logoooo

سرمایه

. انتخاب شهردار مشهد؛ هنجارها و ناهنجاری‌ها
شایستگی‌های شهردار مشهد مقدس از قبل تعریف شده ، لذا هنجارهای موجود‌ در مشهد شورای اسلامی را در انتخاب شهردار محدود مي كند.
هنجارهای موجود در مشهد ویژگی شهردار این شهر را به گونه ای کرده است که لزوما فرد شایسته شهرداری تهران نمی تواند مدیر مناسبی برای مشهد مقدس باشد و این شهر را هماهنگ با هنجار‌ها مخصوص آن اداره کند. در حالی که اگر شهرداری در اداره مشهد موفق باشد مدیر خوبی برای شهرداری تهران و استانداری و حتی وزارت کشور خواهد بود.
مشهد مقدس شهری متعلق به همه مردم ایران بلکه همه مسلمانان دنیا است به آن جهت مسلمانان بلکه مردم دنیا برای مشهد مقدس احترامی چون مکه مکرمه، مدینه منوره، نجف اشرف، کربلای معلا قائل می‌شوند.
اکنون که بر اساس قانون منع بکارگیری بازنشستگان ،آقای تقی زاده خامسی میبایست صندلی شهرداری مشهد مقدس را ترک کند چه فردی شایسته نشستن بر صندلی ای است که مدیران خوبی از جمله پژمان معتدل ، مرتضوی اصول گرا و تقی زاده اصلاح طلب که سه شهردار دوران آخر و هر سه شایسته و لایق وزارت بوده و هستند بر آن نشسته اند خواهد بود؟
《گذشته، نقشه راه آینده است.》
اگر چه آقای تقی زاده خامسی به دلیل انتخاب بعضی از مدیران برای حوزه ستادی و مناطق شهری که به توصیه حامیان قوی تر از آقای تقی زاده خامسی «البته با برداشت خود آنها » باعث گردید دستوراتش بخوبی اجرا نشود و در مواردی از جمله “فراهم کردن زمینه حضور کارآفرینان و سرمایه گذاران” برای طرح‌های زیر بنائی بویژه پروژه‌های پیرامون حرم مطهر رضوی توفیق چندانی نداشت و نتوانست روحیه سازندگی را در شهر ایجاد کند، لیکن با کمک اعضای شورا موفق به پایه ریزی مدیریتی معتدل و هماهنگی با تفکرات سیاسی اجتماعی دارای پایگاه کم و بیش مردمی در مشهد شد و ایجاد فضای مدیریت در خور برای شورای پنجم و شهرداری که نیاز این شهر مقدس است، را رقم زد.
امری که در زمان انتخاب تقی زاده کمتر پیش بینی می‌شد لذا اکنون که قانون منع بکارگیری بازنشستگان که با نگاه سیاسی تصویب و یقینا عمری کمتر از سه سال خواهد داشت، خراسان رضوی و مشهد مقدس را از حضور مدیرانی با خصوصیات متفاوت ولی موفق محروم می‌کند لازم است وزارت کشور و شورای اسلامی مشهد مقدس استاندار، فرماندار و شهردار شایسته با ویژگی‌های مخصوص خراسان رضوی و مشهد مقدس برگزینند.
نکته حائز اهمیت اینکه تعیین افرادی به عنوان استاندار و شهردار و فرماندار تنها از وظائف وزارت کشور و شورای اسلامی شهر مشهد است. دیگرانی چون بنده نباید با 《فضاسازی》 انتخاب کنندگان را در تنگنا قرار دهیم البته می‌شود از شورای اسلامی مشهد مقدس خواست اگر قرار است فردی انتخاب کند که مستقلا شهر را مدیریت کند و با مسئولین استانی و کشوری تعامل قدرتمند داشته باشد. وقت خود را پیرامون مدیران ، غیر معروف در بین مردم و مسئولین استان و کشور صرف نکنند و به دنبال فردی دارای شخصیت اجتماعی موفق که از احترام مدیریت استانی و کشوری بالای برخوردار باشد بگردند. جایگاه صندلی شهردار مشهد مقدس اگر از بسیاری وزرا مهمتر نباشد قطعا با آن‌ها برابر است.
البته راه دیگر نیز برای مدیریت مشهد مقدس وجود دارد که خود شورای شهر بیشتر وارد میدان شود و تعاملات و ارتباطات و هماهنگی‌های بیرونی را خود انجام دهد تا شهردار بیشتر به امور اجرایی و مدیریت بر کارکنان بپردازد که چون شورای فعلی کم و بیش از توان هماهنگی برخوردارمی باشد این روش نیز میتواند موفق باشد.
این گونه مدیری در بین اعضای شورا و معاونین فعلی شهرداری پیدا می‌شود مشروط به اینکه این افراد اگر شهردار شدند اشتباه نکنند و خود را درجایگاه فردی با مشخصات و توان وزیر کشور قرار ندهند و تعاملات شهری را به اعضا و‌ هیئت رییسه شورای شهر محول کنند و خود به عمران و سازندگی شهر بپردازد و گرنه توفیقی حاصل نمی شود بلکه ممکن است به اختلافات و درگیری‌های سیاسی دامن زده و هنجارهای موجود مشهد را در مقابل شورا و شهرداری قرار دهد.
ضمن اینکه لازم است هر فردی که شهردار شد اشتباهات بزرگ آقای تقی زاده خامسی در خصوص انتخاب مدیران کم توان و توصیه ای که چون از همان ابتدا در تکاپوی رسیدن به شهرداری مشهد بوده اند ، نتوانستند به سازندگی مشهد بپردازند تکرار نکند.
#تقی_زاده #شهرداری #ساختارها #سرمایه

انتخاب شهردار مشهد؛  هنجارها و ناهنجاری ها


24/8/97

2. فعالان بخش صادرات در گفت‌وگو با قدس:
نگذاریم صادرات قربانی تصمیمات اشتباه شود
۲۹ مهرماه روز ملی صادرات نام‌گذاری شده تا به بهانه آن در این روز مباحث مرتبط با این حوزه بازگو شود که از قدردانی از فعالان و معرفی برترین‌ها گرفته تا انتقادهای آنها را شامل میشود

به همین مناسبت ما هم با دو نفر از مدیران این حوزه گفت‌وگو کردیم که در ادامه می‌خوانید:

درمان اشتباه اعتیاد۴۰ ساله نظام بانکی

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و وارد کنندگان خراسان رضوی می‌گوید: اشتباه دولت در شیوه درمان مشکلات اقتصادی موجب شده تا برنامه‌ریزی‌های قبلی فعالان اقتصادی به یکباره از دستور کار خارج شود.
محمدحسن روشنک می‌افزاید: برای بررسی شرایط حاکم بر صادرات لازم است به ریشه‌یابی آن‌ها بپردازیم که از اوایل سال ۹۶ آغاز شد و عده‌ای از ذی نفعان خاص از طریق فشار بر رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد شرایط را به گونه‌ای رقم زدند که در نهایت در تاریخ ۱۱ شهریور ماه سال ۹۶ به یکباره دولت مبلغ سود بانکی را کاهش داد.
وی ادامه می‌دهد: در تمام سیستم‌های اقتصادی برای کنترل نقدینگی یا تورم، سود بانکی را تغییر می‌دهند اما هیچ گاه کاهش اعمالی به یک درصد هم نمی‌رسد چون می‌دانند موجب به هم خوردن تمام محاسبات می‌شود.
با این وصف اشتباه دولت صورت گرفت و بسیاری از شهروندان برای حفظ ارزش دارایی خود به خرید سکه و ارز اقدام کردند و دیدیم که در مدت کوتاهی قیمت دلار دستخوش تغییرات غیر قابل تصوری شد در حالی‌که هنوز خبری از تحریم‌های دوباره و کمبود دلار در بازار نبود.
وی می‌افزاید: دولت با این تصمیم خود می‌خواست اعتیاد ۴۰ ساله وابستگی نظام بانکی را یک شبه درمان کند که شیوه اشتباهی بود و در حالی‌که انتظار می‌رفت دولت بعد از مدتی پی به این اشتباه خود برده و آن را اصلاح کند، در ۲۰ فروردین ماه سال جاری دومین اشتباه خود را مرتکب شد و معاون رئیس جمهور قیمت ۴۲۰۰ تومانی را برای دلار اعلام کرد و مدعی شد نخواهد گذاشت بازار دچار نوسان شود، اما دیدیم که در عمل قادر به کنترل بازار نشد و تا مرز ۱۹ هزار تومان بالا رفت.
بلا تکلیفی صادرکننده
روشنک در ادامه می‌گوید: این اتفاقات در حالی رخ داد که بر اساس الزامات توسعه صادرات برنامه‌ریزی‌های دقیقی در استان صورت گرفته بود که به تأیید کارگروه توسعه صادرات و شورای گفت‌وگوی استان رسیده بود و در سفر هیئت دولت به مشهد هم به تصویب رسیده بود اما با تصمیمات گرفته شده تمام برنامه ریزی‌ها به هم خورد. وی اظهار می‌دارد: تصمیمات ابلاغی دولت موجب سردرگمی صادرکنندگان شد چرا که نمی‌دانستند ارزی را که قرار است به کشور برگردانند با چه قیمتی باید محاسبه کنند هر چند بخشنامه دولت چهار روش برای بازگرداندن ارز پیش بینی کرده بود که شامل وارد کردن معادل صادرات و محاسبه به جای بدهی ارزی و پس انداز کردن در حساب ارزی و در نهایت فروش به بانک مرکزی می‌شد.
اما در تبصره آن آمده بود صادر کنندگان کالا به عراق و افغانستان از بند چهارم آن معاف هستند لذا بسیاری از صادرکننده‌ها به تصور همین معافیت به عراق و افغانستان کالا فرستادند و دلار را به سامانه نیما برنگرداندند، اما مدتی بعد تفسیر دیگری ارائه شد و خواهان بازگرداندن ارز شدند و همین مسئله مشکلاتی را برای آن‌ها ایجاد کرده است.
آفت خودخواسته صادرات
رئیس اتحادیه صادرکنندگان و وارد کنندگان خراسان رضوی در ادامه به مشکل دیگری که به دنبال این تصمیمات بروز کرده اشاره می‌کند و می‌گوید: شرایط ایجاد شده از سوی دولت که مابه ‌التفاوت سنگین و البته نامعلوم و مبهم و نبود آینده روشن در امر صادرات موجب شده تا سال جاری بسیاری از فعالان باسابقه و خوشنام صادرات، خود را کنار بکشند و همین امر سبب شد تا عده‌ای از این وضعیت سوء استفاده کنند و با استفاده از خلأ‌های قانونی و به وسیله کارت‌های اجاره‌ای وارد میدان صادرات بشوند که چند نمونه کوچک آن در ماه‌های اخیر رسانه‌ای شد، اما سال آینده عمق فاجعه بیشتر روشن می‌شود، زمانی که اعلام کنند مثلاً ۴۰ میلیارد صادرات داشتیم اما مبلغ برگشتی به سامانه نیما کمتر از نصف بوده و چند میلیارد دلار گم شده است.
وی ادامه می‌دهد: سال بعد زمانی که بخواهند صادر کننده نمونه معرفی کنند باید نام کسانی را بیاورند که حتی نمی‌دانند صادرات چیست چون صادرات به نام کسانی صورت می‌گیرد که تنها نامشان روی کارت نوشته شده و عملاً عده‌ای دیگر کار می‌کنند و سود می‌برند و صاحبان کارت به عنوان بدهکار مالیاتی شناخته می‌شوند.
روشنک تأکید می‌کند: ادامه این روند آفت صادرات و تولید خواهد شد و شاید در کوتاه مدت آمار صادرات رشد داشته باشد اما در دراز مدت به ضرر تولید و صادرات خواهد بود، چرا که این افراد خاص نه به دنبال جایگاه کالای ایرانی در خارج هستند و نه به کیفیت کالای صادراتی فکر می‌کنند و تنها به دنبال سود خودشان هستند و وقتی سودی نداشته باشند به حوزه دیگری می‌روند و آن وقت فعالان واقعی باید تاوان تخلفات آن‌ها را بدهند.
حذف قوانین مشکل‌ساز
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی هم معتقد است: برای رونق صادرات باید قوانین دست و پاگیر را حذف کرد.
فیروز ابراهیمی می‌گوید: در کنار مشکلات قدیمی حوزه صادرات در حال حاضر و به دنبال خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، مشکلات جدیدی هم دامنگیر فعالان این بخش شده است.
وی می‌افزاید:مباحثی چون محدودیت‌های منابع ارزی از جمله پس لرزه‌های این اقدام غربی‌هاست اما برخی تصمیمات داخلی هم به سخت‌تر شدن شرایط منجر شده است که مهم‌ترین آن‌ها موضوع پیمان سپاری ارزی می‌باشد.
وی ادامه می‌دهد:شروط ایجاد شده در قالب این دستورعمل دولت برای انتقال ارز حاصل از صادرات برای بازرگانان مشکلاتی را ایجاد کرده که مورد انتقاد آنان است.
ابراهیمی می‌گوید: در حال حاضر بیشترین صادرات با استفاده از کارت‌های بازرگانی به اصطلاح یک بار مصرف صورت می‌گیرد، به بیان ساده‌تر صادرات از طریق کارت‌های بی هویت انجام می‌شود و متضرر اصلی این اقدام خود دولت می‌باشد، چرا که دولت از دسترسی به حقوق خود از قبیل حقوق گمرکی محروم می‌شود و به نوعی ضرر ملی محسوب می‌شود.
این در حالی است که طرف قرارداد خارجی استانی مانند خراسان رضوی عمدتاً کشورهایی هستند که یا سیستم بانکی قوی ندارند یا به دلیل اوضاع اقتصادی در شرایط مطلوبی قرار ندارند و با وضعیت پیش آمده در نگرانی و عدم اطمینان از آینده به سر می‌برند که این تعلل آن‌ها می‌تواند در میزان صادرات ما اثرگذار باشد. بنابراین باید به نحوی عمل کنیم که بتوانیم شرایط راحت تری را برای انجام امور مربوط به صادرات فراهم نماییم.
البته ذکر این نکته لازم است که بخش قابل توجهی از صادرات خراسان رضوی به گونه‌ای است که خریداران با حضور در استان به صورت ریالی پرداخت می‌کنند و در نتیجه محاسبات با مبنای ارزی در این موارد اندکی با مشکل روبه‌رو خواهد شد.
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی می‌افزاید: مشکل دیگر صادرات در حال حاضر عدم تطبیق قیمت پایه صادراتی برخی از کالاها با قیمت اصلی آن است به طور مثال کالایی که عملاً به دو دلار صادر می‌شود، در محاسبات گمرکی با قیمت ۴ دلاری محاسبه می‌شود که این امر به دلیل اهمال کاری یا اشتباه صادرکنندگان و بخش گمرکی در سال‌های گذشته اتفاق افتاده و باید برای اصلاح این رویه اقدام شود.
ابراهیمی با اشاره به رشد قابل توجه صادرات در ۶ماهه اول سال جاری اظهار می‌دارد: هرچند موارد ذکر شده بر روند کار تأثیر داشته ولی صادرات استان رشد ۳۲ درصدی داشته است.
وی ادامه می‌دهد: بر اساس پیش بینی اواخر سال قبل رشد۱۲ درصدی هدف گذاری شده بود که خوشبختانه گزارش‌های ۶ماه اول حکایت از رشد ۳۲ درصدی دارد و اگر موانع مذکور نبود یا دولت اندکی همکاری می‌کرد، از مرز ۵۰ درصد رشد هم عبور می‌کردیم، بنابراین برای رونق بیشتر صادرات باید در مورد کاستن موانع موجود چاره اندیشی شود.

#ساختارها #ارز #صادرات #قانون #بانک #تورم #سرمایه #طلا #تحریم #تولید #گمرک #قیمت_تمام_شده #شفافیت #رانت

http://qudsonline.ir/news/625778/
روزنامه قدس 29/7/97

3. «صبح امروز» سراشیبی ارز را بررسی می‌کند؟
هشدار برای «ارز» داران!
انسیه علویون

یکشنبه شب استاندار خراسان رضوی در جلسه شورای اداری استان بر لزوم آگاهی مردم از کاهش احتمالی ارز تاکید کرد که رسانه‌ها باید این موضوع را به افکار عمومی هشدار دهند.
علی رضا رشیدیان تاکید کرد که رسانه‌ها باید از بروز بحران اقتصادی برای مردمی که ارز خریده اند، جلوگیری کنند. او «سپرده گذاری ارزی» در بانک‌ها که اخیرا توسط بانک مرکزی ارائه و به بانک‌ها ابلاغ شده است را به عنوان یک گزینه امن برای مردم پیشنهاد کرد. پرا که براوردها نشان می‌دهد در حال حاضر نزدیک به 22 میلیارد دلار ارز در دست مردم است و قطعا به چرخه درآوردن آن‌ها در بانک‌ها با حاشیه سودی که تعریف شده، علاوه بر کمک به اقتصاد می‌تواند مردم را از یک کاهش قیمت شدید و از دست دادن سرمایه مصون دارد.
البته رشیدیان اولین کسی نبود که درباره کاهش قیمت ارز هشدار می‌داد. پیش از این در همین صفحه یادداشتی را ز رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی منتشر کردیم که «نگرانی از گرانی ارز را به نگرانی از فردای ارز گره زده بود»
اثرگذاری در اقتصاد زمان و مدیریت می‌خواهد
در مصاحبه ای با محمد حسین روشنک از او خواستیم تا درباره این نگرانی و آینده بازار ارز به ما بگوید. رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی تاکید کرد: همان گونه که در یادداشتم اشاره کردم آن چیزی که مسجل است، این است که یک کشور نمی تواند مولفه‌های اقتصادی خود را به صورت ناگهانی بالا یا پایین ببرد. تغییرات و اثرگذاری در اقتصاد نیازمند زمان و مدیریت است که در دراز مدت جواب می‌دهد و تابع مسائل و متغیرهای مختلف است.
اصرار دولت به دستکاری در ارز
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی اضافه کرد: از ابتدای انقلاب تاکنون هم «ارز» همیشه روندی طبیعی را بر اساس پارامترهای مختلف طی می‌کرده است، اما در مقاطعی دولت‌ها با دخالت‌های بیجای خود سعی در کنترل مصنوعی نرخ ارز داشته اند و بعد تبعات سنگین این دستکاری‌ها در اقتصاد پدیدار شده است. چرا که فنر ارز را به زور فشرده کرده اند تا قیمت را ثبات نگه دارند، بعد پارامترهای دیگری ظهور می‌کرده و این فنر از کنترل دولت خارج می‌شده است.
حالا این پارامترهای واقعی برای بررسی چیست؟ برای مثال شما اگر به تغییرات حقوق ثابت کارگران و کارمندان جامعه نگاه کنید یا قیمت مصالح ساختمانی را که مورد استفاده قرار می‌گیرد و یا نرخ سود بانکی را درطی این سال‌های اخیر بررسی کنید، از ترازهایی که به دست می‌آید، می‌توانید سیر طبیعی ارز را در این سال‌ها به دست بیاورید و با مسیری که دولت برای ارز ایجاد کرده است، مقایسه کنید.
خطر سرمایه سرگردان
وی تصریح کرد: در ابتدای سال 96 ما بارها مصاحبه کردیم و هشدار دادیم که فنر ارز را دولت فشرده نگه داشته است و دارد بابت این ثابت نگه داشتن نرخ ارز سوبسید می‌دهد. در آن مقطع نرخ واقعی بین 5هزار تومان تا 6هزار و 500 تومان بود اما دولت اصرار می‌کرد که آن را در حدود 3هزار و 500 تومان نگه دارد.
این وضعیت وقتی از کنترل دولت خارج شد که در 11/6/96 نرخ سپرده‌های بانکی به یک باره کاهش پیدا کرد و یک دستکاری در ساختارهای اقتصادی حجمی از سرمایه سرگردان را ایجاد کرد. طبق همان پیوستگی‌ای که پیش از این اشاره کردم، تغییر سود بانکی «طلا» را دستخوش تغییرات کرد و در ادامه به دنبال این اتفاق دلار نیز در فروردین ماه سال جاری به 6هزار و 500 تومان رسید.
اقتصاد دستور پذیر نیست
روشنک اضافه کرد: به دنبال این دستکاری و جوی که در جامعه ایجاد شد، دولت باز هم تلاش کرد تا «ارز» را کنترل کند و با اعلام نرخ 4هزار و 200 تومان برای دلار آن هم در ساعت 11 شب 20 فروردین 97 یک دستکاری بزرگ دیگر را رقم زد که تا امروز نتایج آن را می‌بینیم.
مشخص بود که این دستکاری راه به جایی نمی برد. اقتصاد دستور پذیر نیست. ما نوشتیم و پیش بینی کردیم که ارز و طلا به خاطر شرایط تورمی حاکم بر اقتصاد به زودی از کنترل خارج می‌شود. این خارج شدن از کنترل هم به معنای افزایش واقعی نرخ ارز نیست.
نگران روزی هستیم که حباب‌ها بترکد
وی اضافه کرد: شما اگر بخواهید قیمت «واقعی دلار» را داشته باشید بازهم باید پارامترهای مختلف را بسنجید. امروز من می‌گویم اگر با دلخوشی و نهایت دست و دلبازی هم بخواهیم نرخ دلار را تعیین کنیم. رقمی بالاتر از 7هزار و 500 تومان نیست. در این فضا و جو روانی هر مبلغی که بالاتر از این نرخ دلار مبادله شود، حباب است. «حباب» هم روزی می‌ترکد و از بین می‌رود.
البته من نمی‌گویم که یک روزه اتفاق می‌افتد، بلکه در دراز مدت رخ می‌دهد. شاید هم دولت دستکاری دیگری در اقتصاد انجام دهد و این اتفاق در پایان همین سال روی دهد. اما حقیقت است که 17 تومان و 18 تومان غیرواقعی است. ما نگران روزی هستیم که حباب‌ها خالی شود.
خطر در کمین «ارز»داران
رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی تاکید کرد: چرا نگرانیم؟ به این دلیل که بخشی از مردم که بعضا ممکن است از اقشار ضعیف جامعه باشند، از ترس از دست نرفتن دارایی خود در این روزها اقدام به خریداری ارز با قیمت‌های غیرواقعی کرده اند و با کاهش ناگهانی نرخ ارز بازهم بخشی از سرمایه خود را از دست می‌دهند و به دنبال آن بحران دیگری در جامعه روی می‌دهد. این اتفاقی است که به نوعی برای سرمایه گذاران پدیده و ثامن الحجج نیز شاهد بودیم.
من این توصیه استاندار خراسان رضوی را تایید می‌کنم و معتدم این خطر در کمین کسانی است که دلار را با نرخی بیش از 7هزار و 500 تومان خریده باشند. امیدواریم که از این دردسر برای دولت و بحران برای مردم پیشگیری شود.
دلار 17هزار تومانی در اقتصاد ایران راه به جایی نمی‌برد
وی تصریح کرد: این دیدگاه من فارغ از برنامه‌های دولت برای کنترل ارز است یا حتی دستکاری‌هایی که گفتم ممکن است رخ دهد. من تحلیل خود را بر اساس داده‌های موجود و شرایط روز اقتصادی مطرح کردم. «بازار» یکی از مولفه‌های مهم در تعیین نرخ ارز است «ارز» هم مثل هر کالای دیگری است که باید در بازار جواب بدهد. اقتصاد ایران پاسخگوی ارز 17هزار تومانی نیست. چند مثال می‌زنم؛ امروز شما با نرخ 17هزار تومانی در اقتصاد ایران، چه کالایی می‌توانید وارد کنید و بعد بفروشید؟ امروز چند خانواده را می‌شناسید که بتوانند با این نرخ ارز یخچال 40 میلیون تومانی را بخرند؟ وقتی جامعه این توان را ندارد گواهی بر این است که نرخ واقعی نیست.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی پیشنهاد کرد: اگر دولت بتواند جلوی قاچاق کالا از داخل به خارج را بگیرد، یک گام اساسی در اقتصاد برداشته است. چرا که امروز مسیر قاچاق معکوس شده است. از سوی دیگر ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصاد برگرداند می‌تواند با این اصلاحات و بدون نیاز به دستکاری در ساختارها قیمت ارز را کاهش دهد.
ارز ارزان می‌شود
برای بررسی اقداماتی که در سطح کشور برای کنترل نرخ ارز در درست بررسی است، گفت‌وگویی با رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی ترتیب دادیم. حمید بنایی در گفت‌وگو با «صبح امروز» با تایید پیش بینی استاندار خراسان رضوی و فعالین اقتصادی استان افزود: روز گذشته بعد از جلسه شورای هماهنگی اقتصادی کشور که به دستور رهبر انقلاب تشکیل شده است، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی این مطلب را مطرح کردند که اقدامات کارشناسی شده به زودی جواب می‌دهد و نوسانات بازار ارز کنترل می‌شود.
نماینده گناباد و بجستان اضافه کرد:سامانه «نیما» و بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور و تلاش دولت در راستای شفافیت که به دنبال آن دریافت کنندگان ارزهای دولتی، ازاد و بازار ثانویه توسط بانک مرکزی منتشر شد، توانسته است، ارز را کنترل کند.
همچنین بسته‌های حمایتی دولت برای تولید کنندگان و مردم در آینده نزدیک فضای اقتصادی را تلطیف کند به همین دلیل پیش بینی می‌کنیم که کاهش نرخ ارز در روزهای آینده نیز ادامه داشته باشد. آخرین نرخی که من در روز دوشنبه پیگیری کردم و به دست آوردم برای دلار 11هزار و 500 تومان است. این در شرایطی است که در چند روز گذشته دلار در محدوده 18 هزار تومان بود و داشت به 20 هزار تومان نزدیک می‌شد.
وی اضافه کرد: خوشبختانه جلسات کمیسیون‌های مجلس و اعضای دولت و ارتباط نزدیک دولت و مجلس در کنار اقدامات قوه قضائیه جواب داد. برنامه‌هایی نیز برای 13 آبان که شروع تحریم‌های نفتی است در نظر گرفته شده است.
بنایی خاطرنشان کرد: تلاش‌ها در حوزه دیپلماسی، مثل سخنرانی دکتر روحانی و تلاش‌ها و دیدارهایی که مجمد جواد ظریف با همتایان خود در آسیا و میانه صورت داده نتایج درخشانی را رقم زده است. شرکای ما متعهد شده اند که نفت ما را خریداری کنند. از سوی دیگر پیش بینی شده است که نفت به زودی وارد بورس شود. کاش این اقدامات زودتر انجام می‌شد، اما در مجموع خدا را شاکریم که تلاش‌های مجلس و دولت نتیجه داده است.
وی اضافه کرد: جلسات خانه ملت در حوزه اقتصاد همچنان فعال خواهد بودف هم مرکز پژوهش‌های مجلس و هم نمایندگان مردم درصدد هستند تا راهکارهایی برای پیشگیری از ایجاد دوباره این تکانه‌ها پیدا کنند. کمیسیون‌های اقتصادی و کارشناسان اقتصادی دولت در ارتباط هستند. در جلسه ای روز یکشنبه با حضور دکتر نوبخت در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس صورت گرفت به این جمع بندی رسیدیم که با توجه به این که نفت در بودجه 55 دار پیش بینی شده اما امروز به نرخ 80دلار رسیده است، ما از نظر اعتبارات مشکلی نخواهیم داشت.
بنایی تصریح کرد: امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 40درصد فروش بیشتری داشته‌ایم. انشالا هدف ترامپ در خارج شدن از برجام که زمین زدن اقتصاد کشور بود، محقق نخواهد شد و ما شوک‌هایی که به بازار وارد شد را مدیریت می‌کنیم. الان بهترین زمان برای همدلی و همکاری قوای سه گانه در رفع مشکلات است تا بتوانیم از بزنگاه تاریخی عبور کنیم.
#ساختارها #ارز #دیپلماسی #تحریم #دولت #قاچاق #صادرات #پدیده #رانت #موسسات #میانه #قانون #شفافیت #سرمایه #بانک

هشدار برای «ارز» داران!


روزنامه صبح امروز / 10/7/97

4. #پیام
بسمه تعالی

این روزها در خصوص کارنامه دوساله شورا پنجم و شهردار منتخب این شورا درمسائل مختلف هرکس با دیدگاه خود مطالبی مطرح میکند ،
از جمله اعتراض کمک شهرداری در برگزاری راهپیمایی اربعین اعتراض میکنند ، این نقد از بنیان اشتباه است اینگونه مطالب برخوردها را باید در رقابت‌های سیاسی جناحی و مدیریتی دسته بندی کرد، حتما از وظائف اصلی شورا و شهردار دفاع از منافع شهر است
اما نباید با دستکاری در هنجارهای جامعه خود را سیل رقبای سیاسی و بهانه گیران قرار دهند ،سال‌هاست که در جامعه موضوع اربعین و همکاری در برگزاری این اجتماع چند میلیونی که صد‌ها سال سابقه داشته « البته در هرزمان بسته به شرایط » مطرح و در سال‌های اخیر شهرداری‌ها از جمله شهرداری مشهد مقدس که با توجه به مشهد امام مهربانی‌ها بودن میبایست در این مورد از دیگر شهر‌ها فعال تر نیز باشد مسئولیتی هرچند کوچک در این مورد به عهده گرفته که انجام می‌شده چگونه انتظار است امسال که حداقل صد هزار نفر از خراسان رضوی که عمدتا مشهدی هستند برای راهپیمایی اربعین ثبت نام کرده اند شورا و شهردار اعلام عدم همکاری کنند؟
اگر شورا و شهردار با آن ساختار و هنجار «غلط یا صحیح که باید در جای خود به ان پرداخته شو » که مومنین بویژه ایثارگران دفاع مقدس که سال‌های دفاع مقدس تلاش کردند از خاکریز‌ها به آن برسند عاشق آن بوده و هستند امخالفت می‌کردند ؟
آیا اگر کمک نمیکرد بین مومنین و علاقمندان مراسم اربعین متهم به ضد ائمه ،اربعین و حتی نماز و روزه نمی شدند.
البته نظر قلم بر این است اکثریت اعضای شورای چهارم و پنجم و شهرداران مشهد مقدس افرادی بوده و هستند که کربلا و اربعین را عاشقانه دوست داشته و به دور از تظاهر بلکه خالصانه آن را باور دارند.
بله عملکرد شورای پنجم و شهردار نقد‌های از جمله عدم توان در جذب سرمایه گذاری بویژه برای اطراف حرم مطهر دارند که باید کارشناسان به نقد آن بپردازند ولی کمک به هنجار راهپیمایی اربعین از توفیقات شهرداری بوده و هست.
#ساختارها #رسانه #شفافیت #سرمایه
جبهه مردمی مشهد برای همه

۱۳۹۷/۷/۲۷
گروه تلگرامی

5. روزنامه خراسان / 2/7/97
داد صادرکنندگان از نبود مدیریت دلارهای وارداتی
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی: با دو میلیون دلار 4 میلیون دلار کالا از ایران می‌برند!

ارز از گمرکات استان به‌صورت رسمی وارد کشور می‌شود اما به جای این که سر از صرافی‌ها دربیاورد یا برای انجام مبادلات تجاری استفاده شود، در بازار غیررسمی تبدیل به ریال می‌شود! اما چرا؟ به گزارش خراسان رضوی، ورود ارز به داخل کشور در شرایط کنونی یک ضرورت است و بر کسی پوشیده نیست اما این که ارز وارد شده چگونه تبدیل به ریال و هزینه می‌شود، بسیار مهم است؛ زیرا نبود نظارت بر این موضوع، بدون شک ضربه ای به بدنه اقتصاد کشور وارد خواهد کرد که قابل اغماض نیست. گزارش‌ها حاکی از آن است که روزانه حدود دو میلیون دلار ارز از گمرکات خراسان رضوی وارد کشور می‌شود. دبیر شورای هماهنگی بانک‌های استان در گفت و گو با “خراسان رضوی”، میزان واردات دلار از گمرکات استان را حدود 1.6 تا دو میلیون دلار در روز اعلام کرد. “حسن مونسان” افزود: این ارز به‌جای این که سر از صرافی‌ها دربیاورد، در بازار غیررسمی به ریال تبدیل می‌شود.
فروش دلار رسمی در بازار غیررسمی
دلیل این موضوع را که این ارز چرا در بازار غیررسمی به ریال تبدیل و در کجا هزینه می‌شود، رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان تشریح کرد. “محمدحسین روشنک” در گفت و گو با خراسان رضوی، توضیح داد: تاجر خارجی دلاری را که وارد می‌کند، به تاجر ایرانی تحویل نمی‌دهد بلکه آن را در بازار ارز غیررسمی با قیمت‌های غیر رسمی مثلا 13 هزار تومان تبدیل به ریال می‌کند.
خرید کالا 30 درصد گران‌تر!
این بازرگان استان، مسیر هزینه کرد سرمایه حاصل از فروش ارز توسط تجار خارجی در بازار غیررسمی را این‌گونه توضیح داد: تاجر خارجی بعد از این که دلار را به ریال 13 هزارتومانی تبدیل کرد؛ سراغ واحدهای تولیدی و کارخانه‌ها می‌رود و کالای آن‌ها را 20 تا 30 درصد گران‌تر می‌خرد. البته تا این جا صحبتی از صادرات کالا به خارج کشور نمی‌شود و مبادله کاملاً داخلی انجام‌شده است یعنی تاجر خارجی کالا را به اسم مصرف داخلی از واحد تولیدی خریداری می‌کند.
صادرات با کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی استان، نحوه خروج کالای خریداری‌شده از کشور را با استفاده از کارت‌های بازرگانی “اجاره‌ای” تشریح کرد و گفت: این تجار که در کشور نیز دفتر دایر کرده‌اند، برای خروج این کالاها به سراغ کسانی می‌روند که کارت بازرگانی دارند و با اجاره کارت بازرگانی این افراد، کالا را از کشور خارج می‌کنند. هزینه اجاره این کارت‌ها حدود 100 تومان به ازای هر دلار است. وی مدعی شد: کارت‌های بازرگانی در استان خراسان رضوی وجود خارجی ندارند و این کارت‌ها از دیگر استان‌ها تهیه می‌شوند. این کارت‌ها درواقع متعلق به تجار معروف و نام‌آشنا نیست بلکه کارت‌هایی هستند که به اسم افراد غیر تاجر، درگذشته صادرشده‌اند و امروز تجار خارجی از آن سوءاستفاده می‌کنند. روشنک همچنین مدعی است: واحد تولیدی و کارخانه‌دار، درواقع از این موضوع اطلاع دارد که این کالا قرار است به کدام کشور برود اما چون نمی‌تواند در دفاتر رسمی خود این موضوع را درج کند؛ خریدار کالا را یک فرد داخلی ثبت می‌کند.
با 2 میلیون دلار به ارزش 4 میلیون دلار کالا می‌خرند
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان گفت: درواقع از این مسیر، تاجر خارجی دلاری را که در سامانه نیما حدود هفت هزار تومان و در صرافی‌ها هم همین حدود قیمت دارد، به دو برابر قیمت در بازار غیررسمی می‌فروشد و درنهایت با یک میلیون دلار، معادل دو میلیون دلار کالا از داخل کشور می‌خرد و به کشور مقصد می‌برد. وی افزود: در چنین شرایطی صادرکنندگان واقعی قادر به فعالیت و رقابت نیستند زیرا تاجر خارجی کالا را به نصف ارزش دلاری خود از ایران می‌خرد و به کشور مقصد می‌برد و در کشور مقصد به قیمت‌هایی به‌مراتب پایین‌تر از قیمت صادرکننده ایرانی عرضه و بازار را از دست صادرکننده ایرانی خارج می‌کند.

