاره میدانستند اولین کاغذ پاره را دیدیم ، چرا سبد ارزی را
برای امروز ذخیره نکردیم ؟ پس معلوم میشود مدیریت ما اشکال داشت . اگر ما میگوییم تحریم‌ها اثر دارد
منظورمان این است که تحریم‌ها اثر فوق العاده گذاشته به دلیل اینکه ما سوء مدیریت داشتیم . ما چند
سال در پارلمان بخش خصوصی یعنی اتاق بازرگاتنی داد زدیم و به دولت گفتیم نرخ ارز این است ، نرخ ارز
را مصرفی نکنید ، تولید را از بین نبرید ، نرخ ارز باید به نرخ واقعی برسد تا هم تولید ما اتقصادی شود و هم
صادرات مان رونق بگیرد . اما دولت به جای این کار ، با پایین نگه داشتن نرخ ارز به کارخانجات چین
سوبسید داد .وقتی بنا بود کاغذ با دلار 1000تومان یا 800 تومان از چین بیاید دیگر تولید کاغذ در داخل
اقتصادی نبود . اما اگر 5 یا 6 سال قبل که اتاق بازرگانی و کمیسیون صادرات اتاق ایران رسما ً نرخ دلار را
2400
تومان اعلام کرد ، نرخ دلار را به 2400 تومان میرساندیم ، دلار‌های نفتی به این راحتی از دست
نمیرفت . در نتیجه ی فشارها و دست و دلبازی‌های دولت بود که سوء مدیریت در مصرف ارز ایجاد شد . به
هر کالایی حتی به زین اسب هم ما دلار 100 تومانی اختصاص دادیم . تازه دولت مدعی بود نرخ ارز 600 تومان است. از بزرگترین اشتباهات دولت نهم و دهم ثابت نگه داشتن نرخ ارز با تزریق هر چه بیشتر ارز به بازار
بود. درباره نرخ ارز باید عرض کنم که از 3 سال قبل فعالان بازرگانی به صراحت به دولت گفتند که فقط تا
یکسال دیگر میتوانید جلوی جهش ارز را بگیرید . اما دولت وعده داد که من نرخ بهره را تک رقمی میکنم .
خوب این یک شعار بود . چقدر صدا و سیما در باره تک رقمی کردن نرخ بهره صحبت کرد . پس چه شد ؟
خب بگوییم ما میخواستیم این کار را بکنیم اما شکست خوردیم و مدیریت غلط بود .

در همين مصاحبه ، آقاي تركان گفتند ما فكر نميكرديم وضع كشور تا اين حد بد باشد و ايشان در
جايي گفتند ممكن است در كشور با كمبود ارزاق عمومي مواجه بشود ، نظر شما راجع به گفته ايشان
چيست ؟
من ضمن اينكه براي مهندس تركان احترام بسيار زيادي قائلم و صحبت‌هاي ايشان را كاملا كارشناسي مي
دانم و مشكلات زيادي را هم پيش روي دولت آينده مي بينم اما معتقدم قطعا آقاي تركان از قبل هم مي
دانستند كه وضعيت بسيار بدتر از اين است. شايد آن موقع چون به دنبال پيروزي بودند ، نمي خواستند باور
كنند ، حالا كه پيروز شدند بيشتر باور كرده اند .يكي از دلايلي كه ما اصرار داشتيم دكتر روحاني بيايند
همين بود كه ميدانستيم كه وضعيت اقتصادي و مديريتي كشور خراب است . با تمام احترامي كه براي
استاد خودم آقاي مهندس تركان قائلم مي گويم كه مردم ما مردم اميدوار ، پركار ، آرام و مبارزي هستند و
توان بالقوه كشور هم توان بالايي است در نتيجه من كمبود ارزاق را پيش بيني نمي كنم و قبول ندارم ، البته
سختي را چرا .
آيا شما اين مسئله را در مورد استان هم جدي نمي دانيد؟
در استان هم من تا حدي كمبود كالا را پيش بيني مي كنم . ما قطعاً در تأمين ارزاق عمومي با كمبود
مواجهيم . ما اصلاً ذخيره نكرده ايم . كشوري كه مي داند بدترين تحريم‌ها عليه اش اعمال شده ، چرا
كالاهاي اساسي را ذخيره نكرده است . در فيلم يوسف پيامبر ديديم كه فرعون ذخيره سازي كرد . ما نبايد
از همين فيلم درس مي گرفتيم . اگر ذره اي از قرآن و داستان يوسف پيامبر ياد مي گرفتيم بايد
دلارهايمان را ذخيره مي كرديم ، كشاورزي مان را توسعه مي داديم و نيازهاي اصلي كشور را در نظر مي
گرفتيم . چرا درس نگرفتيم . امروز كه ما به اوج تحريم رسيده ايم ، به اوج كمبود هم رسيده ايم . اگر از من
بپرسند بزرگترين ايراد دولت نهم و دهم را چه مي داني ؟ مي گويم عدم توجه به همين آيات قران . اما در
عين حال مردم ما مردم قوي هستند ، كشور ما ، اتصاد و بخش خصوصي ما بالقوه قوي هستند پس مي
توانند راهكارهاي برون رفت از تحريم‌ها را پيدا كنند و موفق شوند . همچنان كه در زمان جنگ توانستيم ،
در بدترين بحران‌ها پيروز شويم ، الان هم انشا الله با تدبير دولت “دولت تدبير و اميد ” بر اين وضعيت فائق
مي آييم ، اما بايد توقعات مردم را كنترل كنيم .
آقاي دكتر زيبا كلام در مشهد گفتند كه پاشنه آشيل دولت آقاي روحاني مسئله هسته اي
است و اگر مسئله هسته اي حل شود بقيه مسائل تا حدي حل خواهد شد آيا شما هم اعتقاد داريد كه اگر
مسئله هسته اي حل شود ، ساير مسائل اقتصادي هم حل خواهد شد؟
معنا و مفهوم این که در پایان دولت ، استاندار را بخاط اینکه در مجلس سخنرانی فردی که احتمال میدهند
رقیب فکری رئیس دولت فعلی بوده را یک شبه عوض میکنند چیست ؟
ببينيد آن درصد از خرابي اقتصاد كه به تحريم‌ها و هسته اي مربوط است بسيار كمتر از درصدي است كه
به ضعف مديريت مربوط است . ما معتقديم كه آن بخشي كه مربوط به سوء مديريت است انشاالله به زودي
اصلاح مي شود . اما بخشي كه به مسائل هسته اي بر مي گردد به اين زودي حل نخواهد شد . چون ببينيد
تحريم‌ها در دوران آقاي احمدي نژاد برقرار شده اما دو ، سه برابر اين دوران زمان لازم است تا برطرف شود، يعني اينطور نيست كه ما فردا بگوييم هر هر چه شما گفتيد ما پذيرفتيم و آنها هم از پس فردا تحريم‌ها را
لغو كنند . بايد در مسائل هسته اي براساس شاخص عقلانيت و اعتدال پيش برويم . شعار‌هاي انحرافي اي
كه در كنار خط مقام معظم رهبري داده شد ما را با اين مشكلات مواجه كرد. اگر ما در همان خط و جهت
رهبري كه داراي عقلانيت و تدبير است پيش برويم ، مي توانيم با دنيا تعامل كنيم و اگر با دنيا تعامل كنيم ،
تحريم‌ها كمتر مي شود و در اين صورت قطعا اقتصاد ما رونق مي يابد و مضيقه‌هاي امروز را نخواهيم
داشت

 اگر بخواهيد در يك جمله دولت نهم و دهم را توصيف كنيد چه مي گوييد ؟
من به مديريت دولت نهم و دهم نمره ي قبولي نمي دهم . چون هيچ يك از شاخصه‌هاي اقتصادي ، سياست
خارجي و ولايت مداري در اين دولت مثبت نبوده است . ما زحمات اين دولت‌ها را منكر نيستيم ، بدنه ي
اجرايي و كارشناسي اين دولت افراد بسيار زحمت كش و پرتلاشي بودند اما چون سياست‌هاي مركزي ،
پولي ، ارزي ، بين المللي و اجتماعي اين دولت ،‌سياست‌هاي موفقي نبود ، بدنه اجرايي دولت نيز توفيق
چنداني نداشت .
 يكي از مسائلي كه پيش روي دولت آينده است بحث يارانه‌هاست ، به نظر شما با توجه به افزايش
حجم نقدينگي در كشور ، دولت آينده در اين زمينه با چه مشكلاتي مواجه خواهد بود ؟
ببينيد ، اصل بحث تعديل اقتصادي ، بحث تعديل قيمت‌ها و بحث رساندن مستقيم يارانه‌ها به اقشار كم
درآمد متعلق به آقاي احمدي نژاد نيست و متعلق به رهبري و دولت‌هاي آقايان‌هاشمي و خاتمي بوده است. مجلس قبل از روي كار آمدن آقاي احمدي نژاد تصويب كرد كه قيمت حامل‌هاي انرژي به تدريج افزايش
پيدا كند تا به قيمت جهاني برسد . آقاي احمدي نژاد آمد و طرح را قلع و قمع كرد . در ابتدا ايشان گفت
قيمت حامل‌هاي انرژي بايد از اين هم ارزان تر شود ، بعد ديد نمي شود و اين طرح را اجرا نكرد . در واقع
طرح تعديل اقتصادي ، اصلا اجرا نشد و فقط توزيع نقدي پول در بين مردم اجرا شد ، آن هم به شكل غلط .
طرحي كه در سند چشم انداز و برنامه پنجم توسعه در نظر گرفته شده بود ، اين بود كه بخشي از درآمدي كه
از افزايش قيمت‌هاي قسمت‌هاي مختلف به خصوص حامل‌هاي انرژي بدست مي آيد در توليد و اقتصاد به
كار گرفته شود و بخش ديگر آن هم بين اقشار كم درآمد توزيع شود . متاسفانه آن بخش آخر را به اين دليل
كه انگيزه داشتند اجرا كردند اما دو بخش اول را ناديده گرفتند . من به عنوان فردي كه طرفدار تعديل
اقتصادي و هدفمندي يارانه بوده ام ، مي گويم اجراي اين طرح اصلا توفيقي نداشته و دولت آينده هم
مشكلات زيادي براي تأمين يارانه‌ها خواهد داشت .

 تا اينجا ما درباره ي مديريت كشور صحبت كرديم ، نظر شما راجع به عملكرد مديران استان در
طول 8 سال گذشته چيست ؟
من معتقدم كه مديران اجرايي دولت انسان‌هاي زحمت كشي بودند و قطعاً در استان خراسان هم همينطور
بوده . اما بگذاريد من هم يك حرفي را از آقاي تركان نقل كنم ، ايشان گفتند هر كسي بايد در جاي خودش
به كار گرفته شود و من معتقدم در اين 8 سال اين اتفاق نيفتاده است . من نمي خواهم بگويم استاندار فعلي
با آقاي صلاحي خيلي تفاوت دارد اما معنا و مفهوم اين كه در پايان دولت ، استاندار را به خاطر اينكه در
مجلس سخنراني فردي كه احتمال مي دهند رقيب فكري رئيس دولت فعلي بوده ، يك شبه عوض مي كنند
چيست ؟ آنهايي كه ديروز رئيس دولت را اينقدر بزرگ مي ديدند ، امروز شعارهايي ندهند كه بزرگتر از
شعارهاي منتقدين قبلي اين دولت باشد . ما از آنها مي خواهيم بگذارند دولت تدبير و عقلانيت توانمندي
هاي خودش را بكار گيرد . در پايان بگويم كه ما دوراني را پشت سر گذاشتيم مثل دفاع مقدس و سختي‌ها
و رنج‌هاي زيادي كشيديم ، اما در نهايت در جنگ پيروز شديم . مردم ما در آن دوره نشان دادند كه مردم
صبور پرتواني هستند ، در بحث تحريمها هم مردم اين دولت را حمايت و ياري ميكنند و ما اميدواريم با
هدايت‌هاي مقام معظم رهبري دوباره پيروز شويم. در عمليات خيبر شهيد شوشتري فرمودند : (( ما باز هم
پيروزيم )) قطعا بدانيد اين انتخابات نشان داد مردم ما بازهم پيروزند.

دنیای اقتصاد- 31/4/1392

#تولید #یارانه #انرژی #ساختارها #یارانه #تحریم #دیپلماسی #کشاورزی #ارز #بانک #کسب-و-کار #برجام #سیاست #تشکل‌ها #رانت #واردات #دولت #دیپلماسی

http://new.itrco.ir/interview/12/%D8%A2%D9%82%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%A9-%D8%B1%DB%8C%DB%8C%D8%B3-%DA%A9%D9%85%DB%8C%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86-%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%AF%D9%86%DB%8C%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%DA%AF%D9%81%D8%AA—%D9%88%D8%B9%D8%AF%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%AD%D9%82%D9%82-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA%D9%87-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D9%86%D9%87%D9%85-%D9%88-%D8%AF%D9%87%D9%85-/default.aspx

 

 

  1. #پیام

مشکل اقتصاد همان مدیریت است

 

* سلام سرکار خانم مصطفوی انچه واقعا در اقتصاد امروز کشور وجود دارد اگر چه مالیات و تامین اجتماعی و بانکها و کمبود سرمایه نیز هست ولی واقعا اینها مشکل تولید و تجارت کشور نیست اینها آدرسی هست که همه میدانند و راحت میشود بر سر ان داد زد مشکل اقتصاد همان مدیریت است که بیشتر به مدیریت‌های قوای سه گانه و مدیریت در وزارت خانه‌های اقتصادی مربوط است و اقل ان نیز به مدیریت بنگاه‌های اقتصادی مربوط میشود .با یک نگاه متوجه خواهیم شد که صنعت خودرو که بزرگ صنایع کشور بوده و هست، با اینکه تولیدات بی گیفیت خود را که هیچگونه تعهد بعد از فروش نسبت به خودرو سازان جهان ندارد را با قیمتی معادل 2/5 برابر قیمت خودرو در جهان به مردم تحمیل میکند با این حال این صنعت نیز مشکل دارد این نمونه قابل سنجش در صنعت است . که در واقع میشود بجای گفتن مشت نمونه خروار است گفت خروار نمونه مشت که همان دیگر صنایع کوچکتر هستند میباشد،اینکه چرا قیمت تمام شده تولید در ایران دو و نیم برابر دنیا است ، بله ان موارد مانند مالیات و .، نیز در ان نقش دارد ولی نقش اقل را دارد . شما شما شاهد بودید که بنده در جلسه هیئت نمایندگان اتاق پیشنهاد کردم کارگروهی در اتاق برای برسی اینکه چرا باید قیمت تولیدات کشور اینگونه باشد تشکیل شود که قرار است پیگیری نمایند که اگر این پیشنهاد نیز در دبیر خانه اتاق فدای اقدامات جاری کم اهمیت نشود .امروز مشکل تولید و خدمات کشور نرخ تمام شده است که باعث این شرایط شده و دلیل ان نیز نداشتن مدیریت صحیح در تمام بخش‌ها است.

 

#تولید #قیمت_تمام_شده #ساختارها #خودرو 3مالیات #تشکل‌ها #دولت

 

 

  1. #پیام

صنعتگرانی که زیر چرخ نماد صنعت یعنی خودرو سبک و سنگین خُرد شده اند

* بنام خدا سوژه ای دیگر برای اقای صادقی عزیز

این ایام سال روز صنعتگران عزیز در بنگاه‌های کوچک و متوسط است همان صنعتگرانی که زیر چرخ نماد صنعت یعنی خودرو سبک و سنگین خُرد شده اند.امروزه در دنیا حمل و نقل یکی از کلیدهای کلیدی توسعه است که اگر خوب عمل نکند همه بنگاه‌ها را تحت تاثیر منفی قرار میدهد منظور از حمل و نقل فقط کامیون و قطار و هواپیما نیست بلکه همین خودروهای دستپخت ایران خودرو و سایپا نیز از آن جمله و اصل حمل و نقل است.اکنون در یک مقایسه ببینیم شرایط خودرو در ایران چگونه است ، قیمت خودرو کوچک و بزرگ در ایران حداقل (دو و نیم ) برابر همان نوع خودرو در جهان است.بنظر شما ایا این کلید نیز مانند همان کلید بقول رفقا”حسن اقا کلید” که موفق نشد قفل‌های زنگار زده در دولت‌های قطعنامه پاره کن را باز کند نیست، مگر مردم و صاحبان بنگاه‌های کوچک و متوسط در بخشهای مختلف اقتصادی در ایران که مصرف کننده این خودروها هستند (دو و نیم) برابر مردم دیگر کشورها درامد دارند که میبایست برای حمل و نقل یعنی همان شاه کلید ابزار کار فعایت‌های خود( دو و نیم ) برابر پول بپردازند.ایا این باعث نمیشود نرخ کالا و خدمات در ایران نسبت به دنیا به (دو و نیم ) برابر افزایش یابد ؟ ایا نرخ زندگی مردم کم درامد ایران نسبت به مردم دنیا به بهانه حمایت از خودرو سازان افزایش پیدا نمی کند و ایا صادرات ناممکن نمیشود؟جناب صادقی عزیز قبول دارم این موارد نیز غیر مستقیم به انقلاب و رای مردم مربوط میشود، لیکن مستقیم به رای من و شما و دیگر فعالین اقتصادی بخصوص در تشکل‌های بخش خصوصی مربوط میشود.
چرا در تشکل‌های بخش خصوصی به اثر این کلید نابودی اقتصاد پرداخته نمیشود ؟

چرا تشکل‌های بخش خصوصی بجای اعتراض به این وضعیت و مطالبه از دولت برای اصلاح ان درمقابل عزیز دُردانه کردن صنعت خودرو که در چهار سال گذشته به گفته تلویزیون جمهوری اسلامی نزدیک به هشتاد درصد تسهیلات بانکی را به خود اختصاص داده همان تسهیلاتی که هیچگاه پس داده نشده و نخواهد شد سکوت میکنند ؟

چرابه مدیران اینگونه صنایع لوح تقدیر و نمونه اهدا و انان را بعنوان پدر و مادر فعالین اقتصادی معرفی میکنند؟

جناب صادقی ایا این شرایط به رای و انتخاب من و شما بعنوان فعال در تشکل‌ها بخش خصوصی مربوط نیست؟

اقتصاد ایران بخصوص کشاورزان و معدن کاران و صنعتگران کوچک و متوسط و شرکت‌های حمل و نقل چه گناهی کرده اند که میبایست برای خرید کامیون و یا خرید خدمت از کامیون بیش از دو برابر کشورهای همسایه پول پرداخت کنند؟

چرا به خودروساز و کامیون ساز و ابا جمعی انان پنچ هزار میلیارد و ده هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت میشود ولی به کشاورزان و معدنکاران و صنایع کوچک و شرکت‌های حمل و نقلی تسهیلاتی پرداخت نمیشود؟

ایا اینان بچه اندر اقتصاد کشور هستند و کامیون ساز و خودرو ساز بچه اصلی ؟ 

تشکل‌های بخش خصوصی را چه شده ؟

چرا به عوامل کلیدی افزایش قیمت تمام شده کالا و خدمات در ایران نمی پردازند که یکی از اصلی ترین کلیدهای آن حمل و نقل است؟

بخش خصوصی چه وحشتی از پرداختن به این دردهای اقتصاد کشور دارد؟ ایا وجود مدیران با نفوذ خودرو سازان و اباجمعی انان درتشکل‌های بخش خصوصی که در کسب رای انتخاب در تشکل‌ها مؤثر هستند میتواند توجهی برای سکوت بخش خصوصی باشد ؟

جناب صادقی امروز اگر قاچاق و فساد سازمان داده شده وجود دارد و اگر صادرات در حال از بین رفتن است به گرانی کالا و خدمات تولیدی در کشور مربوط میشود.

