logoooo

اقتصاد مقاومتی

احیای مجدد وزارت بازرگانی نیاز امروز توسعه تجارت

 

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی گفت: افزایش قیمت بالای تمام شده تولید، صادرات را غیرممکن کرده است.

 

محمدحسین روشنک همزمان با روز ملی صادرات در گفتگو با خبرنگارگروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان ازمشهد؛ افزود: یکی از نیازهای اساسی امروز برای توسعه تجارت احیای مجدد وزارت بازرگانی است.

وی با اشاره به اهمیت و جایگاه روزملی صادرات گفت: نامگذاری روزی به نام روز ملی صادرات غیر نفتی، خود بیان گر اهمیت و نقش هر کدام از اجزای موثر در فرایند توسعه صادرات بوده و فرصت مغتنمی است تا زمینه ای برای توجه موکد به حوزه تجارت خارجی و مخصوصا صادرات و رفع مشکلات و موانع فرا روی توسعه آن فراهم گردد.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی افزود: روز ملی صادرات فرصت مناسبی است تا علاوه بر تجلیل از بازرگانان نمونه که در شرایط سخت اقتصادی امروز کشور تلاش می‌کنند، محدودیت‌های وارد شده بر صادرات که طی سالهای اخیر صورت گرفته آسیب شناسی شود تا صادرکنندگان رغبت برای ادامه فعالیت خود داشته باشند.

روشنک، خواستار احترام به صادرکنندگان نمونه که در سخت ترین شرایط چرخه تولید و صادرات را می‌چرخانند، شد و عنوان کرد: در حال حاضر برای خروج از رکود باید محدودیت‌ها و موانع موجود بر سر راه صادرات برطرف و همزمان با روز ملی صادرات از خسارت دیدگان این محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها دلجویی شود.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چه پیشنهادی برای رفع موانع صادراتی دارید؟ گفت: برای توسعه صادرات غیر نفتی چهار راهکار اصلی وجود دارد که اگر به آنها عمل نشود توسعه صادرات محقق نخواهد شد.

رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی افزود: نخستین راه برای توسعه صادرات کاهش قیمت تمام شده کالاهای تولید داخلی است، متاسفانه امروز شاهد هستیم که قیمت تولیدات داخلی به حدی افزایش یافته که کالای مشابه از هزاران کیلومتر آنطرف دنیا به کشور وارد می‌شود و دولت تا صد درصد قیمت بابت ورود آن کالا از وارد کننده تعرفه می‌گیرد اما با این وجود باز هم تولیدات داخلی قدرت رقابت با کالای خارجی را از نظر قیمتی ندارند.

روشنک با اشاره به اینکه با افزایش بیش از حد قیمت تمام شده تولیدات داخلی دیگر صادرات قابل انجام نیست، اظهار کرد: رقبای ما در بازارهای هدف صادراتی کالاهای مشابه را ارزان می‌فروشند که این موضوع به ضرر صادرکننده تمام می‌شود.

وی یادآور شد: دومین موضوع نرخ دلار است که چهار سال توسط دولت ثابت باقی مانده در حالیکه در این مدت اگر نگوییم 80 درصد، حداقل 50 درصد تورم در کشور بوده درنتیجه باید نرخ ارز حاصل از صادرات حداقل50 درصد افزایش پیدا می‌کرد و همین ثابت ماندن نرخ ارز قدرت رقابت در بازارهای هدف را از بین برده است.

روشنک، سومین پیشنهاد توسعه صادرات را احیای مجدد وزارت بازرگانی عنوان کرد و افزود: در حال حاضر بخش تجارت متولی و صاحب و مدافعی ندارد که این وضعیت باعث از بین رفتن زیرساخت‌های تجاری کشور شده و یکی از ضرورت‌های امروز احیای دوباره این وزارتخانه است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی افزود: چهارمین راهکار نیز دلجویی از صادرکنندگانی است که در ده سال گذشته به دلیل تصمیمات غلط دولت‌ها با میلیاردها تومان زیان مواجه شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم امسال که از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری شده است، سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را چراغ راه فعالان این عرصه قرار گیرد چراکه اقتصاد کشور جز با برون‌گرایی و اتکا به توان خودی به شکوفایی نخواهد رسید و لازمه برون‌گرایی نیز توسعه صادرات غیر نفتی است.

 

 

#صادرات #اقتصاد_مقاومتی #قیمت-تمام_شده #دیپلماسی #ساختارها #ادغام #دیپلماسی #تعرفه #دولت #ارز

 

#تولید_بدون_کارخانه

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}