#ساختارها #صادرات #ارز #رانت #تولید #واردات #نیما #شفافیت #کارت_بازرگانی #تولید #سرمایه
2/7/97
https://www.telexiran.com/News/%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%B6%D9%88%DB%8C/%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%B6%D9%88%DB%8C/%D8%AE%D8%A8%D8%B1/%D8%AF%D8%A7%D8%AF-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%84%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AA%DB%8C

6. نگاه به مشکلات همیشگی خیابان‌های مشهد
الیت، اتوبوس‌های تندرو (BRT)

روز گذشته متن نوشته طولانی عضو محترم شورای شهر مشهد مقدس در مورد مخالفت با الیت را از آن جهت که به به نویسنده نوشته‌های وی علاقمند بوده و در خصوص موضوع مورد بحث الیت از قدیم نظر و حساسیت دارم مطالعه کردم. با اینکه اصلا نمی دانم در شورا چه افرادی موافق و چه […]
روز گذشته متن نوشته طولانی عضو محترم شورای شهر مشهد مقدس در مورد مخالفت با الیت را از آن جهت که به به نویسنده نوشته‌های وی علاقمند بوده و در خصوص موضوع مورد بحث الیت از قدیم نظر و حساسیت دارم مطالعه کردم. با اینکه اصلا نمی دانم در شورا چه افرادی موافق و چه افرادی مخالف الیت هستند ، اما چه کنم که در این مورد با نماینده محترم رای اولی مشهد هم نظر نبوده و نیستم.
البته مخالفت و سخن من در باب کم و زیاد بودن نرخ ۱۲۰۰ یا ۱۶۰۰ تومانی الیت نیست. می‌خواهم از این زاویه به موضوع نگاه کنم که همین مساحتی که توسط یک خودروی ۱۰ یا ۹۰۰ میلیون تومانی پارک می‌شود، برای شهر مشهد و شهروندان این کلانشهر ارزشی فراتر از این قیمت‌ها دارد که ممکن است به ۳میلیارد تومان هم برسد. حال برای اشغال این مساحت در بازه یک ساعت ۱۶۰۰ تومان تعیین شده است؟ در این مورد چند مطلب و سوال مطرح است.
چرا باید افرادی که ماشین دارند بتوانند به نرخ ارزان خیابان‌های که با عوارض شهری همه مردم مشهد از جمله کسانی که ماشین ندارند ساخته شد استفاده کنند ؟
چرا مالکین ماشین ۱۰ میلیون تومانی بتواند فضای ۲ میلیارد تومانی حاشیه خیابان‌ها که افراد بدون ماشین نیز در آن سهم مشاعی دارند به نرخ ارزان بهره برداری کنند ، بدتر از آن چرا باید مالک ماشین یک میلیارد تومانی تقریبا به نرخ مفت ملک مشاع شهروندان مشهد را ساعت‌ها در اختیار بگیرد ؟.
مطابق قوانین شهری تمام ساختمان‌های تجاری، مسکونی، اداری، فرهنگی ، مذهبی ، آموزشی و تفریحی باید موظف به تامین پارکینگ بوده و هستند ، چرا باید ارزانی کرایه باعث شود حاشیه خیابان‌ها که با بودجه سنگین مردم برای تردد احداث شده است به محل پارک شبانه روزی خودرو‌ها تبدیل شود؟
چرا باید نرخ پارک در حاشیه خیابان‌ها آنقدر پایین باشد که با وجود خالی بودن پارکینگ ساختمان‌ها افراد به خود زحمت پایین رفتن از رمپ برای پارک ندهند و خودرو را حاشیه خیابان پارک کنند و یا مغازه داران انگیزه‌ای نداشته باشد که با وسیله عمومی به محل کسب خود برود و یا ماشین را در پارکینگ مجتمع پارک کنند تا مردم بتواند برای چند دقیقه در مقابل مغازه پارک و خرید خود را انجام دهند و مجبور نباشند به دلیل نبودن جای پارک و توقف کوتاه مدت ‌دوبله پارک و ترافیک مشکل دار ایجاد کنند ؟
اصولا چرا باید حاشیه خیابان‌ها که بطور مشاع متعلق به همه مردم است آن قدر بی ارزش محسوب شود که هر فردی حق داشته باشد ساعت‌ها بخشی از انرا دراختیار بگیرد ؟
آیا زمانی که پارک در حاشیه خیابان‌ها مفت، فراوان، راحت و آزاد است پارکینگ سازی که نیاز امروز و فردای مردم مشهد است توجیه اقتصادی دارد تا سرمایه گذاران حاضر شوند برای احداث پارکینگ سرمایه گذاری کنند؟
قلم در مورد صدور مجوز پارک خودرو در حاشیه خیابان‌ها به نرخ تقریبا مفت نسبت به سرمایه گزاری برای احداث آن و ایجاد خط ویژه در وسط خیابان‌ها بویژه خیابان شیرازی همیشه مخالف بوده و معتقد است حاشیه و وسط خیابان‌ها نباید اختصاصی و ویژه به الیت و بی آرتی به اجاره داده شود.
چرا نباید به وسایل عمومی دیگر چون تاکسی اجازه داده شود از مسیرجدا شده از اموال همه مشهدی‌ها برای استفاده اتوبوس‌های تندرو یا همان بی ارتی ، تردد کنند.؟
به نظر می‌رسد اگر شورا و شهردار محترم از شهروندان که «مشهد را برای همه می‌دانند» نظر بخواهند حتما پاسخ این است که باید سرمایه‌های همه مردم مشهد برای همه بصورت بهینه استفاده شود. سخن در این مورد بسیار است پیشنهاد می‌کنم؛
⁃ وسط خیابان‌ها برای استفاده تمام وسائل نقلیه عمومی ازجمله تاکسی اختصاص داده شود
⁃ اجاره حاشیه خیابان‌ها برای پارک نیم ساعت اول در طول یک خیابان مجانی و بعد از آن سه برابر اجاره پارکینگ‌های عمومی تعیین شود تا انگیزه پارک در حاشیه خیابان وجود نداشته باشد و اگر مالک خودرو خواست به پارک در حاشیه آن خیابان ادامه دهد اجاره واقعی پرداخت کند
⁃ شورای محترم شهر جمعی کارشناس توانمند را به چند کشور دور و نزدیک از جمله امارات، اتریش و .. اعزام کند تا بامطالعه چگونگی بهره برداری از خیابان‌ها و پارکینگ‌ها طرحی بهینه براساس توان و امکانات مشهد تدوین و ارائه نمایند.
باز هم میگویم با اجاره دادن تقریبا مفت حاشیه خیابان‌ها برای ساعت‌ها و لج بازی برای تداوم اختصاص وسط خیابان‌ها بویژه خیابان شیرازی فقط به بی آرتی همیشه مخالف بوده‌ و اعلام امادگی کرده ام تا در نشست یا مناظره ای در این مورد با دوستان موافق و مخالف گفتگو کنیم .
#ساختارها #شهری #سرمایه #حمل_و_نقل #قانون #فرهنگسازی

روزنامه صبح امروز 22/7/97

الیت، اتوبوس های تندرو (BRT)

7. محمدحسین روشنک: ایران در ارتباط اقتصادی با دنیا ضعیف است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی گفت: ایران کشوری ثروتمند با زیربنای بسیار قوی، معتبر و ارزشمند است اما به طور کلی مشکلاتی در ارتباط اقتصادی با دنیا داریم و در این امر ضعیف هستیم.
محمدحسین روشنک در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، در خصوص وضعیت کنونی اقتصاد کشور با بیان این مطلب اظهار کرد: اگر چه کشور ایران از نظر ساختار و زیربنایی قوی است اما ایران کشور پولداری با یک گاوصندوق پر از پول است که کلید آن را گم کرده است.
وی افزود: مشکلات در جامعه‌ی امروزمان لاعلاج نیستند و اصلاح پذیرند اما مشکل دیگر ما این است که نمی‌توانیم به شیوه صحیح از منابع کشور استفاده کنیم اما اگر بتوانیم از این منابع استفاده کنیم مشکلات کشور را تهدید نمی‌کند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی با اشاره به نرخ ارز گفت: درآمد ارزی ما نسبت به ارزی که وارد کشور می‌شود بیشتر است و در صادرات نفتی و غیر نفتی حدود دو برابر مصرف ارز در‌آمد دارد، بنابراین کشور درآمد ارزی دارد پس ارز هر اندازه گران شود مشکلی ایجاد نمی‌کند.
روشنک اضافه کرد: کنترل بازار ارز نیازمند سرمایه‌گذاری صحیح است اما ما کمبود ارز نداریم و به اندازه کافی ارز در کشور وجود دارد و منابع درآمدهای ارزی کشور بالا است حتی بیش از مصرف، درآمد ارزی دارد. بنابراین قیمت داخلی ارز مهم نیست.
وی عنوان کرد: چگونگی سیاست‌گذاری افزایش نرخ دلار که موجب به خطر افتادن چرخ اقتصادی مردم و تولید نشود مسئله مهمی است و مدیران باید در داخل برنامه‌ریزی کنند تا به هزینه خانوار تولید و اشتغال ضربه وارد نشود.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان خراسان رضوی تصریح کرد: دولت باید عواقبی که باعث جهش نرخ ارز در مقابل ریال شد را اصلاح کند و اجازه دهد ارز رشد طبیعی خود را داشته باشد و از ابتدا نباید جلوی رشد آن را می‌گرفت و دولت باید اجازه دهد نرخ ارز همراه با تورم رشد کند لذا در حال حاضر باید همین عملکرد را پیش ببرد.
روشنک اضافه کرد: دولت باید فکری برای حساب‌های خود و نقدینگی مردم در بانک‌ها بکند و پول‌های خرد که در دست کارمندان، کارگران، روستائیان، کشاورزان و اقشار مختلف جامعه است را کنترل کنند تا صرف کارخانه شود و با معرفی ساختاری به مردم بانکی را با سود معین تضمین کند این گونه پول بی‌ارزش نمی‌شود.
#پول_ملی #ارز #روستا #کشاورزی #ساختارها #تولید #اشتغال #ارز #دیپلماسی #صادرات #تورم #سرمایه #بانک
http://khorasan.isna.ir/default.aspx?NSID=5&SSLID=46&NID=134276
ایسنا – 20/3/97

8. گزارش تحلیلی پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری :از سوی محمدحسین روشنک، رئیس اتحادیه‌های صادرکنندگان و واردکنندگان استان
به نام خدا
در ابتدای هر سال به برکت وجود بارگاه منور رضوی مجاوران و زائران حضرت رضا (ع) موفق به دیدار مقام معظم رهبری و دریافت عیدی تبیین نامگذاری سال می‌شوند. امسال نیز همانند سال‌های گذشته رهبرفرزانه انقلاب با حضور در حرم مطهر امام رضا (ع) به تبیین نقشه راه سال 94 پرداخته و راهکارهای تحقق اهداف تعیین شده برای کشور اسلامیان را برای اقشار مختلف مردم تشریح کردند. در این بین یکی از بخش‌هایی که مقام معظم رهبری به آن پرداختند، همچون هر سال بخش اقتصادی کشور بود. ایشان در این بخش با تشریح و واکاوی مسائل پیش روی کشور در حوزه اقتصاد، مهم ترین راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی که پایه و اساس توسعه ایران اسلامی هستند را توجه به بنگاههای کوچک و متوسط بیان فرمودند.
در واقع برای فهم بهتر نکات اشاره شده در فرمایشات ایشان باید گریزی به نامگذاری‌های سال‌های گذشته داشته باشیم. در سالهای اخیر نامگذاری‌هایی مانند «نوآوری وشکوفایی» ، «اصلاح الگوی مصرف» ، «همت مضاعف وکار مضاعف» ، «جهاداقتصادی» و «تولید داخلی، حمایت از کار و سرمایه‌ی ایرانی» و «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» نشان دهنده حمایت مقام معظم رهبری از کار و سرمایه ایرانی و کارآفرینی بوده که تاکنون اثرات فراوانی درجامعه و اقتصاد برجا گذاشته که از جمله ایجاد ارزش و احترام برای کارآفرینی و سرمایه ایرانی بوده است.
همگان به خصوص فعالان اقتصادی اعتقاد دارند تا قبل از نامگذاری‌های اقتصادی و حمایت‌های رهبری از کارآفرینی و سرمایه ایرانی، بعضی از تریبون داران کارآفرینان را سرمایه داران مرفه بی درد می‌خواندند. جو ضد کارآفرینی تولید و سرمایه داری به گونه ای بود که هیچکس جرات نداشت خود را کارآفرین و صاحب سرمایه بنامد بلکه کارآفرینان مجبور بودند داشتن سرمایه وکارآفرینی را مخفی کنند. اما با عنایت رهبری به حوزه کارآفرینی، تولید و تجارت و سرمایه ایرانی باعث شد تا این جو از بین رفته به طوری که امروزه کارآفرینی در کشور تبدیل به یک ارزش و احترام شده است.
امسال نیز مقام معظم رهبری در سخنرانی خود ضمن اینکه بر ضرورت حمایت از تولید ملی و سرمایه ی ایرانی تاکید فرمودند، راهکار رشد و پیشرفت کشور را در تحقق اقتصاد مقاومتی و حمایت از کارآفرینان دانستند. ایشان با ورود به جزئیات، راهکارهای تحقق این مسایل را نیز تشریح فرمودند.
به عنوان خبرنگار اقتصادی وقتی صحبت‌های رهبر انقلاب را می‌شنیدم، ناخودآگاه یادداشت‌ها و مصاحبه‌های کارآفرین نمونه کشور آقای محمدحسین روشنک، این سرباز بی ادعای جبهه تولید و تجارت در چند سال اخیر که در فرا
خبر و سایر نشریات منتشر شده به ذهنم خطور کرد.
نوشته‌هایی تحت عنوان « دیروز دفاع مقدس، امروز جهاد اقتصادی» که در آن‌ها همواره بر ضرورت حمایت از کارآفرینی و رفع مشکلات حوزه تجارت و تولید به عنوان دو بال حوزه اقتصاد برای تحقق فرآمین رهبری تاکید می‌شد، به عبارتی می‌توان گفت رهنمودهایی که امسال رهبر انقلاب داشتند، دغدغه ای است که پس از اولین نامگذاری سال توسط رهبری، محمدحسین روشنک که به دنبال تحقق اهداف نامگذاری‌ها بوده و از هر فرصتی استفاده می‌نمود تا مسایل مورد نظر مقام معظم رهبری در جامعه تبدیل به یک گفتمان شود، داشت.
به عنوان مثال مقام معظم رهبری در سخنرانی امسال در حرم امام رضا (ع) فرمودند: «نکته اوّل این است که امروز عرصه‌ اقتصاد، به ‌خاطر سیاست‌های خصمانه‌ آمریکا، یک عرصه‌ی کارزار است، یک عرصه‌ی جنگ است، جنگی از نوع خاص. دراین عرصه‌ی کارزار، هرکسی بتواند به نفع کشور تلاش کند، جهاد کرده است. امروز هرکسی بتواند به اقتصادکشورکمک بکند، یک حرکت جهادی انجام داده است.»
بسیج تمامی امکانات برای تحقق اقتصاد مقاومتی
روشنک که سابقه مدیریت بسیج و پشتیبانی دفاع مقدس دوران جنگ را در کارنامه دارد در این خصوص در یادداشتی که به مناسبت سالگرد ابلاغ اقتصاد مقاومتی در 30 بهمن 1393 نوشته بود، تاکید کرده است: «دولت وتشکل‌های بخش خصوصی و همه آحاد مردم ازتجربه دفاع مقدس آموخته اند که تحقق اقتصاد مقاومتی به بسیج عمومی همچون بسیج دوران دفاع نظامی این سرزمین که همه امکانات در اختیار دفاع قرار گرفت، نیاز داشته و دارد. جهاد اقتصادی واقتصاد مقاومتی با حرکتهای معمول محقق نمی شود، دفاع مقدس زمانی پیروز شد که با بسیج عمومی وارد میدان شدیم و همه اولویت‌هارابه مقاومت دادیم، هرامکانی وجود داشت اولویت اول به دفاع مقدس اختصاص داده می‌شد. مردم که با کمک اطلاع رسانی رسانه‌ها پی به اهمیت تامین نیازهای دفاع مقدس برده بودند، خود نیازشان را در اولویت بعدی قرار می‌دادند، لذا با رضایت کمبودها را متحمل بودند.
اقتصاد مقاومتی تنها راه پیشرفت
همچنین مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی فرمودند: «در نگاه کلان به اقتصاد کشورمان دو جور نگاه وجود دارد….یک نگاه می‌گوید که ما پیشرفت اقتصاد را باید از ظرفیّتهای درون کشور و درون مردم تأمین بکنیم…. اقتصاد درون‌زا؛ اقتصادمقاومتی‌…. نگاه دوّم به اقتصاد کشور نگاه به پیشرفت اقتصاد با استفاده ازکمک بیرون از مرزها است؛ می‌گوید سیاست خارجی‌مان را تغییر بدهیم تا اقتصاد ما درست بشود، با فلان مستکبر کنار بیاییم تا اقتصاد رونق پیدا کند. امروز شرایط کشور به ما نشان داده است که این نگاه دوّمی نگاه کاملا غلط و عقیم و بی‌فایده است. یعنی شما وقتی که به امید قدرتهای خارجی نشستید تا آنها بیایند اقتصاد شما را رونق دهند و با زیر بار آنها رفتن، اقتصاد را رونق بدهید، آنها به حدّ کم قانع نیستند. وقتی که شما نگاه می‌کنید به بیرون، مواجه می‌شوید با یک مسئله‌ای مثل کاهش قیمت نفت؛ ناگهان قدرتهای مستکبر با همراهی ایادی منطقه‌ای خودشان متأسفانه به این نتیجه می‌رسند که قیمت نفت را به نصف و گاهی کمتر از نصف برسانند؛ شما مواجه می‌شوید با یک چنین مشکلی؛ وقتی نگاه به بیرون باشد، این است.»
روشنک، رئیس اتحادیه‌های صادرکنندگان و واردکنندگان خراسان رضوی در نشست اقتصاد مقاومتی که در آستانه انتخابات اتاق بازرگانی برگزار شد به این دو دیدگاه اشاره و تاکید کرد که نگرشی وجود دارد که راهکار پیشرفت کشور را در حمایت از اقتصاد کلان دانسته و پیشرفت را بیشتر از اینکه درون زا بدانند، برون زا دانسته و به بنگاه‌های خرد و کوچک توجهی ندارد، اما ما تنها راه پیشرفت را تحقق اقتصاد مقاومتی می‌دانیم و تاکید می‌کنیم که برای تحقق این مسئله باید از صنایع کوچک و متوسط و روستایی حمایت شود. اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که براساس توسعه درون زا می‌باشد، درحوزه‌های مختلف صنعت، کشاورزی و معدن با حمایت از صادرات، صنایع کوچک و متوسط صنایع روستایی، ضمن اینکه باعث رشد و پیشرفت کشور می‌شود، اقتصاد کشورمان را در برابر تکان‌های بیرونی بیمه می‌کند.
همچنین این عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و چهره ماندگار تولید وتجارت در مصاحبه دیگری که به مناسبت سالگرد توافق ژنو داشت، اقتصاد مقاومتی را به عمل حضرت یوسف و فیلمی که در این خصوص ساخته شده است تشبیه کرد و گفت: به اقتصاد مقاومتی نباید نگاه به دوران سختی داشته باشیم، وی گفته بود که اگر در دورانی که وضعیت اقتصادی بهتری داریم، خودمان را برای روزهای سخت احتمالی آینده آماده کنیم، کشور در برابر تکان‌های اقتصادی بیرونی بیمه می‌شود. براین اساس نباید اقتصاد مقاومتی را مختص دوران سختی بدانیم و باید آن را برای تمام دوران‌ها چه شکوفایی و چه سختی دنبال کنیم .
نویسنده کتاب اقتصاد مقاومتی در اسفند1392 در مصاحبه ای که با رسانه‌های مختلف به مناسبت انتشار کتابش داشت، گفته بود: اقتصاد مقاومتی مفهومی است که ریشه ی قرآنی دارد و خداوند درسوره یوسف تمامی نکات اقتصاد مقاومتی را گوشزد کرده است که مسلمانان بتوانند با برنامه ریزی، آنچه را که دارند برای زمان‌های سخت ذخیره و پس‌انداز کنند. این آیات که فقط برای آن زمان و یا حوادث طبیعی نبوده، بلکه برای امروزکه استکبارجهانی با کشورهایی که پیرو اسلام ناب محمدی(ص) هستند مقابله می‌کنند نیز می‌باشد تا مسلمانان در نبرد پیروز شوند. در واقع خداوند درسوره یوسف تاکید کرده است زمانی که مسلمانان در وضعیت و امکانات بهتری هستند و شرایط برای آنها فراهم است، باید نسبت به مشکلاتی که احتمال دارد در آینده به آن دچار شوند، هوشیار بوده و با برنامه‌ریزی صحیح و اصولی برای آینده نیز فکرکنند تا توطئه دشمنان خنثی شود.»
حمایت از صنایع کوچک و روستایی
همچنین مقام معظم رهبری فرمودند: «به نظر بنده آن چیزی که امسال و سال‌های بعد از این باید به‌ عنوان هدف اقتصاد مورد توجّه باشد، عبارت است از سرمایه‌گذاری بر روی تولید داخلی. همه تلاش‌ها از سوی همه باید برای تقویت تولید داخلی بسیج ‌بشود. از همه‌ی مسئولانی که در زمینه‌های اقتصادی فعّالیّت دارند و از همه‌ آحاد مردم باید مطالبه بشود که به مسئله ی تقویت تولید داخلی کمک کنند. البته راه‌هایی وجود دارد برای کمک که من بعضی را عرض میکنم. یکی از لازم‌ترین کارها این است که از بنگاه‌های تولیدی متوسط وکوچک حمایت بشود؛ یکی ازکارها این است که فعّالیّت‌های بنگاه‌های دانش ‌بنیان تقویت بشود.
محمدحسین روشنک در یک سال اخیر بارها و بارها بر ضرورت حمایت از صنایع متوسط و کوچک و روستایی تاکید کرده و رونق این صنایع را مهمترین رکن تحقق اقتصاد مقاومتی دانسته و می‌داند.
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی استان خراسان رضوی در این باره در همایش سربازان جبهه تولید و تجارت گفته است: «اقتصاد مقاومتی ازبنگاههای خرد، کوچک ومتوسط شکل می‌گیرد. حاصل ایجاد صنایع و بنگاههای اقتصادی کلان و جلوگیری از رشد صنایع متوسط وکوچک، توسعه حاشیه نشینی و گرفتاری شهرها را به دنبال دارد زیرا وقتی در شهرهای کوچک و روستاها اشتغال ومعیشت نباشد مهاجرت توسعه می‌یابد. براین اساس برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید صنایع کوچک و متوسط را حمایت کرده و صنایع روستایی را توسعه داد.»
همچنین این فعال اقتصادی معتدل و طرفدار دولت تدبیر و امید در یادداشتی تحت عنوان بیچاره زادگاهم آورده است: «چرا روستازادگان که به برکت صداقت روستازادگیشان به پست و مقام و مال و سرمایه رسیده اند، به زادگاهشان توجه ندارند؟ چرا پول نفت توانست اینگونه روستاها را به حاشیه براند؟ چرا فرش دستباف حمایت نمی شود؟ متولی حمایت از تولید روستاها چه نهادی است؟ آیا حاشیه نشینی روزافزون شهرها معلول عدم توجه به اقتصاد و اشتغال و رفاه روستاها نیست؟ آیا اگر به روستاها توجه می‌شد، پرداخت هر ماه نه میلیارد تومان بیمه بیکاری در خراسان رضوی معنا داشت؟ آیا مسئولین نمی دانند به دلیل نبود شغل در روستا هر روز حاشیه نشینی شهرها و پرداخت بیمه بیکاری گسترش می‌یابد؟ چرا صنایع دستی روستایی حمایت نمی شود؟ آیا اگر هزینه ای که حاشیه نشینی وپرداخت بیمه بیکاری به کشور تحمیل کرده و می‌کند، برای ایجاد اشتغال در روستا و تامین مواد اولیه فرش دستباف و صنایع دستی و دیگر شغل‌هایی که کمتر با آب سروکار دارند به صورت حتی رایگان هزینه شود، از مشکلات بزرگ در آینده جلوگیری نمی کند؟ آیا مسئولین نمی دانند حمایت ازمحصولات صادراتی تولید روستا می‌تواند اشتغال و اقتصاد را رونق بخشد و حاشیه نشینی شهرها وپرداخت بیمه بیکاری را کاهش دهد؟»
حمایت از صادرات و همکاری بانک‌ها با صادرکنندگان
رهبر معظم انقلاب در سخنرانی تاریخی خود حمایت از صادرات غیرنفتی را از جمله نکات ضروری برای تحقق اقتصاد مقاومتی دانستند و در این خصوص فرموند: یکی ازکارهای لازم، نهضت کاهش خام‌فروشی است. اینکه من چندی پیش راجع به وابسته بودن اقتصادمان به نفت اعتراض کردم ودرسخنرانی گفتم، ناظر به این است. ما باید کاری کنیم که خام‌فروشی بتدریج کاهش پیداکند، تا اینکه بکلی از بین برود؛ باید ارزش افزوده ایجادکرد. بانک‌ها می‌توانند نقش ایفا کنند؛ هم نقش کمک کننده و هم نقش تخریب کننده؛ این مورد توجه مسئولان ارشد بانکی کشور باید قرار بگیرد. بعضی از بانک‌ها درسرتاسر کشور با شیوه‌های خاص برخی از بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسّط را به تعطیلی کشاندند، نابودکردند؛ بانک‌ها می‌توانند کمک بکنند و یا می‌توانند تخریب کنند. یکی از کارهای اساسی، تسهیل سرمایه‌گذاری است؛ یکی از کارهای اساسی ‌کاهش واردات کالاهای مصرفی است؛ یکی ازکارهای اساسی مبارزه‌ با قاچاق است.»
محمدحسین روشنک در این خصوص بارها و بارها در یادداشت‌های خود بر ضرورت حمایت نهادهای مختلف از صادرات برای تحقق اقتصاد مقاومتی تاکید کرده و بارها گلایه کرده بود که چرا بانک‌ها همکاری لازم را با تجار و تولید کنندگان ندارند. به عنوان مثال بارها در فراخبر به این مسئله اشاره کرده بود که دریافت سود بیشتری که بانک‌ها از تسهیلاتی که به صادرکنندگان می‌دهند نه تنها به صادرات لطمه می‌زند، بلکه موجب می‌شود که کالاهای ایرانی در بلند مدت مزیت صادراتی خود را به دلیل افزایش هزینه صادرات از دست بدهند.
ایشان در این باره نگاشته بود: چرا به صادرات غیرنفتی که می‌تواند با ارزآوری به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک کند اولویت داده نمی شود؟ چرا فقط وقتی به فکر صادرات می‌افتیم که کالایی در بازار داخلی مازاد و درحال از بین رفتن است، چرا به کارخانجات صادرات محور توجه ویژه نمی شود؟ هیچکس تردیدی ندارد که یکی از راه‌های تحقق اقتصاد مقاومتی صادرات کالاهای غیرنفتی است. با این وجود آیا در یکسال گذشته واقعاً برنامه ریزی‌های که قبل از ابلاغ سیاست‌ها وجود نداشت برای توسعه صادرات داشته ایم؟ برای تولید صادرات محور چه طرحی اجرا کرده ایم و چه حمایتی ازصنایع صادرات محور در دستورکار داشته و داریم، کدام زیر ساخت اقتصادی درجهت توسعه تولید کالاهای صادرات محور و صادرات تقویت شده است؟ چرا بانک مرکزی و شبکه بانکی بعد از ابلاغ سیاستهای اقتصادمقاومتی به جای کاهش نرخ بهره تسهیلات صادراتی را که می‌توانست به توسعه صادرات و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی کمک کند، افزایش داده تا جایی که بانک توسعه صادرات سود تسهیلات صادراتی را به دو برابر رسانده است، آیا این مخالفت با تحقق اقتصاد مقاومتی نیست؟
همچنین آقای روشنک در ادامه آورده است: آیا وقتی سازمان امور مالیاتی بجای اجرای دقیق معافیت‌های تصریح شده در قانون برای فعل صادرات پرونده صادر کنندگان فعال را در سراسر کشور به واحد مخصوص می‌فرستد تا بشود به بهانه‌های مختلف مالیات بیشتری از صادرکنندگان دریافت کرد به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک می‌شود؟ کارشناسان بارها گفته اند دریافت هشت درصد مالیات و عوارض ارزش افزوده از کالاهایی که برای صادرات خریداری میشود به آن جهت که صادرکننده اعتماد به عودت ارزش افزوده از طرف سازمان امور مالیاتی ندارد و همان ابتدا مبلغ پرداختی را به نرخ تمام شده کالاهای صادراتی خود می‌افزاید باعث می‌شود امکان رقابت با رقبای خارجی از بین برود که نتیجه آن کاهش و یا عدم افزایش معقول حجم صادرات بوده است، چرا به این گفته کارشناسی توجه نمی شود؟ اگر مطالبات صادرکنندگان از محل جایزه صادراتی پرداخت شود، اعتماد صادرکنندگان به مجلس و دولت بیشتر جلب می‌شود و پای به میدان پر ریسک صادرات می‌گذارند، مگر طلب صادرکنندگان از محل جایزه صادراتی حقوق آنها نیست، چرا دولت و مجلس از پرداخت آن خودداری می‌کنند؟»
همچنین این صادرکننده نمونه ملی در مصاحبه ای با انتقاد از همکاری نکردن بانک‌های تخصصی با تجار و تولیدکنندگان گفته بود:«بانک‌های حمایتی باید براساس سیاست‌های دولت حرکت کنند. به عنوان مثال بانک توسعه صادرات باید در مسیرتوسعه صادرات حرکت کند، نهایت که به دنبال کسب درآمد باشد. این نوع از بانک‌ها باید با استفاده ازمنابع دولت سود مورد نظر خود را تامین کنند. متاسفانه درحال حاضر بانک‌های حمایتی از وظایف خود دور شده‌اند و هیچ‌گونه همکاری با فعالان اقتصادی ندارند و فقط برخلاف هدفی که براساس آن ایجاد شده اند به دنبال کسب سود هستند.»
محمدحسین روشنک در شهریور93 همزمان با سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به مشهد و همچنین سفر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به مشهد لیست کاملی از مشکلات صادرات و راهکارهای حل آن‌ها را تهیه و به رئیس جمهور و آیت الله‌هاشمی رفسنجانی تقدیم کرد، لیستی که انتشارش در آن زمان با استقبال کارآفرینان مواجه شد چرا که اکثر فعالان اقتصادی اعتقاد دارند به مهمترین مشکلات حوزه تولید و تجارت در آن اشاره و راهکار رفع آن‌ها نیز آورده شده بود.
در بخشی از این لیست آمده بود: «قرار بود تا حدود ١٠ درصد از تسهیلات بانکی به بخش صادرات تخصیص داده شود و در بودجه سالیانه نیز این‌گونه بوده است، اما در عمل کمتر‌ از ۶/٠ درصد از تسهیلات بانکی به بخش صادرات تخصیص داده شد. خوب است بدانید، بخشی از همین ۶/٠ درصد تسهیلاتی که گفته می‌شود به بخش صادرات داده شده، در دولت قبل به ‌صورت دستوری به مصارف غیر صادراتی رسیده است. بر این اساس اگر خواهان تحقق اقتصاد مقاومتی هستیم باید سهم صادرات از تسهیلات بانکی افزایش بیابد.»
حفظ آبروی ایران در تجارت خارجی
یکی از نکاتی که رهبر انقلاب در سخنرانی امسال خود در حرم مطهر رضوی فرمودند ضرورت حفظ آبروی ایران در تجارت خارجی بود. مسئله ای که متاسفانه با وجود اینکه سال‌هاست کارآفرینان مختلف به آن اشاره می‌کنند اما هنوز مورد توجه قرار نگرفته است. در این خصوص رهبر معظم انقلاب فرموند:«آن کسانی که در کارهای تجارت خارجی و داد و ستد خارجی هستند، می‌توانند نقش مهمی ایفاکنند؛ نقش آنها هم عبارت است از صحّت عمل، تا بتوانند آبروی ملّت ایران را حفظ کنند.»
در این مورد نیز این، صادرکننده نمونه کشور در لیستی که در خصوص راههای توسعه صادرات تقدیم هیئت دولت در مشهد نمود، آورده بود: «تقویت برندسازی کالاهای ایرانی، اولویت در انتخاب افرادی که با اقتصاد آشنایی بیشتری دارند به عنوان سفرای ایران در کشورهای هدف صادراتی می‌تواند هماهنگی بیشتر با طرف‌های تجاری خارجی داشته باشد موجب افزایش اعتماد متقابل بین ما و طرف خارجی و حفظ بازارهای هدف شود.»
مقام معظم رهبری در سخنرانی مورخ 29/11/93 در جمع مردم انقلابی آذربایجان در خصوص بخشی از بدهکاران معوقه فرمودند: «مبارزه‌ی جدی با بد حساب‌های بانکی؛ یک عده‌ای هستند از تسهیلات بانکی، به ناحق و نادرست استفاده می‌کنند؛ برای یک کار تسهیلات می‌گیرند، در کار دیگری آن را مصرف می‌کنند که مصلحت کشور نیست؛ بعد هم بدهی خودشان را با بانک‌ها تسویه نمی‌کنند؛ این‌ها واقعاً مجرم هستند. بنده نمی‌گویم هرکسی بدهکار بانکی است مجرم است؛ نه، یکی هست که ممکن است بدهکار بانکی باشد، ولی کمک هم باید به او کرد؛ اما بعضی هم هستند که باید مورد مواخذه قرار بگیرند، مورد سؤال قرار بگیرند. این کارها باید در کشور انجام بگیرد. این‌ها را چه کسی بکند؟ ما در این سال‌ها خیلی هشدار دادیم؛ مسئولین هم خیلی تلاش کردند اما نه آن هشدارهایی که بنده دادم کافی است، نه آن تلاشی که مسئولین کردند کافی است؛ این‌ها کافی نیست. باید کار جدی انجام بگیرد؛ مردم هم بایستی کمک کنند به دولت، به مسئولین، به قوه‌ی قضائیه تا بتوانند این کارها را انجام بدهند.»
فرمایشات مقام معظم رهبری نیز بیانگر آن است که در نحوه مصرف تسهیلات باید نظارت وجود داشته باشد و عدم توجه به این موضوع به صلاح کشور نخواهد بود.با توجه بیانات معظم‌له و نص صریح قانون، بانک‌ها موظف هستند تا بر نحوه مصارف تسهیلات بانکی نظارت داشته باشند تا تسهیلات به درستی و در جای خود مصرف شود.
محمدحسین روشنک در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه خراسان رضوی با اشاره به سخنان رهبری گفت: بدهکاران معوقه بزرگ که تکلیف بدهکاری خود را با بانکها مشخص نمی کنند به کل تولید و تجارت و فعالین اقتصادی ظلم می‌کنند چرا که این پول‌ها باید به بانک‌ها برگردد تا مجددا باعث رونق اقتصادی و حمایت از تولید و تجارت شود.
ایشان اظهار داشت: عدم پرداخت مطالبات بانکها توسط بدهکاران معوقه بزرگ باعث گردیده بانکها برای پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان و صادرکنندگان بی اعتماد باشند و بیش از اندازه سختگیری کنند تا جایی که برای پرداخت یک میلیون تسهیلات چند میلیون وثیقه ملکی شهری درخواست نمایند.
مروری بر دغدغه‌ها و مطالبات اعلام شده از سوی محمد حسین روشنک این سرباز جبهه تولید و تجارت در چند سال اخیر نشان می‌دهد که افرادی مانند وی در طول سال‌های اخیر از هر فرصتی برای گفتمان سازی مطالبات رهبر معظم انقلاب در جامعه و فعالان اقتصادی استفاده کرده اند با این حال به نظر می‌رسد همدلی تمامی فعالان عرصه جبهه تولید و تجارت جهت تحقق اقتصاد مقاومتی ضروری می‌باشد، مسئله ای که در صورت تحقق موجب می‌شود تا کشور اسلامیان بتواند راه پیشرفت را زودتر طی کند.
به عنوان یک خبرنگار اقتصادی ضمن افتخار به داشتن اینگونه فعالین اقتصادی که تخصص و تجربه خود را در جهت تحقق نظرات اقتصادی مقام معظم رهبری به کار می‌گیرند، وظیفه خود دانستم تا از تلاش ده ساله یک سرباز جبهه تولید و تجارت که همچون او بسیارند با نوشتن این یادداشت تقدیر کنم.
#اقتصاد_مقاومتی #ساختارها #بانک #مالیات #صادرات #دیپلماسی #تشکل‌ها #رسانه #فرهنگسازی #اقتصاد_مقاومتی #اتاق #روستا #تولید #بیکاری #روستا #صادرات #اشتغال #مواد_اولیه #واردات #سرمایه #تعرفه #کارآفرینی #برند #شفافیت #دولت #سیاست

http://new.itrco.ir/news/52/%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%B4-%D8%AA%D8%AD%D9%84%DB%8C%D9%84%DB%8C-%D9%BE%DB%8C%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D9%85%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%85-%D9%85%D8%B9%D8%B8%D9%85-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D9%88%DB%8C-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%A9%D8%8C-%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3-%D8%A7%D8%AA%D8%AD%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86/default.aspx

