logoooo

دستکاری در ساختارها

در نشست مشترک صادرکنندگان و تولیدکنندگان مطرح شد: حمله به بخش تولید در لوای حمایت از آن!

نشست رئیس اتحادیه صادرکنندگان با مسئولان خانه‌ی صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی برگزار شد و مشکلات و موانع موجود بر سر راه تولید و صادرات در استان مورد بررسی و چاره‌اندیشی قرار گرفت.

 در این نشست رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان خراسان رضوی که مسئولیت کمیسیون تجارت اتاق را نیز به عهده دارد، گفتبرخی از افراد تحت عنوان حمایت از تولید، آسیب‌های جدی را به بخش تولید وارد می‌کنند و بخش بازرگانی را تحت فشار قرار می‌دهند.

»محمد حسین روشنک» با بیان اینکه بخش بازرگانی شاهرگ بخش تولید محسوب می‌شود، افزود: تأمین مواد اولیه‌ برای تولید و فروش کالای تولید شده، توسط بخش بازرگانی انجام می‌شود و اگر این بخش صدمه ببیند، ضرر ناشی از آن به بخش تولید وارد می‌شود.

 وی ادامه داد: بعنوان مثال بانک توسعه صادرات دو نوع قرارداد برای بخش بازرگانی و بخش تولید تنظیم کرده است که بر این اساس با شعار حمایت از تولید، 4 درصد بهره اضافی تحت عنوان خدمات بازرگانی از صادرکنندگان دریافت می‌کند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه اخذ سود 14 درصد از بخش تولید و 18 درصد از بخش بازرگانی در سال گذشته که امسال با حفظ تفاوت با افزایش سرسام آور همراه شده کاملاً به ضرر بخش تولید است، اظهار داشت: از آنجاییکه صادرکننده، سرباز بخش تولید است و خود اقدام به خلق کالا نمی کند بلکه آن را از تولیدکننده می‌خرد، بخاطر این 4 درصد نرخ بهره بیشتر مجبور به چانه زنی با تولیدکننده می‌شود تا قیمت تمام شده کالا ارزان‌تر تمام شود که در نتیجه بخش تولید متضرر می‌شود. وی با بیان اینکه اگر براستی هدف این بانک حمایت از تولید است باید 4 درصد بهره اضافی دریافتی از صادرکننده را به تولیدکننده بدهد، خاطرنشان کرد: در آن صورت تولیدکننده نیز در فروش کالا به صادرکننده تخفیف می‌دهد اما مشکل اینجاست که بانک توسعه صادرات این 4 درصد بهره اضافی که در سال جاری 6 درصد شده است را به خود اختصاص می‌دهد.

روشنک ضمن انتقاد از بی توجهی وزارت صنعت، معدن و تجارت به بخش بازرگانی از رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان خواست که مسئله ضربه زدن به تولید در لوای حمایت از آن را مورد توجه قرار دهد، زیرا در نتیجه این اقدام نامطلوب، حوزه تجارت که یک بال بزرگ اقتصاد کشور است با مشکل مواجه می‌شود.

تعرفه ریشه اصلی گران تمام شدن تولید

وی به ریشه اصلی گران تمام شدن کالای تولید شده در کشور اشاره کرد و یادآور شد: دلیل اصلی این معضل، تعرفه است. بعنوان مثال روی واردات خودرو برای حمایت از تولید داخل تعرفه وضع می‌شود و در نتیجه، مدیرعامل کارخانه ی تولید سیمان در افغانستان خودروی مورد نظر گران قیمت را با 200 میلیون تومان تهیه و استفاده می‌کند در حالی که دیرعامل کارخانه مشابه در ایران همان خودرو را با 400 میلیون تومان تهیه می‌نماید ، این اضافه قیمت در ایران روی قیمت تمام شده محصول تولیدی آن کارخانه تأثیرگذار خواهد بود و نکته

جالب‌تر اینکه این تعرفه به جای حمایت از تولید آن محصول تا بتواند خود را به رقیب خارجی برساند به خزانه دولت واریز می‌شود.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان اضافه کرد: در صورتی که دولت باید تعرفه را برای مدت مشخص بعنوان مثال 5 سال در اختیار تولیدکننده قرار دهد تا بتوانند خود را برای رقابت آماده کنند و پس از اتمام مهلت مقرر، واردات را آزاد کند.

وی با اشاره به اینکه اگر کسی برعلیه تعرفه حرفی بزند لقب ضد تولید می‌گیرد، خاطرنشان کرد: دولت بخشی از نیازهای مالی خود را از راه تعرفه تأمین می‌کند اما به تولید کننده چیزی نمی رسد، بنابراین در این مدل، یکی از دلایل بالا بودن قیمت تمام شده کالای تولید داخل همین تعرفه است.

روشنک با بیان اینکه خراسان بزرگ، مدیران پرکار و موفقی را به کشور هدیه کرده است، گفت: اما متأسفانه حقوق خراسان در کشور رعایت نمی شود و سهم این استان از اقتصاد کشور بسیار کم است.

وی به سطح بسیار پایین صنایع بزرگ در خراسان نسبت به سطح متوسط کشوری اشاره کرد و افزود: بزرگراه‌های خراسان نیز نسبت به سطح متوسط کشوری در رده‌های آخر قرار دارد و فضای مدیریت مستقل استانی در سطح کشور به ویژه در حوزه دولت کمترین استقلال را دارد. بعنوان مثال وقتی ضوابط به استان‌ها ابلاغ می‌شود، به شدیدترین شکل ممکن در خراسان اجرا می‌شود در حالیکه سایر استان‌ها قوانین را که برای شدیدترین شرایط وضع شده است متناسب با وضعیت استان تلطیف می‌کنند اما این رویه در خراسان کمتر اجرا می‌شود. زمانی هم که اعتراض صورت می‌گیرد مسئول اداره مربوطه اعلام می‌دارد قوانین را اجرا کرده است که صحیح نیز می‌گوید .

رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان ادامه داد: رئیس بانک توسعه صادرات در مشهد با استناد به بخشنامه ابلاغ شده بر 15 درصد رسوب تأکید می‌کند در حالیکه این درصد رسوب برای شعبه مرکزی همان بانک در تهران معنایی ندارد؛ اینها از مسائلی است که به اقتصاد استان و در پی آن جامعه ضربه می‌زند و سهم ملی استان کاهش پیدا می‌کند.

#صادرات #تعرفه #دستکاری_در_ساختارها #تولید #بانک #افغانستان #مواد-اولیه #قیمت-تمام-شده #واردات #قانون

http://fara-khabar.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=938:neshast-moshtarak&catid=2:eghtesad&Itemid=8

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}