چرا بخش خصوصی بجای پرداختن به این عوامل به مسائل فرعی چون در خواست افزایش تعرفه که نرخ زندگی را برای مصرف کننده ایرانی افزایش میدهد می‌پردازند؟

جناب صادقی شما خوب میدانید همین مسائل حمل و نقل چه نقشی در نابودی کشاورزی و روستا و صنایع نساجی و کمپوت و کنسرو و…از یک طرف و گسترش حاشیه نشینی شهرها و بیکاری گسترده ازطرف دیگر دارد .

چرا حاضر نیستیم شفاف به مردم بگوییم دریافت تعرفه سنگین به بهانه حمایت از خودروسازان و هزینه زندگی را برای انها بشدت بالا میبرد؟

چرا باید بیش از سی سال هزینه اضافی بر زندگی مردم تحمیل شود و خودرو ساز کشور ما نتواند خود را به تولید رقابتی نزدیک کند؟ واقعا چرا باید قیمت یک تاکسی در ایران بیش دو برابر همان تاکسی در دبی را داشته باشد؟

مگر نه اینکه اقتصاد مقاومتی با حمایت از روستا وصنایع روستای و کوچک ومتوسط محقق میشود چرا از اینگونه فعالیت‌ها انچنانکه از خودرو و صنایع پتروشیمی حمایت میشود پشتیبانی نمیشود؟ چرا با کاهش نرخ حمل و نقل از واحدهای گردشگری و صنعت گردشگری حمایت نمیشود؟

قلم که حوصله نوشتن بیشتر را داخل هواپیما را نداشت، اثرگذاشت ذکر نام استاد صادقی در این یاداشت بهانه نوشتن بود وگرنه بخش زیادی از این مطالب حرف دل صادقی نیز هست قلم اضافه کرد در این موارد حرف بسیار است که باشد برای مجالی که نوشتن ممکن شود

#ساختارها #تعرفه #گردشگری #روستا #خودرو #پتروشیمی #قیمت_تمام_شده #تشکل‌ها

#حمل_و_نقل #قاچاق #رانت #شفافیت #اقتصاد_مقاومتی #بانک

گروه تلگرامی

27/4/95

 

 

  1. رئیس کمیسیون تجارت اتاق مشهد:

بخش خصوصی در کشور باید مطالبه‌گر باشد

 

رئیس کمیسیون تجارت اتاق مشهدگفت: بخش خصوصی در کشور باید مطالبه‌گر باشد تا بتواند به جایگاه اصلی خود دست پیدا کند.

به گزارش روابط عمومی اتاق مشهد محمد حسین روشنک در نشست کمیسیون تجارت با عنوان اینکه اتاق بازرگانی در جایگاهی قرار دارد که ارتباط دهنده فعالان بخش خصوصی و نهادهای حکومتی و دولت است افزود: اتاق به عنوان تشکلی صرفا مردمی و متعلق به بخش خصوصی است و نمی توان برای آن جایگاه قائل شد.رییس کمیسیون تجارت اتاق مشهد افزود: شأن اتاق برحسب قانون و ضرورت بسیار بالاتر از آنچه در جامعه نشان داده، می‌توانست باشد؛ اما متاسفانه هنوز نتوانسته به جایگاهی که قانون برای آن تعیین کرده و نیاز فضای کسب و کار داخلی، بین المللی و فعالان اقتصادی است، برسد.
وی یاد آور شد: متاسفانه جایگاه اتاق بازرگانی در بین فعالان اقتصادی و حتی نهادها و فضاهای غیراقتصادی جامعه شناخته نشده و بسیاری از افراد با آن آشنایی ندارند و نمی دانند که اتاق می‌تواند در توسعه صنعت، فضای واقعی کسب وکار، تولید، تجارت و در همه ابعاد و تنظیم دخل و خرج دولت از محل مالیاتها اثرگذار باشد.رییس اتحادیه صادر کنندگان خراسان رضوی با عنوان اینکه رشدی که باید اتاق‌ها براساس فضای موجود می‌داشته، هنوز فراهم نشده است.افزود:بخشی از عدم رشد اتاق به عدم تعریف صریح از جایگاه و موقعیت آن برمی گردد.روشنک با اعلام اینکه نهادهای دولتی هم هنوز نتوانسته اند درک درستی از اتاق داشته باشند افزود:انتخاب اعضای هیات نمایندگان باید براساس ماموریتها و جایگاه افراد بوده و اعضا برآیند تشکلهای بخش خصوصی باشند و ارتباط خوبی بین اتاق و تشکلها وجود داشته باشد .

وی افزود:افرادی که به عنوان اعضای هیات نمایندگان اتاق انتخاب می‌شوند باید با سلامت، صداقت و پاکی برآیندی از تمام تشکل‌ها باشند و بهترین حس را در جامعه فعالان اقتصادی ایجاد کنند. این افراد باید بگونه ای فعالیت کنند که به جایگاه و حیثیت اتاق بازرگانی اضافه کنند نه اینکه برای استفاده از نام و موقعیت اتاق به انتخابات وارد شده باشند.

#اتاق #تشکل‌ها #ساختارها #کسب_و_کار #مالیات #اتاق #شفافیت

http://www.mccima.com/?id=5212

13/8/1395 – سایت اتاق بازرگانی مشهد

 

 

  1. نعمت‌زاده وزیر خودرو و پتروشیمی است

محمدحسین روشنک از فعال‌ترین چهره‌های اقتصادی در خراسان رضوی و به ویژه مشهد به شمار می‌رود، او که در حال حاضر عضو هیأت نمایندگان و رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی مشهد است، ریاست اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان خراسان رضوی و ریاست کانون کارآفرینان این استان را نیز برعهده دارد. روشنک از 12 سالگی کارآفرین بوده و تاکنون در حوزه‌های مختلف تولید، کشاورزی، صنعت، تجارت، ساختمان، عمران و دیگر حوزه‌های اقتصادی فعالیت داشته ‌است و شغل ریشه‌ای خود از سال 1353 تاکنون را مرغداری صنعتی عنوان می‌کند. کسب عنوان صادرکننده نمونه، تولیدکننده نمونه، کارآفرین برتر در چند دوره و نیز چهره ماندگار تولید از افتخارات این چهره فعال اقتصادی استان است.

 

یکی از ویژگی‌های بارز او بیان انتقادات از مسئولان، بدون هیچگونه تعارفی است و امروز هم انتقادات زیادی بر عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد و معتقد است سیاست‌های این وزارتخانه در دولت یازدهم، موجب ضربه خوردن به تولید و تجارت کشور شده ‌است.

خواندن گفت‌وگوی مفصل دنیای اقتصاد با روشنک و صحبت‌های صریح وی درباره وضعیت کنونی اقتصاد کشور و خراسان رضوی به ویژه در حوزه تولید و تجارت خالی از لطف نیست؛

ظاهرا شما از منتقدان وزیر صنعت، معدن و تجارت هستید؟

ابتدا بگویم که من از علاقمندان تفکر و دولت اعتدال هستم و انتقادی که مطرح می‌شود به فرد و افراد و شیوه کار است و همیشه ‌این‌گونه بوده که با وجود علاقمندی، کاستی‌ها را اعلام می‌کنم. در مورد وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز حوزه تولید و صادرات هم در گذشته در حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وزرای اقتصادی دولت و نیز استاندار خراسان رضوی اعلام کرده‌ام که شرایط اقتصادی کشور چندان مطلوب نیست و این موضوع را در گذشته هم پیشبینی می‌کردیم، با این وجود، تلاش دولت و مسئولان و مقامات دولتی در خراسان رضوی را نفی نمی‌کنم.

فضای کلی اقتصاد در دولت گذشته قابل پیش‌بینی بود و مشخص بود که‌اگر دولتی به دنبال کنترل تورم باشد، رکود اقتصادی و بیکاری را شاهد خواهیم بود، در این زمینه دولت تلاش کرده تا آثار کنترل تورم را کاهش دهد و در مجموع در این زمینه تا اندازه‌ای توفیق داشته ‌است اما موضوعی که درباره وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح می‌کنم ورای این موضوع است و به نظر من متاسفانه ‌این وزارتخانه عملکرد بدی داشته و بهتر از این می‌توانست عمل کند.

بر کدام عملکرد نعمت‌زاده ‌انتقاد دارید؟

پس از ادغام وزارت بازرگانی و صنعت، در ابتدای دولت یازدهم و آغاز کار نعمت‌زاده، این نتیجه به دست آمد که ساختار کنونی پاسخگو نیست و وزارت تجارت باید بار دیگر از وزارت صنعت مستقل شود اما وزیر صنعت در این زمینه مقاومت کرد. به نظر من اقتصاد ما صنعت، تجارت، معدن، کشاورزی و ساختمان است و یک وزارتخانه نمی‌تواند همه ‌اینها را مدیریت کند و تضاد منافع در وزارت صنعت به گونه‌ای است که کارآمدی صنعت، معدن و تجارت را از بین می‌برد.

ضمن اینکه‌ از وقتی وزارت بازرگانی و صنعت ادغام شد، اصناف و کسب‌وکار هم زیرمجموعه‌ این وزارتخانه قرارگرفت اما سازوکار این وزارتخانه به گونه‌ای نیست که بتواند اصناف را کنترل کند. به طور مثال وقتی وزیر بهداشت در مورد دخانیات، قلیان و مضرات آن نظری داد، در مشهد با یک صنفی از فضای کسب و کار که سالهاست فعال بوده و پروانه کسب رسمی دارد، مبارزه کردند و حال آنکه در کشور نتوانستند این‌کار را انجام دهند. من به دنبال تایید فعالیت این صنف نیستم بلکه منظورم اثرات منفی این‌کار است. وزارت صنعت از تصمیم مقامات سیاسی و امنیتی حمایت کرد و اثر آن این بود که یک صنف 50 ساله‌ از رده کسب‌وکار خارج شد، حجم قابل توجهی از اشتغال از بین رفت و مصرف دخانیات به جای اینکه در فضاهای عمومی و قابل کنترل باشد، به‌اماکن مخفی انتقال یافت و حجمش بیشتر شد و این را عدم کنترل سیاست‌ها توسط جایی که تخصص آن را ندارد، می‌دانم.

افزون بر این، یکی از انتقادات من بر عملکرد وزیر صنعت این است که با وجود اینکه در دولت گذشته برای صدور پروانه در حوزه تولید بدون کارخانه به نتیجه رسیده بودند، از این موضوع جلوگیری کرد و در زمینه تولید با برند هم همین‌گونه رفتار کرد. او در بحث شاخص کردن واحدهای تولیدی با اهداف صادارات و تولید صادرات‌محور هم اقدامی انجام نداد و تقریبا آنها را هم از خط اصلی خارج کرد.

ضمن اینکه من معتقدم که حوزه تجارت از دیدگاه نعمت‌زاده جایگاهی نداشت و همان ابتدا در انتصاب افخمی‌راد که نیروی بسیار خوب صنعتی است، به جای انتقال به حوزه صنعت، او را به سازمان توسعه تجارت انتقال داد و با این‌کار هم او را از جایگاه، تخصص و توانی که دارد غافل کرد و هم آن حوزه را از حیطه توانمندی باز داشت. بنابراین سیاست‌هایی که وزیر صنعت اعمال کرد و با تصور این بود که می‌تواند صنعت را بیشتر تقویت کند به صورت معکوس جواب داد و امروز نه تجارت، نه صنعت و نه معدن را به معنای واقعی داریم.

سیاست‌های حمایت از تولید را چگونه ‌ارزیابی می‌کنید؟

با وجود اینکه واحدهای کوچک و متوسط صنعتی ما در کشور کمتر به خارج وابستگی دارند و تحریم‌ها کمتر روی آنها اثرگذار است و این موضوع مشروط بر این است که با برنامه به آانها توجه شود، اما متاسفانه ‌این اتفاق نیافتد و سیاست نعمت‌زاده در زمان تصویب وام 25 میلیون تومانی خرید خودرو، با هدف حمایت از تولید، در واقع ضد تولید و ضد حمایت از تولید بود. تولید و اشتغال ما که فقط در صنعت خودروسازی نیست و وی در این حوزه نتوانست موفق باشد و از طرفی به حوزه تجارت که راه‌گشای تولید و محرک و موتور و رفع‌کننده مشکل تولید است نیز توجهی نکرد.

من همیشه حامی روحانی بودم و هستم و اگر انتقادی به وزارت صنعت دارم به‌این معنا نیست که‌از دیدگاهم عدول کردم بلکه در چارچوب نگاه مقام رهبری از دولت حمایت می‌کنم، اما این را هم بگویم که در استان خراسان رضوی، مسئولان همه تلاش خود را کرده‌اند و من به عنوان متولی امر تجارت و رئیس کانون کارآفرینان نمی‌توانم بگویم کاری از رئیس سازمان صنعت و مسئولان اقتصادی استانداری برمی‌آمده و انجام نداده‌اند، آنها تلاش خود را داشته‌اند اما چون سیاست‌های وزارتخانه ‌اشتباه بوده، زحمات آنها هم جوابی نگرفته ‌است.

شما از حامیان دولت تدبیر و امید بودید و امروز پس از گذشته سه سال از فعالیت آن، معتقدید که دولت به وعده‌های خود در حوزه صنعت و تجارت عمل نکرده ‌است؟

به نظر من نمی‌توانیم میزان بیکاری در استان را کتمان کنیم و بنا نیست به دلیل اینکه حامی دولت هستیم، در مورد وضعیت بیکاری و مقدار آن سوالی نپرسیم؛ اگر سیاست‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت این‌گونه نبود، امروز شاهد این حجم از بیکاری نبودیم. من وزیر صنعت را وزیری در حوزه صنعت خودرو و پتروشیمی می‌شناسم و کمتر در حوزه معدن، بازرگانی و واحدهای صنعتی کوچک او را وزیر می‌دانم و به نظرم در این زمینه مقصر است.

راهکارهای پیشنهادی شما برای بهبود وضعیت تولید و تجارت چیست؟

 نخستین راهکار پیشنهادی من احیای وزارت بازرگانی است، علاوه بر این باید به معدن به عنوان یک اصل اساسی اقتصاد کشور توجه ویژه شود و به صنعت هدف‌دار، صنایع کوچک، متوسط و روستایی و به خصوص صنایع صادرات‌محور اهمیت داده شود. تولید بدون کارخانه به معنای تولیداتی که به سفارش صاحبان برند در صنایع موجود انجام می‌شود و موجب پرشدن ظرفیت خالی صنایع و درگیر شدن سرمایه صاحبان برند می‌شود نیز موضوع مهمی است اما متاسفانه وزیر صنعت به توصیه مشاورانش درخواست‌ها در این حوزه را در کشوی میز خود بایگانی می‌کند.

متاسفانه در این سالها حجم مبالغی که بر حوزه تولید وارد شده بیشتر بوده و از طرفی قدرت خرید مردم هم افزایش نیافته ‌است و افزایش قیمت تمام شده تولید در صادرات هم اثرگذار است. در حوزه خودروسازی هم می‌بینیم که قطعه‌سازان بیش از همه دچار مشکل شده‌اند و این‌طور نیست که در حوزه خودروسازها به قطعه‌سازها توجه شود. در حوزه پتروشیمی اما وزارت به دلایلی توجه کرده و رشد خوبی در این سال‌ها داشته و شاید یکی از دلایل آن هماهنگی با وزارت نفت بوده‌است.

از طرفی وزیر صنعت نتوانسته ‌از هزینه‌های تحمیلی دولت بر بخش تولید جلوگیری و از بنگاه‌های تولیدی و تجاری در مقابل تصمیمات دولت حمایت کند و نتوانسته دولت را برای افزایش قدرت خرید مردم همزمان با افزیش تولید مجاب کند. نمی‌شود به بهانه مبارزه با تورم قدرت جذب کالاهای تولیدی را آنقدر کاهش داد و از آن طرف قیمت تمام شده کالاها و خدمات را به حدی افزایش داد که ‌این دو به یکدیگر نرسند. این مدل کاهش تورم، ضد اشتغال است و این موضوع باعث می‌شود در درازمدت تولیدکننده کالایش را در بازار زیر قیمت به فروش برساند و در یک پروسه زمانی برای فروش کالایش از موجودی و اعتبار شخصی خود به مردم سوبسید دهد و پس از مدتی، هم در بانک‌ها دچار مشکل می‌شود و هم توان تولید ندارد، در نتیجه به جرگه کسانی که واحد تولیدی‌شان تعطیل می‌شود، می‌پیوندد و این ایراد از دولت روحانی نیست و به وزارت صنعت و وزارت اقتصاد برمی‌گردد.