9. بایسته‌های تحقق شعار سال و اقتصاد مقاومتی
تجربه نشان داده آنچه را اقتصاد دانان بزرگ در خصوص پیش نیاز امنیت سیاسی و اجتماعی برای توسعه اقتصاد گفته اند کاملاً صحیح است.در همین مملکت عزیز خودمان هرگاه فضای سیاسی و اجتماعی داخلی و برون مرزی کشور از امنیت و نشاط برخوردار بوده باعث ایجاد فضای مناسب کسب و کار که رشداقتصاد و کاهش تورم را به همراه داشته شده است و برعکس هرگاه جنجال‌های سیاسی در فضای داخلی وروابط خارجی رقم خورده بلا فاصله بر امنیت فضای مناسب کسب و کار تاثیر منفی گذاشته بطوریکه با وجود در آمدهای سرشارنفتی, رشد اقتصاد متوقف و تورم و بیکاری و به هم خوردن دخل و خرج جامعه خودنمایی کرده است ؛ قلم که فکر می‌کرد در روز ولادت بزرگ عدالت خواه هستی تصمیمی به نوشتن یادداشتی در آن مورد داریم اثر گذاشته ارتباط آنچه نوشتیم با امروز کجاست به او گفتم مولا امیر المومنین حضرت علی (ع) ازجمله راه‌های رسیدن به عدالت و رفاه جامعه را ایجاد امنیت درفضای مناسب کسب و کار حلال برای آحاد مردم معرفی فرموده اند ؛ لذا امروز مناسب است بنویسم در سالی که مقام معظم رهبری سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را ابلاغ و سال را به عنوان سال اقتصادوفرهنگ باعزم ملی ومدیریت جهادی اعلام فرموده اند و در بیاناتشان بر رفع مشکلات معیشتی مردم تاکید می‌نمایند چرا عده ای که اقلیتی بیش نیستند با گفتن مطالب نا امید کننده فضای شفاف داخلی و سیاست‌های خارجی را تیره و تار معرفی میکنند ؛ وقتی مقام معظم رهبری با صراحت اعلام می‌دارند از مذاکرات هسته ای حمایت می‌کنند و رئیس جمهور محترم نیز می‌گویند در مذاکرات هسته ای هیچ اقدامی بدون نظر رهبری صورت نگرفته و نخواهد گرفت ، چرا این اقلیت بر خلاف آن شعار می‌دهند اینان خوب می‌دانند دولت تدبیر و امید خود را موظف به اجرای رهنمودهای رهبری می‌داند؛ پس چرا شعار‌هاییسر می‌دهند که تاثیر فوری در تخریب فضای کسب و کار و اقتصاد کشور داشته و تورم و بیکاری را افزایش می‌دهد آیا رسیدن به مقاصد سیاسی ارزش تخریب معیشت اقشار کم درامد جامعه را دارد ؛ ملت سربلند ایران اسلامی خود شاهد هستند هر روز که فضای سیاسی جامعه با شعارهای نا امید کنند همراه میشود . قیمت دلار و کالاهای مصرفی افزایش می‌یابد نمایندگان فهیم ملت در مجلس شورای اسلامی نیز که حق سوال از دولت و وزرا را دارند از این بنده کوچک بهتر میدانند سوال از وزرا وکشاندن انها به مجلس تا چه اندازه باعث تخریب امنیت فضای کسب وکار و جلو گیری ازتوسعه سرمایه گذاری در کشور میشود نمایندگان محترم و گروه‌های سیاسی توجه دارند بعضی اقدامات ضمن جلوگیری از تحقق اهداف نامگذاری سال بر زحمت مقام عظمای ولایت برای آرام کردن فضا و برگرداندن امید به جامعه می‌افزاید .
#امنیت #تورم #بیکاری #کسب_و_کار #اقتصاد_مقاومتی #دیپلماسی #برجام #ارز #سرمایه

فراخبر – 30/3/1393
http://fara-khabar.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=5:1393-03-03-17-07-17&catid=2:eghtesad&Itemid=8

10. در میزگرد راهکارهای تحقق شعار سال تاکید شد/کارآفرينان، ملکه‌های زنبور عسل عرصه تولید
چند درصد مردم تلاش كردند ایده خود را جامه عمل بپوشانند؟ باور غلطی كه در بین مردم وجود دارد این است كه فكر می‌كنند برای راه اندازی یك شغل یك سرمایه هنگفت نیاز است. كار‌آفرین فرصت آفرین و شكارچی فرصت است. كارآفرین ریسك پذیر، آینده نگر و مهم تر از همه عمل گرا است. خیلی از افراد كه ایده‌هایشان در حد حرف است. هیچ كدام حاضر نیستند وارد كار شوند. اگر وارد شوند بسیاری از تفكرات غلط آن‌ها درباره كسب و كار از بین می‌رود.كار‌آفرینان كسانی هستند كه به استقبال خطر می‌روند تا با ایجاد کار و اشتغال بسترهای توسعه کشور ر فراهم کنند.
جوان باشی، مستعد و خلاق هم باشی، همت و پشت كار هم به آن اضافه كنی، می‌شوی یك نیز كار‌آفرین. موفقكسی كه روزمره شدن زندگی به مذاقش سازگار نیست، كسی كه نمی تواند 30 سال از بهترین سالهای عمرش را چشم و گوش بسته در کنج یک اداره در‌جا بزند تا بازنشسته شود. کسی که دوست دارد مانند ملکه زنبور عسلی باشد تا هزاران زنبور کارگر را به دور خود جمع کند تا صدها کیلوعسل شیرین و مرغوب تولید کند.
این‌ها بخشی از اشارات کارآفرینانی است که درمیزگرد هفته نامه فراخبر حضور یافته اند تا از دغدغه‌های کارآفرینی بگویند.کسانی که معتقد هستند که می‌شود در زمانی که مدام مسئولان از بیکاری جوانان تحصیل کرده آمار و اطلاعات می‌دهند با توسعه تفکر کارآفرینی، ریشه بیکاری را در کشور خشکاند.افرادی که برخلاف تصور عموم بزرگترین سرمایه شان نه سرمایه مادی آن‌ها که خلاقیت و عشق به کار و تولید بوده است در غیر این صورت آن‌ها نیز می‌توانستند مانند بعضی از افراد وارد عرصه فعالیت‌های راحت طلبی شده و با دغدغه کمتری زندگی کنند.
فراخبر:به نظر شما چرا تفکر کارآفرینی در جامعه ما نهادینه نشده است و نتوانسته ایم فارغ التحصیلان دانشگاهیمان را کارآفرین نماییم؟
حسن حسینی،رئیس خانه صنعت،معدن و تجارت خراسان رضوی:واقعیت این است که در دهه‌های گذشته دولت یکی از کارفرماهای عمده ای کشور بوده است.کارفرمایی که کارجویان به آن به صورت مسئولی که همواره آب باریکه ای را برای امرار معاش تامین می‌کند،می نگریسته اند. از طرفی این موضوع را باید در نظرگرفت که بخش خصوصی در ایران از اواخر دهه 40 و اوایل دهه 50 شکل گرفته است.در آن سال‌ها واحدهای تولیدی مانند ایران ناسیونال با شروع فعالیت آغازگر فعالیت بخش خصوصی در ایران بودند.حال اگر ایران را با کشورهایی مانند آلمان که فقط کارخانه بنز در آن سابقه 110 ساله دارد مقایسه کنیم متوجه می‌شویم که بخش خصوصی در کشورما ،بخش جوانی است که باید هنوز برای تقویت آن تلاش کنیم تا کم کم نقش این بخش در اقتصاد کشور پررنگ شود.
در کنار این مسئله کم اعتقادی بخش دولتی در سال‌های گذشته به بخش خصوصی نیز باعث شد تا نتوانیم از ظرفیت‌های این بخش در کارآفرینی استفاده کنیم. علت هم مشخص است،دولت در ایران به درآمدهای نفتی متکی بوده و کمتر به مالیات‌های حاصله از فعالیت بخش خصوصی نیازمند بوده است.البته در حال حاضر به دلیل کاهش درآمدهای نفتی مقداری نگرش دولتی‌ها به بخش خصوصی تغییر کرده است به طوری که هم اکنون بیشتر به بخش خصوصی بها می‌دهند.در مورد مشهد هم به دلیل اینکه این شهر اقتصادش وابستگی زیادی به اقتصاد زائر دارد، کمتر از میزانی که لازم بوده در دهه‌های گذشته به بخش تولیدی توجه شده است چرا که دایر کردن واحد صنفی و عرضه اجناس بر تولید ارجحیت داشته است.
حسین قنبری،رئیس کانون کارآفرینان برترخراسان رضوی: كارآفريني عبارتست از فرآيند نوآوري و بهره‌گيري از فرصت‌ها، با تلاش وپشتكار بسيار همراه با پذيرش ريسك‌هاي مالي، رواني و اجتماعي كه با انگیزه كسب سود مالي، توفيق طلبي، رضايت‌بخشي و استقلال صورت پذيرد. به بيان ديگر كارآفريني فرآيندي است كه منجر به ايجاد رضايت‌مندي و يا تقاضاي جديد مي‌گردد. كارآفريني مي‌تواند فرآيند ايجاد ارزش از راه تشكيل مجموعه منحصر به فردي از منابع به منظور بهره‌گيري از فرصت‌ها معني شود. همه بر اين باورند كه كارآفريني، موتور محركه توسعه اقتصادي كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه است. سه دليل مهم كشورها براي توجه به مقوله كارآفريني، توليد ثروت، توسعه تكنولوژي و اشتغال مولد است. درحالي كه در كشور ما به اشتباه اين مفهوم صرفاً با اشتغال‌زايي مترادف شده و فقط براي حل مشكل اشتغال به سمت كارآفريني پيش مي‌رويم.
در كشور ما كارآفرینی هنوز در مرحله ترویج است. حتی آموزش‌های ما هم خیلی سیستماتیك نیست و جنبه ترویجی دارد. فعلا در حال اشاعه فرهنگ آن هستیم و داریم به همدیگر یاد می‌دهیم كه كارآفرینی چیست. كارآفرینی یك عزم ملی می‌خواهد. یكی از مشكلات بزرگ در این میان بروكراسی ادرای و قوانین و مقراراتی است كه باعث شده نتوانیم كارآفرینی را جلو ببریم.
خطر پذيري مالي زياد مانند ترس از دست دادن سرمايه شخصي،عدم دست يابي به منابع مالي براي سرمايه گذاري،فقدان مهارت توسط جوانان تحصیل کرده،قوانين و مقررات بانکي،قوانين مالياتي، قدیمی بودنقوانين تجارتومقررات گمرکي،قوانين و مقررات صادرات و واردات،مقررات ورشکستگي از جمله موانعی است که باعث شده در ایران ترویج کارآفرینی با کندی پیش برود.
محمد حسین روشنک،عضوهیئت نمایندگان و رییس اتاق بازرگانی ایران و چهره ماندگار کار و تولید: به نظر من هنوز کارآفرینی در ایران بدرستی تعریف نشده است.به نظر می‌رسد اگر بتوانیم تعریف درستی از کارآفرینی ارایه دهیم بسیاری از مشکلاتی که هم اکنون در عرصه اقتصاد با آن مواجه هستیم برطرف می‌شود. درحقیقت اقتصاد در هر بخشی اعم از تولیدی،خدماتی و عمران بدون تعریف کارآفرینی، ظرفیت رشد را ندارد.
در قدیم کارآفرینی بخش خصوصی در مقابل اقتصاد دولتی و سوسیالستی تعریف می‌شد.کارآفرینی فعالیت اقتصادی است که ریشه در بخش خصوصی دارد و اصولا مهمترین عامل در موفقیت کارآفرینی همین تکیه بر بخش خصوصی بودن است. کارآفرین مانند ملکه زنبور عسل است. همانطور که ملکه زنبور عسل در یک کندو هزاران زنبور کارگر را به دور خود جمع کرده و باعث تولید عسل می‌شود،یک کارآفرین نیز با توان و روحیه ای که دارد می‌تواند افراد مختلفی را دورهم جمع کرده و به نیروی آن‌ها به منظور تولید و خدمات مثبت جهت بدهد تا اقتصاد پویا و در حال رشد ایجاد شود .
اما شما تصور کنید اگر کندوی عسلی ملکه نداشته باشد چه پیش می‌آید؟ درچنین صورتی زنبورهای کارگر پخش شده و دیگر عسل تولید نمی کنند. در خصوص کارآفرینی نیز ما باید به سمتی برویم که برای بکارگیری زنبورهای کارگر،ملکه زنبور عسل پروش دهیم. افرادی که می‌توانند با خلاقیت اقدام به ایجاد و توسعه مشاغل مختلف نموده و بسترهای اشتغالزایی و رشد تولید و صادرات را فراهم کنند.
برخلاف تصور عموم که فکر می‌کنند،کارآفرینی وابسته به سرمایه است تجربه ثابت کرده است که افراد زیادی با داشتن سرمایه در کسب و کار شکست خورده اند اما از طرفی دیگر بسیاری از افراد بوده اند که با وجود نداشتن سرمایه به دلیل دارا بودن روحیه کارآفرینی و خلاقیت توانسته اند در کسب و کار موفق شوند.
براین اساس اعتقاد دارم کارآفرینی ذاتی و استعدادی است که باید در جامعه پروش داده شود. شما نگاه کنید در برخی از کشورها می‌آیند و پسربچه‌هایی که دارای استعداد هستند را کشف و از آنها بازیکنانی مانند”زین الدین زیدان ” پرورش می‌دهند.خب ما هم باید در حوزه کارآفرینی همین کار را بکنیم.باید بیاییم و جوانانی که دارای استعداد هستند را شناسایی و بسترهای رشد آن‌ها را فراهم کنیم تا هر کدام از آن‌ها تبدیل به کارآفرینی نمونه و ملکه کندوی کار و تولید و توسعه شوند.
مرضیه سنوئی محصل کارآفرین نمونه: در ابتدا باید بگویم ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و افزایش مستمر سطح اشتغال در گرو کارایی تمامی زنجیره‌های اقتصاد کشور و توجه به مقوله‏ی کارآفرینی در کشور است.

وقتی من در سال 1346 وارد دانشگاه شدم بیشتر خانم‌ها رشته دبیری شیمی را بر رشته شیمی محض ترجیح می‌دادند چون آن زمان زمینه‌های ورود فعالیت خانم‌ها به عرصه تولید و صنعت فراهم نبود. اما به مرور بسترهای فعالیت زنان در عرصه کارآفرینی در کشور فراهم شد به طوری که در حال حاضر در خراسان رضوی و مشهد شاهد فعالیت صدها خانم در عرصه تولید و کارآفرینی هستیم.
هم اکنون حدود 65 درصد صندلي‌هاي دانشگاه‌ها توسط زنان اشغال شده در حالي که در بازار کار کشور، مشارکت زنان کمتر از 13 درصد است. به عبارتي مشارکت زنان کمتر از يک پنجم حضور آنها در دانشگاه‌هاي کشور است.با توجه به نرخ ورود زنان به دانشگاه‌ها جذب اين تعداد نيروي تحصيلکرده در سازمان‌هاي دولتي که بيشتر آنها با مازاد نيروي انساني مواجه هستند، عملي نیست. با توجه به دانش و مهارتي که زنان طي سال‌هاي اخير فرا گرفته اند، امکان ايجاد کسب و کار به صورت فردي و يا گروهي در رشته‌هاي مختلف تخصصي را دارند، ايجاد تفکر کارآفريني و ورود به کسب و کار در ميان آنها باعث مي شود تا بتوانند با بهره گيري از استعدادهاي بالقوه خود، افرادي خلاق، نوآور و خودباور شوند.
افزايش خلاقيت کارآيي و اعتماد به نفس نتيجه فعاليت زنان در مسئوليت پذيري‌هاي اجتماعي و اقتصادي است. کارآفريني براي زنان مي تواند منجر به تعامل اجتماعي، استقلال عمل بيشتر و در نهايت توانمندي آنها در عرصه‌هاي مختلف زندگي شود. مهمترين ويژگي کارآفريني براي زنان، افزايش توان مديريتي در آنها است که شکل گيري اين ويژگي در نهايت مي تواند منجر به مسئوليت پذيري بيشتر در عرصه‌هاي مختلف زندگي شود.
چگونه کارآفرینی را باید در کشور تقویت کنیم؟
حسینی:ارائه آسان تسهیلات، حمایت‌های بیمه ای و معافیت‌های مالیاتی بخشی از سیاست‌های حمایتی است که دولت می‌تواند برای ایجاد فضای مناسب کارآفرینی در کشور اتخاذ کند. لازمه ایجاد فضای مناسب ایجاد هماهنگی بین سازمان‌های متولی در حمایت از کارآفرین و ارایه یک استراتژی مشخص است.باید مزیت‌های اقتصادی کشور شناسایی و بر اساس آن نوع حمایت‌ها از بنگاه‌های جدید تعریف شود و با مطالعه و ارزیابی، تسهیلات پرداخت گردد. ارائه تسهیلات با سود‌های بالا در حال حاضر به گونه‌ای است که خود به یک مشکل بزرگ برای کارآفرینان تبدیل شده است به گونه‌ای که در بازپرداخت آن دچار مشکل می‌شوند.
همه کسانی که استعداد دارند می‌توانند یک کارآفرین باشند البته به شرط آنکه بسترهای لازم برای آن فراهم شود. بهبود فضای اقتصادی مهمترین بستر گسترش فعالیت‌های کارآفرینی است و وظیفه آن برعهده دولت می‌باشدکه با تدوین سیاست‌های کلان خود در ایجاد این فضا مهمترین نقش را ایفا می‌کند.
یکی دیگر از راهکارهای تقویت کارآفرینی حمایت از بخش خصوصی است.در کشور ما بخش خصوصی همیشه ضعیف بوده درحالی که اسلام اهمیت ویژه‌ای به مسئله احترام به مالکیت خصوصی و محترم شمردن تولید ثروت دارد و در کشورهای توسعه یافته اهمیت ویژه‌ای به این مسئله داده می‌شود به طوری که یک واحد تولیدی بعد از صد سال فعالیت و تغییرات اقتصادی مختلف در حال حاضر با حفظ مالکیت خصوصی تبدیل به یک کمپانی بزرگ تولید کننده تبدیل شده است.
درکشور افراد نخبه‌ای وجود دارد که توان ایجاد یک کسب و کار جدید را ندارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد در اقتصادهایی که دولتی که بیشترین سهم را در اقتصاد دارد، بیشترین نرخ بیکاری را هم خواهد داشت و این مسئله به علت ایجاد نشدن فضای لازم برای پرورش توانایی‌هایی کارآفرینی است.بهترین اقدامی که دولت در جهت تسهیل و ترویج روحیه کارآفرینی می‌تواند انجام دهد کاهش تصدی‌گری خود، شایسته سالاری، جلوگیری از ایجاد تبعیض اقتصادی و فضای مناسب برای رقابت سالم است که این مسئله با هماهنگی بین مجموعه دولت و هیئت وزیران امکان پذیر می‌باشد.
یکی دیگر از راهکارهای تقویت کارآفرینی ارتباط بیشتر صنعت و دانشگاه است.سالانه فارغ‌التحصیلان بسیاری از دانشگاه‌ها خارج می‌شوند در حالی که توانایی ایجاد یک کسب و کار جدید را ندارند و این نشان از ضعف رابطه بین مراکز علمی و کارآفرینی و فقدان تکنولوژی روز در کشور می‌دهد.
در نهایت باید تاکید کنم در قرن جديد آهنگ رشد تغييرات نسبت به قرن‌هاي پيش از آن از رشد چشمگيري برخورداد است. اين تغييرات در پاسخ به نيازهاي روزافزون جوامع بشري است. نيازهاي جوامع بشري با توجه به جديد بودن و تنوع آنها به سرعت در حال تغير و تحول اند و کشورها براي همگام شدن با اين تغيير و تحولات بايد شرايطي فراهم کنند تا افراد روحيه کارآفريني پيدا کنند. به همين دليل کارآفريني به عنوان عامل کليدي رشد و توسعه اقتصادي در عصر مدرن شناخته شده و موجب بهره مندي مردم و کشور مي شود. از اين رو، توسعه کارآفريني مقوله مهمي است که کشورهاي پيشرفته درفرايند توسعه اقتصادي-اجتماعي نسبت به آن توجه جدي مبذول داشته اند و توسعه کارآفريني را در اولويت برنامه‌هاي توسعه خود قرار داده اند.
قنبری:تقویت کارآفرینی نیازمند برخی اصلاحات ساختاری و زمینه ای و انگیزیشی و حتی تبلیغاتی است.راهکارهاي ساختاري توسعه کارآفريني در ايران ايجاد شبکه‌هاي حامي کارآفرين، ارايه حمايت‌هاي مالي و مالياتي سازمان يافته، ايجاد تقويت پارک‌هاي علم و فناوري و مراکز رشد، کاهش الزامات و مراحل اداري، بانکي و ثبت شرکت‌ها، ايجاد مراکز کارآفريني و خدمات مشاوره اي در شهرهای کشور، تدوين سند ملي و برنامه ويژه توسعه کارآفريني و کسب و کارهاي کوچک و متوسط، اصلاح قوانين و مقرارت اداري-بانکي و ايجاد دانشکده و آموزشگاه کارآفريني را شامل مي شوند.

منظور از راهکارهاي زمينه اي کليه برنامه‌ها و اقدام‌هايي است که هدف شان افزايش آگاهي عمومي و ايجاد زيرساخت‌هاي فرهنگي-اجتماعي لازم براي توسعه کارآفريني در کشور است.برگزاري جشنواره‌ها و ايجاد بازارچه‌هاي کارآفريني، برگزاري مسابقه انتخاب ايده و طرح تجاري ويژه دانش آموزان و دانشجويان، ايجاد و توسعه شبکه‌هاي نوين اطلاع رساني، تهيه فيلم‌هاي مستند حرفه اي و کارتوني ويژه کارآفريني، برگزاري جشنواره‌هاي ملي و استاني کارآفريني، ايجاد نظام آموزش و پرورش پژوهش محور و طرح داستان‌هاي مستند و مصور کارآفرينان در کتب درسي مدارس از جمله هفت عامل راهکارهاي زمينه اي توسعه کارآفريني در ايران می‌باشد.
در قسمت نگرشی نیز باید با تبلیغات تلاش کنیم تا نگاه به کارآفرینان در جامعه تغییر کند. در حال حاضر مطبوعات و رسانه‌های دیداری و شنیداری ما نگاه خوبی به کارآفرینان ندارند و فقط به چشم افرادی نگاه می‌کنند که باید از ان‌ها آگهی بگیرند. علاوه بر این صدا وسیما نیز چهره خوبی از کارآفرینان نشان نمی دهد و هر وقت می‌خواهد فرد خلاف کاری را در سریالی نشان دهد،این فرد کارخانه دار و یا دارای سرمایه است. این مسئله باعث می‌شود تا نگاه به کارآفرینان در کشور ما منفی شود. ازاین رو باید تلاش کنیم تا نگاه به کارآفرینی در جامعه تغییر کند.
روشنک: در ابتدای انقلاب آمدیم نام یکی از وزارت خانه‌ها را کار گذاشته و بیشتر از اینکه به دنبال تقویت کارآفرینی و توسعه اشتغال باشیم، برنامه‌های این وزارتخانه را به صورت تقابلی با کارآفرینان تعریف کردیم. این مسئله باعث شد تا به جای اینکه در اقتصاد کشور ملکه زنبور عسل که همان کارآفرینان هستند را پروش دهیم تا زنبور کارگر بیشتری پرورش یابد ……….فقط با زنبور کارگر می‌شود عسل تولید کرد. معتقدم هدف اصلی وزارت کار باید با بومی‌سازی دستورالعمل‌ها، رشد کارآفرینی ایجاد کند . اما در زمینه ترویج و حمایت از کارآفرینی دستگاه‌های دیگر باید پیگیر باشند. من به جد اعتقاد دارم که باید وظیفه تمام نهادها و سازمان‌های کشور واز جمله وزارت کار پرورش و تقویت کارآفرینان به مثابه ملکه‌های زنبود عسل باشد تا ازاین طریق بتوانیم تفکر کارآفرینی را در جامعه نهادینه کنیم.
هرچند طي سال‌هاي اخير با نامگذاري‌هاي اقتصادي كه از سوي مقام معظم رهبري صورت گرفت نگاه به كار و كارآفريني بهتر شده است اما هنوز هم شهروندان زيادي هستند که نگرش خوبی نسبت به کارآفرینان ندارد. به نظر من باید رسانه‌ها و دستگاه‌های فرهنگی کشور تلاش کنند تا نگرش به کارآفرینان تغییر کند. واقعا چه ایرادی دارد که ما بیاییم و در صدا و سیما برنامه‌هایی تولید کنیم مانند برنامه ” پایش ” که در آن بیوگرافی زندگی افراد موفق معرفی شود تا آنها به عنوان الگویی برای جوانان ما معرفی شوند.
سنوئی:برخي از تحليلگران وضعيت ركود تورمي در كشور را ناشي از مشكلات طرف عرضه اقتصاد مي‌دانند كه توسعه نيافتن كارآفريني يكي از علل بسيار مهم آن است. برخي از مهم‌ترين دلايل اين امر را مي‌توان توجه نكردن به فعاليت كارآفريني علمي بازده پايين فعاليت‌هاي كارآفرينانه، ريسك بالاي نوسانات تورم و نرخ ارز براي فعاليت‌هاي كارآفريني، فقدان زيرساخت‌هاي لازم، توجه نكردن به ظرفيت‌هاي موجود، فرآيند سخت و پرهزينه شروع فعاليت‌ها، مقررات دست‌وپاگير، توانمند نبودن بخش خصوصي و وجود انحصار در بازارهاي مختلف دانست. مشخص است كه توسعه واقعي كارآفريني از يكسو حذف اين موانع و از سوي ديگر عزم جدي همه نهادهاي دخيل در اين موضوع را طلب مي‌كند. اولين گام در توسعه كارآفريني، استفاده از تمام ظرفيت‌ها و امكانات به‌ويژه در بُعد نيروي انساني و منابع مالي است.
گام نخست در توسعه كارآفريني بهره‌گيري از نيروي انساني ماهر، متخصص و صاحب دانش است.در بُعد مالي، بسيج كليه امكانات براي دسترسي آزاد همه افراد جامعه، مهم‌ترين محرك در كوتاه‌مدت است. براي اين منظور، بهبود وضعيت كارآفريني در كشور بايد به گفتمان عمومي در جامعه تبديل شود. چه ایرادی دارد تا رسانه‌های ما بیایند و با معرفی زندگی افراد موفق کارآفرین به جوانان ما نشان دهند که فردی که امروز به عنوان یک فعال اقتصادی موفق شناخته شده است،این موفقیت را مدیون ده‌ها سال تلاش است. به عنوان مثال اگر آقای روشنک به عنوان کارآفرین برتر کشور انتخاب می‌کند، علت آن فعالیت ایشان از سال 1353 در عرصه تولید می‌باشد. اینکه ایشان در شرایط سخت اقتصادی هیچگاه دست از تلاش و کوشش برنداشته و حاضر نشدند از عرصه تولید بیرون بروند.
در نهايت ورود كارآفرينان به عرصه اقتصادي به تسهيل فضاي كسب‌وكار و افزايش رقابت‌پذيري اقتصاد نيازمند است كه اين امر در سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي که در اسفند92 ابلاغ شد، مورد توجه قرار گرفته است. به‌منظور استفاده هرچه بيشتر از امكانات موجود، لازم است راهكارهايي همچون بسترسازي براي رشد دارايي‌هاي فكري با حمايت همه‌جانبه از نخبگان، مشاركت دادن آحاد جامعه به حمايت از كارآفرينان علمي، اصلاح سياست‌هاي كلان كشور در راستاي تسهيل كارآفريني و بهبود فضاي كسب و كار در دستور كار قرار گيرد. ضمن آنكه،کارآفرینی در ایران بيشتر معطوف به بازارهاي داخلي است در حالي‌كه بايد جنبه‌هاي بين‌المللي آن هم تقويت شود.
روشنک: به منظور توسعه روحیه كارآفرینی، بهترین راه این است كه با هدف آموزش مهارت‌های مرتبط در سطح خانواده، مدرسه، دانشگاه و محل كار، برنامه‌ریزی جامعی صورت گیرد. كشور ما همواره راه خدمت به مردم را در بخشیدن ماهی دنبال کرده ؛ اما به هر حال این نگرش باید اصلاح شود. ضروری است كه رویكرد مسئولان نسبت به خدمت به مردم آموزش ماهیگیری باشد. براین اساس باید به جای اینکه نسل جوان را افرادی پرورش دهیم که بعد از اتمام تحصیلات جویای کار شوند،باید آن‌ها را به گونه ای تربیت کنیم که حداقل چند درصد آنها هر کدام بعد از اتمام تحصیلات تبدیل به کارآفرین شوند.
در كشورهای توسعه یافته، مباحث كارآفرینی از چنان اهمیتی برخوردارند كه در دوره كارشناسی و كاشناسی ارشد همه رشته‌های دانشگاهی حداقل یك درس با عنوان كارآفرینی ارائه می‌شود؛ به جهت اهمیت موضوع، كاربردی بودن درس و همچنین منافع بسیار زیاد مشاهده شده از آن، مهارت‌های ارائه شده در این درس به دقت و متناسب با اهداف و سیاست‌های كلان اقتصادی تعیین می‌شوند.اما در ایران علی رغم توجه بیشتر در سال‌های اخیر هنوز هم اهمیت موضوع برای تصمیم‌گیرندگان مشخص نیست و به دوره‌های آموزشی با برنامه درسی اكتفا شده است. باید برنامه ریزی لازم برای گنجاندن درس کارآفرینی در مدارس و دانشگاه‌ها در ایران صورت بگیرد. باید کارآفرینان موفق برای اشتغال دیدگاه‌ها و دلیل موفقیتشان به کلاسهای ابتدایی، دبیرستان و دانشگاه برده شوند در نهایت تاکید می‌کنم ترویج کارآفرینی نیاز به اعتبار ندارد بلکه به فرهنگ نیاز دارد، اگر بتوانیم این فرهنگ را در کشور نهادینه کنیم، فرزندان با استعداد زیادی در روستاهای این کشور زندگی می‌کنند که نیز می‌توانند کارآفرینان موفقی باشند.
من معتقد هستموضعيت فرهنگي كشور كارآفرين پرور نیست. به عنوان مثال فيلم‌هاي تلويزيون كارآفرينانان و توليد كنندگان را چهره‌هاي غيرموجه و نامطلوب به جامعه معرفي مي‌كنند و اين سبب ناامن شدن حوزه كسب و كار در كشور مي‌شود.از این رو باید رسانه‌های جمعی و به خصوص صدا وسیما به نگرشی که از کارآفرینان به مردم ارایه می‌دهند،بازنگری داشته باشند.
قنبری: با اشاره به صحبتهای روشنک افزود نیاز کشور به توسعه کار آفرینی در تمامی عرصه‌ها از جمله دانشگاه‌ها بیش از پیش احساس می‌شود. یکی از راهکارهای مؤثر در این رابطه راه اندازی و توسعه مراکز کار آفرینی در دانشگاه‌هاست. توسعه این رویکرد مهم به گذشت زمان نیازمند است اما باید در استفاده از پتانسیل ,توانایی و علم فارغ التحصیلان شتاب نمود. معضل بیکاری در کشور با گذر از مرحله کارجویی به کار آفرینی قابل حل می‌باشد که خود مستلزم پرورش دانشجویانی است که در دوران تحصیل علاوه بر کسب دانش نظری, شیوه‌ها و مهارت‌های کار آفرینی را نیز آموخته باشند. از این طریق پایه‌های نظام ملی نوآوری مستحکم و زمینه برای تحقق توسعه مبتنی بر دانایی فراهم می‌شود.
#تولید #ساختارها #کارآفرینی #سرمایه #کسب_و_کار #اشتغال #رسانه #فرهنگسازی
20/2/1393- سایت خانه صنعت مشهد

