logoooo

روزهای خوش تجارت

روزهای خوش تجارت


 لغو مصوبه پیمان‌سپاری ارزی خبری بود که وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان افتتاحیه نمایشگاه فرش اعلام کرد.

براساس اعلام مهندس محمدرضا نعمت‌زاده هیچ قانونی برای پیمان‌سپاری ارزی از سوی صادرکنندگان وجود ندارد. به گفته وی، این‌که ارز حاصل از صادرات به صورت کنترل شده از سوی دولت و با اخذ تعهد از صادر‌کنندگان در اختیار گرفته شود، صحیح نیست. وزیر صمت در ادامه خبر خوش دیگری نیز برای صادرکنندگان داشت و آن اعلام ممنوعیت دریافت مالیات از صادرکنندگان بود.

بر این اساس، سال گذشته بانک مرکزی در مصوبه‌ای صادرکنندگان را ملزم به تعهد پیمان‌سپاری ارزی کرد که این تصمیم غیرمترقبه، شوک شدیدی به صادرات و صادرکنندگان بود.
این تصمیم، تبعات منفی زیادی را به دنبال داشت که یکی از مهم‌ترین آنها، کاهش حجم چشمگیر صادرات و کاهش تمایل صادرکنندگان به صدور کالا بود. اما به نظر می‌رسد سکاندار وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت قصد دارد، به‌طور جدی برای احقاق حقوق صادرکنندگان و توسعه صادرات کشور تصمیم‌های جدیدی بگیرد که پس از لغو ممنوعیت‌های صادراتی، لغو مصوبه پیمان‌سپاری ارزی، دومین تصمیم مهم و تاثیرگذار این وزارتخانه بود. نایب‌رئیس کنفدراسیون صادرات در گفت‌و‌گو با خبرنگار گسترش صنعت، درباره لغو برون‌سپاری ارزی صادرکنندگان، اظهار‌کرد: به احتمال زیاد این تصمیم از چند روز آینده ابلاغ و اجرایی خواهد شد، چراکه مذاکرات و توافق‌های نهایی آن انجام شده است.

محمد لاهوتی با اشاره به رضایت وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره لغو این مصوبه، گفت: به نظر می‌رسد، با تدبیر این دو وزیر، بزرگترین مشکل صادرکنندگان برطرف شود.
وی پیش‌بینی کرد که با لغو این مصوبه در نیمه دوم سال، حجم صادرات کشور رشد چشمگیری را تجربه کند، چراکه در ۹ ماه اخیر، صادرکنندگان دائما درگیر این مصوبه بودند و دغدغه‌های آنها چندبرابر شده بود.

لاهوتی صدور بخشنامه یادشده را در سال ۹۱، ضربه آخر بر پیکره صادرات دانست و افزود: تحریم‌ها در این شرایط اجازه شفاف‌سازی به صادرکنندگان نمی‌دهد و آنها مجبورند سه، چهار دست ارز صادراتی خود را جا‌به‌جا کنند تا به داخل کشور برسد، در این شرایط صادرکنندگان به تعهد برون‌سپاری ارزی، دیگر انگیزه‌ای برای صادرات نداشتند.

به گفته وی، در شرایط کنونی که به دلیل تحریم‌ها، ارزهای حاصل از صادرات در بانک‌های خارجی بلوکه می‌شوند، این مصوبه تنها روزنه‌های صادراتی کشور را نیز برای صادرکنندگان بسته بود.
اسدالله عسگر اولادی رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی تهران نیز لغو مصوبه پیمان‌سپاری ارزی را یک خبر بسیار خوش برای صادرکنندگان دانست و در گفت‌و‌گویی کوتاه با خبرنگار گسترش صنعت، اظهار کرد: منتفی شدن پیمان‌سپاری یک رویداد خوب است، چراکه ارز حاصل از صادرات در اختیار صادرکنندگان می‌ماند، اما به‌تدریج در اتاق مبادلات ارزی، عرضه می‌شود و نکته دیگر این است که ارز عرضه شده از سوی صادرکنندگان با قیمت توافقی خواهد بود.

محمدحسین روشنک، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایراننیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار گسترش صنعت، این مصوبه را غیرقابل اجرا و فقط محدودکننده دانست و گفت: این محدودیت‌ها هزینه‌های صادرات را افزایش داده‌اند.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی خراسان با اشاره به این‌که صادرکننده در این شرایط، مجبور بود برای صدور کالایش علاوه بر هزینه صادرات، هزینه ریسک نیز در نظر بگیرد

روشنک افزود: افزایش هزینه‌های صادراتی، قدرت صادرکنندگان ما را کاهش می‌دهد که این اتفاق باعث کاهش حجم صادرات می‌شود.

رئیس کمیسیون تجارت استان خراسان با تاکید بر این‌که این خبر هزینه ریسک صادرات و دغدغه صادرکنندگان را کاهش می‌دهد، تاکید کرد: حاصل کاهش دغدغه و کاهش هزینه صادرکنندگان نیز افزایش حجم صادرات است که این اتفاق باعث ارتقای جایگاه تجاری ایران در دنیا و افزایش قدرت رقابت ما می‌شود.

وی با اشاره به این‌که پیمان‌سپاری ارزی در چند سال گذشته و زمانی که کشور در تنگنای ارزی و کمبود منابع ارزی بود، اجرایی شد، گفت: زمانی که پیمان‌سپاری ارزی به مرحله اجرا درآمد، با شکست روبه‌رو شد و اثرات مخرب بسیاری بر میزان صادرات کشور به جای گذاشت و تعداد زیادی از صادرکنندگان به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی با مشکل روبه‌رو شدند.

روشنک معتقد است: اگر قرار باشد که صادرکننده‌ای اغلب کالاهای خود را با نرخ آزاد و بدون استفاده از ارز دولتی تولید و صادر کند و در نهایت ارز حاصل از صادرات را در اختیار دولت قرار دهد، عملا در ادامه کار با مشکل روبه‌رو خواهد شد و باید صادرات خود را متوقف کند.
وی با اشاره به این‌که نقل و انتقال پول به یکی از مهم‌ترین مشکلات صادرکنندگان تبدیل شده است، تصریح کرد: صادرکنندگان بعد از خروج کالا از کشور با مشکل دریافت وجه خود روبه‌رو می‌شود.
روشنک تصریح کرد: نقل و انتقال پول از بانکی به بانک دیگر هزینه ترانسفر پول را افزایش و حاشیه سود صادرکننده را کاهش می‌دهد.

به نظر می‌رسد، نگاه مثبت دولتمردان اقتصادی کشور به‌رفع موانع صادرات این روزها لبخند را بر لب صادرکنندگان کشور آورده است و آنها امیدوارند پس از مدت‌ها محدودیت و نگرانی‌های متعدد پیرامون توسعه تجارت خارجی، حال با فراغ‌خاطر بیشتری اقدام به گسترش و توسعه روابط تجاری خود کنند.

#صادرات #ارز #دستکاری_در_ساختارها #بانک #تحریم #قیمت_تمام_شده

سه شنبه, 05 شهریور 1392 

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}