پیشنهاد شما برای بهبود وضعیت صنعت و تجارت در مدت باقیمانده فعالیت دولت یازدهم چیست؟

پیشنهاد من به روحانی این است که همان‌گونه که در حوزه فرهنگ اقداماتی را برای بهبود وضعیت انجام داد، حداقل در حوزه تولید و تجارت نیز اعمال کند. سه سال است که بسیاری از اقتصاددانان می‌گویند سیاست‌های وزرات صنعت جواب نداده و رئیس جمهور باید به‌این موضوع توجه کند. به طور مثال تاکید زیادی بر مبارزه با قاچاق کالا وجود دارد اما مبارزه با این موضوع زمانی به درستی ممکن است که قیمت تمام شده کالا کاهش یابد و نخواهیم با ثابت نگه‌داشتن نرخ ارز مابه‌التفاوت را به تولیدکننده خارجی سوبسید بدهیم، این موضوع باعث از بین رفتن تعادل بین تولیدکننده داخلی با خارجی می‌شود و این ثابت نگه‌داشتن نرخ ارز که با هدف مبارزه با تورم و کاهش تورم انجام می‌شود ، به نوعی مبارزه با تولید و صادرات هم هست و دلخوشی از کاهش تورم به شکلی که‌ اینها را نبینیم دردی را دوا نمی‌کند.

این درست است که مردم نسبت به گذشته ‌از تورم شکایتی ندارند اما شکایت از افزایش بیکاری وجود دارد، برخی بنگاههای تولیدی تعطیل شده‌اند و صادرات نیز به خوبی انجام نمی‌شود و زمانی کاهش تورم خوب است که‌ اعتراض این چهار حوزه در یک حد باشد اما در حال حاضر اینگونه نیست.

از موضوع تولید و تجارت در کشور که بگذریم، در مورد فعالیت‌های خودتان در حوزه‌های مختلف اقتصادی برایمان بگویید و اینکه‌ آیا ریاست دو تشکل اقتصادی و عضویت در هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی در کنار دیگر فعالیت‌های اقتصادی شما تداخلی با یکدیگر ندارد؟

ابتدا بگویم که قرار بر این نیست که هیأت مدیره یا هیأت نمایندگان و رئیس تشکل‌های بخش خصوصی، کارمند و مستقر در تشکل باشند و اگر این‌گونه باشد هدف نقض شده ‌است، بلکه‌ این افراد از فعالان اقتصادی که خود دارای کسب‌وکار بوده و در این حوزه موفق هستند انتخاب می‌شوند و کار سیاست‌گذاری تشکل و ابلاغ آن را برعهده دارند و امور اجرایی برعهده دبیرخانه و نیروهای اجرایی مستقر در تشکل است و قرار نیست در هر تشکلی همه کارها به رئیس ختم شود.

نظر شما درباره ‌انجام امور اتاق بازرگانی و دوره تازه ریاست آقای شافعی در اتاق ایران و ریاست همزمان وی در اتاق مشهد چیست؟

در مورد مسئولیت همزمان آقای مهندس شافعی در اتاق ایران و مشهد باید بگویم که ‌این شرایط سال‌ها در اتاق تهران و کرمان نیز وجود داشته و در دوره قبل ریاست آقای شافعی در اتاق ایران، وی در مشهد نیز حضور داشت و از نظر قانونی منعی وجود نداشته و ندارد از طرفی ریاست اتاق شغل نیست و رئیس اتاق حقوقی دریافت نمی‌کند بلکه ‌این سمت یک فعالیت اجتماعی محسوب می‌شود. بنابراین قرار نیست رئیس در اتاق بازرگانی مستقر باشد؛ اتاق باید توسط هیأت نمایندگان، هیأت رئیسه، دبیر و کمیسیون‌ها اداره شود. رئیس اتاق بازرگانی در اتاق ایران چهار نایب رئیس و در استان دو نایب رئیس دارد که در صورت توانمندی می‌توانند در نبود رئیس، اتاق را مدیریت کنند و با این توضیح مشخص می‌شود که ‌اشکالی در ریاست همزمان شافعی وجود ندارد مگر اینکه تقسیم کار به خوبی انجام نشده باشد و این موضوعی است که متاسفانه‌ امروز شاهد هستیم.

حرف من این است که قرار نیست رئیس در هر تشکلی از قبیل اتاق، انجمن و کانون سمبل باشد و همه کارها را انجام دهد بلکه با تقسیم کار بین اعضای هیأت رئیسه و هیأت نمایندگان کارها به نحوی انجام شود که همه به یک اندازه درگیر کار شوند و همان اندازه که رئیس اتاق درگیر کار میشود اعضای هیأت نمایندگان، هیأت رئیسه، دبیر و کمیسیون‌های اتاق هم باید درگیر شوند و تقسیم کار باید به درستی انجام شود.

عملکرد استانداری خراسان رضوی در تعامل با فعالان اقتصادی استان را چگونه ‌ارزیابی می‌کنید؟

من اعتقاد دارم که ‌استانداری هر کاری در حوزه تولید و صادرات می‌توانسته ‌انجام دهد و در حیطه ‌اختیاراتش بوده، انجام داده ‌است و مشکل اصلی، بحث اختیارات است و مشکلی که در سازماندهی مرکزی کشور وجود دارد. متاسفانه ‌اختیارات مسئولان استان به خصوص استانداری، ادارات کل و سازمان صنعت، معدن و تجارت کم و ناچیز است و آنها نمی‌توانند آنچنان که باید از فعالان اقتصادی حمایت کنند. شاید برخی از دوستان و همکارانم با این حرف موافق نباشند اما اکثر فعالان اقتصادی از عملکرد در حدود اختیارات مسئولان استانی راضی‌اند هر چند انتظارشان بالاتر از این‌هاست.

مطلبی که باید در این میان عنوان کنم این است که یکی از موضوعاتی که ‌استان خراسان رضوی از آن رنج می‌برد و به ‌اشتغال و اقتصاد استان لطمه زده، ماجرای شرکت‌هایی مثل پدیده و یا موسسات مالی و اعتباری آرمان، میزان و ثامن‌الحجج است که مدیریت فعلی استان نقشی در ایجاد آن نداشته اما وقت زیادی را صرف سروسامان دادن به‌ آن اختصاص داده‌اند و لازم است مقامات کشوری بهای بیشتری به‌ این موضوع بدهند. در این زمینه نحوه برخوردی که صورت گرفته چندان آرام‌کننده نبوده و می‌توانست بهتر از این سامان یابد. ماجرای این شرکت‌ها و موسسات مالی و اعتباری اقتصاد خراسان رضوی را به رکود کشانده و موجب ایجاد بیکاری شده‌است؛ موضوعی که مربوط به گذشته بوده و امروز گریبان اقتصاد استان ما را گرفته و لازم است مسئولان توجه و اهمیت بیشتری به‌ آن بدهند.

#تشکل‌ها #نعمت_زاده #اتاق #شافعی #ساختارها #تولید #تولید_بدون_کارخانه #صادرات #برند #رکود #بیکاری #موسسات #ارز #یارانه #قاچاق #تعرفه #تورم #خودرو #خصولتی #تشکل‌ها #کسب_و_کار #اشتغال #دولت

 10/8/95 – دنیای اقتصاد

 

https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3267876

 

 

  1. #پیام

* سلام دوستان

امشب برای بازدید نمایشگاه تولیدات غذایی و حضور در غرفه اتحادیه صادرکنندگان به نمایشگاه بین المللی مشهد رفتم در بازدید از غرفه‌ها که از استان‌های مختلف بودند و سوال از غرفه داران که ایا عضو اتاق هستید و کارت بازرگانی دارید اکثر درپاسخ اعلام میداشتند چون مالیات و یک در هزار دیافت میشود دلیلی برای عضویت وجود ندارد و یا اعلام میداشتند عضو بوده ایم اما چون هزینه زیات بوده تمدید نکرده ایم باخودم گفتم چشممان روشن چه فضای کسب و کاری خوب ایجاد کرده ایم.

*** پرسشی مشفقانه

حقیر یک شهروند عادی و معمولی و بی خبر از اوضاع و احوال اقتصادی و ناشی و محتاج راهنمایی هستم.

با خود می‌اندیشم این همه شرکت کنندگان در نمایشگاه بین المللی مشهد که برخی شان از سایر استان‌ها تشریف آورده اند ، یقیناً برای خریدن رنج این سفر و آوردن تجهیزات و لوازم و اجاره ی غرفه و پشتیبانی پرسنل و اقامت و ایاب و ذهاب و تبلیغات و اشانتیون و غیره ، مبالغی را هزینه می‌کنند و آن را جزو سرمایه گذاری‌های کسب و کارشان محاسبه می‌فرمایند.

با خود فرض می‌کنم ، یکی از آن واحدها که پرداخت یک در هزار به اتاق بازرگانی برایش هزینه ی زیادی بوده و به این دلیل عضویتش را تمدید نکرده است ، مثلاً اگر در سال یک میلیارد تومان را ملاک محاسبه ی یک در هزار قراردهد ، می‌شود فقط یک میلیون تومان که هزینه یک سفره ی میهمانی مدیرعامل محترم در یک جلسه ی معمولی است.

لذا از صاحبان کسب و کارهایی که رونق دارد و برای تقویت رونقشان است که به نمایشگاه مشهد تشریف آورده اند ، انتظار می‌رود که برای بزرگترین تشکّل غیر دولتی که استعداد آن را دارد تا از منافعشان پاسداری و حمایت کند ، بیش از این مایه بگذارند و کم لطفی نفرمایند. به احتمال قریب به یقین ، اگر به همین آقایان یا بانوان محترم غرفه داری که مراجعه شده است ، گفته می‌شد حضرت امام جمعه ی شهر فرمان داده بابت حضورشان در حریم ایشان هرکدام مبلغی را بپردازند ، خداوکیلی ، چقدر می‌پرداختند که نه خودشان شرمنده شوند و نه کسر شأن تشکیلات ایشان باشد ؟ حال ، بالاغیرتاً اتاق بازرگانی به اندازه ی وجوه مختلفه ، بر گردن صاحبان کسب و کاری که قبلاً عضو اتاق بوده اند و حالا پرداخت یک در هزار برایشان هزینه ی زیاد است ، حق شفعه ندارد ؟ آیا استدلالی که مورد اشاره پرسش شوندگان بوده ، واقعاً و حقیقتاً معضل و فشار هزینه ای است یا صرفاً بهانه ای است برای چیزی دیگر ؟

من نفهمیدم و نیاز به توضیح دارم ! از اوّلش هم گفتم که ناشی ام.

 

*** اقای صادقی خوب است بیشتر بر اطلاعاتتان در این موارد نیز چون مواردی که استاد هستید بافزایید این برای شما ممکن است شما تصور کنید یک واحد صنایع غذای که در سال هزار میلیار تومان فروش ( توجه شود فروش نه سود) داشته باشد برابر قانون یک در هزارباید یک میلیار تومان به اتاق پرداخت کند در حالی که ممکن است یک میلیاد تومان سود نداشته باشد.

 

*** ممنون از پاسخ حضرتعالی ،

خب ، چقدر این روشنگری خوب است.

در طرح پرسش و دریافت پاسخ است که ابهامات رفع می‌شود.واقعاً دریافت یکهزارم از فروش و نه سود ، از قراری که اگر ارزش افزوده (سود) تولید را خیلی دست بالا و معادل 15 درصد فرض کنیم ، این رقم چیزی در حدود 7 هزارم سود می‌شود یا 7دهم درصد سود و اگر بدتر از آن سود تولید را 10 درصد فرض کنیم ، این یکهزارم فروش می‌شود یک درصد سود.

آیا بازهم زیاد است ؟ ضمناً چگونه می‌شود که واحدی 1000 میلیارد تومان فروش داشته باشد و یک میلیارد تومان سود نداشته باشد ؟ یعنی ممکن است سود عملیات سالانه از یکهزارم کمتر باشد ؟ آیا چنین فعّالیتی قانوناً و شرعاً توجیه اقتصادی دارد ؟ اگر همین قیاس را مورد استفاده قرار دهیم ، مثل این می‌ماند که فرض کنیم یک فعّال اقتصادی ، در سال یک میلیارد تومان فروش داشته باشد و بگوییم که ممکن است حتّی یک میلیون تومان سود نداشته باشد ؟آیا چنین چیزی ممکن است ؟؟؟

بگوشم. . . .

 

*** اقای صادقی عزیز بله در همین استان خودمان چند شرکت بزرگ هستند که مبالغ بسیار زیاد فروش داشته اند ولی بجای سود زیان هم داشته اند

 

*** حالا تسلیم شدم ، و تسلیمم همان نرمش قهرمانانه است ! پیشنهاد می‌کنم اتاق بازرگانی معادل یک در هزار “زیان” این شرکتهای بزرگ را بابت حفظ عضویت آنها به مدیریت آن شرکتها بپردازد.چیزی که عوض دارد ، نباید گله داشته باشد.

 

*** بنده اگر دوست خوبم اقای صادقی را میشناسم دو منشش تسلیم وجود ندارد بلکه قبول مطلبی است که مشخص شده

 

#ساختارها #تشکل‌ها #کارت_بازرگانی #اتاق

 

 

  1. مطالبات کارآفرینان از رئیس جدید سازمان صنعت، معدن و تجارت: گره صنایع محور غرب مشهد باز شود

 

 

با حکم وزیر صنعت، معدن و تجارت، راضیه علیرضایی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی شد. پیش از این فخرموحدی، سرپرست سازمان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بود‌. انتصاب راضیه علیرضایی به ریاست سازمانی که مسئولیت بخش عمده‌ای از تولید و توزیع استان را بر عهده دارد، بهانه‌ای شد تا با برخی کارآفرینان خراسانی گفتگو کرده و مهم‌ترین مطالبات آن‌ها را از وی جویا شویم.
حل مشکلات صنایع‌محور غرب مشهد
به گزارش شهرآرا، در همین رابطه عضو هیئت مدیره انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی با بیان اینکه تقویت تولید و رفع مشکلات کارآفرینان از مهم‌ترین مطالبات تولیدکنندگان خراسانی از رئیس جدید سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی است، گفت: در حال حاضر تامین ارز مورد نیاز تولیدکنندگان برای تامین مواد‌اولیه با مشکلاتی مواجه است؛ ازاین‌رو انتظار داریم این مسئله در زمان رئیس جدید سازمان حل شود.
حسین متین‌راد با اشاره به مشکلات صنایع محور غرب مشهد افزود: دهه۶۰ بود که براساس مصوبه دولت وقت مقررشد، توسعه صنایع در محور غرب مشهد متوقف شود، با این حال‌ به دلیل محدودیت در منابع آبی و زیرساختی در طول سال‌های بعد از تصویب این مصوبه، در عمل صنایع در محور‌غرب مشهد رشد یافت، مسئله‌ای که باعث شده هم‌اکنون صنایع مستقر در این قسمت به دلیل توسعه شهر مشهد با مشکلات عدیده‌ای مواجه شود.وی ادامه داد: صنایع محور غرب مشهد بخش درخورتوجهی از اشتغال در بخش صنعت این شهر را به خود اختصاص داده است؛ از‌این‌رو انتظار می‌رود مساعدت‌های لازم برای حل مشکل این محور صورت گیرد.
اتمام واحدهای نیمه‌تمام
همچنین دبیر‌خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز با بیان اینکه در حال حاضر پنج‌هزار واحد نیمه‌تمام در استان وجود دارد، گفت: اتمام این واحدها می‌تواند باعث تقویت تولید، همچنین اشتغالزایی و جلوگیری از هدر رفتن منابع ملی ‌شود.
فیروز ابراهیمی افزود: یکی از مشکلات صنایع استان، صدور بی‌رویه مجوزهای صنعتی است؛ ازاین‌رو از رئیس جدید سازمان صنعت‌، معدن و تجارت انتظار داریم، صدور مجوزهای صنعتی با توجه به پتانسیل‌های استان صورت بگیرد تا از هدر رفت سرمایه‌های ملی جلوگیری شود.
وی با اشاره به مدیریت بخش تولید و توزیع در سازمان صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در صورت برنامه‌ریزی مناسب می‌توان نیازهای کالایی استان را از تولیدات خراسان رضوی تامین کرد. ابراهیمی ادامه داد: در صورت تحقق این مهم بخش تولید استان رونق بیشتری گرفته و تولید ملی تقویت می‌شود.وی با اشاره به مشکلات صنایع محور‌غرب مشهد بیان داشت: با وجود اینکه صنایع محور غرب مشهد نقش مهمی درتوسعه صنعت استان دارند، اما مصوبه منع صنعت در این بخش باعث مشکلات زیادی برای صنایع این محور شده است؛ از‌این‌رو انتظار می‌رود این مسئله در دوره ریاست جدید سازمان حل شود.
مشکلات واگن‌های صادراتی حل شود
همچنین صادرکننده نمونه کشوری و استانی نیز با استقبال از انتصاب علیرضایی به‌عنوان رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: با توجه به سابقه خوبی که وی دارد، انتظار می‌رود‌ این انتصاب باعث شکوفایی بخش تولید و رونق صادرات در خراسان رضوی بشود.
محمد‌حسین روشنک افزود: از رئیس جدید سازمان صنعت و معدن انتظار می‌رود در ابتدای شروع به کار خود اقدام به برنامه‌ریزی جامع و مدونی برای افزایش صادرات استان بنماید تا بتوانیم به هدف رشد صادرات دست یابیم.
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به همسایگی استان با کشورهای آسیای‌میانه و افغانستان تصریح کرد: حل مشکلات توسعه صادرات به این مناطق و پیگیری رفع مشکلات واگن‌های صادراتی یکی دیگر از مطالبات کارآفرینان خراسانی از رئیس جدید سازمان به شمار می‌رود.
تاکید بر حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان مشهدی
از زمان ادغام وزارتخانه‌های صنایع و بازرگانی، مدیریت توزیع کالاها و نظارت بر بازار در وزارت صنعت، معدن و تجارت تمرکز شده است. این مسئله باعث شد تا با رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان مشهد گفتگو کرده و مطالبات مصرف‌کنندگان از رئیس جدید سازمان صنعت و معدن و تجارت استان را از وی جویا شویم.
در همین رابطه رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان مشهد با بیان اینکه تاکنون توجه به حقوق مصرف‌کنندگان در چرخه اقتصادی کشور کمتر از حد انتظار نبوده است، گفت: انجمن حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، تشکلی غیردولتی است که با هدف حمایت از مصرف‌کنندگان تشکیل شده است؛ از‌این‌رو انتظار می‌رود این تشکل در دوره ریاست جدید تقویت شود.
سیدجلال فیاضی با اشاره به سکونت 50درصد جمعیت استان در مشهد بیان داشت: این موضوع باعث می‌شود تا توجه به حقوق مصرف‌کنندگان در این شهر اهمیت ویژه‌ای بیابد؛ از‌این‌رو انتظار می‌رود براساس قانون زمینه‌های لازم برای تعویض بخشی از اختیارات سازمان به این انجمن صورت بگیرد.وی با بیان اینکه حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان از بخش تولید آغاز می‌شود، خاطرنشان کرد: ایجاد تعامل بین انجمن حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و بخش تولید می‌تواند باعث توجه بیشتر به حقوق مصرف‌کنندگان ‌شود.
 #تولید #مصرف_کننده #تشکل‌ها #ساختارها #صادرات #واگن #کارآفرینی #دولت #بازار #افغانستان #واگن

7/10/1392- روزنامه شهرآراء

http://shahraraonline.ir/news/28293

 

 

  1. عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به توافق ژنو : حصار تحریم‌ها شکسته شد

 پس ازاعلام توافق هسته‌اي ايران وکشورهاي 1+5 و اعلامشروع لغو تحريم‌هاي پتروشيمي، خودرو، فلزات گرانبها، قطعات هواپيما وآزادسازي بخشي از اموال بلوکه شده ايران، رسانه‌هاي بين‌المللي از دستاورد 20 ميليارد دلاري دارايي ايران با امضاي پيش نويس مورد بحث در مذاکرات هسته‌اي خبر داده اند که از اين مبلغ سه ميليارد دلار مربوط به دارايي‌هاي بلوکه شده ايران از سوي آمريکاست و بقيه مربوط به صادرات نفت، محصولات پتروشيمي‌و خودروست که با توافق اوليه ايران و 1+5 مي‌توان آن را وصول کرد.