کارآفرينان،ملکه های زنبور عسل عرصه تولید

11. دیروزدفع مقدس؛امروز اقتصاد مقاومتی / بايسته‌هاي اقتصاد مقاومتي

محمد حسین روشنک
اهداف اصلي سياست‌هاي کلي اقتصاد مقاومتي که از سوي مقام معظم رهبري به رؤساي سه قوه و رييس تشخيص مصلحت نظام ابلاغ شد، درون‌زا و برون‌گراست. اين سياست‌ها به اقتصاد داخلي و سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي پرداخته است. در حوزه سياست‌هاي داخلي اشتغال، توليد، هدفمندي يارانه‌ها، سلامت مورد تأکيد قرار گرفته است بنابراين بايد نهادها و دستگاه‌هاي مربوطه برنامه‌هاي خود را بر اساس سياست‌هاي ابلاغ شده تنظيم کنند.
به نظر مي‌رسد يکي از موضوعاتي که بايد مورد توجه ويژه نهادهاي مربوط قرار بگيرد، هدفمندي يارانه‌هاست. هدفمندي يارانه‌ها بايد به عنوان يک ظرفيت براي توسعه کشور مورد استفاده قرار گيرد. تاکيد در اين سياست‌ها اين است که جهت‌گيري هدفمندي يارانه‌ها به سمت افزايش توليد، رشد اشتغال و تأمين آن، بالا بردن بهره‌وري در تمامي بخش‌ها و کاهش مصرف انرژي در کشور باشد تا از وضعيت نابسامان کنوني خارج شويم.
در اين صورت است که شاخص‌هاي عدالت اجتماعي؛ يعني کاهش فاصله طبقاتي و رفع نياز فقرا و محرومان جامعه و به طور کل رسيدن جامعه منهاي فقر تأمين مي‌شود. همچنين توجه به توليد به عنوان يکي از عامل‌هاي مؤثر در رشد اقتصادي و ايجاد اشتغال مورد تأکيد قرار گرفته است. بر اين اساس بايد زنجيره توليد تا مصرف را طوري تنظيم کرد که در تمامي زمينه‌ها رشد قابل ملاحظه‌اي ايجاد شود؛ به اين منظور بايد سرمايه‌گذاري لازم براي جذب نيروهاي انساني و آموزش مهارت‌هاي لازم به آنان صورت گيرد تا سهم توليد در کشور به گونه‌اي بالا رود که علاوه بر اينکه بتواند نياز داخلي را برآورده کند به موضوع صادرات نيز پرداخته شود.
از سوي ديگر اين موضوع بايد مورد توجه قرار بگيرد که ما ظرفيت‌هاي زيادي در خارج کشور داريم که به ايران تعلق دارد. بنابراين بايد در داخل کشور بستري فراهم شود تا بتوان ظرفيت‌هاي خارجي را جذب کرد. علاوه بر جذب ظرفيت‌هاي خارجي، بايد به فعالان اقتصادي داخل کشور که علاقه‌مند به سرمايه گذاري در طرح‌هاي مختلف هستند توجه و فرصتي براي سرمايه‌گذاري در داخل به آنان داده شود.
اما اقتصادي مقاومتي موضوع برون‌گرايي را نيزمورد توجه قرار داده است. موضوع برون‌گرايي در اقتصاد مقاومتي شامل دو نوع رابطه تجاري ايران و کشورهاست. نوع اول کشورهاي اسلامي را مد نظر قرار مي‌دهد. در واقع هدف اين نوع اقتصاد افزايش تجارت با کشورهاي اسلامي است به طوري که اقتصاد کشورهاي اسلامي روز به روز رشد داشته باشد و در کنار آن تجارت با کشورهايي مد نظر قرار مي‌گيرد که دوستي آنان با ايران تحت تأثيرتحریم‌هاقرار نداشته باشد.
راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی
مقام معظم رهبری سرفصل‌هایی را در موضوع اقتصاد مقاومتی مطرح کردند که یکی از آنها این است که اقتصاد را مردمی کنیم. مردمی کردن اقتصاد اجرای صحیح اصل 44 است. اجرای مناسب قانون هدفمندی یارانه‌ها و توجه وی‍‍‍‍ژه به بانک‌ها به عنوان پشتیبان تولید می‌تواند اقتصاد مقاومتی را محقق کند.
رهبر معظم انقلاب همواره بر حمایت از تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری تاکید می‌کنند.هم اکنون نیز موضوع اقتصاد مقاومتی مطرح شده است.راهکار اساسی برای تحقق اقتصاد مقاومتی حمایت حقیقی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان است.
اقتصاد مقاومتی راههای مختلف بررسی حل مشکلات است،در اقتصاد کلان، بودجه و برنامه شاخص‌هایی همچون سرمایه گذاری، تورم و اشتغال وجود دارد، باید این شاخص‌ها را به صورت مجزا بررسی کرده و مشکل‌های موجود در این زمینه را برطرف کنیم.
اقتصاد مقاومتی موضوع یک روزه نیست و باید به آن توجه کرد و برای آن فرهنگ سازی کنیم. فرهنگ سازی باید از ارکان دولت شروع شود و به مردم ختم شود.
صرفه جویی یا اصلاح الگوی مصرف، تاکید روی تولیدات داخلی، تکیه بر اقتصاد دانش بنیان، تاکید بر فناوری‌ها با تکنولوژی بالا و تلاش در جهت بومی سازی این تکنولوژی‌ها، تاکید روی افزایش بهره وری با توجه به محدودیت منابع، اصلاح جهت گیری تجارت با کشورهای همسایه، تاکید روی تامین مواد اولیه داخلی و تلاش در جهت تامین مواد اولیه و ماشین آلات و تجهیزات از ظرفیت‌های داخلی و اجرای صحیح اصل 44 قانون اساسی راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
#اقتصاد_مقاومتی #صادرات #ساختارها #دولت #تولید #اشتغال #سرمایه #یارانه #قانون #امنیت #دولت #سیاست #فرهنگسازی
سایت ایمان تجارت روشن
http://new.itrco.ir/news/33/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%A9%D8%8C-%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3-%DA%A9%D9%85%DB%8C%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86-%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A7%D8%AA%D8%A7%D9%82-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D8%B5%D9%88%D8%B5-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%88%D9%85%D8%AA%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%B6%DB%8C%D8%AD-%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%86%D8%AF–/default.aspx

12. مهار تورم و تثبیت نرخ ارز،2 مطالبه کارآفرینان خراسانی از بودجه‌93

رئیس‌جمهور روز گذشته با حضور در مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه‌93 را تقدیم مجلس کرد. رئیس‌جمهور در زمان ارائه لایحه بودجه از واردات بی‌رویه به کشور انتقاد کرد و با اشاره به مشکلات واحدهای تولیدی نظیر کمبود نقدینگی، افزایش نرخ ارز و افزایش هزینه تولید، سیاست محوری لایحه بودجه‌93 را تقویت تولید و حمایت از کارآفرینان برشمرد. این مسئله، بهانه‌ای شد تا با برخی‌ کارآفرینان خراسانی در این باره گفتگو کرده و نظراتشان را درباره ضرورت حمایت از تولید در لایحه بودجه‌93 جویا شویم.
تورم کنترل شود
در همین رابطه دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه نخستین مطالبه تولیدکنندگان از بودجه93 کاهش نرخ تورم است، گفت: در حال حاضر افزایش نرخ تورم باعث رشد هزینه تمام‌شده تولید شده است؛ ازاین‌رو از دولت انتظار می‌رود‌ با در پیش گرفتن سیاست‌های ضد‌‌تورمی، بسترهای لازم را برای کاهش هزینه تولید‌ فراهم کند.
فیروز ابراهیمی با بیان اینکه نوسانات نرخ ارز در دو سال گذشته یکی دیگر از مشکلات تولید بوده است، تصریح کرد: ایجاد ثبات در نرخ ارز و تک نرخی کردن نرخ ارز یکی دیگر از مطالبات تولیدکنندگان خراسانی از لایحه بودجه‌93 به شمار می‌رود.
وی با بیان اینکه انتظار داریم دولت ‌در حمایت از تولید وارد بحث عملی شود، تصریح کرد: کارآفرینان انتظار دارند تا دولت از بحث شعار در حمایت از تولید خارج شود و به صورت عملی مشکلات آن‌ها را برطرف کند.
ابراهیمی با اشاره به 35‌مصوبه دولت درحمایت از تولید گفت: متاسفانه تاکنون فقط سه مصوبه اجرا شده است.
وی ادامه داد: به‌عنوان‌مثال درحالی‌که دولت یازدهم قول داده بود مشکل ال‌سی تولید‌کنندگان را حل کند و از 130درصد به 30درصد کاهش ‌دهد‌، با این حال بانک‌ها هنوز این مصوبه دولت را اجرایی نمی‌کنند.
ابراهیمی معتقد است در نظرگرفتن طرح‌های حمایتی در بودجه‌93 می‌تواند به بخش تولید کمک کند، اما آنچه حائز اهمیت است، پای‌بندی مجریان به اجرای مصوبات و قوانین است.
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: با رصد چگونگی اجرای قوانین، کاستی‌ها و مشکلات بخش تولید مشخص می‌شود و این امکان به وجود می‌‌آید تا با قوانین جدید آن‌ها را رفع کرد، اما پیگیری نکردن موجب شده که نتوان مشکلات را به صورت کامل بررسی کرد.
ابراهیمی با تاکید بر لزوم حمایت از تولید برای تحقق حماسه اقتصادی افزود: انتظار داریم بودجه سال آینده با رویکرد تولید‌محور و برای حمایت از تولید، تقویت معادن، اکتشاف معدن و زیرساخت‌های صنعت تصویب شود.
وی افزود: متاسفانه با وجود گذشت بیش از 9ماه از شروع سال جدید اقدامات جدی در خصوص تحقق حماسه اقتصادی صورت نگرفته است.
واردات، هدفمند شود
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان‌ رضوی نیز گفت: دولت یازدهم باید هدفمند کردن واردات را در برنامه‌های خود لحاظ کند و برای این امر باید بررسی کند‌ برای تامین نیازهای تولید کشور چه کالاهایی و به چه میزان باید وارد شو‌د، همچنین باید تامین راه‌های ارز برای واردات را در نظر بگیرد.
محمد‌حسین روشنک با بیان اینکه برای رونق صادرات ابتدا باید هدف از صادرات مشخص باشد، خاطرنشان کرد: باید مازاد تولید کشور را که سبب ارزآوری می‌شود، صادر کرد.
صادرکننده نمونه کشوری عنوان کرد: فراهم‌سازی بستر و اعتماد بازارهای بین‌المللی برای صادرات صورت گیرد تا با مشارکت صادرکنندگان در بازارهای خارجی، رونق اقتصادی را برای کشور به ارمغان آورد.
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی با اشاره به ضرورت تقویت کارآفرینی در بودجه‌93 بیان کرد: برای رفع مشکلات اقتصادی و بیکاری و اشتغال‌زایی باید به حوزه کارآفرینی توجه و برای ارتقای آن تلاش شود.
روشنک خاطرنشان کرد: باید در جامعه برای کارآفرینان ارزش و جایگاه ایجاد کرد تا از این طریق به جای راکد نگه داشتن سرمایه‌ها با افتخار به دنبال تولید در بخش صنعت و کشاورزی برویم و این امر زمانی محقق می‌شود که کارآفرین از ارزش اجتماعی بالایی برخوردار باشد.
#تورم #ارز #صادرات #سرمایه #تولید #اشتغال #دولت #کارآفرینی #واردات #فرهنگسازی
18/9/1392- سایت خانه صنعت مشهد

مهار تورم و تثبیت نرخ ارز،2 مطالبه کارآفرینان خراسانی از بودجه‌93

13. رئيس کميسيون تجارت اتاق بازرگاني خراسان‌رضوي:
استاندار جديد خراسان رضوي بايد اقتصاد استان را بشناسد
خبرگزاري تسنيم: رئيس کميسيون تجارت اتاق بازرگاني خراسان‌رضوي گفت: به نظر بنده استاندار جديد خراسان رضوي بايد شناخت مناسبي از ظرفيت‌هاي اقتصادي استان داشته باشد.
محمدحسين روشنک در گفت‌وگو با خبرنگار تسنيم در مشهد مقدس اظهار کرد: استان خراسان‌رضوي از پيچيدگي‌ها و ويژگي‌هاي بسياري برخوردار است که هيچ يک از استان‌هاي کشور داراي اين ويژگي‌ها نيست.
وي تصريح کرد: در کميسيون تجارت اتاق بازرگاني خراسان‌رضوي به دنبال شناسايي مشکلات فعالان اقتصادي و انتقال آن به مسئولان براي چاره‌‌جويي هستيم.
رئيس کميسيون تجارت خارجي اتاق بازرگاني خراسان‌رضوي افزود: براي پيدا کردن راه‌هاي آينده در حوزه‌هاي مختلف اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي بايد نظري برگذشته انداخت و با مرور آن و شناخت نقاظ ضعف و قدرت براي آينده تصميم گرفت.
استاندار خراسان‌رضوي در حوزه اقتصادي عقل‌گرا و خردگرا عمل کند
وي در ارتباط با انتخاب سکانداران استانداري خراسان‌رضوي اظهار کرد: در حال حاضر مديريت استان مشخص نيست و چون ريشه معضلات و مشکلات کشور اقتصادي است به نظر بنده بايد فردي انتخاب شود که اقتصاد استان را بشناسد.
رئيس کميسيون تجارت اتاق بازرگاني خراسان‌رضوي افزود: خراسان‌رضوي يکي از استان‌هاي استراتژيک و مهم کشورمحسوب مي‌شود بنابراين بهتر است استانداري براي آن انتخاب شود که در حوزه اقتصادي عقل‌گرا و خردگرا عمل کند.
مشکلات اقتصادي کشور ناشي از بي‌برنامگي است
روشنک معضلات و مشکلات اقتصادي کشور را ناشي از بي‌برنامگي دانست و بيان کرد: با مرور چند سال اخير در بخش اقتصادي متوجه بي‌برنامگي دولت دهم در حوزه واردات کشور مي‌شويم.
وي با تاکيد بر اينکه متاسفانه بي‌برنامگي دولت دهم در بخش واردات تنها سبب تزريق ارز بدون هدف به بازار شد، تصريح کرد: اين امر سبب شد تا به جاي دادن يارانه به صنايع توليدي کشور به توليد کننده خارجي يارانه دهيم.
رئيس اتحاديه وارکنندگان مواد اوليه خراسان‌رضوي با بيان اينکه هيچ برنامه مدون قابل پيگيري در دولت دهم براي سازماندهي واردات وجود نداشت، گفت: لازمه صادرات موفق سازماندهي خوب در بخش واردات است و در واقع واردات کمک بزرگي به بخش صادرات مي‌کند.
روشنک خاطرنشان کرد: براي واردات موفق بايد سه نکته را مد نظر قرار داد، يکي از آنها وارد نکردن اقلام و کالاهايي است که مي‌توان در داخل کشور توليد کرد.
وي عنوان کرد: در درجه دوم بايد در نظر گرفت که کالاي وارداتي تا چه مقدار در توليد کشور نقش دارد و در درجه سوم بررسي نگاه صادرات به اين کالاها است.
دولت يازدهم واردات را هدفمند کند
رئيس کميسيون تجارت اتاق بازرگاني خراسان‌رضوي تاکيد کرد: دولت يازدهم بايد هدفمند کردن واردات را در برنامه‌هاي خود لحاظ کند و براي اين امر بايد بررسي کند که براي تامين نيازهاي توليد کشور چه کالاهايي و به چه ميزان بايد وارد شوند، همچنين بايد تامين راه‌هاي ارز براي واردات را در نظر بگيرد.
روشنک افزود: براي صادرات بايد مواد اوليه وارد شوند و در اين راستا نخستين اقدام دولت يازدهم بايد تهيه ليستي از اجناس وارداتي، ميزان ارز هزينه شده براي واردات و بررسي ضعف‌هاي دولت گذشته در اين حوزه باشد.
وي با بيان اينکه براي رونق صادرات ابتدا بايد هدف از صادرات مشخص باشد، خاطرنشان کرد: بايد مازاد توليد کشور را که سبب ارزآوري مي‌شود صادر کرد.
صادر کننده نمونه کشوري عنوان کرد: فراهم‌سازي بستر و اعتماد بازارهاي بين‌المللي براي صادرات صورت گيرد تا با مشارکت صادرکنندگان در بازارهاي خارجي رونق اقتصادي را براي کشور به ارمغان آورد.
صادرات با انگيزه اشتغالزايي در کشور دنبال شود
روشنک تاکيد کرد: صادرات را بايد با انگيزه اشتغالزايي در کشور و پر کردن ظرفيت‌هاي توليدي و با يک برنامه‌ريزي صحيح و مدون اجرايي کرد.
وي با اشاره به مشکلات صادرکنندگان و واردکندگان اظهار کرد: متاسفانه ممنوعيت و محدوديت‌هايي براي صادرات در دولت نهم و دهم ايجاد شد که اين امر شوکي را به فعالان اقتصادي وارد کرد بنابراين در دولت جديد بايد حوزه صادرات داراي برنامه باشد و اگر روزي دولت مجبور به ممنوع کردن صادرات شد تبعات آن را بسنجد.
رانت اطلاعاتي يکي از معضلات حوزه تجارت
رئيس کميسيون تجارت اتاق بازرگاني خراسان‌رضوي يکي ديگر از مشکلات صادرکننندگان و واردکنندگان را در نقل و انتقال پول دانست و گفت: به دليل ساز و کارهاي طراحي نشده در داخل و همچنين تحريم‌ها صادرکنندگان و واردکنندگان در نقل و انتقال پول با مشکل مواجهه هستند که البته مي‌توان تحريم‌ها را دور زد اما براي ساز و کارها نيازمند برنامه‌ريزي هستيم.
روشنک تصريح کرد: نبود ثبات در وضع قوانين از ديگر مشکلات فعالان اقتصادي است، متاسفانه قوانين به صورت يک طرفه وضع مي‌شود و رانت اطلاعاتي يکي از معضلات حوزه تجارت است.
حمل و نقل ريلي يکي از مشکلات چندين ساله بازرگانان خراسان‌رضوي است
وي در ارتباط با مشکلات واگن‌هاي صادراتي خراسان‌رضوي گفت: حمل و نقل ريلي يکي از مشکلات چندين ساله بازرگانان استان بوده و حداقل 10 سالي است که بخش تجارت خراسان‌رضوي به دنبال برطرف کردن اين معضل است چون تاثيرگذاري بسياري در صادرات استان دارد.
رئيس اتحاديه وارکنندگان مواد اوليه خراسان‌رضوي عنوان کرد: سازمان‌هاي خراسان‌رضوي براي واردات و صادرات مي‌خواهند تمام جزئيات قانون را نيز اجرا کنند که اين امر سبب شده تا وارکنندگان کالا از آسياي ميانه که از حمل و نقل ريلي استفاده مي‌کردند، هم‌اکنون کالاي خود را از بندر اميرآباد ترخيص کنند
ترخيص کالا از ساير استان‌هاي کشور بسيار ساده‌تر از خراسان‌رضوي است
روشنک بيان کرد: ترخيص کالا براي بازرگانان ساير استان‌هاي کشور بسيار ساده‌تر از خراسان‌رضوي است بنابراين بازرگان اين استان تمايل دارد تا کالاي خود را از ديگر نقاط کشور وارد کند.
وي در ارتباط با واردات استان اظهار کرد: مواد اوليه غذايي همچون گندم، جو، ذرت، کنجاله سويا، دانه‌هاي روغني و مواد اوليه نساجي و صنايع فلزي از کشورهاي آسياي ميانه، روسيه، اکراين، هند و
پاکستان به استان وارد مي‌شود.
کارآفريني راه‌حل برطرف کردن مشکلات اقتصادي
رئيس کميسيون تجارت اتاق بازرگاني خراسان‌رضوي بيان کرد: براي رفع مشکلات اقتصادي و بيکاري و اشتغالزايي بايد به حوزه کارآفريني توجه و براي ارتقاي آن تلاش شود.
روشنک خاطرنشان کرد: بايد در جامعه براي کارآفرينان ارزش و جايگاه ايجاد کرد تا از اين طريق به جاي راکد نگه داشتن سرمايه‌ها با افتخار به دنبال توليد در بخش صنعت و کشاورزي برويم و اين امر زماني محقق مي‌شود که کارآفرين از ارزش اجتماعي بالايي برخوردار باشد.
ثبات قيمت تخم مرغ با بهاي تعيين شده محقق مي‌شود
وي با اشاره به افزايش قيمت تخم مرغ اظهار کرد: افزايش قيمت تخم مرغ در امروز به پايان سال گذشته بازمي‌گردد که مرغدار با نصف قيمت تمام شده محصول خود را مي‌فروخت.
رئيس کميسيون تجارت اتاق بازرگاني خراسان‌رضوي خاطرنشان کرد: متاسفانه مسئولان وقت آن زمان، به راحتي از کنار ارزاني قيمت تخم مرغ گذشتند و زيان آن موقع مرغدار سبب شد تا بسياري از آنها ورشکست و ظرفيت مرغداري‌ها خالي بماند که نتيجه آن گراني تخم مرغ در امروز است.
روشنک تاکيد کرد: براي ثبات قيمت بايد يک بهاي تعيين شده در نظر گرفته شود ودولت زيان مرغدار را جبران کند تا چنين معضلي به وجود نيايد.

#ساختارها #گمرک #رانت #صادرات #حمل_و_نقل #مرغ #تخم_مرغ #یارانه #تولید #قانون #سرمایه #رانت #دولت #مرغ #تخم_مرغ #قیمت_تمام_شده #بانک #تحریم #اشتغال

خبرگزاری تسنیم – 29/8/1392
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1392/08/29/198043/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%B6%D9%88%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%AF

14. فعالان بخش خصوصی با تاکید بر ضرورت تکمیل طرح‌ها و ظرفیت واحدهای تولیدی: انرژی ملی را مستهلک نکنیم

تکمیل طرح‌های نیمه تمام و ظرفیت خالی در واحدهای تولیدی که امروز به موضوعی اساسی تبدیل شده، نیاز به سرمایه‌گذاری‌های جدید را کمرنگ کرده است؛ این در حالی است که تقاضا برای سرمایه‌گذاری‌های جدید همچنان ادامه دارد.
بر این اساس، وزارت صنعت، معدن و تجارت اولویت اقدام‌های خود را بر تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام بنا نهاد، به گونه‌ای که وزیر صمت، سال ۹۱ و ۹۲ را سال تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام اعلام کرد. این امر از آن جهت دارای اهمیت است که سرمایه و انرژی زیادی صرف این طرح‌ها -که امروز نیمه‌تمام مانده‌اند- شده است که همین امر دلیل محکمی برای تکمیل آنها خواهد بود. تقاضا برای سرمایه‌گذاری‌های جدید در حالی صورت می‌گیرد که می‌توان با نوسازی همین واحدهای موجود و تکمیل ظرفیت آنها، نسبت به وارد مدار شدن تولید اقدام کرد. در حال حاضر ۲۰ هزار واحد صنعتی نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای ۲۰ درصد در کشور وجود دارد؛ این در حالی است که در سال گذشته نیز بیش از سه هزار و ۸۰۰ پروژه صنعتی با سرمایه‌گذاری بیش از
۹ هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی
۶۹ هزار نفر تکمیل و به بهره‌برداری رسید که این امر نشان از توجه ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت به طرح‌های نیمه‌تمام دارد. این مجموعه فعالیت‌ها در شرایطی انجام می‌شود که پیش از این نیز رئیس جمهوری بر جلوگیری از مستهلک شدن انرژی ملی از طریق طرح‌های نیمه‌تمام و فرسوده تاکید کرده بود. حال فعالان بخش خصوصی معتقدند که در شرایط اقتصادی فعلی نیاز به سرمایه‌گذاری در کشور احساس نمی‌شود، بلکه آنچه باید بیش از همه مدنظر قرار گیرد، اتمام طرح‌های نیمه‌تمام و بازسازی و نوسازی واحدهای صنعتی فعلی است. در همین خصوص نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن اراک با تاکید بر مدیریت ظرفیت‌های تولید، گفت: در سال‌های گذشته رشد جمعیت ایجاب کرد که بنگاه‌های موازی زیادی ایجاد شود که لازم است در شرایط فعلی مورد بازنگری قرار گیرد.
محمدعلی عباسی با تاکید بر بهره‌برداری از امکانات موجود حتی در ظرفیت‌های موازی، افزود: باید در بازنگری ظرفیت‌های موازی، تاکید بر استفاده از توانمندی‌های داخل باشد، از ایجاد سرمایه‌گذاری در زمینه‌های جدید جلوگیری به عمل‌اید که این امر از طریق طرح پایش امکانپذیر خواهد بود.وی توجه به برنامه پنجم توسعه و همچنین سند چشم‌انداز ۲۰ساله کشور را در انجام هرگونه سرمایه‌گذاری ضروری دانست و یادآور شد: در شرایط فعلی اقتصاد تکمیل ظرفیت واحدهای تولیدی و همچنین تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام با توجه به ظرفیت‌های موازی و موجود باید در اولویت ‌قرار گیرد‌.
تکمیل ظرفیت در کنار تولید
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن سمنان با تاکید بر این‌که باید نسبت به رفع مشکلات جزئی واحدهای تولیدی اقدام کرد تا آنها قادر به افزایش ظرفیت اسمی خود باشند، افزود: اگر طرح‌هایی مکمل طرح‌های گذشته باشد، بر ضرورت ایجاد آن واحدها تاکید می‌شود و باید نسبت به راه‌اندازی آنها اقدام کرد، مشروط بر این‌که پیش از انجام هر اقدامی، کارشناسی دقیقی روی آن صورت گیرد.علی‌اصغر جمعه‌ای با اشاره به تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام و همچنین ایجاد واحدهای جدید، تصریح کرد: با توجه به شرایط پیش آمده باید نسبت به فراهم کردن شرایط با هدف کاهش هزینه‌های تولید اقدام کرد، بنابراین ایجاد واحدهای جدید و همچنین نیمه‌تمامی که به‌عنوان حلقه واسطه کالای نهایی به‌شمار می‌رود، باید یکی از اولویت‌ها باشد و پس از آن تکمیل ظرفیت در دستورکار قرار گیرد که طبیعی است در چنین شرایطی، سرمایه‌گذاری در واحدهای جدید جز هدررفت انرژی و سرمایه دستاورد دیگری ندارد.
طرح‌های اشتغالزا در اولویت‌
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی صنایع و معادن اتاق ایران هم طرح‌هایی را برای سرمایه‌گذاری در اولویت دانست که ارزآوری مناسبی برای کشور داشته باشند و ایجاد اشتغال کنند.یونس ژائله سعدآباد افزود: با توجه به این‌که در شرایطی قرار داریم که نیاز به ارز بیشتر در کشور احساس می‌شود، باید طرح‌هایی را برای سرمایه‌گذاری در اولویت قرار دهیم که ایجاد شده‌اند و فقط نیاز به سرمایه بیشتر برای تکمیل و راه‌اندازی دارند.
وی یادآور شد: طرح‌های ایجاد شده‌به‌طور قطع توجیه اقتصادی داشته‌اند، پس در نتیجه باید توجه بیشتری به آنها شود و سرمایه در گردش مناسبی برای روند فعالیت‌شان تامین شود.ژائله سعدآباد با تاکید بر این‌که طرح‌های نیمه‌تمام و طرح‌هایی که نیاز به نوسازی دارند، باید در اولویت‌های بعدی قرار گیرند، ادامه داد: در این شرایط نباید اقدام به ایجاد طرح‌های جدید کنیم، بلکه باید برای مدت کوتاهی از آنها صرف‌نظر کرد.
تکمیل ظرفیت در صدر
عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن اصفهان نیز گفت: حفظ اشتغال موجود از طریق تکمیل ظرفیت واحدهای تولیدی در شرایط اقتصاد مقاومتی اولویت اصلی خواهد بود‌. مصطفی رناسی گفت: در این شرایط، تکمیل ظرفیت بنگاه‌های تولیدی با هدف حفظ اشتغال باید در اولویت اقدام‌ها باشد، چراکه در حال حاضر بسیاری از واحدهای تولیدی که سفارش تولید گرفته‌اند، به‌دلیل مشکلات موجود قادر به تکمیل ظرفیت خود نیستند و زیر ظرفیت خود فعالیت می‌کنند که این امر باعث عدم اجرای توافق‌ها شده است.وی ادامه داد: در کنار تکمیل ظرفیت به‌عنوان اقدامی اساسی، باید تکمیل واحدهای نیمه‌تمام که مزیت اقتصادی دارند نیز مدنظر قرار گیرد.
عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر بازسازی و نوسازی واحدهای صنعتی موجود، عنوان کرد: در شرایط اقتصاد مقاومتی فاصله زیادی با ایجاد واحدهای جدید داریم، زیرا زمانی که واحدی با سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته زیر ظرفیت موجود مشغول به کار است، لزومی بر ایجاد واحدهای تولیدی جدید نیست‌. به گفته وی، اصلی که باید در شرایط اقتصاد مقاومتی مدنظر دست‌اندرکاران و مسئولان قرار گیرد، تکمیل ظرفیت واحدهای تولیدی و تامین سرمایه در گردش برای نیل به این هدف است.رناسی ادامه داد: آنچه ما را به اهداف اقتصاد مقاومتی نزدیک می‌کند، استفاده از توانمندی‌های داخلی است که این امر جز با افزایش توان بنگاه‌ها ایجاد نخواهد شد.
بهبود ظرفیت تولید واحدهای صنعتی
عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران نیز با تاکید بر این‌که هم‌اکنون ایجاد واحدهای تولیدی جدید ضروری به نظر نمی‌رسد، گفت: به جای ایجاد واحدهای جدید باید با در اختیار گذاشتن منابع لازم، ظرفیت پایین واحدهای تولیدی را بهبود بخشید، در غیر این صورت تنها درآمدهای کشور هزینه می‌شود.محمدحسین روشنک افزود: باید نسبت به بهبود وضعیت واحدهای تولیدی اقدام کرد که در نخستین گام، تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام به‌عنوان اصلی اساسی به‌شمار می‌رود، چرا که سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در این واحدها باید وارد مدار تولید شود.عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن مشهد ادامه داد: پس از انجام این امور باید نسبت به تکمیل ظرفیت واحدهای تولیدی موجود اقدام کرد تا حیات آنها حفظ شود، در این راستا می‌توان هزینه لازم برای سرمایه‌گذاری را صرف نوسازی واحدهای تولیدی کرد.روشنک یادآور شد: پس از انجام همه این اولویت‌ها و در صورت وجود منابع لازم، می‌توان نسبت به ایجاد واحدهای جدید، اقدام کرد، چراکه هرچه در صنعت ایجاد شود، کافی نیست و ایجاد واحدهای جدید اشتغالزایی بیشتری به همراه خواهد داشت که البته تحقق همه این اهداف در سایه ثبات در تصمیم‌گیری‌ها خواهد بود.
#تولید #اشتغال #ساختارها #سرمایه #قانون #دولت
20/2/92 روزنامه گسترش صنعت
http://new.itrco.ir/news/20/%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%DA%AF%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%B4-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA—%D9%81%D8%B9%D8%A7%D9%84%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%AE%D8%B5%D9%88%D8%B5%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%AA%D8%A7%DA%A9%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%B1-%D8%B6%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%AA-%D8%AA%DA%A9%D9%85%DB%8C%D9%84-%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%D9%87%D8%A7-%D9%88-%D8%B8%D8%B1%D9%81%DB%8C%D8%AA-%D9%88%D8%A7%D8%AD%D8%AF-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%DA%AF%D9%81%D8%AA%D9%86%D8%AF-%DA%A9%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%B1%DA%98%DB%8C-%D9%85%D9%84%DB%8C-%D8%B1%D8%A7%D9%85%D8%B3%D8%AA%D9%87%D9%84%DA%A9-%D9%86%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85—/default.aspx

15. مدیریت شهری مشهد در جذب سرمایه گذار موفق بوده است

آقای محمد حسین روشنک رئيس کميسيون تجارت اتاق بازرگاني مشهد : مديريت شهري مشهد در جذب سرمايه‌گذار موفق بوده است
رئيس کميسيون تجارت اتاق بازرگاني مشهد گفت: در سال‌هاي اخير حوزه مديريت شهري در جذب سرمايه‌گذار در پروژه‌هاي شهري موفق بوده؛ به‌طوري‌كه چهره شهر به علت روند جذب سرمايه و اجراي پروژه‌ها تغييرات زيادي كرده است.
محمدحسين روشنک اظهار داشت: در مشهد بستر بسيار آماده‌اي براي جذب سرمايه‌گذار داريم که اين بستر شامل تمام حوزه‌هاي صنعت، معدن، کشاورزي و… است؛ اما از آن طرف بايد براي ايجاد انگيزه سرمايه‌گذاران تلاش بسياري داشته باشيم. وي افزود: استان خراسان رضوي ظرفيت‌هاي زيادي براي جذب سرمايه‌گذار دارد. يکي از مهم‌ترين ظرفيت‌‌هايي که مشهد دارد هم‌مرز بودن با بازارهاي آسيانه ميانه است که مي‌توان با تبليغات خوب از اين مورد به بهترين شکل ممکن استفاده کرد.
رئيس کميسيون تجارت اتاق بازرگاني استان با اشاره به اينکه بايد براي جذب سرمايه‌گذاري در مشهد فرهنگ‌سازي شود، تصريح کرد: هميشه در فرهنگ و عرف جامعه ما نگاهي منفي به سرمايه‌گذاران بوده و ذهنيت عموم مردم درباره سرمايه‌گذاران خوب نيست که اگر اين موضوع اصلاح نشود به طور‌حتم ضربه بدي به اقتصاد مشهد خواهد خورد.
روشنک با اشاره به پروژه‌هاي بافت فرسوده اطراف حرم مطهر رضوي اظهار داشت: همان‌طور که گفتم مشهد بستر خوبي براي سرمايه‌گذاري دارد. يکي ديگر از اين ظرفيت‌هاي‌ پروژه‌هاي بافت فرسوده اطراف حرم مطهر حضرت‌رضا(ع) است. اين پروژه‌ها سود خيلي خوبي براي سرمايه‌گذاران دارد که بايد از اين مورد هم براي جذب سرمايه‌گذاران استفاده کرد؛ چر‌اکه فرد با سرمايه‌گذاري در اين پروژه‌ها، هم اجر دنيوي و هم اخروي را به دست مي‌آورد؛ اما وقتي از طريق افراد و تريبون‌ها آزرده مي‌شود حاضر به سرمايه‌گذاري سرمايه خود نيست.
وي با اشاره به اينکه يکي از مهم‌ترين موانع بر سر راه، انگيزه سرمايه‌گذاري سرمايه‌گذار است، گفت: سرمايه‌گذار، احترام و امنيت مي‌خواهد و هميشه به دنبال شهر‌ يا کشوري است که اين دو عنصر در آن رعايت شود. ما نبايد با حرکات و روش‌هاي ناشيانه اين دو عنصر را از بين ببريم. ما نبايد با تنگ‌نظري‌ها فضا را براي سرمايه‌گذاري آن‌ها را آلوده کنيم.
وي افزود: تريبون‌داران و مسئولان شهرمان بايد با به وجود آوردن فضاي اميد به بازگشت سرمايه و احترام، سرمايه‌گذار را جذب و با حمايت کردن، او را راغب به سرمايه‌گذاري کنند.
#مشهد #ساختار #سرمایه #امنیت #رسانه #فرهنگسازی

22/5/92 – روزنامه شهرآراء
http://new.itrco.ir/news/8/%D8%A2%D9%82%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%A9-%D8%AF%D8%B1-%D8%B4%D9%87%D8%B1-%D8%A2%D8%B1%D8%A7-%DA%AF%D9%81%D8%AA—%D9%85%D9%88%D9%81%D9%82%DB%8C%D8%AA–%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D8%B4%D9%87%D8%B1%DB%8C-%D9%85%D8%B4%D9%87%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D8%AC%D8%B0%D8%A8-%D8%B3%D8%B1%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%87-%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DB%8C%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%AF-%DA%86%D8%B4%D9%85%DA%AF%DB%8C%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B4%D8%AF-/default.aspx

16. #یادداشت
رییس کمیسیون تجارت در روزنامه همشهری
” ورود به سالی با نام حماسه اقتصادی ” :

