عرضه اجناس بنجل چینی بجای کالای ایرانی
برخی واردکنندگان منافع ملی را فدای سودجوئی خود کرده اند
تثبیت قیمت ارز در اواسط دهه80 باعث شده بود تا واردات اجناس چینی به کشور سود خوبی داشته باشد؛ بهطوریکه در این سالها شاهد واردات روزافزون اجناس چینی به کشور بودیم. با این حال افزایش قیمت دلار از هزارتومان در سال 90 به هزار و800 تومان و در سال91 به بیش از سههزارتومان انتظار میرفت تا ورود اجناس چینی کاهش یابد، اما در دو سال اخیر نه تنها شاهد کمرنگتر نشدن حضور کالاهای چینی در بازار نیستیم، بلکه در حال حاضر نوسانات قیمت ارز نیز بهانهای برای گرانفروشی از سوی برخی بازرگانان شده است.
در همین رابطه بهتازگی حسین حسینیان، نماینده ارشد گروه کنترل و بازرسی چین درخاورمیانه در خصوص واردات اجناس چینی به کشور مدعی شده است؛ درحالیکه کشورهای بزرگ دنیا که نمایندگی کنترل و بازرسی چین در آنها فعال است از واردات کالا حداکثر بین 7 تا 20 درصد سود میبرند؛ اما بازرگانان ایرانی اجناس بیکیفیت چینی که حتی در کشور چین استفاده نمیشود و بعضا در شرکتهای زیرزمینی تولید میشود را خریداری کرده و با سودهای باور نکردنی میفروشند و این سودها گاه به 500درصد هم میرسد.
با این حال رئیس مجمع امورصنفی و تولیدی مشهد درگفتگو با شهرآرا با بیان اینکه سود500درصدی بر روی کالاهای چینی غیرممکن است، گفت: ممکن است برخی کالاهای لوکس چینی با سود زیادی به فروش برسد، اما همین کالاها نیز هیچگاه با سود 500درصدی عرضه نمیشوند.
همچنین رئیس اتحادیه واردکنندگان خراسان رضوی نیز با بیان اینکه بازار کالاهای وارداتی رقابتی است، گفت: اگر واردکنندهای بخواهد 500درصد بر روی اجناس خود بیفزاید، به دلیل رقابتی بودن بازار قادر به فروش اجناس خود در داخل نیست. محمد حسین روشنک افزود: ممکن است بازرگانی اولین بار کالایی را وارد کند سود بیشتری بر روی کالای خود بیفزاید؛ اما نمیتوان مدعی شد که همین واردکننده سود500درصدی بر روی کالای خود افزوده است.
وی با بیان اینکه در چین محصولات مختلف با کیفیتهای متفاوت تولید و قیمت کالاها نیز برحسب کیفیت آنها تعیین میشود، تصریح کرد: به علت اینکه در ایران کالاهای چینی بهعنوان جنس ارزانقیمت مطرح شدهاند، اگر بازرگانی هم جنس چینی با کیفیت خوب وارد کند به علت گرانی، مصرفکنندگان حاضر به خریداری آنها نیستند.
همچنین رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرفکنندگان خراسان رضوی نیز با بیان اینکه در حال حاضر اجناس وارداتی با قیمتهای متفاوت وارد میشود، گفت: اگر جنسی مشمول قیمتگذاری دولتی باشد، عرضهکننده نمیتواند آن را به هرقیمتی بفروشد.
صاحبی افزود: از سوی دیگر کالاهایی که مشمول قیمتگذاری دولتی نیستند نیز براساس قانون طبق ضوابط مشخصی باید عرضه شوند؛ ازاینرو فروش اجناس چینی با هر میزان سود درست نیست.
وی با بیان اینکه خرید کالاهای داخلی از سوی مردم موجب تقویت و رشد تولید ملی میشود، گفت: باید بازار را به سمتی سوق دهیم که شرایط برای عرضه و استقبال از کالاهای داخلی روزبهروز بیشتر شود تا از این طریق اقبال به تولید ملی بیشتر و زمینه برای شکوفایی اقتصاد کشور فراهم شود.
#واردات #چین #تولید #قیمت_تمام_شده #ارز
27/8/1392 – روزنامه شهرآراء