 البته به گفته ظریف،وزير امور خارجه هم تحريم‌هاي بانکي در بسياري از موارد که فشارهايي در حوزه معاملات بانکي به ايران وارد مي‌شد کاسته شده و امکان نقل و انتقال پول به ايران فراهم خواهد شد و اين برنامه‌ها تا شروع سال نو میلادی اجرايي مي‌شود.به همين علت بود که بلافاصله بعد از اعلام توافق، معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌جمهور درباره تأثير توافقنامه ژنو در شرايط اقتصادي کشور گفت: براساس اين توافقنامه بخشي از تحريم‌ها کاهش مي‌يابد و بخشي از منابع مالي ما قابل استفاده مي‌شود.

 به دنبال توافق هسته‌اي ايران با کشورهاي 1+5، بخشی ‌از تحريم‌هاي خارجي اعمال شده بر علیه تجار ایرانی برداشته شده و اميد به افزايش رشد شاخص‌هاي اقتصاد ايران را بهبود بخشيده است؛ به نظر مي‌رسد با توجه به استقبال کشورهاي غربي و اروپايي نسبت به توافق هسته‌اي اخير و شکستن سد تحريم‌ها، موانع پيش روي تجار و صادرکنندگان در بخش اقتصاد به ويژه چالش اصلي بازار کار برداشته و زمينه گسترش و رونق سرمايه‌گذاري‌ها در کشور به نحو مطلوبي فراهم شود.

 این مسئله بهانه ای شد تا با محمد حسین روشنک،از چهره‌های ماندگار کار و تولید ، کار آفرین برتر و صادر کننده نمونه ملی ، عضو هیئت نمایندگان، و رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی ایران گفتگو داشته باشیمو نظرات ایشان درباره تاثیر توافق نامه ژنو براقتصاد کشورجویا شویم.

 فراخبر: توافق نامه ژنو با استقبال بازرگانان و صادرکنندگان مواجه شد.به نظر شما این توافق نامه با وجود اینکه هنوز در مرحله اجرا قرار نگرفته،چه عاملی باعث شده تا با این استقبال مواجه شود؟

 روشنک: آنچه امروز به عنوان تاثیرتوافق نامه ژنو در محافل عمومی بحث می‌شود به تاثیرات روانی آن در فضای کسب و کار بر می‌گردد.به عبارتی بعد از توافق نامه اطمینانی در بین بازرگانان ایرانی نسبت به بهبود فضای کسب و کار به وجود آمدن و برنامه ریزی را برای آینده تا اندازه ای ممکن کرد و باعث ایجاد جو امیدوارکننده در فضای حاکم بر اقتصاد کشور شد. البته این مختص به تجار ایرانی نبود. بلکه بازرگانان خارجی نیز احساس کردند فضای خوبی برای ارتقای سطح تعاملات اقتصادی بین ایران و آن‌ها فراهم شده است.این مسئله باعث شد تا طرف‌های خارجی و ایرانی احساس کنند فضا به گونه ای پیش می‌رود که می‌توانند سطح تعاملات اقتصادی خود را در آینده نزدیک ارتقا دهند.در نتیجه می‌توان گفت با وجود اینکه هنوز تاثیرات عملی این توافق نامه ایجاد نشده است ، تاثیرات روانی آن باعث شده تا فضای امیدوار کننده ای بر فضای تجارت کشور حاکم شود.

 فراخبر:یعنی هنوزتوافق نامه تاثیر عملی بر فضای تجارت کشور نگذاشته است؟

 روشنک: البته که تاثیر گذاشته است ، اما منظور این است که هرچه جلوتر برویم این تاثیرات نیز روز به روز برای تجار و مردم ملموس تر می‌شود.قبل از این یکی از موانع توسعه تجارت خارجی ایران خود سانسوری بود. خود سانسوری این است که تجار ما به دلیل فضای ایجاد شده ناشی از تحریم‌ها در برنامه ریزی‌های تجار خود با موانعی روبرور بوده و نمی توانستند به صورت دقیق برنامه ریزی کنند. فضا به گونه ای بود که محدودیت تجاری حتی شامل کالاهای غیر تحریمی هم شده بود، به عبارتی با وجود اینکه مراودات تجاری در برخی از کالاها مشمول تحریم نمی شد اما تجار ما به دلیل مبهم بودن فضا، به قضیه ورود پیدا نمی کردند، به همین دلیل لذا با وجود تحریم نبودن دچار یک خودگریزی از بازار می‌شدیم و بدون تمایل ترجیح می‌دادیم تا مراودات تجاری خود را حتی در بخش‌هایی که شامل تحریم هم نبود از بیم تاثیرات تحریم‌ها محدود کنیم .

 فراخبر: رفع این مشکل چه تاثیری گذاشته است؟

 روشنک: بعد از توافق ژنو حصار تحریم‌ها شکسته شد. دنیا حرف به حق رهبری و مردم ایران را پذیرفت که اقدامات هسته ای ایران صلح آمیز بوده و باید به حقوق ملت ایران احترام بگذارد،برای همین درچنین شرایطی تداوم تحریم‌ها در عمل بی معنی خواهد بود. شکستن حصار تحریم‌ها باعث می‌شود تا فضای تجاری کشور شفاف تر شده و تجار بهتر بتوانند برای آینده خود برنامه ریزی کنند،در نتیجه مشکل خود گریزی از تجارت از ترس تحریم هم تا اندازه ای برطرف خواهد شد.

 فراخبر:از فضای به وجود آمده چگونه می‌توان برای توسعه تجارت خارجی کشور استفاده کنیم. به خصوص اینکه در مدت تحریم‌ها برخی از طرف‌های تجاری ما نشان دادند چندان به توافق‌های تجاری با ایران پایبند نیستند؟

 روشنک: بعد از توافق ژنو یکی از فرصت‌های خوبی که برای کشور ایجاد شد امکان تنوع بخشی به طرف‌های تجاری و انتخاب شرکای تجاری کشور است.در واقع رفع تحریم‌ها باعث می‌شود تا دست کشور در انتخاب شرکای تجاری بازتر شود. حال باید از این فرصت استفاده کنیم و اگر با کشوری و یا کمپانی می‌خواهیم سطح مرودات خود را افزایش دهیم باید به دوران قبل برگردیم و ببینم آیا آن‌ها در دوران تحریم به تعهدات خود پایبند بودند یا نه؟ و در آن دوران چه مقدار با ملت ایران همراهی کردند؟جواب گویی به این سوالات باعث می‌شود تا بهتر بتوانیم رفتارهای آن‌ها راپیش بینی کرده و بدانیم در آینده چه قدر به تعهداتشان پایبند خواهند بود .

 فراخبر:در داخل چه اقدامی برای توسعه تجارت باید صورت بگیرد؟

 در حال حاضر یک فضای امید در بین کارآفرینان ایجاد شده است.با این حال این فضای امید نباید باعث شود احساسیو بدون برنامه ریزی و عمل کنیم. به نظر می‌رسد باید قبل از شروع هر اقدامی یک بازنگری وسیعی در تمامی سطوح اقتصادی خود داشته وبا یک برنامه ریزی دقیق و کارشناسی وارد میدان شویم. منظور این است که با برنامه ریزی مشخص کنیم به دنبال چه هستیم؟ در بخش صادرات صنعت و کشاورزی ما می‌خواهیم چه اقداماتی انجام دهیم.

 برای رسیدن به جواب هم باید به سمت ایجاد اتاق‌های فکر برویم. اتاق‌هایی که در آن مدیران اجرایی،بخش خصوصی و متخصص دانشگاهی و مدیران باتجربه دولت با یکدیگر تعامل کرده و برای این بخش‌ها برنامه ریزی کنند.این اتاق‌های فکر می‌تواند کمک‌های زیادی در توسعه کشور داشته باشند چرا که با بررسی و پیش بینی آینده می‌توانند از هم اکنون راهکارهایی برای ارتقای تجارت کشور و برخورد با مشکلات را در نظر بگیرند.

 فراخبر: یعنی در حال حاضر چنین اتاق‌های فکری وجود ندارد؟

 روشنک: البته که دارد، به عنوان مثال اتاق‌های بازرگانی ، اتحادیه صادراتی و وارداتی ، خانه صنعت و معدن و انجمن مدیران و دیگر تشکل‌های اقتصادی می‌توانند نقش اتاق‌های فکر را ایفا کنند اما در دولت‌های قبل آن گونه که لازم بوده به آن‌ها بها داده نشده است.در واقع اگر ما به این تشکل‌ها بها می‌دادیم می‌توانستیم تا حد زیادی از مسایلی که در بحث تجار کشور در سال‌های اخیر به وجود آمده را جلوگیری کنیم. قرآن کریم وقتی ماجرای حضرت یوسف را بیان می‌کند این درس را به ما می‌دهد که باید در مقابل مشکلات قابل پیش بینی برنامه ریزی داشته باشیم ، ما باید از این مسئله در زندگی عملی خود استفاده کنیم. اما ما چه کردیم؟ در زمانی که درآمد ارزی کشور بیش از نیاز بود و از طرفی بر حقوق هسته ای خود تاکید می‌کردیم قابل پیش بینی بود که کشورهای خارجی چه عکس العملی نشان می‌دهند، دولت وقت فیلم حضرت یوسف ساخت اما از آن تجربه نگرفت، در نتیجه برای مردم و برای صادرکنندگان و تولیدکنندگان کشور مشکلات زیادی بوجود آورد.

 فرا خبر: در حال حاضر برای رفع مشکلات به وجود آمده چه اقدامی باید انجام دهیم؟

 هم اکنون برخورد با تولیدکنندگان و تجار باید مانند برخورد با رزمندگانی باشد که از جنگ برگشته اند. باید به آن‌ها به مثابه افرادی که در میدان نبرد اقتصادی در حال جهاد بودند برخورد کرده وسعی کنیم تا مشکلات و مسایل آن‌ها را واکاوی کرده و درصدد رفع موانع پیش روی آن‌ها بربیاییم.به عنوان مثال اگر در این مدت برخلاف قانون محدودیت‌هایی برای صادرات ایجاد شده آن‌ها را برداریم یا اگر برای بخش تولید موانعی ایجاد شده این‌ها برطرف شد. به طور حتم اگر چنین برخوردی با تولیدکنندگان وصادرکنندگان و بطور کلی فعالین اقتصادی صورت گیرد، شاهد بهبود فضای کسب و کار در کشور خواهیم بود.

 فراخبر:دولت یازدهم چه اقداماتی برای بهبود فضای کسب و کار در شرایط فعلی باید انجام دهد؟

 دولت یازدهم با حمایت صمیمانه مقام معظم رهبری درصد روز اول فعالیت خود توانست گام‌های خوبی برای بهبود فضای کسب و کار کشور بردارد . توفیق دولت د رمذاکرات نیز که با حمایت مقام معظم رهبری تحقق پیدا کرده است می‌تواند فرصت خوبی برای تقویت تولید و ارتقای تجارت کشور باشد. ازاین رو به عنوان یک سرباز در عرصه جهاد اقتصادی می‌توانم بگویم اگر تدابیر مقام معظم رهبری در دوران بحران‌ها نبود ما هم اکنون با مشکلات بسیار زیادتری مواجه بودیم. بنابراین انتظار می‌رود دولت یازدهم با استفاده از رهنمودهای رهبری تلاش کند تا فضای کسب و کار برای حمایت از تولید و صادرات وواردات مواد اولیه و ماشین آلات کشور بهتر شود تا در سال‌های آینده شاهد ارتقای شاخص‌های کشور در راستای تحقق چشم انداز بیست ساله باشیم.

 فراخبر: با تشکر از وقتی که در اختیار ما گذاشته اید.

 روشنک: من هم از نشریه فراخبر که دغدغه حمایت از تولید و صادرات کشوربه عنوان یکی از مطالبات مردم ومقام معظم رهبری است را دارد، تشکر می‌کنم.

#ساختارها #اقتصاد_مقاومتی #تولید #کارآفرینی #دولت #کسب_و_کار #تشکل‌ها #اتاق #دیپلماسی #تحریم #برجام

#بانک #تشکل‌ها

 

فراخبر – سایت ایمان تجارت روشن

 

 

 

http://new.itrco.ir/news/35/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%A9-%D8%8C-%D8%B9%D8%B6%D9%88-%D9%87%DB%8C%D8%A6%D8%AA-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%AA%D8%A7%D9%82-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D8%B4%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%81%D9%82-%DA%98%D9%86%D9%88-%DA%AF%D9%81%D8%AA—%D8%AD%D8%B5%D8%A7%D8%B1-%D8%AA%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%85-%D9%87%D8%A7-%D8%B4%DA%A9%D8%B3%D8%AA%D9%87-%D8%B4%D8%AF—/default.aspx

 

 

  1. ” نقش برجسته تشكل‌هاي بخش خصوصي در تحقق اقتصاد مقاومتي با توسعه صادرات غيرنفتي “

 فعالین اقتصادی و صادرکنندگان و عموم مردم کم و بیش به یاد دارند در اوایل فروپاشی شوروی سابق و استقلال کشورهای آسیای میانه، فضای وسیع صادرات برای تولیدات ایران اسلامی ایجاد گرديد، به طوری که چون بخشی از صادرات به صورت چمدانی انجام می‌شد، در شهر مشهد چند بازار به نام روس‌ها نام گزاری شد که هنوز آثار آن موجود است، شرایط بگونه ای بود که تولیدات کشور از هر نوع، بصورت بسیار راحت و ساده توسط بازرگانانی که تازه طعم صادرات آن هم با روش ساده و سریع را چشیده بودند به بازارهای هدف ارسال می‌شد. دریچه باز شده به روی تجارت به ویژه صادرات کشور در آن زمان از راه سازمان یافته و تشکیلات حاصل نشده بود بلکه به دلیل حادثه فروپاشی شوروی سابق به وجود آمده و همین موضوع باعث گردید در اوج توفیق تولید و تجارت کشور، تریبون‌ها و نوشته‌های غیر تخصصی و ناآگاه به مسائل تولید و تجارت بر علیه صادرات فعال شده و به یک باره شانس فراهم شده که به یک توان و تجربه تبدیل شده بود از بین رفت و بازارهای به دست آمده توسط همان تریبون‌ها و نوشته‌ها و افراد غیرمتخصص دو دستی به رقبایی چون ترکیه، امارات، هند و چین تقدیم شود.

قلم که در آسیب شناسی آن دوران از تجاربی برخوردار است، ضمن تایید آنچه ذکر شده اثر گذاشت آیا اگر تشکل‌های خوب بخش خصوصی که امروز داریم آن روز می‌داشتیم تریبون‌ها و نوشته‌های ناآگاه قادر بودند آن فرصت طلائی را از كشور بگیرند.

 اگر آن روز اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و کمیسیون‌های فعال آن، خانه صنعت، معدن، کانون کارآفرینان، انجمن مدیران، اتحادیه واردکنندگان استان، اتحادیه صادرکنندگان استان و اتحادیه‌های زعفران، مصالح ساختمانی، نساجی و پوشاک، حق العملکاران، خدمات فنی ومهندسی، شورای ملی زعفران و ده‌ها انجمن و اتحادیه همچون حمل و نقل و صنایع تبدیلی و انجمن نشان استاندارد و … که ممکن است ذکر نام آن‌ها اين لحظه در خاطر نباشد را در بخش خصوصی و کمیته پایش تجارت و کارگروه توسعه صادرات و از همه مهم تر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مانند امروز مي داشتیم، آیا اکنون وسعت بازارهای هدف صادراتی کشور چند برابر امروز نبود؟

 واقعا اگر تشکل‌های فعال امروز در آن زمان بودند، تحقق تامین ارز بدون وابستگی به نفت ،امروز فراهم نشده بود؟ یادآوری موضوع توسط قلم مشخص کرد که ارزش تشکل‌ها در امر صادرات تا چه اندازه مهم است البته این تشکل‌ها وقتی قوی و اثرگذارند که از هماهنگی و همدلی برخوردار باشند که برای تحقق همدلی. بهترین جایگاه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی است.