نوروز سال 92 طبق روال هر سال مقام معظم رهبری در سخنرانی شان در حرم مطهری رضوی امسال را با نام حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی معرفی کردند. اعلام سال با این مضمون و عنوان در شرایط اقتصادی جهان و ایران برای شروع یک حرکت پویا و همه جانبه تصمیم شایسته ای بود. امروز که نزدیک به سه هفته از اعلام این عنوان گذشته، باید قدری دقیق تر بر ویژگی‌ها و نتایج حاصل از آن نظر کنیم.
به نظر می‌رسد که سال 92 باید از ابعاد مختلف وارد یک نهضت اقتصادی، آن هم با رویکردی حماسی شود اما پایان این حرکت‌ها نباید اتمام سال 92 تلقی شود.
همان طور که نباید سال 92 را سال اتمام حمایت از تولید ملی تقلی کرده و نباید فکر کنیم وظیفه ی خود را در این خصوص به اتمام رسانده ایم. در حقیقت حماسه اقتصادی می‌خواهد اهمیت مسائل و فعالیت‌های اقتصادی را به مدیران، سیاست گذاران و آحاد مردم یادآور شود، لذا شایسته نیست که در عرض یک سال از آن عبور کنیم. حماسه اقتصادی در سال جاری باید به مفهومی ماندگار در ذهن ما تبدیل شود.
اما این مهم از چه طریقی امکان پذیر است و چگونه می‌توان این امر را محقق کرد؟ به نظر می‌رسد برای تحقق حماسه اقتصادی باید همه مردم اعم از بخش خصوصی و دولتی وارد شوند و هر کس در هر جایگاهی که قرار دارد سعی کند تا با افزایش بهره وری به نوعی در تحقق این حماسه اقتصادی سهیم باشد.
البته بخشی از حماسه اقتصادی نیز به از خود گذشتگی اشاره دارد . به این معنی که اگر می‌خواهیم حماسه خلق کنیم باید در سال جاری هزینه‌های اضافی را در هر سطحی کاهش دهیم تا کشور هرچه بیشتر به خود کفایی نزدیک شود.
نکته دیگر در بررسی سال 92 کنار هم قرار گرفتن 2 واژه حماسه و اقتصاد است. در تحلیل لغوی، حماسه به موضوع اقتصاد معنویت می‌بخشد. به این مفهوم که ارزش معنوی فعالیت‌های اقتصادی را به همگان تاکید می‌کند اقتصاد یک عنوان خشک بین المللی و جهاد در ذهن ما یادآور معرف‌های ناب دینی است. در نتیجه اقتصاد با این دیدگاه می‌تواند نتایج خوبی را در بر داشته باشد.
حماسه اقتصادی باید از سر فصل‌های کوتاه وارد متن زندگی مردم می‌شد تا مردم به درستی این مفهوم را درک کنند و بتوانند نقش و وظیفه خود را در قبال چنین هدف بزرگی ایفا کنند. حال آن که این موضوع به دلایل مختلف محقق نشد.
البته شاید بیشترین ملاحظه در موضوع حماسه اقتصادی به بخش رسانه و مراکز اطلاع رسانی مربوط شود که تنها مدت کوتاهی آن هم به صورت سطحی به این بحث پرداختند اما ما انتظار داشتیم رسانه محلی در خراسان رضوی عمیق تر مربوط شود و مردم را با روند روشن گرانه با مفاهیم مدیریت مالی خانوار، پس انداز و سرمایه گذاری آشنا کند .
در پایان بار دیگر تاکید می‌کنم حماسه اقتصادی تنها عنوان یک سال نیست بلکه آمادگی ذهنی و مفهومی بنیادی است که مقام معظم رهبری ضررورت تمرکز بر آن را به همگان یادآور شدند و اگر غیر از این بود عناوین بسیار دیگری در حوزه اقتصادی وجود داشت!
#اقتصاد_مقاومتی #رسانه #فرهنگسازی #تولید #دیپلماسی # سرمایه #سیاست
http://new.itrco.ir/news/7/%D9%85%D8%AA%D9%86-l%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%A9-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D9%87%D9%85%D8%B4%D9%87%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D9%88%D8%B6%D9%88%D8%B9-%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%AF-%D8%A8%D9%87-%D8%B3%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D9%86%D8%A7%D9%85-%D8%AD%D9%85%D8%A7%D8%B3%D9%87-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C/default.aspx

روزنامه همشهری

17. #یادداشت
عنوان سپاس کارآفرین از نامگذاری امسال
برکت وجود بارگاه منور رضوی در ابتدای هر سال مجاوران و زائران حضرت رضا (ع) موفق به دیدار مقام معظم رهبری و دریافت عیدی شنیدن نام سال شوند. امسال نیز همانند سال اخیر رهبرفرزانه انقلاب عیدی مردم به خصوص فعالان اقتصادی را نامگذاری سال حماسه سیاسی حماسه اقتصادی عنایت فرمودند. در سالهای اخیر این نامگذاری‌ها نشان دهنده حمایت مقام معظم رهبری از کار و سرمایه ایرانی است و اثرات فراوانی در جامعه و اقتصاد بر جا گذاشته که از جمله ایجاد ارزش و احترام برای کار کارآفرینی تولید ملی و سرمایه ایرانی با وجود شرایط اقتصادی در کشور بوده است.
همگان به خصوص فعالان اقتصادی به دارند تا قبل ازاین نامگذاری‌ها و حمایت‌های رهبر معظم انقلاب بعضی از آنان که تریبون در اختیار داشتند کارآفرینان را سرمایه داران مرفه می‌خواندند. جو ضد کارآفرینی تولید و سرمایه داری به گونه ای بود که هیچ کس جرات نداشت خود را کارآفرین بنامد بلکه کارآفرین مجبور بودند داشتن سرمایه و کارآفرینی را مخفی کنند تا از نگاه ناآگاه و بعضاحسدآلود در امان بمانند در مواردی نیز جان و سرمایه خود را برداشتند و از کشور خارج شده از کشور در آن سال‌ها بسیار سنگین و سنگین تر از آن مغزهای فرار کرده بود. قرار بود از حماسه اقتصادی و تعطیل‌های بیش از حد بنویسیم چه شد که به گذشته رفتیم؟ آن زمان تمام شد.حال با وجود تمام مشکلات و تحریم‌ها عنایت پروردگار متعال و حمایتهای خوب مقام معظم رهبری باعث شده همان حسودان نیز حداقل به ظاهر نیز حامی سرمایه ایرانی شوند و مغزها و سرمایه‌ها که اطمینان یافته اند در سایه حمایتهایی که مقام معظم رهبری از قوانین کارآفرینی می‌کنند در امان هستند به کشور برگردند. قرار بود در این یادداشت از روزهای اندک کاری در سال حماسه اقتصادی که به اقتصاد کشور لطمه شدید وارد می‌کند بنویسیم.
اما باید ازآن روزهای تلخ بنویسیم تا جوان تر‌ها بدانند آنان که اقتصاد نمیشاختند تریبون در اختیارداشتند چه بر سر اقتصاد کشور آوردند. آنگاه قدر حمایت‌ها و نامگذاری‌ها را بیشتر می‌دانند .حمایت‌ها و نامگذاری‌ها موجب شد همان تلاشگرانی که دیروز از ترس کارآفرینی خود را مخفی می‌کردند امروز با افتخار و صدای بلند خود را کارآفرین بنامند ولوح سپاس بگیرند و در بدترین شرایط تحریم‌ها مغزها و سرمایه‌ها به کشور برگردند و در بدترین شرایط تحریم‌ها و مغزها و سرمایه‌ها به کشور برگردند و در دور زدن تحریم‌ها و تامین ارز به کشور کمک کنند. مینویسیم تا به رهبر انقلاب سپاس گفته باشیم و به گویندگان دیروز بگوییم از شما هم ممنونیم
که قوانین و مقررات مقام معظم رهبری را محترم میشمارید و همچون گذشته تیشه به ریشیه اقتصاد نمی زنید به قلم گفتم (حماسه اقتصادی و تعطیل‌های فراوان موضوع مهمی است که یادداشت دیگری طلب میکند.در این نوشتار من وتو بعنوان کارآفرین کوچک مینویسیم اگر نامگذاری‌ها و حمایتهای مقام معظم رهبری نبودبا مدیریت‌های ناقص و نا منظم اقتصادی داخلی و تحریم‌های گسترده خارجی اقتصاد کشور توان مقاومت نداشت)
#اقتصاد_مقاومتی #ساختارها #تحریم #ارز #کارآفرینی #سیاست #قانون #رانت #سرمایه

http://new.itrco.ir/news/5/%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%B4%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%B5%D8%A7%D8%AD%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DA%A9-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D9%87%D9%85%D8%B4%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%B9%D9%86%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D9%BE%D8%A7%D8%B3-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A2%D9%81%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%D8%A7%D9%85%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D9%85%D8%B3%D8%A7%D9%84-/default.aspx

همشهری

18. ديروز دفاع مقدس، امروز جهاد اقتصادي و توليد ملي / حمايت عملي از توليد ملي و كار و سرمايه ايراني با استفاده از منابع حاصل از تعرفه

سال گذشته با همراهي قلم نوشتن يادداشتهاي ديروز دفاع مقدس، امروز جهاد اقتصادي را با تيتري تحت عنوان « از نامگذاري سال جهاد اقتصادي خوشحال نشدم » ، آغاز كرديم و در چهارده يادداشت كوشش نموديم دلايل عدم خوشحالي كه ريشه در اعتراض به كم توجهي مخاطبان اصلي بخصوص مديران و فعالان اقتصادي به نامگذاري سالهاي قبل داشت بيان كنيم . كه بنظر مي رسد به ســهم اندكي كه براي خودمان قائل بوده و هستيم موفــق نيز بوده ايم .
در سال جهاداقتصادي نيز مخاطبان اصلي كه همان فعالان و مديران اقتصادي كشور بودند آنگونه كه مي بايست براي تحقق جهاداقتصادي انجام وظيفه نكردند، كه دلايل آن در يادداشتهاي قبل توسط قلم اعلام گرديده و من نيز آمادگي دارم به نمايندگي از قلم با هر فرد و تشكل كه خــلاف نظر قلم نظري داشته باشد مناظره كرده و اثبات كنم آنان كه مي بايست و می‌توانستند در جهت تحقق نام گذاري سالهاي گذشته كوشش كنند، بصورت كامل انجام وظيفه نكردند ليكن خوشبختانه مردم همانگونه كه با حضور خود در دفاع مقدس گل كاشتند و پيروزي را براي كشور به ارمغان آوردند سال گذشته نيز در جهت تحقق سال جهاد اقتصادي و اجراي اهداف مقام معظم رهبري بصورت كامل انجام وظيفه كردند كه اوج آن مشاركت وسيع و دشمن شکن در انتخابات مجلس شوراي اسلامي بود مردم حساب نظام را از مشكلات اقتصادي و بيكاريها و مديريتهاي غيرصحيح اقتصادي جدا كردند. تا جهاد اقتصادي كرده باشند قلم در يك نتيجه گيري كلي ضمن قبول انجام كارهاي خوب و بزرگ مردم را پيروز و مديران و فعالان اقتصادي را تجديدي سال جهاد اقتصادي معرفي كرد و اعلام نمود. متاسفانه امسال نيز مشاهده نمي شودآنگونه كه بايد براي تحقق سال (توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني) اقدام عملي و خارج از شعارهاي معمول ، انجام شود. با اين وجود قلم پيشنهاد نمود يادداشت‌ها را به احترام مردم كه پيام‌هاي مقام معظم رهبري را عاشقانه و با جان و دل اجرا نموده و مي نمايند و در سال جاري نيز با عدم خريد كالاي ساخت خارج و خريد توليدات داخلي پيروز سال خواهند بود. تحت عنوان « ديروز دفاع مقدس، امروز جهاد اقتصادي در جهت توليد ملي و كار و سرمايه ايراني » با هدف استفاده از تجارب دوران دفاع مقدس ادامه دهيم. پيشنهاد قلم را قبول كردم و با عدول از تصميم ننوشتن در اين موارد همكاري و همراهي با قلم را پذيرفتم و قرار گذاشتيم در يادداشتها مشكلات توليد و كار و كارگري و سرمايه گذاري داخلي را مطرح و همانگونه كه ذكر شد با بهره گيري از تجارب دوران دفاع مقدس راه حلهاي مورد نظرمان را بيان كنيم . به اميد اينكه مفيد واقع شود به قلم پيشنهاد كردم در اولين يادداشت اشاره اي به موضوع مهم حمايت از توليد داخلي با برقراري تعرفه براي كالاهاي وارداتي داشته باشيم و عنوان يادداشت اول را حمايت عملي از ( توليدملی و کار و سـرمايه ایرانی) انتخاب كنيم .
او پذيرفت و نوشت چند شب قبل معاون وزيرمحترم صنعت، معدن و تجارت اعلام نمود ايران در بين همه كشورهاي جهان بالاترين درصد تعرفه را براي واردات كالا بمنظور حمايت از توليد داخلي دارد و از قول همان معاون محترم در روزنامه‌هاي چهارشنبه 16/01/1391 پيش بيني تعيين تعرفه120درصدي و افزايش تعرفه‌ها براي حمايت از توليد ملي و توليدكنندگان داخلي با لحني افتخارآميز مطرح شده بود. به قلم گفتم آنچه نوشتي نقل يك خبر خوب بودكه واقعيت نيز دارد. هيچ كشوري براي واردات خودرو 100% بلكه با يك محاسبه دقيق130% تعرفه نداشته و نخواهد داشت. لذا معاونت محترم وزير سخن جديدي نگفته است. همه مي دانند ايران بالاترين حمايت تعرفه اي را از توليد داخلي دارد.از او پرسيدم كجاي اين خبر مهم بود و اشكال داشت! كه به آن اشاره كردي شایدمیخواهید از تولیدکنندگان داخلی بخواهی به جهت افزایش تعرفه‌ها سپاسگزار مدیران اقتصادی باشند قلم با عجله نوشت سپاسگزاری لازم نیست همان حمايت از توليد ملي با برقراري تعرفه اشكال است. تعجب كردم! پرسيدم آنچه نوشتي شوخي است؟ قلم نوشت شوخي نيست بلكه خيلي هم جدي می‌نویسم . از قلم توضيح بيشتري خواستم كه نوشت اگر دقت كنيد دولت حجم قابل توجهي درآمد از محل تعرفه به بهانه حمايت از توليد ملي كسب مي كند بدون اينكه حتي يك درصد آنرا به حمايت مستقیم و یا غیر مستقیم از توليد ملي اختصاص دهد، آيا غير از اين است؟ آيا اينگونه برقراري تعرفه حمایت از تولید است.
او اضافه كرد از نظر من اينگونه دريافت تعرفه كه عوايد آن به حمايت از توليد داخلی اختصاص داده نشود مقابله با توليد ملی است. به تعجبم اضافه شد و توضيح بيشتر خواستم. قلم نوشت دولت با دريافت تعرفه از كالاهاي وارداتي باعث افزايش قيمت تمام شده كالاها براي مصرف كننده كه همان توليدكنندگان (كارگران، كارمندان و مديران) بلكه همه مردم كشور هستند میشود و در نتيجه هزينه توليد كالا در داخل كشور افزايش مي یابد.
مثلا اين موضوع سبب مي شود حقوق كارگران کفاف هزينه‌هاي زندگيشان را نكند و درخواست حقوق اضافي از كارفرما داشته باشند که اضافه شدن حقوق قيمت تمام شده توليد داخلي را در مقابل توليد خارجي افزايش مي دهد به تعبير ديگر آنچه را دولت بعنوان تعرفه دريافت مي كند در هزينه توليد داخل سرشكن مي شود بخصوص وقتي كه به بهانه حمايت از توليدات داخلي از مواد اوليه و ماشین آلات تولید تعرفه دريافت مي شود. قلم نوشت اين بخش كوچكي از تاثير منفي دريافت تعرفه با شيوه كنوني است موارد دیگر از جمله تاثير منفي بسيار شديد اين روش در قيمت تمام شده كالاهايي كه بمنظور صادرات توليد مي شود ، باشد براي يادداشت‌هاي بعدي. به قلم گفتم احسنت به اين دقت و توجه ، درست است رويه فعلي دريافت تعرفه اگر چه در ظاهر امر به نفع توليد ملي مي نمايد . ليكن در نهايت به زيان توليد داخلي مي باشد. تعرفه با شيوه فعلي دريافت پول از مردم كه همان توليدكنندگان هستند و واريز آن به درآمد دولت و افزايش قيمت تمام شده كالاهاي داخلي نسبت به توليدات خارجي و « يك دور باطل تحت عنوان حمايت از توليد ملي است». متاسفانه فعالان بخش خصوصي نيز توجهي به موضوع نداشته بلكه از آن حمايت مي كنند. مثلا هيچكس تاكنون نگفته است چرا بايد قيمت خودرو مديران شركت‌های توليدي در داخل ايران دو و نيم برابر قيمت همان نوع خودرو که توسط مديران شركت‌های توليدي در كشورهاي ديگر استفاده می‌شود , باشد بايد در اين خصوص بيشتر مطالعه كرد و نوشت بخصوص اين سئوال را طرح كرد كه تعرفه گيري با روش فعلي از خودروهاي وارداتي تاكنون چه خاصيتي براي توليد خــودرو شخصي و عمومي در داخل كشور داشتـــه است و پرسيد چرا كاميونهاي افغان و ترك50% كرايه كاميونهاي ايراني را درخواست مي كنند. و سئوال كرد رانندگان كاميون در ايران چه گناهي كرده اند كه بايد به بهانه حمايت از توليد داخلي بيش از دو برابر نسبت به رانندگان افغاني پول براي خريد كاميون پرداخت كنند . این اضافه پرداختی‌ها پس از چند دهه چه تاثیر و نفعی برای پائین آمدن قیمت کامیون تولید داخل داشته است ؟. اما خوب است براي مفيد واقع شدن اين يادداشت، پيشنهاداتي نیز داشته باشيم.
قلم اثر گذاشت پيشنهاد زياد است كه در رأس آن چشم پوشي دولت از درآمد تعرفه‌هاي بالا كه با شعار حمايت از توليد وصول مي شود و اختصاص آن به حمايت عملي از توليد ملي با روش‌هاي مختلف از جمله پرداخت بلاعوض و وامهاي طولاني مدت كم بهره و بدون بهره به توليدكنندگان كالاهايي مشابه با شرايط و مقرراتي كه دولت با كمك بخش خصوصي تدوين خواهند کرد,می باشد با اين اقدام مي توان شرايط كاهش هزينه و افزايش كيفيت و درنهايت قدرت رقابت توليد داخل را افزايش داده و اميدوار شد كه پس از چند سال نياز به برقراري تعرفه كه دريافت پول اضافي از مردم است به بهانه حمايت از توليد ملي نباشد. به قلم گفتم بازهم احسنت.
پيشنهاد بسيار خوب و عملي براي حمايت فوري از (توليد ملی و كار و سرمايه ایرانی) مطرح كردي بنظر مي رسد مي خواهي پيشنهادات دیگر را در يادداشتهاي بعدي بنويسیم ليكن در اخبار امشب شنيدم رهبر معظم فرمودند دولت و مجلس بايد اقدام عملي براي حمايت از توليد ملی و کار و سرمايه ایرانی انجام دهند. خوب است توجه مجلس محترم شوراي اسلامي كه رسيدگي به بودجه1391 را شروع نموده به موضوع حمايت عملي از توليد و كار و سرمايه ملي با استفاده از تعرفه‌ها جلب كنيم و از نمايندگان محترم مردم بخواهيم ضمن دقت در اين موضوع و اثرات منفي رويه فعلي تعرفه گيري و واريز عوايد حاصل از آن به درآمدهاي دولت بررسي موضوع را به مركز مطالعات مجلس محول نمايند تا اقدام عملي در جهت فرمايشات مقام معظم رهبري درخصوص (توليد ملي وحمايت عملي از كار و سرمايه ايراني) و ايجاد كار براي همه داشته باشند. و از دولت محترم نيز درخواست كنيم با چشم پوشي از درآمد تعرفه‌هاي بيش از 15% و اختصاص مازاد آن به توليد محصولات مشابه در داخل كشور حمايت عملي از توليد ملي انجام دهند.
قلم كه از نوشته‌هايش راضي به نظر مي رسيد با همان رنگ سرخ هميشه نوشت اما متاسفانه چشمم آب نمي خورد كه اقدام عملي در حمايت از توليد وكار و سرمايه ملي صورت گيرد و امسال نيز همانند سالهاي قبل موضوع با شعار و سخنراني خاتمه مي يابدو نام گذاري مظلوم واقع مي شود . به او گفتم خيلي بدبين نباش اميد است اينگونه كه مي نويسي، نباشد. در سال جهاد اقتصادي اگر چه اقدامات در خور توجهي كه انتظار مقام معظم رهبري و نياز كشور بود توسط مخاطبان اصلي صورت نگرفت ليكن كارهاي بزرگ و خوبي انجام شد.
اگر موافق باشي در پايان اين يادداشت پيشنهادي كه در يادداشتهاي قبلي مطرح و خواسته بودیم دولت مردان و فعالان بخش خصوصي اقدامات عملي خود را در سال جهاد اقتصادي تدوين و به اطلاع مردم برسانند. تا مردم خود قضاوت كنند كه اقدامات انجام شده جهادگونه بوده يا انجام وظايف معمول و در شرايط عادي.
قلم از من خواست در يادداشت بعدي اول عملكرد خودمان در سال جهاد اقتصادي را بنويسم و در جلسات پارلمان بخش خصوصي نيز موضوع تدوين عملكرد بخش خصوصي در سال جهاد اقتصادي را پيگيري كنيم تا درسي باشد براي سال (توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني)
خوشبختانه بخش خصوصي با تمام وجود در مقابل حملات اقتصادي استكبار جهاني ايستادگي كرد و با قبول زيانهاي عظيم و تحمل آن همانند دوران دفاع مقدس جهادگونه انجام وظيفه نموده و عملكرد قابل ارائه دارد . امید است مدیران اقتصادی در دولت نیز اقدامات قابل قبولی برای ارائه داشته باشند.

#ساختارها #اقتصاد_مقاومتی #تولید #کسب_و_کار #تعرفه #خودرو #واردات #قیمت_تمام_شده #سرمایه 3دولت #سیاست
4/2/91
http://www.mccima.com/?id=513

19. #پیام

با سلام
بنده نگرانم
بنده نگران اقتصاد مملكتي هستم كه در آن زاده شدم بزرگ شدم و رشد كردم .
بنده نگران آينده فرزندانم هستم فرزنداني كه بايد در اين كشور زندگي كنند .
متاسفانه به دليل عدم وجود برنامه و چشم انداز درست در اقتصاد كشور نقدينگي طي امسال با رشد ٢٨ درصدي به ١/٣ ميليون ميليارد تومان خواهد رسيد و سال بعد به بالاي ١/٧ ميليون ميليارد تومان.
بنده نگران سودهاي بالايي هستم كه به سپرده گذاران و اوراق بدهي پرداخت ميشود ولي اين سودها در اقتصاد توليد نميشود .
بنده نگران سيستم پولي كشور هستم كه با سرعت بالايي بخاطر اين سودها به ته دره در حال سقوط است . همانطور كه در صورت‌هاي مالي بانكها هويدا و مشخص است تمام بانكها به سمت ورشكستگي در حركت هستند كه نمونه بارز آن را ميتوان در بانك صادرات با زيان ٤ هزار ٧٠٠ ميلياردي مشاهده كرد .
بنده نگران رشد لجام گسيخته از دست رفتن ارزش پولي و رشد تورم هستم در صورت آگاهي عموم مردم از عمق فاجعه ، بنده نگران ورشكستگي مالي و پولي كشور هستم .
بنده نگران خواب مسئولاني هستم كه بيدار نميشوند و خطر را درك نميكنند ، خطري كه ميتواند مشكلات حاد امنيتي و اقتصادي در كشور عزيزمان ايجاد كند .
بنده نگران بازار بدهي هستم كه دولت در بازار سرمايه ايجاد كرده ، هدف از بازار بدهي باز پرداخت بدهي دولت به پيمانكاران ، بانكها ، توليد كنندگان بود ، نه اينكه ١٨٠ درجه چرخش جهت دهند و بدهي‌ها را نه تنها كم نكنند بلكه با اين ابزار بر بدهي دولت بيفزايند .
متاسفانه نگران نظريات اقتصادي هستم كه از طرف تيم اقتصادي دولت از كشور‌هاي ديگر وارد كشور شده ولي آن را بومي سازي نكردن و ابعاد آن را درك نكردن .
به عنوان مثال بارها وزير اقتصاد و ساير تيم اقتصادي گفتن حجم بدهي دولت‌هاي غربي و شرقي نسبت به توليد ناخالص ملي حدود ١٠٠ درصد است ولي در كشور ما حدود ٣٠ الي ٤٠ است است ، ولي به اين نكته توجه نميكنند كه نرخ بهره در اين كشورها بين صفر الي ١ درصد است ولي نرخ سود در ايران حدود ٢٠ و الي بالاتر ميباشد و اين بدهي هزينه كمر شكني بر اقتصاد تحميل ميكند .
بنده نگران ٢٠٠ هزار ميليارد ( يا ٥٠ ميليارد دلار )بهره اي هستم كه سيستم بانكي ما پرداخت ميكند ولي در اقتصاد توليد نميشود و سبب بالا رفتن مطالبات مشكوك الوصول و ورشكستگي نظام پولي كشور ميشود .
بنده نگرانم نگرانم نگرانم چون دلم و قلبم براي كشورم ميتپد ./حمید اعرابی

وبنده نگران پس اندازهای کوچک کارمندان و کارگران وروستائیان بازنشستگان و افراد ضعیف جامعه هستم که یک سال قبل یک دلار داشتند و ان را به قیمت ۳۲۵۰ تومان پول فروختند و در بانک پس انداز کردند تا سود ۲۲ درصدی بگیرند و در پایان یک سال بتوانند حداقل ۱/۲۲ دلار بخرند
اما حال بعد از یک سال با پس انداز و سود سالانه ان فقط می‌توانند هشتاد درصد یک دلار را بخرند یعنی یک سال پولشان را در بانک پس انداز کرده اند تا اصل و سود پولشان را بگیرند و سرمایه خود را اضافه کنند .
بانک نیز همان پول را به تسهیلات بگیران وام داده است تا سود بگیرد و اصل و سود پس انداز گذاران را بدهد و کارمزدی هم برای خودش بردارد .
اکنون اتفاق عجیب افتاده ، پس انداز گذاران بیچاره بیست درصد از ارزش پول سال قبل خود را از دست داده اند وبانک‌ها نیز بخش زیادی ازاصل و سود تسهیلات داده شده را به دلیل باز پس ندادن از دست داده و در حال نابودی است .
پیدا کنیم منافع به جیب کدام طرف رفته است.
#موسسات #بانک #روستا #شفافیت #ساختارها #بانک #دولت #سرمایه

20. رئیس کانون کارآفرینان برتر استان خراسان‌رضوی:
اخراج کارگران مهمترین معضل اقتصاد خصوصی خراسان‌رضوی است‌
رئیس کانون کارآفرینان برتر استان خراسان‌رضوی گفت: بیکاری و اخراج کارگران مهمترین معضل بخش خصوصی اقتصاد خراسان‌رضوی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، محمد‌حسین روشنک ظهر امروز در نشست خبری هفته جهانی کارآفرینی در محل اداره کار استان خراسان‌رضوی اظهار داشت: کارآفرینی باید در روستاها صورت بگیرد تا از مهاجرت روستائیان به شهر جلوگیری شود. وی تصریح کرد: فعالیت در حاشیه شهر سبب ایجاد انگیزه در روستانشینان برای مهاجرت به شهرها می‌شود و باید به کارآفرینی در روستاها توجه شود تا مهاجرت معکوس صورت بگیرد.
رئیس کانون کارآفرینان برتر استان خراسان‌رضوی گفت: باید اشتغال و رفاه را به روستاها ببریم تا از مهاجرت جلوگیری شود، با بیان کلمه کارآفرینی ذهن‌ها به سمت کارخانه‌ها می‌رود اما این موضوع حوزه وسیعی از جمله در تجارت، معدن، کشاورزی، گردشگری وغیره دارد. روشنک بیان کرد: اقتصاد خراسان‌رضوی خصوصی است و مشکلی که در این اقتصاد رخ می‌دهد بیکاری کارگران است در حالی که در بخش دولتی اخراج کارگران را نداریم.
وی با بیان این که بعد از برجام به تدریج فضای کسب و کار رو به بهبود است، خاطرنشان کرد: در فعالیت‌های اقتصادی، رونق اقتصادی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از دیگر مشکلات در بخش اقتصادی استان، زیاد بودن قیمت تمام شده است که میزان آن با قدرت خرید مردم برابری نمی‌کند. روشنک اظهار داشت: مشهد، زیارتی و گردشگری است و اقدمات خوبی را برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی انجام داده‌ایم و استان ما فضای امنی برای فعالیت سرمایه‌گذاران است.
#کارآفرینی #قیمت_تمام_شده #زیارت #گردشگری #بیکاری #کسب_و_کار #سرمایه #دیپلماسی
24/8/95 – تسنیم
://www.tasnimnews.com/fa/news/1395/08/24/1240556/%D8%A7%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%AC-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%85%D9%87%D9%85%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%85%D8%B9%D8%B6%D9%84-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D8%AE%D8%B5%D9%88%D8%B5%DB%8C-%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%B6%D9%88%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

21. رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی:
کارآفرینی در حوزه‌های کردشگری و زیارتی مشهد، ضامن بهبود فضای کسب و کار است
رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی گفت: برای رونق کسب‌وکار باید موقعیت‌های اقتصادی شهر را به‌درستی درک کنیم اگر کارآفرینی در مشهد را در حوزه‌های گردشگری و زیارتی نادیده بگیریم نمی‌توانیم فضای کسب‌وکار مناسبی داشته باشیم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پرستوها، محمدحسین روشنک رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی در نشست خبری هفته کارآفرینی اظهار داشت: مشکلات کارآفرینی خراسان رضوی جدا از سایر استان‌های کشور نیست اما شرایط کارآفرینی در خراسان رضوی با سایر استان‌های کشور متفاوت است زیرا ۹۵ درصد صنایع را بخش خصوصی تشکیل می‌دهد.
وی ادامه داد: دیوارهای تعرفه در کشور بسیار بالاست اما بااین‌حال شاهد هستید به علت بالا بودن هزینه‌های تولید بازهم قاچاق و واردات برای برخی سود دارد به همین میزان صادرات هم سخت‌تر شده است.
رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی ادامه داد: در کشور اصل کمک به رونق اقتصادی است، به‌تنهایی ستاد تشکیل دادن مشکل فروش و رونق اقتصادی را ایجاد نمی‌کند.روشنک با تأکید بر اینکه مشهد شهری زیارتی و گردشگری است، افزود: برای رونق کسب‌وکار باید موقعیت‌های اقتصادی شهر را به‌درستی درک کنیم، اگر کارآفرینی در مشهد را در حوزه‌های گردشگری و زیارتی نادیده بگیریم نمی‌توانیم فضای کسب‌وکار مناسبی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: رویکرد مدیریت خراسان رضوی به سمت امنیت سرمایه‌گذاری بوده و امتیازاتی همچون تسریع در اخذ پروانه کار، اقامت و بیمه برای جذب سرمایه‌گذاری انجام می‌دهیم.
رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی با اشاره به حاشیه‌نشینی حاصل از کبود آب کشاورزی، خاطرنشان کرد: برای کاهش مشکل حاشیه‌نشینی تنها مسیر ممکن تقویت کارآفرینی در روستاها بوده و ساماندهی حاشیه شهر تنها مسکن است و درمان نیست. وی تأکید کرد: کارآفرینی متأسفانه امروز محدود به ساختمان و صنعت شده ، درحالی‌که کارآفرینی حوزه وسیعی را شامل می‌شود اما سهم کارآفرینی به‌کل اشتغال کم است.
روشنک عنوان داشت: اکثریت بخش خصوصی در صنعت خراسان رضوی یک فرصت است و هزینه اشتغال کمتری هم دارد اما از پشتیبانی‌های دولتی در این حوزه خبری نیست.وی با اشاره بر اینکه ۴۶۰ میلیون دلار در سال ۹۴ سرمایه خارجی جذب‌شده است، بیان داشت: عدم سرمایه‌گذاری در طرح‌های نوآور، عدم استقبال از طرح‌های نوآورانه و بازار محور، عدم جذب فناوری و تکنولوژی‌های روز دنیا و نداشتن امتیازات رقابتی از مشکلات عمده گریبان گیر کارآفرینی در خراسان رضوی است.
#کارآفرینی #کسب_و_کار #اشتغال #ساختارها #دولت #کشاورزی #گردشگری #قاچاق #واردات #سرمایه #بیمه

24/8/1395 – شبکه اطلاع رسانی راه دانا
http://dana.ir/950398

http://www.dana.ir/news/950398.html/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A2%D9%81%D8%B1%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AD%D9%88%D8%B2%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%D9%88-%D8%B2%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D8%AA%DB%8C-%D9%85%D8%B4%D9%87%D8%AF–%D8%B6%D8%A7%D9%85%D9%86-%D8%A8%D9%87%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D9%81%D8%B6%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D8%B3%D8%A8-%D9%88-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

22. * رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی:
سرمایه‌گذاری ناچیز دولت برای اشتغال در خراسان
محمدحسین روشنک، رئیس کانون کارآفرینان خراسان‌رضوی در جلسه هفته جهانی کارآفرینی، در ادامه و در تکمیل پاسخ به این سوال، گفت: کارآفرینی در بخش‌های گوناگونی نظیر گردشگری، ساخت‌وساز، اصناف، آموزش و دیگرموارد است که در همه این حوزه‌ها فرد می‌تواند به‌عنوان یک کارآفرین نقش موثری داشته باشد.
رئیس کانون کارآفرینان خراسان‌رضوی افزود: اما اگر بخواهیم سهمی برای حوزه کارآفرینی صنعت استان در حوزه اشتغال داشته باشیم، باید عنوان کنیم که در این حوزه، کارآفرینان سهم درخور‌توجهی ندارند و سهم آنان برای اشتغال ناچیز است.
وی در ادامه با اشاره به آنکه اقتصاد استان را اقتصاد بخش خصوصی به خود اختصاص داده است، متذکر شد: اقتصاد بخش خصوصی در مواردی نعمت و در مواردی تهدید است که درمورد نعمت می‌توان به این نکته اشاره کرد که اقتصاد استان وابسته به بودجه‌های دولتی نیست.
به‌گفته رئیس کانون کارآفرینان استان، اما همین اقتصاد بخش خصوصی در مواردی تهدید محسوب می‌شود؛ آن‌هم به‌دلیل آنکه اگر بخش خصوصی با مشکلات مالی مواجه شود و نتواند این مشکلات را برطرف کند، ناگزیر است واحد خود را تعطیل کند که همین‌مسئله می‌تواند در آمار بیکاری استان تاثیرگذار باشد.
رئیس کانون کارآفرینان خراسان‌رضوی همچنین به هزینه ایجاد اشتغال و سرمایه‌گذاری‌های لازم برای ایجاد اشتغال ازسوی دولت در استان اشاره کرد و افزود: دولت در خراسان‌رضوی برای ایجاد اشتغال سرمایه‌گذاری چندانی نداشته است و به‌همین‌دلیل در استان خراسان‌رضوی واحدهای دولتی بزرگ وجود ندارد و ازسوی‌دیگر هزینه ایجاد اشتغال در خراسان‌رضوی نسبت به سایر شهرها کمتر است.
روشنک با ذکر مصداقی در این حوزه این‌گونه ادامه داد: اگر مقایسه‌ای میان شهرهایی مانند بوشهر و مشهد داشته باشیم، باید عنوان کنیم برای ایجاد یک شغل در مشهد یک‌دهم بوشهر هزینه می‌شود و هم‌اکنون با ۵٠میلیون تومان می‌توان برای یک فرد در استان و مشهد شغل ایجاد کرد؛ این درحالی است که در سایر شهرها با رقم‌های کلان‌تری برای یک فرد شغل ایجاد می‌شود.
#کارآفرینی #اشتغال #ساختارها #خصوصی#دولت #سرمایه
28/5/1395 – روزنامه شهرآراء
http://www.shahraraonline.ir/shahrara/page,1395,8,25,4,04.html

