” نقش برجسته تشكلهاي بخش خصوصي در تحقق اقتصاد مقاومتي با توسعه صادرات غيرنفتي “
فعالین اقتصادی و صادرکنندگان و عموم مردم کم و بیش به یاد دارند در اوایل فروپاشی شوروی سابق و استقلال کشورهای آسیای میانه، فضای وسیع صادرات برای تولیدات ایران اسلامی ایجاد گرديد، به طوری که چون بخشی از صادرات به صورت چمدانی انجام میشد، در شهر مشهد چند بازار به نام روسها نام گزاری شد که هنوز آثار آن موجود است، شرایط بگونه ای بود که تولیدات کشور از هر نوع، بصورت بسیار راحت و ساده توسط بازرگانانی که تازه طعم صادرات آن هم با روش ساده و سریع را چشیده بودند به بازارهای هدف ارسال میشد. دریچه باز شده به روی تجارت به ویژه صادرات کشور در آن زمان از راه سازمان یافته و تشکیلات حاصل نشده بود بلکه به دلیل حادثه فروپاشی شوروی سابق به وجود آمده و همین موضوع باعث گردید در اوج توفیق تولید و تجارت کشور، تریبونها و نوشتههای غیر تخصصی و ناآگاه به مسائل تولید و تجارت بر علیه صادرات فعال شده و به یک باره شانس فراهم شده که به یک توان و تجربه تبدیل شده بود از بین رفت و بازارهای به دست آمده توسط همان تریبونها و نوشتهها و افراد غیرمتخصص دو دستی به رقبایی چون ترکیه، امارات، هند و چین تقدیم شود.
قلم که در آسیب شناسی آن دوران از تجاربی برخوردار است، ضمن تایید آنچه ذکر شده اثر گذاشت آیا اگر تشکلهای خوب بخش خصوصی که امروز داریم آن روز میداشتیم تریبونها و نوشتههای ناآگاه قادر بودند آن فرصت طلائی را از كشور بگیرند.
اگر آن روز اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و کمیسیونهای فعال آن، خانه صنعت، معدن، کانون کارآفرینان، انجمن مدیران، اتحادیه واردکنندگان استان، اتحادیه صادرکنندگان استان و اتحادیههای زعفران، مصالح ساختمانی، نساجی و پوشاک، حق العملکاران، خدمات فنی ومهندسی، شورای ملی زعفران و دهها انجمن و اتحادیه همچون حمل و نقل و صنایع تبدیلی و انجمن نشان استاندارد و … که ممکن است ذکر نام آنها اين لحظه در خاطر نباشد را در بخش خصوصی و کمیته پایش تجارت و کارگروه توسعه صادرات و از همه مهم تر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مانند امروز مي داشتیم، آیا اکنون وسعت بازارهای هدف صادراتی کشور چند برابر امروز نبود؟
واقعا اگر تشکلهای فعال امروز در آن زمان بودند، تحقق تامین ارز بدون وابستگی به نفت ،امروز فراهم نشده بود؟ یادآوری موضوع توسط قلم مشخص کرد که ارزش تشکلها در امر صادرات تا چه اندازه مهم است البته این تشکلها وقتی قوی و اثرگذارند که از هماهنگی و همدلی برخوردار باشند که برای تحقق همدلی. بهترین جایگاه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی است.
اتاق باید به عنوان محور تشکلها از جایگاهی برخوردار باشد که با ایجاد، هماهنگی بین تشکلها به جایگاهی بیش از پیش قویتر و فراگیرتر تبدیل شود. اگر بخواهیم از آنچه در آن زمان اتفاق افتاد اجتناب کنیم. اتاقی میخواهیم که برآیند همه تشکلها باشد.
امید است با فعال شدن تشکلها در امر انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به امر هم افزايي و هم گرايي بزرگ تشکلها که جایگاه واقعی آن است بیش از پیش کمک شود. امید است فعالین اقتصادی و اعضای تشگلها با فعال شدن در انتخابات اتاقی بسازند که هر 15 نفر عضو هیئت نمایندگان کار افرین و فعال اقتصادی واقعی و توانمند برای پیگیری فضای مناسب کسب و کار باشند ارتقاء و رشد و امنیت صادرات کشور در گرو توسعه تشکلها با محوریت اتاق است.
#دستکاری_در_ساختارها #تولید #صادرات #اقتصاد_مقاومتی #روسیه #ترکیه #امارات #هند #چین #رسانه #امنیت #اتاق #تشکلها #ارز #دیپلماسی
سایت ایمان تجارت روشن