 اتاق باید به عنوان محور تشکل‌ها از جایگاهی برخوردار باشد که با ایجاد، هماهنگی بین تشکل‌ها به جایگاهی بیش از پیش قویتر و فراگیرتر تبدیل شود. اگر بخواهیم از آنچه در آن زمان اتفاق افتاد اجتناب کنیم. اتاقی می‌خواهیم که برآیند همه تشکل‌ها باشد.

 امید است با فعال شدن تشکل‌ها در امر انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به امر هم افزايي و هم گرايي بزرگ تشکل‌ها که جایگاه واقعی آن است بیش از پیش کمک شود. امید است فعالین اقتصادی و اعضای تشگل‌ها با فعال شدن در انتخابات اتاقی بسازند که هر 15 نفر عضو هیئت نمایندگان کار افرین و فعال اقتصادی واقعی و توانمند برای پیگیری فضای مناسب کسب و کار باشند ارتقاء و رشد و امنیت صادرات کشور در گرو توسعه تشکل‌ها با محوریت اتاق است.

#ساختارها #تولید #صادرات #اقتصاد_مقاومتی #روسیه #ترکیه #امارات #هند #چین #رسانه #امنیت #اتاق #تشکل‌ها #ارز #دیپلماسی

 

http://new.itrco.ir/news/47/%D9%86%D9%82%D8%B4-%D8%A8%D8%B1%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D9%87-%D8%AA%D8%B4%D9%83%D9%84-%D9%87%D8%A7%D9%8A-%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%AE%D8%B5%D9%88%D8%B5%D9%8A-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D8%AD%D9%82%D9%82-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%88%D9%85%D8%AA%D9%8A-%D8%A8%D8%A7-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%BA%D9%8A%D8%B1%D9%86%D9%81%D8%AA%D9%8A/default.aspx

 

سایت ایمان تجارت روشن

 

 

  1. 28. افراد برای استفاده از نام اتاق وارد انتخابات نشوند

محمدحسین روشنک، عضوهیات نمایندگان اتاق مشهد نقش اتاق د رفضای کسب و کار و اقتصاد کشورمانندنقش مجلس در مسائل سیاسی و مسائل کلان امنیتی سیاسی کشور است. اتاق بازرگانی درجایگاهی قراردارد که ارتباط دهنده فعالان بخش خصوصی ونهادهای حکومتی ودولت است و به عنوان تشکلی صرفا مردمی و متعلق به بخش خصوصی نمیتوان برای آن جایگاه قائل شد. شأن اتاق برحسب قانون و ضرورت بسیاربالاترازآنچه درجامعه نشان داده، میتوانست باشد؛ اما متاسفانه هنوز نتوانسته به جایگاهی که قانون برای آن تعیین کرده و نیاز فضای کسب وکار داخلی، بین المللی و فعالان اقتصادی است، برسد. متاسفانه جایگاه اتاق بازرگانی در بین فعالان اقتصادی و حتی نهادها وفضاهای غیراقتصادی جامعه شناخته نشده وبسیاری از افراد باآن آشنایی ندارند و نمی‌دانندکه اتاق می‌تواند در توسعه صنعت، فضای واقعی کسب وکار، تولید، تجارت و در همه ابعاد وتنظیم دخل وخرج دولت از محل مالیاتها اثرگذار باشد. البته اتاق که منظور من اتاق بازرگانی ایران است، در این مسیرحرکت کرده، امارشدی که باید براساس فضای موجود می‌داشته، هنوزفراهم نشده که بخشی از دلیل این امر به درون اتاق برمی‌گردد. بخشی از عدم رشد اتاق به عدم تعریف صریح ازجایگاه وموقعیت آن برمی‌گردد، متاسفانه‌انتظار و هدف اتاق آن طورکه باید در نظر گرفته نشده و این به هیات نمایندگان و توانمندی آنها در جامعه برمی‌گردد، ازطرفی مدعیانی که خود را با این مجموعه مقایسه کرده‌اند، مانند برخی از تشکل‌هابدون توجه به این‌که اتاق برآیندکلی‌تر و بالا دست تشکل‌های خصوصی‌است، به این مقایسه پرداخته‌اند و خود را همتراز با اتاق دانسته‌اند. نهادهای حکومتی ودولتی هم هنوز نتوانسته‌اند درک درستی از اتاق داشته باشند و این عوامل باعث شده اتاق به جایگاه مورد نظر نرسد. البته اینها به این معنا نیست که اتاق عملکرد بدی داشته است.

به عقیده من انتخاب اعضای هیات نمایندگان باید براساس ماموریت‌هاو جایگاه افراد بوده و اعضا برآیند تشکل‌های بخش خصوصی‌ باشند و ارتباط خوبی بین اتاق وتشکل‌ها وجود داشته باشد که متاسفانه‌در سال‌های‌ اخیر زیاد به این نیاز توجه نشده واین موضوع درجامعه فعالان اقتصادی مطرح نشده است. افرادی که به عنوان اعضای هیات نمایندگان اتاق انتخاب می‌شوند باید با سلامت، صداقت و پاکی برآیندی از تمام تشکل‌ها باشند و بهترین حس را درجامعه فعالان اقتصادی ایجاد کنند. این افراد باید بگونه‌ای فعالیت کنندکه به جایگاه وحیثیت اتاق بازرگانی اضافه کنند نه اینکه برای‌استفاده‌ از نام و موقعیت اتاق به انتخابات وارد شده باشند. فردی می‌تواند در اتاق موفق باشد که مانند مرحوم سیدجلال سخاوتی عمل کند و هیچکس نتواندعیبی از فعالیت او در مورد کاستن از آبروی اتاق بگوید.

#ساختارها #اتاق #کسب_و_کار #دیپلماسی #تولید #صادرات #دولت #مالیات #تشکل‌ها #فرهنگسازی #خصولتی

دنیای اقتصاد

 

http://new.itrco.ir/news/49/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%A9%D8%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B6%D9%85%DB%8C%D9%85%D9%87-%D9%87%D9%81%D8%AA%DA%AF%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%AF%D9%86%DB%8C%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%B6%D9%88%DB%8C–%D8%A7%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D8%AA%D8%A7%D9%82-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D9%86%D8%B4%D9%88%D9%86%D8%AF-/default.aspx

 

 

 

  1. #یادداشت

دیروزدفاع مقدس– امروزجهاداقتصادی

ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی یک ساله شد (۲)

 هفته گذشته و قبل از بیانات مهم مقام معظم رهبری در سالگرد ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی قلم از آنچه باید و نباید برای تحقق اقتصاد مقاومتی نوشت، البته قلم نوشتن یادداشت‌های دیروز دفاع مقدس، امروز جهاد اقتصادی را از سال‌ها قبل آغاز کرده که در مطبوعات و سایت‌ها منتشر گردید و بخشی از آنها درکتاب اقتصاد مقاومتی به چاپ رسیده است، اما وقتی بیانات رهبری در اولین سالگرد ابلاغ رسمی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی منتشر شد متوجه شد معظم له در جملاتی کوتاه چگونه به عمق بایدها و نبایدها برای تحقق اقتصادمقاومتی اشاره فرمودند. قلم که احساس می‌کند باز هم رسانه ملی و مطبوعات آنگونه که باید به آنچه رهبری رهنمود دادند نپرداخته اند، تا نظر رهبری به اطلاع جامعه و فعالین اقتصادی و مسئولین دولتی رسانده شده باشد، بر آن شد تا بخشی از بیانات رهبری که به اقتصاد مقاومتی مربوط بود را در این یادداشت نقل کند و از خوانندگان صفحه چهار بخواهد بار دیگر بیانات مقام معظم رهبری را مطالعه کنند بخصوص آنجا که می‌فرمایند: « مبارزه‌ی جدی با قاچاق از جمله کارهای لازم در اقتصاد کشور است، جدّی با بد حساب‌های بانکی، یک عدّه‌ای هستند از تسهیلات بانکی، بنا حق و نادرست استفاده میکنند، برای یک کار تسهیلات می‌گیرند، در کار دیگری آن را مصرف می‌کنند که

 مصلحت کشورنیست، بعد هم بدهی خودشان را با بانک‌ها تسویه نمی کنند، اینها واقعاً مجرمند. بنده نمی گویم هرکسی بدهکار بانکی است مجرم است؛ نه، یکی هست ممکن است بدهکار بانکی باشد، [ولی‌] کمک هم باید به او کرد، هستند مواردی که حتّی بدهکارند و لیکن بایستی کمک هم به او بکنند امّا بعضی هم هستند که باید مورد مؤاخذه قرار بگیرند، مورد سؤال قرار بگیرند. این کارها باید در کشور انجام بگیرد.

اینها را چه کسی بکند؟ ما در این سالها خیلی هشدار دادیم،مسئولین هم خیلی تلاش کردند امّا نه آن هشدارهایی که بنده دادم کافی است، نه آن تلاشی که مسئولین کردند کافی است، اینها کافی نیست. باید کار جدّی انجام بگیرد، مردم هم بایستی کمک کنند به دولت، به مسئولین، به قوّه‌ قضائیّه تا بتوانند این کارها را انجام بدهند.» بیانات رهبری آنچنان جامع و در برگیرنده کلیات و جزئیات است که واقعا نیاز به توضیح و تشریح و تفسیر ندارد و باید اعتراف کرد که قلم و قلم‌ها نتواسته و نخواهند توانست تفسیری جامع تر از آنچه بیان شده است، داشته باشند. مقام معظم رهبری فرار مالیاتی حقه و نپرداختن بدهکاری به بانکها را جرم می‌دانند.

 آیا در استان خراسان رضوی فرد یا افراد که مشمول نظر مقام معظم رهبری قرار گیرد نداریم؟ پیشنهاد می‌کنم اگر نداریم، مسئولین دولتی و تشکل‌های بخش خصوصی استان در یک همایش ملی این افتخار بزرگ را جشن بگیرند و از مسئولین کشوری بخواهند مشخص کنند افراد مورد نظر مقام معظم رهبری کجا هستند؟ اگر داریم بخش خصوصی این افراد را به اجرای نظر مقام معظم رهبری تشویق کند. در این خصوص پیشنهاد می‌کنم تشکل‌های بخش خصوصی به ویژه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی با انتشار بیانیه ای محکم، خوش حسابی را معروف و بد حسابی را منکر اعلام نمایند و به فعالین اقتصاد بگویند برای تحقق اقتصاد مقاومتی در تشکل‌های بخش خصوصی به افرادی نیاز است که در مدیریت بنگاه اقتصادی خود موفق بوده مورد خطاب رهبری نباشد.

 مسئولیت مدیران نظام و تشکل‌های بخش خصوصی در اجرای نظر مقام معظم رهبری کاملا مشخص و از مطالبات مردم است.

#اقتصاد_مقاومتی #رسانه #بانک #قاچاق #ساختارها #مالیات #کشاورزی #فرهنگسازی #خصوصی #دولت #تشکل‌ها

فراخبر – سایت ایمان تجارت روشن

http://new.itrco.ir/news/50/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%A9%D8%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%87%D9%81%D8%AA%D9%87-%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%B1–%D8%AF%DB%8C%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%B9-%D9%85%D9%82%D8%AF%D8%B3—%D8%A7%D9%85%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D8%AF-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C–%D8%A7%D8%A8%D9%84%D8%A7%D8%BA-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%88%D9%85%D8%AA%DB%8C-%DB%8C%DA%A9-%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%87-%D8%B4%D8%AF-(%DB%B2)/default.aspx

 

 

  1. گزارش تحلیلی پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری :از سوی محمدحسین روشنک، رئیس اتحادیه‌های صادرکنندگان و واردکنندگان استان

 به نام خدا

در ابتدای هر سال به برکت وجود بارگاه منور رضوی مجاوران و زائران حضرت رضا (ع) موفق به دیدار مقام معظم رهبری و دریافت عیدی تبیین نامگذاری سال می‌شوند. امسال نیز همانند سال‌های گذشته رهبرفرزانه انقلاب با حضور در حرم مطهر امام رضا (ع) به تبیین نقشه راه سال 94 پرداخته و راهکارهای تحقق اهداف تعیین شده برای کشور اسلامیان را برای اقشار مختلف مردم تشریح کردند. در این بین یکی از بخش‌هایی که مقام معظم رهبری به آن پرداختند، همچون هر سال بخش اقتصادی کشور بود. ایشان در این بخش با تشریح و واکاوی مسائل پیش روی کشور در حوزه اقتصاد، مهم ترین راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی که پایه و اساس توسعه ایران اسلامی هستند را توجه به بنگاههای کوچک و متوسط بیان فرمودند.

در واقع برای فهم بهتر نکات اشاره شده در فرمایشات ایشان باید گریزی به نامگذاری‌های سال‌های گذشته داشته باشیم. در سالهای اخیر نامگذاری‌هایی مانند «نوآوری وشکوفایی» ، «اصلاح الگوی مصرف» ، «همت مضاعف وکار مضاعف» ، «جهاداقتصادی» و «تولید داخلی، حمایت از کار و سرمایه‌ی ایرانی» و «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» نشان دهنده حمایت مقام معظم رهبری از کار و سرمایه ایرانی و کارآفرینی بوده که تاکنون اثرات فراوانی درجامعه و اقتصاد برجا گذاشته که از جمله ایجاد ارزش و احترام برای کارآفرینی و سرمایه ایرانی بوده است.

 همگان به خصوص فعالان اقتصادی اعتقاد دارند تا قبل از نامگذاری‌های اقتصادی و حمایت‌های رهبری از کارآفرینی و سرمایه ایرانی، بعضی از تریبون داران کارآفرینان را سرمایه داران مرفه بی درد می‌خواندند. جو ضد کارآفرینی تولید و سرمایه داری به گونه ای بود که هیچکس جرات نداشت خود را کارآفرین و صاحب سرمایه بنامد بلکه کارآفرینان مجبور بودند داشتن سرمایه وکارآفرینی را مخفی کنند. اما با عنایت رهبری به حوزه کارآفرینی، تولید و تجارت و سرمایه ایرانی باعث شد تا این جو از بین رفته به طوری که امروزه کارآفرینی در کشور تبدیل به یک ارزش و احترام شده است.

 امسال نیز مقام معظم رهبری در سخنرانی خود ضمن اینکه بر ضرورت حمایت از تولید ملی و سرمایه ی ایرانی تاکید فرمودند، راهکار رشد و پیشرفت کشور را در تحقق اقتصاد مقاومتی و حمایت از کارآفرینان دانستند. ایشان با ورود به جزئیات، راهکارهای تحقق این مسایل را نیز تشریح فرمودند.

به عنوان خبرنگار اقتصادی وقتی صحبت‌های رهبر انقلاب را می‌شنیدم، ناخودآگاه یادداشت‌ها و مصاحبه‌های کارآفرین نمونه کشور آقای محمدحسین روشنک، این سرباز بی ادعای جبهه تولید و تجارت در چند سال اخیر که در فرا

 خبر و سایر نشریات منتشر شده به ذهنم خطور کرد.

 نوشته‌هایی تحت عنوان « دیروز دفاع مقدس، امروز جهاد اقتصادی» که در آن‌ها همواره بر ضرورت حمایت از کارآفرینی و رفع مشکلات حوزه تجارت و تولید به عنوان دو بال حوزه اقتصاد برای تحقق فرآمین رهبری تاکید می‌شد، به عبارتی می‌توان گفت رهنمودهایی که امسال رهبر انقلاب داشتند، دغدغه ای است که پس از اولین نامگذاری سال توسط رهبری، محمدحسین روشنک که به دنبال تحقق اهداف نامگذاری‌ها بوده و از هر فرصتی استفاده می‌نمود تا مسایل مورد نظر مقام معظم رهبری در جامعه تبدیل به یک گفتمان شود، داشت.

 به عنوان مثال مقام معظم رهبری در سخنرانی امسال در حرم امام رضا (ع) فرمودند: «نکته اوّل این است که امروز عرصه‌ اقتصاد، به ‌خاطر سیاست‌های خصمانه‌ آمریکا، یک عرصه‌ی کارزار است، یک عرصه‌ی جنگ است، جنگی از نوع خاص. دراین عرصه‌ی کارزار، هرکسی بتواند به نفع کشور تلاش کند، جهاد کرده است. امروز هرکسی بتواند به اقتصادکشورکمک بکند، یک حرکت جهادی انجام داده است.»

بسیج تمامی امکانات برای تحقق اقتصاد مقاومتی

روشنک که سابقه مدیریت بسیج و پشتیبانی دفاع مقدس دوران جنگ را در کارنامه دارد در این خصوص در یادداشتی که به مناسبت سالگرد ابلاغ اقتصاد مقاومتی در 30 بهمن 1393 نوشته بود، تاکید کرده است: «دولت وتشکل‌های بخش خصوصی و همه آحاد مردم ازتجربه دفاع مقدس آموخته اند که تحقق اقتصاد مقاومتی به بسیج عمومی همچون بسیج دوران دفاع نظامی این سرزمین که همه امکانات در اختیار دفاع قرار گرفت، نیاز داشته و دارد. جهاد اقتصادی واقتصاد مقاومتی با حرکتهای معمول محقق نمی شود، دفاع مقدس زمانی پیروز شد که با بسیج عمومی وارد میدان شدیم و همه اولویت‌هارابه مقاومت دادیم، هرامکانی وجود داشت اولویت اول به دفاع مقدس اختصاص داده می‌شد. مردم که با کمک اطلاع رسانی رسانه‌ها پی به اهمیت تامین نیازهای دفاع مقدس برده بودند، خود نیازشان را در اولویت بعدی قرار می‌دادند، لذا با رضایت کمبودها را متحمل بودند.