23. ضرورت کارآفرینی
امروز ما به کارآفرین پروری نیاز داریم به این معنا که برای کاهش نرخ بیکاری و مشکلات موجود اقتصادی نیاز به جامعه ای کارآفرین داریم و در همین راستا باید با حمایت از بخش خصوصی و توجه به ظرفیت‌های مغفول جامعه از کارآفرینان حمایت ویژه شود.
با مشاهده قشر جوان تحصیلکرده ای که می‌خواهند وارد بازار کار شوند به خوبی می‌توان دید که تحصیلات آکادمیک صرف برای فرد اشتغال ایجاد نمی کند چون نیازهای جامعه به درستی در مراکز آموزش عالی به دانشجویان آموزش داده نمی شود و این موضوع را می‌توان یکی از دلایل بیکاری جوانان تحصیلکرده دانست بنابراین پیشنهاد می‌کنم نظام آموزشی در شرایط فعلی در جهت کارآفرینی حرکت کند.
یکی از چالش‌های مهم امروز کشور سرمایه‌هایی است که در بخش حاشیه نشینی صرف می‌شود، متاسفانه در حال حاضر با حجم زیادی از حاشیه نشینی در کلانشهرها مواجه هستیم که اکثر این افراد با هدف بهبود شرایط زندگی و اشتغال به حاشیه شهرها مهاجرت کرده اند در صورتی که با کمی توجه به اقتصاد روستایی می‌توان معضل حاشیه نشینی را برطرف کرد و بنده راهکار حل این معضل بزرگ را کارآفرینی در روستاها و شهرهای کوچک می‌دانم.
برخی افراد کارآفرینی را تنها در کارخانه داری می‌بینند اما باید توجه داشت که حوزه کارآفرینی نباید محدود به صنعت و کارخانه‌داری شود و کشاورزی، تجارت، خدمات، آموزش و… همگی حوزه کارآفرینی را تشکیل می‌دهند و هر فردی که حتی در کارگاه‌های کوچک اشتغال‌زایی کرده، فرهنگ کارآفرینی را دنبال می‌کند.
کارآفرینان مشابه ملکه زنبور عسل هستند به این معنا که با وجود ملکه در یک کندو، تعداد زیادی زنبور عسل به کار مشغول می‌شوند و نقش کارآفرین در سیستم تولید دقیقا مانند ملکه زنبورعسل است.
اگر بتوانیم به تعداد بنگاه‌های موفق بخش خصوصی کارآفرینان موفق اضافه کنمد هم بیکاری را از بین برده‌ایم و هم مشکلات ناشی از آن را حذف کرده‌ایم.
به فردی می‌گوییم کارآفرین موفق که دارای شفافیت در حوزه کسب و کار خود باشد و از سوی دیگر قبول اجرای تعهداتش را در سرلوحه کار خود قرار دهد.
#کارآفرینی #ساختارها #بیکاری #روستا #تولید #شاتغال #کسب-و-کار #سرمایه #فرهنگسازی

24. موانع تحقق اقتصاد مقاومتی چیست؟
اقتصاد مقاومتی معمولاً در رویارویی و تقابل با اقتصاد وابسته و مصرف کننده یک کشور قرارمی‌گیرد که منفعل نیست و در مقابل اهداف اقتصادی سلطه، ایستادگی نموده و سعی درتغییر ساختارهای اقتصادی موجود و بومی سازی آن بر اساس جهان بینی و اهداف دارد.
نخستین مرتبه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در سال 92 توسط رهبر معظم انقلاب مطرح شد و طی چند سال اخیر شاهد این موضوع بوده‌ایم که این شعار هرساله برای نام‌گذاری سال‌ها به نحوی مورد استفاده قرار گرفته است اما تغییری در رفتار برخی مسولین به وجود نیامده است.تکرار مجدد این شعار در سال جاری با عنوان اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل و بیان لفظ اقدام در کنار آن نشانگر ضرورت اجرای آن در کشور است زیرا تاکنون بیش از آنکه شاهد اجرایی شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در کشور باشیم شاهد شعارهای گوناگون در این مورد بوده‌ایم.
به گزارش روابط عمومی اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی به نقل از ایسنا، لازمه اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی وجود بنگاه‌های اقتصادی خود مقاوم است به طوری که باور به اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برای شکوفا شدن اقتصاد کشور باید در بخش خصوصی، بدنه دولت، حاکمیت کشور و تمامی ارگان‌های قدرتمند نظام شکل گیرد و با تشکیل چنین بنگاه‌های اقتصادی خود مقاوم تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی امکان پذیر شود.
بنگاه‌های اقتصادی غیرشفاف مانع تحقق اقتصاد مقاومتی
محمد حسین روشنک، رئیس اتحادیه صادر کنندگان خراسان رضوی از وجود بنگاه‌های اقتصادی با فعالیت‌های غیرشفاف در کشور خبر می‌دهد و می‌گوید: حمایت تعرفه‌ای شفافیت صد درصدی به همراه ندارد و در شرایطی که بنگاه‌های اقتصادی غیرشفاف فعالیت کنند به هیچ عنوان به اقتصاد مقاومتی نخواهیم رسید.
وی در خصوص یاری و کمک رسانی به بنگاه‌های اقتصادی، بیان می‌کند: 85 درصد بنگاه‌های اقتصادی که در بخش شبه دولتی فعالیت می‌کنند به طور مکرر از کمک‌های دولت برخوردار می‌شوند درحالیکه بنگاه‌های اقتصادی بخش خصوصی زمانی که مشکل مالی داشته باشند با ورشکستگی روبه‌رو می‌شوند و کسی برای کمک به این بنگاه‌ها اقدامی انجام نمی‌دهد.
وی با بیان اینکه برای مقاوم سازی اقتصاد باید اصل 44 قانون اساسی را اجرا کنیم و این اصل زمانی اجرایی می‌شود که سرمایه‌گذاری‌ها بر اساس قانون جمهوری اسلامی ایران انجام شو، تصریح می‌کند: اقتصاد مقاومتی باید از درون تک‌تک بنگاه‌های اقتصادی و سازمان‌ها و نهاد‌های دولتی که در حوزه اقتصاد فعالیت می‌کنند، به وجود بیاید. این اقتصاد باید از درون خانواده‌ها شکل بگیرد بدین صورت که خانواده‌ها با خرید کالاهای ایرانی با کیفیت و خرده گرفتن به کالاهای گران و بی‌کیفیت موجب بهبودی هرچه بیشتر تولیدات داخلی و در نتیجه تحقق اقتصاد مقاومتی شوند.
رئیس اتحادیه صادر کنندگان خراسان رضوی با اشاره به نبود بنگاه‌های اقتصادی پویا، اظهار می‌کند: تا زمانیکه بنگاه‌های اقتصادی پویا، شفاف، قوی و بدون کمک گرفتن از دولت به وجود نیاید اقتصاد مقاومتی شکل نمی‌گیرد. باید دید در چه کالاهایی مزیت تولید داریم که علاوه بر تامین مصرف داخلی بتوانیم این کالاها را صادر کنیم علاوه براین در بعضی کالاها نباید سرمایه‌گذاری انجام شود زیرا تولید آن‌ها جز مزیت‌های اقتصادی به حساب نمی‌آید.
سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در حد شعار باقی مانده‎اند
وی با اشاره به اینکه دولت و بخش خصوصی هیچ کدام به صورت جدی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را سرلوحه کار خود قرار نداده‌اند، عنوان می‌کند: باید در جهت عمل کردن به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اقدام کنیم زیرا مطمئناً دنیا به ایران اجازه نمی‌دهد اقتصادی بیرونی مانند بعضی از کشورهای حوزه خلیج فارس برای خود داشته باشد زیرا چنین کشورهایی شعبه‌ای از کشورهای بزرگ غربی محسوب می‌شوند و نداشتن استقلال اقتصادی برای آن‌ها مشکلی به وجود نمی‌آورد.
روشنک از لزوم تشکیل ستاد پشتیبانی اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور و استان‌ها خبرمی‌دهد و می‌گوید: زمانیکه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در فرمایشات رهبری بیان شد درخواست تشکیل این ستاد را کردم اما متاسفانه نسبت به تشکیل آن هیچ اقدامی شکل نگرفت. این ستاد باید همانند ستاد پشتیبانی جنگ از اختیارات لازم برخوردار شود تا بتواند این سیاست‌ها را در اقتصاد کشور اجرایی کند اما شاهد این موضوع هستیم که از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی حمایت لازم به عمل نیامده است.
وی با بیان اینکه کشورهایی مانند ایران زمانی در اقتصاد موفق می‌شوند که نگاهی درون‌زا به اقتصاد داشته باشند، خاطرنشان می‌کند: اقتصاد درون‌زا با نگاه به بیرون و استفاده از کمک‌های بیرونی برای تحقق اقتصاد درونی لازمه ایجاد اقتصاد مقاومتی است همچنین باید بخش‌های مختلف اقتصادی رصد شود و هرکدام که با اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دچار مشکل می‌شوند، شناسایی شود.
رئیس اتحادیه صادر کنندگان خراسان رضوی ادامه می‌دهد: یکی از بخش‌هایی که ممکن است با اجرای این سیاست‌ها مخالفتی داشته باشند افرادی را شامل می‌شوند که با اصل 44 قانون اساسی مبنی بر خصوصی سازی مشکل دارند که در عمل این مخالفت‌های خود را ابراز می‌کنند.
وی در خصوص اینکه چرا اصل 44 قانون اساسی مبنی بر خصوصی سازی به درستی در کشور اجرا نشده است، عنوان می‌کند: بدنه دولت در ایران اجازه نمی‌دهد یک نفر چنان قدرتمند و ثروتمند شود که برای مثال خودروسازی، مخابرات و… را بخرد و بدین شکل از اجرای مناسب و درست اصل 44 قانون اساسی جلوگیری می‌کنیم و در حال حاضر خصوصی سازی صرفا در حد شعار و حرف باقی مانده است.
روشنک با بیان اینکه فضای رسانه‌ای سهواً ضد سیاست‌های اقتصاد مقاومتی عمل می‌کند، اظهار می‌کند: زمانی که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برای نخستین بار در دولت گذشته بیان شد، اجرایی نشدند و در حال حاضر نیز اجرایی کردن آن‌ها سخت‌تر شده است اما باید گفت اجرای این سیاست‌ها اگر همراه با یک باور عمومی باشد، با مشکل روبه‌رو نخواهد شد.
#اقتصاد_مقاومتی #تعرفه #ساختارها #تولید #دیپلماسی #خصولتی #دولت #سیاست 3خصوصی #رانت #شفافیت #سرمایه

13/1/95 – ایسنا
http://khorasan.isna.ir/Default.aspx?NSID=5&SSLID=46&NID=92226

25. #یادداشت
بی‎مهری وزارت صنعت به طرح «تولید بدون کارخانه»
چند روزی است که قلم می‌خواهد از ایده‌ای که سال‌ها قبل تحت عنوان «تولید بدون کارخانه» در جامعه اقتصادی مطرح کردم و سرنوشت آن بنویسد اما سرخوردگی و دلشکستگی از کم توجهی وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت و بعضی از معاونان و مشاوران ایشان که نشانه عدم درک آن‌ها از نقشی که این طرح می‌تواند در حوزه تولید تجارت داشته باشد باعث شده بود یارای همراهی با قلم را از من بگیرد.
اما برگزاری جلسه کمیته ماده 76 به خواست انجمن مدیران در خصوص پیگیری اجرای ایده و طرح تولید بدون کارخانه که سال‌ها قبل توسط این‎جانب مطرح و در آن زمان مورد تایید جامعه اقتصادی بخش تولید و تجارت خصوصی و دولتی استان قرار گرفت و در سفر استانی هیأت دولت به خراسان رضوی به عنوان یکی از مصوبات سفر تایید و مقرر شد اولین پروانه تولید بدون کارخانه برای شرکت ایمان تجارت روشن که از سال‎ها قبل اجرای طرح را با تولید کالای صادراتی با برند خزر در قالب بدون کارخانه شروع کرده بود صادر شود از یک طرف و پیگیری خوب خبرنگار محترم روزنامه دنیای اقتصاد از طرف دیگر باعث شد نوشتن ممکن شود.
پس از سال‎ها پرونده تولید بدون کارخانه، درخواستی برگرفته از یک ایده توسط سازمان‎های مسئول در استان خراسان تکمیل و به وزارت صنعت و معدن و تجارت برای تایید و ابلاغ آیین‏‎نامه‎های مربوط ارسال شد که در وزارتخانه نیز کامل و قرار بود در روزهای پایانی دولت دهم اولین پروانه تولید بدون کارخانه صادر شود؛ البته پس از مطرح شدن این ایده تعداد قابل توجهی درخواست از جای جای ایران اسلامی نیز به وزارتخانه ارائه شده بود و قرار بود به تدریج و بر اساس آیین‏نامه‎ای که همان زمان تدوین شده بود، پروانه تولید صادر شود.
با تغییر دولت و شروع کار جناب آقای نعمت‎زاده در وزارت صنعت، معدن و تجارت صدور پروانه متوقف شد تا آیین‌نامه و دستورالعمل‎ها کامل شود اما از آن زمان با وجود پیگیری مداوم اینجانب به عنوان مطرح‎کننده ایده و متقاضی دریافت پروانه تولید بدون کارخانه «برندینگ» تکمیل آیین‎نامه ادامه دارد تا قدرت و سرعت مدیریت اقتصادی کشور در تصمیم‎گیری نمایان شود.
طرح تولید بدون کارخانه «برندینگ» چه زمانی و چرا مطرح شد؟
آیا این ایده برای اولین بار در دنیا مطرح و برای صاحبان برند‌های معروف ناشناخته بوده است؟
یا اینکه از ده‌ها سال قبل ظرفیت خالی کارخانجات موجود دنیای صنعتی پیشرفته با تولید بدون کارخانه پر شده و هر روز گسترش پیدا کرده و می‎کند؟ بله برندهای معروف دنیا که در بازار ایران نیز جایگاه ویژه دارند از ده‌ها سال قبل بر اساس تولید بدون کارخانه پایه‌ریزی شده است.
در ایران که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به سوی صنعتی شدن گام بر می‌داشت، به دلیل سهمیه‎ای و کوپنی بودن کالاهای تولیدی و نبود صادرات و برند نیازی به این حوزه از فعالیت اقتصادی احساس نشده بود.
لیکن با پایان تجارت کوپنی و شروع صادرات جای خالی برند و تولید بدون کارخانه در کشور برای کسانی که در تجارت خارجی به ویژه صادرات به خوبی احساس شد.
همین احساس نیاز بود که اولین بار موضوع برند به ویژه برند صادراتی و ایجاد واحد و نشریه برند را در اتحادیه صادرکنندگان خراسان مطرح و راه‌اندازی کردیم و برای تکمیل و پشتیبانی از برند طرح تولید بدون کارخانه «برندینگ» به گونه بومی‌سازی شده ارائه شد.
ایده تولید بدون کارخانه چه می‌گوید و چرا مطرح شده است؛ اولین هدف این طرح جلوگیری از گسترش بی‌رویه سرمایه‌گذاری‌های تکراری ثابت برای ایجاد صنایعی که قبلا ایجاد شده و درصد کمی از ظرفیت آن‌ها استفاده می‌شود، بوده است تا از سرمایه‌های به زمین چسبیده به خوبی بهره‎برداری شود و سرمایه‎های تجارت را در حوزه تولید فعال کند؛ این طرح می‌گوید چرا باید با وجود ده‎ها کارخانه استحصال و تسویه روغن نباتی که با درصد کمی ظرفیت فعال هستند، یک صاحب برند برای ایجاد کارخانه جدید وارد میدان شود؟ چرا نباید صاحب برند و تاجر فعال در حوزه روغن نباتی از سرمایه‎گذاری‎های به زمین چسبیده موجود با یک قرارداد با صاحبان آن صنایع نتواند از توان خالی برای تولید کالای مورد نیاز بازار و برند خود بهره‌برداری کند؟ آیا اجرای این ایده از گسترش سرمایه‎گذاری‎های ثابت کم بهره خودداری و جلوگیری نمی‌کند.
آیا اجرای این طرح باعث نمی‎شود بازرگانان صاحب سرمایه و برند، کالایی تولید کنند که بازار فروش داخلی و خارجی آن را در اختیار داشته و از کیفیت و قیمت کالای با برند خود حمایت کنند؟
یقینا کمترین حاصل اجرای طرح تولید بدون کارخانه:
– جلوگیری از ایجاد انگیزه سرمایه‎گذاری‎های ‌ثابت تکراری برای صنایعی که دارای ظرفیت خالی هستند
– ورود سرمایه‎های جاری تجاری به بخش تولید ایجاد شده
– حمایت از ایجاد و گسترش برند تجاری داخلی و صادراتی
– حمایت و مراقبت از کیفیت و قیمت رقابت‎پذیری کالاهای تولیدی قابل عرضه در بازار داخل و صادرات خواهد بود
اینکه با وجود نتایج واضح و غیر قابل انکار توسعه‎ای قابل پیش‎بینی این طرح، چرا صدور پروانه تولید بدون کارخانه در دوران وزارت جناب آقای نعمت‎زاده با کندی و بی‏تفاوتی مواجه شده قابل تأمل است؛ استادی با تجربه از فعالان اقتصادی می‌گفت شاید چون ایده در خراسان و توسط یک فعال بخش خصوصی پیشنهاد شده و از پشتیبانی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان به ویژه سرکار خانم علیرضایی برخوردار بوده از طرف مرکزنشینان دولتی با کم‌مهری مواجه شده است.

#تولید_بدون_کارخانه #برند #ساختارها #صادرات #تشکل‌ها #دولت #سیاست #تولید #اشتغال #سرمایه #قیمت_تمام_شده

روزنامه اقتصاد شرق 18/11/95

http://easteconomy.ir/news/displayNews/?id=1736&title=%D8%A8%DB%8C%E2%80%8E%D9%85%D9%87%D8%B1%DB%8C%20%D9%88%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%AA%20%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%20%D8%A8%D9%87%20%D8%B7%D8%B1%D8%AD%20%C2%AB%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF%20%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87%C2%BB

26. برگزاری دومین همایش «برندینگ، مشتری‌مداری و حضور در بازارهای جهانی» در مشهد:
کاهش اتلاف سرمایه‌گذاری با تولید بدون کارخانه
عضوهیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد:
افزایش حجم صادرات کشور، با تولید بدون کارخانه
محمدحسین روشنک، عضوهیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران نیز تولید بدون کارخانه را راهی برای استفاده بهینه از ظرفیت‌های واحدهای تولیدی کشور عنوان می‌کند و می‌گوید: هم‌اکنون در صنایع مختلف با اشباع واحدهای تولیدی مواجه هستیم، مسئله‌ای که باعث شده تا بسیاری از این واحدها با کمتر از 50 درصد ظرفیت خود فعالیت کنند.
وی می‌افزاید: از طرفی در این بین با واحدهایی مواجه هستیم که به دلیل اینکه نام آن‌ها تبدیل به برند شده‌است، تقاضا برای محصولات آن‌ها بیشتر از حجم تولیداتشان است، به طوری که اگر می‌خواهند جواب‌گوی بازار باشند باید اقدام به توسعه خطوط تولید خود کنند.
روشنک در ادامه می‌گوید: در چنین شرایطی تجار و تولیدکنندگانی که دارای برند هستند، می‌توانند بدون سرمایه‌گذاری جدید و با عقد قرارداد با کارخانه‌هایی دیگر، محصولات کارخانه خود را با استفاده از ظرفیت آن کارخانه‌هاتولیدکنند.
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی تصریح می‌کند: این اقدام باعث می‌شود تا ظرفیت‌های واحدهای تولیدی هم کانون که بدون استفاده مانده‌اند، فعال شده و بسترهای لازم برای اشتغال صدها نفر فراهم شود.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی با بیان اینکه تولید بدون کارخانه می‌تواند باعث افزایش حجم صادرات کشور شود، می‌گوید: در سفری که 20 سال قبل به چین داشتم به خوبی دیدم که چگونه چینی‌ها از تولید بدون کارخانه برای افزایش صادرات خود استفاده می‌کنند، در همان موقع این سوال برای من به وجود آمد که چرا ایرانی‌ها با این همه ظرفیتی که در تولید محصولات مختلف دارند به سمت تولید بدون کارخانه نمی‌روند؟
وی با تاکید براینکه هم‌اکنون کشورهای آسیای میانه به شدت متقاضی محصولات غذایی خراسان رضوی هستند، می‌گوید: این امر می‌تواند تبدیل به فرصتی شود تا با سرمایه‌گذاری در حوزه تولید بدون کارخانه، صادرات استان به این کشورها را افزایش دهیم.

#تولید_بدون_کارخانه #صادرات #تولید #ساختارها #سرمایه #برند #میانه

منبع:
روزنامه دنیای اقتصاد
25/6/1393
://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D9%88%DB%8C%DA%98%D9%87-%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-63/3274075-%DA%A9%D8%A7%D9%87%D8%B4-%D8%A7%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%81-%D8%B3%D8%B1%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%87-%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87

27. بررسی صمت از حضور ۱۰ رایزن خارجی در استان خراسان رضوی نشان داد
تحقق توسعه صادرات با رایزنی خارجی
حضور رایزنان تجاری ۱۰ کشور خارجی در مهد طلای سرخ، استان خراسان رضوی فرصتی ایجاد کرده تا توانمندی و ظرفیت‌های موجود در این استان به کشورهای هدف مورد نظر ارسال شود تا زمینه‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذاری و مشارکت در تولید، ورود فناوری‌های روز دنیا و همچنین ماشین‌آلات مورد استفاده در واحدهای تولیدی را فراهم کند.
البته حضور این رایزنان به گفته مسئولان امر در شرایطی برای استان از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد بود که تحریم‌ها برداشته شود و هیات‌های تجاری، فعالان بازرگانی و تجاری کشورها در برنامه‌های تولیدی و بازرگانی استان حضوری فعال داشته باشند که این امر می‌تواند علاوه بر جذب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در واحدهای تولیدی و صنعتی، تولید بیشتر، توسعه صادرات و به دنبال آن رونق اقتصادی و اشتغال پایدار را به همراه داشته باشد.
افزایش حضور فعالان اقتصادی با برداشته شدن تحریم‌ها
رییس کمیسیون بازرگانی اتاق بازرگانی استان خراسان رضوی در گفت‌وگو با صمت با بیان اینکه تا زمانی که توافق‌های بعد از برجام به مرحله اجرا نرسد در زمینه سرمایه‌گذاری و تولید کاری از پیش نمی‌رود، اظهار می‌کند: تا هنگامی که توافقات نهایی به انجام نرسد و تحریم‌ها برداشته نشود، رفت‌وآمد رایزنان و هیات‌های تجاری خارجی و داخلی، هیچ تاثیری در جذب سرمایه‌گذاری و ورود فناوری به ایران نخواهد داشت.
محمدحسین روشنک با اشاره به اینکه در صورتی که روند اجرای برجام به سرانجام برسد و تحریم‌ها برداشته شود، می‌تواند تاثیر فراوانی بر رونق سرمایه‌گذاری در استان و کشور داشته باشد، می‌افزاید: برداشته شدن تحریم‌ها در روند رو به رشد رفت‌وآمدهای تجاری، اقتصادی و بازرگانی در استان خراسان جنوبی و کشور نقش بسزایی خواهد داشت. این فعال اقتصادی با اشاره به نقش برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی در توسعه و بهبود روابط تجاری کشورها اظهار می‌کند: برپایی این نمایشگاه‌ها در کشور و حضور ایران در نمایشگاه‌های بین‌المللی به منظور آشنایی با آخرین دستاوردهای تولیدی دنیا و ارائه دستاوردهای استان و کشور می‌تواند زمینه‌ساز توسعه روابط بیشتر تجاری با کشورهای هدف شود.
وی در ادامه می‌گوید: استان خراسان رضوی با توجه به توانمندی‌های مختلف در بخش‌های صنعت، معدن و کشاورزی و با توجه به فعالیت واحدهای تولیدی می‌تواند محل امنی برای سرمایه سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به شمار رود و حضور رایزنان اقتصادی در استان می‌تواند روند شناساندن این توانمندی‌ها را تسریع کند.
#دیپلماسی #تحریم #کشاورزی #برجام #سرمایه
20/8/94
://www.smtnews.ir/states/15032-%D8%AA%D8%AD%D9%82%D9%82-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%A7-%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B2%D9%86%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%DB%8C.html

28. عمان، مشتری جدید محصولات خراسان رضوی
توسعه اقتصادی در عصر جدید بدون توجه به مقوله صادرات ممکن نیست. تمام اقتصادهای پیشرفته مهم‌ترین دستاوردهای خود را با راهبرد درون‌زایی و برون‌نگری به‌دست آورده‌اند.
خلق ارزش افزوده، ایجاد اشتغال و دستیابی به نرخ‌های بالا و پایدار رشد اقتصادی زمانی ممکن می‌شود که بنگاه‌های ما بتوانند با کالاهای خود بازارهای جهانی را به تسخیر درآورند.
چنین راهبردی در اقتصادهای در مسیر توسعه‌ای همچون ایران، نه تنها یک الگوی منطقی که ضرورتی غیرقابل اجتناب است، به‌ویژه اینکه امروز اهمیت صادرات برای اقتصاد ایران از چند زاویه قابل بررسی و تحلیل است. صادرات رمز بقای هر کشور در عرصه اقتصاد جهانی و بازار رقابتی است.
همچنین توسعه صادرات زمینه‌ساز رونق بخش تولید است و موجب افزایش تولید و ایجاد اشتغال بیشتر در واحدهای تولیدی می‌شود، به همین منظور استان خراسان رضوی با راهبرد توسعه صادرات و نگاه برون‌نگر در سال‌های گذشته موفقیت‌های زیادی کسب کرده است.
موقعیت استان به‌عنوان دروازه ورود به آسیای‌میانه و افغانستان و همجواری با کشورهای سی‌آی‌اس باعث رشد و رونق تجارت خارجی شده تا این استان سهم مناسبی از صادرات غیرنفتی کشور را کسب کند. استان خراسان رضوی از نظر میزان صادرات، پنجمین استان کشور است. این جایگاه در حالی است که این استان دارای ظرفیت‌های ارزشمند صنعتی و کشاورزی است.
همچنین باتوجه به مرزهای مشترک خراسان رضوی با کشورهای ترکمنستان و افغانستان، این استان در زمینه صادرات در جایگاه مطلوبی قرار دارد. در چند سال گذشته برنامه‌هایی در راستای افزایش صادرات استان در دستور کار قرار گرفته که تاحدودی این هدف را محقق کرده، اما هنوز تا نقطه مطلوب فاصله زیاد است.
صادرات بیشتر نیازمند ایجاد زیرساخت‌ها

رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان خراسان رضوی می‌گوید: در مسیر صادرات موانع و معضلات گسترده‌ای وجود دارد و تا زمانی که تحول در صنعت ایجاد نشود و کمکی از سمت نهادهای متولی صنعت وجود نداشته باشد، شاهد اتفاق شگرفی در این مسیر نخواهیم بود.
محمد حسین روشنک در گفت‌وگو با صمت افزود: صادرات بیشتر از استان نیازمند ایجاد زیرساخت‌ها و حمایت است، همچنین علاوه بر شناخت کالا و بازار به سرمایه و توان هنگفتی برای صادرات نیاز داریم.
وی با اشاره به ضرورت توسعه صنعت دانش‌بنیان ادامه داد: اغلب کشورها تولید دانش‌بنیان را در دستور کار خود قرار داده‌اند و با این کار جلوی کاهش صادرات کالایی را گرفته‌اند.
این موضوع در کشور ما هنوز محقق نشده که در این زمینه نیازمند تحول و تغییرات ساختاری در صنعت کشور و استان هستیم.
#صادرات #دیپلماسی #ساختارها #سرمایه

://www.smtnews.ir/states/30457-%D8%B9%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%8C-%D9%85%D8%B4%D8%AA%D8%B1%DB%8C-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%B6%D9%88%DB%8C.html
21 آذر 1396

29. بررسی صمت از روابط اقتصادی خراسان رضوی، کابل و هرات نشان داد
تشکیل ۳ضلعی تجارت پایدار، راه ورود به آسیای‌میانه
بیش از ۳۰۰ کیلومتر مرز، زبان، الگوی مصرف و شیوه زندگی و انجام چندین پروژه اقتصادی و عمرانی ازجمله اشتراکات استان خراسان رضوی و کشور افغانستان است. افغانستان در حالی که پنجمین کشور در فهرست شرکای اقتصادی ایران است، برای استان خراسان رضوی رتبه نخست در مبادلات اقتصادی را دارد.
آخرین آمارها درباره مبادلات اقتصادی استان خراسان رضوی با کشورهای جهان حاکی از این است که بیش از ۵۰ درصد صادرات این استان با ارزش حدود ۳۲۰ میلیون دلار به کشور افغانستان بوده است. با احتساب شرایط اقتصادی کشور و اینکه اکنون در دوران رکود اقتصادی به سر می‌بریم این آمار، مطلوب به نظر می‌رسد اما در حوزه مبادلات اقتصادی با کشور افغانستان مشکلاتی وجود دارد که به نوعی مانع اصلی ایجاد روابط پایدار است. از جمله مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد تغییر موضع مقامات کشور افغانستان در روابط اقتصادی با ایران است. با اینکه تغییر موضع‌های اینچنینی می‌تواند به استان خراسان رضوی به عنوان یکی از شرکای تجاری افغانستان آسیب وارد کند اما درواقع اینطور نیست. کارشناسان و مسئولان استانی در خراسان رضوی معتقدند این مشکلات بیشتر به کشور افغانستان آسیب اقتصادی وارد می‌کند و باید برای حل مشکلات داخلی در مراودات اقتصادی با این کشور تلاش بیشتری شود.
از جمله مشکلاتی که در ایران برای ایجاد روابط پایدار اقتصادی با افغانستان وجود دارد، تصدی‌گری مسئولانی است که از جزییات ارتباط اقتصادی استان خراسان رضوی با افغانستان اطلاع چندانی ندارند. به بررسی چالش‌ها و ظرفیت‌های موجود بین خراسان رضوی، هرات و کابل برای ایجاد روابط پایدار اقتصادی می‌پردازد.
ایجاد کمیته مبادلات اقتصادی با افغانستان در استان‌های هم‌مرز
محمدحسین روشنک، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد درباره مبادلات اقتصادی و بازرگانی بین استان خراسان رضوی و کشور افغانستان به صمت می‌گوید: تجارت جمهوری اسلامی ایران با کشور افغانستان بیشتر روی ۲ استان هم‌مرز خراسان رضوی و هرات متمرکز است.
وی ادامه می‌دهد: در زمان اتحادیه جماهیر شوروی برخی از افغانستانی‌ها به ایران پناهنده شدند و همچنین برخی از مهاجران این کشور در زمان جنگ امریکا و افغانستان به ایران آمدند و همین موضوع باعث شد تا روابط مردمان ۲ کشور در این منطقه افزایش یابد. همچنین وجود بافت‌های مشترک فرهنگی نیز در این زمینه تاثیر قابل‌توجهی داشت. روشنک با بیان اینکه از بین این افراد، برخی‌ها دارای فکر و ایده بودند، ابراز می‌کند: همچنین سرمایه‌داران و تاجران نیز در بین مهاجران و پناهندگان بودند و زمانی که شرایط این کشور تا حدی به تعادل رسید، این افراد به دلیل شناختی که از بازار ایران و خراسان رضوی پیدا کرده بودند برای تجارت با ایرانیان اقدام کردند. این فعال اقتصادی ادامه می‌دهد: در ادامه تصمیم افغانستانی‌ها برای تجارت با ایران، کشور ما هم اقداماتی درباره افزایش روابط اقتصادی با این کشور انجام داد و اکنون بخش قابل‌توجهی از سرمایه‌گذاری‌های کابل و هرات توسط ایرانیان انجام شده است. وی در ادامه تصریح می‌کند: بر این اساس بین ایران و افغانستان روابط اقتصادی خوبی به وجود آمده و اکنون باید از این پیشینه و ارتباط به وجود آمده؛ بیشترین بهره‌برداری را داشته باشیم اما متاسفانه شرایط کنونی اینگونه نیست.
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی مشهد با اشاره به اینکه از ظرفیت‌های موجود آنطور که امکان استفاده وجود دارد، بهره نبرده‌ایم، تصریح می‌کند: ازجمله دلایلی که باعث شده از ظرفیت‌های موجود تجاری بین استان خراسان رضوی و کشور افغانستان استفاده نشود، نبود هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی در ایران است. زمانی که قصد داریم به کشوری صادرات داشته باشیم باید بپذیریم که از آن کشور واردات نیز داشته باشیم اما در برخی از موضوعات این قاعده رعایت نمی‌شود و به دنبال آن مشکلاتی هم به وجود می‌آید.
#صادرات #دیپلماسی #ساختارها #افغانستان #سرمایه #ساختارها #واردات

://www.smtnews.ir/states/14344-%D8%AA%D8%B4%DA%A9%DB%8C%D9%84-%DB%B3%D8%B6%D9%84%D8%B9%DB%8C-%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%8C-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%AF-%D8%A8%D9%87-%D8%A2%D8%B3%DB%8C%D8%A7%DB%8C%E2%80%8C%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86%D9%87.html
28/7/94

30. رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی خبر داد
پاویون اختصاصی اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی در نمایشگاه قزاقستان
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی گفت: اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی با پاویون اختصاصی در نمایشگاه قزاقستان حاضر می‌شود.
محمدحسین روشنک در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهد مقدس اظهار داشت: با توجه به اینکه آسیای مرکزی می‌تواند ظرفیت خوبی برای صادرات کشور باشد و قزاقستان نیز پذیرای کالاها و خدمات کشور و استان خراسان رضوی است، از 12 تا 15 مهر ماه جاری نمایشگاه اختصاصی ‌‌ایران در شهر چیکمنت قزاقستان برگزار می‌شود.
وی افزود: قزاقستان یکی از بازارهای اصلی صادراتی کشور در آسیای مرکزی است و با توجه به روابط بسیار خوب سیاسی و اقتصادی دو کشور، وجود راه‌های دسترسی مناسب جاده‌ای (ریل، دریا و هوایی)، وجود امکانات و زیرساخت‌های صنعتی، معدنی، کشاورزی، خدمات و تجارت، قوانین و مقررات روان جهت سرمایه گذاری و همچنین عضویت قزاقستان در اتحادیه گمرکی اوراسیا ایجاب می‌کرد تا در جنوب قزاقستان فعالیت خود را در قالب برگزاری نمایشگاه آغاز کنیم.
روشنک با اشاره به اینکه اتحادیه صادرکنندگان خراسان‌رضوی به عنوان حامی در برگزاری نمایشگاه ایران در قزاقستان حضور پیدا می‌کند، گفت: اتحادیه صادرکنندگان خراسان‌رضوی با یک پاویون اختصاصی در جهت پررنگ‌تر شدن حضور اعضاء و در فضایی بالغ بر 100 متر در این نمایشگاه حضور می‌یابد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان‌رضوی با بیان اینکه جهت تشویق شرکت‌ها برای حضور در این نمایشگاه اقدامات بسیار خوب و موثری توسط اتحادیه و دیگر تشکل‌ها و مجری نمایشگاه که از شرکت‌های خوب خراسانی است انجام شد، ادامه داد: هیئتی 15 نفری توانمند از اتحادیه صادرکنندگان خراسان‌رضوی در نمایشگاه ایران در قزاقستان حضور خواهند داشت تا بتوانند ضمن بازاریابی، ارزیابی خوبی از حضور 64 شرکت ایرانی در نمایشگاه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در پاویون اتحادیه صادرکنندگان خراسان‌رضوی نیز 11 شرکت حضور دارند که در زمینه‌های لوازم بهداشتی، چای، عایق، روغن، فرش دستباف، چسب، خمیر مایه، شکلات، آبنبات، شوینده وغیره کالاهای خود را معرفی و بازاریابی انجام می‌دهند.

