همزمان با آغاز نمایشگاه ایران در افغانستان اعلام شد؛
بازار همسایه شرقی در قبضه چین و ترکیه
جزایری- همزمان با برگزاری سومین نمایشگاه جمهوری اسلامی ایران در افغانستان و در آستانه آغاز مراسم ریلگذاری راهآهن خواف-هرات، استاندار خراسانرضوی در نشست مشترک تجار ایران و افغانستان حضور یافت. علیرضا رشیدیان در این نشست که وزیر اقتصاد افغانستان نیز حضور داشت، اظهار داشت: تعرفه واردات از افغانستان در مرز قدیمی و کهن دوغارون بین ایران و افغانستان کاهش یافتهاست.
وی افزود: به مدد تحقق این مهم و بعد از کاهش تعرفه، واردات ایران از کشور افغانستان ۹۰درصد افزایش یافتهاست که این امر نقش تاثیرگذاری در توسعه تعاملات اقتصادی دارد.
استاندار با اشاره به نشست استانداران مناطق مرزی ایران و افغانستان در مشهد، گفت: بهسازی و بازسازی ترمینالهای تجاری و مسافری مرزهایی زمینی بین دو کشور باید با جدیت دنبال شود.
رشیدیان بر لزوم ارتقای ظرفیتهای دو طرف در حوزههای مختلف بهویژه خدمات آموزشی تاکید و تصریح کرد: مقرر شدهاست دانشگاه آزاد در دوغارون پردیس دایر کرده و به افغانستان کمک کند. وی ادامه داد: در حوزه پزشکی، درمانی و بهداشتی در نظر داریم یک هتل و یک بیمارستان در دوغارون احداث کنیم. استاندار خراسانرضوی گفت: خط راهآهن ایران و افغانستان به مرز شمتیغ رسیده و بلافاصله خط خواف به غوریان و سپس هرات تکمیل خواهدشد.
صادرات رونق ندارد
همچنین رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسانرضوی در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه از ابتدای امسال افزایش صادرات چندانی به بازار افغانستان نداشتهایم، اظهار کرد: در حال حاضر، بازار صادراتی کشور بنا به دلایلی، از رونق خوبی برخوردار نیست، به طوری که اگر به همین رویه ادامه دهیم، ترکیه و چین بازار افغانستان که اصلیترین کشور هدف صادراتی ماست را قبضه و امکان فعالیت ما را سخت میکنند.محمدحسین روشنک ادامه داد: امروز افغانستان به تولید روی آورده و بسیاری از اقلام صادراتی ما را خود تولید میکند. در نتیجه، برای اینکه بتوانیم همچنان صادرات داشتهباشیم، باید کالاهایی را تولید کنیم که افغانستان و کشورهای آسیای میانه هنوز توان تولید آنها را ندارند و مصرفکننده هستند.وی راهکار ادامه صادرات به افغانستان را برنامهریزی مدون و حمایت دستگاهها عنوان کرد و افزود: سالها قبل بسیاری از کالاهایی که هماکنون در داخل کشور تولید میشوند از سوی کشورهای غربی وارد میشدند، اما همچنان میبینیم که ما جزو کشورهای واردکننده هستیم، چون امروز این کشورها اقلام صنعتی را وارد میکنند.روشنک خاطرنشان کرد: قیمت بالای تمامشده کالا مهمترین زنگ خطر صادارتی کشور است و همین موضوع سبب شدهاست هماکنون در بازارهای هدف صادراتی، توان رقابتی ما کاهش پیدا کند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسانرضوی تصریح کرد: بهجز برخی کالاهای انحصاری همچون زعفران، پسته و… قیمت کالاهای تولید داخل بالاتر از کشورهای رقیب است و این در صورتی است که افغانستان و آمریکا بهترتیب در این دو محصول دارند به رقیب ما تبدیل میشوند.وی با اشاره به اینکه بازار داخل نیز از شرایط مناسبی برخوردار نیست، گفت: واردات قانونی و قاچاق کالا سبب متضررشدن تولیدکننده شده و علاوهبر اینکه توان رقابتی وی در بازارهای خارجی سلب شدهاست، دیگر حتی نمیتواند اجناس خود را به مردم کشورش بفروشد و تمامی این موارد در آینده ضربه بزرگی به اقتصاد کشور میزند.
روشنک عنوان کرد: نرخ خدمات دولتی افزایش یافته و هرکس به هر بهانهای، میخواهد از تولید و صادرات مبلغی دریافت کند. در نتیجه، هزینههای سربار تولید بالا رفته و ما نهتنها بازار خارجی، بلکه بازار داخلی را نیز داریم از دست میدهیم.رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی، یکی از راههای موثر در تقویت تجارت با سایر کشورها را برگزاری نمایشگاهها دانست و اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه و سفر هیئتهای تجاری بسیار مفید بودهاست، چون مذاکرات رودررو کمک شایانی به توسعه صادرات و ارتباط قویتر و موثرتر تجاری بین دو کشور میکند.
#قیمت تمام شده #تولید #دیپلماسی #زعفران #میانه #تعرفه #افغانستان #دولت #واردات #صادرات #حمل_و_نقل #راهآهن
۱۳۹۵/۶/۱۷
http://shahraraonline.ir/shahrara/details,1395,6,17,4,04.html