 اقتصاد مقاومتی تنها راه پیشرفت

همچنین مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی فرمودند: «در نگاه کلان به اقتصاد کشورمان دو جور نگاه وجود دارد….یک نگاه می‌گوید که ما پیشرفت اقتصاد را باید از ظرفیّتهای درون کشور و درون مردم تأمین بکنیم…. اقتصاد درون‌زا؛ اقتصادمقاومتی‌…. نگاه دوّم به اقتصاد کشور نگاه به پیشرفت اقتصاد با استفاده ازکمک بیرون از مرزها است؛ می‌گوید سیاست خارجی‌مان را تغییر بدهیم تا اقتصاد ما درست بشود، با فلان مستکبر کنار بیاییم تا اقتصاد رونق پیدا کند. امروز شرایط کشور به ما نشان داده است که این نگاه دوّمی نگاه کاملا غلط و عقیم و بی‌فایده است. یعنی شما وقتی که به امید قدرتهای خارجی نشستید تا آنها بیایند اقتصاد شما را رونق دهند و با زیر بار آنها رفتن، اقتصاد را رونق بدهید، آنها به حدّ کم قانع نیستند. وقتی که شما نگاه می‌کنید به بیرون، مواجه می‌شوید با یک مسئله‌ای مثل کاهش قیمت نفت؛ ناگهان قدرتهای مستکبر با همراهی ایادی منطقه‌ای خودشان متأسفانه به این نتیجه می‌رسند که قیمت نفت را به نصف و گاهی کمتر از نصف برسانند؛ شما مواجه می‌شوید با یک چنین مشکلی؛ وقتی نگاه به بیرون باشد، این است.»

 روشنک، رئیس اتحادیه‌های صادرکنندگان و واردکنندگان خراسان رضوی در نشست اقتصاد مقاومتی که در آستانه انتخابات اتاق بازرگانی برگزار شد به این دو دیدگاه اشاره و تاکید کرد که نگرشی وجود دارد که راهکار پیشرفت کشور را در حمایت از اقتصاد کلان دانسته و پیشرفت را بیشتر از اینکه درون زا بدانند، برون زا دانسته و به بنگاه‌های خرد و کوچک توجهی ندارد، اما ما تنها راه پیشرفت را تحقق اقتصاد مقاومتی می‌دانیم و تاکید می‌کنیم که برای تحقق این مسئله باید از صنایع کوچک و متوسط و روستایی حمایت شود. اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که براساس توسعه درون زا می‌باشد، درحوزه‌های مختلف صنعت، کشاورزی و معدن با حمایت از صادرات، صنایع کوچک و متوسط صنایع روستایی، ضمن اینکه باعث رشد و پیشرفت کشور می‌شود، اقتصاد کشورمان را در برابر تکان‌های بیرونی بیمه می‌کند.

 همچنین این عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و چهره ماندگار تولید وتجارت در مصاحبه دیگری که به مناسبت سالگرد توافق ژنو داشت، اقتصاد مقاومتی را به عمل حضرت یوسف و فیلمی که در این خصوص ساخته شده است تشبیه کرد و گفت: به اقتصاد مقاومتی نباید نگاه به دوران سختی داشته باشیم، وی گفته بود که اگر در دورانی که وضعیت اقتصادی بهتری داریم، خودمان را برای روزهای سخت احتمالی آینده آماده کنیم، کشور در برابر تکان‌های اقتصادی بیرونی بیمه می‌شود. براین اساس نباید اقتصاد مقاومتی را مختص دوران سختی بدانیم و باید آن را برای تمام دوران‌ها چه شکوفایی و چه سختی دنبال کنیم .

 نویسنده کتاب اقتصاد مقاومتی در اسفند1392 در مصاحبه ای که با رسانه‌های مختلف به مناسبت انتشار کتابش داشت، گفته بود: اقتصاد مقاومتی مفهومی است که ریشه ی قرآنی دارد و خداوند درسوره یوسف تمامی نکات اقتصاد مقاومتی را گوشزد کرده است که مسلمانان بتوانند با برنامه ریزی، آنچه را که دارند برای زمان‌های سخت ذخیره و پس‌انداز کنند. این آیات که فقط برای آن زمان و یا حوادث طبیعی نبوده، بلکه برای امروزکه استکبارجهانی با کشورهایی که پیرو اسلام ناب محمدی(ص) هستند مقابله می‌کنند نیز می‌باشد تا مسلمانان در نبرد پیروز شوند. در واقع خداوند درسوره یوسف تاکید کرده است زمانی که مسلمانان در وضعیت و امکانات بهتری هستند و شرایط برای آنها فراهم است، باید نسبت به مشکلاتی که احتمال دارد در آینده به آن دچار شوند، هوشیار بوده و با برنامه‌ریزی صحیح و اصولی برای آینده نیز فکرکنند تا توطئه دشمنان خنثی شود.»

 حمایت از صنایع کوچک و روستایی

 همچنین مقام معظم رهبری فرمودند: «به نظر بنده آن چیزی که امسال و سال‌های بعد از این باید به‌ عنوان هدف اقتصاد مورد توجّه باشد، عبارت است از سرمایه‌گذاری بر روی تولید داخلی. همه تلاش‌ها از سوی همه باید برای تقویت تولید داخلی بسیج ‌بشود. از همه‌ی مسئولانی که در زمینه‌های اقتصادی فعّالیّت دارند و از همه‌ آحاد مردم باید مطالبه بشود که به مسئله ی تقویت تولید داخلی کمک کنند. البته راه‌هایی وجود دارد برای کمک که من بعضی را عرض میکنم. یکی از لازم‌ترین کارها این است که از بنگاه‌های تولیدی متوسط وکوچک حمایت بشود؛ یکی ازکارها این است که فعّالیّت‌های بنگاه‌های دانش ‌بنیان تقویت بشود.

 محمدحسین روشنک در یک سال اخیر بارها و بارها بر ضرورت حمایت از صنایع متوسط و کوچک و روستایی تاکید کرده و رونق این صنایع را مهمترین رکن تحقق اقتصاد مقاومتی دانسته و می‌داند.

 رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی استان خراسان رضوی در این باره در همایش سربازان جبهه تولید و تجارت گفته است: «اقتصاد مقاومتی ازبنگاههای خرد، کوچک ومتوسط شکل می‌گیرد. حاصل ایجاد صنایع و بنگاههای اقتصادی کلان و جلوگیری از رشد صنایع متوسط وکوچک، توسعه حاشیه نشینی و گرفتاری شهرها را به دنبال دارد زیرا وقتی در شهرهای کوچک و روستاها اشتغال ومعیشت نباشد مهاجرت توسعه می‌یابد. براین اساس برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید صنایع کوچک و متوسط را حمایت کرده و صنایع روستایی را توسعه داد.»

 همچنین این فعال اقتصادی معتدل و طرفدار دولت تدبیر و امید در یادداشتی تحت عنوان بیچاره زادگاهم آورده است: «چرا روستازادگان که به برکت صداقت روستازادگیشان به پست و مقام و مال و سرمایه رسیده اند، به زادگاهشان توجه ندارند؟ چرا پول نفت توانست اینگونه روستاها را به حاشیه براند؟ چرا فرش دستباف حمایت نمی شود؟ متولی حمایت از تولید روستاها چه نهادی است؟ آیا حاشیه نشینی روزافزون شهرها معلول عدم توجه به اقتصاد و اشتغال و رفاه روستاها نیست؟ آیا اگر به روستاها توجه می‌شد، پرداخت هر ماه نه میلیارد تومان بیمه بیکاری در خراسان رضوی معنا داشت؟ آیا مسئولین نمی دانند به دلیل نبود شغل در روستا هر روز حاشیه نشینی شهرها و پرداخت بیمه بیکاری گسترش می‌یابد؟ چرا صنایع دستی روستایی حمایت نمی شود؟ آیا اگر هزینه ای که حاشیه نشینی وپرداخت بیمه بیکاری به کشور تحمیل کرده و می‌کند، برای ایجاد اشتغال در روستا و تامین مواد اولیه فرش دستباف و صنایع دستی و دیگر شغل‌هایی که کمتر با آب سروکار دارند به صورت حتی رایگان هزینه شود، از مشکلات بزرگ در آینده جلوگیری نمی کند؟ آیا مسئولین نمی دانند حمایت ازمحصولات صادراتی تولید روستا می‌تواند اشتغال و اقتصاد را رونق بخشد و حاشیه نشینی شهرها وپرداخت بیمه بیکاری را کاهش دهد؟»

 حمایت از صادرات و همکاری بانک‌ها با صادرکنندگان

رهبر معظم انقلاب در سخنرانی تاریخی خود حمایت از صادرات غیرنفتی را از جمله نکات ضروری برای تحقق اقتصاد مقاومتی دانستند و در این خصوص فرموند: یکی ازکارهای لازم، نهضت کاهش خام‌فروشی است. اینکه من چندی پیش راجع به وابسته بودن اقتصادمان به نفت اعتراض کردم ودرسخنرانی گفتم، ناظر به این است. ما باید کاری کنیم که خام‌فروشی بتدریج کاهش پیداکند، تا اینکه بکلی از بین برود؛ باید ارزش افزوده ایجادکرد. بانک‌ها می‌توانند نقش ایفا کنند؛ هم نقش کمک کننده و هم نقش تخریب کننده؛ این مورد توجه مسئولان ارشد بانکی کشور باید قرار بگیرد. بعضی از بانک‌ها درسرتاسر کشور با شیوه‌های خاص برخی از بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسّط را به تعطیلی کشاندند، نابودکردند؛ بانک‌ها می‌توانند کمک بکنند و یا می‌توانند تخریب کنند. یکی از کارهای اساسی، تسهیل سرمایه‌گذاری است؛ یکی از کارهای اساسی ‌کاهش واردات کالاهای مصرفی است؛ یکی ازکارهای اساسی مبارزه‌ با قاچاق است.»

 محمدحسین روشنک در این خصوص بارها و بارها در یادداشت‌های خود بر ضرورت حمایت نهادهای مختلف از صادرات برای تحقق اقتصاد مقاومتی تاکید کرده و بارها گلایه کرده بود که چرا بانک‌ها همکاری لازم را با تجار و تولید کنندگان ندارند. به عنوان مثال بارها در فراخبر به این مسئله اشاره کرده بود که دریافت سود بیشتری که بانک‌ها از تسهیلاتی که به صادرکنندگان می‌دهند نه تنها به صادرات لطمه می‌زند، بلکه موجب می‌شود که کالاهای ایرانی در بلند مدت مزیت صادراتی خود را به دلیل افزایش هزینه صادرات از دست بدهند.

ایشان در این باره نگاشته بود: چرا به صادرات غیرنفتی که می‌تواند با ارزآوری به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک کند اولویت داده نمی شود؟ چرا فقط وقتی به فکر صادرات می‌افتیم که کالایی در بازار داخلی مازاد و درحال از بین رفتن است، چرا به کارخانجات صادرات محور توجه ویژه نمی شود؟ هیچکس تردیدی ندارد که یکی از راه‌های تحقق اقتصاد مقاومتی صادرات کالاهای غیرنفتی است. با این وجود آیا در یکسال گذشته واقعاً برنامه ریزی‌های که قبل از ابلاغ سیاست‌ها وجود نداشت برای توسعه صادرات داشته ایم؟ برای تولید صادرات محور چه طرحی اجرا کرده ایم و چه حمایتی ازصنایع صادرات محور در دستورکار داشته و داریم، کدام زیر ساخت اقتصادی درجهت توسعه تولید کالاهای صادرات محور و صادرات تقویت شده است؟ چرا بانک مرکزی و شبکه بانکی بعد از ابلاغ سیاستهای اقتصادمقاومتی به جای کاهش نرخ بهره تسهیلات صادراتی را که می‌توانست به توسعه صادرات و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی کمک کند، افزایش داده تا جایی که بانک توسعه صادرات سود تسهیلات صادراتی را به دو برابر رسانده است، آیا این مخالفت با تحقق اقتصاد مقاومتی نیست؟

 همچنین آقای روشنک در ادامه آورده است: آیا وقتی سازمان امور مالیاتی بجای اجرای دقیق معافیت‌های تصریح شده در قانون برای فعل صادرات پرونده صادر کنندگان فعال را در سراسر کشور به واحد مخصوص می‌فرستد تا بشود به بهانه‌های مختلف مالیات بیشتری از صادرکنندگان دریافت کرد به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک می‌شود؟ کارشناسان بارها گفته اند دریافت هشت درصد مالیات و عوارض ارزش افزوده از کالاهایی که برای صادرات خریداری میشود به آن جهت که صادرکننده اعتماد به عودت ارزش افزوده از طرف سازمان امور مالیاتی ندارد و همان ابتدا مبلغ پرداختی را به نرخ تمام شده کالاهای صادراتی خود می‌افزاید باعث می‌شود امکان رقابت با رقبای خارجی از بین برود که نتیجه آن کاهش و یا عدم افزایش معقول حجم صادرات بوده است، چرا به این گفته کارشناسی توجه نمی شود؟ اگر مطالبات صادرکنندگان از محل جایزه صادراتی پرداخت شود، اعتماد صادرکنندگان به مجلس و دولت بیشتر جلب می‌شود و پای به میدان پر ریسک صادرات می‌گذارند، مگر طلب صادرکنندگان از محل جایزه صادراتی حقوق آنها نیست، چرا دولت و مجلس از پرداخت آن خودداری می‌کنند؟»

 همچنین این صادرکننده نمونه ملی در مصاحبه ای با انتقاد از همکاری نکردن بانک‌های تخصصی با تجار و تولیدکنندگان گفته بود:«بانک‌های حمایتی باید براساس سیاست‌های دولت حرکت کنند. به عنوان مثال بانک توسعه صادرات باید در مسیرتوسعه صادرات حرکت کند، نهایت که به دنبال کسب درآمد باشد. این نوع از بانک‌ها باید با استفاده ازمنابع دولت سود مورد نظر خود را تامین کنند. متاسفانه درحال حاضر بانک‌های حمایتی از وظایف خود دور شده‌اند و هیچ‌گونه همکاری با فعالان اقتصادی ندارند و فقط برخلاف هدفی که براساس آن ایجاد شده اند به دنبال کسب سود هستند.»

محمدحسین روشنک در شهریور93 همزمان با سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به مشهد و همچنین سفر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به مشهد لیست کاملی از مشکلات صادرات و راهکارهای حل آن‌ها را تهیه و به رئیس جمهور و آیت الله‌هاشمی رفسنجانی تقدیم کرد، لیستی که انتشارش در آن زمان با استقبال کارآفرینان مواجه شد چرا که اکثر فعالان اقتصادی اعتقاد دارند به مهمترین مشکلات حوزه تولید و تجارت در آن اشاره و راهکار رفع آن‌ها نیز آورده شده بود.

در بخشی از این لیست آمده بود: «قرار بود تا حدود ١٠ درصد از تسهیلات بانکی به بخش صادرات تخصیص داده شود و در بودجه سالیانه نیز این‌گونه بوده است، اما در عمل کمتر‌ از ۶/٠ درصد از تسهیلات بانکی به بخش صادرات تخصیص داده شد. خوب است بدانید، بخشی از همین ۶/٠ درصد تسهیلاتی که گفته می‌شود به بخش صادرات داده شده، در دولت قبل به ‌صورت دستوری به مصارف غیر صادراتی رسیده است. بر این اساس اگر خواهان تحقق اقتصاد مقاومتی هستیم باید سهم صادرات از تسهیلات بانکی افزایش بیابد.»

 حفظ آبروی ایران در تجارت خارجی

 یکی از نکاتی که رهبر انقلاب در سخنرانی امسال خود در حرم مطهر رضوی فرمودند ضرورت حفظ آبروی ایران در تجارت خارجی بود. مسئله ای که متاسفانه با وجود اینکه سال‌هاست کارآفرینان مختلف به آن اشاره می‌کنند اما هنوز مورد توجه قرار نگرفته است. در این خصوص رهبر معظم انقلاب فرموند:«آن کسانی که در کارهای تجارت خارجی و داد و ستد خارجی هستند، می‌توانند نقش مهمی ایفاکنند؛ نقش آنها هم عبارت است از صحّت عمل، تا بتوانند آبروی ملّت ایران را حفظ کنند.»

 در این مورد نیز این، صادرکننده نمونه کشور در لیستی که در خصوص راههای توسعه صادرات تقدیم هیئت دولت در مشهد نمود، آورده بود: «تقویت برندسازی کالاهای ایرانی، اولویت در انتخاب افرادی که با اقتصاد آشنایی بیشتری دارند به عنوان سفرای ایران در کشورهای هدف صادراتی می‌تواند هماهنگی بیشتر با طرف‌های تجاری خارجی داشته باشد موجب افزایش اعتماد متقابل بین ما و طرف خارجی و حفظ بازارهای هدف شود.»

 مقام معظم رهبری در سخنرانی مورخ 29/11/93 در جمع مردم انقلابی آذربایجان در خصوص بخشی از بدهکاران معوقه فرمودند: «مبارزه‌ی جدی با بد حساب‌های بانکی؛ یک عده‌ای هستند از تسهیلات بانکی، به ناحق و نادرست استفاده می‌کنند؛ برای یک کار تسهیلات می‌گیرند، در کار دیگری آن را مصرف می‌کنند که مصلحت کشور نیست؛ بعد هم بدهی خودشان را با بانک‌ها تسویه نمی‌کنند؛ این‌ها واقعاً مجرم هستند. بنده نمی‌گویم هرکسی بدهکار بانکی است مجرم است؛ نه، یکی هست که ممکن است بدهکار بانکی باشد، ولی کمک هم باید به او کرد؛ اما بعضی هم هستند که باید مورد مواخذه قرار بگیرند، مورد سؤال قرار بگیرند. این کارها باید در کشور انجام بگیرد. این‌ها را چه کسی بکند؟ ما در این سال‌ها خیلی هشدار دادیم؛ مسئولین هم خیلی تلاش کردند اما نه آن هشدارهایی که بنده دادم کافی است، نه آن تلاشی که مسئولین کردند کافی است؛ این‌ها کافی نیست. باید کار جدی انجام بگیرد؛ مردم هم بایستی کمک کنند به دولت، به مسئولین، به قوه‌ی قضائیه تا بتوانند این کارها را انجام بدهند.»

فرمایشات مقام معظم رهبری نیز بیانگر آن است که در نحوه مصرف تسهیلات باید نظارت وجود داشته باشد و عدم توجه به این موضوع به صلاح کشور نخواهد بود.با توجه بیانات معظم‌له و نص صریح قانون، بانک‌ها موظف هستند تا بر نحوه مصارف تسهیلات بانکی نظارت داشته باشند تا تسهیلات به درستی و در جای خود مصرف شود.