#صادرات #دیپلماسی #حمل_و_نقل #میانه #سرمایه #قانون #قزاقستان #دیپلماسی

://www.tasnimnews.com/fa/news/1395/07/06/1197495/%D9%BE%D8%A7%D9%88%DB%8C%D9%88%D9%86-%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%B5%DB%8C-%D8%A7%D8%AA%D8%AD%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D9%87-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%B6%D9%88%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%82%D8%B2%D8%A7%D9%82%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86

6/7/95

31. یادداشت
دستکاری در ساختارها
* بسمه تعالی
سال‌ها طول میکشد تا ساختارهای اجتماعی وسیاسی و اقتصادی شکل بگیرد اما همین ساختارها را می‌شود با یک اقدام یا یک بخشنامه وحتی یک سخنرانی نابود کرد همین موضوع درتولیدوتجارت واشتغال نیز صادق است .مثلا کوچکترین ناهماهنگی ممکن است یک بازار صادراتی کشور را نابود کند و چندین برند صادراتی که با سال‌ها تلاش ایجاد شده از بین ببرود همان اتفاقی که سال‌ها قبل برای بازار صادرات به کشورهای اسیای میانه با یک سخنرانی قبل از خطبه‌های نماز جمعه که گوینده معترض حضور مردم اسیای میانه درمشهد و بردن کالاهای ایرانی بود اتفاق افتاد و چند بازار پررونق گذشته وبی رونق امروز که به بازار روسها مشهور بودند درمشهد به یادگارگذاشت و یا رستوران‌های جاذب گردشگران در مناطق ییلاقی مشهد که ضمن ایجاد اشتغال برای هزاران جوان مشهدی سالانه هزاران گردشگر را به مشهد میکشاند و گردش سرمایه ایجاد میکرد همان رستوران‌های که به برای مراقبت از سلامت مردم به تعطیلی کشانده شدند اقدامی که همراه با برخوردهای مطالعه نشده با موسسات مالی غیر استاندارد شکل گرفته با حمایت‌های اشکار و پنهان گذشته از یک طرف و ایجاد فضای نامناسب برای سرمایه گزاری ازطرف دیگر باعث شده امروز نمودار بیکاری در خراسان از همه استان‌های کشور که انها نیز به دلایل مشابه حال خوبی ندارند بلندتر نمایان شود .
این موارد و اقدامات دیگر نابودی بعضی از ساختارهای فضای کسب و کار که سال‌های سال برای ایجاد ان زمان لازم بوده است را بهمراه داشته ،موجب شده حال روحی و روانی و شادابی محیط کسب و کار در استان که تحت تاثیر رکود نسبی اقتصاد کشور در شرایط خوبی قرار نداشت و ندارد با مشکل بیشتر از دیگر مناطق کشور مواجه شود و دلسوزان نظام و مردم از بخش دولتی و خصوصی را بشدت نگران کند که البته با وجود نگرانی و شناخت از دلایل انچه باعث این شرایط شده است متاسفانه فضا را برای طرح اعتراض به اینگونه مداخلات در محیط کسب و کار مناسب نمی بینند و در سکوت خود خوری کرده و در جلسات خصوصی و دور از رسانه‌ها به یکدیگر بگویند چه باید کرد .
قلم که امشب در جمع این چنینی شاهد بیان دلسوزانه چند کارافرین دوستدارنظام و کشور بود و مشاهده کرد انان از اینکه درد و دوا را که همان عدم مداخله در ساختار‌های سازمان یافته محیط کسب و کار است را میدانند و می‌شناسند اما کاری از دستشان برنمی اید .برآن شد تا با نوشتن این یاداشت کوتاه از آنانی که اختیار صدور بخشنامه‌های مداخله گرانه در فضای کسب و کار داشته و تریبون داران بخواهد به انچه پیش امده توجه کنند و بدانند خسارت از دست رفتن محیط‌های اشتغال و شادابی کسب و کار در استان از افتخاراینکه بگویند توانسته اند در خراسان ان کنند که در مرکز و دیگر استان‌ها نتوانسته اند بسیار بیشتر بوده و در اینده خسارت ان بیشتر از بیشتر نمایان خواهد شددلسوزی برای سلامت و معنویت مردم خراسان بسیار مهم و قابل تقدیر است مشروط به اینکه زیان‌های حال و اینده را محاسبه کرده و بدانیم کارگر فقط کارگر است نه میتواند بخشنامه صادر کند و نه تریبون برای سخن گفتن دارد .
#ساختارها #کارآفرینی #کسب_و_کار #اشتغال #رکود #موسسات #شفافیت #قانون #دولت #سرمایه #رسانه #فرهنگسازی

27/6/1395

32. کاهش صادرات قابل پیش‌بینی بود
رئیس اتحادیه صادرکنندگان و وارد‌کنندگان خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا درباره آخرین وضعیت صادرات استان گفت: خوشبختانه وضعیت صادرات خراسان رضوی از میانگین کشوری بهتر است اما به‌طور‌کلی حوزه تجارت و حوزه صادرات و واردات همچنان که در سال‌94 کاهش داشته، در سال‌95 هم با کاهش مواجه بوده است.
محمدحسین روشنک با اشاره به دلایل کاهش صادرات کشور و استان، عنوان کرد: کاهش صادرات در چند سال اخیر قابل پیش‌بینی بود؛ چرا‌که براساس روندی که وجود داشت، کاهش صادرات پیش‌بینی می‌شد.وی افزود: از حدود 5 ‌سال پیش، باید یکسری زیرساخت‌ها برای صادرات کشور فراهم می‌شد و با توجه به نبود برنامه‌ریزی و فراهم آوردن زیر‌ساخت و به تبع آن انجام‌نشدن اقدامات صحیحی از‌سوی دولت، روند کاهشی در صادرات کشور ایجاد شد، البته سرعت زیاد این کاهش را مدیریت در حوزه تجارت کشور دامن زد.
رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی با تاکید بر اینکه تا کالای مواد اولیه به کشور وارد نشود، کالایی برای تولید برای صادرات نخواهیم داشت، تصریح کرد: در گذشته که تحریم‌ها کشور را اذیت نمی‌کرد برای گشایش اعتبار واردات مواد اولیه 10درصد پول می‌دادیم و 90‌درصد آن را پس از یک سال با ضمانت بانک به فروشنده می‌دادیم اما در حال حاضر باید 120درصد قیمت کالای وارداتی را باید نقدی بپردازیم.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی افزود: واردات مواد اولیه با چنین شرایطی سبب شده تا قیمت تمام شده کالا 30درصد و با احتساب 9‌درصد مالیات برارزش افزوده حدود 40درصد قیمت تمام‌شده کالاهای تولید شده کشور بدون اینکه هیچ نقشی تولیدکننده داشته باشد، افزایش یافته و براساس این است که کالای صادراتی کشور دیگر توان رقابت در بازارهای جهانی را ندارد.
ناامیدی از مشوق‌های صادراتی
رئیس اتحادیه صادرکنندگان و وارد کنندگان خراسان رضوی در رابطه با مشوق‌های صادراتی دولت افزود: هزار میلیارد تومان وام بلاعوض یا دوهزار میلیارد تومان تسهیلات صادراتی با سود 16‌درصد را ما به هیچ عنوان مشوق صادراتی نمی‌‌دانیم.
وی افزود: صادرکنندگان کشور مبالغ زیادی را از دولت پیشین در رابطه با مشوق‌های صادراتی، طلبکار بوده‌اند و متاسفانه بعد از 5‌سال هنوز نداده‌اند و در همین استان خراسان رضوی حدود 20‌میلیارد تومان مشوق‌های صادراتی که اسناد آن هم هست، از دولت طلبکارند و دولت هنوز پرداخت نکرده است.
روشنک افزود: این مشوق‌هایی که دولت اعلام می‌کند در درجه اول که محقق نخواهد شد و پس از آن هم هیچ تاثیری این مشوق‌ها بر رشد صادرات نخواهد داشت، مشوق صادراتی زمانی در رشد صادرات اثر دارد که به صورت مستقیم این مشوق‌ها در اختیار صادرکنندگان قرار گیرد.
وی با بیان اینکه دولتمردان از 15‌سال پیش که در مقابل تحریم‌های غرب ایستادگی را شروع کردند، باید پیگیر اقتصاد مقاومتی می‌‌بودند، تصریح کرد: خوشبختانه در این 15‌سال مقام معظم رهبری، بخش نظامی، بخش‌های مدیریتی و بخش‌های فنی وظایف خود را به نحو احسن در حوزه صیانت از انرژی هسته‌ای و ایستادگی در مقابل غرب انجام دادند اما متاسفانه طی این مدت بخش اقتصادی کشور وظایف خود را انجام نداد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان و وارد کنندگان خراسان رضوی افزود: از 15‌سال گذشته که معظم‌له سال‌ها را به نام اقتصادی نام‌گذاری می‌کردند، دولت‌ها باید به فکر می‌بودند و از درآمدهای نفتی برای اقتصاد مقاومتی هزینه می‌کردند تا امروز به این گرفتاری که پیش آمده نمی‌افتادیم.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی و با روندی که از دولت تدبیر و امید هم می‌بینیم، آینده صادرات کشور نامعلوم خواهد بود و به احتمال زیاد شرایط بهتر از این نخواهد شد؛ البته در این رابطه دو وزارت‌خانه اقتصادی دولت یازدهم یعنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت راه و شهرسازی خوب عمل نکردند.

#ساختارها #صادرات #مالیات #اقتصاد_مقاومتی #مواد_اولیه #تحریم #دولت #سرمایه #جوایز
24/3/1395 – روزنامه شهرآراء
http://www.kheu.ir/%DA%A9%D8%A7%D9%87%D8%B4%20%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA%20%D9%82%D8%A7%D8%A8%D9%84%20%D9%BE%DB%8C%D8%B4%E2%80%8C%D8%A8%DB%8C%D9%86%DB%8C%20%D8%A8%D9%88%D8%AF

33. * رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: کالاهای تولیدی ما ظرفیت صادراتی خود را از دست داده و اکنون کالای مرغوب مناسبی برای صادرات در اختیار نداریم.
[رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی خراسان رضوی:کالای قابل صدور نداریم]
به گزارش ایرنا محمدحسین روشنک دوشنبه شب در نشست بررسی وضعیت صادرات خراسان رضوی افزود: معضلی که اکنون در عرصه صادرات و اقتصاد بدان دچاریم آن است که کالای صادراتی که در بازارهای هدف از نظر قیمت و کیفیت قدرت رقابت داشته باشد، بسیار کم است.
وی عنوان کرد: امروز قیمت تمام شده کالاهای ما در اثر عوامل مختلف چون گرانی مواد اولیه که 45 درصد آن حداقل به دلیل تحریم‌ها است، بسیار بالا است.
وی تصریح کرد: فشارها و شرایط دشوار صادراتی در سال‌های گذشته موجب شد بسیاری از 800 صادر کننده استان بتدریج از حوزه صادرات خارج شوند.
وی گفت: امروز باید دوباره شناسایی، پیگیری وضعیت و علت افت صادرات و خروج فعالان صادرات از این بخش دنبال شود.
وی عنوان کرد: امروز توقع ما آن است دولت شرایط را به گونه‌ای مدیریت کند که اعتماد صادر کننده و تولید کننده که در دولت قبل بشدت لطمه خورده، دوباره بازسازی شده و برگردد.
وی با اشاره به بحث مشوق‌های صادراتی که برای ترغیب صادر کنندگان ارائه می‌شد، گفت: این مشوق‌ها زمانی موثر است که مستقیم به صادر کننده پرداخت شود ضمن آنکه همان بخشی هم که در گذشته به صادر کننده اختصاص می‌یافت، پنج تا 6 سال در دیون دولت باقی می‌ماند.
وی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته کارخانجات سیمان را با هدف صادرات ایجاد کردیم، افزود: امروز بسیاری از این واحدها با حداکثر ظرفیت فعال بوده و انبوه تولیدات آنها انبار شده و الان باید برای آنکه قیمت آنها به سطح صادرات برسد به طور مستقیم یارانه دریافت کنند که در این صورت دیگر نیازی به تسهیلات و کمک مالی ندارند.
وی تاکید کرد: امروز باید تولیدات ما با هدف صادرات صورت گیرد و برای این منظور قیمت تمام شده آن باید متفاوت باشد و اجازه فروش در داخل کشور را نداشته باشد.
وی از جمله معضلات این حوزه را عدم تقویت زیرساخت‌ها دانست و گفت: در سال‌های گذشته که درآمدهای هنگفت نفتی در اختیار کشور بود با اتکای به آنها رشد و سهم صادرات استان محقق می‌شد اما هیچگاه از محل این منابع برای تقویت زیرساخت‌ها استفاده نشد.

#صادرات #تعرفه #تسهیلات #بانک #یارانه #ساختارها #مواد_اولیه #تولید #قیمت_تمام_شده #سرمایه
17/3/1395 – ایرنا
http://www.irna.ir/rkhorasan/fa/News/82103213

34. تولید صادرات محور به عنوان یک اصل مورد توجه قرار گیرد
عضو هیات نمایندگان اتاق مشهد و رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی در نشست خبری در اتاق مشهد با اشاره به اینکه برای تحقق اهداف چشم انداز 1404 باید سهم صادرات در اقتصاد کشور افزایش بیابد،گفت: برای تحقق اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری می‌باشد،باید به سمتی حرکت کنیم که واردات کالاهای ساخته شده هر سال کمتر شده و سهم کالای ایرانی در بازار جهانی افزایش بیابد.
محمدحسین روشنک ادامه داد: وضع عوارض برصادرات و همچنین ممنوعیت مقطعی صادرات برخی از کالاها از جمله مشکلاتی است که باعث می‌شود بازارهایی را که سال‌ها برای بدست آوردن آن‌ها تلاش کرده ایم از دست بدهیم.
روشنک تصریح کرد: باید عزم و اراده مسئولان بر تولیدات صادرات محور استوار باشد و این بدین معناست که موافقت اصولی مسئولان، تخصیص منابع، سرمایه گذاری سرمایه گذاران همه و همه براساس نیاز مشتریان خارج از کشور صورت پذیرد.به عبارتی نگاه به تولید محصول باید بر مبنای صادرات و نیازهای بازارهای منطق و جهانی شکل گیرد.
وی ادامه داد: بدیهی است که اگر تولید صادرات محور به عنوان یک اصل مورد توجه قرار گیرد،راه اندازی خط تولید جهانی، کاهش قیمت تما م شده، کیفی ترشدن کالا و افزایش بهره وری را شاهد خواهیم بود، در چنین شرایطی نرخ ارز به صورت اتوماتیک وار با اولویت صادرات تعیین خواهد شد.
وی درخصوص تاثیر جوایز صادراتی نیزگفت: جوایز صادراتی به عنوان ایجاد کننده انگیزه در تداوم فعالیتهای صادرات قابل تقدیر است لیکن باید توجه داشت که شرکتهای فعال در امر صادرات نیازمند مساعدتها و کمکهای سازمان یافته بیشتر از سوی دولت هستند.
روشنک ثبات نرخ ارز را یکی دیگر از عوامل موثر بر افزایش صادرات عنوان کرده و گفت: ثبات نرخ ارز در بازار نه تنها به نفع مصرف‌کنندگان بوده بلکه واردکنندگان، تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان نیز از ثبات آن سود می‌برند
#صادرات #ارز #تعرفه #مالیات #سرمایه #دولت #واردات #تولید
12/4/1393 – فراخبر
http://fara-khabar.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=197:tagaghogh-eghtesad-moghavemati-dar-geroye-tose-saderat-ast&catid=2:eghtesad&Itemid=8

35. در گفت‌وگو با روزنامه اتفاقیه مطرح شد : ضرورت انتظارات واقع بینانه از دولت یازدهم
برای بررسی عملکرد سه ساله دولت یازدهم گفت وگویی ترتیب دادیم با محمد حسین روشنک، فعال سیاسی اصولگرای استان خراسان رضوی که دارای سابقه در زمینه‌های مختلف اقتصادی است.
روشنک، با مثبت ارزیابی کردن مجموعه اقدامات دولت اعتدال و توسعه در حوز ه‌هایی از جمله درمان و بهداشت و ایجاد امنیت و آرامش در بین آحاد مردم، افزود: یکی از نقاط قوت این دولت، در حوزه وزارت خارجه اتفاق افتاده است که باید در یک سال باقی مانده نیز با همین رویکرد نگاه سعی در تعامل با کشورهای دیگر، فارغ از جوسازیها و بعضاً کارشکنی‌های داخلی ادامه پیدا کند.
رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی با تأکید بر اینکه از ابتدای روی کار آمدن این دولت، با توجه به حجم ویرانیها و رفع آنها در حوزه اقتصاد بسیار گسترده‌ای که رخ داده بود در کوتاه مدت درمان آ نها، غیرممکن تصور میشد، تصریح کرد: در واقع باید در همان دوره‌ای که عده‌ای شعار سر میدادند که ” قطعنامه‌های بین المللی، کاغذ پاره‌ای بیش نیستند “، با استفاده از سرمایه‌های آن زمان و طبق فرامین مقام معظم رهبری، زیر بناهای اقتصادی را تقویت و نه تخریب میکردند. و امروز نباید توقعات را از دولت کنونی بسیار بالا برد و موفقیت‌های دولت را کمرنگ جلوه داد..
روشنک در خصوص انتقاداتش به عملکرد وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: وزیر راه و شهرسازی باید برنامه مشخصی برای ایجاد تحرک در حوزه ساخت و ساز تدارک ببیند چرا که این صنعت موتور محرک بسیاری از بخشهای دیگر است و زمینه‌های اشتغالزایی در آن بسیار فراهم است. فعال اقتصادی استان همچنین اضافه کرد: وزارت صنعت،معدن و تجارت مقوله تجارت را رها کرد ه است و در بحث صادرات نیز مطالبات قطعی شده پرداخت نمیشود با این بهانه که این بدهیها متعلق به دولت قبلی است. بنده معتقدم اولویتهای دولت در یک سال آینده در زمینه‌های؛ پیگیری مطالبات در برجام، اصلاح شیو‌های مدیریتی در حوزه‌های مسکن و تجارت و ایجاد یک فضای تعادلی بین بانکها و واحدهای دولتی باید اقدامات جدی انجام دهد.

* برخی فعالیت‌های شاخص دولت یازدهم :‏
‏1-فروپاشی دیوار بی ‏اعتمادی جهانی علیه ایران. ‏
‏2- مذاکرات مقتدرانه وتوافقنامه تصویب اجرای ‏برجام وفرجام‏آن.‏
‏3-رفع سایه شوم جنگ ازسر کشورمان ولغوعزتمندانه تحریم‌ها.‏
‏4-‏بازگرداندن سرمایه‌های ‏بلوکه شده ایران در خارج از کشور .‏
‏5-جذب سرمایه ‏گذاری‌های خارجی و تعامل و ارتباطات بین بانکهای ‏خارجی و داخلی وگشایش ‏Lc‏ و ‏صادرات و واردات کالاهای داخلی و خارجی بدون واسطه و…منتهی شده ‏است.‏
‏6-بهبود رشد اقتصادی(وبهبود نرخ رشد از 6.5- به 5+ ‏) .‏
‏7- ثبات بازار و کاهش تورم از 46 درصد به 12 درصد.‏
‏8-بهبود فضای کسب و ‏کار(ازرتبه132 به 118) (رنکینگ جهانی). ‏
‏9-اجرای طرح نظام سلامت ایرانیان.‏
‏10- جلوگیری از غارت بیت المال و مسدود کردن راه ‏سوء استفاده‌های اقتصادی ‏کاسبان تحریم.‏
‏11- امنیت پایدارغیر قابل قیاس با کشورهای همجوار و… ‏
‏12- خودداری ازفیلترینگ شبکه‌های مجازی وکمک به آگاه سازی جامعه.‏
و…‏
* ضمن تشکر این بخشی از خدمات دولت تدبیر و امید بوده است بخش مهمتر ان نیز تلاش در جهت شفاف سازی بخش‌های مختلف مدیریتی کشور و ایجاد امید به اینده در جامعه بوده است در دولت دلاورانی چون ظریف حضور دارند که مورد اعتماد مردم و مقام معظم رهبری هستند.البته این دولت نیز در بخش مدیرت اقتصادی بویژه تولید و تجارت و مسکن و راه ضعف دارد که امید واریم در جهت اصلاح اقدام شود
#دیپلماسی #ساختارها #جوایز #بانک #تولید #مسکن #صادرات #امنیت #تحریم #واردات #سرمایه #رانت #رسانه #فرهنگسازی #دولت

http://etefaghyeh.ir/new.aspx?id=10197
روزنامه اتفاقیه 24/3/1395

36. ۲ میلیارد و ۲۵۰میلیون دلار؛ سوغات زائران خارجی برای مشهد
دست‌کم ۲۰میلیون گردشگر داخلی، هر سال از دومین کلانشهر مذهبی جهان، یعنی مشهد دیدن می‌کنند؛‌ همچنین حدود یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار گردشگر خارجی هر سال به مشهد می‌آیند که با احتساب هر نفر ۱۵۰۰ دلار، معادل ۲میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار ارز وارد مشهد می‌کنند.
حدود ۲هزار و ۵۰۰ جاذبه گردشگری در استان خراسان‌رضوی وجود دارد، بهره‌مندی بیش از ۱۰درصد موزه‌های کشور، ۳۳ منطقه نمونه گردشگری، ۳هزار بنای تاریخی، ۲۵۶ اماکن متبرکه و زیارتی، ۶هزار مسجد و ۱۳۰۰ تکیه و حسینیه، ظرفیت‌های خاصی را برای گردشگران خراسان رضوی ایجاد کرده است. به استناد آمار اتاق بازرگانی مشهد، تنها در ماه صفر امسال، ۲میلیون و ۷۰۰ هزار زائر به مشهد آمدند. از سوی دیگر علیرضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوی مجموع زائران ایرانی و خارجی مشهد در طول یک سال را ۲۵میلیون نفر عنوان می‌کند. به گفته وی، حدود ۸میلیون نفر از این تعداد از طریق فرودگاه به مشهد می‌آیند و ۱/۵میلیون نفر از آنها زائر خارجی هستند. به گفته وی، ۱/۵میلیون از این افراد، گردشگران خارجی هستند. آن طور که او می‌گوید، آمار ۶ ماه امسال با میزان مشابه آن در سال گذشته، نشان از افزایش ۲۷درصدی تعداد زائران خارجی خراسان رضوی دارد.

محمدحسین روشنک، عضو اتاق بازرگانی مشهد معتقد است مشهد به عنوان جاذبه مهم گردشگری مذهبی در کشور باید موردتوجه سرمایه‌گذاران قرار گیرد و موانعی که در این مسیر وجود دارد باید رفع شود. به گفته وی، بحث سرمایه‌گذاری در گردشگری مشهد درحال‌حاضر به آپارتمان‌سازی مسکونی و تجاری اختصاص یافته حال آنکه این حوزه اشباع شده و نیاز است باب ورود سرمایه به عرصه گردشگری و زیرساخت‌ها که کاربری اصلی شهر مشهد است، باز شود.
#سرمایه‌گذاری #گردشگری #سرمایه #مسکن #ارز

https://www.smtnews.ir/states/5573-%DB%B2-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D9%88-%DB%B2%DB%B5%DB%B0%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86-%D8%AF%D9%84%D8%A7%D8%B1%D8%9B-%D8%B3%D9%88%D8%BA%D8%A7%D8%AA-%D8%B2%D8%A7%D8%A6%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B4%D9%87%D8%AF.html
, 30 دی 1393 / گسترش صمت

37. افزایش حضور فعالان اقتصادی با برداشته شدن تحریم‌ها

حضور رایزنان تجاری ۱۰ کشور خارجی در مهد طلای سرخ، استان خراسان رضوی فرصتی ایجاد کرده تا توانمندی و ظرفیت‌های موجود در این استان به کشورهای هدف مورد نظر ارسال شود تا زمینه‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذاری و مشارکت در تولید، ورود فناوری‌های روز دنیا و همچنین ماشین‌آلات مورد استفاده در واحدهای تولیدی را فراهم کند.
البته حضور این رایزنان به گفته مسئولان امر در شرایطی برای استان از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد بود که تحریم‌ها برداشته شود و هیات‌های تجاری، فعالان بازرگانی و تجاری کشورها در برنامه‌های تولیدی و بازرگانی استان حضوری فعال داشته باشند که این امر می‌تواند علاوه بر جذب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در واحدهای تولیدی و صنعتی، تولید بیشتر، توسعه صادرات و به دنبال آن رونق اقتصادی و اشتغال پایدار را به همراه داشته باشد.
افزایش حضور فعالان اقتصادی با برداشته شدن تحریم‌ها
رییس کمیسیون بازرگانی اتاق بازرگانی استان خراسان رضوی در گفت‌وگو با صمت با بیان اینکه تا زمانی که توافق‌های بعد از برجام به مرحله اجرا نرسد در زمینه سرمایه‌گذاری و تولید کاری از پیش نمی‌رود، اظهار می‌کند: تا هنگامی که توافقات نهایی به انجام نرسد و تحریم‌ها برداشته نشود، رفت‌وآمد رایزنان و هیات‌های تجاری خارجی و داخلی، هیچ تاثیری در جذب سرمایه‌گذاری و ورود فناوری به ایران نخواهد داشت.
محمدحسین روشنک با اشاره به اینکه در صورتی که روند اجرای برجام به سرانجام برسد و تحریم‌ها برداشته شود، می‌تواند تاثیر فراوانی بر رونق سرمایه‌گذاری در استان و کشور داشته باشد، می‌افزاید: برداشته شدن تحریم‌ها در روند رو به رشد رفت‌وآمدهای تجاری، اقتصادی و بازرگانی در استان خراسان جنوبی و کشور نقش بسزایی خواهد داشت. این فعال اقتصادی با اشاره به نقش برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی در توسعه و بهبود روابط تجاری کشورها اظهار می‌کند: برپایی این نمایشگاه‌ها در کشور و حضور ایران در نمایشگاه‌های بین‌المللی به منظور آشنایی با آخرین دستاوردهای تولیدی دنیا و ارائه دستاوردهای استان و کشور می‌تواند زمینه‌ساز توسعه روابط بیشتر تجاری با کشورهای هدف شود.
وی در ادامه می‌گوید: استان خراسان رضوی با توجه به توانمندی‌های مختلف در بخش‌های صنعت، معدن و کشاورزی و با توجه به فعالیت واحدهای تولیدی می‌تواند محل امنی برای سرمایه سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به شمار رود و حضور رایزنان اقتصادی در استان می‌تواند روند شناساندن این توانمندی‌ها را تسریع کند.

روشنک، تصریح می‌کند: مسئولان استانی و کشوری و دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف باید با برداشته شدن تحریم‌ها این آمادگی را داشته باشند که برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی شرایط لازم را فراهم کنند. متاسفانه آماده نبودن برخی زیرساخت‌های لازم و نبود امنیت اقتصادی و تضمین انجام تعهدات در زمینه‌های گوناگون از سوی برخی دستگاه‌های مختلف از جمله مشکلاتی هستند که مانع جذب سرمایه‌گذار در استان شده‌اند. وی ابراز می‌کند: با تحقق حمایت دولت از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، محترم شمردن توافق‌های انجام شده بین دو طرف قرارداد، مثبت ارزیابی کردن سرمایه‌گذاران خارجی، حضور هیات‌های تجاری و بازرگانی برای استان و کشور می‌تواند مفید باشد.
ورود رایزنان خارجی به هر استان خبر از وجود برخی توانمندی‌های ویژه در آن استان دارد که نیازمند بازارهای جدید برای عرضه و حفظ بازارهای قدیمی و اجرای طرح‌های توسعه‌ای در آنهاست. بازارهایی که در صورت توجه بیشتر می‌تواند مکان مناسبی برای توسعه تولید و حتی ارائه محصولات باکیفیت‌تر با استفاده از سلیقه مشتریان باشد. این در حالی است که ارائه تمام این خدمات به وسیله مذاکرات رایزنان خارجی در کشورهای هدف امکان‌پذیر خواهد شد و در صورت تحقق این امر علاوه بر تولید بیشتر محصولات، انتقال فناوری، توسعه صادرات و اشتغال پایداری را در واحدهای تولید شاهد خواهیم بود.
#دیپلماسی #صادرات #برجام #تولید #سرمایه #تحریم #امنیت
https://www.smtnews.ir/states/15032-%D8%AA%D8%AD%D9%82%D9%82-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%A7-%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B2%D9%86%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%DB%8C.html
20/8/94 / گسترش صمت

38. ایجاد 105 هزار فرصت شغلی در سال نیاز خراسان رضوی

رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی نیز گفت: برای رفع بحران کمبود اشتغال در استان باید سالانه 105 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شود که ایجاد آنها نیاز به سرمایه گذاری، منابع و فضای مناسب دارد.
محمد حسین روشنک افزود: در سال گذشته حدود 35 هزار فرصت شغلی جدید در استان ایجاد شد که این میزان کافی نیست.
وی بیان کرد: شرایط کارآفرینی در این استان در مقایسه با استان‌های دیگر متفاوت است زیرا بیش از 95 درصد کارآفرینی در آن در حوزه بخش خصوصی تعریف شده و اقتصاد دولتی در این استان ضعیف است.
وی گفت: به رغم اینکه اصل 44 قانون اساسی در خراسان رضوی اجرا شده و این استان از نظر سرمایه گذاری در حوزه اقتصاد شرایط بهتری نسبت به سایر استانها دارد اما کارآفرینان استان که عمده آنان از بخش خصوصی هستند در بحران‌ها آسیب پذیرتر از کارآفرینان بخش دولتی یا مورد حمایت دولت می‌باشند.
روشنک افزود: علاوه بر آن حجم پس اندازهایی که مردم این استان در بانکها دارند بیشتر از مبلغی است که بانکها به عنوان تسهیلات در اختیار بنگاه‌های اقتصادی قرار می‌دهند.
وی اظهار کرد: از سوی دیگر بانکها در مقابل پرداخت تسهیلات با سود به نسبت زیاد، وثیقه‌های سنگین از سرمایه گذاران طلب نموده یا ضوابط و قوانین سختی برای این بخش در نظر می‌گیرند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان خراسان رضوی افزود: کارآفرینان و صاحبان واحدهای تولیدی اغلب به دلیل داشتن چک‌های برگشتی، نداشتن وثیقه یا ضوابط و مقررات سختگیرانه بانکها، قادر به دریافت تسهیلات از بانکها نیستند.
روشنک اظهار کرد: مازاد منابع بانکهای خراسان رضوی به صورت پرداخت تسهیلات در استان‌های دیگر یا در مرکز کشور هزینه می‌شود که هیچ نفعی برای بخش تولید و اشتغال استان ندارد.
رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی گفت: با همه تلاش مسئولان دولتی و خصوصی استان، هنوز فضا و شرایط برای سرمایه گذاری و کارآفرینی مطلوب نیست و به این حوزه کم توجهی می‌شود.
وی افزود: از سوی دیگر اجرای برخی طرحها و سرمایه گذاری در آنها با شرایط اجتماعی و اقتصادی مشهد یا خراسان رضوی سازگار نیست.
وی اظهار کرد: با توجه به زائرپذیر بودن این استان و حجم قابل توجهی از مسافران در مشهد که هر سال بر تعداد آنها افزوده می‌شود، زمینه کارآفرینی در حوزه صنعت، معدن، کشاورزی بویژه خدمات و حوزه ساختمان مهیاست که در صورت فراهم شدن فضای مناسب می‌توان بیشترین اشتغال و کارآفرینی را داشت.
روشنک افزود: اگر منابع بانکی استان به طور کامل صرف پرداخت به کارآفرینان و صنعتگران خراسان رضوی شود شمار بسیاری از اشتغال بوجود آمده و فضای کارآفرینی بهبود پیدا می‌کند.
وی ادامه داد: خراسان رضوی فرصت‌های سرمایه گذاری و کارآفرینی متعدد در حوزه تولید انرژی‌های پاک، پتروشیمی و گردشگری دارد که برای بهره برداری از این فرصتها نیاز به محیط مناسب و فراهم شدن فضای مطلوب برای ورود کارآفرینان می‌باشد.
#کسب_و_کار #سرمایه #تولید #کشاورزی #بانک #ساختارها
#تولید #اشتغال #صادرات #کارآفرینی
http://www.irna.ir/fa/News/82180722
18/5/95 / ایرنا

39. عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران:
نگران نیستیم دل آرامیم

