توجه ویژه به کالای استراتژیک خراسان
زعفران خراسان بزرگ (رضوی ـ جنوبی) درحوزه صادرات با کاهش روبهرو بوده است. به گفته کارشناسان، علت کاهش صادرات زعفران، مشکلاتی است که برسرراه زعفران قرار گرفته است.
افزایش قیمت زعفران در سال جاری منجر به عقبنشینی خریداران خارجی شد. همین عامل دلیلی شد که صادرات این محصول با کاهش مواجه و صادرکنندگان متضرر شوند.
رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به اینکه محصول زعفران درزمینه کاشت وبرداشت با مشکلاتی روبهرو است، میگوید: باید به محصول زعفران به عنوان یکی از کالاهای استراتژیک درخراسان، توجه ویژهای شود. در زمان برداشت زعفران ضمن اینکه باید به کشاورز توجه شود، همچنین در حوزه تجارت باید به صادرکنندگان هم تسهیلات پرداخت شود تابتوانند در فصل برداشت با قیمت مناسب از کشاورزان خریداری کنند.
محمد حسین روشنک در گفتوگو با صمت میافزاید: در حوزه بستهبندی دربازارهای جهانی باید تلاش کنیم که بستهبندی مطلوبتری ارائه دهیم. مشکلاتی که در زمینه تجارت زعفران وجود دارد این است که زعفران را با هر شکل و بستهبندی صادر کنیم، شکل این بستهبندیها را دوباره عوض و به اسم همان کشور صادر میکنند.
روشنک تصریح میکند: لغو تحریمها در حوزه صادرات زعفران وکالاهای انحصاری بسیار موثرخواهد بود، چون تاکنون مشکلاتی که در این زمینه داشتیم برگرداندن پول صادرات کالا بود که به طور حتم بعد از رفع تحریمها این مشکلات کمتر خواهد شد، بنابراین بهتر میتوانیم بازارهای هدف را رصد کنیم و به فعالیت در این حوزه ادامه دهیم. رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی بیان میکند: این محصول در اشتغال روستاییان بسیار موثر بوده است، تعداد بسیاری از روستاییان و کشاورزان در بخشهای کاشت، داشت و برداشت زعفران مشغول به فعالیت هستند.
نکته پایانی
به گفته کارشناسان، برای اینکه توان مدیریت بازارجهانی را داشته باشیم نیاز به یک بازار باثبات، احساس میشود. بنابراین وقتی بازار باثباتی بهدست آوریم، میتوانیم نه تنها درکشورهای هدف صادراتی حال حاضر، بلکه در بقیه کشورهای هدف صادراتی دیگر هم حضور پیدا کنیم و صادرات زعفران را گسترش دهیم و به عنوان نشان(برند) ملی ایران این محصول را به دنیا عرضه کنیم.
#صادرات #زعفران #برجام # روستا #واردات #کشاورزی #برند
13/11/94 / گسترش صمت