 محمدحسین روشنک در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه خراسان رضوی با اشاره به سخنان رهبری گفت: بدهکاران معوقه بزرگ که تکلیف بدهکاری خود را با بانکها مشخص نمی کنند به کل تولید و تجارت و فعالین اقتصادی ظلم می‌کنند چرا که این پول‌ها باید به بانک‌ها برگردد تا مجددا باعث رونق اقتصادی و حمایت از تولید و تجارت شود.

 ایشان اظهار داشت: عدم پرداخت مطالبات بانکها توسط بدهکاران معوقه بزرگ باعث گردیده بانکها برای پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان و صادرکنندگان بی اعتماد باشند و بیش از اندازه سختگیری کنند تا جایی که برای پرداخت یک میلیون تسهیلات چند میلیون وثیقه ملکی شهری درخواست نمایند.

مروری بر دغدغه‌ها و مطالبات اعلام شده از سوی محمد حسین روشنک این سرباز جبهه تولید و تجارت در چند سال اخیر نشان می‌دهد که افرادی مانند وی در طول سال‌های اخیر از هر فرصتی برای گفتمان سازی مطالبات رهبر معظم انقلاب در جامعه و فعالان اقتصادی استفاده کرده اند با این حال به نظر می‌رسد همدلی تمامی فعالان عرصه جبهه تولید و تجارت جهت تحقق اقتصاد مقاومتی ضروری می‌باشد، مسئله ای که در صورت تحقق موجب می‌شود تا کشور اسلامیان بتواند راه پیشرفت را زودتر طی کند.

به عنوان یک خبرنگار اقتصادی ضمن افتخار به داشتن اینگونه فعالین اقتصادی که تخصص و تجربه خود را در جهت تحقق نظرات اقتصادی مقام معظم رهبری به کار می‌گیرند، وظیفه خود دانستم تا از تلاش ده ساله یک سرباز جبهه تولید و تجارت که همچون او بسیارند با نوشتن این یادداشت تقدیر کنم.

#اقتصاد_مقاومتی #ساختارها #بانک #مالیات #صادرات #دیپلماسی #تشکل‌ها #رسانه #فرهنگسازی #اقتصاد_مقاومتی #اتاق #روستا #تولید #بیکاری #روستا #صادرات #اشتغال #مواد_اولیه #واردات #سرمایه #تعرفه #کارآفرینی #برند #شفافیت #دولت #سیاست

 

http://new.itrco.ir/news/52/%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%B4-%D8%AA%D8%AD%D9%84%DB%8C%D9%84%DB%8C-%D9%BE%DB%8C%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D9%85%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%85-%D9%85%D8%B9%D8%B8%D9%85-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D9%88%DB%8C-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%A9%D8%8C-%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3-%D8%A7%D8%AA%D8%AD%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86/default.aspx

 

 

  1. #نامه

جناب آقای مهندس شافعی ریاست محترم ، اعضای معزز و بزرگوار هیئت رئیسه اتاق بازرگانی و صنایع ‏و معادن و کشاورزی ایران

با سلام و احترام ‏

همانگونه که استحضار دارید شش سال از طرح ادغام و تقسیم وزارت بازرگانی در وزارت صنعت ، ‏معدن و وزارت کشاورزی که بر اساس آرزوها و تفکربعضی از مدیران دولتی و تعدادی از مدیران ‏صنعتی در بخش خصوصی و خصولتی شکل گرفت ،گذشته است ، در آن زمان جمعی از متخصصین با ‏تجربه اقتصاد کشور بویژه در حوزه تجارت، ضمن مخالفت با انحلال وزارت بازرگانی فریاد زدند طرح ‏ناپخته ای که بر اساس آرزوی بعضی افراد پیاده شود راه بجایی نخواهد برد ، اما متاسفانه دولت وقت ‏که از لابی مجلس شورای اسلامی و اتاق بازرگانی در آن زمان برخوردار بود تحت تاثیر جوسازی ‏حمایت از صنعت با انحلال وزارت بازرگانی ، بدون توجه به اعتراض کارشناسان بخش تجارت طرح ‏ادغام و انحلال را پیش بردند، اکنون که در طول شش سال گذشته مشخص شد آرزوهای ناپخته را ‏بجایی نبرده و نظر مخالفین ادغام درست بوده است ، دولت تصمیم به اصلاح آن اقدام اشتباه و نابود ‏کننده ی تولید و تجارت گرفته و لایحه انتزاع وزارت (تجارت) بازرگانی را به مجلس ارائه نموده است ‏‏.‏

‏ این موضوع باعث بکار افتادن مجدد لابی‌های باقیمانده همان تفکر اشتباه که میخواستند بزرگ شدن ‏وزارت و حوزه صنعت را با از بین بردن حوزه تجارت محقق کنند گردیده تا نگذارند انتزاع انجام شود ‏، جالب است این افراد خود معترف به عدم کارایی ادغام وبدون نتیجه بودن آن هستند و قبول دارند ‏هیچ یک از اهداف و آرزوهای مربوط به انحلال و ادغام وزارت بازرگانی محقق نشده بلکه بر دردهای ‏قبل نیز اضافه گردیده ، با این وجود بر ادامه راهِ بدون نتیجه و بی حاصل و نابود کننده فضای مناسب ‏کسب و کار در تولید و تجارت اصرار دارند .‏

جناب آقای رییس ، هیئت رییسه محترم ، اگر انگونه که در آرزوهای گوناگون ما هست و طرح‌ها را ‏بر آن اساس مطرح و اجرا میکنیم ، آرزوی ادغام محقق میشد و کارکرد مناسب برابر انچه در ‏آرزوهای طراحان بود میداشت بسیار خوب بود .‏

اما جمع زیادی از دلسوزان حوزه تجارت همان زمان با ذکر دلیل به طراحان آرزوی انحلال و ادغام ‏وزارت بازرگانی و تشکیل یک وزارتخانه که فقط صدای تولید از آن برآید گفتند و نوشتند این یک ‏اقدام بی حاصل است و نتیجه نخواهد داشت که متاسفانه به اعتراضات توجه نشد و کار خود را برای ‏تحقق آرزوهای بخش گرایانه ادامه دادند .‏

امروز پس از شش سال هیچ یک از طراحان انحلال و ادغام وزارت بازرگانی ، حتی جناب آقای نعمت ‏زاده وزیر محترم که بارها از ادغام دفاع کرده و فرموده اند آرزوی ادغام را داشته اند نمیتوانند یک ‏حاصل مثبت از این ادغام و انحلال وزارت بازرگانی بیان کند، بلکه همه به بی حاصل بودن ادغام ‏اشاره دارند با این تفاوت که بعضی از آن دوستان اصرار دارند آرزوها را تمدید و چند سال دیگر نیز ‏صبر شود شاید معجزه ای رخ دهد و اقتصاد کشور بدون داشتن وزارت بازرگانی بتواند موفق شود اما ‏همین افراد نیز هیچگونه دورنمایی مثبت و حاصلی برای ادامه وضعیت ادغام و عدم وجود وزارت ‏تجارت ارائه نمیدهند .‏

‏ جناب آقای رئیس ، هیئت رئیسه محترم ، در شش سال گذشته هر روز اشکالات و عدم توفیق ادغام ‏مشخص و به آن اضافه شده است بگونه ای که اگر پنجاه سال دیگر نیز تصرف وزارت بازرگانی ادامه ‏داشته باشد بر مشکلات اضافه شده و بیشتر خسارت ادغام نیز متوجه صنعت و تولید بوده و خواهد بود ‏‏. ‏

مثلا اگر امروز شاهد افزایش چند برابر قیمت تمام شده کالای تولیدی در ایران هستیم و اگر بخش ‏زیادی از بنگاه‌های تولیدی با مشکل مواجه و به تعطیلی کشیده شده اند و اگر انبارش بیش از حد ‏کالاهای تولیدی در کارخانجات را شاهدیم و یا اگر حجم بدهکاری‌های معوقه بانکی چند برابر شده ‏و سقف بیکاری و رشوه خواری در فضای کسب و کار به اوج رسیده و هر روز به بلندای دیوار تعرفه‌ها ‏اضافه و قاچاق کالا غوغا میکند، یک دلیل و شاید اصلی ترین دلیل آن ادغام‌های از سر هوس و آرزوی ‏چند وزارتخانه بوده است ، ضمن اینکه درموضوع تجارت با کشور روسیه مشخص شد نبود حوزه ‏تجارت قوی در کشور باعث شده شرایط همکاری تجاری با کشورهای جهان از جمله روسیه را آنگونه ‏که باید نداشته باشیم این اشکال در سفر ریاست محترم جمهوری به کشور روسیه که ریاست محترم ‏اتاق ایران نیز حضور داشتند در سخنان رئیس جمهوری روسیه کاملا مشخص بوده است .‏

جناب آقای رئیس ، هیئت رئیسه محترم ، اگر امروز لابی‌های مجدد افرادی از اتاق و خارج اجازه ‏ندهند وزارت بازرگانی تشکیل شود چند سال دیگر با خسارتی چندین برابر انتزاع اتفاق خواهد افتاد ‏چون هرچه تلاش شود مخلوط شدن دو حوزه تولید و تجارت غیرممکن است، تولید کننده باید تولید ‏کند و بازرگان باید تجارت ، این دو مکمل هم هستند نه از یک جنس که بشود آنها را در هم ادغام ‏کرد ، البته هستند افراد و بنگاههایی که در دو حوزه فعالیت داشته و دارند که همین افراد و بنگاهها نیز ‏به خوبی میدانند حوزه تولید از حوزه تجارت جداست.‏

جناب اقای رییس و هیئت رئیسه محترم اتاق ایران عنایت داشته باشید اگر لابی‌های غیررسمی اتاق و ‏دیگران با نمایندگان محترم مجلس برای تداوم ادغام ادامه یابد و تشکیل وزارت بازرگانی با تاخیر ‏مواجه و چند سال دیگر به خسارت‌های این چند سال اضافه شود اتاق و لابی کنندگان امروز مقصر و ‏آن زمان باید پاسخگوی خسارت اقتصاد کشور و بیکاری‌های جوانان باشند ، اینجانب و بسیاری از ‏دلسوزان در گذشته گفته ایم مجدد نیز میگوییم از اول مشخص بود ادغام فقط یک آرزوی دست ‏نیافتنی و بی حاصل و همراه باخسارت سنگین بوده و اگر ادامه یابد بر خسارت‌ها و بیکاری جوانان ‏کشور اضافه میشود ، تاجایی که در چند سال آینده نه تجارت درستی خواهیم داشت و نه تولید موفق .‏

#ساختارها #تشکل‌ها #اتاق #تولید #ادغام #دولت #سیاست #رانت #شفافیت #صادرات #قیمت_تمام_شده #کسب_و_کار

 

 

  1. محمدحسین روشنک: به امید «معجزه و جادو » ادامه می‌دهیم

 

روشنک: در کشورهای توسعه یافته زمانی که می‌خواهند «حتی یک دهم درصد» از سود سپرده‌های بانکی را کاهش دهند ، ماه‌ها مطالعه و مشورت و برنامه ریزی انجام می‌دهند

احمدی نژاد و حامیانش از هرچیزی که دفاع کنند از عملکرد اقتصادی دولت متبوع خود نمی‌توانند دفاع کنند. چرا که حتی جابجایی آمار، ارقام و تعاریف هم نتوانست تاثیر افزایش تورم و بیکاری، افزایش شکاف طبقاتی و کاهش ذخیره صندوق ملی را برای مردم و کارشناسان پنهان کند.

به گمان کارشناسان، واردات بی‌رویه کالاهای مصرفی، اخلال در نظام بانکی کشور، رشد قارچ گونه موسسات مالی غیرمجاز، منحل کردن سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، کاهش ذخیره ارزی با وجود افزایش بی سابقه قیمت نفت و در نهایت «هدفمندی یارانه‌ها» به شیوه غلط و پروش پولدار‌های غیر مولد هر کدام تیشه‌ای بود که به ریشه نظام اقتصادی کشور زده شد.

بعد از پایان کار دولت پاک دستان، حسن روحانی با شعار نجات اقتصاد ایران توجه‌ها را به خود جلب کرد .

او وعده که دولت تدبیر و امید نخواهد گذاشت جوانان بیکار با وام به بیکاران به بدهکار تبدیل شوند. موانع تولید از سر راه برداشته می‌شود و «تولید ثروت ملی» و «توزیع عادلانه ثروت» در دستور کار قرار می‌گیرد. اگر چه دولت در کاهش نرخ بیکاری و مهار تورم تاثیر خوبی از خود بجای گذاشت اما همه وعده‌هایی که داده بود را محقق نکرد یا نگذاشتند محقق کند.

نامزد آن روزهای ریاست جمهوری مستقیما به احمدی نژاد طعنه زد که؛ «مگر اقتصاد دستوری هم در دنیای امروز معنا و مفهوم دارد؟» « مگر می‌توان در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که نرخ دلار باید به ۷۰۰ تومان برسد؟ »

«ما شاهد هستیم که دلار بعد از چند ماه به چندین برابر قیمت افزایش پیدا می‌کند، مشکل کجاست؟ مشکل عدم مشورت، خودشیفتگی، عدم استفاده از ابزار علمی و تجربی برای اداره کشور و بی‌ثباتی‌ها است.»

اگر چه قرار بود کلید تدبیر همه قفل‌ها را باز کند، اما متاسفانه در عمل اتفاق دیگری افتاد.

همین نقل قول‌هایی که از رئیس جمهور مطرح شد، نشان می‌دهد که او گام‌هایی را برداشته که روزگاری از آن‌ها گلایه می‌کرد. اما مقایسه واقعی سیاست‌های اقتصادی دولت یازدهم و دوازدهم با هشت سال قبل از آن را از زبان «رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی» جویا شدیم تا مشخص شود که آیا واقعا مسیر بی برگشتی در حال تکرار شدن است؟

محمد حسین روشنک درباره وضعیت اقتصادی قبل از روی کار آمدن دولت «تدبیر و امید» گفت: در دولت نهم و دهم بازار «جادو»، «جمبل» و در مواردی «معجزه‌های» سیاسی و اقتصادی داغ بود.

دیدن‌هاله‌های نور ، پاره کردن قطع نامه‌ها، کشف «بابک»‌ها، گم کردن دکل‌های نفتی، توزیع پول بدون اشتغال ، بوجود آوردن پولدار‌های غیر مولد جدید وبسیاری مشکلات دیگر مطرح بود اما گفته بودند در دولت‌های یازدهم و دوازدهم از این نوع «معجزات و جادوها» خبری نیست.

این فعال اقتصادی درباره وضعیت فعلی کشور تصریح کرد: مشخص نیست دولت دوازدهم در شروع سال ۱۳۹۶ تحت تاثیر کدام مشاورین به این نتیجه رسید که مدیریت اقتصاد و سیاست یعنی دخالت و دستکاری در ساختارها آن هم برپایه امید به «معجزه» و «جادو» درست مثل روالی که در دولت‌های نهم و دهم تجربه کردیم جواب خواهد داد.

روشنک تاکید کرد: نوع تصمیمات نشان دهنده بهره‌گیری از تجارب و نسخه ی مشاورین اقتصادی دولت‌های قبلی است. گواه این ادعا کاهش ۵۰درصدی سود سپرده در ۶/۱۱ سال گذشته است. مشاورین اقتصادی دولت قدرت این پیش بینی را نداشتند و یا داشتند ولی ذینفع بودند که با این تصمیم سپرده‌ها و پس اندازهای خرد و متوسط از ترس کاهش ارزش پول ملی به سمت «طلا» و «ارز» می‌رود.

آنها نه تنها مسیری برای حرکت پس‌انداز‌های خرد و متوسط مردم ایجاد نکردند بلکه تاثیر خروج احتمالی سپرده‌ها بر نرخ ارز و طلا را نیز در نظر نگرفتند.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی اضافه کرد: کسانی که علم و تجربه‌ای در اقتصاد دارند می‌دانند که «اقتصاد متاثر از سازوکارهای تعریف شده مشخصی است » که دستکاری در آن نیازمند تدبیر و برنامه است مثلا در کشورهای توسعه یافته که کسی به «جادو» اعتقاد ندارد زمانی که می‌خواهند برای تنظیم شرایط اقتصادی «حتی یک دهم درصد» از سود سپرده‌های بانکی را کاهش دهند ، ماه‌ها مطالعه و مشورت و برنامه ریزی انجام می‌دهند.

وی اضافه کرد: اما در ایران رئیس دولت‌های نهم و دهم آموزش داده بود که «معجزه» و «جادو» دولتی در مسائل کشور داری بویژه در اقتصاد جوابگو است.

لذا مسئولین اقتصادی دولت دوازدهم نیز به امید استفاده از «جادو» تصمیم گرفتند بصورت دستوری سود سپرده‌های مردم نزد بانک‌ها را به یکباره پنجاه در صد کاهش دهند آنها به حرف دلسوزانی که به «جادو» اعتقاد نداشته و ندارند که اقدام دولت را باعث افزایش شدید نرخ ارز و طلا میدانستند حتی تره خرد نکردند!

رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی بیان کرد: در ادامه آن دستکاری ویرانگر که به امید «معجزه و جادو» و نه علم و تجربه صورت گرفت بود ، دیدیم که اقتضای طبیعت اقتصاد آن «جادو» را نابود کرد و همان اتفاقی که دلسوزان حامی دولت پیشبینی کرده بودند اتفاق افتاد و نرخ ارز «که البته دستوری و با دستکاری ارزان نگهداشته شده بود » از کنترل خارج شد.

این بار نیز مشاورین اقتصادی دولت بدون اعتراف به اشتباه نابود کننده قبلی خود که باعث شد نرخ ارز و طلا افزایش شدید پیدا کند و تلاش در جهت اصلاح آن اشتباه بزرگ، بدون مشورت با فعالین اقتصادی دلسوز طرفدار دولت در بخش خصوصی اشتباه بزرگتری را رقم زدند.