از زمان انعقاد قرارداد ژنو، از جمله سوالاتی که در سطح عمومی جامعه مطرح شده، نتایج اقتصادی این توافق بوده‌است. در این میان افرادی هستند که معتقدند این توافق دستاورد چندانی برای کشور نداشته است. از طرفی برخی نیز می‌گویند این توافق باعث تحول شگرفی در اقتصاد کشور شده است. با این حال افراد دیگری با میانه روی ضمن برشمردن پیامدهای مثبت این توافق معتقدند که نباید توسعه‌ی اقتصادی کشور را با مذاکرات هسته‌ای که حال 4 ماه تمدید شده گره زد بلکه باید با تحقق اقتصاد مقاومتی بسترهای کاهش فشارهای غرب بر اقتصاد کشور را فراهم کرده و نگذاریم آن‌ها از اقتصاد به عنوان اهرم فشار بر ایران استفاده کنند.
محمدحسین روشنک، عضوهیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و از چهره‌های ماندگار تولید و رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی معتقد است وضعیت اقتصادی کشوررو به بهبودی است از این رو جای نگرانی وجود دارد به طوری که این مسئله باعث شد تا در طول مصاحبه بارها تاکید کند نه تنها نگران نیست،بلکه دل آرام است.
• توافق ژنو چه تاثیری بر اقتصاد کشور گذاشت؟
بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم امید زیادی در جامعه و به خصوص فعالان اقتصادی ایجاد شد.این امید در آن زمان به گونه‌ای بود که برخی می‌گفتند نباید توقعات مردم را بالا ببریم به طوری که این انتظار به وجود بیاید که همه مشکلات باید سریع برطرف شود.اما فضا طوری بود که این انتظار به وجود آمده بود که به نتیجه رسیدن مذاکرات باعث بهبود وضعیت اقتصادی کشور می‌شود.با این حال در اواسط مذاکرات مقام معظم رهبری بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح و تاکید کردند که باید با پیاده سازی این مسئله بنیان‌های اقتصادی کشور را باید طوری قوی کنیم که اقتصاد کشور از فشارهای غرب محفوظ بماند به عبارتی نباید اقتصاد کشور را معطل مذاکرات گذاشت.
با این حال باید این مسئله را اذعان کرد که فضایی که اقدامات دیپلماسی دولت یازدهم ایجاد کرد باعث شد تا تورم لجام گیسخته کاهش یافته و از طرفی مشکلات بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای تولیدی افزایش نیابد.
البته در این میان براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری تلاش‌های خوبی از سوی مسئولان و فعالان اقتصادی و تشکل‌های بخش خصوصی برای تحقق اقتصاد مقاومتی و اداره کشور بدون نگاه به مذاکرات صورت گرفته است.به عبارتی فعالان اقتصادی ضمن حمایت از فعالیت‌های دولت،هیچ گاه به دنبال این نبودند که اقتصاد کشوررا معطل نتایج مذاکرات بگذارند. در این خصوص می‌توان به اهتمام جدی دولت تدبیر و امید در بررسی مشکلات بنگاه‌های اقتصادی،رویکرد کارشناسی به حوزه اقتصاد و تعامل سازنده مسئولان اقتصادی با فعالان بخش خصوصی اشاره کرد.
براین اساس می‌توان گفت مذاکرات ضمن اینکه باعث بهبود فضای اقتصادی کشور شد،از طرفی اقدامات مدبرانه مسئولان اقتصادی و رویکرد کارشناسانه به حوزه اقتصاد باعث شد تا از فرصت به وجود آمده برای کاهش اتکای اقتصاد کشور به مذاکرات استفاده شود.
البته به نظر اجرای سیاست‌ها بی اثر کردن فشارهای اقتصادی هم اکنون توسط دولت یازدهم دنبال می‌شود باید در دولت قبلی اجرا می‌شد که متاسفانه به این مسئله کم توجهی شد. در واقع این انتقاد به دولت دهم همیشه بوده که چرا با وجود درآمد نفتی بالا و علم به زیاده خواهی طرف غربی از قبل اقدامات مناسبی برای تحقق اقتصاد مقاومتی و بی اثر کردن فشارهای غرب وآمریکا بر کشور نکرد.در واقع در دولت دهم باید براساس آموزه‌های اسلامی و قرآنی درصدد بر می‌آمد تا اقتصاد مقاومتی را در کشور محقق کند.
حضرت یوسف با توجه به شرایطی که با آن مواجه بود، با بهره مندی از توانمندی خدادادی برنامه‌ریزی دقیق و کاملی انجام داد تااز شرایط مجود استفاده بهینه کند.
آن حضرت با توجه به شرایطی که پیش بینی میکرد مردم مصر با آن مواجه شوند ، طرح اقتصاد مقاومتی را پیاده کرد و با برنامه‌ریزی دقیق و کامل و مناسبی همه توان و ظرفیت اقتصادی کشور را در خدمت تأمین امنیت اقتصادی و غذایی مردم در شرایط بحرانی قرار داد و منابع مادی و انسانی را برای تأمین آن به‌کار گرفت. این‌گونه بود که توانست با یک برنامه‌ریزی دقیق و مناسب و اجرای یک طرح هفت ساله، که برکت خدادادی خوبی در اختیار داشت.
با این حال به نظر می‌رسد دولت یازدهم به خوبی توانسته است وارد این مسئله شده و با وجود اینکه درآمدهای نفتی کشور مانند دولت قبل نیست با تدبیر و درایت درصدد است تا ضمن پیش بردن مذاکرات بسترهای تحقق اقتصاد مقاومتی و بی اثر کردن فشارهای اقتصادی بر ایران را فراهم آورد.
هم اکنو ن اقدامات دولت باعث شده تا قیمت ارز که در سال‌های اخر دولت دهم مدام در حال نوسان بود ثابت بماند. علاوه بر این دولت با اقدامات مناسب بازار طلا و سکه را که باعث شده بود نقدینگی‌های سرگردان به سوی آن‌ها سرازیر شود،کنترل شده و سرمایه‌ها به سوی بازارهای مولد حرکت کند.
همچنین در حالی که مذاکرات ادامه دارد،دولت تدبیر وامید برنامه خروج از رکود اقتصادی را تدوین و قصد دارد اجرا کند.
در مجموع معتقد هستم مذاکرات ضمن اینکه باعث شد،فضای امیدواری در کشور حاکم شود،دولت نیز از این فرصت برای تحقق اقتصاد مقاومتی استفاده کرد.
• در حال حاضر که مذاکرات 4ماه تمدید شده چه اقداماتی باید انجام دهیم؟
باید رهنمودهای مقام معظم رهبری درخصوص اقتصاد مقاومتی را سرلوحه کار خود قرار دهیم و بسترهای کاهش اتکای کشور به خارج و بی اثر کردن فشارهای اقتصادی را فراهم کنیم.دولت و بخش خصوصی باید از فرصت استفاده کنند و با فرض اینکه ممکن است مذاکرات در این 4 ماه متوقف و یا تمدید شود،طوری برنامه ریزی کنند که بدون اتکا به مذاکرات بتوانیم کشور را اداره کنیم در واقع نباید اقتصاد کشور را رها و به آینده موکول کنیم.
باید فرض بر این بگذاریم که نتایج مذاکرات با انتظارات ما متفاوت خواهد بود.براین اساس از هم اکنون باید با در نظر گرفتن سناریوهای مختلف طوری برنامه ریزی کنیم که در آن زمان از ایجاد شوک بر اقتصاد کشور جلوگیری شود. البته در این راه با توجه به مشکلات عمیقی که از دولت دهم باقی مانده است با چالش‌های جدی مواجه هستیم که انتظار می‌رود تعامل دولت و بخش خصوصی باعث شود بر این مشکلات فایق بیاییم.
• به نظر شما طرف غربی در این مدت چه عکس العملی نشان می‌دهد؟
برداشت من این است که غرب و آمریکا راهی ندارند به جز اینکه حقوق حقه مردم ایران را به رسمیت شناخته و از فرصت نرمش قهرمانانه‌ای که مقام معظم رهبری به مسئولان اجرایی کشور و سیاست خارجی ایران داده اند بهره بگیرند و این موضوع را هر چه سریع‌تر به نتیجه برسانند.رهبر انقلاب بارها تاکید کرده اند که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست بلکه به دنبال استفاده مسالمت آمیز از آن است براین اساس غرب باید از فرصتی که ایران دراختیارشات قرار داده استفاده کند در غیر این صورت بازنده و زیان کننده بی نتیجه ماندن مذاکرات غرب و آمریکا خواهند بود. خوشبختانه درحال حاضر فضای جهانی طوری شده است که کشورهای جهان دیگر حرف آمریکا و متحدانشان را بر علیه ایران و جوسازی‌هایی که در خصوص انرژی هسته‌ای می‌کنند را باور نمی کنند،ازاین رو شاهد هستیم که رئیس جمهور صراحتا می‌گوید که دیوار تحریم‌ها شکسته شده و هیچ چینی بزن زنی نمی تواند آن را دوباره سرهم کند. در چنین فضایی که جو دنیا به نفع ایران اسلامی است غرب مجبور است،حقوق ایران را به رسمیت بشناسد.
مردم و فعالان اقتصادی ما نیز با وجود مشکلات اقتصادی کنونی و فعالیت اکثر واحدهای اقتصادی با زیر ظرفیت موجود باید اگاه باشند که افق آینده روشن بوده و وضعیت اقتصادی کشور رو به بهبود است. از طرفی مخالفان مذاکرات هم باید بدانند که ایران به دنبال استفاده مسالمت آمیز از انرژی هسته‌ای است ازاین رو نگرانی و دلواپسی از مذاکرات ندارد.
در نهایت معتقدم برنده اصلی مذاکرات ایران اسلامی خواهد بود که با دیپلماسی قوی همراه با حفظ حقوق حقه ایران طرف غربی را وادار می‌کند حقوق ایران را به رسمیت بشناسد.
#دیپلماسی #برجام #دولت #اقتصاد_مقاومتی #سرمایه #ارز
http://fara-khabar.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=334:negaran-nistim-del-aramim&catid=2:eghtesad&Itemid=8
1/5/93 / فراخبر

40. اشتغال منوط به صنعت نیست
روزنامه شهروند نوشت:
چه کسی باور می‌کند که در گوشه و کنار کشورمان شهرستان‌هایی هستند که نرخ بیکاری در آنها آن‌قدر پایین است که گاهی به صفر هم می‌رسد؟
کشت زعفران و بخش خصوصی ناجی خراسانی‌ها شد خراسان را اگر یکپارچه ببینیم، وسیع‌ترین ناحیه ایران را مورد بررسی قرار داده‌ایم. خراسان اما امروزه سه بخش دارد که حال این سه بخش با هم کاملا متفاوت است. نرخ بیکاری در شهرستان‌های خراسان ‌رضوی به‌طرز عجیبی پایین است و این درحالی است که نرخ بیکاری خراسان‌ شمالی، چنگی به دل نمی‌زند. علت پایین بودن بیکاری در شهرستان‌هایی مثل خلیل‌آباد، خوشاب و بجستان را از فعالان اقتصادی این استان جویا می‌شویم. محمد حسین روشنک، رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان مشهد و عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران و خراسان رضوی است. این فعال اقتصادی می‌گوید: ٣سالی‌ می‌شود که تلاشی همه‌جانبه از سوی همه مسئولان برای کاهش نرخ بیکاری در شهرستان‌های این استان کلید خورده است؛ از استاندار گرفته تا فعالان بخش خصوصی و حتی خود مردم. در ابتدا سعی شد که هیچ شغلی از بین نرود و هیچ کارگری از کار بیکار نشود. بنگاه‌های اقتصادی ما امروزه مشکل سرمایه ندارند، خیلی وقت‌ها «مدیریت ناکارآمد» آنها را زمین زده‌ است. این بنگاه‌ها شناسایی و ساماندهی شد. کارآفرینان را در کانونی دور هم جمع و آنها را به شیوه‌های مختلف تشویق کردیم تا هرچه می‌توانند شغل ایجاد کنند. «اشتغال فقط منوط به صنعت نیست. کشاورزی گاهی می‌تواند چندین برابر بیشتر از صنعت در ناحیه‌ای از کشور اشتغالزایی کند. این موضوعی بود که در این سال‌ها، سرلوحه کار خود قرار دادیم.» شغل غالب خراسانی‌ها، کشت زعفران است. می‌کارند، می‌چینند و پاک می‌کنند؛ در این چرخه همه صاحب شغل می‌شوند.

#کشاورزی #زعفران #اشتغالزایی #کارافرینی |#سرمایه #دولت #بیکاری
https://fararu.com/fa/news/326404/%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D8%B4%D9%87%D8%B1%D9%87%D8%A7-%D9%86%D8%B1%D8%AE-%D8%A8%DB%8C%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%86%D8%B2%D8%AF%DB%8C%DA%A9-%D8%A8%D9%87-%D8%B5%D9%81%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
28/5/96 – فرارو

41. بایسته‌های تحقق شعار سال و اقتصاد مقاومتی
#یادداشت

تجربه نشان داده آنچه را اقتصاد دانان بزرگ در خصوص پیش نیاز امنیت سیاسی و اجتماعی برای توسعه اقتصاد گفته اند کاملاً صحیح است.در همین مملکت عزیز خودمان هرگاه فضای سیاسی و اجتماعی داخلی و برون مرزی کشور از امنیت و نشاط برخوردار بوده باعث ایجاد فضای مناسب کسب و کار که رشداقتصاد و کاهش تورم را به همراه داشته شده است و برعکس هرگاه جنجال‌های سیاسی در فضای داخلی وروابط خارجی رقم خورده بلا فاصله بر امنیت فضای مناسب کسب و کار تاثیر منفی گذاشته بطوریکه با وجود در آمدهای سرشارنفتی, رشد اقتصاد متوقف و تورم و بیکاری و به هم خوردن دخل و خرج جامعه خودنمایی کرده است ؛ قلم که فکر می‌کرد در روز ولادت بزرگ عدالت خواه هستی تصمیمی به نوشتن یادداشتی در آن مورد داریم اثر گذاشته ارتباط آنچه نوشتیم با امروز کجاست به او گفتم مولا امیر المومنین حضرت علی (ع) ازجمله راه‌های رسیدن به عدالت و رفاه جامعه را ایجاد امنیت درفضای مناسب کسب و کار حلال برای آحاد مردم معرفی فرموده اند ؛ لذا امروز مناسب است بنویسم در سالی که مقام معظم رهبری سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را ابلاغ و سال را به عنوان سال اقتصادوفرهنگ باعزم ملی ومدیریت جهادی اعلام فرموده اند و در بیاناتشان بر رفع مشکلات معیشتی مردم تاکید می‌نمایند چرا عده‌ای که اقلیتی بیش نیستند با گفتن مطالب نا امید کننده فضای شفاف داخلی و سیاست‌های خارجی را تیره و تار معرفی می‌کنند ؛ وقتی مقام معظم رهبری با صراحت اعلام می‌دارند از مذاکرات هسته‌ای حمایت می‌کنند و رئیس جمهور محترم نیز می‌گویند در مذاکرات هسته‌ای هیچ اقدامی بدون نظر رهبری صورت نگرفته و نخواهد گرفت ، چرا این اقلیت بر خلاف آن شعار می‌دهند اینان خوب می‌دانند دولت تدبیر و امید خود را موظف به اجرای رهنمودهای رهبری می‌داند؛ پس چرا شعار‌هایی سر می‌دهند که تاثیر فوری در تخریب فضای کسب و کار و اقتصاد کشور داشته و تورم و بیکاری را افزایش می‌دهد آیا رسیدن به مقاصد سیاسی ارزش تخریب معیشت اقشار کم درامد جامعه را دارد ؛ ملت سربلند ایران اسلامی خود شاهد هستند هر روز که فضای سیاسی جامعه با شعارهای نا امید کنند همراه می‌شود. قیمت دلار و کالاهای مصرفی افزایش می‌یابد نمایندگان فهیم ملت در مجلس شورای اسلامی نیز که حق سوال از دولت و وزرا را دارند از این بنده کوچک بهتر میدانند سوال از وزرا و کشاندن آن‌ها به مجلس تا چه اندازه باعث تخریب امنیت فضای کسب وکار و جلو گیری ازتوسعه سرمایه گذاری در کشور می‌شود نمایندگان محترم و گروه‌های سیاسی توجه دارند بعضی اقدامات ضمن جلوگیری از تحقق اهداف نامگذاری سال بر زحمت مقام عظمای ولایت برای آرام کردن فضا و برگرداندن امید به جامعه می‌افزاید.
#کسب_و_کار #ساختارها #دیپلماسی #تحریم #دولت #امنیت #برجام #نشاط #سرمایه
http://fara-khabar.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=5:1393-03-03-17-07-17&catid=2:eghtesad&Itemid=8
03 خرداد 1393 |فراخبر

42. پنجمین همایش نشان تجاری با رویکرد نقش برند در توسعه کسب و کار
برند نیازمند ارزش‌گذاری و قیمت‌گذاری است
به گزارش ایسنا، رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی با اشاره به اینکه برند نیازمند حمایت و مراقبت است، تصریح کرد: مساله قیمت‌گذاری و ارزش‌گذاری در برند، وظیفه سازمان صنعت، معدن و تجارت و استانداری است. چرا یک برند را ارزش گذاری نمی‌کنیم که بانک بتواند آن را به وثیقه بگیرد؟
محمد حسین روشنک اظهار کرد: یکی از مشکلات اساسی ما، نبود برون‌سپاری تولید یا همان تولید بدون کارخانه است. اکثر بنگاه‌های تولیدی کشور با ظرفیت کمی فعالیت می‌کنند که توان برند شدن را داشتند. امروز باید پرسید ما چه مقدار ثروت ما در شهرک‌های صنعتی هزینه کردیم همین را می‌توانستیم در قالب تولید بدون کارخانه تخصیص دهیم.
وی با تاکید بر اینکه یکی دیگر از مشکلات عدم توسعه برند نبود قیمت‌گذاری و ارزش‌گذاری بر آن است، عنوان کرد: اتحادیه صادرکنندگان، اتاق بازرگانی خراسان، سازمان صنعت، معدن و تجارت بسیار زحمت کشیده‌اند تا برند به این مرحله برسد. مساله قیمت‌گذاری و ارزش‌گذاری در برند، وظیفه سازمان صنعت، معدن و تجارت و استانداری است. چرا یک برند را ارزش گذاری نمی‌کنیم که بانک بتواند آن را به وثیقه بگیرد؟
روشنک با اشاره به اینکه برند نیازمند حمایت و مراقبت است، تصریح کرد: مسئول حمایت از برند مسئولان دولتی و مسئول مراقبت از آن، صاحب برند است. اینکه می‌گوییم برند به مراقبت نیاز دارد، به این دلیل است که هر برندی رقیب خواهد داشت و باید به همین جهت از آن مراقبت نمود.
رئیس کانون کارآفرینان خراسان رضوی با بیان اینکه برندسازی سرمایه‌ است و باید قدر آن را دانست، خاطرنشان کرد: برندسازی نیازمند تلاش، زحمت و عشق است.
#برند #تولید-بدون-کارخانه#تشکل‌ها #اتاق #بانک #سرمایه
http://khbc.ir/?id=835
25/5/96
نشر 3/7/96 – وب سایت ویژه همایش برندینگ

43. عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران:
تولید بدون کارخانه، خروج از رکود را تسریع می‌بخشد

کارشناسان معتقدند افزايش قابليت‌هاي توليدي نقطه کليدي در رقابت پذيري اقتصادي کشورهاست. «توليد بدون کارخانه» از جمله الگوهاي توليدي محسوب مي شود که در دنیا سالها سابقه دارد لاکن در کشور ما موضوعی نسبتاً جدید است؛ هدف آن استفاده از حداکثر امکانات تحقيقاتي و توليدي با توجه به حداقل هزينه‌هاي توليدي است. اين روش از جمله روش‌هاي متداولي است که در زمينه‌هاي مختلف توليدي در کشورهاي توسعه يافته استفاده مي شود. از جمله ويژگي‌هاي اين روش، احتياج به سرمايه گذاري ثابت کمتر براي توليد محصول مشخص است و به همين دليل محصول مورد نظر با هزينه کمتري توليد مي شود.
در این رابطه محمد حسین روشنک،رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی و عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران که سال‌هاست برای صدور پروانه تولید بدون کارخانه تلاش دارد گفت : امروزه مسئله بهره وري و استفاده بهينه از تمام امکانات و منابع توليدي در توسعه جوامع به خصوص جوامع در حال رشد اهميت کليدي دارد.
• امروزه تولید بدون کارخانه در محافل گوناگون مطرح شده است. شما هم بعنوان رئیس کمیسیون تجارت اتاق این مسئله را بارها در محافل تخصصی مطرح کرده اید. بنظر میرسد تاکنون آنگونه که باید این موضوع تدوین نشده است اصولاً تولید بدون کارخانه به چه مسئله‌ای اشاره دارد؟
تولید بدون کارخانه استعاره‌ای است از یک استراتژی کسب و کار بر پایه برون سپاری فرآیندهای تولید با تاکید بر جایگاهیابی و بهره‏گیری از شبکه تامین و توزیع به منظور دستیابی به مزیت‌های رقابتی تولید. یا به عبارت دیگر واگذاری فعالیتهای مدیریتی و عملیاتی سازمان به بنگاهها و شرکتهای دیگر با هدف کاهش سرمایه گذاری ثابت و هزینه‌های تولید از یک طرف و افزایش بهره وری و تمرکز روی فعالیتهای راهبردی سازمان از سوی دیگر با استفاده از نام تجاری مشخص و بهره گیری بهینه از منابع تحقیقاتی و تولیدی با جلوگیری از تکراری هزینه برای ایجاد امکانات و پرسنل می‌باشد.
شرکت‌هائی که اقدام به ایجاد برند کرده اند درتولید بدون کارخانه ،با بهره گیری از ظرفیت خالی مراکز تولیدی موفق بوده بطوری که کالايي را بنام و متعلق بخود تولید و توزیع می‌کنند.تولید بدون کارخانه شیوه نوینی برای استفاده بهینه از سرمایه گذاری‌های ثابت انجام شده در بخش تولید می‌باشد. در واقع این شیوه کمک می‌کند تا بدون نیاز به سرمایه گذاری‌های جدید میزان تولید یک محصول را افزایش دهیم از طرفی این شیوه باعث می‌شود با پر کردن ظرفیت‌های خالی تولید که هم اکنون بدون استفاده مانده است استيصال بیشتری ایجاد نمود. به عنوان مثال در کشورتعداد زیادی کارخانه مواد غذایی ایجاد شده که در بخش‌های مختلفی مانند تولید ماکارونی، رب گوجه فرنگی و سایر محصولات غذایی و لوازم خانگی فعالیت می‌کنند.اما به دلیل تکرار سرمایه گذاری این صنایع با ظرفیت بسیار کمتری فعالیت دارند. حال شما تصور کنید یک صاحب برند می‌آید و به این کارخانه‌ها سفارش می‌دهد تا با برند او محصول تولید کنند. این مسئله ضمن اینکه باعث تولید محصول آن برند می‌شود، ظرفیت‌های خالی صنایع مربوط را با حداقل نقدینگی فعال میکند و از تعطیلی و رکود آن واحد‌ها جلوگیری و اشتغال ایجاد میشود.هم اکنون در دنیا برندهای معروفی درزمینه خودرو و لوازم خانگی و سایر اقلام مصرفی وجود دارند که دیگر در کشور مادر به دلیل هزینه‌های تولید کارخانه‌ای ندارند،اما با استفاده از برند خود در سایر کشورها و با کارخانجاتی که متعلق به خود آنها نیست محصول تولید و روانه بازار می‌کنند.
• از آنجا که سالهاست مطالب و یاد داشت‌های شما را دیده ام اگر چه امتیازات زیادی از تولید بدون کارخانه گفته اید. میخواهم بیشتر از امتیازات تولید بدون کارخانه مطرح کنید؟
از فواید تولید بدون کارخانه با افزایش بهره‌برداری از ظرفیت‌‌های بلا استفاده ملی است که میتوان الگوی جدیدی برای کسب و کار معرفی کند تا درآمد واحدهای تولیدی افزایش یابد ، بنابراین از یک‌سو، توجیه اقتصادی طرح‌های تولیدی بهبود یافته و از سوی دیگر، مالیات پرداختی بنگاه‌های تولیدی افزایش خواهد یافت. تولید بدون کارخانه با بهره‌گیری از ظرفیت‌‌های بلااستفاده ملی، از سرمایه‌گذاری مجدد جلوگیری به عمل خواهد آورد و از اتلاف سرمایه‌های ملی اجتناب خواهد کرد.افزایش استفاده از ظرفیت‌‌های بلااستفاده موجب افزایش میزان بهره‌وری از امکانات موجود و بنگاه‌های تولیدی شده، نهایتا تولید ناخالص ملی را بهبود می‌بخشد. با رشد تولید ناخالص ملی، رفاه اجتماعی نیز توسعه خواهد یافت و موجب حفظ و افزایش سطح اشتغال می‌شود.استفاده از تولید بدون کارخانه باعث می‌شود تا با ورود سرمایه تجار و بازرگانان به حوزه تولید،ضمن رفع مشکلات کمبود نقدینگی تولید این دو بخش به یکدیگر نزدیک‌تر شده و بسترهای لازم برای افزایش تولید ناخالص ملی در کشور فراهم شود.
• چه اقدامات حمايتي به منظور توسعه توليد بدون کارخانه در کشور باید صورت بگیرد؟
برخي از اقداماتي که در اين ارتباط مي توان صورت داد عبارتند از تسهيل فعاليت توليد بدون کارخانه. با به رسميت شناختن اين فعاليت و صدور مجوزهاي قانوني لازم براي آن توسط وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها و مراجع ذيربط از جمله وزارت صنعت و معادن و تجارت محقق مي شود. رفع برخي محدوديت‌هاي قانوني و صدور مجوز استاندارد براي کالاي توليد بر اساس محصول نهايي. باتوجه به فقدان خط توليد در مدل توليد بدون کارخانه اين بررسي مي تواند بر روي محصولات نهايي در هر يک از مراحل انبارسازي, فروش و پس از فروش و ياروش‌هاي مناسب و قابل قبول ديگر صورت گيرد.رفع محدوديت‌هاي ناشي از واگذاري برند.توليد محصول توسط يک کارخانه به سفارش کارخانه ديگر و يا برند کارخانه سفارش دهنده يکي از محدوديت‌هاي قانوني اين گونه کسب و کار در برخي موارد است. عدم اجبار به واگذاري حقوق برند توسط سفارش دهنده به سفارش گيرنده یکی دیگر از کمک‌ها است. کمک به تامین بخشی از سرمايه ثابت و در گردش توليد کنندگان بدون کارخانه با هدف صادرات به صورت تسهيلات بانکي با نرخ مصوب بخش تولید از عوامل موثر در رونق توليدات بدون کارخانه در کشور و بهره برداري بيشتر از ظرفيت‌هاي بنگاه‌های موجود و نصب شده در کشور خواهد بود.
• بعنوان رئیس اتحادیه صادرکنندگان تاکنون چه اقدامی برای توسعه تولید بدون کارخانه انجام داده اید؟
اتحادیه صادرکنندگان از سالها پیش وارد بحث تولید بدون کارخانه و برندینگ شده و پیگیری این موضوع را در دستور کار خود قرار داده است. در این راستا نشریه‌ای الکترونیکی به صورت ماهانه توسط اتحادیه منتشر شده و آخرین دستاوردهای تولید بدون کارخانه با برند در دنیا و اقدامات ضروری برای تحقق این مهم در ایران را منتشر می‌کند.همچنین قرار است به زودی در مشهد همایشی تحت عنوان برند که در واقع همان تولید بدون کارخانه است توسط دبیرخانه انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی با همکاری اتحادیه برگزار شود.
• چگونه شد که شما بعنوان صادر کننده نمونه ملی و چهره ماندگار کار و تولید وارد بحث تولید بدون کارخانه شدید؟
من در سال 1370 درسفری که به پکن داشتم،متوجه شدم کالاهایی توسط تجار این کشور بدون اینکه کارخانه‌ای داشته باشند،عرضه می‌شود. آن زمان بود که متوجه بحث تولید بدون کارخانه شدم لذا علاقه مندی به موضوع باعث شد تا بعد از بازگشت به کشور اقدام به ایجاد برند خزر روشن در تولید مواد غذایی صرفاً با هدف صادرات کنم.با فعالیت‌هایی گسترده و
سرمایه گذاری‌های قابل توجه که انجام شد برند خزر روشن در کشورهای آسیای میانه بخوبی جا افتاد به طوری که مردم این کشورها از محصولات برند خزر روشن استقبال خوبی کرده و می‌کنند و هم اکنون به عنوان یک برند خوشنام در بین آن‌ها شناخته می‌شود. با این حال همین برند با مشکلاتی مواجه بوده است. به عنوان مثال تقلب‌های گوناگون که راه کار متقابله با آن نیز ضعیف است و ممنوعیت‌های ناگهانی صادرات که برخلاف قانون توسط دولت صورت می‌گرفت و میگردد از آن جمله است. با این حال همچنان برند خزر روشن توانسته است به عنوان الگوی موفقی در تولید بدون کارخانه عمل کرده و باعث توسعه صادرات غیرنفتی کشور شود. در نهایت هم اکنون که بحث خروج از رکود مطرح است به نظر من تقویت این مبحث ضمن اینکه باعث فعال سازی ظرفیت‌های خالی کارخانه‌ها کشور می‌شود،کمک می‌کند تا با تامین سرمایه در گردش مراکز تولید بستر لازم برای کمک می‌کند تا اشتغال مولد و خروج از رکود اقتصادی کشور سرعت بگیرد.
در پایان این گفتگو لازم میدانم ضمن تقدیر از سرکار خانم علیرضائی رئیس سازمان صنعت و معدن و تجارت استان که سالهاست پیگیری‌های بنده را برای تحقق صدور پروانه تولید بدون کارخانه تحمل نموده و همراهی میکنند میخواهم که با صدور اولین پروانه تولید بدون کارخانه در استان این افتخار را برای استان در تاریخ ثبت کنند این حق استان است که بعد از بیش از ده سال پیگیری اولین پروانه را صادر کند.
#تولید_بدون_کارخانه #بیکاری #صادرات #برند #ساختارها #رکود #تولید #برند #سرمایه #قیمت-تمام-شده #کسب-وکار
http://fara-khabar.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=438:khoruj-az-rekud&catid=2:eghtesad&Itemid=8
22/5/93 /فراخبر

44. سیاست‌گذاری اشتباه دولت عامل اصلی عدم تحقق اقتصاد مقاومتی است

به گزارش راهنمای سفر من به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدحسن روشنک در گفتگو با پرستوها، گفت: قسمت عمده‌ای از اقتصاد کشور هم‌اکنون به بخش ساختمان وابسته است و بارونق این بخش می‌توان معدن، شهرک‌های صنعتی را از رکود نجات داد.
رئیس انجمن کارآفرینان خراسان رضوی افزود: رونق ‌بخش ساختمان در خراسان رضوی در خراسان رضوی بسیار ضروری‌تر است، یک ساختمان زائرسرا یا هتل که ساخته می‌شود علاوه بر نیرو انسانی شاغل در بخش ساخت در بخش خدمت‌رسانی بعد از ساخت هم اشتغال‌زایی دارد و رکود فعلی آن را از بین برده است.
وی با اشاره به اینکه کلمه اول شعار سال تحقق دو بخش دیگر را تضمین می‌کند، ادامه داد: برای تحقق شعار سال که تولید باعظمت، فراوان و باکیفیت که اشتغال را تحقق می‌بخشد باید به حوزه ساختمان توجه کنیم.
روشنک بیان کرد: همان‌طور که رهبری فرمودند باید با بخش‌های کلان قاچاق برخورد شود اما عللی هم وجود دارد که این قاچاق کلان ایجاد می‌شود.
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: زمانی که دولت تعرفه‌ها را بالا می‌برد و دولت نیز سود حاصل‌شده را به خزانه واریز می‌کند در حقیقت قیمت تمام‌شده را بالابرده خودبه‌خود قاچاق ایجاد می‌شود.
تا زمانی که مصرف‌کننده کالای قاچاق وجود داشته باشد این قاچاق ادامه پیدا می‌کند زیرا قیمت تمام‌شده کالا و خدمات بالا است.
وی ادامه داد: امروز دیگر تولید کالا مسئله نیست بازار فروش مسئله اکثر تولیدکنندگان است که متأسفانه به علت قیمت تمام‌شده بالا این مزیت را ازدست‌داده‌ایم.
روشنک افزود: چگونه یک کالا از کشورهای اطراف مسیری را طی می‌کند و توسط کوله بر وارد کشور می‌شود توجیه اقتصادی برای تولیدکننده دارد که به ۷۰ درصد قیمت کالای ایران عرضه می‌شود؟
این کارشناس بخش خصوصی عنوان کرد: در ابتدای سال یک ماه صنعت، معدن و سایر بخش‌ها به بهانه نوروز تعطیل است قیمت تمام‌شده کالا و خدمات بالا می‌رود زیرا سود ۱۲ ماه محاسبه می‌شود حال اگر دولت با واردات بی‌رویه هم مقابله کند بازهم نتیجه قاچاق کالا می‌شود.
وی تأکید کرد: کمیته‌ای باید تشکیل شود برای اجرای اقتصاد مقاومتی در بخش تولید ایجاد شود که آسیب‌شناسی بخش خصوصی و ایجاد قاچاق را انجام دهد.
روشنک بیان کرد: کامیون به‌عنوان ماشین حمل کالای تجاری چرا باید در ایران به قیمت ۲٫۵ برابر کشورهای دیگر به فروش برسد تا نتیجه آن قیمت تمام‌شده بالاتر شود؟
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی افزود: ۹۰ درصد از عدم تحقق اقتصاد مقاومتی مدنظر حاکمیت ناشی از سیاست‌های دولتی و ۱۰ درصد از آن شامل سایر بخش‌ها و مردم می‌شود.
وی در خصوص وظایف بخش خصوصی در تحقق رونق تولید گفت: بخش خصوصی باید از دولت مسائلی همچون مالیات بر ارزش‌افزوده و سایر عوامل افزایش قیمت تمام‌شده را مطالبه کند.
وی در انتها بیان داشت: به چند دلیل سرمایه‌گذاری در کشور به سرانجام نمی‌رسد ، یکی از عوامل رکود بخش مسکن است که سایر بخش‌ها را به رکود برده است و دیگر اینکه سیاست‌های کشور به سمتی است که قیمت تمام‌شده کالا بالا می‌رود.
#قاچاق #مالیات #رکود #اقتصاد_مقاومتی #مسکن #مالیات #قیمت_تمام_شده #تعرفه #خدمات #دولت #تولید #سرمایه
https://mytourguide.ir/%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA%E2%80%8C%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D9%87-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84-%D8%A7%D8%B5%D9%84%DB%8C-%D8%B9%D8%AF%D9%85/
۱۳۹۶/۰۱/۱۹ / راهنمای سفر من

45. سیاستگذاری مناسبی برای افزایش تعداد کارآفرینان خراسان رضوی صورت گیرد

رئیس کانون کارآفرینان برتر خراسان رضوی گفت: افزایش واقعی تعداد کارآفرینان یکی از اهداف اصلی کانون کارآفرینان برتر خراسان رضوی است.
محمدحسین روشنک در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهد مقدس، اظهار داشت: با توجه به اینکه بخش خصوصی در خراسان رضوی بیشترین حجم سرمایه گذاری اقتصادی را داشته کارآفرینی در این منطقه اهمیت ویژه‌تری نسبت به سایر استان‌ها پیدا می‌کند.
وی تصریح کرد: باید در نظر داشت که اقتصاد مقاومتی تنها در صورتی محقق می‌شود که فرهنگ کارآفرینی در جامعه نهادینه شود که متأسفانه تاکنون به این موضوع اهتمام زیادی نشده است.
رئیس کانون کارآفرینان برتر خراسان رضوی با اشاره به لزوم افزایش صادرات در خراسان رضوی و مثبت شدن تراز تجاری این استان، بیان کرد: در صورتی که کارآفرینان بینش مناسبی داشته باشند این اتفاق رخ داده بنابراین باید در این حوزه تلاش‌های لازم را به عمل آورد.
روشنک با گرامیداشت یاد زنده یاد حسین قنبری رئیس سابق کانون کارآفرینان برتر خراسان رضوی، تصریح کرد: با توجه به اینکه کانون کارآفرینان برتر خراسان رضوی توسط وی برپا شده سعی بر این دارم که از رهنمودهای وی استفاده کاملی برای پیشبرد اهداف کانون داشته باشم.
وی با بیان تعداد کارآفرینان در خراسان رضوی به اندازه‌ای که باید باشد نیست، تصریح کرد: یکی از اهدافی که برای توسعه فعالیت کانون کارآفرینان برتر در خراسان رضوی در نظر است افزایش تعداد کارآفرینان به معنی واقعی کلمه است.
#کارآفرینی #اقتصاد_مقاومتی #سرمایه #فرهنگسازی #تشکل‌ها

سیاستگذاری مناسبی برای افزایش تعداد کارآفرینان خراسان رضوی صورت گیرد


1/9/94

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}