logoooo

تولید موفق با شناسایی عوامل اخلال در رونق هر حوزه تولیدی محقق می‌شود

تولید موفق با شناسایی عوامل اخلال در رونق هر حوزه تولیدی محقق می‌شود

چنانچه بخواهیم تولیدمان را فعال کنیم باید اخلال در رونق هر حوزه تولیدی را پیدا کنیم.

به‌گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، محمدحسین روشنک، رئیس کانون کارآفرینان خراسان‌رضوی طی یادداشتی به‌بررسی شعار امسال «رونق تولید» پرداخت.

بحث شعار سال که این روزها خیلی به‌ آن پرداخته می‌شود «رونق تولید» است در حالی‌ که ما رونق تولید و ساز و کارهایش را بد تعریف می‌کنیم. در ایران تصور همه از تولید و اشتغال این است که چقدر بتوانند از بانک‌ها تسهیلات و وام بگیریم و این اشتباه است.

برای اینکه بخواهیم رونق تولید را تعریف کنیم ابتدا باید ببینیم کدام بخش‌ها و صنایع، رونق دارند بعد از آن برنامه ریزی کنیم. به‌عنوان مثال در زمینه قطعات خودرو چگونه است که بسیاری از شرکت‌ها فعالیت نمی‌کنند وتعدادی مشغول به‌کار هستند.

باید در ابتدای امر آنهایی که ناموفق بودند را شناسایی کنیم و بررسی شود چه عاملی باعث ایجاد اخلال در رونق تولید شده است؟ آیا مدیری که در آن شرکت تولیدی گذاشته‌ایم توان مدیریتی دارد؟

دومین پارامتر این است که بررسی کنیم آیا این شرکت با وام و تسهیلات، این صنعت یا کارخانه را ایجاد کرده و از روز اول ۱۰۰ درصد سرمایه‌گذاری را بدهکار بوده است؟ شرکتی که از ابتدا با سرمایه  ۱۰۰ درصد قرض، شروع به‌ فعالیت کرده است، به‌طور حتم هیچ زمان موفق نمی‌شود، این شرکت از ابتدا بیش از هزینه تولیدی از بانک‌ها یا از بازار قرض گرفته است پس چنانچه بخواهیم تولیدمان را فعال کنیم باید اخلال در رونق هر حوزه تولیدی را پیدا و بدانیم کدام تولید را دنبال می‌کنیم.

مشکلاتی که در رونق تولید ما وجود دارد شامل مواردی مانند مدیریت، تصمیمات آنی و بی‌برنامه دولت، فساد در مدیریت‌های ادارات و سازمان‌ها، تسهیلات نادرست و شتاب‌زده و نبود قوانین صحیح است.

مسئله دیگر مربوط به‌ قوانین صحیح کسب و کار است که مجلس شورای اسلامی تصویب کرده و باید به‌اجرا درآید. قانون فضای کسب و کار که مجلس تصویب، شورای نگهبان تایید و به‌ دولت ابلاغ کرده است، باید اجرایی شود، همچنین یکی دیگر از مشکلات، اخذ مجوز تاسیس کسب و کار است که چنانچه موسسه و یا کارگاهی بخواهد فعالیت کند باید وارد این فرایند شود که خود مسائل بسیاری را به‌دنبال دارد.

چند درصد مشکلات تولید، به‌مدیریت و مالکیت و چند درصد به‌ مجوزها و فساد اداری برمی‌گردد. درصدبندی کنید بعد بگویید برای چند درصد از اینها راه حل وجود دارد.

برخی می‌گویند من تسهیلات می‌گیرم تولید می‌کنم. این درست نیست مگر اینکه آن سرمایه‌دار یا کارآفرین ۵۰ یا ۶۰ درصد سرمایه را ازخودش داشته باشد، ۴۰درصد تسهیلات بگیرد. نه اینکه بگوید ۱۰درصد دارم ۹۰درصد تسهیلات می‌گیرم. اقساطش را هم می‌دهم، این غیر ممکن است.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}