روشنک تصریح کرد: مشاورین دولت اقدام به دستکاری و مداخله عجیبی کردند که از تصور خارج بود. آن‌ها دولت را وادار به مداخله ای کردند که بسیاری از هنجارها و ارتباطات جاری فعالیت‌های اقتصادی را کاملا بهم ریخت حتی اعلام خبر دخالت جدید دولت در ساختارهای اقتصادی در ساعت ۲۳ شب بیستم فروردین انهم توسط معاون اول رئیس جمهور که نرخ دلار را ۴۲۰۰ تومانی برای واردات هر نوع کالای حتی عروسک چینی بدون محدودیت نیز از تصور خارج بود مگر بر پایه «امید» بهره گیری از «معجزه» و «جادو»

وی درباره پیامدهای این دخالت‌ جدید دولت در ساختارها تصریح کرد: نتیجه عملی دستکاری ساعت ۲۳ این است که تولیدکنندگان زعفران ، پسته ، داروهای گیاهی ، فرش دست باف و صنایع دستی ، صنایع کشاورزی و کوچک و… محصولات خود را با محاسبه ارزش ارز ۴۲۰۰ تومانی به بازار بفروشند و یا به صادرکنندگان عرضه کنند تا ارز آن به دولت ویا همان سامانه «نیما» با نرخ ۴۲۰۰ تومانی واگذار شود.

در مقابل چه اتفاقی می‌افتد؟ دولت و سامانه «نیما» نیز آن ارز‌ها را برای واردات عروسک چینی ، گوشی موبایل آمریکایی، بنز آلمانی، پژوی فرانسه، دیوه و سامسونگ و ال جی کره، لوازم آرایش ایتالیا، منسوجات ترکیه با نرخ ۴۲۰۰ تومان اختصاص می‌دهد. البته در تمام این شرایط امید به «معجزه‌« برای تحقق «اقتصاد مقاومتی» همچنان پابرجاست.

رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی تاکید کرد: شاید مشاورین اقتصاد دان دولت و توصیه کنندگان ذینفع امید داشته باشند که بتوانند با «جادو» افراد و بنگاه‌هایی که بیش از بیست میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی را در مدت ۲ماه اول سال و تا ده روز قبل که حالا بسیار بیشترنیز شده و حدود ۲۰ میلیارد نیز در نوبت هستند را مجبور کنند کالای وارداتی و یا تولیدی محصول مواد اولیه آن ارز‌ها را با ارز ۴۲۰۰ تومانی محاسبه و قیمت گذاری و در بازار داخل و یا به صادرکنندگان بفروشند تا صادرکنندگان ارز حاصله را به سامانه «نیما» به نرخ ۴۲۰۰ تومان ارائه کنند،امری که طبیعت اقتصاد و تجربه می‌گوید غیر ممکن است مگر با کمک همان «جادو»

وی اضافه کرد: سرنوشت وجود حدود ۲۲۰۰تومان تفاوت قیمت در این ۲۲ میلیارد دلار که یقینا تا زمانی که دولت مجددا مجبور به دستکاری دیگری برای سرپوش گذاشتن به اثرات منفی تصمیم اشتباه ساعت۲۳ به۴۴ میلیارد دلار می‌رسد، نامشخص است. مگر اینکه کاری از «معجزه» و یا «جادوی» دانشمندان طرف مشورت دولت ساخته باشد.

اما تصور این اتفاق در عمل غیر ممکن است، همچنان که برگشت دلارهای حاصل از صادرات کالاهایی که براساس نرخ ارز۶۴۰۰ تومانی از بازار خریداری و صادر می‌شود، به سامانه «نیما» با قیمت ۴۲۰۰تومانی قابل تصور نیست.

روشنک هشدار داد: هر دستکاری جدیدی همانند مداخلات و تصمیمات «جادویی» دولت‌های نهم و دهم که اثرات اصلی تخریبی آن تا سال‌ها ادامه داشته و خواهد داشت ، طولانی مدت خواهد بود.

این صادرکننده نمونه کشور در پایان گفت: مشاورین اقتصادی دولت‌ها درایران شانس بزرگی دارندکه شکستن کاسه و کوزه اشتباه‌های خود بر سر مداخلات خارجی است.

حال باید منتظر ماند تا ببینیم که آیا دولت برای اصلاح امور از علم اقتصاد و تجربه دلسوزان استفاده می‌کند یا بر این دریای مواج اقتصادی آشفتگی دیگری را می‌افزاید؟

#ساختارها #تحریم #دولت #ارز #تشکل‌ها #صادرات #بانکی #طلا #زعفران #کشاورزی #تولید #واردات #نیما 3مقاومتی #کسب_و:-ار #سیاست #رسانه #شفافیت #خودرو

 

  1. رییس کانون کارآفرینان خراسان رضوی:

تضاد منافع از ایرادات اتاق بازرگانی است

 

رییس کمیسون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: ایراد اتاق بازرگانی، تضاد منافع است و این امر آنقدر بالاست که کارایی را از بین می‌برد و این امر باید مورد توجه قرار گیرد.

 

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محمدحسین روشنک در جلسه کمیسیون تجارت و کمیته پایش تجارت خارجی استان، در اتاق بازرگانی خراسان رضوی، اظهار کرد: حوزه تجارت استان به خوبی شکل گرفته و براساس یک پایه‌ریزی اعلام کرده‌ایم که اصل برنامه‌های خود را از اتحادیه‌ها صادراتی و وارداتی اتاق بازرگانی اخذ می‌کنیم، کمسیون تجارت اتاق مجددا این برنامهها را چکش‌کاری می‌کند و بعد از آن این برنامه‌ها را به کمیته پایش ابلاغ می‌کنیم، سرانجام در این کمیته تکمیل شده و در کارگروه توسعه صادرات قرار می‌گیرد.

 وی ادامه داد: همچنین پس از مصوبه کارگروه بخشی از آن را در استان و بخش دیگری را برای اجرا به مرکز ارسال می‌کنیم. علاوه بر آن بعضی از آن‌ها در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مصوب خواهد شد.
رییس کانون کارآفرینان خراسان رضوی افزود: اگر مشکلات کشور را در چند وقت اخیر شاهد نبودیم، در استان برنامه‌ریزی و پایه‌ریزی‌های خود را به خوبی شکل داده بودیم.
روشنک عنوان کرد: در بسیاری از موارد آنچه که به استان باز می‌گردد، در حال حاضر در حوزه تجارت یک هماهنگی بسیاری خوبی صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه موضوع جلسه امروز را به بررسی مشکلات حوزه صادرات و تجارت اختصاص داده‌ایم، تصریح کرد: مشکلات موجود در بخش صادرات به دو بخش استانی و غیر استانی بازمی‌گردد، که بخش دوم آن به سیاست‌های کشوری ارتباط دارد.
رییس کمیسون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به بخشنامه ممنوعیت صادرات، تاکید کرد: باید به این امر توجه داشته باشیم که ممنوعیت صادرات یک اقدام و ضرورت بوده و یا به صورت اجبار صورت می‌گیرد؟
روشنک بیان کرد: به عقیده من در ممنوعیت صادرات هیچ اجباری وجود ندارد و ما به عنوان افراد فعال در حوزه اقتصادی بر این باوریم که مردم خودمان تامین نیازهای خود را در حد ضرورت انجام می‌دهند و این برای ما ضرورت دارد.

 وی تاکید کرد: آیا ممنوعیت چاره‌ساز است؟ این امر تبعاتی دارد که جبران ناپذیر بوده و سبب از بین رفتن برند می‌شود، دومین تبعاتی که این امر در بر خواهد داشت این بوده که بازار صادراتی محصول نیز از بین خواهد رفت.

رییس کمیسون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به دیگر تبعات ممنوعیت صادرات، اضافه کرد: این امر سبب از بین رفتن مطالبه صادرکننده و در نهایت منجر به ذلیل شدن صادرکننده در برابر رقبای خارجی خود می‌شود.

 روشنک گفت: قبل از ممنوعیت کالاهای صادراتی و تصویب این قانون باید به تبعات آن به درستی توجه شود و آن را مورد بررسی قرار داد.

 وی خاطرنشان کرد: به نظر من در این راستا می‌توانیم کمیته‌ای را در هر استان تشکیل دهیم و از نمایندگان صنعت، اتاق بازرگانی، گمرک و… نیز دعوت به عمل آوریم تا بتوانیم مسائل را مورد بررسی قرار دهیم و مابه التفاوت کالاهایی که در حوزه ممنوعیت قرار گرفته را اخذ کنیم.

 رییس کمیسون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: علاوه بر این موارد نیز از تمامی صادرکنندگان خواستار آن هستیم که اگر نرخ کالای رسمی و نرخ غیر واقعی با یکدیگر مغایرت دارند را مطرح کنند تا مورد بررسی قرار دهیم.

 روشنک با بیان اینکه میانگین فروش زعفران استان ما 800 دلار بوده که نرخ گمرکی آن1200 دلار است، بیان کرد: یکی از مصوبات این جلسه این خواهد بود که نرخ قیمت پایه زعفران که صادرات اصلی استان است را 700 تا 900 دلار مبنا قرار دهیم.

 وی عنوان کرد: ایراد اتاق بازرگانی، تضاد منافع است و این امر آنقدر بالاست که کارایی را از بین می‌برد و این امر باید مورد توجه قرار گیرد.

 رییس کمیسون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به وزرای صنعت تاکید کرد: در حال حاضر هیچ وزیری در بخش صنعت موفق عمل نخواهد کرد، زیرا این سازمان خود شاهد تضاد است.

#ساختارها #رانت #صادرات #ارز #ادغام #زعفران #قانون #اتاق #تشکل‌ها #دولت #گمرک

http://khorasan.isna.ir/default.aspx?NSID=5&SSLID=46&NID=139526

ایسنا 5/8/97

 

 

  1. 29مهرماه، روز ملی صادرات

بی‌نظمی اقتصاد ایران صادرات را هم بی‌نصیب نذاشت

 

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی گفت: در 6 ماه گذشته ما هیچ نظمی در اقتصاد کشور نداشتیم، چه از نظر برنامه‌ریزی و چه از نظر عملکرد، لذا این تشویش در صادرات هم موثر بوده است.

محمدحسین روشنک در گفت‌وگو با ایسنا-منطقه خراسان، درباره آغاز بی‌نظمی در اقتصاد ایران بیان کرد: این بی نظمی از 11 شهریور 96 که دولت یکباره اعلام کرد سود بانکی و بهره بانکی از 25 درصد به 7 درصد یا حداکثر 15 درصد برسد آغاز شد که این اقدامی بی‌سابقه و غیر قابل باور بود.

وی ادامه داد: منفعت‌طلبان اقتصادی کشور که بانی اتخاذ این تصمیم بودند باعث شدند که نرخ ارز و طلا از کنترل خارج شود و برای کنترل مجدد آن به جای آن‌که به اشتباه خود پی ببرند و به آن اعتراف کنند و از دولت خواستار اصلاح اشتباه شوند، پیشنهاد دیگری به دولت دادند که در 20 فروردین 97 توسط آقای جهانگیری اعلام شد.

مسئول کانون کار آفرینان استان خراسان رضوی تصریح کرد: این دو اقدام موجب شد وضعیت اقتصادی 6 ماه اخیر از کنترل خارج شود، به ویژه حوزه صادرات تحت تاثیر قرار بگیرد و همه فعالین اقتصادی در حوزه صادرات با مشکل جدی مواجه شدند، اما درحال حاضر در استان خراسان با مدیریت‌های قابل تقدیر توانستیم تا اندازه‌ای شرایط را کنترل کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه در این مدت عده‌ای از صادرکنندگان خود را از چرخه صادرات کنار کشیدند، بیان کرد: در این مدت عده‌ای به دلیل ممنوعیت و تعهدات ارزی که دولت می‌گرفت حاضر نشدند کالا به نام خودشان صادر کنند لذا آنها نمی‌دانستند چه سرنوشتی در انتظار آنها است، همچنین کالایی که میخواستند صادر کنند یا ممنوع شده بود یا محدود.

رییس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی با بیان اینکه رشد بر اساس بازاریابی و فعالیت در حوزه اقتصاد و صادرات با رشد بر اساس تفاوت نرخ‌ها و تفاوت قیمت شدید دلار متفاوت است، بیان کرد: ما در حوزه صادرات رشد داشتیم اما واقعیت این است که این رشد کیفی نبوده چراکه صادرات بر اساس روال منطقی و روال معمولی انجام نشده است. 

وی با ذکر مثالی افزود: پتروشیمی به جای اینکه بازار داخل را تامین کند با توجه به تفاوت نرخ ارز، حجم قابل توجهی از تولیدات خود را صادر می‌کند، همچنین کارخانجات تولیدی فولاد نه برق‌شان گران شده است نه آب و نه مواد اولیه معدنی، پس چرا فولاد ناگهان در کشور دو و نیم برابر می‌شود؟ 

روشنک افزود: علت این گرانی این است که حجم قابل توجهی از تولیدات را صادر می‌کنند که بنا به گفته رییس اتاق مشترک ایران و افغانستان آن‌قدر در افغانستان فولاد و میلگرد انبار شده که آنها معتقدند تا یک سال و نیم دیگر هم میل گرد و فولاد دارند.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: صادرات این است که ما محصولی را صادر کنیم که به اقتصاد کشورمان کمک کند، ارزآوری فراوان داشته باشد و سوبسید در آن کم باشد.

روشنک به رشد 5 برابری صادرات نسبت به واردات در استان اشاره کرد و گفت: ما در خراسان صادرات خوبی در زمینه‌های سیمان، چای، زعفران، فرش دستباف، پسته، صنایع دستی و … داریم.

تاثیر بخش نامه‌های ارزی بر صادرات

روشنک بیان کرد: اگر امسال فرض کنیم 40 میلیارد دلار صادرات ارزی کالاهای غیر نفتی داشته باشیم خواهید دید در اخر سال 20 تا 25 میلیارد دلار آن گم شده است و نه به جای آن کالا وارد شده و نه بدهی بانکی تسویه شده، نه پس انداز ارزی صورت گرفته و نه به بانک مرکزی و سامانه نیما برگشته است.

رییس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی اظهار کرد: بخشنامه‌ای بعد از بخشنامه 20 فرودین منتشر شد که در این بخشنامه انقدر ابهام وجود داشت که حتما در آینده دولت و صادرکنندگان را با مشکل جدی مواجه می‌کند. 

وی درباره این بخش نامه توضیح داد: این بخشنامه مطرح می‌کرد که صادرکنندگان باید ارز حاصل از صادرات را به کشور با 4 روش برگردانند که عبارتند از به جای ارز کالا وارد کنند، با ارز حاصله بدهکاری‌های ارزی خود را به بانک‌ها پرداخت کنند، ارز حاصله را در بانک‌های ایران پس انداز کنند و یا ارز را به بانک مرکزی بفروشند که ذیل این بند تبصره ای وجود داشت مبنی بر اینکه کشورهای عراق و افغانستان از این بند معاف هستند .

روشنک افزود: در این بخشنامه در واقع همه از این بند معاف‌اند، چرا که سه روش دیگر وجود دارد که میتوانند انتخاب کنند، این موجب شد بسیاری از صادرکنندگان با مشکل مواجه شوند چرا که به خیال اینکه معاف هستند صادرات انجام دادند. ما متوجه این موضوع شدیم اعلام هم کردیم که این بند اشکال دارد و معافیتی وجود ندارد اما گفتند این بند به این دلیل نوشته شده که کمی جو را آرام کند در حالی که درباره نتیجه آن فکر نشده بود.

وی با اشاره به اینکه این مشکلات ساختاری هستند و از قبل هم وجود داشتند، گفت: در دولت اقای احمدی نژاد هم این اشکالات وجود داشت اما حرف من این است که اگر ان اقدامات نادرست بوده چرا دوباره تکرار شده است؟

مسئول کانون کارآفرینان خراسان رضوی گفت: من به عنوان کسی که در اکثر موارد سیاست‌های دولت اقای روحانی را تایید می‌کنم بخصوص سیاست‌ خارجی دولت ایشان را، اما معتقدم تیم اقتصادی دولت نتوانست شرایط را جمع کند و به دلیل گرفتن مشورت از افراد کم توان، تصمیماتی گرفتند که مشکلات زیادی را بوجود آورد. 

راه کار‌هایی برای بهبود وضعیت صادرات

روشنک همچنین با ارائه راهکارهایی برای بهبود وضعیت صادرات افزود: تیم تخصصی متشکل از بخش خصوصی، بخش تعاونی، دولت، مجلس و حتی قوه قضاییه باید برای کالاها گروه بندی تهیه کنند، یک گروه را به طور کلی از پیمان‌سپاری و تعهد برگشت ارز معاف کنند و فقط فرد صادر کننده ضمانت کند که در زمان مشخص مابه‌التفاوت و سوبسید دولت را پرداخت خواهد کرد و بعد به هر کجا که بخواهد کالا صادر کند، به طور مثال کالاهایی که در روستا تولید می‌شوند و اساسی نیستند مثل پسته، قالی ، زعفران شامل این گروه هستند که اگر در بازار داخل گران هم شدند، مشکلی پیش نمی‌آید چراکه این کالاها اساسی نیستند. 

رییس اتحادیه صادر کنندگان خراسان رضوی افزود: بخش دوم کالاهای اساسی هستند که نباید معاف شوند چراکه اگر معاف شوند در بازار داخل با مشکل و گرانی مواجه می‌شویم، اما نباید ممنوعیت صادراتی هم داشته باشند چرا که ممنوعیت باعث خارج شدن صادرکنندگان واقعی از میدان صادرات و نابودی برند می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین برای مبارزه با کارت‌های یک بار مصرف باید مابه‌ التفاوت هر کالایی به دولت پرداخت شود، چرا که دولت مواد اولیه آن را با دلار 4200 تومانی وارد کرده است بنابراین باید همه کالاها برای صادرات آزاد باشند و بخشی حتی معاف از پرداخت مابه‌التفاوت شوند چراکه زمینه اشتغال ایجاد می‌کند و موجب توسعه برخی از کالاها در کشور می‌شوند. 

 

#ساختارها #صادرات #رانت #تشکل‌ها #کشاورزی #ارز #برند #مواد_اولیه #دولت #خصولتی #بانک #دیپلماسی #شفافیت #روستا #تولید #افغانستان #یارانه #قانون #کشاورزی #زعفران #بازار #صادرات #اشتغال

ایسنا –صبح امروز 29/7/1397

لینک روزنامه صبح امروز

http://sobhe-emrooz.ir/?p=35136

 

 

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}